Interviu: „Nu voi merge la partidul lui Dragnea!”

Într-un interviu acordat ziarului Cetățeanul, Adrian Năstase a afirmat categoric că nu va face parte vreodată din partidul a cărui lansare a anunțat-o Liviu Dragnea la Realitatea Plus, în emisiunea care a „spart” audiențele duminică seara. Liviu Dragnea a lăsat atunci să se înțeleagă că Adrian Năstase este binevenit în noua construcție politică „Alianța pentru Patrie”.

Deși pot să devin membru al unui alt partid, nu voi face acest lucru

Cătălin Antohe: Liviu Dragnea a anunțat în emisiunea de la Realitatea Plus că lansează un nou partid, un partid despre care dumnealui afirmă că este în afara influenței serviciilor de informații din România, și un partid în care a lăsat de înțeles că ați fi binevenit. Cum comentați viitorul unui astfel de partid, șansele acestuia și dacă v-ați vedea inclus într-un astfel de proiect?

Adrian Năstase: Încep cu un răspuns la a doua întrebare. Eu, de-a lungul anilor,  am fost membru de la înființarea FSN-ului. Am fost membru al acestui partid indiferent de denumirile ulterioare și, mai ales, mă consider membru fondator al PSD, pentru că în 2001 PDSR s-a unit cu PSDR, partidul domnului Cunescu și s-a format o entitate politică, după părerea mea modernă, și care a avut un rol important în realizarea unor obiective importante pentru România. După 2004, odată cu problemele pe care le-am avut în justiție, eu am renunțat la funcția de președinte executiv, dar am rămas membru. Mai târziu, după 2012, nu am mai fost nici măcar membru al PSD, din cauza regulilor interne ale ale partidului, dar am rămas în continuare atașat unui proiect la crearea căruia am avut un rol important. Am urmărit cu atenție, am fost alături de Partidul Social Democrat de-a lungul anilor și nu am dat curs niciunui alt tip de invitație de a merge la o altă formulă politică. Conducătorii partidelor pot fi mai buni, mai răi, mai eficienți, mai puțin eficienți, dar eu sunt legat de zeci sute de mii de oameni care au fost alături de mine la alegeri inclusiv la alegerile prezidențiale și de aceea, practic, mi-ar fi imposibil să merg la o altă formațiune politică.

Ăsta e răspunsul lung. Răspunsul scurt este nu. Nu voi merge la un alt partid, deși pot să devin membru al unui alt partid, dar nu voi face acest lucru din respect pentru sutele de mii de oameni care au fost alături de mine în perioade dificile și care au avut încredere în mine. Iar, sigur, vârsta devine din ce în ce mai mult un impediment pentru a face politică și sunt conștient de acest lucru.

Zona pe care este AUR se dezvoltă ca un acordeon în funcție și de nivelul de sărăcie din țară

Acum, în ceea ce privește partidul despre care a vorbit Liviu Dragnea. Nu cunosc detalii, nu știu care este formula de înregistrare, nu știu cine l-a înregistrat, care este statutul său, care este programul său politic. Ceea ce îmi este clar este că în România, în condițiile unui nivel de euroscepticism tot mai ridicat și o tentație tot mai mare de suveranism, de abordare să spunem mult mai atentă a relației cu Uniunea Europeană, în aceste condiții acel segment de populație și deci de electorat care a votat de-a lungul anilor cu PUNR pentru anumite rațiuni, cu UNPR pentru alte rațiuni oarecum asemănătoare sau cu PRM, într-o anumită perioadă de timp, reprezintă un segment de 10 – 15 la sută pe care s-a instalat destul de bine AUR și care reprezintă, să spunem, o componentă națională uneori cu nuanțe naționaliste, uneori cu exagerări, uneori cu nuanțe de extremism. Este o zonă care se dezvoltă ca un acordeon în funcție și de nivelul de sărăcie din țară și dacă veți urmării statisticile veți observa că la alegeri în funcție de nivelul de de starea economică din țară avem o creștere sau o descreștere a acestui procent, al acestui segment de 10 – 15 la sută.

