Petrisor Peiu, Statul român a transformat piața liberă într-o caricatură, în care „șmecherii” îi fură pe români cu voie și cu complicitate de la stăpânire

Sunt sigur că nimic nu a fost făcut din întâmplare în ceea ce privește „liberalizarea” furnizării electricității către populație. Ceea ce se întâmplă în această perioadă nu pare nicidecum un accident sau o cascadă de coincidențeFaptul că statul român a fixat data de 1 ianuarie 2021 pentru liberalizarea pieței de energie electrică, exact la finalul celui mai dificil an pe care l-au trăit românii după 1989, faptul că autoritățile române (ANRE) au reglementat prețul de „serviciu universal” abia în ultimele 3 luni, ba chiar ultima decizie a venit în ajunul Crăciunului, cu o săptămână înainte de ziua liberalizării, faptul că statul român a păstrat o discreție absolută asupra prețului pe care românii îl vor plăti ca urmare a „liberalizării”, faptul că autoritățile statului au omis să-și informeze proprii cetățeni despre ce se pune la cale de la 1 ianuarie, toate acestea nu sunt simple coincidențe. Totul este, de fapt un complot ticălos, menit a mai regiza încă un „tun” pe care distribuitorii de electricitate să îl mai dea românilor.

Cleptocrații și agramații au compromis demult orice idee de piață liberă în România. Românii nu mai cred o iotă din pompoasele cuvinte și din minciunile care curg râu de la vârful acestui stat.

Oare ce dovadă mai bună decât refuzul larg majoritar al românilor de a subscrie ofertelor  concurențiale avem pentru caricaturizarea pieței libere de către administrația românească ? Da, aici populația refuză să participe la mascarada liberalizării pieței în proporție de 90%! Da, mai puțin de 10% din populație a încheiat un contract de furnizare a energiei electriceNouă din zece români nici n-au observat sau, dacă au observat, nu au crezut că vreodată prețurile utilităților vor fi rodul competiției libere. Ca atare, 90% din gospodăriile românești vor primi electricitate în condiții de serviciu universal, adică la cel mai mare preț de pe piață.

Sunt oare românii mai proști sau mai indolenți decât restul europenilor? Nici vorbă! Dar nimeni din acest stat uriaș nu s-a sinchisit să îi informeze despre consecințele acceptării condițiilor de serviciu universal, despre cât de mult vor plăti pentru acest lucru. Ca să nu mai spun că oricine se uită pe piața electricității pentru companii, o piață demult liberalizată, ar vedea de la o poștă dezastrul adus de „liberalizare”: firmele românești plătesc pentru electricitate mai mult decât se plătește în jumătate din statele UE (printre altele, noi plătim o electricitate mai scumpă decât în Franța, Luxemburg, Suedia, Danemarca sau Ungaria)!

Sursa: AICI

Ca să nu mai spun că populația noastră și companiile noastre au suportat unele dintre cele mai mari scumpiri ale energiei din întreaga Uniune, într-un an în care activitatea economică s-a prăbușit , deci și consumul. Avem a patra cea mai mare creștere de preț pentru clienții casnici și a cincea cea mai mare scumpire pentru firme:

Sursa: AICI

Privind datele de mai sus, se mai miră cineva că românii cred că liberalizarea este, de fapt, o formă de jaf ceva mai sofisticată?

Ei bine, după ce ne mai revenim un pic din șocul scumpirilor de la 1 ianuarie 2021, cu peste 20% a electricității pentru 90% dintre români, poate nu uităm că nu aveam nici înainte un preț prea mic:

Sursa: AICI

Așadar, gospodăriile românești, mai sărace decât cele din 25 dintre statele UE, plătesc o energie electrică mai scumpă decât în nouă state din UE (inclusiv mai mult decât în Ungaria)! Cam de aici plecăm cu scumpirile și vom ajunge, după scumpirea de la 1 ianuarie, să plătim electricitatea mai scump decât francezii, luxemburghezii, suedezii sau austriecii. Și ne mai mirăm că pleacă milioane de români în străinătate? Păi dacă aici ești plătit de trei-patru ori mai puțin decât în Franța, iar acolo plătești facturi mai mici, ce motiv ai avea să rămâi aici?

