Aniversare la Bruxelles

Ieri, am sarbatorit, impreuna cu Mihnea si Corina, ziua de nastere a Danei. A fost o vreme superba si am stat cateva ore la o terasa de unde am admirat apusul de soare la Bruxelles. Am vorbit si despre politica, despre alegeri, despre demisia premierului britanic.

Votul de duminica va fi important nu doar pentru Romania ci si pentru intreaga Europa.

Vom vedea…

37 de gânduri despre “Aniversare la Bruxelles

 1. Aniversare frumoasă cu fotografie frumoasă. „Clipa de grație” prinsă-n capcană… aș miza și pe dragostea celui care a fotografiat. La mulți ani!

  Apreciază

 2. SFÂRȘIT DE CAMPANIE

  Măi cetățeni, sunt uluită: da’ chiar nimeni n-a observat că Werner Klaus a fost la Cluj și că s-a vânturat prin centru? Pe Emil Boc, hai să zic, oamenii de pe stradă nu l-au văzut, că era la nivelul asfaltului, dar pe falnicul nostru președinte – ilustrația vie a proverbului „e lung Hans ca să ajungă la slănină”, cum să nu-l vezi? Hai, nu fiți răutăcioși și nu mai ziceți că nu l-au observat nici șefii de stat și de guvern de la summitul istoric de la Sibiu, că acolo, după ce a călcat-o pe doamna Angela pe monturi, dânsa și-a amintit cine este și unde l-a mai văzut… și ce mult a regretat, simultan, că România nu l-a mai putut alege în cea mai înaltă funcție în stat pe băiatul ăla chel, cu ochi zbanghii, care o ciupea discret de sâni și-i spunea bancuri marinărești fără perdea… Pe când ăsta… ce bancuri, dragă? Lipsit total de simțul umorului…

  Trecea lumea în centrul Clujului de ziceai că în absența sepepiștilor s-ar fi urcat și ar fi coborât clujenii de pe Klaus fără să-și dea seama că e mai mult decât „o mică piedică în calea uitării” – înțelesul, de astă dată, fiind „…o mică piedică în cale VEDERII”- un obstacol minor care te oprește să constați ce s-a mai băgat nou la magazinele de pe corso… Boc Emil purta eșarfa de primar, ca să-și semnalizeze prezența și să nu calce pe el cetățenii grăbiți iar Klaus, emoționat că nu e nimeni prin preajmă, i-a spus acestuia de două ori: „Domnule primar-general” ( dar, desigur, ce toantă e Veorica în timp ce prezidentul sclipește de inteligență) și s-a simțit cam ca atunci când a destăinuit publicului, de la microfonul prezidențial, sprijinit în trei pietre din pavaj- fie vorba între noi, putea să-i pună microfonului „o cărămidă în chiloți/ ca să nu-l sufle vântul”- că s-a hotărât să le mai ceară lu ‘ „dragii mei” încă un mandat. Tot așa, nici atunci nu a părut nimeni capabil să priceapă că era un moment istoric și lumea se tot fâțâia prin piață…„Cine-i, dragă, ăla de vorbește la microfon și nu-l ascultă nimeni ?”… „Ăla? A, președintele!” și oamenii își vedeau de treabă. Revoltător!

  Clujul nu-l merită pe marele om de stat, i-a frânt inima și am impresia că nici pe Rareș Bogdan nu-l merită, deși acesta își pusese costumul lui bun, de ceremonie, pe care l-a purtat ultima oară la nunta aceea unde țâșneau orhideele din masă, din nuntași, din tavan, din pereți, nestăpânit, eh!… vă aduceți aminte, prieteni, un fel de ALIEN ORHIDEIC care amenința să-i pape pe miri și pe nași, dacă nu erau atenți și nu se fereau la timp!

  Dar să vedeți ce inimi frânte au fost la mitingul ALIANȚEI 2020 USR PLUS, din Parcul Izvor… ultimul miting de amploare înaintea alegerilor din 26 mai 2019… și cât de impresionat a fost Guy Verhofstadt că a trebuit să vorbească în fața unei cete restrânse de curci plouate la propriu, despre cum trebuie să lupte curcile cu corupția și cum trebuie să instaureze statul de drept! Din fericire manifestarea avea un moderator atât de stupid, încât cetățenii susținători de sub umbrele sau ambalați în folie de PVC cu gluguță îl priveau aproape cu atenție și îngrijorare,ca vrăjiți. Dânsul a spus: „Ziua de duminică este despre cursul tării noastre în Europa dar este în bună măsură și despre cursul Europei !” Hai, tu, să-nnebunești!…și cam asta a fost tot. Au cântat unii la sfârșit iar filmul despre marea manifestație s-a încheiat cu : „Filiala Galați! Măi, filiala Galați! mai aveți locuri în mașină”?

