Astăzi se implinesc 30 de ani de la infiintarea Fundatiei Europene Titulescu

Astăzi este o zi de mare sărbătoare pentru Fundatia Europeană Titulescu. Se implinesc 30 de ani de la infiintarea sa. Constituirea Fundatiei a avut loc in Aula Academiei Române, la 15 martie 1991, cu prilejul manifestărilor omagiale prilejuite de comemorarea a 50 de ani de la moartea lui Nicolae Titulescu, înscrise sub genericul „Nicolae Titulescu, precursor al unităţii europene“, organizate de Academia Română, Ministerul Afacerilor Externe, Academia Diplomatică Internaţională de la Paris, si Asociaţia de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale.

Doresc să adaug aici si cuvintele pe care le-am rostit cu acel prilej:

Cuvânt de lucru pronunţat de Adrian Năstase, ministru de Externe al României, la reuniunea adoptării Actului de constituire şi a Statutului Fundaţiei Europene Titulescu, în aula Academiei Române.

          Aş dori să vă invit să examinaţi Actul de constituire şi Statutul Fundaţiei Europene Titulescu, în vederea adoptării lor.

          Textele celor două documente au fost difuzate tuturor personalităţilor ce ne-au făcut onoarea de a consimţi a deveni membri fondatori.

          Dintre aceste personalităţi există unele care şi-au exprimat regretul de a nu putea veni la Bucureşti, din motive independente de voinţa lor, şi, în consecinţă, suntem privaţi de plăcerea de a le avea ca oaspeţi. Dar au acceptat calitatea de membru fondator şi ne-au confirmat în scris acest lucru. În acelaşi timp, ei nu au avut nicio remarcă asupra celor două documente care le-au fost transmise, de unde putem înţelege că cele două texte se bucură de acordul lor.

          Ne mai rămâne, acum, să cunoaştem opiniile dumneavoastră, după care sperăm să definitivăm textele şi, dacă este posibil, să le adoptăm în această reuniune.

          Înainte de a proceda la analiza textelor, permiteţi-mi să vă prezint ansamblul proiectului Fundaţiei Europene Titulescu, aşa cum l-au conceput iniţiatorii săi.

          Personalitatea lui Titulescu a reunit, într-un mod aproape perfect, elementele esenţiale ce definesc poporul român, românul în general, şi caracteristicile fundamentale ale spiritului european. Ne găsim în prezenţa unui simbol, între atâtea altele, al apartenenţei spiritualităţii române la spiritualitatea europeană.

          Aş mai adăuga că pentru noi, românii, personalitatea lui Titulescu este, din toate punctele de vedere, incontestabilă, ceea ce justifică locul de onoare ocupat, de-a lungul timpului, în sufletul şi conştiinţa poporului român.

          Am menţionat acestea pentru a sugera premisele de la care trebuie stabilite conceptele de bază ale activităţii Fundaţiei, reflectate, de altfel, şi în actele de constituire.

          Este vorba, pentru început, de a împlini o datorie morală pe care o avem faţă de Nicolae Titulescu, şi anume aceea de a reabilita memoria sa şi de a stimula interesul pentru personalitatea şi opera sa, puse în serviciul ţării sale, al păcii şi al unităţii Europei.

          Fundaţia îşi propune să contribuie la formarea tinerilor diplomaţi sau, poate, a viitorilor oameni de stat români şi străini, în spiritul ideilor convergente către unitatea Europei.

          Un alt concept de bază al Fundaţiei vizează încurajarea cercetării ştiinţifice şi contribuţia pe care aceasta ar putea-o aduce la definitivarea arhitecturii Europei Unite.

          În intenţia Fundaţiei se află, în fine, preocuparea promovării schimbului de idei şi încurajarea dialogului european pe tema dreptului internaţional, a relaţiilor internaţionale şi, bineînţeles, pe tema problemelor politice de mare interes pentru viitorul Europei.

          Pentru realizarea acestor obiective de bază avem în vedere o serie de proiecte, de o modestie inerentă începutului, mai ales că dificultăţile materiale şi financiare sunt evidente.

          Fundaţia îşi propune, de asemenea, editarea operei lui Nicolae Titulescu şi publicarea de studii despre personalitatea sa şi despre activitatea sa, atât ca diplomat, cât şi ca om de stat.

