Liiceanu -ideologul hartiei igienice si al flegmei

De Sarbatori, Liiceanu – ideologul hartiei igienice – si-a extins competentele intelectuale, devenind, recent, si ideolog al Flegmei. Suparat pe TVR si pe jurnalistul Ionut Cristache – in emisiunea caruia fusese criticat – s-a razbunat, scriind un articol intitulat „Scuipati aici”.

Era suparat si pentru ca Ionut Cristache, intr-o emisiune la care fusesem invitat, mi s-a adresat cu formula „domnule premier”. Banuiesc ca, in talibanismul lui, Liiceanu ar fi capabil sa-l considere si pe Corneliu Coposu un infractor, in conditiile in care acesta facuse puscarie. Departe de mine ideea de a face comparatii dar te-ai astepta ca „intelectualul lui Basescu” sa fi inteles, intre timp, ca unele dosare dispuse de mentorul sau au avut obiective politice. Incapacitatea de a incerca sa fie obiectiv, ANALIZAND continutul unei dezbateri, il transforma, din pacate, intr-un filosof al sordidului, la cealalta extrema a lui Vadim.

Poate ca aceasta a fost si ratiunea pentru care reprezentantii ONG-urilor care au mers astazi la guvern au refuzat sa primeasca alaturi de ei un profitor al tranzitiei.

Pentru ca el a redeschis acest subiect, ii fac un mic  cadou, de sarbatori, si public, inca o data (fara sa primesc drepturi de autor), un comentariu pe care i l-am dedicat in urma cu cateva saptamani.:

„N-a #rezistat Liiceanu. Era necesar ca toata lumea sa inteleaga ca el este mentorul lui Malin Bot si ideologul hartiei igienice. In declaratia lui pentru Bot spune despre niste carti pe care nu le-a citit ca sunt „abjectii”. Cel care il pupa in fund pe creatorul statului mafiot, declarandu-se mandru ca face parte dintre „intelectualii lui Basescu”, cel care a „pedepsit” comunismul, mulgandu-i timp de 30 de ani cea mai buna editura, tiparindu-si si retiparandu-si acolo brosurile sale gangav-filozofice, a devenit in ultimii ani ideologul urii si intolerantei. O ideologie de tip legionar.

Ar trebui trimise oare anumite  carti, cele ce nu obtin stampila cenzurii sale „morale”,  in Padurea de la Snagov ?”

 

62 de gânduri despre “Liiceanu -ideologul hartiei igienice si al flegmei

  • De fapt este vorba de salvatorii orașului Bruxelles!
   Statuieta cinstește copilul-salvator ce a stins fitilul ce trebuia să distrugă capitala Belgiei
   Liiceanu s-a dus la Bruxelles să salveze chiar mai mult – capitala Uniunii Europene.

   Apreciat de 2 persoane

   • Eu ştiu. Dar frunusețea unei opere de artă este că o putem întoarce pe toate părțile, ceea ce, sunt sigură, a făcut şi domnul Năstase…

    Apreciază

 1. Acest om nu poate face alceva, doar sa atace, sa imprastie venin si vorbe care nu-i fac cinste, in stanga si-n dreapta. Un frustrat fara pereche, o lichea de la Liiceanu.
  Simbolul a orasului Bruxelles, Manneken Pis, nu poate face altceva, face pe capul acestui infierbantat.

  Apreciază

 2. Liiceanu îşi dovedeşte din nou caracterul violent, neconcordant cu pretenţiile sale elitist-intelectuale, dar consonant cu atitudinea sa constantă de mercenariat în slujba dictaturilor. Acesta trebuie să fie motivul pentru care se împotriveşte „glandular” oricărei idei de libertate spirituală şi nu observă că televiziunea publică, pe care o acuză de atitudine partizană în acest caz, atacă de fapt în mod sistematic – deşi finanţată din bani publici – orice mişcare de centru-stânga şi, implicit, orice guvernare care se declară de această poziţie.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Din pacate, acest monstruos caracter a fost clonat in zecile si sutele de activisti de ‘tip nou’ ce infesteaza spatiul public – toti simbriasi ai statului paralel.
  Cu ce-ai gresit, tu Romanie?

