PNL, USR si UDMR nu se inteleg asupra „valorilor si principiilor”

In negocierile pentru formarea noului guvern, PNL, USR Plus si UDMR nu se inteleg asupra „valorilor si principiilor”. Adică, nu sunt de acord ca „valoarea” ministrului de la cultură să fie egală cu „valoarea” ministrului de la dezvoltare sau a celui de la sport cu „valoarea” ministrului de la justitie.

Mai există si o contraversă in legătură cu „principiul” ca un partid din coalitie să aibă si premierul si presedintele Camerei.

Vor fi deci complicate negocierile in legatura cu „valorile si principiile”

48 de gânduri despre “PNL, USR si UDMR nu se inteleg asupra „valorilor si principiilor”

 1. In principiu, lupta pentru , CIOLAN! …

  LA ORA ACTOALA , NU MAI SUNT VALORI UMANE CARE SA AIBA PRINCIPII, PRINCIPII CONSTRUCTIVE BENEFICE, IN PRIMUL RAND, PENTRU O POLITICA REALA BENEFICA MAI ALES GENERATIILOR VIITOARE !

  ACESTE VALORI , CU SIGURANTA EXISTA, DAR ELE AU FOST IGNORATE, INDEPARTATE PE CAI DE NECONCEPUT, CU ITENTIA DE A DISTRUGE UN SISTEM POLITIC CE ASTAZI AR FI FOST BENEFIC PENTRU SOCIETATE . ( O VALOARE UMANA , UN POLITICIAN CU PRINCIPII CONSTRUCTIVE , ESTE INSA-SI DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, CEL CARE ASA CUM MENTIONAM , A SUPORTAT „PRINCIPIILE” UNOR NONVALORI UMANE, PRECUM MARINARUL SI NU NUMAI, DE SUB CUPOLA EUROPEANA !

  LA RANDUL MEU : IN PRINCIPIU , NU MA VOI ASTEPTA SA AVEM PARTE DE UN NOU GUVERN, IN AL DOILEA RAND, NECONTROLAT , NESUBORDONAT CELUI CARE ARE, VIZOAL VORBIND, CELE MAI DRASTICE …PRINCIPII ASUPRA MORTILOR… SI NU IN ULTIMUL RAND , ASUPRA BIETULUI „POPOR ROMAN”! ( MAI ESTE NECESAR SA-I VIZOALIZEZ IN SCRIS NUMELE?…)

  DRAGI ROMANI , DRAGI COLEGI , PRIMUL PRINCIPIU PE CARE IL VETI SIMTI SI TRAI VA FI IN NOAPTEA DE ANUL NOU : VETI STA ACASA , AVND DREPTUL IN PERIMETRUL CURTII , PROPIETATE PRIVATA, ULTERIOR, DACA INDRASNITI, SA VIOLATI DOMENIUL PUBLIC PENTRU A CIOCNI CU VECINII , ASA CUM ESTE DATINA, UN PAHAR, SAVURAND SAPANIA CU A EI SEMNIFICATIE…VA GARANTEZ CA VETI SUPORTA UN ALT PRINCIPIU DIN ZECILE DE PRINCIPII INRADACINATE IN GANDIREA NEMAIPOMENITULUI PRESEDINTE , CINE ALTU , DECAT IOHANNIS!

  MULTUMESC DOMNULUI ADRIAN NASTASE PENTRU TEMA RESPECTIVA , CE FACE REFERIRE ASUPRA „VALORILOR SI PRINCIPIILOR”

  PS CHIAR AVEAM POFTA SA-MI EXPRIM PRINCIPIUL GANDIRII MELE , ASUPRA ACESTOR „GUVERNANTI”!…

  CU RESPECT SI SINCERITATE PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE OMUL POLITICIANUL AUTENTIC!

  Apreciază

 2. PNL ul vrea Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor de ce oare? Pe cel al Educației și Culturii nu-l vor pentru nu au nici una nici alta! O sa fie interesant ,sunt curioasa cum vor rezolva ,oricum va fi circ!

  Apreciat de 1 persoană

  • Poate ca vor aceste ministere tocmai pentru a stopa abuzurile facute prin intermediul lor. De cand este Iohannis presedintele tarii, poate nu chiar de la inceputuri, s-au simtit schimbari majore in punctele strategice. De ce nu recunoastem? Aveti idee cum functionau lucrurile inainte de venirea lui? Cu siguranta nu, sau poate ca aveti o situatie confortabila care va permite sa vedeti doar ceea ce doriti.
   Schimbari sunt percepute si la domnul Adrian Nastase. In bine. Si asta ne bucura pentru ca nimanui nu-i face bine ura si dorinta de razbunare. Intotdeauna ajung sa plateasca oameni nevinovati pentru pacatele altora. Nu ne ramane decat sa ne rugam pentru binele si sanatatea mintala a dusmanilor nostri. Niciodata n-am inteles de ce lucrurile functioneaza asa, dar, se pare, ca este singura solutie prin care ne putem salva cele cate zile ne-au mai ramas.