Trebuie, totuși, să remarcăm că viața aici are un umor (chiar dacă negru), de negăsit în alte părți. Cum ar fi faptul că, după 14 luni de când se află în fruntea Ministerului Energiei, actualul ministru găsește de cuviință să scrie o scrisoare deschisă altor autorități pentru a întreba de ce se scumpește electricitatea. V-ați întrebat, dragi cititori, cum poate funcționa un stat în care ministrul energiei le scrie altor șefi de instituții scrisori deschise pentru a afla de ce cresc prețurile în domeniul pe care îl conduce? Ceva de un ridicol mai mare nu cred că am văzut în ultimii 10 ani…

Hai să încercăm noi să-i răspundem domnului ministru de ce cresc prețurile la electricitate în România. Pentru că statul reprezentat de el nu a construit nicio centrală nouă după 2000. Singurii Mw noi de energie electrică care se produc în țară sunt cei 800 de la centrala OMV de la Brazi.

Pentru că Romgaz, compania deținută majoritar de stat, a întârziat deja doi ani finalizarea centralei de la Iernut, singura, de altfel, începută după 1990. Doi ani întârziere și nu se întrevede niciun progres, antreprenorul general, o firmă spaniolă, abia a intrat în faliment. Evident că statul a găsit de cuviință să-l premieze pe directorul incapabil de la Romgaz cu câteva zeci de mii pe lună, că doar merită, nu-i așa? Oare dacă am vrea să facem azi un baraj ca cel de la Vidraru câte sute de ani ar dura construcția lui? Din 2007 încoace, de 14 ani, sărbătorim gazul găsit în Marea Neagră și încă nu s-a extras primul metru cub de acolo. Ba chiar principalii doi concesionari, Exxon și Lukoil, au fugit cât mai departe de România. Eu cred că, până acum, extrăgeam cel puțin 1 miliard de metri cubi la câți bani au plătit firmele de stat din energie pentru sponsorizarea conferințelor de preamărire a descoperirilor gazeifere de pe fundul mării.

Pentru că firma statului, Hidroelectrica, a fost pusă de statul român să dea peste 100 de milioane de euro pentru a cumpăra un parc eolian vechi de 9 ani de la firma germană STEAG, în loc să cheltuiască suma aia pentru a construi o capacitate energetică nouă. Și pentru că Hidroelectrica nu mai ajunge să se privatizeze pe bursă, pentru a nu afla, Doamne ferește, cineva ce potlogării se întâmplă și pe acolo (mulțumim din suflet, PSD, pentru blocarea privatizării!).

Pentru că electricianul Dumitru Chiriță, președintele ANRE, încasează 56 de mii de lei pe lună de la contribuabilul român pentru a accepta toate tarifele cerute de companiile distribuitoare și transportatoare de gaze și electricitate. Păi de ce nu îl pune cineva șef la Autoritatea de Sărăcire a Românilor prin Facturi?

Pentru că frăția în hoție a partidelor politice funcționează perfect la ANRE, unde statul mai plătește încă multe mii de euro pe lună pentru salariile vicepreședintelui Nagy Bege Zoltan, de nouă ani în funcție,  președintele economiștilor din UDMR, și alte multe mii de euro pe lună pentru celălalt vicepreședinte, un fost deputat PNL (provenit din PD), Mircea Man.

Pentru că guvernul Orban l-a pus să păstorească energia și companiile din energie tocmai pe fostul președinte de la ANRE, nimeni altul decât Niculae Havrileț. Cine nu crede că liberalizarea este, de fapt, o hoție programată, să explice coincidența mutării lui Havrileț de la ANRE tocmai ca secretar de stat pentru energie în guvernul Orban. Aud vreo părere?

Și pentru că guvernul Orban din care a făcut parte domnul ministru a ratat să includă obiective energetice „verzi” în celebrul plan de redresare și reziliență (PNRR), deși avea la dispoziție 10 miliarde de euro pe care să-i expliciteze în acel plan. Puteam să prevedem bani pentru baterii electrice, pentru panouri fotovoltaice, pentru stații de încărcare pentru mașini electrice, pentru automobile electrice, pentru electrolizoare de hidrogen. Puteam, dar n-am făcut-o. Mai bine să luăm banii europeni și să cumpărăm cu ei baterii electrice de la Siemens, nu de la fabrica românească de la Cernica (sursa: AICI).