Cât timp a fost președinte, Dragnea a încercat în mod evident să adauge poate într-un mod exagerat o dimensiune națională de patriotism economic PSD-ului. Ceea ce după părerea mea era o idee foarte bună, dar nu cred că a fost foarte bine pusă în aplicare. De altfel, dacă vă veți uita pe unele dintre comentariile mele pe blog în ultimii ani am vorbit destul de des despre nevoia ca PSD-ul să-și adauge și o componentă socială mai puternică, și o componentă națională mai puternică. Și aminteam faptul că un partid mare cum este PSD-ul ar trebui să aibă un orizont mai larg și să aibă lideri care să dea mesaj de acest tip așa cum se întâmpla în perioada în care conduceam PSD-ul și când aveam și lideri de genul Iorgovan, de ce nu Adrian Păunescu pentru zona națională și lideri de sindicat pentru a accentua zona socială sau mesajele pe zona socială. PSD, într-un fel din încercarea de a scăpa de anumite critici și pentru a deveni frecventabil în cadrul Partidului Socialiștilor Europeni, a renunțat într o anumită măsură la aceste componente și nu a mai dorit să marcheze mai puternic teritoriul electoral cu astfel de mesaje.

Dacă PSD nu adaugă o componentă națională mai puternică, Dragnea ar putea rupe din partid

În aceste condiții a apărut în mod evident AUR și a fost o surpriză destul de puternică. Dar și în interiorul partidului fără îndoială că au existat astfel de tentații așa încât mesajul lui Dragnea chiar dacă el nu este direct în măsura în care el nu va fi liderul acestei formațiuni care nu știu dacă există sau nu, dar mesajul lui ar trebui înțeles și de către PSD, care într-o formulă moderată ar trebui să-și adauge în condițiile de acum de competiție din ce în ce mai puternică în interiorul Uniunii Europene, în condițiile pandemiei, în condițiile în care se renaționalizează politica externă a acestor state, ar trebui deci să-și adauge aceste componente. Dacă nu, sigur că Dragnea poate să atragă o parte din acești oameni pentru o formulă sau alta a acestor partide pe care le-am menționat și care fie se vor topi ulterior în AUR, fie după aceea partidul AUR, ca atare, se va transforma într o federație de partide sau într-o alianță mai largă. De aceea, eu cred că ar trebui în mare masură și ar fi foarte important ca dincolo de ceea ce poate să fie planul personal al lui Dragnea bazat pe o frustrare care este evidentă, să înțelegem că în România, în condițiile în care gradul de sărăcie crește, vor apărea din ce în ce mai puternic aceste rădăcini ale unei mișcări cu tendințe spre extreme naționale sau chiar naționaliste.

Aici, care va fi rezultatul este încă prea devreme să spunem, după părerea mea, și vom vedea dacă, spre exemplu, acțiuni de tipul AUR – grevă parlamentară cu pancarde, cu scandal în Parlament, cu urlat mesaje într un loc sau altul, vor convinge. Este posibil pentru că sărăcia, repet, este un teren extrem de fertil pentru a urma oameni cu astfel de comportament, nu neapărat în funcție de anumite mesaje. Au văzut românii ce înseamnă Uniunea Europeană, și-au dat seama și de părțile bune și de părțile mai puțin bune. Dacă am avea o echipă de lideri la nivel național care să înțeleagă această dinamică și iată putem să vedem, spre exemplu, noua alianță care a apărut în ultima vreme între Statele Unite Marea Britanie și Australia și care a scos din minți puterile europene inclusiv Franța. Dar dacă vom urmări și vom înțelege aceste evoluții sigur că vom putea să ne poziționăm mai bine și să creăm un grad mai mare de satisfacție și economică, dar și din punct de vedere al al identității naționale și astfel încât astfel de tentative, încercări să aibă mai puțină audiență. Deci, nu știu ce va face Dragnea, dar este vorba de o perspectivă electorală pe care trebuie să o avem în vedere.

Va intra partidul lui Dragnea sub influența serviciilor secrete?

Cătălin Antohe: Se tot vorbește despre faptul că acest bazin electoral pe care în momentul de față s-a instalat AUR este un bazin în creștere și că acesta a trezit atenția inclusiv anumitor structuri actuale sau foste din serviciile de informații. Credeți în acest context că un partid precum cel anunțat de domnul Dragnea își poate desfășura activitatea în afara unei astfel de influențe sau nu cumva este tocmai susceptibil de a fi de la început sub o astfel de influență?

Adrian Năstase: Nu trebuie sa fim naivi. Serviciile de informații întotdeauna au funcționat în siajul unor inițiative politice ale unor partide politice sau chiar în avangarda unora dintre ele. De obicei însă un partid rezistă doar dacă el capătă relevanță socială și dacă el capătă o susținere publică mai importantă. Sunt convins că în zona serviciilor de informații, fiind acolo oameni inteligenți și cu un orizont important – vorbesc de unii dintre liderii lor, fie care au ieșit la pensie, fie sau sunt în retragere sau sunt în sistem, încearcă să înțeleagă ce se întâmplă în societate sau să orienteze lucrurile către anumite direcții.

