Sarbatoarea Floriilor

Duminica Floriilor anunta atat saptamana patimilor cat si revenirea la viata. Este o sarbatoare plina de simboluri si de speranta.

La Cornu, vremea este inca rece. Zapada de la munte trimite inca frig si vant. Florile pomilor din gradina s-au deschis dar sunt putine albine care sa le „viziteze”. Nicolas a venit sa stea cu noi cateva zile. I-am cumparat cativa pui de rata care l-au fascinat.

Astazi, voi merge la Bucuresti pentru a insoti pe ultimul drum un om pe care l-am pretuit. Viata insa isi urmeaza cursul. Campanii electorale, injuraturi, meciuri de fotbal, incendii, accidente de masina, urzeala tronurilor, Notre Dame.

In aceasta zi speciala, vreau sa le urez celor care isi serbeaza  ziua numelui o primavara frumoasa, cu lumina si impliniri.

16 gânduri despre “Sarbatoarea Floriilor

 1. Florii cu soare si liniste si sarbatori pascale pline de bucurii sa avem cu toții

  dum., 21 apr. 2019, 10:19 ADRIAN NĂSTASE a scris:

  > Adrian Năstase posted: „Duminica Floriilor anunta atat saptamana patimilor > cat si revenirea la viata. Este o sarbatoare plina de simboluri si de > speranta. La Cornu, vremea este inca rece. Zapada de la munte trimite inca > frig si vant. Florile pomilor din gradina s-au deschis d” >

  Apreciază

 2. Din calculele avocatului Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM, reiese că unul din doi magistrați a fost supravegheat tehnic. Afirmația a venit în contextul declarației inspectorului-șef al Inspecției Judiciare, Lucian Ntejoru, care a afirmat că mai mulți magistrați au fost supravegheați.

  „Magistrații au fost supravegheați cu vârf și îndesat” judecător Lucian Netejoru Inspector-șef Inspecția Judiciară

  Două lucruri mi-au atras atenția in datele prezentate public până acum: numărul membrilor Secției pentru judecători a CSM care au avut dosar penal deschis la DNA și numărul mandatelor de supraveghere emise pe numele unor magistrați.

  În 5 ani (2014 – iulie 2018) nu mai puțin de 13 judecători membri ai CSM au avut dosar penal deschis la DNA, în condițiile în care într-un mandat funcționează 9 judecători. Practic aproape toți membrii judecători din cele 2 CSM-uri au avut la un moment dat dosar penal deschis la DNA. În ce îi privește pe procurorii din CSM, doar 2 au avut dosar deschis în cei 5 ani.

  În ce privește mandatele de supraveghere (interceptare telefonică, supraveghere audio-video, filaj ș.a.) numai de către Înalte Curte de Casație și Justiție au fost emise în această perioadă, la solicitarea DNA, 942 de mandate pe numele unor magistrați. Vârful a fost, raportat la anii controlați, în 2015 (413 mandate) și 2014 (313 mandate), după care, odată cu dezbaterile publice vizând abuzurile DNA cererile au scăzut, ajungând la doar 48 de mandate în 2017. Și numai această scădere bruscă și e suficient să înțelegem dimensiunea practicilor abuzive anterioare anului 2016. Aș fi curios și în legătură cu statisticile celor mai negrii ani, de dinainte de 2014. Nota bene, în acest număr nu intră mandatele date pe siguranță națională la cererea SRI, ci doar cererile formulate pentru infracțiuni de corupție de către DNA.

  Nu știu care a fost numărul mandatelor de supraveghere emise de către celelalte instanțe la cererea DNA (în special Curțile de apel care sunt competente pentru judecarea magistraților), dar cu siguranță a fost mult mai mare. Una din cele mai mici curți de apel din țară, Alba, a emis în această perioadă cca 200 de mandate de supraveghere, ceea ce înseamnă ca la nivelul tuturor celor 15 curți de apel ajungem, doar prin extrapolare până ce CSM-ul va publica raportul IJ, la o cifră înspăimântătoare de cu mult peste 2000-2500 de mandate de supraveghere tehnică.