Sau pentru că astă vară, în iulie,  în timp ce noi transpiram pe sub mască, cineva din statul român lucra. De fapt, ne lucra pe noi, amărâții de cetățeni care ar trebui deserviți de acel stat. Mai mulți „reprezentanți” ai statului român, sub bagheta talentatului guvern Orban, au decis fuziunea prin absorbție a celor trei operatori de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica (SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud, SDEE Muntenia Nord), precum și proiectul de fuziune a celor două societăți de servicii energetice – Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) și Servicii Energetice Muntenia SA (SEM). Ei, și ce-i cu asta? Doar un lucru normal (la noi): statul român a decis acum 20 de ani să împartă țara în 8 regiuni și fiecare regiune să fie dată plocon câte unui distribuitor de electricitate și același stat român hotărăște acum să-i  fuzioneze pe cei trei din opt distribuitori, singurii care i-au mai rămas. Un mic amănunt pe care grijulii „reprezentanți” ai statului nostru se fac că-l uită: cu ocazia fuziunii, firma Electrica și-a făcut și o nouă organigramă, populată cu fix 122 directori și 179 de șefi de serviciu! Da, da, ați citit bine: 122 directori la o firmă la care statul român este acționar majoritar (48.7948 % din acțiuni). Da, da, ați auzit bine: 122 de directori! Iată și splendoarea de organigramă care îi cuprinde:

Adică Electrica și-a pus singură coarne. Fiecare divizie sau departament are director. Apoi, sub el este un șef de serviciu. Plus șefii serviciu de la “serviciu x sau y”. Pentru a nu îmi provoca singur un infarct, nu am numărat șefii de birou. Deocamdată, până mă obișnuiesc cu gândul.

Poate vă întrebați cine sunt autorii acestei adevărate opere de artă. Iată-i: Cristian Bosoancă, președinte plimbat de un Audi al Electrica SA, ( un contabil din Mehedinți, județul ministrului de atunci și de acum, fost administrator la societățile locale Cazanele SA și Secom SA, compania de termoficare de acolo), Gicu Iorga (secretar general adjunct al ministerului, șeful clubului de table din Giurgiu, omul baronului liberal Toma Petcu, proaspăt transferat de la ALDE), Bogdan Iliescu (un director de la banca franceză BRD , banca care a marcat o mică gaură de 400 de milioane de euro ca urmare a cârdășiei cu echipa Elenei Udrea. A propos, o fi oare legal să fii administrator și la Transgaz și la o firmă care furnizează gaz?), Ramona Ungar (fostă bancheriță la banca de stat Eximbank, o apropiată a lui Daniel Chițoiu, membră în CA și la Romgaz și la Oil terminal), Dragoș Andrei (fiul unui fost ofițer de securitate, fost secretar de stat în mai multe guverne), Valentin Radu (de profesie consultant-așa se descrie singur pe site-ul companiei) și Radu Florescu ( membru încrâncenat al partidului lui Bill Clinton și al lui Barack Hussein Obama). Oameni plătiți cu indemnizații de zece ori mai mari decât cele de la privații Engie și Enel. Oameni dublați de dna director general Popescu, mândră posesoare de soț care lucrează la Energobit, firma care instalează contoare chinezești pentru Electrica (poate nu știați, dar contoare se produc și în România, ba chiar cu mult mai bune ca cele chinezești…)

Ce-i de făcut? Să se amâne liberalizarea cu șase luni? Poate ar fi o soluție, dar nu de rezolvare a situației, ci doar de mutare spre vară a acelorași probleme. De fapt, niciun guvernant din România nu are suficientă determinare să se apuce să rezolve problemele din energie, sectorul cel mai căzut și cel mai greu de reparat din întreaga economie.

Soluțiile adevărate cer bani și transpirație: cu miliardul de euro care zace pe dobânzi 0 % în conturile Electrica sau SAPE să se construiască centrale pe gaze de 1000 Mw putere instalată (a șaptea parte din puterea instalată azi), să se ia concesiunea de exploatare a gazelor din Marea Neagră de la cei care nu vor să le exploateze (OMV-Exxon și Lukoil) și să se dea către firme care vor să lucreze, nu să speculeze, să se construiască centrale noi pe gaze de minim 2000 Mw ca urmare a privatizării pe bursă a Hidroelectrica, să se exploateze cărbunele care altfel va rămâne îngropat pentru totdeauna în Oltenia și în Valea Jiului. A, da, asta chiar este important: să se urmeze inițiativa fostului ministru Răzvan Nicolescu de a desființa cuibul de călăi economici de la ANRE și să se alipească acestă instituție odioasă Consiliului Concurenței, așa cum este în Spania Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia(CNMC) sau așa cum este în Olanda De Autoriteit Consument & Markt (ACM). Poate abia atunci, funcționărimea de la reglementarea energiei va pricepe prevederea legală care cere pentru „serviciul universal un preț rezonabil”!

