13 gânduri despre “Astăzi, la ora 20, voi merge pentru o dezbatere, la Antena 3

 1. Stimate Domnule Premier,

  Sincere felicitări pentru interviul din această seară. Păcat că timpul rezervat a fost foarte redus.

  Cu deosebit respect și urări de sănătate,

  V.Buga 

     

  Sent: Sunday, January 23, 2022 at 7:30 AM

  Apreciază

 2. V- am urmărit cu interes dezbaterea la care ați participat, elocventa pentru situația de criza existenta in plan intern dar și extern, tensiuni determinate chiar de existenta acestei ” pandemii” care a creat stres, indiferenta din partea autorităților fata de locuitori, fata de economia țării, fața de sectoarele vitale , de strategie nationala- sănătate, învățământ, economie, securitate națională, dezinformare media susținuta prin bani platiti de la buget, nivelul de subcultura la care este obligat poporul , lipsa de moralitate in mai toate sectoarele societății, inclusiv în învățamant, slaba pregătire a celor care instruiesc copiii acestei țări, primand intresul pentru promovarea de lideri onerosi, falsii autori de manuale care nu urmăresc binele elevilor ci doar câștigul nemeritat , promovând nonvoarea- exemplu- echipa de la Tiparg . Suporta părintele, la al cărui buzunar se umbla in mod grosolan, fiind obligat să achiziționeze așa zisele ” caiete suplimentare'” , jalnic încropite. Nu oricine poate fi autor de manuale, auxiliare, culegeri! Pe vremuri erau editate cu toată responsabilitatea! Inclusiv acea obișnuința de ” cumetrie” de a adăuga la autori nume care nu au contribuit cu nimic la materialele respective- vizate scolile constănțene, având ca urmare obținerea gradației de merit, a distincțiilor oferite de invatamant- vezi Burtila Doina, Marinela Chiriac etc.- editura Tiparg. Eu cred că trebuie să primeze calitatea, nu interesul material! Până când vom suporta o societate coruptă, a nonvalorilor? Cam așa au stat lucrurile, Domnule Prim Ministru, când ați fost trădat grosolan , pentru interese materiale! E nevoie de convocarea CSAT de urgență, treburile nu merg deloc în direcția bună! E nevoie de un control riguros, așa cum existau echipe de control pe vremea când erați Prim Ministru! Tara trebuie servita de patrioți, nu de oportuniști!

  Apreciază

  • Calitatea manualelor … uf!

   Am citit plangeri ca unele manuale din cauza obsesiei „calitatii” stiintifice nu au in vedere ca se adrseaza unor .. incepatori fara nici o cunostinta in domeniu , ba mai rau unor copii de scoala primara!!!

   Apreciază

 3. Vazind inaltele culmi atinse de poporul roman in ce priveste brambureala administrativa, eschivarea de la orice asumare/lipsa de responsabilitate, cred ca nimeni nu ar vrea sa ne „cotropeasca”. Ar pleca inapoi rapid de unde au venit cu plitraumatisme psihice.

  Apreciază

 4. Urmarind in direct aici interviul, trebuie sa ii multumesc domnului Nastase pentru ca m-a facut sa zimbesc, desi treaba e foarte serioasa. Presedintele Romania a convocat CSAT abia miercuri, si unii se intreaba de ce atit de tarziu. Una din posibililele explicatii este ca dl. Presedinte este in mini-vacanta (am aflat de la TV), si evident, nimeni si nimic nu il poate deranja, iar daca sunt lucruri utgente, ele trebuie musai re-programate. A declarat Putin razboi luni? Cum isi permite sa nu il astepte pe dl. Presedinte sa isi incheie minivacanta pina miercuri? Nimic nu se face asa, in graba, domnule Putin, fara ca dl. Presedinte al nost’ sa iti dea „vperiod” („go ahead”).
  Sunt total in acord ca problema securitate numero uno pentru Romania este asumarea responsabilitatilor de catre toti birocratii si instaurarea ordinii in institutiile statului, ca exemplu de ordine sociala.
  De aia nici nu ne trezim, pentru ca nu avem ceas desteptator, sa ne arata ce si cum trebuie sa finalizam si la ce ora.

  Apreciază

 5. Am urmarit dezbaterea de la ANT3, insa timpul a fost scurt, in 45 de mnute nu se pot spune foarte multe. Dl. Ursu a avut amabilitatea sa nu puna multe intrebari pentru a da posibilitatea intervievatului sa-si duca ideile pana la capat. Interesant dar putin.