Deci, faptul că ei supraveghează într-un mod legal sau mai puțin legal unele dintre acțiunile politice este evident și se întâmplă peste tot în lume. După cum ați văzut și în Statele Unite s-au întâmplat și probabil că se mai întâmplă și în Franța, Germania, deci nu este neapărat o surpriză. Problema este până, la urmă, aceea a liderilor care reușesc să înțeleagă nu neapărat mesajele care ar putea să vină din zona serviciilor, cât mesajele sociale. Și, până la urmă, succesul electoral, succesul politic ține de felul în care se construiește un program politic, se gândește acțiunea politică, deci nu trebuie să ne enervăm că serviciile de informații se interesează de viața politică. Până la urmă cam asta fac, încercând să preîntâmpine anumite zone.

Conduita neconstituțională a lui Iohannis

Pe de altă parte, mi se pare foarte ciudat ca președintele țării să stabilească în afara unei decizii a unei instanțe că un anumit partid – și mă refer la AUR, care a fost votat de un segment important de populație, este un partid extremist. Asta mi se pare o chestiune foarte gravă și mi se pare o conduită neconstituțională din partea lui Iohannis. Dar asta e o altă chestiune.

În ce măsură serviciile de informații încearcă să urmărească, să vadă dacă există conexiuni internaționale pe anumite filiere, se intră într o zonă în care albul și negrul lasă loc nuanțelor de gri. Deci, nu pot să răspund foarte clar la o astfel de întrebare, pot să-mi pun și eu niște întrebări și să așteptăm, să vedem în timp anumite răspunsuri.

Probabil însă că Parlamentul prin comisiile care se ocupă de controlul serviciilor de informații în viitor va reuși în mai mare măsură să urmărească și să limiteze poate unele dintre tentațiile care există în zona serviciilor în legătură cu spațiul politic.

Cu parlamentari de 20 – 30 de ani, fără experiența de viață necesară, nu poți controla serviciile

Cătălin Antohe: Ați spus probabil. Să înțeleg că sunteți optimist în privința controlului parlamentar real asupra serviciilor?

Adrian Năstase: Optimism moderat, pentru că doar în măsura în care Parlamentul va fi format din oameni supercompetenți, când listele cu parlamentari vor fi făcute într-un alt mod, pe o bază de selecție și nu cu numiri din agendele de telefon sau pe baza unor relații care să asigure la nivelul județelor un anumit tip de susținere politică pentru liderii partidelor, doar atunci vom avea în Parlament capacitatea de a controla cu adevărat serviciile de informații.

Cu tineri de 20 – 30 de ani, care nu au nici măcar experiența de viață necesară, cu tot felul de idei ca parlamentarii să nu aibă mai mult de două mandate, cu tot felul de idei de genul ăsta sigur că nu vom ajunge la așa ceva.

De curiozitate, încercați să vedeți media de vârstă în Senatul american sau în Camera Reprezentanților la americani și uitați-vă și la numărul de mandate pe care unii dintre cei care sunt acolo le au – șase șapte opt mandate. Ei capătă un anumit tip de experiență și o anumită autoritate care le permite, după aceea, să fie eficienți și în ceea ce înseamnă controlul inclusiv asupra serviciilor de informații.

Dar la noi e greu ca un tânăr de 20 și ceva de ani 30 și ceva de ani, ajuns în Parlament pentru prima dată, în comisii de control să aibă autoritatea necesară pentru a înțelege și pentru a controla o zonă atât de sofisticată cum este cea a serviciilor de informații.”

Sursa: https://cetateanul.net/articol-principal/adrian-nastase-nu-voi-merge-la-partidul-lui-dragnea/

16 gânduri despre “Interviu: „Nu voi merge la partidul lui Dragnea!”

  1. Și dacă acele zeci și sute de mii de oameni care v-au susținut la alegeri vor migra către partidul lui Dragnea? Dacă acei oameni v-au susținut tocmai pentru acea componentă național economică (și mă gândesc la trimiterea la plimbare a FMI și BM) componentă care nu s-a mai regăsit la PSD după dumneavoastră până la Dragnea și nici după acesta. Oare e coincidență faptul că amândoi ați fost condamnați după ce ați încercat să puneți interesul economic al țării în fața interesului economic al finanței mondiale și a multinaționalelor?