  Din cele spuse de inspectorul șef, 97% din cererile DNA au fost admise de instanță, adică pe bandă rulantă, fără discernământ critic.

  Trăgând linie, rezultă că unul din 2 magistrați (în total există 6.500 de judecători și procurori) a fost supravegheat tehnic, altfel spus a fost ascultat, interceptat ori filat.

  Aceștia au fost judecătorii liberi și independenți care au garantat cetățenilor exercițiul drepturilor și libertăților fundamentale în statul de drept care s-a prefăcut a fi România: urmăriți, presați, timorați și umiliți.”, a scris avocatul Adrian Toni Neacșu pe Faceboo
  P.S.
  Şi în acest timp aflăm că :
  „Kovesi dă marea lovitură: Va fi procuror european. Anunțul făcut de străini. ”
  Păi, s-o ia şi să-şi dovedească prin această numire controversată că este omul lor, un spion străin care a distrus cea mai importantă instituţie ce putea curăţa România de adevăratele fărădelegi a unora ca Băsescu, Iohanus, Videanu, Berceanu, Hrebenciuc, Oprişan şi nu în ultimul rând Dragnea dacă se dovedea a fi vinovat cu adevărat, nu pentru nişte rahaturi juridice de care râd şi cei care n-au habar de Drept !

  Apreciază

 3. Astăzi este și Pastele catolic, prin urmare adresez urarea ,,Sărbători Pascale fericite” catolicilor români și de pretutindeni.
  Și eu, în calitate de creștin ortodox, mă rog ca generația de astăzi să găsească resursele de creativitate necesare, la înălțimea înaintașilor, pentru a reconstitui cât mai fidel edificiul emblemă de la Paris.
  Notre Dame este mult mai mult decât un simbol cultural, este simbolul spiritualității creștine care a însuflețit creația omenească în toate direcțiile sale.
  Fără catedralele vestului nu sunt convins că am fi avut privilegiul de a vibra și a ne bucura ascultând compozitiile pentru orgă ale lui Bach, Handel, sau Claude Debussy înălțate de scânteia iubirii divine.

  Apreciază

 4. Ce spuneau veteranii lui Napoleon ?
  ” Garda moare , dar nu se preda ” ?
  E ceea ce spune si bravul Stat Securist reinviat si consolidat de d-l presedinte Basescu , echipa lui de activisti si urmasii lui , ” garda moare dar nu se preda ” !
  Asa cum putini stiu , proiectele de infrastructura ( drumuri , poduri , cai ferate ) – refacere a cladirilor de patrimoniu ( gen Cazinoul din Constanta ) sunt blocate de un sistem nebun de contestatii cu recurs in Justitie , Justitie ce credeti complet in afara ” de ce contractul i se da lui X si nu lui Y sau Z ” , care se pronunta sau prost , sau deloc , invartindu-se ca un caine in jurul cozii , gen Ciolos evitand sa ia decizii .
  Asa de exemplu , ultimul segment al autostrazii Campia Turzii Tg Mures este chipurile ” judecat ” de patru ani iar ultima ( in)decizie a Justitiei este ” obliga paratul sa arate reclamantului clauzele confidentiale ale propunerii sale ” – ma rog , o tampenie de dimensiuni cosmice , departe de a se termina .
  Pentru a termina cu acest delir ministrul Transporturilor Cuc ( caruia regimul i-a facut deja un dosar penal , la o luna de la noua lui repunere in functie , cand acelasi regim il uitase complet inainte ) a propus o ordonanta ” dam contractul la o luna de la pronuntarea avizului Comisiei pentru Contestatii ” .
  Stai , lasa Securitatea sa piarda puterea ?
  Ministerul Justitiei blocheaza propunerea – 17 observatii , una – sa se pronunte si Consiliul Suprem de Aparare a Tarii ?!
  Epocal .
  Vivat Securitatea , vivat usereros !

