„Albii ca zăpada”

Sper că acest titlu nu va soca si nu va fi eliminat de pe internet pe motiv de discriminare…

In campania asta electorală, ceea ce mă dezgustă cel mai mult este ipocrizia. Cei care vor să schimbe lumea, eventual doar România, anuntand reforme, justitie, luptă crancenă cu coruptia, ne arată, tot mai des că „regele e gol” (si nu mă refer la regele Spaniei). Un astfel de exemplu este Nicusor Dan. Dezvăluirile recente in legătură cu actiunile sale, conexiunile sale, interventiile sale sunt cu atat mai socante cu cât ele vin puternic in contradictie cu imaginea pe care si-o proiectase – prieten al copacilor, al parcurilor, etc…

USR -ul si-a construit o legendă – puritate personală, corectitudine politică. Cel care a stat in spatele proiectului s-a gandit, probabil, că este nevoie de un recipient pentru voturile tinerilor si ale corporatistilor, ale celor care detestă Securitatea, comunismul, coruptia. Din păcate, „materialul” din care s-a realizat acest proiect era infectat cu persoane legate, prin contracte, cu statul (paralel sau nu), cu conexiuni in serviciile secrete (vechi si noi, romanesti sau străine), prieteni ai „detestatului” proiect Bechtel (scos recent de la reanimare de Ludovic Orban). Un exemplu mi se pare Clotilde Armand. Dar nu pot să-mi explic nici talibanismul unui tanăr -Andrei Caramitru -, pornit pe distrugere, pe ură si nu pe constructie.

Noua melodramă cu Bucurestiul a lui Băsescu, construită pe „valori si principii”, a celui care „nici nu vinde si nici nu cumpără voturi” mi-a stors lacrimi, amintindu-mi de sceneta din 2004, cu Stolojan (cel care părea că este muribund atunci iar după 16 ani practică sporturi extreme la Marea Neagră).

Asta este „România normală” a lui Iohannis, o tară profund divizată, pregătindu-se să meargă la vot pentru a-si construi un viitor prosper.

„Să trăiti bine!”

22 de gânduri despre “„Albii ca zăpada”

 1. Adevărat ,dar românii parcă au orbul gainilor acum în ceea ce privește politica ,dar nici nu este o școală care să pregătească populația mai tânără. Mergem s-au nu la vot ,ei tot vor face ce doresc.

  Apreciază

 2. Excelență, mă bucur că ați scris și despre acest subiect. De câteva zile, de când cu „Câinele”, dar și înainte, le-am tot spus diverșilor cunoscuți care sunt și fani USR/PLUS că împăratul e gol. Cei mai mulți au fost șocați de ideea că Nicușor, marele apărător al spațiilor verzi și al clădirilor istorice, a intervenit în favoarea unei cârciumi construite pe domeniul public, și încă într-un parc. Majoritatea nu și-au schimbat părerea, mi-au spus că îl votează în continuare, pentru că ar fi „răul cel mai mic”. Eu mă îndoiam și înainte de faptul că e răul cel mai mic, iar acum, când am aflat că e ipocrit (și că toate calitățile pe care și-a construit imaginea ar putea fi doar o fațadă) sunt sigur că e departe de a fi candidatul minune pe care îl lăudau toți. O observație aici: dacă aceste dezvăluiri ar fi implicat orice alt candidat in locul lui Nicușor, probabil aș fi trecut cu vederea știrea. Dar în cazul lui, care și-a construit întreaga identitate politică pe faptul că este un om corect, apărător al Bucureștiului, al clădirilor și parcurilor, aceste dezvăluiri sunt extrem de importante, pentru că ne arată că de fapt avem de-a face cu un ipocrit.

