Lansarea, astăzi, a unei cărti exceptionale, la FET

Fundația Europeană Titulescu împreună cu editura Oscar Print organizează joi21 martie 2019, începând cu ora 16:30, lansarea cărții: „Vasile Stoica în serviciul României”autor Ioan Opriș.

Lansarea se va desfășura în prezența urmașilor familiei diplomatului Vasile Stoica: Lia Maria Vasilescu și strănepotul Filip Vasilescu.

Cu alocuțiuni din partea:

Acad. Răzvan THEODORESCU

Acad. Sabina ISPAS

Prof. univ. dr. Ion CALAFETEANU

Prof. univ. dr. Corneliu-Mihai LUNGU

Dr. Florian BICHIR

Dr. Doru LICIU

Prof. univ. dr. Ioan OPRIȘ

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

 

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și SIF MOLDOVA și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

 

3 gânduri despre “Lansarea, astăzi, a unei cărti exceptionale, la FET

 1. ,, Vasile Stoica în serviciul României”, carte pe care Președintele ar trebui să o citească, mai ales că marele patriot transilvănean a fost profesor, ca și dânsul, la Sibiu; Astfel ar învăța ce înseamnă să fii în serviciul României. Adică:
  – în S.U.A să nu mergi, ca Președinte la Miami, la plajă, ci să le vorbești americanilor despre România, așa cum o făceau Vasile Stoica împreună cu Vasile Luca, acum 100 de ani;
  – când mergi la Bruxelles, la Parlamentul U.E. și vezi un afiș în care un anume europarlamentar își dorește cât mai repede ca Transilvania să fie în U.E., să pui în discuție acest fapt, în Consiliul European, unde a ținut morțiș ca dânsul să reprezinte România. Să se întrebe: cum ar fi reacționat Macron, dacă un oarecare europarlamentar german ar fi pus un afiș, în care își manifesta dorința ca Alsacia și Lorena să fie membre U.E.?
  De asemenea, Președintele ar trebui să studieze mai bine limba română:
  – să înțelegă deosebirea dintre două noțiuni: popor și țară/stat;
  – să facă deosebirea între sintagma ,, a trata cu flit”, care înseamnă a repezi, a nu da atenție cuiva și sintagma ,, a da cu flit”, care înseamnă a te descotorosi, a scăpa de cineva;
  – flitul, domnule Președinte, este un insecticid, folosit contra muștelor, țânțarilor și al altor gângănii; de aceea folosirea sintagmei ,, a da cu flit” este deosebit de gravă, e ca și cum disprețuiești o mareparte populație a acestei țări, comparând-o cu gângăniile nefolositoare, de care vrei să te descotorișești. Învățați bine nuanțele limbii române, pentru că altfel riscați să fiți acuzat de tendințe genocide împotriva poporului român!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.