  Apreciat de 1 persoană

 5. Multipolarismul Orientului: Liderul profet Erdoğan

  Un articol analitic si interesant, care ne ajuta sa fim cat mai aproape de actualitatea politica a vecinilor nostri pontici turci, pe care ii percep ca foarte apropiati si conlucrativi. Erdoğan este un politician vizionar. El a inteles, mult mai devreme decat altii, ca spatiul euro-atlantic ca taram al promisiunilor va inceta sa mai existe in secolul XXI. Centrul Lumii este in curs de mutare ireversibila, precum cea a axei polilor, dinspre Vest spre Est. In consecinta, Erdoğan a ales sa nu mai fie un lacheu al Vestului si sa se inscrie pe noul curs euro-asiatic, in crestere. El a pus temelii solide sansei ca Turcia sa devina din sluga Occidentului una din puterile independente si suverane ale Estului si, de ce nu?, ale Lumii, in noua ordine multipolara.

  In ceea ce priveste posibilitatea ca Erdoğan sa aiba o anvergura politica mai mare decat a lui Mustafa Kemal Atatürk, aceasta s-ar putea sa fie si probabila intr-o mare masura. E greu de sustinut ca Atatürk si-ar fi dat seama, inainte de a musca din el, ca tortul politic occidental era otravit, altfel l-ar fi respins, asa cum a facut-o Erdoğan. Nu este greu de aflat cine a castigat, si cine a manevrat cu abilitate in aceasta directie, de pe urma confruntarii celor 3 mari “bolnavi”, imperiile habsburgic, tarist si otoman. De altfel, cred ca in privinta genericului “Occident” ar trebui sa nuantam, cel putin din punct de vedere al istoriei recente si actuale si al unor interese divergente care au iesit clar la suprafata, ca untdelemnul deasupra apei, in Occidentul Indepartat sau Occidentul American si Occidentul Apropiat sau Occidentul European. A devenit de asemenea vizibil ca o parte a Occidentului incearca sa contrapuna civilizational (v. conflictul civilizatiilor) si sa reaprinda o veche rivalitate intre crestinism si islamism, dar fara succes de aceasta data, lectia istorica fiind invatata si de neuitat. Din niste texte de istorie religioasa am aflat ca profetul Mahomed (care ar fi fost analfabet!) a avut o sotie sau concubina evreica, de la care s-ar trage unele influente privind rivalitatea amintita, care a fost sursa de slabiciune pentru ambele religii si de crestere pentru o a treia (cf. proverbului: cand doi se cearta sau se bat, castiga al treilea).

  Gestionarea multireligioasa a EurAsiei, de catre crestinism, islamism, budism, hinduism etc., intr-o ordine multilaterala si multipolara, este o necesitate, o porunca a noilor vremuri, si in interesul tuturor partilor. Privind pierderea de catre AKP, partidul presedintelui Erdoğan si al guvernului turc, a Primariei Istanbul, nu as dramatiza dincolo de limitele firesti ale uzurii date de exercitiul puterii. Pe de alta parte, acest eveniment confirma democratia sistemului politic turc si lucreaza pentru Erdogan si AKP. Mai important decat diviziunea putere-opozitie si lupta politica permanenta dintre cele doua parti mi se pare modernul nationalism suveranist, deschis si cooperativ – care este diferit de arhaicul si repudiabilul nationalism sovinist si belicos, o tară care cred ca este complet si ireversibil vindecata -, care ar trebui sa fie propriu tuturor liderilor turci, indiferent de partid sau pozitia ocupata la un moment dat in sistemul politic. Ceea ce ar trebui sa fi cu adevarat preocupant ar fi pregatirea generatiei tinere de lideri in spiritul vizionarismului si modernismului de care am vorbit, care este inaintea ideologiilor si doctrinelor politice (AKP, MHP, CHP etc.). Cred ca e nevoie de o crestere sustinuta a stimei de sine si a realizarilor esticilor, la care fiecare estic ar trebui sa puna cate o piatra, ca la un templu comun. Noi, toti esticii, euroasianii, trebuie sa avem grija de Casa Comuna Eurasia. Nimeni altcineva nu o va face. http://www.contributors.ro/global-europa/marire-%c8%99i-inceputul-decaderii-la-istanbul/

