Lansarea unei cărti exceptionale, re-editată de FET

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare organizează joi13 februarie 2020, începând cu ora 16:00, lansarea cărții „ÎN AMERICA PENTRU CAUZA ROMÂNEASCĂ”

Autor: Vasile STOICA

Invitați:

Prof. univ. dr. Ioan OPRIȘ

Dr. Robert STĂNCIUGEL

Dr. Alin SPÂNU

Dr. Liviu ȚĂRANU

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și SIF MOLDOVA și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

16 gânduri despre “Lansarea unei cărti exceptionale, re-editată de FET

 1. Toti politicienii actuali in mare majoritate lipsiti de un minim dram de dragoste de tara si animati de un internationalism gresit interpretat si aplicat, ar trebui sa cunoasca si sa citeasca aceasta carte a marelui patriot si diplomat Vasile Stoica, personalitate prea putin cunoscuta si adusa spre dezbatere publicului cititor.
  Un gest de mare distinctie, reeditarea de catre FET a acestei carti.

  Apreciază

 2. CARTILE TIPURILOR TRECUTE , NE OFERA SANSA DE A NE RE ANTOARCE GANDIRILE LA ANUMITE TIMPURI ,IN CARE SE REGASESC INTIPARITE, INDIFERENT DE NUMARUL PAGINILOR CE ALCATUIESC CARTEA RESPECTIVA , IDEALURILE AUTENTICE, MAI MULT SAU MAI PUTIN INPLINITE CE APARTIN UNOR ROMANI SI NU NUMAI.

  LANSAREA CARTII ,, IN AMERICA PENTRU CAUZA ROMANEASCA”,
  ESTE O DOVADA A UNU I ANUMIT TIP TRCUT , OFERINDU NE SANSA CU AJUTORUL INVITATILOR, SI IN SPECIAL AL DOMNULUI PROF. UNIV. DR. ADRIAN NASTASE PRESEDIMTELE FUNDATIEI EUROPENE TITULESCU , DE A MEMORA SI A INFORMA GENERATIILE VIITOARULUI , SA FACA DIFERENTA DINTRE , GANDIRILE AUTENTICE, INTIPARITE IN CARTILE TIMPURILOR TRECUTE SI „GANDIRELE” ACTOALE CE APARTIN UNOR ” POLITICIENI „CU INTERESE PROPRI… CE AU DEGRADAT SI DEGRADEAZA IN TIP, AUTENTICITATEA ROMANIEI.
  ESTE TRIST ,ESTE DUREROS, DAR ADEVARUL ACESTA ESTE!
  ESTE PERIOADA TIPULUI ,IN CARE NONVALORILE SE” NASC”, FARA OPRIRE , (DIN PACATE) MAI ALES IN SISTEMUL POLITIC ROMANESC , PRECUM CIUPERCILE DUPA PLOAE…

  PS.” PRESEDINTELE ” IOHANNIS , CE ARE O „AMBITIE^ NEJUSTIFICATA DE A FI REGIZOR SI ACTOR, A FOST INVITAT …IN AMERICA PENTRU CAUZA , INTETESUL AMERICII. ( O DIFERENTA IMENSA, INTRE CELE DOUA TIMPURI !…)

  VREI SA STI REALITATEA … FET TI O FOCALIZEAZA ! SPER ,DIN TOT SUFLETUL CA FET SA EXZISTE , PENTRU GENERATIILE VIITORULUI.
  CU RESPECT SI SINCERITATE PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE

  Apreciază

 3. UN LOC ÎN LOJA MARELUI TEATRU NAȚIONAL PENTRU ANDREI CARAMITRU

  Nu de Andrei Caramitru mă înspăimânt eu, ci de cei 45 511 „urmăritori” ai săi… Deci, cetățeni… o comunitate cam cât populația unui orășel din România urmărește zilnic, cu atenție, această amoebă fas(bu)cistă, ca să constate nemijlocit cam ce idei se mai nasc, spumoase, din crampele gelatinei rarefiate care-i ține loc de creier.