          Pentru păstrarea acestui cadru, noi dorim să conservăm documentele şi mărturiile legate de viaţa şi opera lui Titulescu şi, desigur, să îndeplinim dorinţa sa testamentară privind reîntoarcerea rămăşiţelor sale pământeşti în România. Într-un ultim act de voinţă, Titulescu spunea: „Doresc să fiu îngropat la Braşov, într-un loc mai aparte, şi prietenii mei din Transilvania vor şti să găsească un loc adecvat dorinţei mele“.

          În ceea ce priveşte formarea tinerilor diplomaţi, Fundaţia îşi propune acordarea de burse studenţilor români şi străini pentru a studia probleme de drept internaţional şi de relaţii internaţionale, în special vizând problematica europeană.

          Pentru început, credem că Fundaţia ar putea acorda două sau trei burse studenţilor români pentru anul universitar 1991–1992, la nivelul Facultăţii de Drept sau al Facultăţii de Înalte Studii Politice, Secţia de relaţii internaţionale. În cazul în care studenţii străini îşi vor manifesta dorinţa de a studia la Bucureşti, sperăm ca Fundaţia să poată să-i susţină, într-o etapă ulterioară, când fondurile ne vor permite să fim mai generoşi. Bursele vor fi, fără îndoială, acordate după o selecţie iniţială, urmată de un concurs, conform practicilor uzuale în materie.

          Sperăm, în acelaşi timp, că Fundaţia va reuşi organizarea anuală, la Braşov, a unui curs de vară „Nicolae Titulescu“, cu participarea internaţională, pentru tinerii diplomaţi, având ca temă problematica dreptului internaţional, relaţiilor internaţionale şi politologiei.

          Duminica următoare, cu ocazia vizitei la Braşov, sperăm să vă prezentăm locul unde s-ar putea ţine aceste cursuri.

          Dorim să invităm, chiar în acest an, 20–25 de tineri diplomaţi români, şi am fi foarte fericiţi dacă tinerii diplomaţi din alte ţări europene ar fi interesaţi; ei vor putea asista la conferinţe şi expuneri susţinute de profesori şi de personalităţi diplomatice, pe care sperăm să îi putem invita la Braşov.

          Contribuţia Fundaţiei vizând stimularea cercetării ştiinţifice constă în acordarea de burse, de data aceasta este vorba de burse în România şi, probabil, în viitor în străinătate. Intenţionăm crearea Premiului Internaţional „Nicolae Titulescu“, care va fi decernat anual – şi aici ne gândim, din nou, la oameni tineri – celor care s-au distins prin importante contribuţii teoretice şi practice vizând promovarea unităţii europene.

          Selecţia în vederea atribuirii premiului va fi efectuată de către un juriu ales de Consiliul Fundaţiei, dintre candidaţii propuşi de către membrii fondatori. Desigur, va trebui să elaborăm un regulament al atribuirii acestui premiu şi ne dorim ca el să-şi câştige, cât mai rapid posibil, un prestigiu european.

          Vom organiza simpozioane, mese rotunde, ateliere de lucru şi alte forme de dezbatere a temelor de interes general pentru prezentul şi viitorul Europei.

          Aceste teme ar putea fi grupate în maniera următoare:

          – „Unitatea Europei şi spiritul european“;

          – „Integritatea europeană şi mutaţiile la nivelul concepţiilor în relaţiile intereuropene“;

          – „Consiliul de Securitate Europeană şi dezvoltarea unui sistem general de securitate în Europa; centre de putere în Europa anului 2000“;

          – „Spiritualizarea frontierelor, încrederea, apropierea culturală şi cooperarea între statele europene“.

          Aţi remarcat, desigur, că aceste probleme au la bază ideile promovate de Nicolae Titulescu, chiar dacă ele se referă la epoca actuală. Suntem pregătiţi să completăm lista şi cu alte teme care vor rezulta din discuţiile noastre viitoare.

          Dacă va fi posibil, pentru ca Fundaţia să-şi poată începe activitatea, va trebui să rezolvăm, încă în această reuniune, câteva aspecte de natură administrativă.

          Astfel, va trebui să alegem Consiliul Fundaţiei, format din 18 membri – sigur numărul rămâne deschis – şi un Comitet Director sau, cel puţin, Directorul executiv al Fundaţiei.

          Iată-ne ajunşi la problemele financiare.

          Într-o primă etapă, mijloacele de existenţă se vor limita, în mod necesar, la o subvenţie acordată de Guvernul român şi la donaţii ale persoanelor fizice şi organizaţiilor, firmelor, asociaţiilor interesate în susţinerea activităţii Fundaţiei.