Până atunci, să mai spunem încă o dată: cleptocrații și agramații au compromis demult orice idee de piață liberă în România. Românii nu mai cred o iotă din pompoasele cuvinte și din minciunile care curg râu de la vârful acestui stat.

20 de gânduri despre “Petrisor Peiu, Statul român a transformat piața liberă într-o caricatură, în care „șmecherii” îi fură pe români cu voie și cu complicitate de la stăpânire

 1. N-am sa fac referiri la articol.
  In aceasta dimineata a fost o stire la radioul national referitor la sistarea tuturor lucrarilor pe santierele capitalei. Grava mi se pare situatia sistarii lucrarilor la pasajul suprateran de la D-na Ghica. Acest Nicusor de la primarie nu se dezminte si vrea dinadins sa distruga acest oras care e prea mare pentru mintea lui prea mica.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Multumesc autorului inginer – ca deobicei, bine intentionat, pertinent, precis, actual, excelent documentat, deci credibil – pentru aceste incredibile „dezvaluiri” ecomico-tehnice care ar trebui sa ajunga si in MASS MEDIA, eventual la factorii decisivi din Guvern si Justitie …Cu voia sa am preluat si distribuit acest articol excelent prin grupul FB „STAN PATZTITUL – GRUP PENTRU AUTOPROTECTIA CONSUMATORILOR” (infiintat si administrat de mine). O alta situatie generata de ANRE dar ignorata de massmedia si consumatori – desi ii defavorizeaza grav in favoarea marilor producatori de echipamente electrice si electronice precum si in favoarea furnizorilor si distribuitorilor de electricitate – este descrisa concis in ceea ce urmeaza.. STIATI CA – DIN 2016 – TENSIUNEA ELECTRICA FURNIZATA IN CASELE NOASTRE (DE ENEL, EON, ETC.) POATE AJUNGE LEGAL PANA LA VALOAREA DE 253V, DESI MAREA MAJORITATE A APARATELOR NOASTRE ELECTRONICE SI ELECTROCASNICE A FOST CONCEPUTA SI REALIZATA PENTRU A FUNCTIONA CORECT DOAR PANA LA TENSIUNEA DE 242V??? Aceasta situatie a devenit posibila datorita unui Ordin al Presedintelui ANRE din 2016 prin care domeniul tensiunilor permise 220V,-10%,+10% (198…242V, valabil de peste 70 de ani) devine domeniul 230V,-10%,+10% (207…253V), conform standardului SR EN 50160, chipurile obligatoriu, desi este voluntar, ca mai toate standardele europene ….Aceasta masura (in favoarea investitorilor in cabluri electrice si a producatorilor de aparate electrice si electronice) dezavantajeaza net consumatorii de energie electrica care, in marea lor majoritate, au echipamente admitand maxim 242V si nu stiu sau nu pot sa se protejeze… Acestea pot fi distruse de supratensiune (generand pagube banesti si necesitatea artificiala de-a achizitiona NOI echipamente functionand pana la 253V sau echipamente de protectie – stabilizatoare, UPS-uri, regulatoare, etc.), uneori producand si incendii… Mai rau, ANPC nu a informat consumatorii despre aceasta masura abuziva si autoritara a ANRE si nici nu verifica pe piata daca se mai comercializeza echipamente functionand pana la 242V…In unele state europene, standardul EN 50160 a fost adoptat cu …reducerea prin desimetrizare a domeniului admis de variabilitate la 230V,-10%, +5%, deci 207…243V) – SOLUTIE PROPUSA DE MINE IN CADRUL CONSILIULUI CONSULTATIV AL ANRE, DAR REFUZATA DE ACEASTA ! Stiu ei mai bine!! Si mai rau, procedura de despagubire a consumatorilor ce au receptori electrici deteriorati datorita noncalitatii energiei electrice, desi extrem de birocratica, nu poate stabili postfactum supratensiunea furnizata consumatorilor (limitandu-se la verificarea post factum a …rezistentei contactului de nul!) astfel incat NICIODATA NU SE CONFIRMA RECLAMATIA CONSUMATORILOR CARE RAMAN CU PAGUBA, conform unui alt Ordin al Presedintelui ANRE, contrar intereselor economice ale consumatorilor. (v.website-ul ANRE)..Toate aceste FAPTE nu constituie obiectul interventiilor ANPC si OPC care nu au atributii legale in acest sens, in relatia lor cu autoritatile nationale!!!…. Multumim legislatorilor nostri „competenti” si „plini de grija” fata de consumatorii din Romania! REINFIINTATUL MINISTER AL ENERGIEI SI CONSILIUL CONCURENTEI AR TREBUI SI PUTEA – DACA AR DORI – SA ABROGE ORDINELE ANRE MENTIONATE, PROMOVATE IN DEFAVOAREA CONSUMATORILOR..