  Căci Andrei Caramitru este o amoebă entuziastă; el regurgitează zilnic o trăncăneală fără sfârșit și este convins că adevărul nu poate fi decât de partea lui. Ca orice amoebă cu studii peste hotare, Andrei Caramitru nu are îndoieli- el ȘTIE! și 45 511 cetățeni ai României cască gura fascinați la „înțelepciunile” lui, care sună așa:

  „Mie îmi pare bine cu clarificarea asta de centru-dreapta (nu clarificarea a fost de centru-dreapta, deoarece clarificarea nu are orientare politică…n.n.) . As fi făcut multe lucruri altfel, as fi scris altfel textul, (chiar mi-aș fi dorit să scrie Caramitru Mititel textul… n.n.) procedura de consultare altfel, etc. Dar pe fond -chiar nu îmi doresc socialisme prostești (o, nu,!!! nici nu-i bănuiam pe useriștii scormonitori după propria identitate, n.n.) Progresul unei tari vine din business-uri puternice și libertate economică. Și muncă frate munca multă. (45 511 de oameni au căzut pe spate!!!, n.n.) Vine din sectorul privat. Nu din “alocări” și “subvenții” și “vouchere”. Asta e. Ghinion pentru cei supărați pe viață și care urăsc mediul de afaceri și firmele că vai de capul meu fac profit! Sa facă profit fraților. Cât mai mare. Ca altfel de unde sa investească și sa creeze locuri de munca? Și încă ceva – sunt salariile mici? Da. Trebuie tăiate taxele pe muncă – adică tăiate parangheliile și furturile de la stat.(!!!, n.n. ) Oamenii ăștia socialiști de Dâmbovița sunt puțini și frustrați (in special pentru ca nu au reușit mare lucru in viață). Asta e. ( Andrei Caramitru, 8 februarie 2020, pagina proprie de FACEBOOK- am păstrat ortografia autorului și semnele de punctuație , căci mi s-au părut la fel de fascinante precum ideea postării)

  Aș spune că Andrei Caramitru este posibil pentru că și orășelul lui de susținători este posibil. Și vorbesc doar despre susținătorii lui fervenți, nu și despre ceilalți, nu mai puțini fideli, ci doar mai puțin vocali. Deși nu cred că-mi pot imagina până la capăt profilul susținătorului de MINICARAMITRU, adică al celui care apreciază astfel de lozinci:

  „Hai mai cu forța, ambiție, mai creativ și mai constructiv. Hai sa mișcam barca ca suntem eșuați ca țara. E nevoie de energie și curaj.” (Andrei Caramitru, 7 februarie 2020, pagina proprie de FACEBOOK)

  …cu nimic mai inteligente decât formula de încheiere a cererii pentru repartizarea unei butelii de aragaz, de dinainte de 1990:

  ”Onoare muncii! Trăiască lupta pentru pace!”

  Admiratorii săi apreciază profunzimea unor astfel de panseuri despre România:

  „Țara asta nu are oameni mulți educați. Ba mulți chiar încearcă sa fie șmecheri, sa fenteze legea un pic. Mulți sunt prea umili. Unii sunt prea intoleranti si cu mentalitate de ev mediu.
  Însă politicienii ăștia vechi. Sunt de o mie de ori mai prosti, mai hoți si mai ticăloși decât oamenii din țara asta. Scursurile societății ne conduc destinele. Asta e marea moștenire a comunismului. Părinții si familiile lor erau atunci la putere – niște neica nimeni analfabeți si rai. Acum sunt ei, la fel ca părinții lor. O tragedie care durează de aproape 70 de ani. Trebuie sa oprim cancerul asta.” (Andrei Caramitru, 7 februarie 2020, pagina proprie de FACEBOOK)

  Dar să vezi, Andrei, ce tragedie este când copiii inepți ai unora care și-au făcut un nume în teatru, scris, comentariu sportiv, film, etc. în celălalt regim, dau din coate în regimul ăsta și-și fac de lucru în politică sau înotând în supa acrită, bolborosind la suprafață, numită „societate civilă” și profită de faptul că „țara asta nu are oameni mulți educați” … căci, neavând „oameni mulți educați” dânșii mereu își vor găsi niște admiratori cu gura căscată în rândul acestora.