          Bineînţeles, noi contăm şi pe cooperarea cu instituţiile europene similare, cu speranţa de a reuşi integrarea Fundaţiei noastre în comunitatea ştiinţifică europeană.

          Noi dorim ca membrii fondatori, în baza prestigiului lor, să poată susţine acest efort de integrare al Fundaţiei.”

15 gânduri despre “Astăzi se implinesc 30 de ani de la infiintarea Fundatiei Europene Titulescu

 1. Titulescu=roman
  Titulescu=european
  Ergo
  Romania=Europa

  Frumos discurs, la un nivel cu care eram obisnuit in tinerete, unul elevat si bine articulat, ca idei. Cind esti obisnuit sa traiesti printre oameni inteligenti, culti, ca apoi sa te cobori permanent intr-o societate tranzactionala…iti cade parul. Vad insa ca si in Romania tineretul face parte din generatia „TikTok”.

  Apreciază

 2. De râsu’‐plânsu’: America globalistă, care are poporul drept opoziţie, cere Rusiei naţiocrate ”încetarea persecutării opoziţiei” (Antony Blinken)

  Statele Unite ale Americii au dat o noua proba de ipocrizie, sâmbătă, cand au cerut agitatoric “încetarea persecutării figurilor politice independente din Rusia”, după arestarea a 200 de participanti la un forum al opoziţiei organizat la Moscova, care au incalcat regulile legale.

  Mesajul galagios, care se vrea asurzitor international, a fost transmis de secretarul de stat american Antony Blinken, care pare sa stea la panda pentru a contabiliza si critica agresiv orice actiune a Rusiei pe care o considera neconforma cu vederile unilateraliste ale Statelor Unite.

  Lucrurile stau insa diferit fata de ce spune Blinken, la modul ritos, dar manipulator. Rusia are o opozitie reala, nu si independenta, prin manevrarea ei din exterior. Insa oficial, Statele Unite au o opozitie politica interna imaginara, de tipul “satelor lui Potemkin”, care nu existau.

  “Opozitia” din SUA e mimata de un bipartidism formal, care prin “bipartizanismul” progresisti si conservatori e pe fond un monopartidism mascat. Cea mai buna dovada e ca democratii si republicanii sunt „bipartizani” in privinta tintelor globaliste, care le sunt comune (China, Rusia etc.). Rostul acestei potemkiniade privind opozitia politica din SUA e de a falsifica prin infrumusetare realitatea monopolului de putere (dictaturii) detinute de o minoritate-stat.

  Acestui adevar i se adauga un altul cutremurator, dar bine camuflat: globalistii care controleaza SUA au drept opozitie poporul american! Acest fapt explica de ce globalistii ii trateaza pe americani ca pe un popor colonial. Este cunoscut ca intre globalism si toate natiunile din lume exista o contradictie existentiala antagonista, ireconciliabila.

  Apreciat de 1 persoană

  • De remarcat ca promotorii democratiei ,,progresiste” din America sunt, preponderent, cauzazieni si evrei, majoritatea normal-familisti, dar orbiti si malformati de putere. Nu au reusit decisiv sa manipuleze si sa inrobeasca poporul american muncitor si creativ, deci au trecut la nivelul urmator, punand presiunea terorii ideologice pe natiunea americana – folosindu-se de frustrarile unor comunitati si minoritati in genere parazite, dornice sa acceada mai sus pe scara sociala prin asistenta statala si privilegii nenumarate asociate discriminarii pozitive.
   Va veni si vremea desteptarii claselor defavorizate care, in prezent, confunda tintele. Nu toti albii le sunt dusmani ci o minoritate albo-evreiasca care face jocurile politice in SUA si nu numai. O noua forma de nazism combinat cu neomarxism, adica struto-camila moderna adaptata secolului tehnologiei si retelelor sociale intrinsec manipulative. Zuckerman, Musk, Gates, Cook, Bezos, etc, sunt cu totii progresisti in discurs, dar faptic, se bazeaza, in succesul lor financiar, pe suprematismul competentei si nu pe corectitudine politica, aceasta din urma fiind destinatat exclusiv ,,cateilor”. Bineinteles ca in spatele si deasupra lor se afla iudeo-caucazienii mai putini vizibili din servicii, politica si armata.
   Minoritarii nu-si dau inca seama ca servesc interesele strategice ale celor puternici, si isi accepta cu nonsalanta lesa iluziilor care le mangaie propriile vanitati istoriceste partial-justificabile.
   Butonacii de profesie stiu ca ,,monstrul” nu va supravietui la infinit, deci pericolul unui conflict al omului cu el insusi si propriul habitat este destul de probabil, la un moment dat. De aceea a venit timpul ca natiunile sa se orienteze in sincronie, asemenea unei pulberi magnetizate, in directia corecta: Cu fata catre viitor, cu spatele la globalismul unilateralist, totalitar, non-cultural, dispretuitor de drept international, toxic (in toate sensurile posibile), spoliator si agresiv, care, din pacate, este reprezentat preponderent de America zilelor noastre.
   Dar, in primul rand, este esential ca poporul american sa se destepte, pentru asta avand nevoie de un lider adevarat. Din pacate, Donald Trump, in aroganta sa cvasi-nelimitata, s-a dovedit prea bicisnic (implicit vulnerabil) si lipsit de viziune pentru un razboi atat de mare…a sfarsit prin a face mai mult rau decat bine natiunii americane si omenirii, in general.