   Sarbatori fericite tuturor! (Celor care le-au fost lasate)

   Apreciază

   • Cum vor să stopeze abuzurilor ? După ce Secția Specială (singurul parchet constituit fără implicarea politicului), liberul la abuz va fi unul total. Deja sarabanda a reînceput prin dosarul tip făcătură al domnului Tudorache, așa cum au fost multe altele, inclusiv cel instrumentat fostului primar Sorin Oprescu, sau cazul fabricat domnului Tăriceanu.
    Chiar nu v-ați prins de ce insistă atât de mult Comisia Europeană și partenerul strategic pe sintagma difuză (cu definiție extrem de elastică) ,, stat de drept” ?
    Cât timp în Coduri va rămâne prevederea stalinistă a abuzului în serviciu, nu se va achimba nimic în bine. Aceasta este formula prin care sunt desființați politicienii incomozi – în special pentru influencerii (adică păpușarii) din afară.

    Apreciază

  • Bunica mea avea o bucatareasa care venea din satul Vai de ei . Peste o vale si un deal era Vai de noi, un alt sat, care radea de cei din Vai de ei. Bucatareasa bunicii era foarte fache pe cei din Vai de noi. Dvoastra radeti de cei din Vai de ei? Nu e frumos.

   Apreciază

   • „Bunica mea avea o bucatareasa care venea din satul Vai de ei . Peste o vale si un deal era Vai de noi, un alt sat, care radea de cei din Vai de ei.”

    Si uite-asa – conform legii atractiei universale a lui Newton – nepotul a iesit ca vai de el.

    Apreciază

 3. Domnule Năstase, permiteți-mi să specific că USR sunt jegoși cu revendicările lor. Din 1990 încoace, de fiecare dată când se făcea coaliție de 2 sau mai multe partide, cel mai mare primea primul ministru și președintele Camerei Deputaților, iar cel mai mic primea președinția Senatului. Așa a fost și în 1996 cu CDR și USD, și în 2012 cu PSD și PNL, și în 2016 cu PSD și ALDE. Așa a fost chiar și în 2008, când PDL avea cu un mandat mai mult decât PSD și totuși a primit premierul și președintele Camerei Deputaților, iar PSD președintelde Senatului. Ori în situația actuală, diferența nu e de doar un mandat, ci de 10 procente din totalul e parlamentari. USR ar face bine să se comporte ca partenerul mai mic și să accepte Senatul, au cam multe pretenții pentru un partid de 15%, nu credeți?

  Apreciat de 2 persoane

 4. Mai grav este că în setul fundamental de valori eu nu am identificat mențiuni la interesul național și la calitatea vieții românului, ca fiind priorități sine qua non pentru politicienii care se pretind, neconvingător, de dreapta.
  Circ ieftin despre care mai aflu detalii revelatoare din comentariile dvs..

  Apreciază

  • Ce mă miră cu adevărat e cât de repede a uitat Kelemen de mascarada din primăvară făcută de Iohannis pe tema asta. Oricum fără ungure nu se poate, dacă n-a intrat matrozul n-au ce să facă, trebuie să coabiteze tocmai cu cei pe care în primăvară îi detesta.

   Apreciază

 5. Aceste valori și principii le-au votat cetățenii acestei țări! Însă, în mare dilemă se află Președintele: nu știe cu care dintre valori și principii să fie de acord. Poate își va impune propriile valori și principii, pe care le ține bine ferecate în subconștientul său ancestral!

  Apreciază

 6. Am citit ca Iohannis se intilneste cu Maia Sandu pina la sfirsitul anului. Va fi cred simbolic prima vizita a unui Presedinte pentru Maia Sandu (nu pot spune „din alta tara”). Eu unul salut orice demers de apropiere, care insa sa aibe si niste finalitati, pe baza unui plan. De exemplu, am imaginat un plan ‘Macro” de unificare care sa aibe loc in citiva ani sau mai repede:

  1. Moldova recunoaste independenta declarata a Transnistriei;
  1.1. Moldova stabileste granita pe Nistru, si creaza puncte de control vamal a Republicii (daca nu le are inca)
  1.2. Moldova acorda cetatenie tuturor locuitorilor din Transnistria care sunt romani, si o cer.
  1.3. Moldova le acorda ajutor de stramutare (cu ajutor romanesc) celor de la 1.2 care doresc (financiar, logistic);
  1.4. Moldova impune taxe vamale si vize cetatenilor straini cu pasaport transnistrez (sau rusesc);
  1.5. Moldova isi corecteaza Constitutia si declara limba romana – limba oficiala de stat pe tot teritoriul sau nou;
  1.6. Moldova isi schimba numele in „Basarabia” pentru a nu crea confuzie cu regiunea „Moldova” din Romania (pe model greco-macedon)

  Durata: 3 ani

  2. Romania recunoaste independenta Transnistriei si noul stat „Basarabia”

  Durata: se poate face pe parcursul celor 3 ani pentru punctul 1.

  3. Romania si Moldova pregatesc un plan de integrare politic si administrativ-teritorial, si adoptarea graduala a LEU RO de catre banci, institutii economice, de stat, private, si populatie.
  3.1.Reprezentantii partidelor din Basarabia vor fi transferati sa ii reprezinte pe noii cetateni romani in Parlamentul Reunit al Romaniei
  3.2. Ministerele din Romania si Basarabia sunt si ele unite pe principiul din doua-unul
  3.3. Se creaza o noua schema administrativa, flexibila, unde birocratii basarabeni fie ramin in Basarabia, fie se muta daca aleg in Bucuresti sau alte zone administrative ale Romaniei
  3.4. Prin Adendum la Legea existenta, se extinde Autostrada Moldova pina la Chisinau
  3.5. Romania re-negociaza conditiile de integrare in UE, odata cu cresterea populatiei sale si a teritoriului, astfel incit „Basarabia” sa beneficieze din plin de fondurile europene si proiectele europene. Unirea va fi sustenabila, asa cum nu a fost ea in trecut, pentru ca vor fi bani de dezvoltare si va exista mai multa forta de munca, ceea ce va dezvolta Romania toata.