  Apreciază

 4. Acest individ, care isi imagineaza ca este scriitor, filozof si intelectual, prin ceea ce a scris nu se deosebeste cu nimic de Fane Spoitoru……….Nu merita Dle Prim Ministru sa-l bagati in seama!

  Apreciază

 5. Din pacate, Liiceanu imbatrineste urit. Problema nu e insa a lui, ci a celor ce ii ofera spatiu mediatic ca sa il umple cu dejectii. Inclusiv guvernul ce ii sponsorizeaza productiile literare din colectia ‘Putreziciune & Puroi’.

  Apreciază

  • Da, Năstase nu are nicio limită ! A dus la bun sfârșit testamentul lui Nicolae Titulescu continuat la un moment dat de Corneliu Coposu ca mandat ferm primit de la Iuliu Maniu ! Dom’Corneliu însă n-a ținut cont de „pericolul termopan”, marele “BINE » făcut de capitalism socialismului în România după 1989….Probabil de aceea NICIUN BINE nu rămâne nepedepsit in România….De ce ? Poate pentru că odată, un “lucru rău », editura politică, transformată în MARE BINE, s-a transformat în două direcții : « Antrepriza de bine » din România și « Pușcăria de rău »…. Cine ia sau nu aviz favorabil, intra pe una din direcții , în funcție de ce va spune sau nu, acum sau când îi vine, marelui director apelator la lichele….E drept, e greu de ghicit opinia lui….Odata îl intreba pe Tatulici cum poate lua bani mai mulți de la SOV, acum îi publică opinia unui « miner intelectual » ref. la pușcăria lui SOV….Am mai scris recent, cred că Noica a intuit că n-are cum continua printr-o fomula directă, după ….Cred că a ales o soluție indirectă și participativă. Dacă folosea o soluție directă și testamentară ( în gen Titulescu – Maniu ) nu cred că depășeam nivelul Republicii Moldova. Doar Andrei Pleșu pare a fi altceva, sau sper… A dat odată această măsura Dan Hăulică.

   Apreciat de 3 persoane

 6. VIETĂȚI RESPINGĂTOARE: ASTĂZI, VOLODEA TISMĂNEANU

  Cineva m-a provocat să vorbim despre lucruri dezgustătoare? Biiiine… dar să nu-mi aud vorbe cum că eu am început… căci am de gând să scriu despre Volodea…

  Volodea este unul dintre CONTRIBUTORS ( să nu uit : și Liiceanu Gabriel e un astfel de specimen… cu editură primită de la un prieten, moca… și cu datoriile șterse… și cu sediu „de la stat”… de „utilitate publică”… , altfel, CONTRIBUTOR mortal, de dreapta, de !!!) .

  Dar să ne întoarcem la respingătoarea vietate numită Volodea Tismăneanu . Vreți să știți ce-l măcina pe dânsul în ziua de 14 decembrie 2017, când lumea deja umbla cu damigenele de vin prin târg iar gospodinele de la țară îl sfătuiau pe pe grăsunul din cocină să-și facă testamentul, că i se cam apropie „ieșirea naturală din sistem” ? Ei bine, Volodea era preocupat de „bilanțul ” lui Ion Iliescu . Așa că a scris pe platforma celor care „CONTRIBUIE” la ridicarea spirituală a patriei, editorialul : „SUNTEȚI FERICIT, TOVARĂȘE ILIESCU?” Iată un fragment:

  „Vine, pentru noi toți, un timp al bilanțului. E iarnă şi e frig, tovarăşe Iliescu, chiar şi pe strada Molière! E bătrân, însingurat și bolnav, eternul bolşevic. S-au dus toți, minus Gorbaciov. Are insomnii, stă cu ochii lipiți de televizor, ascultă ce se spune despre Rege. Se întreabă ce se va spune, ce se va scrie despre el. Ar vrea compasiune, cine ştie, chiar iertare. Dar fără a se căi. Îi este o groază nebună că i-ar putea sosi sorocul după gratii.”
  ……………………………………………………………………………..
  Căci, știți: Volodea e un anticomunist feroce , rezultat din încrucișarea mecanică dintre o înaltă conștiință, a cărei puritate nu o putem pune la îndoială și un discurs pro-american sălbatic… e singurul exemplar reușit iar fertilizarea s-a făcut „in vitro” pe hubloul unui Boeing 747 . De aici și antipatia colosală pentru bolșevicul Ion Iliescu. Mă gândesc că totuși, în 2004, „încrucișarea ” din avion nu fusese totuși finalizată. Căci iată ce am găsit eu în REVISTA 22 , pe 26 aprilie 2004, sub titlul seducător „VLADIMIR TISMĂNEANU ÎN DIALOG CU ION ILIESCU”:

  „Luni, 5 aprilie, la Facultatea de Drept a avut loc lansarea cărții MARELE ȘOC. Din finalul unui secol scurt, un dialog între politologul Vladimir Tismăneanu și președintele Ion Iliescu, volum apărut la Editura Enciclopedică.

  În deschidere, Ioan Mihăilescu, rectorul Universității București, a salutat apariția acestei cărți, care reprezintă nu numai o referință memorialistică foarte atractivă pentru cititori, dar și o sursă de documentare pentru istorici; în opinia lui Ioan Scurtu, directorul Institutului de Istorie «Nicolae Iorga», cartea reprezintă una dintre cele mai lucide analize asupra perioadei comuniste. Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, a subliniat importanța volumului ca primă biografie politică a președintelui Iliescu. Cartea reprezintă, în opinia sa, o discuție extrem de interesantă pentru înțelegerea Partidului Comunist ca forță politică. O altă latură importantă a cărții, analizată de Cristian Preda, a fost relația dintre Securitate și Partidul Comunist, în care aparatul de opresiune este văzut ca un instrument, și nu ca principalul vinovat.

  Vladimir Tismăneanu a declarat că, în ciuda opiniilor politice diferite, domnia sa nu s-a considerat niciodată un adversar personal al lui Ion Iliescu, care este «un om al stângii democrate». Profesorul Tismăneanu a urmărit tranziția omului și intelectualului Iliescu, în cadrul dialogului explorând etapele de învățare politică ale președintelui. «Pe parcursul ultimilor 15 ani, Ion Iliescu a devenit o personalitate de vârf a procesului democratic din România», a declarat Vladimir Tismăneanu. Ca politolog, profesorul Tismăneanu a fost interesat de transformarea unui politician marxist într-un gânditor modern, dispus să recunoască falimentul utopiei. Domnia sa a încheiat spunând că dialogul cu Ion Iliescu a fost o «plăcere intelectuală»…”.
  ……………………………………………………………………………………
  Deci, prieteni, ați prins ideea , da? „Eternul bolșevic” din 2017 era, în anul de grație 2004, „…o personalitate de vârf a procesului democratic din România” și „un om al stângii democrate”. N-o să credeți dar și anticomunistul Cristian Preda, care cere astăzi suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul UE, considera, la vremea aceea că volumul e deosebit de important „ ca primă biografie politică a președintelui Iliescu”.

  Ce-a mai scris Volodea? Păi, după ce a depășit „plăcerea intelectuală” a dialogului din 2004, dânsul se întoarce la 1990 și la mineriade, dându-și seama că că azi nu mai are de-a face cu „un om al stângii democrate”, ci cu „eternul bolșevic” care :

  „…Rămâne la fel de convins precum atunci, în iarna lui 1990, apoi în iuniele (!!! n.n.) însângerat, că a avut dreptate. A trebuit să riposteze «forțelor contra-revoluționare», «stihiei mic-burgheze». Precum în 1956, când ancheta studenții pe drumul spre penitenciare (!!? n.n.) . Un caz fascinant (și repugnant) de psihoză ideologică al acestui Tartuffe combinat cu Jdanov…”
  ………………………………………………………………………………….
  Dar parcă în 2004, când Iliescu era etichetat de Volodea ca find un autentic democrat de stânga, avuseseră loc mineriadele, nu ? De ce-ar avea un profesor de științe politice la Universitatea Maryland. o memorie atât de microscopică? Sau, poate e mai bine de întrebat de ce-ar avea același profesor de științe politice la Universitatea Maryland un caracter așa de microscopic?

