Genul? „Penal”

PNL si USR au inventat un gen nou – „penal”. In noile carti de identitate, la rubrica gen, unii ar putea trece „penal”. E vorba de o stampila politica – sunt constient – cu un impact public foarte puternic.

Realizati insa ca, dupa aflarea condamnarii lui Florin Citu in SUA, de fiecare data cand acesta va merge la intruniri publice, inclusiv in campania interna din PNL, el va fi intampinat de Marian Ceausescu cu strigatul sau obisnuit – „Penalule”?

Blocarea desemnarii lui Dragnea la functia de premier s-a facut prin invocarea legii 90/2001. Se discuta acum si de art. 17 din Codul administrativ. Discutii tehnice – a existat in cazul lui Citu o infractiune? A existat o condamnare? Cert este ca retinerea sa la politie a fost confirmata ca pedeapsa penala de un judecator.

In aceste conditii, actuala coalitie nu-si poate permite sa-l sustina pe actualul premier in functie fara sa-si piarda complet credibilitatea. Acelasi lucru este valabil pentru Iohannis. Sunt cei care au inventat sintagma „Fara penali in functii publice”.

Justitia divina intervine uneori in guvernare.

24 de gânduri despre “Genul? „Penal”

 1. Eee, la ei nu se pune chestia asta cu „penalule”. Stim ca-n Romania se aplica de ceva vreme dublul standard in privinta cetatenilor ei. E foarte ciudata tacerea celor de la ORNIS si a restului „institutiilor de forta” inclusiv a Cotroceniului.
  Daca guvernele PSD au fost rele, cei de azi sunt catastrofa. Din catastrofa-n catastrofa pan’la victoria finala.

  Apreciază

 2. Uf … genul Penal … ?!!!
  La ce bun ?!!!

  Sa luam exemplul Liviu ragnea. tipu e „penal” cu acte-n regula ….
  Inaiinte de a fi ajuns de unde a fost eliberat cu anticipatie „lumea” era calata ca penalu de Teleorman furase insula Belina inde pescuia pesti mari si traia in lux ….
  Ponta era acuzat ca a aprobat tranferu belinei de la Stat la judet.

  Si a venit Ziua Dreptatii !!!
  Si Liviu a rams fara Belina!!!!

  http://www.mmediu.ro/articol/comunicat-de-presa-insula-belina-si-bratul-pavel-au-revenit-in-domeniul-public-al-statului/3742

  „Prin proiectul de Hotărâre de Guvern, adoptat în şedinţa de Guvern de ieri, Insula Belina revine în domeniul public al statului, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române. Este o reparaţie a unei monstruozităţi juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului, în interesul personal al liderilor lor de moment. Acest fapt a fost corectat de Guvernul liberal, o dată prin semnarea procesului verbal de predare-primire în luna mai a acestui an, urmat de această Hotărâre de Guvern care înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului” (https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24402382-insula-belina-revine-domeniul-public-statului.htm)
  Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că Apele Române va prelua în administrare, de la Consiliul Județean Teleorman, Insula Belina. Orban a precizat că preluarea se va face fără contractele încheiate de Consiliu cu „Tel Drum”, (https://www.digi24.ro/stiri/insula-belina-va-trece-in-administrarea-statului-orban-oh-belina-preluarea-va-fi-fara-contractele-cu-tel-drum-1310804)

  Si idata cu tranfesrul se „aflfa” ca au fots facute niste constructii – foisor, debracader, spatii de cazare samd :”„Pe lângă heliport era o unitate de cazare și tot felul de anexe. La 30 de ani de la Revoluție, oamenii ăștia nu au învățat nimic, au construit ilegal, fără autorizații de construcție. Tot, de la unitatea de cazare până la foișoare, ponton și toate celelalte anexe sunt construite ilegal. Nu au respectat reglementările legale de mediu aflate în vigoare. Toate aceste clădiri vor fi inspectate tehnic și bunurile inventariate. În urma unei analize, vom decide destinația viitoare a acestei zone”, a spus Costel Alexe, la Digi24. (https://romania.europalibera.org/a/control-al-ministrului-mediului-pe-insula-belina-construc%C8%9Bii-ilegale-foi%C8%99or-ponton-unit%C4%83%C8%9Bi-de-cazare/30633497.html)
  Si aclasi, atunci sinistru al Mediului mai zicea ca cum „Aceste obiective trebuie să servească interesului public, să aducă profit și plus-valoare statului român, nu unui grup de interese local format din firme și politicieni”.
  Complet de acord cu să aducă profit și plus-valoare statului român
  desi am rezerve la profiturile lu Dragnea &co … caci desi mari ,