  Știu, știu, veți spune că e un subiect minor și că ar fi mai bine să-l ignorăm pe MINICARAMITRU. Eu nu cred asta… Privind la prostiile abisale și abuzurile crase pe care le comite PENELEUL de când a venit la guvernare, precum și la evoluția de succes a parazitului securistoid care mănâncă de zor, pe dinăuntru, PESEDEUL, până la a-l reduce la o carcasă stupidă în interiorul căreia monstrul este deplin instalat, mă gândesc… ce vor alege cetățenii români la următoarele exerciții electorale? Păi, cred că vor alege SCHIMBAREA, adică un partid tânăr și curat, care n-a mai fost la guvernare, agreat de elitele de dreapta -varză la politică, fie vorba-ntre noi, dar asurzitoare la manifestările de stradă-, un partid cu MATRIX și lozinci scrise cu lasere pe pereți, partid care tocmai a aflat cu uimire că e de centru-dreapta, deoarece băieții au omis să-i spună, când i-au tăiat cordonul ombilical, de ce orientare este!.

  Ei sunt VIITORUL . Iar în acest viitor locul lui MINICARAMITRU este rezervat din timp, exact ca un loc de vază în loja Teatrului Național București, condus de taică-su.

  Apreciază

 4. Dacă SUA ar impune o interdicție de fracking, întreruperea aprovizionării ar declanșa cele mai mari creșteri ale prețurilor la petrol și gaze naturale din istorie – aproape cu siguranță cu peste 200% – ceea ce, la rândul său, ar încuraja recesiunea în lume. Chiar și așteptarea că ar putea fi instituită o interdicție ar destabiliza piețele. Importurile americane și dezechilibrul comercial vor crește, la fel ca și cheltuielile consumatorilor cu energie. Pentru a menține lumina aprinsă, America ar trebui să dubleze cantitatea de cărbune ars, precum și să importe până la 1 milion de barili de petrol și dublu pe instalații electrice, ca urmare a pierderii accesului la gazele naturale.

  „ O interdicție de fracking, indiferent de motivație, este ancorată în gândirea magică că sursele de energie non-hidrocarburi ar putea umple un deficit energetic global masiv dacă SUA ar ieși din scena mondială ca furnizor major de petrol și gaze naturale. Ambii combustibili vor fi cruciali pentru economia globală pentru deceniile următoare. Problema esențială nu este dacă energia eoliană și cea solară pot furniza mai multă energie – pot și vor, ci dacă o viitoare administrație americană ar inversa progresul ultimului deceniu în scăderea prețurilor la energie și în creșterea stabilității geopolitice.

  https://iowaclimate.org/2020/02/11/what-if-the-us-banned-fracking/

  Apreciază

 5. Nu am citit cartea … ideea a pornit probabil de la Horea , Closca si Crisan . In zilele noastre, daca eram Presedinte , ma indreptam spre Ungaria , Bulgaria si Rusia cu scopul de a ne uni cu R. Moldova. .