  Apreciat de 1 persoană

 6. Și dă Floriile ortodoxe, uite-așa, a încasat-o Pietro Poroșenko peste bot.
  Vai, și ce entuziasm fu când ieși el prezident!
  Keșcăse pă franțuzește? Nu reuși „experimentu”?

  Apreciază

 7. off topic
  O intrebare de final a colegului trexsr a ramas fara raspuns:
  ,,Totusi, nu ne explici si noua, romanilor, cum ai vedea tu Romania ideala si cum ar putea ea iesi din „inchisoarea Occidentala” ca sa traiasca in „Paradisul rusesc”?”

  Va explic si voua, romanilor din diaspora, printr-o simpla trimitere la comentariul de mai sus al colegului Fragmentarium.
  Da, Europa in intregime trebuie sa se scuture de canoanele restrictive ale euroatlantismului globalist si agresiv initiat odata cu planul Marshall de colonizare a batranului continent si sa se deschida pentru o noua viziune, cea euroasiatica. Civilizatiile din ambele continente sunt perfect compatibile avand in vedere istoria lor milenara, iar recentele dezvoltari privind refacerea ,,Drumului matasii” (parcurs si de Marco Polo in urma cu cateva sute de ani), respectiv vizitele in Europa ale unei puternice delegatii chineze care a incheiat contracte de multe miliarde cu diferite tari europene, reprezinta jaloane pentru netezirea ,,noii directii” a omenirii. O directie catre multipolarism, armonie civilizationala si religioasa (vezi cat de bine convietuiesc comunitati diferite dpdv religios in Malaysia), respect intre natiuni independente, gestionata de un nou ONU (din care SUA sa nu mai faca parte, decat daca respecta valorile majoritatii omenirii).
  La urma urmei n-a spus Donald Trump ,,America First” ? Foarte bine, as completa sintagma, pentru a o face mai potrivita, si as reformula-o ca in perioada New Deal-ului:
  ,,America first and enough self”.
  Astfel, americanii vor avea mai mult timp de meditatie si analiza a propriilor greseli care au creat atata tensiune, violenta, bulversare valorica si inechitate in lume. Dupa reformare din temelie, vom astepta si SUA in noua lume civilizata – in continuitatea istorica a a valorilor fundamentale ,,cernute” de timp. Este nevoie de toti pentru a face Planeta Pamant propice vietii pe termen lung, neexistand alta alternativa in Cosmosul apropiat.

  Apreciază

  • PS
   As vedea cu necesitate, in noul format eurasiatic, un plan de descurajare a migratiei in masa, prin crearea unui fond comun de cel putin 1000 miliarde de …(vom vedea in ce moneda forte viitoare, echivalenta actualului euro), prin care se asigure dezvoltari rapide in zone defavorizate, astfel incat cetatenilor sa lise asigure un viitor decent si sustenabil in propriile tari.
   …De ce nu, intr-un orizont de timp rezonabil poate ar trebui si Africa intefrata in noile proiecte de intrajutorare si integrare civilizationala.
   Africa a dat Occidentului carne de tun, forta de munca si imense resurse care au accentual saracia in tarile africane, dar au stimulat dezvoltarea Americii si Europei. A venit timpul ca aceasta stare de lucruri, ramasita a colonialismului criminal, sa ia sfarsit IN MOD REAL SI IREVERSIBIL. Europa si America au de platit pentru crimele comise cel putin 500 de ani de acum incolo, exact perioada in care si-au facut de cap in lume.