  Durata 2-3 ani in sincron.

  4. Parlamentele reunite ale Romaniei si Moldovei aproba unirea cu Romania sau prin Referendum. Sarbatoarea devine Zi Nationala sau una libera.

  Acest plan (scuze, l-am facut in 15 minute, deci poate fi gindit mult mai profund si multidimensional) reduce la minimum riscurile unui conflict major cu Rusia, pentru ca nu mai e nevoie sa negociezi cu ei nimic. Ei vor Transnistria, noi Basarabia. Recunoasterea internationala a unirii va fi mult mai usoara, odata ce problema Transnistriei a fost transata.

  Apreciază

  • Planul dvoastra este foarte bun. Nu stiu de ce va plasez undeva intre Thomas More si Gracchus Babeuf.
   Pareti convins de ceea ce spuneti, ceea ce e bine. Eu sunt un necunascator in ale fineturilor ruso-romano-moldovenesti mai ales raportat la conditiile internationale date si a contextului politic european.
   Mi se pare ca ati rezolvat toate problemele.
   1. Basarabia va fi fericita, un fel de Basarabia felix ca a fost impinsa in sfarsit intr-o directie si nu va mai oscila de pe un picior pe altul ca pana acum . Vointa politica de la Chisinau se va focusa, iar referendumul de unire va aduna peste 99.99%.
   2. Rusia preocupata cu uitatul in oglinda si aranjatul caciulii de samur va intoarce the blind eye la toate aceste zbateri si intr-un gest de marinimie si pe muzica ” adio, dar raman mereu cu tine” isi va retrage armata din Transnistria.
   3. Romania va sparge recordul la maratonul diplomatic implicit si va lucra asiduu la recunosterea independentei Transnistriei, macar de catre membrii EU. V-am spus ca nu ma pricep, dar daca nu e recunoscuta, am asa o senzatie de ingrijorare ca totul va fi in van.
   4. Toti amicii si prietenii Romaniei din EU vor fi thrilled sa aiba un vecin atat de minunat ca Transnistria si se vor grabi cu ambasadele si delegatiile in capitala noului vecin. Gale si receptii diplomatice vor scanteia pe malul Nistrului.
   5. Vointa politica de la Bucuresti va fi consecventa si atat de unanima ca nici macar Ucraina nu va putea face discutii in legatura cu noul vecin si prieten, minunata Transnistria.
   Si gata.

   Apreciază

   • Pentru @Barba lui ZeV, sigur, la misto, ironie finutza, as spune chiar in extremis – „diplomatica”. Nu, nu am rezolvat toate problemele, am si spus ca am dedicat 15 minute planului meu. Eu am facut ceva constructiv pentru Romania. Dvs, ca un veritabil aristocrat puturos, in sesnul de comod, veniti ne spuneti doua minute ca nu e bine ca se supara UE. Daca ne luam dupa fitzele voastre „ioropene” aprobate de Kremlin, nu ar trebui sa facem nici un pas spre unire, sa raminem mai bine linistiti in casa. Am mai auzit istorie „Liniste, tovarasi, stati asezati la locurile voastre!”, si numai liniste nu a fost.
    Cind o sa primesti LEGO de Craciun sa ma contactezi sa iti spun cum unesc piesele alea.

    Apreciază

  • Este o variantă corectă, desigur.
   Marea hibă este Transnistria.

   Rusia ar fi fericită cu independența, deoarece în secunda următoare ar avea un nou Kaliningrad.
   UE n-ar fi fericită pentrucă va avea graniță directă cu Rusia și în sud. Și una puternic fortificată și înarmată.

   Dacă Transnistria rămâne în componența Basarabiei, UE nu va accepta în veci unirea cu România deoarece ar însemna să aibă trupe rusești pe teritoriul UE

   Pe de altă parte, nu există forțe politice în România interesate realmente de Basarabia și de basarabeni.
   Cu excepția AUR, dar și aici sunt probleme.

   Necopți politic, cei din conducere declară că nu se vor alia cu nimeni pentru a intra la guvernare. Mofturi puerile pe fondul izolării realizate, parcă printr-o înțelegere coordonată, de celelalte partide.

   Atunci, se pune întrebarea, de ce au mai candidat dacă nu doresc pârghii guvernamentale pentru realizarea promisiunilor electorale?

   AUR ar trebui să ceară Ministerul pt. Românii de Pretutindeni și Departamentul pentru Relația cu Basarabia, unde sunt singurii cu expertiză din tot spectrul politic, chiar dacă nu au încă oameni pricepuți pentru conducere.
   Deși este o problemă care poate fi depășită propunând pe cineva din afara partidului.

   Pe de altă parte, în parlament au tot dreptul să ceară conducerea comisiilor din Camera Deputaților și din Senat pt. Românii de pretutindeni.

   Mă întreb dacă PSD care a arătat interes pentru Basarabia, nu va interveni cumva în rezolvarea acestui mod gordian sprijinind punctual AUR.
   Pentrucă de la PNL și USR-Plus nu te poți aștepta la ajutor, iar UDMR ar desființa și Ministerul pt. Românii de pretutindeni și departamentul pt. relația cu Basarabia și comisiile din parlament pt. românii de pretutindeni.

