Art Safari 2020

Ieri, pentru cateva ore, am fost in Bucuresti, pentru a rezolva diverse chestiuni. Am profitat pentru a vizita expozitia anuală, devenită traditională – Art Safari – organizată la Victoria Tower, pe calea Victoriei nr. 15.

Recunosc, eram curios, mai ales, să văd lucrările lui Gheorghe Petrascu, expuse pe un etaj intreg. Intr-adevăr, zeci de lucrări minunate, din toate perioadele sale de creatie. Un univers unic, irepetabil.

Un alt etaj al clădirii este consacrat lucrărilor lui Sabin Bălasa. Lucrări spectaculoase, cu acel albastru dominant din tablourile lui – care te transferă intr-un spatiu ireal.

Cei pasionati de artă modernă pot admira afisele Guerilla Girls sau lucrările Scolii de la Bucuresti – inclusiv lucrarea specială a Alexandrei Croitoru!

Eforturile lui Alexandru Baldea si ale curatorilor acestor expozitii merită salutate, tinand cont si de dificultătile ce au trebuit depăsite in această perioadă.

Expozitia mai este deschisă incă trei zile. Dacă aveti vreme, merită să aruncati o privire.

14 gânduri despre “Art Safari 2020

 1. hau sa ne radem putin .. de nemti!

  Storea e cam verche da io de abia acu dadui de ea…
  Stiti de ce are nevoie gubernu terman de emigranti din Orientu Apropiat ?
  Ca sa impiedice degenerarea popoului german!
  <Die Abschottung ist doch das, was uns kaputt machen würde, was uns in Inzucht degenerieren ließe(adica „„Izolarea este ceea ce ne-ar distruge, ceea ce ne-ar lăsa să degenerăm în consangvinizare” Inzucht = Consangvinizarea este producția de descendenți din împerecherea sau reproducerea indivizilor sau a organismelor care sunt strâns legate genetic . [2] Prin analogie, termenul este utilizat în reproducerea umană , dar se referă mai frecvent la tulburările genetice și la alte consecințe care pot apărea din expresia trăsăturilor dăunătoare sau recesive rezultate din relațiile sexuale incestuoase și consangvinitate .)

  Ntz nu a inebubit Bizonu’ ci Wolfgang Schaeuble !!!!
  A se verifica :

  https://www.tagesspiegel.de/politik/wolfgang-schaeuble-abschottung-wuerde-uns-in-inzucht-degenerieren-lassen/13706442.html

  https://www.afdbayern.de/schaeuble-die-einwanderer-retten-uns-vor-inzucht/

  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/closing-eu-borders-immigration-will-lead-incest-german-finance-minister-warns-a7077696.html

  l

  Apreciat de 1 persoană

 2. Iată şi câţiva potenţiali / potentaţi cumpărători pentru care preţurile unor lucrări, dacă i-ar interesa n-ar fi o problemă, deoarece posedă şi ei arta parvenirii cu bani de la stat !
  Asta-i România lor ! Şi indiferenţa noastră….
  Citiţi articolul :
  :
  https://www.impact.ro/pensie-de-74-000-de-lei-in-romania-cu-ce-se-ocupa-romanul-care-a-incasat-in-iulie-2020-aceasta-suma-impresionanta-86048.html?utm_source=Capital+Link+Text&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

  Apreciază

  • ROMANIA ARE TALENTELE SALE , TALENTE UMANE, CE DIN PACATE PE ALOCURI SUNT IGNORATE, DE NON VALORI ,TOT UMANE, CARE CONSIDERA CA , ARTA ESTE UN SUBIECT NERELEVANT PENTRU TIMPUL ACTOAL.

   ACEST ASPECT SE DATOREAZA ,IN PRIMUL RAND , ACELOR , SISTEME POLITICE , CE AU DEGRADAT IN TIMP , SUSTINEREA SI PRETUIREA DOMENIULUI ARTISTIC.

   ROMANIA TIMPULUI TRECUT DAR SI CEL APROPIAT DE PREZENT, A VIZOLIZAT TALENTE, FICARE CU AL SAU DESTIN . UNII SI -AU INDEPLINIT IDEALUL PE TARAMURI INDEPARTATE, RENUNTAND LA DIVERSE ASPECTE A LE VIETII, ALTII SI -AU INDEPLINIT , ACCEPTABIL, VISUL IN TARA SI DE CE SA NU SPECIFICAM, UN ALT ASPECT, REFERINDU-NE LA CEI CARE AU SPERAT CA , VOR FI APRECIATI.