  Interesantă este totuși direcția în care a luat-o campania USR-PLUS. Chiar și înainte, Nicușor fusese sprijinit așa, cu jumătate de gură, dar acum pare că e sprijinit doar in teorie, iar USR-PLUS se concentrează acum pe Consiliul General și pe Vlad Voiculescu, care între timp a devenit un fel de față publică a campaniei lor. Nici PNL nu îi face campanie lui Nicușor, ei fac publicitate la greu doar pentru candidații lor de la sectoare, domnii Ciucu, Moraru și Băcanu. De la începutul campaniei nu am văzut nici un pliant, filmuleț sau reclamă pe internet in care Nicușor să apară și să ne prezinte programul lui pentru București, ceea ce este foarte suspect, mai ales că în urmă cu câteva luni PNL și USR defilau mândri cu al lor candidat. Cel mai probabil și-au dat și ei seama că împăratul Nicușor e gol. Dar e prea târziu. Oricât l-ar promova pe Vlad Voiculescu, nu el este candidatul la Primărie, și nu va fi la alegerile astea.

  Observație finală în legătură cu cei de la USR: pentru un partid care se declară vocea schimbării, campania lor lasă de dorit. Am primit recent un pliant de-al lor, iar la programul lor, în loc să scrie lucruri concrete, ce vor face, ce vor cumpăra, ce vor schimba, ei vin cu aceleași idei abstracte, abureli pentru electorat, care ne sunt servite de 30 de ani. Iar tema principală a campaniei nu este schimbarea în bine a Bucureștiului, ci distrugerea „vechii clase politice”. Este exact acel mesaj distructiv despre care vorbeați și care este extrem de toxic într-o societate democratică (indiferent dacă cel care transmite acest mesaj este Iohannis, Barna sau Nicușor).

  P. S. Stolojan? Sporturi extreme la Marea Neagră? Timpul prezent? Ceva nu prea se potrivește. Eu pe Stolojan nu l-am mai văzut să aibă o apariție publică de ani de zile, credeam că s-a retras și că acum se odihnește. Nu aveam idee că de fapt el se ocupă cu sporturile extreme…

  Apreciază

 3. Exact asta este România, de fapt tara nu are nici o vina!Noi oamenii suntem vinovati, unii pt.ca sunt asa cum sunt, iar noi ceilalti, deși suntem multi, ne lăsăm calcati în picioare! Păcat

  Apreciază

 4. Atât pot romanii…își caută conducători printre cei  ce ii seamănă la chip si la caracter ..!! basescu este reprezentativ pt. multi romani …ca si plicusor dan…!!!Trimis de pe tableta Samsung

  Apreciază

 5. «Domnul Vucea»

  Felul în care Iohannis se adresează românilor, arogant şi certându-ne în permanenţă, aminteşte de un faimos personaj al literaturii române, nemuritorul „Domnul Vucea” din nuvela lui Barbu Ştefănescu Delavrancea. Acelaşi tip de profesor mărginit de provincie, aceeaşi rigiditate mentală. Aceleaşi ticuri verbale primitive : «Tătarul» (Domnul Vucea), «Ciuma roşie» (Iohannis). Şi putem reflecta la ce ne spune Delavrancea despre rezultatele acestui tip de educaţie prin teroare şi corupţie : „ Dupe el mergeau cei trei generali: unul cu nuiaua, altul cu linia lată și cel mai înfiorător, cu linia în patru muchi. […] Dupe cum ne deprinsese să fim – lași, mincinoși, pârâtori, leneși…”

  În aceste condiţii suntem îndreptăţiţi să ne întrebăm ce rezultate pot avea ieşirile publice ale vremelnicului preşedinte al României ?