   Apreciază

  • >>”…Insa oficial, Statele Unite au o opozitie politica interna imaginara…”

   Stii ce mai e imaginar? Ca Rusia va putea vreodata sa suplineasca SUA. Nu contest ca SUA nu sunt intr-o perioada critica, dar nu atit de critica cit ai vrea tu sa fie.

   >>”…Acestui adevar i se adauga un altul cutremurator, dar bine camuflat:…”

   Stii ce nu o sa fie insa cutremurator? Cind o sa iti bata in usa rusul sa te intrebe ce preferinte politice ai. Camuflat sau nu, ei se vor asigura ca nimeni nu este „nevinovat”, din simplul motiv ca dedushka de la NKVD nu s-a ocupat mai indeaproape de dosarul tau.

   Apreciază

   • Dada, rusul, răbdător din fire, a așteptat cu răbdare aderarea României la NATO și UE pentru a ataca, ideologic și poate chiar militar, spațiul carpato-fanibian.
    Trexsr, nu știu dacă ai o soție în Canada, dar dacă da, roag-o din partea mea să-ti citească anumite texte, precum cel de mai sus, înainte de a le posta. Am încredere, în general, în bunul simț feminin.
    ..Dacă nu de altceva, macar din respect pentru logica elementară.

    Apreciat de 1 persoană

   • ….reformulez, tastand anterior din masina, la semafor (atunci cand am putin mai mult timp):
    ,,Dada, rusul, răbdător din fire, a așteptat aderarea României la NATO și UE pentru a ataca, ideologic și poate chiar militar, spațiul carpato-danubian.”
    😉

    Apreciază

   • Lasa-i ma in pace!

    Ce nu recunosti manifestarea „betiei de cuvinte” ? „Exista insa un fel de betie deosebita intre toate prin mijlocul cel extraordinar al producerii ei, care se arata a fi privilegiul exclusiv al omului in ciuda celorlalte animale: este betia de cuvinte. Cuvantul, ca si alte mijloace de betie, e pana la un grad oarecare un stimulant al inteligentei. Consumat insa in cantitati prea mari si mai ales preparat astfel incat sa se prea eterizeze si sa-si piada cu totul cuprinsul intuitiv al realitatii, el devine un mijloc puternic pentru ametirea inteligentei. Efectele caracteristice ale oricarii betii sunt atunci si efectele lui, “ la debilite des fonctions intelectuelles et le penchant a la violence “” (https://www.poezie.ro/index.php/article/20230/Betia_de_cuvinte)

    pai altflke ca cum sa scrii promotorii democratiei ,,progresiste” din America sunt, preponderent, cauzazieni si evrei sau minoritate albo-evreiasca atuinci cand evreii sunt albi, adica „caucazieni” ?!

    Da cestia cu suplinitau SUA … sa stii ca lumea s-a descurcat milenii de-a randul si fara SUA …. Ba s-a descurcat si fara SUA pana pe la .. ei da! 1916 !!!