  2. Social-democrația este crezul familiei politice a domnului Năstase, iar domnia sa nu-și părăsește familia.

    Este o conduită principială, demnă, eleganta, total diferită de baletul politic românesc desfășurat după cum bate vântul oportunismului meschin.

    Totodată, avem o radiografice onestă a fenomenului AUR în care sunt punctate, ca niște sfaturi pentru cine vrea cu adevărat să le înțeleagă, ” defectele”, dar și potențialul național al mișcării.

    Cât despre înțelepciunea și experiența în politică, dl. Adrian Năstase vorbește de la nivelul politicianului care este înregimentat în „Partidul Înțelepților”.

    Acesta este un partid aflat deasupra mișcărilor politice ancorate puțin în realitatea socială, dar foarte mult în promovarea intereselor de grup.

    Și mai ales este un partid al moralității sociale și politice.

  3. Dle Adrian Năstase trebuie să admiteți că sunteți personalitatea cu cea mai mare notorietate care a pornit acest tăvălug al naționalismului in România.

    Nu sunteți în această ecuație singurul responsabil, pentru că acest naționalism românesc vine și într-un context internațional, dar dvs. l-ați teoretizat și ați creat o doctorită ce a fost preluată de PSD și adaptată in funcție de interesele politice ale actorilor de la conducerea partidului.
    Așa s-a creat acest bazin care devenise din ce in ce mai mic după prăbușirea PRM.

    Aici, pe blog, am atras atenția la una din postări că demersul dvs este greșit pentru că porniți un tăvălug ce nu va mai putea fi controlat.
    Naționalismul are o componentă emoțională f puternică și fiecare îl trăiește și îl aplică în felul său.

    Chiar dacă sub unele aspecte aveați dreptate și dvs ați ajuns să concluzionați că tezele dvs au fost aplicate greșit.

    Era previzibil .
    Ați deschis o Cutie a Pandorei când ați încurajat și legitimat liderii de atunci să acționeze și să accelereze această coardă naționalistă.
    Voi reveni cu alte puncte de vedere critice .

  4. Asteptam nerabdator un comentariu din partea Dvs. pe tema d-lui Dragnea, a PSD si a aderarii Dvs. la o miscare politica. Poate n-am fost eu extrem de atent insa nu ati dezbatut mai pe larg situatia „noului PSD” in afara de „impacarea” cu socialistii europeni, pentru a deveni un partid mai frecventabil. Dupa parerea mea PSD a fost extrem de frecventabil mai ales cand erati la carma acestuia, chiar si mai tarziu. Cu toate declaratiile actualilor sefi ai PSD, de lipsa unei intelegeri cu preainaltul de la Cotroceni si „ciuma galben-portocalie” se pare ca acest noncombat naste cu adevarat anumite suspiciuni. Am urmarit declaratiile fara pic de consistenta a „Papagalului Galben” si a jelaniei cetatenilor din tara si a celor din diaspora care cer imperativ indepartarea guvernului si a „preainaltului” care au mintit si inselat inadmisibil asteptarile diasporei si a cetatenilor din tara. Cred ca votantii, cu parere de rau mai ales cei din diaspora, au obtinut ce merita. Votul se acorda si cu putina judecata, iar cine va scapa pana-n 2024 sper ca vor fi putin mai intelepti si nu se vor duce dupa fenta. Volens nolens in 2024 concediul prelungit al Presedintelui se va incheia.

  5. Principialitatea este unul din reperele pe care le respect. Oportunismul in politica otraveste, vezi spinarile indoite sa curetze clantzele de la Bruxelles pentru propasirea lor si a tribului lor (politic, familial, etc), de multe ori in detrimentul interesului poporului roman, mai ales prin tacere cind e vorba de romani si Romania.
    Domnul Nastase ramine pentru mine un „parinte spiritual”, si o voce care o ascult permanent nu doar cu placere, dar cu interes, pentru ca inteligenta este peste tot, dar intelepciune rar gasesti. Alaturi de dansul aici ma simt in „familia” neamului meu, asa cum as vrea sa fie el.