  capturile alea faceau bucuria pescarului .. insa vlaorea lor materiala ptr unu cu banii lui Dragnea …. ma scuzati (asta nu inseamna ca eu imi permit sa cumpra asa o „balena” !)

  Si acu, la concret – cat oare a adus belina revenita la Stat ? Cati bani din inchirierea facilitailor samd ?
  Si cat s-a chetuit ptr belina (oaza samd) ?

  Ca imi aduc aminte de sediul A3 ….. Trecut in prop statului .. care zace nefoslosit. A fpts reuizat cel putin un contract gras (inchiurierea catre A3!) asa ca trebuie platita paza cladirii samd .

  Adica in loc de castig …….
  ========================================================

  Ipoteza personala rau.

  Cine a sifonat datale despre premierul nost cu nume de afurusenie mâțească?

  Cum cine! Chiar el!
  Care el ? Florin-Vasile Cîțu de ocupatie, azi , premier!

  De ce?

  Pai acst minus a reusit 2 cestii dragute rau :

  – sa ne arate ca el nu intelege cum este cu procentele. Ptr el 1% e ceva egal cu restu de 99 !

  – sa declare ca el este premierul a 1% dintre ctetanii Romaniei. Restu nu conteste !

  mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net Zât dixit!

  Si la ambele se aduga cestia ca asta e de pe alta lume …

  Asa ca, decat sa fie acuzat ca a trecut prin scoala ca gasca prin apa, ca e …. , ca … destule mai bine da un amanunt de genu asta …. ca acu 20 de ani a… cam nimic!

  Si lumea se ia dupa fenta!!!!

  Mda.. da cum o fi sa ai sinistru de finate pe unu otr care 1% … ?!
  A da.. În luna aprilie 2021, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5.804 lei. Adica mult mai putin de 3.000 euroi …

  Da eo0mortat ca NIMIC!

  Apreciat de 1 persoană

 3. trexsr
  Eu tot spun mereu că Eurasia este șansa de salvare a umanității…
  În vastele teritorii ale Siberiei și Asiei Centrale, 150 milioane de albii nord americani, uniți cu cei europeni, pot construi un nou Eden.
  Apropo, doar așa se poate contrabalansa expansiunea Chinei, și nu printr-un ,,sistem de sancțiuni” implementat unilateral, deci abuziv, ilegal și ilegirim, care denotă slabiciune sistemică, nicidecum forță și viabilitate.
  De altfel, retragerea SUA din acordul nuclear cu Iranul a fost un demers totalmente în afara dreptului internațional, o dovedește menținerea în acord a UE, Rusiei și Chinei.
  Mai devreme sau mai târziu, această atitudine despotică va lua sfârșit, fie printr-o revoluție/implozie în SUA, fie prin ,, întoarcerea armelor” întregii lumi împotriva noii Satane.

  Apreciat de 1 persoană

  • Zev, hai sa fim obiectivi despre Satana. El lucreaza peste tot, pe toate continentele, si probabil este seful acestor organizatii „deschise” care-i fac poftele. Nu discrimineaza. E progresistul perfect. Sa nu mai vorbim de setea de inavutire a tuturor, indiferent de azimut.
   Daca privim din spaitul cosmic, da, de acord, ar fi ideal ca albii sa se uneasca, pe baza principiilor crestine. Dar, din pacate, nu vad prea mari sanse, pentru ca si la Rasarit pofta de imperiu e mare. De reconciliere cu alte state mai mici, nici un semnal.