    Apreciat de 1 persoană

 3. Lioderul AUR, Gheorghe Simion, a fost oprit si umilit la granita Romaniei si Republica Moldova, avand interdictie de a intra pe teritoriul statului vecin pana in 2023. Interesant de remarcat ca, intre timp, la Chisinau a fost instaurat un regim pro-european, deci prezumat favorabil apropierii de Romania.Cel putin asa cred multi dintre concetatenii nostri romani, fie ca scriu, sau doar citesc blogul domnului Adrian Nastase. Prin urmare, nu inteleg de ce domnul Simion cere Ministerului de Externe de la Bucuresti sa rezolve problema unui cetatean si parlamentar roman si nu o suna el insusi la telefon pe Maia Sandu, o reformista perfect compatibila cu liderii actuali din politica si justitia Romaniei europene.
  Bine, poate am fost putin malitios, totusi nu ar strica ca cineva sa initieze un dialog pe marginea si in inima a ceea ce inseamna astazi atributul de pro-european. Nu de alta, dar confuziile sunt cu greu evitabile intr-o lume cu repere volatile, in care ni se pare ca avem libertatea de a ne alege imperiul sub al carui stindard ne dorim sa ne continuam vietile de cetateni de mana a doua ai lumii inversate (cu susul in jos) de azi.

  Apreciat de 1 persoană

  • ZeV, ai obsevat si punctat bine aici. De ce nu da un decret doamna Sandu, ceva, sa trimita o depesa la vama, sa il lase pe romanul si basarabeanul Simion sa treaca in cealalta bucata de Romanie? Nu pot sa argumentez aici cu globalistii, dar o posibilitate ar fi ca vrea sa ii faca pe plac lui Iohannis, pe care il stim ca europenist in primul rind, si daca mai are ceva energie, si a facut meditatiile la fizica pe ziua curenta, mai arunca un ochi prin ziare sa vada daca Romania mai este totusi pe harta.
   Doamna Sandu ar fi putut da macar o declaratie, pentru ca daca AUR totusi devine o forta semnificativa, si dl. Simion un june lider pe tara, doamna Sandu se va intoarce probabil la Banca Mondiala.

   Apreciat de 1 persoană

   • ATAT TIMP CAT ATI REALIZAT, UN ASPECT DIN ZECILE DE ASPECTE POLITICE , BENEFICE FIIND PENTRU TARA SI POPORUL ROMAN, NU CREDETI DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, CA ACEASTA ZI DE 15 MARTIE 2021, CE CONTUREAZA INPLINIREA A 30 DE ANI DE LA INFINTAREA, FUNDATIEI EUROPENE TITULESCU, AR TREBUI SA FIE O ZI DE SARBATOARE NATIONALA, TINAND CONT DE CAPACITATEA INTELECTOALA , POLITICA A AUTENTICULUI ROMAN, INCONFUNDABILUL NICOLAE TITULESCU ?

    ACEST ROMAN , ACEASTA VALOARE UMANA SA FIE RECUNOSCUTA DE TOTI ROMANII, INCLUSIV DE POPOARELE LUMII , (EXCEPTANDU- L PE IOHANNIS , FIIND DE INTELES : UN NATIONALIST GERMAN NU POATE INTELEGE ,ACCEPTANDU-I MAI ALES PE INTELECTOALII ROMANI AI TRECUTULUI SI PREZENTULUI…) AVAND SANSA DE AL SARBATORI NECONTENIT!

    NU CRED SI NU VAD, SA EXISTE O ANUMITA CAUZA , CE NU POATE DA UNDA VERDE, PENTRU MEMORAREA ACESTEI ZILE IN CONSTITUTIA ROMANIEI!

    INDIFERENT DE BARIERELE NEJUSTIFICATE, CE APARTIN NONVALORILOR „UMANE”, A LE PREZENTULUI , CE PRIN ELE, INCEARCA ( FARA SUCCES!..) A OPSTRUCTIONA, INPLINIREA IDEALURILOR NOASTRE , IDEALURI NATIONALE BENEFICE PENTRU REGENERAREA INDENTITATII ROMANESTI, ESTE ESENTIAL MAI ALES PENTRU VIITOR , SA NE REGASIM , PENTRU A RENASTE IN SUFLETUL ROMANILOR , PATRIOTISMUL TRECUTULUI !

    VA DORESC DIN SUFLET MULTA SANATATE , PENTRU A REVIZOALIZA SI IN ANII ULTERIORI, ALATURI DE ROMANI, INDENTITATEA VLORILOR UMANE , APARTINAND TRECUTULUI ROMANESC.

    ACEST ASPECT , CREONAT DE DUMNEAVOASTRA, NU CU MULT TIMP IN URMA , REDESCOPERINDU- L, PENTRU ROMANI SI NU NUMAI, PE AUTENTICUL NICOLAE TITULESCU, IN OPINIA MEA, ESTE ENORM DE BENEFIC, CONSTRUCTIV FIIND PENTRU GENERATIILE VIITOARE , REPET, DORNICE DE O REGENERARE NATIONALA !