   ARTISTII ROMANII SI NU NUMAI , SOARTA LOR, A CELOR FARA NORC, A FOST DIN TOTDEAUNA O SOARTA DUREROASA, TINAND CONT TE DORINTA DE A-SI INDEPLINII DESTINUL . MULTI …I-AU CARACTERIZAT SI II CARACTERIZEAZA CA FIIND FIINTELE , DUBIOASE, NESEMNIFICATIVE PENTRU SOCIETATE , IGNORAND UN ADEVAR CE NU POATE FI CONTESTAT. ARTISTII AU FOST CEI CARE AU LASAT IN URMA LOR, VALORI AUTENTICE , VALORI CE IN TIMP S-AU DOVEDIT A FI UN TEZAUR PENTRU TARA RESPECTIVA .

   DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ESTE UNUL DIN PUTINII POLITICIENI AUTENTICI, CE CONSTIENTIZEAZA CA, UN POPOR FARA CULTURA ESTE UN POPOR SARAC… DANSUL IN NENUMARATE RANDURI A VIZOALIZAT CA SI DE ACEASTA DATA , INTERESUL DE A SUSTINE , A FI ALATURI DE ARTISTI.

   PS. VIATA, INCOJURATOARE ESTE , POATE FI O ARTA IN PERMANENTA VIE, DACA OMUL, AR STI S- O PRETUIEASCA!

   DIN PACATE ,OMUL, TIMPULUI ACTOAL , PRETUIESTE EXISTENTA SA , IGNORAND DESTINUL SAU!…

   PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE OMUL , POLITICIANUL AUTENTIC!

   Apreciază

 3. Superba manifestare .
  Manifestarile culturale dau valoare adaugata unei metropole .
  Revenind la preocupari vulgare si prozaice – e foarte bine ca puterea penelista vine in corpore la inaugurarea celor 18 km de autostrada din Campia Transilvaniei numai ca meritul apartine unei guvernari uitate si trecute sub tacere – guvernul Ponta , 2013 – el a identificat oportunitatea finantarii in extremis a acestei investitii cu fonduri europene pentru perioada 2007 – 2013 , el a obtinut finantarea si a lansat investitia .
  Altfel , Bode ma lasa efectiv cu gura cascata – la cei 99 de km de contracte de autostrada semnate in 2020 ( 30 km Pitesti – Curtea de Arges , 5 km autostrada de centura Nord , 64 km din autostrada Transilvania ) va adauga marti 29 de km foarte grei pe Valea Almasului in Salaj – ajungem la 128 de kilometri cu contracte semnate , sa adaugam cei 62 de kilometri de pe drumul expres Craiova – Pitesti , tronsoanele 3 si 4 ajungem la 200 de kilometri ! ( tronsoanele 3 si 4 nesigure pentru ca daca o ja..a de judecatoare vrea sa-si arate puterea poate obliga Statul sau la divulgarea conditiilor castigatorului celorlalti concurenti – o nenorocire – sau la asa -zisa re-evaluare a tuturor concurentilor , alta nenorocire si contractele semnate sunt nule ) .
  Sa adaug ca au lansat licitatia pentru cei 31 de km de autostrada din munte intre Tigveni si Cornetu – UN MILIARD DE EURO !
  Sa vedem cum va fi transpunerea in teren a acestor contracte – exproprieri sunt doar pe Pitesti – Curtea de Arges , Biharea – Chiribis si in parte pe Craiova – Pitesti , in jur pentru 80 – 90 de kilometri .
  Sa vedem cum va fi asigurata finantarea – in afara de Pitesti – Curtea de Arges la aceast ora nu avem finantare europeana pe restul contractelor semnate .

  Apreciat de 2 persoane

 4. Mă bucur că la vernisaje încă este promovată arta autentică.
  Sunt multe, din păcate, astfel de evenimente la care participă mai mult amatori de antreuri, decât iubitori de artă. Este adevărată și afirmația că multe dintre picturile contemporane au nevoie de traducere, sau macar de o poziționare intuitivă în raport cu percepția noastră despre ,,sus” și ,,jos”.
  …Este adevărat că nici în viața reală nu facem întotdeauna diferența.
  De fapt, românii par a-și dori o lume simplificată, în care nu este mare nevoie să-ti pui prea multe întrebări existențiale, cu un singur punct cardinal pe post de reper absolut: vestul.

  Apreciază

 5. Asda de amuzament :

  era .. era un hit (inca nu afalksem ca asa ii zice). In 78 rasuna litoralul de bahamas …
  E …. era Craciunul 78 . Masa de famelie . Pun o banda de mag. Biney M inclus bahama . Cand ajunge la Bahama amuamxzamnt intre batrani?
  Mai tii minte?
  O da! titi golaniimilcantau!!