  Apreciază

 6. 24 Ianuarie, zi de mare sărbătoare pentru toată suflarea românească, dar și de veșnică recunoștință pentru marii romani cu dragoste de țară, unificatori ai României moderne! Idealul Unirii într- un singur Stat a ținut treaza conștiința de neam și țară, dorința de a ne ” aduna” la aceeași vatra, toți cei cu inima romana, de a deveni puternici in fața incercarilor și vitregiilor la care mereu a fost supus Neamul Românesc! Domnitorul Alexandru Ioan Cuza , asemeni Marilor Inaintasi, ne- a reprezentat cu demnitate in fața puternicilor lumii! S- a înconjurat de patrioți români alaturi de care a înfăptuit acest act istoric de o mare însemnătate pentru ființa Neamului, a introdus legi venite in sprijinul paturilor defavorizate, dând un suflu nou relațiilor interumane și o noua imagine României moderne, pas important în desăvârșirea Statului National Unitar Roman – ideal de veacuri al Neamului Românesc, care niciodată nu si- a uitat frații aflați în griji, nevoi, nedreptăți, suferințe! Astăzi, mai mult ca oricând, să nu uităm de romanii de dincolo de Prut, de care ne leagă acelasi grai, aceleași tradiții, obiceiuri, comuniunea de idealuri si simțiri, dorul de acasă, specific romanesc, același sânge frățesc care ne curge prin vene și sfintele rădăcini ale aceluiași arbore vânjos, „mare cat istoria noastră” sub care ne- am plâns dorurile, ne- am cântat doinele, ne- am rostit baladele, ne- am cântat Eroii Neamului și am făurit idealuri, am plămădit pe Marii Români care sa cante frumusețile acestor tărâmuri de legenda și poveste, sa duca mai departe ideea de Unitate , înțelegând că” Unde-i unul nu- i putere, la nevoi și la durere,/ Unde-s doi, puterea creste / Și dușmanul nu sporește!”/. La umbra lui ne- am adăpostit în fața „marilor furtuni”:Eroi au fost, eroi sunt inca si- or fi in neamul românesc/ Căci rupți sunt ca din tare stanca, / Românii orișiunde cresc!”/ Este o bucurie să vă felicit pentru frumosul dar oferit țării surori , Basarabia, a colecției celor 400 de hărți ilustrând perioade din viața zbuciumata a acestui pământ binecuvantat, înțelegând că este un dar de suflet, hărțile făcând parte- o parte din ele-din colecția dumneavoastră! Toate acele frumoase evenimente ” din suflet de roman pentru suflet de roman” pe care le daruiti pentru păstrarea fiintei Neamului invitat să înflorească Gradina Maicii Domnului, ca o chezășie a continuității înfăptuirii
  dorințelor Eroilor Neamului innobilati cu alese virtuți ale întregitorilor de Țară, va înnobilează ca pe Cavalerul Intregitor al Neamului , chemand acasă sub ocrotirea Sfântului Andrei cel întâi chemat, frații!
  La multi ani, Domnule Prim Ministru Adrian Năstase! „

  Apreciază

 7. Domnule Bizonu, am învățat de la profesorii mei că transmiterea cunoștințelor, la orice nivel, trebuie sa aibă bază științifică si sa respecte programa școlară! Nu se admit greșeli științifice!În elaborarea materialelor destinate să ridice calitatea învățământului, trebuie sa avem in vedere și performanța! Este de o subtilitate deosebita modul de abordare a transmiterii cunostintelor , încât fiecare elev să fie antrenat potrivit particularităților individuale, dar și gradualitatea in care are loc procesul de însușire a cunoștințelor, rezultatul fiind creșterea calității actului educațional prin ridicarea nivelului fiecărui elev, la acest proces de cunoaștere contribuind
  alegerea unor resurse eficiente, empatia care se stabilește în relația elev- învățător, prin modul în care cultivăm încrederea , folosind încurajarea permanenta, antrenarea și alternarea Metodelor și procedeelor de lucru și mai ales alegerea unor resurse materiale menite să stimuleze procesele gândirii și ințelegerea utilitatii studierii acelei discipline, inclusiv sa existe o interpatrundere între discipline – vezi conținutul problemelor și nu numai, ca mijloc de consolidare sau de asimilare a unor noi cunostinte- vezi noțiuni de vocabular etc. De asemenea, o condiție esențială este ca invatatorul sa fie sigur pe el, pregătit, încât să nu ofere elevilor posibilitatea angajării într- o alta preocupare! Părinții elevilor trebuie consiliati mai ales la ședințele cu părinții – tratand modul de abordare al ajutorului , aspecte menite să imprime respectul de care trebuie sa se bucure cadrul didactic- măsură eficienta in stimularea încrederii elevului la clasa , condiție esențială in realizarea performanței! Altfel nu am mai avea oameni de știință, savanți! Climatul este hotărâtor!

  Apreciază

 8. Foarte interesante postarile Rodicai Amarandei Murariu, celor din diaspora mult mai multa atentie asupra „fenomenelor romanesti”, mai exact asupra a tot ceea ce se imtampla pe plaiurile mioritice si de preferat din 3 surse, daca nu din mai multe.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.