  P.S. Iar ascensiunea politică a USR-ului (o bizară uniune eteroclită de interese interne şi externe), şi în special a lui Nicuşor Dan – omul (nu neapărat neprihănit) care s-a scobit în public, la televizor, în nas pentru a scoate „biluţe” – este posibilă numai într-o Românie «educată» în maniera profesorului Iohannis.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Ceea ce s-a intamplat in 2004, a fost pregatit cu minutiozitate cu ceva timp inainte.
  Nu ca i-as adora pe PSD-isti, nici ei n-au stat chiar cu mainile in san, vreodat’, dar nu putem sa facem toti pe chiombii si sa nu observam ceea ce se intmpla in jurul nostru. In orice caz, e de pus mana pe ciomag daca istoria se repeta. Dat si in Stanga , si-n Dreapta. Ne-om fi saturat si noi de atata, rug, suferinte, boli, moarte., pentru niste descreierati

  Apreciază

 7. Majoritatea românilor, la acest moment, au foarte multe frustrări. Pentru a mai scăpa de ele au nevoie de un vinovat. Cumva Iohanis și ‘sistemul lui’ au reușit să facă din PSD acest vinovat. Oamenii (majoritatea) nu înțeleg că de vină este ȘI PSD-ul, nu numai PSD-ul. Orice argument, oricât de clar și vizibil, va fi dat la o parte. Din nefericire ei (majoritatea) vor da credit scursurii politicii din România.
  Poate e o lecție pe care poporul român o merită. Că de cerut … o cere sigur.

  P.S. – Dacă e să ne referim numai la 2020, fără să facem vreo comparație cu anii anteriori, rata de promovare la BAC a fost aproximativ 63%. Ceilalți 37% vor vota și ei anul acesta.

  Apreciază

 8. BUNA ZIUA

  Multumesc mult pentru acest COMENTARIU MINUNAT CARE ARATA SITUATIA TRISTA.Rzultatul va fi pe masura zicalei CUM ALEGI ASA CULEGI SPER SA FIM MAI MULTI CU CAP SI CU PICIORELE PE PAMNT ATA CAT IL MAI AVEM .Cata rautate pe // sa traiti bine //

  contact@terapiicomplementare.net

  om: ADRIAN NĂSTASE [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sent: 21 septembrie 2020 9:27 To: contact@terapiicomplementare.net Subject: [New post] “Albii ca zăpada”

  Adrian Năstase posted: ” Sper că acest titlu nu va soca si nu va fi eliminat de pe internet pe motiv de discriminare… In campania asta electorală, ceea ce mă dezgustă cel mai mult este ipocrizia. Cei care vor să schimbe lumea, eventual doar România, anuntand reforme, justit”

  Apreciază

 9. Da …. sa ce .. bine?

  Asa ca un exercitz de memorie :
  Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri seara sa sloganul campaniei sale „Sa traiti bine” nu a fost „neaparat” un angajament, mentionand ca si in prezent o spune din inima oricui. Adica e asa cum zici buna dimineata in nov luni la 7:00 am cand afara ploua cu clabuci si ala are o criza de sciatica. …

  In imagini :
  https://www.caricaturi.ro/caricatura9369.html#.X2izbhAzYnQ

  Apreciat de 1 persoană

 10. „Să trăiți bine” -sloganul slugarnicilor !
  De trăim bine_s-ar mai putea, deși nu ne încurajează nici un indicator.
  Nici social, nici economic și mai trist….nici uman.
  Și toate acestea știți de ce ?(presupun că știți) ;
  -pentru că cei care ar putea face ceva, să schimbe „mentalitatea și atitudinea
  internă dar și externă a românilor despre români„ (așa-i în România, doar la noi
  se poate așa ceva, numai un român putea să facă așa ceva, ș.a.m.d.),spuneam,
  ce-i care ar putea…unii au fost îndepărtați, oprimați sau chiar eliminați din mediul
  decizional, alții nu sunt lăsați să o facă, iar alții pur și simplu nu doresc să se implice !
  D-le A.Năstase nu-mi permit a vă poziționa între cei „unii sau alții„ Dar cu siguranță
  POLITICHIA românească duce lipsă de oameni de calibrul d-voastră !
  Vă doresc sănătate, putere de muncă și succese pe toate planurile !