  Eu scnadlizat ” Melodia e noua ! Cae golani?”

  Golanii din Chisinau prin 42 ….
  „O mama mama! U minea kakaia drama!”
  – adica o mama mama mi s-a intamplat o drama ! ieri eram domnsioara azi sunt dama!!!

  Protocroinism protocronism dar chiar asa?!!!

  Apreciat de 1 persoană

 6. ??!?

  Din Adevarul .
  Criza istorică ce stă să explodeze în SUA. Alegeri contestate, pandemie şi o presă în delir
  Darren Beattie – fost responsabil cu scrierea discursurilor în administraţia Trump, dat afară după ce s-a asociat cu mai mulţi indivizi dintr-un grup de extremă dreaptă- a dat un interviu la Fox News , in care i-a acuzat pe democraţi că pregătesc „o lovitură de stat” împotriva administraţiei alese de popor.
  E un mod de schimbare al regimului preferat de mulţi din aparatul de securitate naţională, mai ales împotriva ţărilor din estul Europei, pentru a răsturna guverne pe care nu le aprobă”, Citeste mai mult: adev.ro/qgxvml

  Mde. In fine un american oberva ce observam si eu de ani de zile:
  – ca „unii” isi baga labele si interpusii in Europa de Est
  – ca aceiasi aplica in SUA ce nau invatat in „poligioanele” din Europa de Est !

  Era observabila cestia asat de la prima voctorie a Obamei.. Cadn un cvasinecunoscut a fist „uns” nu doar pres al SUA ci si devenise un spoi de Mesia mondial , premiul Nobel ptr ce va face samd etc. Un casinecusiscut, cam lefter, votat zice-se de sarnatocii cei mai defavorizati si care avea bani caccalau si peste de nu avea nevoie de fonduri de la Uncle Sam! ha? Da de unde azvea namolu’ ala de bani?

  A da.
  Si un mic indiciu suplementar .. Cu ocazia alegrii lu Trump, pe un site pe care il frecventam destul de des in epoca au aparut mesaje ale unor ? ? „dezamagiti” ? de victroia lu Donald care ii prevedeau o soarta ca a lui JFK ….?!

  Apreciat de 1 persoană

 7. VIETĂȚI (EUROATLANTICE) DEZGUSTĂTOARE

  MOTTO: „Iar protestează cocliții sulfuroși împotriva măsurilor medicale?” (Radu Tudor , pe pagina lui de FACEBOOK, 19 septembrie 2019)
  ………………………………………………………………………………………….
  JURNALISTUL

  Dacă, printr-o contorsionare a timpului, Radu Tudor ar fi silit mâine să intre în clasa a doua, eu cred că și-ar pune măști pe gură, pe ceafă, pe țeastă, la gât, la genunchi și în chiloți, doar pentru a arăta că el se conformează mai bine și mai slugarnic decât Maricica, fosta lui colegă de bancă, de care-l desparte azi un „pecsiglass” decent, de pandemie.
  Radu Tudor este un împătimit al botniței și crede că oamenii care nu vor să-și trimită la școală copiii mascați sunt niște „cocliți sulfuroși”. Să nu ne mirăm… în limbajul sărac al „expertului euroatlantic” cuvântul „sulfuros” (n-a găsit altă rimă!) este la fel de frecvent precum este „vom afla cu exactitate” în gura Roxanei Ciucă, tot de la ANTENA 3.

  În mod normal, dacă postul ANTENA 3 nu s-ar fi băgat într-un „parteneriat” cu CNN, nici Radu Tudor n-ar mai avea ce să caute acolo… Emisiunile lui politice răsuflate, când cu Alina Gorghiu (spaima odihnei Brătienilor), când cu madam Trăilă (depresia VIAGREI politice), ca partenere de dialog, marcate de strădania „moderatorului” de a nu le atinge cu vreo întrebare incomodă, interviurile antologice luate lui Mircea Geoană, secretar general adjunct la NATO, cu audiența făcând implozie într-un amplu „fâââssss”, ieșirile lui de propagandist care, atunci când ambasadorul Zuckerman e constipat, ia și el un laxativ, așa, din pură solidaritate, toate acestea îl descalifică pe Radu Tudor ca jurnalist, dar îl creionează destul de bine PE PERSOANĂ FIZICĂ!