   Apreciază

 8. In Ucraina, asistam la o victorie surpinzatoare a unui actor de comedie, in dauna belicosului corupt Petro Porosenko (un fel de Gaido al Ucrainei, adica un tradator nazist de tara). Sa fie succesul acestui personaj controversat un prim semn ca poporul ucrainean isi da seama forțajul,,parcursului european” si ,,proatlantist” duce tara in prapastia recolonizarii de tip sovietic, de aceasta data orchestrata de la Bruxelles si Washington ?
  Nota: As remarca ca si Republica Moldova se afla in situatie similara, pentru ca are sansa sa vada in ce hal a ajuns o Romanie aproape zombificata sub presiunea ,,terraformarii” ideologice impuse de Occident. De aceea exista reticență, vizibila si in expectativa populatiei romanesti de dincolo de Prut. De ce sa renunti la independență pentru a intra in ,,noua ordine” dizolvatoare de suveranitati ?
  Domnul Zelenski a afirmat si inainte (in campanie) si imediat dupa alegeri, ca va face tot ce este necesar pentru a detensiona situatia din estul Ucrainei, va negocia eliberarea prizonierilor ucrainieni si va relua discutiile cu Rusia in formatul de la Minsk.
  Exact asta trebuia sa faca Ucraina, inainte de a-l demola pe Ianukovici, sa organizeze alegeri libere in urma unor dezbateri reale si astfel este de presupus ca nu r fi intervenit evolutiile abrupte din Crimeea.

  Cine este acest Zelenski ?

  ,,Cum a devenit un showman candidat

  Omul care ar putea deveni al șaselea președinte al fostei republici sovietice a mai trecut printr-o competiție similară. La televizor, în postura de actor principal în popularul serial de televiziune „Slujitor al poporului”, în care joacă rolul unui profesor de istorie care din întâmplare ajunge președinte.

  Mulți observatori sunt de părere că acest serial a contribuit substanțial la succesul lui Zelenski, producția având în centrul atenției clișee despre corupția clasei politice ucrainene, dorința de răzbunare pe „establishment” și un nou început în politică.

  La vârsta de 41 de ani, Zelenski ar fi cel mai tânăr președinte al Ucrainei. El este un om plin de viață, cu o voce deosebită și plăcută. Fiu al unui profesor universitar din Krivi Rih, inima industriei minereului de fier din sud-estul Ucrainei, este cel mai celebru și de succes showman al țării.

  Disciplina supremă este satira politică. Timp de aproape 20 de ani, Zelenski și o echipă de artiști de cabaret i-au tras pe politicienii de vază ai țării la rotisorul ironiilor.

  Criticii nu văd în Zelenski o figură politică independentă, suspectând o alianță între acesta și omul de afaceri Igor Kolomoiski din Dnipro, fostul Dnipropetrovsk. Scopul acestei presupuse alianțe a fost prevenirea realegerii lui Poroșenko. În ambele cazuri, Zelenski neagă vehement orice cooperare politică în alegerile prezidențiale.
  …..
  INTERESANT DE SUBLINIAT:
  În primul rând pe rețelele sociale el este considerat un comediant vorbitor de limbă rusă care a caricaturizat patriotismul ucrainean. După anexarea Crimeei, îndepărtarea de Rusia și limba rusă a fost punctul central al politicii ucrainene.

  Pe de altă parte, Zelenski nu avea experiență și ar putea duce țara într-o criză, se tem unii. Alții avertizează asupra unei răzbunări a forțelor din jurul ex-președintelui Viktor Ianukovici, care a fugit în Rusia.