  Apreciat de 4 persoane

 7. Credeti ca aceasta creatura „Liiceanu” merita efortul sa fie „pomenit”?
  Nu stiu ce a scris , nu stiu ce a publicat si nici nu ma intereseaza . Cind am auzit ca exista , in urma cu 28 de ani , cuvintele si pozitia sa fata de societate mi-au creat repulsia necesara sa nu doresc sa mai aud de el . Va rog frumos sa nu-i mai „pomeniti’ numele nici de bine si nici de rau!!Ati auzit de „naparca”??

  Apreciază

 8. Mult timp am crezut ca atitudinea negativa a romanilor , eternele lor lamentatii , sunt o mostenire a trecutului fanariot al Capitalei in care , acum doua sute de ani , tronau in posturi mavrogheni , mavrocordati si functionarii lor albanezi si greci care dispretuiau ( in declaratii , dar nu in veniturile care le furniza ) ) Tara Romaneasca la mana lor .
  Incep sa fiu mai putin categoric si mai putin sigur .
  Vasile Leordean , taran maramuresean din Bogdan Voda , TVR din 24 decembrie 2017 : ” vai , e rau . Inainte erau 5 vaci pe casa . Azi isi tin cate doua masini in livada ! Toti au case cu etaj ! ” – totul spus cu expresia refugiatului irakian de la Mosul .
  Un alt compatriot al lui Leordean , taran morar pe Iza , canta cam aceeasi melodie , domnul se lanseaza in Istorie , asa cum o vede el : ” am avut nemti turisti la mine acasa . Tare rau ne vad ! Spun – voi romanii , sunteti neam facut din toti navalitorii pe aici , nu tineti unul la altul ” – normal , in ochii domnului taran morar , ce a crezut el ca spun ” nemtii ” ( omul nu vorbeste decat romana ) este litera de Evanghelie .
  Nici unul din taranii de pe Iza nu are nimic de-a face cu Fanarul .
  E rezultatul bumbacelii mediatice de denigrare a Natiunii de televiziunile mogule si sorosiste .
  Si nu numai ele , ci si TVR-ul zis public .
  De ce Cioroianu , fost zis ministru de externe in regimul Basescu , in cele 5 minute de istorie ( anecdote cu o punere in scena de can-can ) insista , vorbind de primul patriarh al Romaniei Mari , marele Miron Cristea , pe o declaratie smulsa de la el de austro-ungari la intrarea Romaniei in razboi in 1916 ? E tot ce retine Cioroianu ?

  Apreciază

  • @ursu lupu: ”Vasile Leordean , taran maramuresean din Bogdan Voda , TVR din 24 decembrie 2017 : ” vai , e rau . Inainte erau 5 vaci pe casa . Azi isi tin cate doua masini in livada ! Toti au case cu etaj ! ” – totul spus cu expresia refugiatului irakian de la Mosul .[…]
   E rezultatul bumbacelii mediatice de denigrare a Natiunii de televiziunile mogule si sorosiste ”

   Nu prea înțeleg ce au televiziunile mogule și sorosite cu o realitate, nu de astăzi, ci de multă vreme, realitatea alterării spațiului tradițional românesc prin … nu știu exact, prin ce, dar îmi vine să zic că datorită progresului inerent dar prea forțat mai ales prin politica comunistă de transformare a țăranului în muncitor.
   Deci, spiritul satului tradițional a început să dispară odată cu globalizarea … comunistă, nu doar cu cea progresistă promovată în forță de Soroș. Și nici numai din cauza multiculturalismul îmbrățișat, inclusiv, pe acest forum, multiculturalism văzut ca panaceu al pacii eterne și înțelegerii frățești între oameni.