  Mitingul, sărăcu’, a avut un succes modest (sper că Guy Verhofstadt avea o teslă mică la el cu care să-și tempereze starea nervoasă explozivă din momentul când și-a dat seama cam pentru ce s-a deplasat el până în România, deși putea foarte bine să doarmă acasă și să transmită, pe seară, un mesaj televizat, exact așa cum au făcut alții mai deștepți). Bine că nu l-a adus cu el și pe colegul Macron, așa că va putea să-i arate poze de la mitingul PSD de la Craiova și să-i spună să nu-și facă griji, că situația e sub control, că „armata” militanților e mare și că așa a arătat manifestarea – doar ăla n-are de unde să știe cum a fost.

  Andrei Caramitru, în schimb, e mulțumit de cum se mișcă lucrurile:

  „Mă uimește surpriza unora cică mari analiști care nu cred că PSD poate lua doar 20% de la 45% acum doi ani. Deci 20% e absolut rezonabil și rațional. Gândiți un pic. Și da – cred că e foarte posibil ca Alianța USR/PLUS să ia peste PSD (…) Duminică la 9 p.m. o să fiu live pe Facebook la emisiunea lui Lucian Mîndruță unde vom comenta rezultatele -după-merg în Piața Victoriei pentru a sărbători victoria împreună cu voi”
  …………………………………………………………………………..
  Păi, să le urăm succes, zic!

  P.S. În film puteți observa, că în ciuda a tot ceea ce am scris mai sus, UN CETĂȚEAN DIN CLUJ l-a recunoscut și salutat, totuși, pe președinte. Și de ieri îl caută pe cetățeanul respectiv tot SPP-ul, ca să-i mulțumească și să-i dea un exemplar din EU.RO, cu autograf, pentru că a salvat onoarea Clujului!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Felicitări!LA MULTI ANI!

  sâm., 25 mai 2019, 09:09 ADRIAN NĂSTASE a scris:

  > Adrian Năstase posted: „Ieri, am sarbatorit, impreuna cu Mihnea si Corina, > ziua de nastere a Danei. A fost o vreme superba si am stat cateva ore la o > terasa de unde am admirat apusul de soare la Bruxelles. Am vorbit si despre > politica, despre alegeri, despre demisia premierului ” >

  Apreciază

 4. LA MULTI CU MULTA  SANATATE. BUCURII  SI SA VA VEDETI NEPOTII MARI SANATOSI VOIOSI SI INTELIGENTI SI CU BUN SMNT CA DVS SI COPII DVS,  NUMAI BINE VA DORESC SI ASTEPT

  Apreciază

 5. La Multi Ani !
  Doamna Nastase ramane frumoasa .
  Scuzati-ma pentru schimbarea brutala de subiect dar Alegerile de maine numai bine nu suna pentru Romania – Nigel Farage ( cel care insulta public in mod sistematic Romania ) primul in Marea Britanie , Werner un neprieten al Romaniei posibil viitor presedinte in locul lui Juncker , the Putin boys – Orban , austriecii lui Strache – Kurz , Salvini si Di Mateo , Le Pen plus dreapta franceza clar ostila Romaniei de cand junele Wauquiez o conduce ( si el un Putin boy ) – in masa in Parlament …
  Sa termin cum am inceput intr-o nota pozitiva – documentatia tehnica a mega-investitiei Podului de la Braila a fost validata ieri de organismul intermediar al Comisiei de la Bucuresti si va fi trimisa la Bruxelles – sanse mari sa ajunga la cealalta Corina si sa fie aprobata inainte de venirea amicilor lui Farage , Werner si lui Putin boys …

  Apreciază

 6. În spatele măștii plângânde, se ascunde un zâmbet satisfăcut: Demisia premierului Theresa May nu salvează nici democraţia din UK, nici UE de răvăşire

  Nici anuntul privind demisia, pe 7 iunie, nici lacrimile cu care premierul Theresa May l-a incheiat nu au avut un ecou intern, popular. Cei mai multi specialisti in psihosociologie sunt de acord ca indiferenta populara sau poate revolta muta a populatiei la o astfel de stire este un semn de adanca ruptura social-politica. Demisia lui May era previzibila. Era nevoie de un nou personaj care sa reincarce incarcatorul gol al tergiversarii Brexitului si, pe aceasta incertitudine, de un nou “picior (britanic) in usa” de iesire, care sa amane clarificarile in UE. Din punct de vedere al analizei politice si prognozei geopolitice, de un interes mai mare decat demisia sunt felul cum a fost modelat contextul si o serie de intrebari si raspunsuri.