   Apreciază

 4. Sintagma se aplica doar celor care doresc ocultii,ajutati de guristi. Beizadelele si protejatii ocultelor pot face orice , nu le face nimeni nimic si nici nu pot fi stigmatizati. Despre ei doar vorbe , care trec si nu dor, Vorba aia desteapta , notiunea de caine nu latra iar invers o injuratura nu lasa femeia insarcinata.Noi vorbim ,latram, ei merg.

  Apreciază

 5. E adevarat ca : „Tot hotul se teme de furat” (masluirea voturilor si distrugerea buletnelor de vot) hotii striga Clotilde in timpul votarii; „Hotii striga hotii”; ” Fara penali in functii (dar ce funtii) publice”, unde sunt cei care „faceau spume la gura” de atata strigat pe unde apucau, sau penalii lor sunt „buni”?, nu sunt penali ca altii ? (ce spun USR si PNL ?), „maine” te miri ce mai apare sau ce mai „scapa” in public. Curios este ca toata „lumea” tace si cei care au fost prinsi cu „mita-n sac” de atatea ori si cei care au fost blamati atatia ani (PSD acum ar trebui sa nu le mai taca gura, sau ei stiu sa se „combata” doar intre ei ???

  Greu se mai fac oamenii oameni (M: A.Mandy,V: A.Mandy)-solista Mihaela Mihai in anii ’60-’70,

  Cine sa fie vinovatul,
  ………………………………
  Fara pacat si fara nume
  Asa se-arata el in lume
  ………………………………..
  Greu sa urce si sa coboare
  ……………………………………
  Greu sa stie ce sa-nteleaga,
  Ce sa uite ce sa aleaga
  …………………………………….
  Greu invata ce-i juramantul,
  Si cum sa isi pastreze cuvantul
  Greu se mai fac oamenii oameni, greu
  ……………………………………..
  Greu invata omul pe toate
  ……………………………………..
  Greu dar minte omul aduna
  Pana cand ajunge sa spuna
  Greu se mai fac oamenii oameni, greu
  Greu se mai fac oamenii oameni, greu”

  Apreciază

 6. Cit ii costa pe PSDisti sa aibe si ei „Ceausestii” lor?
  Poate ma insel dar PSD azi pare un partid cu botul pe labe. SI chiar daca miauna arareori, nu este credibil.
  Dl. Ciolacu – desi logic in gindire – pare depasit de toate, si insistenta lui de a reactiona doar daca ceva se intimpla (de exemplu, la rectificarea bugetara) e comica in politica. Adica vrea sa fie mai „sfint” ca Papa de la Roma. In politica, nu tine cu respectarea stricta a „regulilor de circulatie”. E util sa mai intri din cind in cind in cite un adversar, si sa il calci pe coada.

  Apreciază

 7. Sau justitia imanenta; altfel spus: mai intai este o tragedie, apoi devine o farsa. Daca mai traia Garcia Marquez, si-ar fi luat un concediu de studii in Romania – si-l lasa pe Cartarescu fara alt Nobel.

  Apreciat de 1 persoană

 8. NU EI URLAU IN PIATA VICTORIEI FARA PENALI IN FUINCTII PUBLICE.  UITE CA EI AU UN PENAL INTERNATIONAL IN FUNCTIA DE PRIM MINISTRU .SA PLECEEEEEEEEEEEEEEE URGENTTTTTTTTTTTTTT