   Este un fenomen pe care-l observam în ”S-au uscat prunii” scris cu ani buni în urmă și publicat și pe blog prin 2014.(https://mipopescu.wordpress.com/1-de-suflet/prunii/).

   Apreciază

 9. Indiferent de simpatia sau antipatia lui Liiceanu față de d-l Năstase, nu pot să-l prețuiesc pe cel dintâi (în ordinea înșiruirii numelor), de vreme ce acesta și-a manifestat satisfacția nemăsurată pentru boarfele pe care le deține: automobile, săpunuri, creme, parfumuri și alte bulendre care o extaziază pe Oana Zăvoranu.
  Ce fel de gânditor e acela care își privește cu dragoste și își mângâie mașinile din garaj?
  Petre Țuțea locuia într-o cameră de o sută de ori mai sărăcăcioasă decât celula ucigașului a 77 de oameni, Brejvik.

  Apreciat de 3 persoane

  • @ ref. la creme si parfumuri…, noul “ace, brice….”
   Probabil a vrut să transmită că nu e ilegal să fii bogat, dar a uitat că nu este într-o sală la GDS…. unde, dacă nu miroși bine, nu esti primit ca membru al clubului. Pentru cei sfioși însă, care nu îndrăznesc sa intre si stau prin anticamere, gen Cartianu, există clemență….
   SC Avântul Prăbușirea

   Apreciază

 10. Sărbătorile de iarnă să vă fie binecuvântate cu sănătate, prosperitate și gânduri mărețe!
  Tuturor celor care citesc , celor care scriu pe acest blog, înțelegând că numai împreună vom găsi răspunsul la marile probleme ale omenirii, le doresc să poată găsi puterea în ei ca să reziste tuturor provocărilor celor care au uitat ce înseamnă dragoste de țară și de neam, celor care se vând , călcându-și în picioare propria demnitate!.
  La mulți ani!

  Apreciat de 3 persoane

 11. Sunt personaje ale căror caricaturi arată mult mai bine decât ele ! Liiceanu aduce din nou în atenţie vechea „descoperire” cu „Regele e gol !!” Şi „filozoful” e gol, iar alifiile cu care e uns, la propriu, dar şi la figurat, nu fac decât să-i evidenţieze în mod şi mai strident goliciunea ! Mai ales cea morală !
  Sunt oameni pe care nu ridurile îi urâţesc, ci rândurile . Scrise cu ură, la comandă şi fără teamă de ridicol sau oprobriu inevitabil !
  P.S.
  Volodea Tismeneţky îşi poartă cu osârdie vinovată nu doar numele, ci şi trăsăturile atât de dizgraţioase estetic şi etic, specifice unora cărora le e patria acolo unde le bine şi stăpâni, cei care-i plătesc mai mult !

  Apreciază

 12. Vorba lui Dinescu : Liicheanu a devenit anticomunist la 20 de ani dupa desfiintarea comunismului !!!

  In rest , personajul este o canalie de aceeasi teapa cu Plesu & Co. Tot comportamentul lui ne dezvaluie un subom , un oportunist feroce si lacom care ar calca si pe cadavre pentru cativa bani in plus si care s-ar pune in slujba oricarui ticalos pentru o burta de mancare !
  Si chiar un dement prin asocierea lui cu bolnavii aia psihici de Malin Bot si Sandi Matei .

  Ma bucur ca Ionut Cristache i-a tras-o corespunzator , frumos , elegant , cat de cat – cum ar spune Bendeac .

  Apreciat de 1 persoană

 13. „Paraipan, mars inapoi, in istorie!”