   Apreciază

   • Daca Rusia va fi fericita sa aiba o cazemata ruseasca la granita cu UE (NATO) nu e nici o problema. Facem si noi doua-trei cazemate mai mici ale NATO. NATO cred ca va aproba.

    Va fi poate o perioada o granita mai tensionata pe Nistru, dar Rusia nu va ataca Basarabia, parte a NATO, odata ce se uneste cu Romania. Pentru relaxarea rusilor, se poate ajunge la un acord cu ei pe termen limitat, pentru a avea contingente romanesti/NATO restrinse in Basarabia, dar nu mai putine decit cele din Transnistria. Se poate discuta cu rusii, de exemplu, sa nu amplaseze nici NATO nici Rusia rachete sau arme nucleare in zona, pentru a pastra echilibrul strategic. Se mai poate discuta despre anumite asigurari pentru rusii din Basarabia.

    Apreciază

  • De când mă știu sunt un susținător al ideii României Mari. Neamul românesc trebuie să aibă o singură țară, iar basarabenii trebuiesc eliberați de sub jugul rusesc sub care au petrecut ultimii 80 de ani. Dar au nevoie de ajutor. Vorba lui Vadim, ne trebuie „unire în belșug”. Moldova trebuie ajutată activ de către noi, pentru a se dezvolta și a ajunge la standarde europene. Iar dacă România va finanța activ Moldova, vor fi mult mai dornici să se unească cu noi decât sunt acum. Mă rog, ăsta este un obiectiv pe termen lung, nu îl putem face de azi pe mâine, trebuie să ieșim noi din mizerie acum și pe urmă mai vedem…

   Apreciază

   • Cristian, ma bucur ca esti sustinator al reintregirii neamului. Bunastarea este un argument solid in discutia asta, dar nu este unicul. Nemtii din Germania de est au visat in primul rind libertate, si pe urma la bunastarea din RFG. Inca, dupa atitea decenii nemtii din est sunt inca mult saraci ca cei din Vest, dar nimeni nu vorbeste de separare, si trecerea RDG sub autoritate ruseasca.
    Visul celor din Republica Moldova a fost initial pentru libertate si indepenta, iesirea din URSS, si noroc cu Gorbaciov. Apoi incet ei incep sa se simta romani, iar bunastarea poate fi un deziderat comun al tuturor romanilor.

    Apreciat de 1 persoană

 7. @ Adrian Nastase

  Cred ca pana la urma se vor intelege si la posturi si la principii, nu din alt motiv decat acela ca n-au incotro. In sensul ca premierul Dacian Ciolos le va arata ce e de facut. Nu credeti? Solutia asta le rezolva pe toate: scorurile proaste ale PNL si USR , pohta ce’a pohtit a Presedintelui, si chiar vointa poporului.

  In alta ordine de idei, daca as fi PSD , as lua foarte in serios amenintarea cu AUR a Sosoacei &Co. Adica deja au luat un procent sau doua din baza PSD, vor fi spaima, foc si fulger ( ca la Comedia franceza pe vremuri) in Parlament umbrind orice vajnic deputat PSD, si nu in ultimul rand este posibil ca pe sistemul omul-ghiulea sa arunce pe tortul PSD cu ornamentele lor. La un moment dat, in 2 sau 3 ani (sau poate mai repede) deputati si senatori AURiti vor dori sa treaca la PSD , nimic de mirare, ca doar istoriile se repeta. Ceea ce va rezulta in AURirea PSD-ului si aiurirea electoratului. Ce parere aveti?

  Si o ultima remarca inainte de cortina. Dna Sosoaca ar trebui amendata, sau ce se practica astazi in Romania pentru nerespectarea legii cu privire la purtatul mastilor, etc. Faptul ca are gura mare si e in Parlament nu ar trebui sa fie o piedica, nu credeti?

  Apreciază

  • Nu, nu credem.
   Auzi la el…Ciolos (!).
   Dacă era agent american, poate aș crede, dar amărășteanul este un biet copil de mingi al serviciilor franceze de informații.
   Oricum, individul, extrem de limitat dpdv intelectual, ar avea nevoie de un certificat în calitate de persoană cu nevoi speciale pentru a fi discriminat pozitiv prin numirea ca premier, chiar și într-o țară de mâna a doua, prima fiind la sediul Ambasadei.

   Apreciază

 8. Este incredibil cita putere da media unot negri inculti ca jucatorul Webo, care a sarit la gitul lui Coltescu: „Why you say Negro?”. Atit a fost nevoie ca toate agentiile de presa sa preia stindardul luptei impotriva rasismului albilor de romani, care il discrimineaza pe omul de culoare neagra Webo. Evident, a intervenit si BLM, prin tot felul de voci stridente ce ijndeamna la violenta. Si da, daca era o echipa de negri in care juca un singur alb, si un arbitru spunea „Tu, cel alb”, nu era rasist, era o alaturare nefericita de cuvinte. Dar ce o sa facem, o sa executam sumar oamenii daca spun cuvinte care in limba lor nici macar nu sunt insulte? Doar nu i-a spus „ala, cioara aia”. I se cere sa isi dea demisia, si sarcul roman probabil va fi dat afara, lasindu-l pe drumuri, pentru ca asa e comunismul pe rit nou, unul mondial, care nu are aparent a face cu Romania. Doar ca are. Biden si democratii lui au incurajat permanent aceasta miscare globalista care in final e impotriva albilor. Se vede clar din exemplele astea concrete.
  Inca odata, avem Presedinte, Guvern, Parlament sau doar ne prefacem ca ii aparam pe romani?