  De ce 7 iunie? De ce tot conservatorii? De ce in marja euroalegerilor si aflarii rezultatelor? De ce interfereaza vizita lui Donald Trump in UK, in 3-5 iunie, cu cele doua evenimente majore de schimbare, de la Londra si de la Bruxelles? De ce chiar in aceasta perioada, Mike Pompeo adulmeca si maraie prin unele capitale europene, inainte de a se alatura vizitei sefului Casei Albe in Regat? Ce vor planui la Londra liderii SUA si UK? Va fi un summit al globalismului? De ce succesiunea din 10 Downing Street se lungeste si in iulie? De ce scadenta Brexit e pe 31 octombrie? Desigur, aceste intrebari si altele sunt un pretext pentru reflectie. Cele mai multe raspunsuri sunt cunoscute sau se pot presupune, avand la baza coordonarea traditionala a globalistilor, de esenta etno-istorica si imperiala comuna, din cele doua tari, in care se afla centrele financiare si operationale ale globalismului.

  Dupa parerea mea, episodul patetic si lacrimogen al anuntului demisiei premierului britanic Theresa May a fost destul de expozitiv pentru lipsa de inspiratie din partea celor care l-au planificat. Identificam cu acest prilej preocuparea privind salvarea repetitiva a unor aparente. Din decodarea orwelliana si chomskyana a discursului de demisie (v. dublul limbaj si manipularea lingvistica prin semnale si reactii asteptate) aflam ca temele discursiv afirmate sunt cele sensibile, care faptic sunt negate.

  Una din afirmatiile grandilocvente din discursul demisionarei, care formal respinge ideea de “privilegiati”, acopera exact contrariul, specific oricarui imperiu colonial, in cazul de fata deghizat in Commonwealts, in care puterea circula intr-un mediu minoritar inchis, nobiliaro-ereditar sau etno-nomenclaturist. Desi e o realitate istorica exclusiva de cateva sute de ani, etnokratura globalista este inca insuficient analizata si fixata conceptual. “Radicalii-roboti” ai globalistilor care au protestat vehement impotriva fostului regim rasist sud-african sau cei schimbati la fata in “rezistenti” si “veste galbene”, care urla impotriva coruptiei generice, dar cu tinte indicate de catre unilateralisti, sau care devasteaza patrimonii nationale, sunt muti, orbi si surzi la fenomenul asupritor al etnokraturii globaliste. Probabil, albii americani si europenii britanici, dar nu numai, ci si europenii continentali, au nevoie de un “Mandela” al indigenilor.

  In incheierea patriotarda “tara pe care o iubesc”, din declaratia de demisie a premierului britanic, pot fi decriptate intelesuri diferite in cele doua coduri amintite. Cu mult mai putine sanse de a gresi, putem presupune ca de fapt Theresa May isi iubeste pozitia de premier, cat si privilegiile castei etnokrate din care face parte. Ca pentru aceste lucruri, foarte aproape de a fi pierdute, au curs lacrimile Theresei May. Aceste intelesuri sunt explicative pentru lipsa de ecou popular al demisiei sale. Nu intamplator, contra-versiunea ironica “colonia pe care o iubesc” a devenit folclorica la scurt timp dupa discursul de demisie. Opozantii populari britanici au probabil ceva mai mult decat May din verbul lui Shakespeare. In orice tara cu functionare democratica normala, conservatorii nu ar mai fi fost la guvernare din 2016, din cauza ca au manipulat informational referendumul, al carui rezultat l-au facut fals si irelevant, si pentru ca prin Brexit au pus in pericol securitatea sociala a britanicilor si perspectiva economica a Regatului. Brexitul a fost o crima in ciorna de inalta tradare, a democratiei si a poporului Marii Britanii.