  Din nou, “intelectualii lui Basescu” au inceput sa fie foarte activ distribuiti in roluri propagandistice. Revenirea la vechea distributie propagandist-basescianista, din epoca neagra a recesiunii si austeritatii, poate ascunde, pe esichierul dreptei, doua fenomene majore, de stare (1) si/sau de intentie (2).
  Poate fi vorba fie de o criza profunda a dreptei, fie de un act politic profund ostil, iminent, pe care dreapta intentioneaza sa-l intreprinda. Ele sunt sugerate de o lege nescrisa a propagandei intensificate, care de regula are rol de acoperire sau pregatitor. Ceva de proportii se intampla sau urmeaza sa se intample, avand ca epicentru dreapta politica. Toate seismografele politice si toata istoria recenta a dreptei au inregistrat si inregistreaza activitati neobisnuite, excesive ale dreptei, care tintesc stanga aflata la guvernare, cu scopul de a-i deraia guvernele. Sa rememoram tragedia de la “Colectiv”, comandata parca special pentru a cere demisia guvernului de stanga Victor Ponta, evenimente din care spinul neincrederii si banuielilor inca nu a fost smuls.
  Acest lucru se intampla si acum, in strada (v. #Rezist) si in parlament (v. circul PNL-USR). Sa mai adaugam, pentru completarea tabloului, ca dreapta politica s-a bucurat de sprijinul politic si electoral al SUA, cel putin pana la inceputul anului 2017, cand a avut loc schimbarea de presedinti la Casa Alba, prin alternanta democratica stanga-dreapta. Spre aducere aminte, persoanele care au pozat ostentativ sub expresia “intelectualii lui Basescu”, despre care spuneau cu ipocrizie ca nu le-ar apartine, dar sub care se infoiau ca sub un blazon, au fost propagandistii de elita ai fostului presedinte, care a pus bazele statului parallel si justitiei politice. Ei vehiculau pretentioasa formulare, care era deopotriva exclusivista si executiva, pentru a atrage atentia asupra statutului lor de propagandisti oficiali ai regimului, care nu puteau fi contrati sau concurati, ci doar aprobati sau slujiti.
  Nu este de mirare ca mercenarii de dreapta ai condeiului s-au mutat cu arme si bagaje de sub steagul lui Basescu sub cel al lui Iohannis. La Cotroceni, dreapta a fost succedata tot de dreapta. Desigur, alternanta stanga-dreapta la presedintie nu este o regula mecanica. Dar daca la americani a functionat ca ceva normal, dupa o proasta administratie de stanga, timp de doua mandate (Obama), venind una proaspata de dreapta (Trump), cu un mesaj ideologic si politic nou, de pe cealalta jumatate a esichierului, la romani aceasta normalitate nu a mai functionat. Din cauze care nu fac obiectul acestui articol, dar hai sa numim cel putin una, principala, pe cea nietszcheiana, “vointa de putere”, s-a preferat ancorarea varfului statului in acelasi loc statut si invechit in rele, ca si cand sistemul politic ar fi monoideologic.
  In acest context, trebuie vazuta si reactivarea virulentilor “intelectuali ai lui Basescu”, a caror misiune este neindoielnica, pregatirea propagandistica a celui de-al doilea mandat al presedintelui de dreapta Klaus Iohannis, simultan cu antipropaganda de demonizare a stangii, prin care sa o tina din nou tintuita la pamant dupa tipicul care in alegerile prezidentiale din 2019 ar fi la a patra utilizare (dupa cele din 2004, 2009 si 2014). Si ce ar putea fi mai nimerit decat fortarea unei demiteri sau demisii a Guvernului PSD-ALDE, invocand presupuse modificari “scandaloase” ale legilor Justitiei, Codurilor Penale si Codului Fiscal? Ar fi ca o tinichea legata de coada PSD-ului, care politic ar zangani asurzitor multe cicluri electorale.