    SPER CA IN VIITOR, TOTII ROMANII AUTENTICI, SA-SI REGASEASCA INDENDITATEA PIERDUTA, PRIN ACEASTA REMARCABILA FUNDATIE: FUNDATIA EUROPEANA TITULESCU , INFAPTUITA DE INEGALABILUL ROMAN, POLITICIAN ADRIAN MASTASE

    Apreciază

 4. Ce repede trec anii. Viata lunga FET, sa ramana acolo in acea sfera unde a luat infiinta, sa faca tot posibilul sa aduca in jurul acestei fundatii, sa uneasca toate mintile limpezi si luminate ale momentului in tot acest efort de scoatere din acest marasm generalizat a Romaniei atat pe plan intern cat mai ales pe plan extern.
  Cand nu suntem hotarati, suntem in bataia vantului, iar in situatia data nu ne apartinem.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Cei citiva Faraoni ai planetei si-ar dori-o a lor. Ar fi mult mai usor de facut profituri mai mari, daca nu s-ar impiedica de niste cioturi: natiunile. Cum sa faca, cum sa faca?

  Twitter ii blocheaza contul Presedintelui SUA, iar Putin blocheaza Twitterul o luna, pentru ca ar fi promovat actiuni „ilegale” in Rusia. Ce mai inseamna totusi democratia si libertatea de exprimare, si cine ar trebui sa hotareasca cine are drepturi in privinta asta? Twitter, Facebook sau parlamentele? Stiu ca in Rusia nu e subiect de dezbatere, dar in SUA? O gramada de democrati si „progresisti” vor sa inchida FOX News, ultimul bastion al libertatii de exprimare in SUA, pentru ca celelalte, incepind cu Washington Post, care a recunoscut ca a mintit pentru a il denigra pe Trump, si pina la CNN sunt „aliniate” si servesc umil, dar pe bani, puterea globalistilor din toate tarile.

  Si uite-asa, printre rinduri, aflam ca Soros este foarte aproape de Trudeau cel Frumos, si ca are o armata de functionari care par ca actioneaza in concordie cu Maestrul si Maragareta, Margareta fiind intruchipata de doamna Christya Freeland (ce nume predestinate au acesti oameni!), extrem de apropiata de Trudeau, si fost Ministra pentru Global Affairs (cuvintul „global” e poate enigmatic), ar fi afirmat ca:

  “Soros had ‘very great hopes for Canada’”. (link mai jos)

  Da’ ce, Canada e a lui? I-a dat-o cadou Trudeau? Si anume ce sperante are dl. Soros in ce priveste Canada? Cred ca nu doar sperante ci si realizari, Canada fiind cred cea mai „progresista” tara din lume. Si cred ca mai are si alte planuri.

  Nu e greu sa le pui cap la cap. Si nu stiu ce fel de joc e asta, dar simtamintul meu din burta („gut feeling”) e o mare greatza fata de niste oameni care manipuleaza din spate extrem de puternic, miscind societatea cum vor ei. Noi chiar suntem niste furnici intre elefanti.

  Ieri, Fat-Frumos de la Ottawa ne spunea aproape cinic, si cu o doza de dispret, ca sa ne vaccinam cu AstraZenecca, desi citeva tari importante europene au stopat acest vaccin temporar. De ce nu se vaccineaza el live primul cu AstraZenecca, in fata camerelor, sa dea exemplu natiunii? Eu accept sa ma vaccinez doar din acelasi lot din care se vaccineaza Maria Sa, descalecatul.

  https://realwomenofcanada.ca/canadian-connection-to-george-soros-revolution/

  Apreciat de 1 persoană

 6. ZeV: „..Dacă nu de altceva, macar din respect pentru logica elementară.”

  Elementar ar fi sa citeste putina istorie a romanilor. Si nu doar a noastra, dar si a celorlati est europeni.
  Sperantele am mici, dar poate totusi te ambitionezi sa arati lumii ca iubirea ta fata de rusi nu ti-a congelat total constiinta. Asa cum nu le-a congelat-o nici miilor de rusi – care sigur isi iubesc tara si ar vrea un alt viitor pentru ea – si care au protestat in Rusia impotriva lui Putin, si a miilor ce au fost arestati. Ai idee ce s-a intimplat cu acestia?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.