  Apreciat de 3 persoane

  • Poate și de asta mari firme americane (Oracle de exemplu și în viitorul apropiat companiile lui Musk) își mută/vor muta sediile din California cea ,, progresistă” în Texas. Dar probabil că paraziții se vor stramuta și ei, la cerșit.
   Când spun că aliații firești ai albilor sunt chinezii, știu ce vorbesc.

   Apreciază

  • BLM sunt o adunătură de extremiști care au comis acte inadmisibile. Gândiți-vă că au vandalizat statuile lui George Washington și Thomas Jefferson, părinții democrației moderne, sau ale marelui Winston Churchill, care a salvat Marea Britanie de hitleriști, pe motiv că aceste mari personalități ar fi fost „rasiste”. Este o lipsă de respect fără precedent la adresa istoriei noastre, un act de huliganism care nu are nici o legătură cu activismul pentru drepturile civile. Acești huligani își doresc să „oprească rasismul”, dar situația se va înrăutăți dacă vor continua să facă astfel de acte de violență ce incită la ură. Și încă o adăugire: acești oameni nu luptă pentru egalitate. Acești oameni luptă pentru „corectitudinea politică”, obsesia occidentalilor de secol 21, care, fără de îndoială, se aseamănă unui „comunism de tip nou”. Acest progresism de factură occidentală este o exagerare absurdă care trebuie să înceteze.

   Apreciază

 9. Din pacate dupa alegeri a reinceput circul si batalia pentru ciolan, ce principii, ce valori. Nicusor de la primarie & Co. ne-au bagat in „lockdown” functional si am sa ma explic. Nu stiu cu ce sa incep, cu lipsa caldurii si a apei calde din apartamentele bucurestenilor sau cu muntii de gunoi ai sectorului I, sa nu mai vorbim de gropile de pe strazi si bulevarde. Cred ca alegatorii acestor caricaturi de primari lipsiti total de responsabilitate merita mult mai mult, eventual si intuneric pe strazi si-n apartamente, ceea ce nu este o gluma, au fost pene de curent in diferite locuri ale capitalei. S-au bagat in Obor ligheane, godin-uri si felinare. In rest traiasca valorile si principiile marilor perdanti ale alegerilor. Ce-i drept nu mi-e rusine nici cu capii PSD-ului, niste „maestrii ai artei”. Prevad un an 2021 extrem de tumultos din toate punctele de vedere, noi sa fim sanatosi si cu nervii tari, toate astea pentru a nu ne extermina acesti politicieni manati numai de principii si valori.

  Apreciază

 10. @ The Duke of Alameda/Aramis/Le Prince
  @ Adrian Nastase
  @ All

  „In alta ordine de idei, daca as fi PSD , as lua foarte in serios amenintarea cu AUR a Sosoacei &Co. Adica deja au luat un procent sau doua din baza PSD.”

  O observatie „inteligenta”. De ce sa fi luat un procent sau doua din baza cuiva? Si, daca a luat, de ce tocmai din baza PSD? Ca doar PNL-ul a guvernat (si) inainte de alegeri. Nemultumitii care se reorienteaza provin, de regula, din randurile alegatorilor dezamagiti de guvernare, nu din electoratul opozitiei.

  Pe scurt, o analiza la fel de „fina” ca si aia in care-l intrebai pe Adrian Nastase daca crede ca PSD-ul poate forma guvernul si, daca da, cu cine. Un raspuns evident ar fi fost „cu AUR (care cere suspendarea lui Iohannis, deci numai pro PNL nu e), cu UDMR (eterna traseista a politicii romanesti, gata sa intre in orice guvern cu sanse reale de instalare) si alte minoritati nationale”. Concluzia ta, subinteleasa si imbecila, a fost aceea ca PSD-ul a pierdut alegerile si nici un alt partid nu vrea sa colaboreze cu el, cand, de fapt, singurul motiv pt. care PSD-ul nu poate forma un guvern este ca nu vrea Iohannis.

  ….

  Apreciază

 11. De obicei ma abtin sa dau elemente personale pe blog. Dar, incet, incet, o sa „ies din dulap” (sper nu schelet :)). Cind eram mic, am facut scoala de pian la o scoala muzicala ruseasca. La ora de Solfegiu, profesoara rusoaica i-a anuntat pe elevi ca va cinta „Pupaza din Tei”, si a adaugat „un vechi cintec ucraenian”. La care eu m-am ridicat si am spus „Nu, este un cintec romanesc, nu ucraenian”. Deci, am fost nationalist (roman) de mic copil.