  Pe de alta parte, proiectul de neoprit al Brexitului insular a facut mult rau UE, dar reactia Europei a fost coplesitoare, de unire continentala. Multi istorici apreciaza ca Brexitul a fost planificat ca o bresa ireparabila facuta UE. Ea ar fi fost conceputa sa fie ca marea bresa facuta in cultura si civilizatia egiptenilor din timpul lui Ramses II, provocata de Moise, care i-a condus pe evrei dincolo de Marea Rosie. Scoaterea lor din “robia” egipteana pare sa fi fost insa un mit antic, construit politic, asa cum, in mod cert, este mitul actual, construit de UKIP, al “independentei” britanicilor. La aceasta concluzie conduce etimologia cuvantului “evreu” (hebrew), care deriva din ebraicul ibhri, care inseamna “cineva aflat dincolo de rau” (si cuvantul rabbi deriva fonetic din Ra, zeul-soare al egiptenilor). Autodefinirea ebraicilor ca locuind dincolo de rau face probabila referirea la Nil. Rolul central in lumea antica a regiunii l-a avut cultura egipteana, despre care cercetatori atenti la detalii afirma ca ar fi sursa religiilor iudaica si crestina. Apropierea si, pe aceasta baza, legatura lingvistica dintre Torah ebraica si Tarotul egiptean sau Rota sunt imposibil de evitat sau ocultat. Surse istorice si ezoterice dezvaluie ca mozaicul de triburi ar fi trait mult timp in pace cu poporul egiptean, sub conducerea inteleapta a aceluiasi faraon. Cunoasterea unor astfel de nuante istorice contradictorii, in care ceea ce se prezinta ca a fost sau este nu a fost si nu este, nu e lipsita de importanta politica si populara. Mai ales, translatate in extrem de complexa si interdependenta lume globala contemporana. Ele amintesc si avertizeaza ca pregatirea unei crize majore pentru altcineva poate fi ca in proverbul despre cel cara sapa groapa altuia. Pe speta insa, este mai bine pentru toti ca Brexitul sa fie finalizat, la scadenta din toamna.

  Ca o opinie finala, cred ca se poate spune ca in spatele măștii plângânde se ascunde un zâmbet satisfăcut. Demisia premierului Theresa May nu salvează nici democraţia din Regatul Unit, nici Uniunea Europeana de răvăşire. Cel putin, pe termen scurt, in ultimul caz. Privind esecul bresei facute Europei de catre Brexit, numai solidaritatea si coeziunea de nezdruncinat si dimensiunile demografica si teritoriala ale continentului european au facut ca europenii post-moderni sa nu impartaseasca soarta egiptenilor antici. Nu in ultimul rand, salvatoare au fost si cunoasterea istoriei ezoterice universale, atat de diferita de cea oficiala, despre care circula si zicala ca unele istorii oficiale sunt cartulii de propaganda, cat si a cauzelor profunde care au dus la extinctii ale unor popoare, cum au fost cele din Canaanul antic sau de pe teritoriul actualelor State Unite ale Americii, ori la genociduri cum a fost cel irlandez sau, in curs de desfasurare, cel palestinian. Sa luam inca o data aminte, si mai ales generatiile tinere si care vor veni: Cine nu cunoaste istoria, din surse oficiale si alternative (ezoterice), este condamnat sa o repete!

  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2019/05/24/regatul-unit-theresa-may-a-anuntat-ca-va-demisiona-pe-7-iunie–313213

  Apreciază

 7. Europarlamentare 2019: Loial pana la capat: Am votat pentru o Romanie unita, puternica si suverana

  In aceasta dimineata, am votat pentru tara. Era in jur de ora 10 si ceva. Credeam ca va fi lume putina, dar am stat la rand, minute in sir. Erau votanti din toate grupele de varsta. E un semn bun, de cultura politica, dar si de vointa civica. In ultima instanta, votul nu e pentru un partid sau altul, care se perinda pe scena politica, ci pentru tara. Pana sa fiu invitat in sala de vot, am privit prin usa spre cele trei urne – una pentru alegeri europarlamentare si doua pentru referendumul national. Curios si cercetator din fire, am incercat sa-mi fac o idee despre care din ele este mai folosita. Am remarcat o preferinta a momentului, neconcludenta insa pentru intreaga durata a celor doua scrutinuri. Voi urmari buletinele informative orare privind cele doua tipuri de prezente, la alegeri si la referendum si, diseara comunicatele de dupa inchiderea sectiilor de votare si de dupa numararea voturilor. Cand mi-a venit randul, am luat buletinul de vot si am votat, cu gandul sa fiu loial pana la capat: Am votat pentru o Romanie unita, puternica si suverana.