  Apreciază

 11. Bravo Simona !
  USR este o clona , prin violenta verbala , intoleranta , refuzul de a asculta , a Miscarii Legionare .
  Ajungerea lor la Putere , chiar printr-o alianta cu PNL , va fi catastrofala pentru Romania .
  In plus de ce am spus mai sus , au ca ideologie sorosismo – boboismul ( bo-bo – bourgeois bohème ) al burgheziei geek vest-europene – nu patrie , nu familie , nu valori traditionale , nu omul intai , ci crocodilul si ursul care ucid omul daca-l intalnesc , nu crestere economica ci intoarcerea la bicicleta si la tehnici agricole nebune inventate de aceeasi geek ( de exemplu nu ari , nu sapi , pui paie pe sol si imprastii semintele fara sa ari printre paie ? ) etc .
  Sa nu mai starui asupra lor .
  Chiar daca Clothilde Armand a venit in tara cu Egis , compania franceza de constructii care supraveghea in teorie construirea autostrazii Transilvania ( mi se pare ca iau bani si acum pentru asta ) , si chiar daca este poate o aluzie la acest lucru mai sus , ce mi se pare important este construirea acestei autostrazi , chiar incompleta , vaduvita de prelungirile vitale spre Sighisoara – Fagaras – Brasov .
  Un context favorabil , cu serviciile care nu persecuta proiectele de infrastructura pentru ca este guvernul care place si campanie , plus o oarecare indulgenta la Bruxelles pentru Iohannis si partidul sau care poate favoriza finantarea unor proiecte de infrastructura ( vezi cei 875 de milioane de euro aprobati recent pentru 3 loturi din Sibiu – Pitesti ) , in ciuda antipatiei fata de Romania a Comisiei permite maine , marti 22 septembrie , semnarea contractului intre Nadasel si Zimbor – Salaj , 29 de km foarte grei , dealuri cu alunecari , paduri , depresiuni abrupte , vai cu debit rapid si maluri inalte , 345 milioane de euro .
  Avem sansa unui santier neintrerupt de 42 de km de la Nadasel ( vest Cluj ) la poalele Muntilor Meses din Salaj , plus , din partea vestica ( Biharea spre Marghita si vest Simleul Silvaniei limita judetului Bihor – Salaj ) , a altui santier cu contracte semnate pentru 29 de km plus 14 km , deci inca 43 de km .
  Ametitor .
  Autostrada la Targu Mures insemna o distanta de 150 de kilometri pana la limita judetelor Neamt si Suceava …
  Nordul Moldovei nu va fi departe de o cale rutiera rapida .

  Apreciază

 12. USR la putere in iarna , frana la toate investitiile in Romania .
  Romania nu are voie sa se dezvolte .
  Politakanii fiii si fetele domnului colonel de Securitate si amicii generalesei SRI in bikini vor veni cu zumzet de catuse si fosnet de dosare penale pentru a bloca totul – la Curtea de Arges nu este aviz recent pentru un lac din vecinatatea viitorului santier , la Boita proprietarii unor case sunt traumatizati psihic de zgomotul santierului etc etc etc , la centura Timisoara Sud constructorul nu si-a platit timbrul fiscal in 2015 si proiectul este rau facut , intalneste centura ciclista etc etc etc

  Apreciază

 13. Asa zisa presa scrisa in ceea ce se vrea limba romana nu pare sa stie de victoria Simonei .
  Agerpres tace la patru ore de la eveniment , cel putin pe pagina oficiala .
  Cele doua fituici chipurile sportive , Gazeta Sporturilor si PROsport , vorbesc prima de ” ce fac interlopii romani cu sotiile lor ” , primul , al doilea de ” Dinamo joaca cu stomacul gol ” si , generos , ProSport vorbeste de ” ce a spus Pliskova , abandonul careia a adus victoria lui Halep ” …
  Abject .
  Ce generatie de zisi jurnalisti …
  Himalaya tampeniei jurnalistice romanesti a anilor 2010 ramane , de departe , la TVR 2 , o asa zisa retrospectiva a calificarii Romaniei la Campionatul European din Franta , 1984 – meciul eroic cu Cehoslovacia , 30 noiembrie 1983 – se incepe cu ” antrenorul cehoslovac a facut o greseala . Desi meciul se juca la Bratislava , in Slovacia , a venit cu o echipa cuprinzand doar un singur slovac si restul cehi ” ?! ?! ?! – tot efortul eroic al unui Lung , Gabor , Geolgau sau Stefanescu dispare in fata ” greselii antrenorului ceh ” ….