  6. PSD este inconjurat numai de rudenii si prieteni de familie, in astfel de situatii nu se poate conduce partidul, fostii membrii ai partidului cu vechime in partid au plecat din cauza unor astfel de cumetrii si nasi si fini, si verisori si de tot neamul lor, iar adevaratii oameni care au muncit si s-au dedicat cu trup si suflet partidului au fost inlaturati de aceste grupuri pe care vi le-am amintit. PSD-ul nu mai este ceea ce a fost pe timpul domnului Adrian Nastase sau al domnului Geoana! Mai departe constatati si dumneavoastra ce fel de oameni( femei ) cine conduce partidul, peste tot, aproape numei femei cu un moral discutabil si bineinteles cu goana dupa functii si cat mai multi bani. Nu se poate ca un presedinte al CJ sa aiba 24.000 lei, un vicepresedinte 18.000- 19.000 lei, un sofer 5000- 6000 lei, un portar la primarie 4000 lei, iar un militar care a muncit si slujit cu eforturi Tara are o pensie de 2600 lei! Mai anul trecut un presedinte al CJ vorbea intr-o sedinta ca militarii au pensii nesimtite, nu spun ca nu o fi avand, dar acesti cu pensii nesimtite sunt de la generali si chiar acel care vorbea care acum iesind la pensie are o pensie de 19.000 lei. Unde este dreptatea? Sunt de acord cu Domnul Adrian Nastase in ceea ce spune, are mare dreptate. Tara este distrusa si bogatiile duse. Ar trebui sa fie cel mult 3 partide si nu o puzderie de partide, pragul de intare in parlament este prea mic de 5% , ar trebui sa fie peste 10%., sa vedeti cum nu s-ar mai inghesui si ar patrunde numai oameni cu carte si buni conducatori. Vedeti si dumneavoastra cine a construit tara si cine a vandut-o pentru un comision gras si chior! Sanatate poporului roman si sa aiba grija pe cine voteaza la urmatoarele alegeri!!!

  7. […] Ăsta e răspunsul lung. Răspunsul scurt este nu. Nu voi merge la un alt partid, deși pot să devin membru al unui alt partid, dar nu voi face acest lucru din respect pentru sutele de mii de oameni care au fost alături de mine în perioade dificile și care au avut încredere în mine. Iar, sigur, vârsta devine din ce în ce mai mult un impediment pentru a face politică și sunt conștient de acest lucru.”, a spus Adrian Năstase, într-un interviu pentru Cetățeanul. […]

  8. off topic
    A inceput marele congres liberal intr-o atmosfera de stadion de fotbal, circ fara paine, pacat. Printre vorbitorii de la tribuna congresului am retinut ca acestia fac in continuare mare reclama „ciumei rosii” fara abordari serioase la probleme strategice, printre vuiete, huiduieli si fluieraturi, iar la coborarea de la tribuna, au fost cu totii ragusiti si fara voce. Interesanta mi s-a parut alocutiunea d-lui Kelemen Hunor, adevarata, la obiect si realista, singurul cu o abordare extrem de sobra si serioasa.

  9. Mi s-a parut interesant acest caz complex intre Canada, Chinia si SUA cu Zina de la Huawei tinuta in arest la domiciliu (intr-o vila) in British Columbia, pe cind Kovrig si Sparov au petrecut 3 ani intr-o inchisoare chineza, unul din ei chiar primind o condamnare.

    In primul rind, tovarasha chinezoaica a admins ca a mintit, ceea ce nu ma mira in general la chinezi:

    „Before her release, Ms Meng – the daughter of Ren Zhengfei, the billionaire founder of Chinese telecoms giant Huawei – admitted misleading US investigators about Huawei’s business dealings in Iran.”

    Canada a ajuns la o intelegere cu Procurorii din SUA, sa inceteze procesul lui Meng Wangzou, si au eliberat-o.

    PC Chinez prin media aservita s-a luat la trinta cu SUA, mintind tot poporul…cum fac de obicei comunistii. Cei de virsta mea isi aduc prbabil aminte cita manipulare a informatiei avea loc si la noi, in RSR. Nu e cazul sa afirma ca azi media e mult mai libera, dar, se pot spune anumite lucruri, cu riscurile pe care ti le asumi.

    Trudeau s-a prezentat evident ca un Conducator, si s-a intilnit imediat cu cei doi canadieni intorsi in Canada azi…imi aduce aminte de Basescu cu „eliberarea” romanilor capturati de …”islamisti”?

    Sunt unii analisti aici care afirma ca acum e un moment bun sa se „angajeze” Canada sa dezvolte relatii. Mi se par naive aceste luari de pozitie, poate doar de circumstanta, dar in esenta, China vrea sa arate „dinti” in diplomatie, exersind inclusiv „diplomatia luarii de ostateci”, ca in razboi. De fapt, intreaga poveste este ca pe vreme de razboi, cind se fac schimburi de prizonieri.