  Apreciază

 3. “Piata liberá”din România nu are nici o legaturá cu notiunea economicá a pietei libere din Occident .O gasca de jmecheri (cu “j”) care influenteazá politicul atât.

  Apreciază

 4. Pretul la energie electrica nu este „liberalizat” in Ontario, ci el este stabilit de Ontario Energy Board conform Regulated Price Plan (RPP).

  Pretul la energie a fost recent stabilit de OEB incepind cu 1 Ianuarie, 2021

  Poate ca Romania sa inevete din experienta canadienilor in acest domeniu? De cind sunt eu aici nu am avut sa ma pling de pretul la energie electrica.

  „We are Ontario’s independent regulator of the electricity and natural gas sectors. We protect consumers and make decisions that serve the public interest. Our goal is to promote a sustainable and efficient energy sector, for today and tomorrow. We are an independent entity with a Board of Directors, a Chief Executive Officer and Commissioners led by a Chief Commissioner. ”

  https://www.oeb.ca/newsroom/2020/ontario-energy-board-sets-new-electricity-prices-households-and-small-businesses-0

  Apreciat de 1 persoană

 5. Adrian Năstase posted: ” Sunt sigur că nimic nu a fost făcut din întâmplare în ceea ce privește „liberalizarea” furnizării electricității către populație. Ceea ce se întâmplă în această perioadă nu pare nicidecum un accident sau o cascadă de coincidențe. Faptul că stat”

  Apreciat de 1 persoană

 6. O fracturare geopolitică? SUA se vor sparge ca URSS?

  Acumularea indelungata de catre Statele Unite a unor probleme structurale si refuzul solutiilor de reformare sistemica par sa-si fi atins limita. A sunat ceasul scadentei? Statele Unite sunt trase in jos de sistemul constitutional si electoral arhaic, slujitor al unei minoritati genealogice, si de izolarea de standardele democratiei moderne. Financiarizarea excesiva si neacoperita a economiei, supraindatorarea insuportabila si cheltuielile militare exorbitante au adus SUA in stare de pre-colaps. Unilateralismul trumpist, cu decizii egocentrice devastatoare pentru interesele si imaginea Americii – retragerea din multilateralism -, a fost bomboana pe coliva ce a marcat marginalizarea internationala a SUA. Disruptivele alegeri prezidentiale americane, cu epilogul din 1/6 2021, de asalt asupra Capitoliului, au siderat Lumea. Ambele tabere electorale au vandalizat simbolurile fondatoare ale SUA si au instigat la dezbinarea Natiunii! Cum vor iesi Statele Unite dintr-o situatie de criza sistemica, aparent fara iesire prin mijloacele traditionale, consfintite de constitutia si sistemul de la fondare? Un raspuns ar putea fi cel prezis simbolic de The Economist, in The World în 2021. Pe coperta The World în 2021 apare un drapel sfasiat al SUA. In auspiciu, e previziunea “2021 un an desosebit de imprevizibil”. Va risca America o fracturare geopolitică? Se vor sparge SUA ca URSS? Sau va fi o pulsiune schizoida de aventurism politic, care va fi pusa in izolator si tratata specific? Fie ca predictia The Economist sa nu se adeveresca! In caz contrar, militarii americani stiu ce au de facut. Juramantul lor nu e fata de un lider politic sau militar, ci fata de poporul american si integritatea teritoriala a SUA. PS/NB: Am remarcat ca predictia The Economist e din 17 noiembrie 2020, la doar doua saptamani dupa alegerile prezidentiale americane, cand castigatorul nu era clar. Un indiciu ca globalistii au planificat ce avea sa urmeze? Eventualele evolutii conflictuale americane nu trebuie sa atraga partizani de nicio parte. Ambele tabere sunt controlate de globalisti, care castiga cu orice tabara. Manipulatii sfarsesc rau. La diversiunea globalista Capitoliu au murit cinci oameni, dintre care o femeie fosta militar si un politist. Victimele au fost probabil selectionate. Americanii (si nu numai) trebuie sa-si apere suveranitatea mentala, sa nu-si lase mintile controlate de papusarii Biden&Trump.