  ANALISTUL MILITAR

  Să vă arăt cu ce se ocupă euroatlanticul și geostrategul nostru astăzi, când, pe lângă cuvintele: „râu-rățușcă-rămurică-SUA-Rusia” a învățat și cuvântul „China”:

  „Huawei, companie controlată de statul comunist chinez, a lansat o campanie publicitară plătită în anumite zone din media românească (!!!, n.n.), drept răspuns și ca un atac (!!!, n.n.) la adresa ambasadorului american Adrian Zuckerman. Unele publicații au plasat mesajul Huawei chiar în regim de publicitate (!!!, n.n.), deși era vorba despre un atac la adresa unui ambasador al unui PARTENER STRATEGIC și stat aliat României (!!!, n.n). Un buget consistent (!!!, n.n.) a fost pus la bătaie pentru această operațiune.” (blog Radu Tudor, 10 septembrie 2020)

  Ați mai văzut vreun „analist” pe planetă care să dea asemenea informații difuze?
  Să mori tu, Radule? Să-ți iasă bube la nas? Păi, eu chiar am căutat „atacul” cel mârșav și n-am găsit decât un răspuns decent, chiar moale, al firmei din China, la suita de atacuri ale ambasadorului.

  “Huawei România nu este deloc surprinsă de zgomotul produs de declarațiile Ambasadorului SUA Adrian Zuckerman. Acestea sunt în linie cu mesajele-cheie pe care dumnealui le răspândește de ceva vreme și nu aduc nimic nou în ceea ce privește poziția și opiniile sale personale, care sunt departe de normele și practicile diplomatice.” (FINANCIAL INTELLIGENCE.ro, 20 august 2020)

  Căci, evident, am citit și declarațiile dezlănțuite ale ambasadorului Zuckerman, cel care m-a făcut, de la sosirea sa la post, să plâng în pumni, în fiecare zi, după Hans Klemm…
  Pentru Radu e simplu să fie analist militar… Căci toată povestea a ajuns, în interpretarea lui, un fel de „ține minte trei cuvinte:/ SUA, Rusia și China”… în care, după cum vedem, finalul expresiei fruste (adică „nu mânca ….”) a fost înlocuit!

  Mă gândesc că dacă stăpânii lui Radu Tudor ar fi puțin atenți, ar vedea că acesta, cu propaganda lui „vomitoasă” (am luat termenul chiar de pe marelui „analist militar”), le aduce necontenite deservicii și l-ar recicla. L-ar scoate din studioul lui călduț și l-ar face reporter în „teatrele de operațiuni”, de exemplu, că tot îi place lui să se fotografieze cu arma la ochi!

  ANALISTUL POLITIC

  Să știți însă că în calendarul lui Radu Tudor, în afara zilelor când scrie texte libidinoase despre relația cu PARTENERUL STRATEGIG (însemnate cu stegulețe ale SUA), mai sunt marcate (cu stegulețe UE) și zilele când trebuie să-l pupe-n cur pe președinte… sigur, doar în caz că mai prinde și el un loc pe lângă buzele pofticioase și focoase ale lui Rareș Bogdan. În diminețile acelea fericite dânsul se scoală mai devreme cu un ceas, se bărbierește atent, ca să nu irite epiderma lui Klaus, se dă cu cremă emolientă mai ceva ca Liiceanu după duș și face gargară cu apă de trandafiri. Iar apoi scrie așa:

  „În al 6-lea an de mandat, președintele Klaus Iohannis a ținut primul discurs despre importanța infrastructurii moderne și angajamentul său de implicare. De 6 ani tot aștept acest mesaj. Mai bine mai târziu decât niciodată? Mai sunt si alți politicieni de vârf care înțeleg că ne aflăm în ceasul al 13-lea cu infrastructura rutieră și feroviară din #România?”

  Aflăm astfel, din textul dramatic al lui Radu, că Iohannis este „politician de vârf”. Și că a dezvăluit marelui public un „angajament de implicare”. Vreți să vedeți „angajamentul” care l-a dat pe spate pe Radu? Iată-l:

  „Eforturile Guvernului, în acest moment, se concentrează pe infrastructură. România are FOARTE multă nevoie de infrastructură și acum vorbesc aici în special despre autostrăzi și căi ferate. Deci, autostrăzile sunt FOARTE, FOARTE importante în această fază și în acest domeniu pot să spun că suntem FOARTE avansați. Avem mai multe tronsoane importante de autostradă pregătite pentru a fi incluse în proiecte cu care se solicită acești bani europeni.” (declarație de presă, 18 august 2020)

  Această declarație a fost urmată de:

  „Dezvoltarea infrastructurii în România este nu doar o dorință politică de campanie(!!!, n.n.), este o necesitate de bază. Gândiți-vă că, dacă vorbim de lucrări de tip (!!!, n.n.) autostradă, avem ambiția să realizăm Autostrada Transilvania, care trebuie finalizată, Autostrada Unirii, Valea Prahovei, Valea Oltului și multe alte lucrări pe care le-am planificat și pe care de data aceasta, pot să vă asigur, le vom realiza într-un timp surprinzător de scurt! (!!!, n.n.)În acest sens, vă doresc tuturor mult succes!” (declarație de presă la inaugurarea sectorului de autostradă Iernut-Chețani, 18 septembrie 2020, în plină campanie electorală)

  Curat „angajament de implicare”, coane Fănică! Deoarece fără contribuția decisivă a președintelui, Răducu n-ar fi știut nici că „autostrăzile sunt FOARTE, FOARTE importante”, deși aștepta de 6 AN ACESTE CUVINTE ISTORICE și nici n-ar fi știut să le enumere așa de frumos !
  …………………………………………………………………………………….
  Pe pagina lui Radu Tudor scrie: „jurnalist, analist politic și militar”. Și-acum spuneți-mi, cetățeni: este acesta JURNALISM? Sunt acestea ANALIZE? Și dacă nu-s nici-nici, atunci cum dracului se numește activitatea ăstuia, desprinsă din imaginația sau premoniția lui George Orwell, care a crezut, naivul, că așa va fi în anul 1984 iar nu în anul de grație 2020?
  ………………………………………………………………………………………
  P.S. DC NEWS a publicat, pe 29 noiembrie 2016, o „pastilă” despre un moment amuzant petrecut în emisiunea „La Ordinea zilei”, secvență povestită, printre hohote, de colega de emisiune de-atunci a lui Radu Tudor:

  „Conform celor relatate de Dana Grecu, o muscă îi dădea târcoale lui Radu Tudor chiar în timp ce vorbea despre scutul de la Deveselu. În cele din urmă, dintr-o singură mișcare, Radu Tudor a reușit să prindă musca în pumn. Cu toate acestea a continuat analiza. «Doar eu am văzut momentul. Operatorii nu au fost pe fază. Doar eu știam că în mâna lui Radu Tudor zumzăie o muscă. Plec de la pupitru și mă duc către Radu. Ochii lui parcă strigau: DACĂ FACI ASTA , TE UCID! ! El tot vorbea de securitate geopolitică. Eu mă duc și îi zic: RADU, CE-AI TU ÎN MÂNĂ? La care Radu transpiră instantaneu, roșu la față și zice așa, sec: …O MUSCĂ!» a povestit Dana Grecu.”

  Am un singur comentariu e făcut: a știut ea, musca, pe ce să se așeze…. E vorba de destin.

  Apreciat de 1 persoană

 8. Minuni .
  Cineva imi poate explica de ce pe site-ul Agerpres , agentie de presa publica si semi-oficiala are in prim plan tot timpul fotografiile si declaratiile junilor USR facand referiri la catuse si inchideri de intreprinderi de servicii municipale ?
  De ce Telejurnalul televiziunii publice TVR face acelasi lucru ?
  De ce un candidat USR la Primaria Capitalei trimite deja in inchisoare candidata PSD , mai rau ca un Nicusor Pauker , fara ca nici o institutie – intreprindere media sa gaseasca faptul anormal ?

  Apreciat de 1 persoană

 9. Am vizitat și eu expoziția azi, pe final de săptămână. Atât Pătrașcu cât și Bălașa îmi erau necunoscuți până în prezent, lucrările amândurora însă mi-au plăcut mult. Bălașa m-a impresionat în mod special, nuanțele sale de albastru, decorul fantastic și personajele ireale te transportă parcă într-o lume diferită.

  Lucrările Școlii de la București mi s-au părut de asemenea interesante. Am fost plăcut surprins să vă văd în lucrarea Alexandrei Croitoru, iar lucrarea care îl parodiază pe Băsescu… de aceea nu mai zic nimic, să nu se supere cineva..

  P. S. Observ totuși cu neplăcută surprindere că mai mulți comentatori mai vechi de pe acest blog, în loc să discute despre artă, cultură și să ia o mică pauză de la politică, scriu ca de obicei tot felul de bazaconii pe aici. Nu zic nu, arta și politica se leagă uneori (dovadă fiind afișele Guerilla Girls), dar să aruncăm cu rahat, scuzați-mi expresia, în Iohannis, Orban, etc. cu orice ocazie, mai ales când postarea vorbește de ceva complet diferit, mi se pare complet nepotrivit (oricâte greșeli ar avea cei doi la activ, și credeți-mă, Iohannis nu mi-e drag deloc).

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.