  Apreciază

 8. Unitatile militare ale Statului Securist – Ziare.com , Hotnews , Stirile TVR , news. ro etc etc etc – exulta , cu titluri : ” USR a castigat detasat alegerile in Bucuresti ” ” USR este favoritul Diasporei ” , urmeaza scenele cuinoscute cu isteria la cozi la vot a universitarilor nostri de la Madrid si Villareal .
  Dezgustatorul arivist Catalin Drula , zis sef de ONG interesat de infrastructura ( ONG care cauta mai ales pretexte sa blocheze lucrarile incepute ) selafaie cu poza lui Facebook pe toate paginile unitatilor militare in cauza .
  Culme a triumfului Statului Securist , 80 % sanse ca personificarea Dracului , Liviu Dragnea , sa fie condamnat definitiv azi la inchisoare pentru ca a indraznit sa coordoneze demiterea lui Basescu in iulie 2012 .
  Daca nimeni , din 2012 pana azi , nu a avut curajul sa atace frontal Statul Securist , la ce va asteptati ?
  Va urma , bineinteles ,o lovitura de forta a lui Iohannis , coordonata cu atacuri de strada ale militantilor USR PNL , pentru destituirea guvernului legitim si inlocuirea lui cu ” tehnocrati ” .
  Dupa aceea , ce va fi ?
  Vor desfiinta toate proiectele BUNE ale PSD , de la cumpararea lanii si favorizarea productiilor nationale de legume la irigatiile din Moldova la marile investitii in infrastructura ca podul Braila si drumul expres Craiova Pitesti care sunt initiativa EXCLUSIVA a PSD …

  Apreciază

 9. A pus capac pentru mine, dar cred că și pentru mulți susținători ai normalității în Romania, decizia aiuritoare a domnului Dragnea de a participa la un Referendum așa-zis pe Justiție, dar, de facto, un demers politicianist anti-PSD și cu dedicație împotriva liderului actual al partidului.
  Ca să folosesc o expresie accesibilă oricui, purtătorii de imagine ai PSD s-au comportat ca în filmele cu Stan și Bran: Viorica Dancila declară, cuminte ca la școală, că votează la Referendum dar….se răzgândește în secția de votare, iar Liviu Dragnea, inițial ambiguu, înghite singur și nesilit de nimeni otrava destinată chiar lui însuși de către artizanii dezbinării naționale (!).
  În fine, lașitățile, orgoliile infantile, ezitările și lipsa de fermitate in asumarea marilor decizii sunt întotdeauna taxate de cetățeni, fie ei ,,turmentați” sau nu.
  Practic, drumul lui Dragnea la conducerea PSD se oprește aici (după părerea mea), iar CEX-ul, dacă este responsabil, ar trebui să adopte hotărârea radicală de înlocuire a domnului Dragnea cu Marian Oprișan, până la următorul Congres ce trebuie organizat în regim de urgență și care să decidă, printre altele, alegeri anticipate.
  ….Scriam pe undeva, prin ungherele mediului online, că încă un an de campanii electorale sterile nu ar face altceva decât să învenineze și mai mult societatea românească și să accentueze tensiunile și blocajele.
  Reproduc din acel comentariu următorul fragment ( cu câteva ajustări clarificatoare):
  ,,Stiu ca e greu, dar pentru binele natiunii ar trebui ca toata lumea politică sa renunte la vacanțe pentru a taia ,,coada pisicii” dintr-o dată și nu mai târziu de luna decembrie 2019. După care, sper că ne vom apuca serios de treabă, pentru că sunt enorm de multe lucruri de făcut în această țară de la periferia Uniunii Europene.
  Este timpul să stopăm cearta violentă si blocajul de orice fel care nu fac altceva decât să vulnerabilizeze Romania, în integralitatea ei. Ajunge, este deja peste limita suportabilității. Nici măcar un război real nu cred că ar produce atâtea ravagii cu consecințe greu de anticipat pe termen lung.
  Dacă vor continua așa, ori nu se va mai vota, ori vor ieși pe străzi, de această dată , milioane de români exasperati de campanii electorale fără sfârșit și jocuri politicianiste total neproductive. În acest din urmă scenariu nu-i văd deloc bine pe politicieni. Pe niciunul. Vor suporta oprobriul public în egală măsură și ,,demonii corupți” ai ,,ciumei roșii” (etichetați ca atare de cea mai lipsită de viziune și iresponsabilă opoziție din istoria post decembristă), dar și ,,ingerasii din hartie creponată și ,,curați” ca lacrima, creați în laboratoarele soroșiste cu singurul scop de a submina suveranitatea României.”
  UPDATE
  Felicit partidele interesului național care au câștigat în Marea Britanie, Franța și Italia.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.