  Apreciază

 12. Ungaria vrea sa interzica adoptiile de copii pentru cupluri de acelasi sex. Inca nu am opinii ferme, dar nici eu nu vad natural ca un copil sa fie adoptat de doi barbati homosexuali, pentru ca nici unul nu poate pretinde ca are instincte materne. Poate doua femei sa fie ok, desi absenta tatalui de sex masculin va fi o problema la fel de mare. Va fi insa mult mai complicat de analizat cind unul din „soti” s-a transformat din barbat in femeie (prin operatii chirurgicale si tratament hormonal), sau cind unul este fiziologic si barbat si femeie, dar are o trasatura dominanta.

  https://www.mediafax.ro/externe/ungaria-decizie-controversata-vrea-impiedicarea-adoptiilor-de-catre-cuplurile-de-acelasi-sex-19787163

  Apreciat de 1 persoană

 13. Mi-a atras atentia un titlu de stire, care reflecta foarte bine ce se intampla acum in ,,Tara magica a tuturor posibilitatilor” de peste Ocean:
  Americanii părăsesc marile orașe din cauza violențelor și haosului
  Autorul, probabil temator de consecinte daca incalca preceptele de lemn ale corectitudinii politice, nu a scris negru pe alb (sau alb pe negru) ca este vorba de cetatenii caucazieni instariti, educati si intreprinzatori care platesc taxe la primarii, din care sunt intretinute cohortele de imigranti, comunitatile de culare si grupurile de delicventi care nu stiu altceva decat sa raga si sa distruga LA COMANDA tot ce au construit cei care au muncit cu mintea si mai apoi cu bratele.
  Intamplator, sau poate nu, acestia sunt in mare majoritate albi, dar cred ca si asiatici.
  ,, Sute de mii de rezidenți bogați au părăsit deja orașul New York și mulți alții pleacă în fiecare zi, deoarece cel mai mare oraș al Americii degenerează rapid într-un adevărat iad. Acest lucru este incredibil de trist de urmărit, deoarece, în multe feluri, New York a fost o poveste de succes în ultimele câteva decenii.”
  ,, Vă puteți imagina 40% din cartierul dvs. plecând în doar două luni?
  Oamenii bogați pot adesea să plece mult mai ușor decât ceilalți dintre noi, pentru că mulți dintre ei nu sunt legați de locurile de muncă tradiționale, iar mulți dintre ei dețin deja case în alte părți. Și este cu siguranță de înțeles că mulți dintre ei ar fi dorit să plece în perioada de vârf a pandemiei din zona New York, dar acum ratele de infecție sunt mult mai mici și ei totuși nu se mai întorc, iar acest lucru a devenit un aspect politic fierbinte, o problemă pentru politicienii din New York.”

  Evident, presa progresista, adica New York Times, pune totul pe seama pandemiei:
  ,, Potrivit (publicatiei mentionata mai sus_ n.m.), a existat un exod în masă de 420.000 de locuitori ai New York între 1 martie și 1 mai 2020.”
  ,, Cu doar câteva zile în urmă, guvernatorul din New York, Andrew Cuomo, a comentat faptul că acest exod în masă lovește greu veniturile fiscale ale municipalitatii.
  Bugetul de salubritate a fost redus cu peste 100 de milioane de dolari, iar acum munții uriași de gunoi încep să se strângă în jurul orașului.”
  ,,Între timp, ratele criminalității au crescut brusc, s-au înregistrat 244 de conflicte armate în iulie 2020 față de 88 în iulie 2019, ceea ce reprezintă o creștere de 177%.”
  ,, Situație asemătoare se întâmplă în Los Angeles, San Francisco, Portland și multe alte orașe mari americane confruntate cu violență și scădere economică.”
  NOTA DE INCHEIERE
  Nu stiu daca stiti cum a decazut orasul DAYTON din OHIO, candva, prin anii 50, un centru mondial al inovarii si unul dintre cartierele generale ale General Motors, dar si al multor ale firme de renume in creatie si productie de tehnologie. Pe masura ce orasul a fost invadat de comunitatile sarace de culoare si de imigranti, totul a decazut, inrepreinzatorii au plecat, noroc ca a venit in urbe o firma chineza de fabricat parbrize. Din pacate, castigul de 35 dolari pe ora de alta data a fost inlocuit cu unul de cca 15 dolari. Asa este in China, vrei bani, muncesti pe rupte. In America, unii au crezut ca este raiul pe pamant, fara sa bage de seama ca iadul nu este departe…foarte usor poti rataci calea.

  Apreciază

 14. PS
  In sectorul 1 al Capitalei nu au venit prea multi imigranti. A fost suficienta una, pentru a creste acolo noile ,,gline” de gunoaie, cele care dau izul specific al orasului lui Bucur. Din pacate nu este parfum frantuzesc…sau cel existent nu acopera decat un spatiu cu raza de doarcativa metri in jur…cat biroul de la primarie.

  Apreciază

 15. Mi s-a parut interesant sa urmaresc „progresul” cu care simtatizantii miscarilor afirmative (rasiale gen BLM) continua sa vada in rasa alba „dusmanul de clasa”, chiar si atunci cind albii nu au nici o legatura cu sclavagismul negru. Iata ce declara Viola Davis, care arata spre oamenii albi ca fiind „opresorul”. NU stiu cum poti sa iei asta in mod relativ, asa cum sugereaza ea.

  „We’re so used to seeing black characters defined by white people,” Viola Davis tells Radio 1 Newsbeat.

  „And when they’re defined by white people, their voice gets taken away, their sexuality gets taken away.

  „They are defined in the image of – take what I’m about to say with a grain of salt – but I’m gonna say it, they are defined in the mind-set of the oppressor.”