  Apreciază

 6. Gata – asta-i APOCALIPSA !!!
  Când, acum câțiva ani, presa relata că Ministrul Mediului din Marea Britanie a fost interpelat în Camera Lorzilor pe problema emisiilor de gaze poluatoare datorate cosumului mare de fasole boabe a populației, am apreciat, ca de obicei, humorul englezesc, mai ales că doamna Ministru și-a început răspunsul afirmând că „este o întrebare foarte bună” !
  Astăzi aflu că olandezii, bazați pe un studiu al americanilor, din anul 2014, vin cu ideea supra impozitării cărnii, tot pentru a se reduce poluarea!
  https://www.activenews.ro/externe/Fripturile-polueaza-planeta-UE-ar-putea-introduce-%E2%80%9Eimpozitul-pe-carne-pentru-a-lupta-impotriva-schimbarilor-climatice-160027
  S-au făcut calcule precise și a rezultat că „prețuri corecte ale cărnii”, diferențiate în funcție de originea animală, vom avea dacă se vor adăuga câte 47 de eurocenți pe 100 grame de carne de vită, 36 de eurocenți pe 100 de grame de carne de porc și 17 eurocenți pe 100 de grame de carne de pui.
  Sigur că eu, vechi trăitor în România, am devenit nostalgic. Mi-am amintit de vremea când se consuma carne prin reprezentanții aleși! Adică am ajuns de unde am plecat, doar că, de această dată, nu datorită ofertei reduse, ci datoriă posibilităților materiale reduse, ale majorității populației.
  Dacă stau să mă gândesc mai bine, oricine, luând ca bază expertza britanică, ar putea veni cu ideea supraimpozitării tuturor legumelor care provoacă eliminarea masivă de gaze, că doar nu numai fasolea boabe fermentează!
  Toate ca toate, dar ce ne facem dacă-i vine vreunuia ideea să calculeze cam cât poluiază distileriile de tuică, pălincă, șliboviță, votcă, coniac, whisky, gin, rom, sake și tot felul de rachiuri ?!! DOAMNE FEREȘTE !!!
  P.S. Mă pot luda că am băut o tărie făcută din cactus, de un profesor român de matematică, la Sidi Buzid, în Tunisia și adusă în România, cu peripeții.

  Apreciază

 7. https://www.rt-koenigsberg.com/Deutschlands-Europa_Nachbarn.htm

  Potrivit unui raport al ZDF, Serviciul Federal de Informații și Serviciul de Informații Externe CIA din SUA au spionat de zeci de ani comunicarea criptată a mai mult de 100 de țări.
  Stația a transmis marți, referindu-se la dosarele scrise de liderii BND și CIA.
  Ziarul american „Washington Post”, care a evaluat și analizat rapoartele serviciului secret cu ZDF și televiziunea elvețiană, a raportat că guvernele din întreaga lume s-au bazat pe compania elvețiană Crypto AG pentru a cripta comunicările.

  Cu toate acestea, guvernele nu au știut că compania elvețiană era deținută de CIA și BND și că serviciile secrete manipulau tehnologia pentru a cripta criptarea.
  Potrivit documentului american, documentele analizate indică faptul că peste 120 de țări au folosit tehnologia de criptare între anii 1950 și 2000.

  Apreciat de 1 persoană

 8. Daca ne-am informa si am cauta concretul cu totii … in loc sa ne agitam si sa zbieram ” vrem autostrazi ! vrem autostrazi ! ” samd fara sa avem habar unde le vrem , cat costa , cine le finanteaza …
  Am avut enorma surpriza de a avea lista marilor proiecte de infrastructura IN ASTEPTARE ale Romaniei , care sunt supervizate de expertii Uniunii Europene , deci susceptibile de a fi finantate intre 75 – 85 % de Uniunea Europeana .
  Adica proiecte MARI , in valoare de peste 75 de milioane de euro – centurile ocolitoare gen Craiova Sud sau Timisoara Sud sau modernizarea unor porturi ca Tulcea sunt sub 75 de milioane de euro si nu intra aici .
  In domeniul feroviar – marea viitoare investitie Arad – Timisoara – Caransebes , refacerea caii ferate Bucuresti – Giurgiu , electrificarea caii ferate Cluj – Episcopia Bihorului , modernizarea caii ferate in portul Constanta , studiu de fezabilitate pentru refacerea caii ferate Craiova – Calafat ,
  Metroul bucurestean – noua linie 4 – Gara de Nord – Gara Basarab si linia 5 – Iancului ,
  Transportul aerian – construirea aeroportului de la Brasov , marirea aeroporturilor Cluj , Iasi , Craiova , Targu Mures
  Rutier – drumul expres Craiova – Pitesti , autostrada Transilvania intre Cluj si Bors ( vorbesc de 165 de km ) , studiile de fezabilitate ale autostrazii Brasov – Bacau si autostrazii sau drumului expres Ploiesti – Buzau – Focsani – Bacau – Pascani ( inca nu e clar daca vor face Ploiesti – Pascani drum expres sau autostrada )
  Autostrada Sibiu Pitesti apare ca proiect terminat de expertii Jaspers .
  Ce ma mira e ca autostrada de centura Nord nu apare ca proiect in pregatire ?!
  Concret , proiecte la sol cu santier doar 4 aeroporturi de provincie – doua linii de metrou in Capitala , calea ferata Arad – Caransebes si Bucuresti – Giurgiu , drumul expres Craiova – Pitesti si , foarte vag , poate cateva tronsoane ale autostrazii Transilvania la Vest .