  Apreciază

 9. Am citit un pic despre alegerile din Germania ce o vor inlocui pe Angela Merkel. Conservatorul Laschet, din acelasi partid cu Merkel, duce o batalie cu social democratul Scholz. Cine va face o alianta cu Verzii va cistiga.
  Mi s-au parut interesante ideile lui Scholz despre reintoarcerea UE la principiliul OSCE (nu mi-e clar care din ele), pentru ca rezoneaza cu gindirea ruseasca. Scholz e foarte firav in a veni cu solutii care sa rezolve problemele internationale relative la anexarea Crimeei de catre Rusia. Aparent, el va merge pe aceiasi linie cu orice alt politician neamtz, adica de raproshement cu Rusia, indiferent ce face Rusia in Europa si lume.
  Romania cu un nou Cancelar neamtz (The King is Dead, Long live the KIng!), nu va fi surprinsa de vreo abordare germana inovatoare, ci va continua sa fie „administrata” de la Bruxelles via Berlin.
  Realitatea este ca Romania nu poate actiona vizibil ca Viktor Orban. Si asta pentru ca Ungaria, in ciuda criticilor vehemente si a amenintarilor, se bucura de investitii masive din Occident si SUA, pe cind la noi, Citu imprumuta la greu, ceea ce, logic, va duce la inflatie (deja Isarescu vorbeste de 5%). Deci, sa ne asteptam sa vedem in continuare fir capete plecate la Inalta Poarta, fie tacere de tip „pas cu pas”.

  https://www.dw.com/en/exclusive-german-chancellor-candidate-olaf-scholz-calls-for-a-new-policy-toward-eastern-europe-and-russia/a-58832603

  Apreciază

 10. La nesimțirea și tupeul lor …sigur vor găsi o justificarere …de doi lei si vor merge mai departe…!!! Iar romanul care excelează în prostie …va înghiți galusca..!!

  Apreciază

 11. DEZVĂLUIRE-BOMBĂ: CINE A TRAS-O DE CODIȚE ȘI DE GHIOZDĂNEL PE ALINA GORGHIU ÎN CLASA A DOUA?

  MOTTO: „O echipă nu înseamnă 11 viori și nici un singur dirijor. O echipă este o orchestră…” (Rareș Bogdan, din ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE, pe pagina lui de FACEBOOK, 2 august 2021)
  ………………………………………………………………………………………..
  Așa că, păzea! Clătinându-se ca vai de el, cu nasul roșu… sau, nici măcar… parcă mai curând cu pupilele dilatate, dirijorul se urcă pe scenă, pe șapte cărări! E Flooooooriiiiin Cîîîîîțuuuuuu!!! Strânși uniți în jurul lui, componenții „echipei câștigătoare” scârțâie la viorile dezacordate, bat în tastele ciobite ale pianinei împrumutate de la Căminul Cultural și suflă în flautul cu găurile înfundate, în timp ce toba e, în sfârșit! instrumentul-vedetă al simfoniei!!!

  Pentru că, dirijorul ca dirijorul, dar băiatul de la tobă (Rareș Bogdan) e cel mai însuflețit!
  Stimați compatrioți, dincolo de informația cu cele două zile de pârnăioară ale premierului Cîțu, aflate hăt! în tinerețea lui învolburată și prelungită din țara tuturor posibilităților, mult mai tare mi se pare felul în care membrii echipei câștigătoare se străduiesc să tragă covorul peste rahatul din mijlocul sufrageriei, explicându-ne, cu argumente pertinente, că nici nu pute atât de rău cum ni se pare și nici nu arată chiar urât din perspectivă filozofică!
  Ia să vedem ce zice Rareș Bogdan, solist la tobă:

  „Când eram copil aveam calitatea de a merge la olimpiadă, dar în același timp calitatea de a mă bate în curtea școlii. S-ar putea ca, la un moment dat, când voi candida și eu la o poziție importantă, mult mai importantă decât cea de europarlamentar (putem să ne întrebăm la ce naiba poziție țintește impostorul ăsta? n.n.) să mă trezesc că apare o plângere sau o situație în care am fost pedepsit de dirigintă sau de directorul școlii că în urmă cu 20 sau 23 de ani… Florin a fost un tânăr student (parol, țațo, să mă-ngropi!!! eu zic că ar fi fost un student cam tomnatic la cei 29 de anișori ai lui… numai că dânsul nu prea mai era student, ci își finaliza studiile doctorale, fără de care nu se poate, mă-nțelegi, dar lipsite de încununarea prin disertație, cum s-ar spune, n.n.) cum sunt atât de mulți în lumea aceasta, care a consumat alcool la volan într-o Americă în care am fost de câteva ori (importantă, esențială informație!, n.n.) și unde dacă doar ai sticla în mână și nu e într-o pungă deja este o mare problemă (…) Mă aștept ca la un moment dat INCLUSIV EU (!!!!, n.n.) să fiu acuzat că am fost un bătăuș la grădiniță… da , doamnă, e o condamnare pentru alcool, într-un stat, Iowa (nu-i așa? ce mai stat e și ăla? n.n.), vreau să știu câți români nu au făcut greșeli în această lume (!!!, lacrimi, muci la nas și pe manșete, tăvăleală pe podele, n.n.) câți dintre românii minunați (!!!, curat minunați!, n.n.) nu au încălcat nicio lege mai ales când erau foarte, foarte tineri (reamintesc publicului cititor: premierul avea avea 29 DE ANI!!! când a stat la pușcărie, n.n.)… eu vă spun că genul acesta de atacuri nefirești și care vor să dezgroape morții … A, da, da știu doamnă, și eu am tras de codițe o fetiță când eram în clasa a doua…” (declarații ANTENA 3, în emisiunea DECISIV, 11 august 2021)