  Mari necunoscute sunt rolul și influența consilierilor și oligarhilor asupra lui Zelenski dacă acesta va ajunge președinte. O victorie a sa în alegeri nu i-ar fi suficientă pentru a conduce țara. La toamnă au loc alegeri legislative, iar la Kiev se speculează că Zelinski ar putea forța organizarea anticipată a acestora, în încercarea de a-și introduce în Parlament propriul partid, care deocamdată există doar pe hârtie.”
  ps
  SE JOACA TARE DPDV GEOPOLITIC.
  Ce mi se pare important este ca si comunitatea romaneasca din Bucovina de Nord ar putea avea un viitor mai luminos decat sub actualul regim de sorginte nazista instaurat la Kiev de Euro (Americano) Maidan.

  Apreciază

 9. Fructul portocaliu al Maidanului

  In Ucraina unu Volodimir Zelenski a castigat alegerile prezidentiale….

  Cine mai e si asta ?
  41 de ani, a stidita dreptul dar nu a practicat , s- a facut comediant si joacă într-un serial de televiziune rolul unui profesor care ajunge din întâmplare președinte al țării….. joacă într-un serial de televiziune rolul unui profesor care ajunge din întâmplare președinte al țării.
  Zelenski a ales ca temă centrală de campanie lupta anti-corupţie, este declarat pro-occidental dar consideră ca absolut inevitabilă reluarea dialogului cu Rusia, anunţând şi organizarea unui referendum asupra unui eventual statut al Ucrainei ca stat membru NATO. Dar, înainte de toate, a vorbit despre nevoia urgentă de a se ajunge la o reală încetare a focului în Donbas.

  Ina ca cum stam cu coruptia ? BIEN RAU!!
  Marele minus a lui Zelenski pare a fi prezența în umbra sa a oligarhului auto-exilat Igor Kolomoiski, patronul echipei de fotbal Dnipro și al televiziunii care difuzează serialul care l-a făcut celebru pe actor, 1+1. Kolomoiski, care trăiește în Israel după ce Ucraina a început să investigheze presupusele infracțiuni financiare realizate de familia sa, deține postul de televiziune care transmite serialul lui Zelenski.

  Un studiu realizat de Agenția de știri Reuters arată că cei doi sunt foarte apropiați și că sunt parteneri de afaceri. Zelenski folosește echipele de securitate care în trecut l-au apărat pe Kolomoiski, echipa sa de campanie este condusă de un fost consilier al oligarhului și cel puțin două dintre mașinile folosite de viitorul președinte ucrainean în campanie sunt înregistrate pe companii care îi aparțin omului de afaceri.

  Atât Zelenski, cât și Kolomoiski au afirmat, însă, că relația lor este strict profesională, că este legată de televiziunea la care lucra actorul și că miliardarul ucrainean nu exercită o influență excesivă asupra noului lider de la Kiev.
  Ooo yes sir ya! Strict preofesional ca atunci cand unu tine de sase si altu da cu jula …

  Si este si plin de calitati ca broasca de par : „Când Zelenski începe să vorbească, face multe greșeli. De aceea, poziția echipei sale de campanie a fost cea de a evita orice comunicare directă dintre el și jurnaliști sau experți” Oleksiy Haran, profesor de politică comparată la Academia Universității din Kiev. Si ca cand presu Zelenski va sta fata in fata cu celalat Vladimir , ala din Moscva ca cum va fi ?! E?!!!

  Adica pe scurt AM BELIT-O!!!!

  Ca Ucraina are improtanta ei „geostratefica” Adica, iar si iarrepet!, Rusia fara Ucraina edeact o tara f inntinsa ca suprafta. Insa Ruia plus Ucraina = IMPERIU..

  Multumim Soros, societatea open , sam care ani de zile au at cu agent portocalac prin Maidan, Kiev ca azi se pare ca „Oamenii au proiectat imaginea președintelui ficțional din filmul său în candidatul din lumea reală. Este vorba de un fenomen psihologic” acelasi Haram

  Compilat dupa :

  https://www.libertatea.ro/stiri/cine-este-vladimir-zelenski-2612111

  https://adevarul.ro/international/europa/ucraina-mizele-alegerilor-schimba-lumea-granita-est-1_5cbbf8d9445219c57ec83c66/index.html

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.