  Ceea ce surprinde insa de aceasta data la filosoful Gabriel Liiceanu, varf de lance al “intelectualilor lui Basescu”, este ca se lasa distribuit intr-un rol de mare dezaprobare publica si blamare istorica. Prin ideile exterministe din cel mai recent articol al sau, ’“Scuipati aici!” TVR in era infractorilor”, scris in a doua zi de Craciun, Gabriel Liiceanu se aseamana personajului Paraipan, sef al politiei legionare, interpretat de regretatul actor Gheorghe Dinica, din filmele marelui regizor care a fost Sergiu Nicolaescu, in care sunt ficționate evenimente reale, de asasinate politice, din noiembrie 1940 (masacrul de la Jilava, asasinarea profesorilor Nicolae Iorga și Virgil Madgearu etc.).
  Liiceanu nici macar nu a avut rabdarea sa se termine cele trei zile de sarbatoare crestina. Il simt apropiat mai degraba de “terorismul cultural” al lui Georg Lukacs – cuprinzand batjocorirea religiei crestine, distrugerea familiei si imoralitatea sexuala, care a fost ulterior finantat si implementat de Felix Weil in Scoala de la Frankfurt – decat de filosofia de dreapta a lui Heidegger, de la care, oportunist si emfatic, s-a revendicat dupa caderea “tovarasilor”. Dar acest cameleonism, cu o nota aparte a lui Vladimir Tismaneanu, este propriu intregii grupari “Intelectualii lui Basescu”, in frunte cu mentorul lor care le-a acordat protectie si pozitii politice si care si el a abjurat, schimband stanga PD pe dreapta PDL.
  Gabriel Liiceanu nu a fost ales niciodata de nimeni, a fost poate cel mult un ales al banilor. Prin acapararea activelor fostei Edituri Politice, facute din cotizatiile de partid ale fostilor membri ai fostului PCR, pe baza carora si-a infiintat Editura Humanitas, Gabriel Liiceanu a devenit peste noapte unul dintre cei mai bogati editori din Europa. Prin tupeul de a da lectii unor alesi ai neamului, se pleseaza intr-o oripilanta contradictie antagonista: “alesii banilor contra alesii neamului”. Si pentru a nu fi acuzat ca fac afirmatii gratuite, ca domnul Liiceanu, sa folosim materialul clientului, articolul in care bogatul filosof-editor sustine ca “infractorii fac în Parlament legile justiției, și tot infractorii, la televiziunea publică, fac îndreptarul moral al societății și canonul cultural și spiritual al națiunii”, o murdara calomnie in masa, ca un masacru legionar, in care locul gloantele fizice l-au luat calomniile nationale, care se vor un fel de “gloante de argint”, care sa aneantizeze cele doua institutii, stiind ca bratul legii nu este lung si pentru el.
  Dar, in acelasi text, Gabriel Liiceanu probeaza ca nu are nici cultura respectului, nici pe cea a valorii. El s-a aratat vehement si ofuscat ca cel mai performant premier de dupa Revolutie, invitat al TVR la emisiunea “Romania 9”, a fost apelat de redactor cu “domnule premier”, ceea ce este perfect adevarat ca orice fosta pozitie profesionala sau sociala a domnului Gabriel Liiceanu, invocata in semn de politete si onorare a persoanei domniei sale. Indiferent de cat de actuala mai este sau nu profesia sau ocupatia domnului Liiceanu, nu voi gresi niciodata daca il voi apela cu “domnule filosof”. Dar rafalele de mitraliera politica ale domnului Gabriel Liiceanu, trase asupra domnului Adrian Nastase, au fost motivate de faptul ca fostul premier continua sa fie un critic necrutator, fara lasitati si pactizari, al sistemului de dreapta, creat de Basescu si transmis lui Iohannis. Si asta in ciuda faptului ca Adrian Nastase a suferit represaliile justitiei politice a lui Basescu. De fapt, nu este greu sa-ti dai seama ca articolul in cauza a fost scris pentru un singur om. In spiritul aceleasi politii legionare, care ca politie a gandirii extermina orice adversar politic, articolul scuipator s-a dorit o noua executie publica a fostului premier, pe care Liiceanu si-l doreste “mort” politic, pentru ca Adrian Nastase, care panicheaza sistemul, sa nu poata reveni vreodata in politica. Unei astfel de incarnari, de personalizari exterministe a personajului filmic jucat de Dinica, nu-i poti spune decat: Paraipan, mars inapoi, in istorie!
  http://www.contributors.ro/editorial/%E2%80%9Escuipa%C8%9Bi-aici%E2%80%9D-tvr-in-era-infractorilor/