  Apreciază

 9. Înclin să le dau dreptate lui Orban şi ai lui : fac doar ce li se cere/ordonă chiar dacă sunt nevoiţi să se facă definitiv de râs ! E de domeniul celor mai proaste schiţe umoristice ce se întâmplă acum cu acest guvern, faţă de care Guvernul Dăncilă, de care se folosesc ei pentru a critica PSD-ul pare o somitate în domeniu ! Dacă… şef crede că nu va avea şi el de suferit urmări în urma acestei caricaturi de guvern , repetat în bătaie de joc, se înşeală amarnic ! Era o vorbă că prin dictaturi şi dacă-ţi pun un … la propriu pe masa prezidiului trebuie să se aplaude furtunos ! Cam aşa pretenţie au Klaus cu ai lui orbani numai că în afară de nişte tembeli de teapa rezist nu mai are cine aplauda asemenea guvern, în care se împletesc de minune prostia şi incompetenţa majorităţii miniştrilor, cu reaua voinţă, în ce priveşte interesele României a celor câţiva ce-şi pun competenţa în slujba unor interese meschine, ca să nu le spun chiar penale, ce nu aduc decât imense deservicii românilor !
  P.S.
  Orban nu se gândeşte o clipă la reacţiile pe care le-au avut ei, în frunte cu pachidermmul sibian la unele decizii nici pe departe atât de discutabile, luate de guvernarea PSD ?! Cred oare că alegătorii, cei proşti cum îi cred ei, dar mulţi,… nu observă aceste comportamente ridicole, şi dispreţuitoare la adresa lor !
  După tot ce se întâmplă pe scena politică se pare că va trebui reintrodusă pedeapsa pentru înaltă trădare !

  Apreciază

 10. „Eu ( Tudose) și domnul Manda nu fugim de muncă și încercam să facem tot ce putem astfel încât noul PSD să arate așa cum trebuie, așa cum își doresc românii. Va fi o selecție riguroasă a candidaților. Am înțeles din declarațiile liberalilor că se chinuie să caute un candidat care să o bată pe Firea. Noi nu vrem candidați care să bată pe nu știu cine, ci candidați care să facă ceva pentru comunitate, care să cunoască problemele oamenilor și să fie apreciați în comunitate. Nici măcar o singură persoană care să fie condamnată definitiv nu va candida sub sigla PSD. Asta trebuie uitată”, a declarat fostul premier pentru debraila.ro.

  Această decizie ar putea afecta numeroși aleși locali din teritoriu care au suferit condamnări cu suspendare dar și-au păstrat funcțiile ca urma a lipsei unei interdicții suplimentare.”
  Să fie asta o decizie cu „dedicaţie” ?!