  Deci, Biden e si el „opresorul” sau el face alte filme cu Hunter?

  https://www.bbc.com/news/newsbeat-55264425

  Apreciază

 16. Primul ficus al țării

  Ca dulapul el arată
  Tot poporul nostru-l știe
  El conduce țara toată
  Monument de neghiobie

  N-are licăr de carismă
  Zici că-i un pietroi borțos
  Când vorbește, zici că-i cizmă
  Și se crede mare „boss”

  Din nimic a răsărit
  Și-un partid a preluat
  Pe Crin l-a nefericit
  Cu nimic nu l-a lăsat

  L-a scos dreapta la-nfruntare
  Să îi fie candidat
  Pe Ponta l-a bătut – cum oare?
  Dar nimic nu s-a schimbat

  După anii de plimbare
  S-a trezit într-un sfârșit
  Zise „Vreau la guvernare”
  Cu-n Guvern ne-a procopsit

  De un an și ceva-ncoace
  Un cuvânt ne tot repetă
  Vrea scandal ca să provoace
  Cu „PE SE DE” are vendetă

  Ne-a trecut prin pandemie
  Ne-a închis pe toți în case
  Cât timp el doar de hoție
  Cu lacheii-i se-ocupase

  Trăim un pericol mare
  Dar la vot el ne-a chemat
  Dar degeaba, el nu-i tare
  Poporul peste bot i-a dat

  Învins, acum se chinuiește
  Capra, varza să împace
  Cu toți se-mprietenește
  Doar-doar un guvern de-o face

  Omul crede că e Chiorul
  Dar de fapt e un ratat
  Cum l-o îndura poporul?
  Demult l-aș fi răsturnat.
  –––––––––––-

  Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Eu zic că descrie destul de bine pe primul ficus al țării. Sper să vă placă!

  Apreciază

 17. Sanctiunile americane impotriva aliatului turc: Statele Unite au lovit Alianta Nord-Atlantica in inima

  “Moartea cerebrala” a NATO, deplansa de presedintele francez Emmanuel Macron, in 2019, pare sa fie foarte aproape – pe finalul anului 2020 ori pe parcursul lui 2021 – de incheierea cu momentul fatal, al “mortii cardiace”. Cand un aliat recurge la sanctiuni pentru a ataca suveranitatea unui alt aliat, fara ca ceilalti aliati sa reactioneze, Articolul 5 al apararii colective din Tratatul Aliantei (Washington, 1949) inceteaza sa mai existe.

  Articolul 5 este „inima” politica si militara a NATO, a cartei sale fondatoare. El prevede ca orice atacare a suveranitatii unui stat membru este considerata drept o atacare a suveranitatilor tuturor celorlalte tari membre ale NATO, fapt care necesita o reactie comuna, pe deplin legitima, la care obliga scopul Aliantei. Prin recentele sanctiuni americane impotriva aliatului turc, SUA au ranit inima NATO. Invocând o lege din 2017 a Congresului SUA pentru “a-i contracara pe adversarii Americii prin sancţiuni”, regimul globalist al lui Donald Trump a interzis, luni, atribuirea oricărui permis de export de arme agenţiei guvernamentale turce responsabile cu achiziţii militare (SSB), pentru a pedepsi Ankara ca a achiziţionat sistemul rus de apărare antiaeriană S-400. Decizia punitiva antiturca a administratiei americane, survenita cu o luna inainte de plecarea lui Trump de la Casa Alba, prevede şi sancţiuni împotriva şefului agentiei turce de achizitii, Ismail Demir, precum şi a altor şefi ai acestei instituţii.

  Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat, miercuri, aceste sancţiuni impuse Turciei de SUA, calificându-le drept atac împotriva suveranităţii ţării sale. “Ce fel de alianţă este asta? Această decizie este un atac deschis împotriva suveranităţii noastre”, şi-a exprimat indignarea preşedintele turc în timpul unui discurs, făcând referire la apartenenţa Turciei şi SUA la Alianta Nord-Atlantica. Erdogan a respins argumentul american conform căruia S-400 reprezintă “un pericol pentru securitatea” sistemelor NATO. “Acesta este un pretext. Adevăratul scop este de a împiedica elanul ţării noastre în industria apărării şi de a ne face din nou total dependent”, a dezvaluit el cauza reala a sanctiunilor SUA si efectele lor de subminare a securitatii Turciei. Potrivit lui Erdogan, Ankara a optat pentru rachetele ruse din cauza lipsei unui acord cu Washingtonul pentru a achiziţiona echivalentul american al acestui sistem ultraperformant – rachetele Patriot. Dependenta achizitiilor militare ale aliatilor NATO de SUA este extrem de periculoasa pentru tarile in cauza. Ea este un mijloc unilateralist de control tehno-militar si de avantaj competitiv, de suprematie care contravine principiului aliantei intre egali, de conditionari politico-militare sau de alta natura. Achizitiile militare din sursa unica pot fi oricand suspendate sau anulate, ca urmare a crizelor politice sau economice in tara-sursa. Diversificarea in acest domeniu, incepand cu productia proprie de aparare, este la fel de rationala si de preventiva ca diversificarea energetica. Dupa acest nou episod unilateralist al Globalismului SUA, e necesar un Articol 5 Bis la Tratatul NATO, privind actele nonconforme. Or un epilog, care sa consacre “moartea cardiaca” a NATO.

  Apreciază

 18. Şi aroganţa este laşă, nu-i aşa? Dupa ce va prezida Congresul de formalizare a victoriei lui Joe Biden, vicepresedintele Mike Pence va fugi din America!