  Apreciat de 1 persoană

 7. REFERITOR LA „DEFECTAREA” DEMOCRATIEI AMERIACANE, IN OPINIA MEA ESTE O ILUZIE ,ATAT TIMP CAT, ” DOAMNA CANCELAR” NU A FOST DEACORD CU DONALD TRUMP, IN MULTE PRIVINTE, SI NU NUMAI ACEAST PERSONAJ DICTATORIAL . VIZOAL , SE DUCE O LUPTA PENTRU REASEZAREA CELOR CAR DECID . „EUROPA” CONDUSA DE RESPECTIVUL PERSONAJ, UN PERSONAJ,PESTE CARE AU TRECUT ANII SI UN LUPTATOR NATIONALIST CE NU CONCEPE CA, SUA SA DEVINA SUPUSE EUROPEI , IN PRINCIPIU , AMERICA! ( ALEGAND INTRE CELE DOUA , ALEG PE DONALD TRUMP)

  SUNT SATUL DE MARIONETA ACESTUI PERSONAJ CE DEVINE IN „PROPRIA TARA „, TOT MAI NEACEPTATA . RESPECT CULTURA POPORULUI GERMAN , RESPECT POPORUL GERMAN CEL CARE, CA TOATE POPOARELE ACESTEI LUMI, AU DREPTUL LA EXISTENTA . ( NU SUNT DEACORD CU CEI CARE CONDUC RESPECTIVELE POPOARE, VIZOALIZANDU-SI ULTEROR …ADEVARATA „MARAMA”!…

  AM ANFAPTUIT SI VOM INFAPTUI „RAZBOAE”, NEGANDITE, CU A LE LOR ASPECTE , CU A LE LOR DURERI SI SUFERINTE , CU A LE LOR NEMARGINTE MORMINTE, IN CARE ZAC SI VOR ZACE , CEI SUPUSI, ODIHNINDU-SI A LE LOR OSEMINTE. ( DECESE PREMATURE!)

  REVENIND LA SUBIECTUL ACTOAL, ASA CUM SPECIFICAM MAI SUS, REFORMULEZ: POPORUL ROMAN IN MAJORITATE A DEVENT, VIZOAL , O CARICATURA CONTURATA DE PERSONAJUL DICTATORIAL , CU A SA MARIONETA DE ACEIASI NATIONALITATE. UN ” POPOR CE VA DEVENI IN TIMP INEXISTENT , CU A SA MOARTE PREMATURA !

  „STATUL ROMAN”, ESTE O ILUZIE OPTICA! ( II FURA PE ” ROMANI” …
  CU VOIE SI CU COMPLICITATE DE LA STAPANIRE ) ( CORECT!)

  PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTEMTIC!

  PS TRAIM TIMPUL CELOR CARE DECID, CEI CARE, NE-AU OFERIT ILUZIILE OPTICE A LE EUROPEI ACTOALE!

  Apreciază

 8. STATUL ROMAN?..( STATUL LA VOTUL FURAT, STATUL IN GENUNCHI , STATUL CU A SA BOTNITA UCIGATORE, ULTERIOR STATUL IN MORMINTELE PREMATURE , ACESTA, ESTE STATUL NATIONALISTULUI GERMAN CU A SA SEFA EUROPENA, O DICTATOARE IRESPONSABILA!

  STATUL CU A- SAI CORUPTI, CU A-I SAI TRADATORI CE ATRAG , II CHEAMA PE ROMANI A SE VACCINA , A SE SINUCIDE NECONTENIT, ACESTI „ROMANI”CU A LE LOR MUTRE DEZGUSTATOARE, SCARBOASE , CE-SI DERULEAZA EXISTENTA SUB” PATURA CALDA”, A TELEVIZIUNILOR, TELEVIZIUNI FINANTATE CU SUTE SI MILIOANE DE EURO , DE ZECI ANI! „TELEVIZIUNILE” ACESTOR DICTATORI !

  VA VENI TIMPUL, CAND ACESTE SPECIMENE ” UMANE”, VOR SUPORTA CONSECINTELE GANDIRILOR CE LE APARTIN!