  Apreciază

 11. Off Topic
  Stefan Glod
  Asta cu resetul este cea mai mare prostie posibilă.
  Trebuie să păstrăm întotdeauna ce este bun și să construim în continuare, într-un climat consensual (pe direcțiile strategice), că de aceea (încă) suntem o națiune.
  Altfel, după această ,,logică” sui generis ar trebui să ne resetăm și pe noi înșine din calitatea de cetățeni pentru că suntem incapabili să comunicăm, să ne informăm și să discernem, totul cu rațiunea în funcțiune.
  Oamenii, oricine ar fi ei, nu sunt perfecți, dar sunt, de regulă, pefectibili, iar dacă e să resetăm ceva, acel ceva este URA din noi.
  Dacă Dumnezeu (moralitate, principii, bun simț, etc – alegeți ce vreți) nu e, nimic nu e.

  Apreciat de 1 persoană

 12. Pandemia geopolitica de AntiGlobalism se extinde la noi Natiuni si Regiuni: Gradientul Filipine. Se restrang influenta si controlul SUA asupra Lumii

  Crimele, aflate sub incidenta dreptului international, pe care Statele Unite ale Americii (SUA) le-au savarsit in Irak, prin asasinarea generalului iranian Soleimani si a altui general irakian, au fost unul dintre cele mai puternice semnale de trezire a Natiunilor din vraja Globalismului. SUA nu se afla pe teritoriile nationale ale unor state straine pentru a le “apara”, ci pentru a le inrobi si jefui. A iesit la iveala ca SUA asambleaza Natiunile ca pe niste prelungitoare ale proiectiei fortei lor militare in Lume. Statele Unite nu-si pot atinge obiectivele Globalismului decat folosindu-se de Natiuni. Ele fie asmut Natiunile unele impotriva altora, slabindu-le deopotriva, fie le folosesc teritoriile nationale ca suport pentru baze militare americane, de unde si cu ajutorul carora ataca Natiunile care sunt nonconforme cu politica Wahingtonului. Cazul Qassem Soleimani a contribuit la autosesizarea si sensibilizarea AntiGlobalista a Natiunilor. El a evidentiat faptul ca liderii lor patrioti politici si militari pot deveni tinte ale Globalismului, deoarece acesta nu suporta patriotismul si victoriile Natiunilor. Aceasta idee a fost exprimata cu acuratete de catre preşedintele iranian Hassan Rohani, care a declarat marţi, la o mare adunare populara la Teheran, cu prilejul împlinirii a 41 de ani de la instaurarea Republicii Islamice, in 1979, după plecarea şahului Mohammad Reza Pahlavi, că SUA nu suportă ideea ca un Iran liber de Globalism, independent si suveran continuă să existe. „Este insuportabil pentru Statele Unite să accepte victoria unei mari naţiuni şi că o superputere a fost alungată de pe aceste pământuri”, a acuzat Rouhani. “Americanii nu au înţeles măreţia poporului iranian. Statele Unite cred că se confruntă cu 41 de ani de civilizaţie iraniana. Nu, americanii se confruntă cu mii de ani de civilizaţie iraniană”, a punctat presedintele iranian cu adevarul istoric privind Persia antica. Pentru a ajunge in orice punct de pe mapamond ca sa-si impuna vointa, SUA trebuie sa treaca printr-o succesiune de „puncte obligate de trecere”, pe care le reprezinta Natiunile. In momentul in care Natiunile decid, prin vointa lor politica, cat si prin solidaritate si cooperare intre ele, sa iasa din panza de paianjen tesuta de Casa Alba, panza se rupe si vraja dispare. O „pandemie” geopolitica de AntiGlobalism a fost declansata, incepand din Orientul Mijlociu, din Lumile sale araba si islamica. Ea este in curs de extindere in alte regiuni si la noi Natiuni. Se restrang astfel influenta si controlul SUA asupra Natiunilor. Semnificativ pentru ultimul trend geopolitic al SUA, de descrestere a influentei si controlului lor la scara mondiala, dupa trendurile de crestere si platou, este Rezolutia Parlamentului din Irak privind expulzarea trupelor americane aflate pe teritoriul țării. 5000 de militari americani sunt staționați în Irak, în cadrul Coaliției internaționale anti-ISIS, coaliție din care mai fac parte militari din alte state aliate ale SUA. Rezolutia a fost votata pe fondul escaladării tensiunilor din regiune, la două zile de la uciderea generalului iranian Soleimani, într-un atac american cu o dronă militară la aeroportul din Bagdad. Cel mai nou gradient care masoara cele doua trenduri opuse este cel filipinez. El este o reactie a demnitatii unei Natiuni in fata Globalismului. Rodrigo Duterte, preşedintele Filipinelor, tara insulara din Asia de Sud-Est, a notificat oficial SUA, marti, privind anularea unei înţelegeri bilaterale între armatele celor două ţări, stipulate in „Acordul privind Forţele Străine”. Anuntul de a pune capat prezentei trupelor Pentagonului a survenit în urma unor ameninţări repetate că nivelul de cooperare reciprocă filipinezo-american va fi redus, datorita comportamentului unilateralist si cinic al SUA. “A venit momentul să ne bazăm pe noi înşine. Ne vom consolida apărarea şi nu ne vom baza pe nicio altă ţară”, a spus, citându-l pe Rodrigo Duterte, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Filipinelor. „Acordul privind Forţele Străine” (1998) a conferit statut legal miilor de soldaţi americani care au staţionat până acum prin rotaţie în Filipine, pentru asistenţă umanitară şi exerciţii militare. Anual au avut loc zeci de astfel de exercitii militare. Presedintele Filipinelor a anulat Acordul după ce un comandant de top al războiului său împotriva drogurilor, fostul şef de poliţie Ronald dela Rosa, a denuntat ca SUA i-au revocat viza sub motivul ca ar fi trimis abuziv în detenţie un senator critic la adresa şefului statului filipinez, in realitate pentru complicitate cu retelele de droguri. In cei trei ani de mandat, in care a dus un razboi nemilos contra traficantilor de droguri, Rodrigo Duterte a criticat mereu Washingtonul pentru ipocrizie şi pentru că tratează Filipine “ca un câine în lesă”.