  Ca să nu rămână singur, intră și doamna Alina Gorghiu, interpretă la corn vânătoresc:

  „Câți nu au făcut GREȘEALA ASTA în tinerețe? (ei, cam câți? eu zic că circa 99%, n.n.) Regretabilă, desigur! Florin Cîțu a explicat ONEST (!!!, extrem de onest, zic, mai ales că și tac-su lui Cîțu tot de la televizor a aflat, n.n.) ce s-a întâmplat în urmă cu 20 de ani. (…) Un astfel de episod mă face să cred că, până pe 25 septembrie, vor mai urma și alte încercări de atac, din interior, la premier și la membrii echipei care îl susține pe Florin Cîțu. Important este că guvernarea responsabilă funcționează și că, după Congres, PNL va redeveni partidul în care respectul, meritocrația și valorile liberale (văd că «valorile liberale» devin din ce în ce mai nostime și mai imposibil de anticipat, n.n.) vor fi respectate!”( Alina Gorghiu, FACEBOOK, 11 august 2021)

  Hotărâtă, de la categoria „vioara întâi” se repede și Raluca Turcan:

  „Pentru greșelile tinereții, în America, oamenii plătesc, învață o lecție și merg mai departe. Probabil că sunt milioane de oameni sancționați în America pentru conducere sub influența alcoolului (dar, dar numai unul singur dintre milioanele alea de infractori e premier în România, n.n.), inclusiv politicieni de top. Nu este un lucru demn de laudă (ei, hai… nu fi răutăcioasă… de ce n-ar fi un «lucru de laudă», că, din câte văd, a «lucru de laudă» începe să cam semene, n.n.), dar important e ca s-a învățat o lecție din acel eveniment.” ( Raluca Turcan pentru MEDIAFAX, 11 august 2021)

  Și, în final, hop! și piculina lui Florin Roman:

  „Florin Cîțu are mulți fani Orban! Ieri l-au luat cu pâinea, azi cu vinul! Probabil, mâine cu tămâia! Iartă-i, Doamne, ca nu știu ce fac! Restul e cancan!” (Florin Roman, pe pagina lui de FACEBOOK, 11 august 2021)

  Ce-ar mai fi de spus? Cam nimic… Doar că eu aștept cu interes dezvăluirea cutremurătoare, ce va sosi în clipa în care Rareș Bogdan va candida pentru o FUNCȚIE MUUUULT!!! MAI IMPORTANTĂ decât cea de europarlamentar (mi se pare mie sau avem, în avanpremieră, anunțul pentru o candidatură la președinția României? n.n.) cum că dânsul a tras-o de codițe și de ghiozdănel pe Alina Gorghiu, pe când era în clasa a doua!
  ……………………………………………………………………………………………………..
  P.S. Deloc nu m-ar mira ca Rareș Bogdan să candideze la președinție… în definitiv, într-o țară în care un ficus a putut primi două mandate de președinte, mă gândesc că un papagal cu limba catifelată, calibrată pe Dn-ul (diametrul nominal) al diferitelor cururi de vremelnică importanță, are toate șansele să se și aleagă!

  Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.