  Apreciază

 9. STATUL DICTATURII ACTOALE, IN CARE DEJA AU INCEPUT , AMENINTARILE, SANTAJELE , IN DIFERITELE INSTITUTI : DACA NU VA VACCINATI , CONTRACTELE DE MUNCA SUNT ANULATE , DACA NU VA VACCINATI COPII, NU VOR MAI FI PRIMITI IN SCOLI ECT. (CARE SCOLI ?…) STATUL CU BOTNITA LA GURA IN FATA CELOR CARE AU DEVENIT, LUPII UMANI , CU PISTOALE , INBRACATI IN NEGRU ,
  STATUL CU BOTNITA LA GURA , IN FATA CELOR CARE UMBLA PRIN MOLURI, DEGHIZATI IN CIVILI , AMENDAND LA RANDUL LOR , CU O USURINTA INIMAGINABILA , ROMANII . ACESTEA SUNT CREATURILE, SPECIMENELE SUPUSE… STATULUI DICTATORIAL!..( NICI DE CUM, STATUL ROMAN! )

  AM O INTREBARE , SINCERA, PENTRU „PRESEDINTELE CE NE CONDUCE”,PENTRU ” DOMNII GUVERNANTI”. ” DOMNULE PRESEDINTE, DOMNILOR GUVERNANTI,” DE CE NU V-ATI SI NU VA VACCINATI, (CONFORM CERINTELOR , SUPUSILOR , DIN TELEVIZIUNILE CE VA APARTIN, ACESTI SUPUSI CE INDEAMNA ROMANII SA VINA SA SE VACCINEZE …) DUMNEAVOASTRA NU SUNTETI ROMANI?

  CAND VETI FI VACCINATI , DE UN DOCTOR ROMAN , CE COMBATE ACEST ” VIRUS ” ACEST ” VACCIN „, BIN-NETELES SA FITI VACCINATI CU RESPECTIVUL SER …ATUNCI MA VOI VACCINA SI EU .

  NU MA VACCINEZ , MAI DE PRET ESTE EXISTENTA MEA, ( SI A ALTORA…) DE CAT A VOASTRA!

  Apreciază

 10. Incredibil!! Cu Trump încă în funcție, Zuckerman își ia talpasita. Gazda noastră a ratat categoric analiza ambasadorului asupra recentelor evenimente din. SUA. Și noi, cu toții, prețioasele instrucțiuni cu privire la ce e bine sa facem pentru consolidarea democrației, sau la primejdiile relației cu China! Nu mă amăgesc însă. Următorul ambasador tot ca asta va fi. Călătorie sprancenata, Zuckerman!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Spun acum, pentru ca am uitat la subiectul anterior cu interviul: am fost impresionat cit de frumos ati vorbit de mama dumneavoastra la emisiunea cu doamna Rifai. Un om cu adevarat puternic este si un om sensibil, empatic.

  Apreciat de 1 persoană

 12. Dominoul Capitoliului: Retragerea lui Zuckerman

  Unda de soc a asaltului trumpist asupra Capitoliului din Washington a ajuns in a cincea zi si la ambasadorul SUA in Romania, Adrian Zuckerman. Nu este clar daca Zuckerman s-a retras sau a fost retras de la post. El a fost primit luni de ministrul de externe Bogdan Aurescu, in vizita de ramas bun.

  Foarte probabil, dominoul Capitoliului va prabusi toate varfurile retelei diplomatice din strainatate a SUA, numite de presedintele Donald Trump, acuzat de conspiratie sedicioasa si instigarea atacului asupra Congresului. Destructurarea diplomatiei unilateralismului globalist este un act politic legitim, urgent si reparator, pentru a scoate SUA din starea de izolare internationala si a le reintegra in multilateralism.

  Adrian Zuckerman a fost luat de Trump din lumea business-ului si adus in cea a diplomatiei. El este practic un analfabet politic si diplomatic, prin care a devenit un “ilustru” contrariant in postul de ambasador. Un ucenic la locul de munca. Ceea ce stapaneste foarte bine sunt mestesugurile proprii oricarui globalist, cultismul si demonismul.

  Zuckerman a ridicat osanale sefului sau de la Casa Alba pana in ultima clipa, precum unii ambasadori comunisti pana la revolutie. S-ar parea ca episodul Capitoliului l-a luat prin surprindere. Altfel ar fi fost prevazator, si-ar fi oprit “cantarile” trumpiste, cu care isi colora orice cuvantare. Desi rebeliunea lui Trump se cocea de mult, nu a mirosit-o, semn de analfabetism politic, iar centrala nu l-a tinut la curent, un indiciu ca in SUA era ignorat, nu conta diplomatic.

  In privinta demonismului, Zuckerman a murdarit cu el din belsug PSD, cat si natiocratia din Romania si din Lume. Singurele arte in care a excelat au fost cele ale spolierii si mezatului. Speram ca viitorul ambasador american sa cunoasca regulile diplomatiei si sa respecte limitele reprezentarii diplomatice, sa nu se amestece in treburile interne, sa fie prevenitor si sa dea dovada de curtoazie.