  Apreciat de 1 persoană

  • Era şi normal ca o civilizaţie milenară ca vechea Persie să dea cu flit yankeilor , nişte puţoi de vreo două sute şi ceva de ani care se erijează în jandarm al Lumii, dar în realitate este un expansionist pervers, un acaparator de bogăţii ale statelor care -i pică în plasă !
   De remarcat că acolo unde sunt lideri cu dragoste de neam şi Ţară, conştienţi ce riscă împotrivindu-se, planurile nu le ies din prima cum este cazul când tot cu ajutorul lor ajung la putere cozi de topor autohtone ce-şi vând Ţara pe câţiva arginţi !
   Observaţi invazia de trupe americane în Europa, ce culminează acum cu anunţul unui nou val ce va duce la dublarea lor !
   Se pare că situaţia economică dezastruoasă în care au ajuns nu mai poate fi nici ascunsă, nici ţinută sub control şi atunci le este indiferent dacă izbucneşte un nou conflict mondial, singurul care cred ei îi mai poate eventual salva de la dezastrul actual ! În speranţa că vor ieşi învingători nu le mai pasă de cosecinţe .
   P.S.
   S-a ajuns ca un stat să se laude cu omorârea unor adversari , la fel ca-n cazul premiilor Nobel !
   Ce-ar fi dacă şi ăia ar începe să execute câte-un Soroş sau alţi adepţi de-ai lui !?
   Să nu-mi spuneţi că nu pot, dar nu se coboară ( încă!) la nivelul lor !

   Apreciat de 1 persoană

   • Radu Humor, cred că mă provocati. Vreti, probabil, să vedeti dacă accept acest limbaj „putoi”, „expansionist pervers”. Ei bine, nu-l accept si vă voi dovedi lucrul acesta, dacă va mai fi cazul. Cred că opiniile trebuie exprimate intr-un limbaj decent.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.