    Personal, am zero incredere in China, si as vrea sa stea cit mai departe de lumea Vestica atitia timp cit arata acest tip militaros si mincinos de leadership…mai mult un „bully” international. Rusia pare cumintzica pe linga China. Bine, Rusia se ia la trinta de fapt cu UE, pentru ca ambele sunt puteri regionale, si nu mondiale. Iar in razboiul americano-chinez e clar ca vor fi multe victime colaterale.

    https://www.bbc.com/news/world-us-canada-58687071

    • Principala victimă va fi DUA, o țară care refuză să învețedin
      din eșecuri. De ce pierde SUA ? Pentru că și-a nimicit istoria, credință și cultura.

  10. Care naționalism românesc, domnule Halarescu ?
    Este vorba de o atitudine suveranistă inteligentă a domnului Năstase, bine structurată din punct de vedere ideologic și programatic. TOCMAI DE ACEEA domnul Năstase a fost condamnat. Globaliștii nu se tem de naționalism emoțional, ușor de contracarat cu emoții contrare induse prin activiști și partide surogat gen USR care se remarcă prin isterie și jigniri cu conotații sexuale. Nu vedeți cât de timorați sunt românii moderați în fața valului de ură rostogolit de ne-oameni precum Marian Ceaușescu și Clotilde Armand ? Unul sau doi derbedei pot ține în șah, prin lipsă de bun simț, o întreagă comunitate.
    Călcâiul lui Ahile pe care domnul Năstase îl deține, este reprezentat de naivitatea domniei sale de a fi crezut în bunele intenții ale capitalismului.
    Nu există așa ceva, capitalismul globalist nu are scrupule, cine este mai puțin potent (vezi cazul dombului Macron și al submarinelor sale destinate Australiei) pierde.
    Pentru cei puternici corupția la nivel înalt bazată pe șantaj și amenințare este principalul instrument de promovare a ,,interesului național” (american, bineînțeles, pentru că este singurul legitim în ochii multor milioane de indivizi derutați din fostul lagăr socialist). Celor mai puțin puternici li se rezervă câteva firimituri îndestulătoare.
    Cei slabi se mulțumesc cu ,,statul de drept” (pentru că nu au de ales). Dacă joacă conform coregrafului, ei și familiile lor vor ,, trăi (mult și) bine” (corect, nea Traiane), cu dosarele la sertar.
    Cei cu gândire proprie și curaj la purtător fac, bineînțeles, închisoare.
    De ce se întâmplă asta ? Pentru că onorabilul popor (român în cazul nostru_n.m.) așa crede că vrea.
    …Voi reveni și eu, dacă va fi cazul.

  11. …Revin chiar acum cu o idee care mi-a scăpat mai sus.
    Spuneți că naționalismul are o componentă emoțională. După părerea mea este emoție pozitivă.
    Dar, spuneți dvs, alegerile prezidențiale (în special cele din 2014) pe ce s-au bazat ? Nu cumva și eminamente pe emoții ? Definiți dvs caracterul acestora, plecând de la sensurile cuvintelor ,, ură” și ,, irațional”.

  12. Sunt semne persistente ca dl. Iohannis este totusi reprezentantul „prostocratiei” romaneshti.

    In 2020 declara: „In fata unei boli, ori esti precaut, ori esti prost”. In fata COVID, dl. Iohanis, a fost prins fara masca la Congresul PNL, vezi foto de mai jos.

    Sa nu fie suparat ca lumea il ironizeaza ! Sa fie mandru ca Istoria il va consemna ca fiind unul din cei mai lati in spate si inalti exponenti ai „prostocratiei”. O spune chiar el !!

    https://www.mediafax.ro/politic/galerie-foto-klaus-iohannis-prins-fara-masca-la-congresul-pnl-presedintele-romaniei-in-2020-in-fata-unei-boli-ori-esti-precaut-ori-esti-prost-20274832

  13. Vasilica premerul si-a inaugurat Cîțocrația zicand ca de-acum înainte partidul va fi unul unit și își va canaliza toate resursele împotriva adversarului politic, pe care l-a nominalizat ca fiind PSD.

    Insa „interligentele” llor acvaparater de politic uita ca deinde vivere si ca a izbucnit al patrulea val de Covid!

    Dreot ptr care ii dedic o melodie :
    https://www.youtube.com/watch?v=kL0FaGwBu0A
    Ca ma asa o impresie ca va ajunge si el, pe val!!!

Lasă un răspuns