  Apreciat de 1 persoană

 13. INCREDIBIL!! CU TRUMP INCA IN FUNCTIE…( La primejdiile relatiei cu China! )

  ASA CUM SPECIFICAM DONALD TRUMP ESTE UN PRESEDINTE CU ADEVARAT NATIONALIST.

  URMARESC CU INTERES CE SE INTAMPLA SI SE VA INTAMPLA INCONTINOARE IN SUA, UNDE SE DUCE O LUPTA PENTRU MENTINEREA ,SAU MAI BINE ZIS PENTRU REVIZOALIZAREA DEMOCRATIEI AMERICANE.

  DONALD TRUMP NU CEDEAZA SI BINE FACE, ATAT TIMP CAT, IN EUROPA , CEA DE ASTAZI…SAU FACUT INTELEGERI CONTRACTOALE, ( BENEFICE FIIND…) INTRE GERMANIA SI CHINA , MAI ALES . ACESTI CANIBALI , A-I TRECUTULUI SI A-I PREZENTULUI . CHINEZII UN POPOR FEROCE, CE CUMPARA, ANUAL, LA NESFARSIT DIN EUROPA , CU SUME CONSISTENTE , SUTE DE MI DE CAINI, (SI NU NUMAI ) INDIFERENT DE RASA , OMORANDU-I IN URMA UNOR CHINURI INIMAGINABILE , ULTERIOR SAVURANDU-I CU O PLACERE DE NEDESCRIS… AL 2-LEA, DE FAPT O DICTATORE CE DA CONTINUITATE DICTATURII TRECUTULUI , DEVENIND LA RANDU-L EI ,ACEL DICTATOR, AL TRECUTULUI, CEA OMORAT FARA MILA, MILIOANE SI MILOANE DE FIINTE UMANE, CU A LE LOR NATIONALITATI , INDENTITATI. (ACESTE ASPECTE NU SE POT UITA SI NU SE VOR UITA!) UCIDERA ANIMALELOR… FARA VINA, RAMANE UN SUBIECT DE DISCUTAT!

  IN PRINCIPIU , DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , (STIITI, DAR BINE GANDITI) MAJORITATEA ROMANILOR VOR AVEA PARTE DE O MOARTE PREMATURA , O MOARTE SCRISA IN ACEL CONTRACT, CU SCOPUL DE A STERGE DE PE HARTA EUROPEI POPORUL ROMAN CU A SA INDENTITATE CU AL SAU TERITORIU.

  ACEST ACTOAL SISTEM COMUNIST , VIZOALIZAT DE UN NUMAR CAT MAI SEMNIFICATIV DE „ROMANII” TRADATORI, PLATITI CU EUROI, DE CEI DE O ALTA NATIONALITATE , CE INCEP A FOCALIZA PRIVIRILOR, CUM SE „VACCINEAZA” ( CU SIRINGI NEREALE…) VACCINATI DE SUSTINATORI SI NU DE COMBATANTI, ACESTI MIZERABILI ” UMANI” CE MERITA A FI JUDECATI SI IMPUSCATI PENTRU UCIDEREA IN MASA A ROMANILOR. ( TIMPUL TRECUT NE-A DEMONSTRAT CUM DICTATORII , AU AVUT SI VOR AVEA ACEIASI SOARTA!)

  PS ” DOMNILOR, ” CEI CARE VA CREDETI DICTATORII TIMPULUI PREZENT , INDIFERENT DE FUNCTIILE PE CARE LE DETINETI , INDIFERENT DE ISTITUTIILE PE CARE LE ” REPREZENTATI, ” SINCER VA SPUN , NU VETI AVEA SANSA DE A SCAPA, SANSA DE A FINALIZA!..

  Apreciază

 14. Da, evident, știm și noi, oarecum, ce spune dl. Peiu. Dânsul vine cu probe, se expune! Ei și? Degeaba, noi dormim pe noi. Avea dreptate Ceaușescu cu „agenturli”. Noi așteptăm „agenturli”, probabil ! Să ne spună că suntem furați pe față și să ne bată la spate pentru a ne manifestă!
  Prin anii 88 circula o anecdotă: se spunea că românilor li se dădea funie să se spânzure iar ei, contrariați, se întrebau, de unde luăm săpun?! Ei, acum, toate aceste amestecuri de parveniți prin politică și furt, șmecherii, ne dau și funie și săpun iar noi parcă am aștepta să ne dea și puțină apă ; pentru siguranța reușitei să înmuiem săpunul și funia! O să piardă, morocănoși, câteva secunde de plajă și vor face și asta!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.