  Exista o mare confuzie in legatura cu rolul si legitimitatea vicepresedintelui Statelor Unite ale Americii (SUA). Ea este inca o slabiciune institutionala si un subiect politic si popular de mare controversa, care se adauga la cele invederate de lipsa de claritate si de contestarea vehementa a alegerilor prezidentiale americane din 2020, care au aratat cat de putred este sistemul electoral al SUA. Privind rolul vicepresedintelui american, unii au crezut, in 2001, in timpul atentatelor asupra Turnurilor Gemene, ca securizarea de prima urgenta a vicepresedintelui american Dick Cheney, care a fost urcat in avion si plimbat prin aer pentru a-l pune la adapost de orice riscuri si amenintari, ar fi fost indiciul ca acesta este mai important decat presedintele SUA. Teoriile conspiratiei au asertat ca presedintele este doar papusa din scena, in timp ce papusarul din culise este vicepresedintele. Exista de asemenea indoieli serioase in privinta legitimitatii vicepresedintelui american, care nu este votat separat si nominal pe buletinele de vot. Fiecare candidat la presedintie il ia pe barba lui pe vicepresedinte ca prim asociat la putere. Or, legitimitatea puterii vine din vot, fie al electoratului, fie al parlamentului. De remarcat ca nici Colegiul Electoral nu-i voteaza pe vicepresedinti. Vicepresedintele ar putea sa primeasca votul parlamentului doar daca este inclus intre membrii guvernului, ca un fel de vicepremier, ceea ce l-ar face revocabil ca orice ministru. Dar vicepresedintele este undeva intre electorat si parlament, o zona in care nu este votat de nimeni. Aceasta ambiguitate de eligibilitate a vicepresedintelui, care nu este votat in mod direct si nominal nici de electorat, nici de parlament, poate avea consecinte dintre cele mai ilegitime si nedemocratice. Atata timp cat exista un presedinte al SUA in exercitiu, el isi poate mandata vicepresedintele sa-l inlocuiasca, pe perioade scurte, in situatii in care din varii motive (de sanatate, in concediu etc.) nu-si indeplineste functia. Astfel de cazuri au fost in mandatul lui Reagan, cand acesta a fost ranit prin impuscare si vicepresedintele i-a preluat functia timp de doua saptamani, si in mandatul presedintelui Bush Jr, cand acesta si-a transferat prerogativele vicepresedintelui, timp de doua ore, pe durata unei operatii. Insa cand presedintele SUA nu-si mai poate exercita atributiile in mod ireversibil (deces, demitere etc.), functia devine vacanta si este imperativ sa se organizeze un scrutin pentru alegerea unui nou presedinte. Acest fapt elementar, de manual democratic, nu s-a intamplat dupa asasinarea presedintelui John Kennedy, la 22 noiembrie 1963. Vicepresedintele Lyndon Johnson a preluat presedintia SUA, fara un mandat popular, care era obligatoriu, ca sursa unica de legitimitate.
  Lyndon Johnson a fost un presedinte ilegitim al SUA, timp de peste un an, fara sa fi fost votat de nimeni, in virtutea fostei sale functii decorative de vicepresedinte, o pozitie ingrata, prin care nu era nici macar membru al guvernului. Fara indoiala ca scrupulismul ulterior prin care transferul accidental al puterii prezidentiale a fost masurat in ore si saptamani a fost hilar in raport cu grosolania lipsei de scrupule a precedentului de presedinte fara mandat popular. Aparentele cu greu mai pot fi salvate. Daca dintr-un motiv sau altul noul presedinte american, al 46-lea, Joe Biden va deveni indisponibil pentru pozitia eligibila suprema de la Casa Alba, fara discutie ca trebuie organizate noi alegeri prezidentiale, in urmatoarele luni, cat mai putine la numar posibil. Un caz aparte, graitor prin lasitate, e al vicepresedintelui Mike Pence, asociat la putere de catre presedintele Donald Trump. Este evident ca Trump, care plesneste de aroganta, l-a ales pe Pence dupa chipul si asemanarea sa. Vicepresedintele Pence va prezida pe 6 ianuarie sesiunea Congresului de formalizare a victoriei lui Joe Biden in alegerile prezidentiale din 3 noiembrie, confirmate de votul Colegiului Electoral in 14 decembrie. Apoi, Pence va fugi pur si simplu din America! El spera ca astfel sa scape, pe termen scurt, de furia votantilor lui Trump, care cred in afirmatiile acestuia ca alegerile au fost fraudate. Ca pretext de fuga, Pence a recurs la un turneu pe care il va face in Orientul Mijlociu si in Europa. Insa acesta este total irelevant pe ultimele saptamani ale administratiei Trump, cand in politica externa nu mai poate angaja nimic semnificativ in contul iminentei administratii Biden. Si aroganta este lasa uneori, nu-i asa? Pentru a scapa de judecata celor carora le-a distrus tara, Hitler a fugit pe lumea cealalta. Mai las, Pence fuge hai hui in lumea asta.

  Apreciază

  • Atenție Fragmentarium, vă scapă o nuanță, legitimitatea vicepreședintelui derivă din cea a președintelui, deoarece cei doi se prezintă ÎN TANDEM electoratului, ÎNAINTE de exercitarea votului propriu-zis. Ați avea dreptate dacă vicepreședintele ar fi numit ulterior, după învestirea președintelui de către Colegiul Electoral și Congres.
   De exemplu, în România, vicepremierii nu au nicio legitimitate democratică, fiind numiți de partide în faza negocierilor pentru structura posturilor guvernamentale, pentru satisfacerea orgoliilor partidelor care participă la alianța majoritară în Parlament.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.