  Apreciază

 14. Campania ne aduce si o alta placuta surpriza maine 22 septembrie 2020 , semnarea contractului pentru terminarea centurii ocolitoare TARGU JIU ( lunga , in jur de 15 – 20 de km , inceputa si abandonata , pierdem finantarea europeana daca nu o terminam intr-un an ) si a unui pod din Gorj , la Lainici .
  Domnesc , nu altceva .
  Toate aceste investitii insemna atractivitate economica crescuta si o viata mai putin penibila pentru locuitori .
  Voi incepe sa torc de placere ca o pisica .

  Apreciază

 15. Culmea mârlăniei este că preşul îl şterge la fund pe Nicuşor fără să-şi dea seama de gravitatea situaţiei în care se pune apărând chioar şi un presupus corupt !
  Mizerabili !
  P.S.
  Se întâmplă şi altora ca dacă nu intră pe acest blog mai mult de două zile să trebuiască a se loga din nou pentru a putea posta ? Mulţumesc.

  Apreciază

 16. M-am intrebat care este motivul pentru care PNL-ul a acceptat candidaturile celor veniti dinspre USR. Evident ca cel mai des in media am vazut referiri la L Orban care se temea ca nu cumva sa candideze R Bogdan care devenit primar general i-ar fi furat tronul. Nu cred ca personajul desavarsit in eprubeta baietilor cu ochi ageri , Realitatea TV , are cum sa devina mai mult decat un lider caricatural. Data fiind perioada de campanie si importanta castigarii bataliei de etapa, au inceput dezvaluirile murdare care insa sunt in logica oricarui joc electoral indiferent de tara. Cred ca acceptarea acestor candidati s-a facut pe principiul ca sunt usor santajabili si astfel daca ei castiga atunci PNL-ul isi poate face jocurile cu mainile lor si daca se intampla ceva sa arate ca sunt ai altora – exact ca in cazul achizitiilor din timpul urgentei cand imediat ce omul a fost umflat de DNA si-au adus aminte ca a fost pus de ceilalti desi exact Ludovic era ala cu mana obosita de dat afara psdisti. Acelasi lucru putem spune si despre candidatul de la Sector 2 de care se discuta mai putin si asta din cauza ca are sanse mici si care este unul dintre cei a caror avere a crescut spectaculos imediat ce a intrat in guvernul Ciolos ( accesul la putere nu ofera doar posibilitatea de a ajunge la resurse materiale ci si de a cunoaste oamenii potriviti care sa te ajute cand ai nevoie )

  Apreciază

 17. A sosit si echinoctiul de toamna, „lupta de clasa” ascutindu-se in preajma alegerilor locale. Cum amintea cineva, era Petrov-Basescu a degenerat mintile si asa destul de frustrate ale concetatenilor mei, iar harneala, comportamentul suburban, vocabularul de maidan, au ajuns sa fie folosite in mod cotidian si culmea de oameni cu pretentii si scoala multa, totul patronat de la cel mai inalt nivel al statului.
  Sunt foarte curios cum vor vota concetatenii mei dupa ce aceasta „lupta de clasa” a scos tot ce-i mai rau din candidatii la pastorirea vietii noastre-n cetate.
  Noroc ca avem si soli care ne reprezinta cu demnitate in lumea larga printre care Simona Halep si tin s-o felicit pentru castigarea turneului de la Roma. A mai fost un mare tenisman roman care a triumfat la Roma, intrat pe nedrept intr-un con de umbra. Sa ne bucuram de ei, suntem contemporani cu acestia.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.