  Apreciază

  • Eu as face un apel la dl. Adrian Zglobiu , sa-i traga si astuia o flegma in gura ! O flegma din aia cu sange din maseaua stricata , cum i-a tras lui Basascu Traian …

   Apreciază

 14. Daca Liiceanu, Tismaneanu si altii ca ei suscita un interes mediatic si literar-artistic atat de amplu, pot sa inteleg ca cei numiti sunt cele mai importante personaje ale istoriei prezentului in Romania.
  Despre ineptul lider al PSD nimeni nu sufla o vorba. Despre analfabetul Tudose, cel care bajbaie prin meandrele Codului Fiscal si nu-si asuma nimic din modificarea modificarii legilor Justitiei (dar nu numai), iarasi, niciun cuvințel. Probabil ca aceste ultime doua figurine politice nu inseamna nimic in Romania de azi. Pur si simplu ele nu exista. Cel putin, pe acest blog.
  Si, sincer sa fiu, asa cred ca asa este normal. Liviu Dragnea vorbeste fara sa spuna nimic din ce stie, iar Tudose, spune totul doar ridicand din sprancene. Doua marionete: una a ,,sistemului”, a doua a…domnului Yohannis.
  Cu asemenea politicieni spera cineva ca in Romania schimbarea in bine, de orice fel, va reusi ? Sa dea Dumnezeu…..de fapt, a si dat un rezultat bun la alageri in ,,traista” PSD-ului si in cea a poporului roman. Mai departe, cei ,,alesi” trebuie sa si faca ceva, pentru ca un proiect, oricare ar fi el, sa poate fi dus pana la capat.
  Eu as incepe cu expulzarea Ambasadorului pentru abateri grave de la deontologia diplomatica. Dar cine este suficient de credibil si puternic sa faca asta, ,,actualul” abia stand in/pe picioarele tremurande sub povara condamnarilor, dosarelor, atacurilor presei si racelii glaciale a strainatatii ? Daca asta a vrut PSD, pai atunci sa faca bine si sa-si poarte crucea. Mai precis pietroiul lui Sisif de Alexandria. Noua ce ne ramane ? Sa facem haz de necaz si mistouri gratioase de Gabriel Liiceanu, recte, Vladimir Tismaneanu.
  …Si sa speram ca anul ce vine va aduce mai multe daruri pentru poporul roman. Sincer, nu cred ca aceste vor veni, daca vom sta, in continuare, pasiv, cu mainile intinse catre Vest (in general) si Bruxelles (in special). Romanii stau cu picioarele pe propriile resurse si valori, dar, din pacate, romanii nu au ochi pentru ele.

  Apreciază

  • Am ajuns să concesionăm la străini până şi apele minerale , pentru care cine ştie ce tehnologie avansată ai nevoie ca să le îmbuteliezi ! Poate doar că ai noştri n-ar fi îndrăznit să ne vândă apă de la robinet în loc de minerală, cum s-au apucat nişte investitori străini s-o facă ! Suntem de râsul lumii !

   Apreciază

 15. La o solicitare a AGERPRES, ambasda Frantei a zis ca cum „Ambasada urmareste cu atentie ansamblul evolutiilor legate de reforma Justitiei, inclusiv discutiile din cadrul societatii romanesti si dispune de propriile servicii de traducere in acest scop”. Asa o fi ..

  Insa ce este sigur ca Embasy de France nu prea are altfel de „traducatori” (ma rog din alta speta au destui Micorni).Niste „traducatori” de ce se zice „pe la colturi” . Sau poa dopar de niste „acultatori” .. tot pe la colturi.

  Ca cam ce zis-a Emabsy de France se „traduce” e cam asa „si in definitiv cine va pune sa copiati sistemu nostru juridic ? Se stie ca e PROST!!!”

  Mersoa musiu’ ambasadoru’ . matele ai zis de fapt „La france c’est ce qu’a dit Cambronne!”

  Apreciat de 1 persoană

 16. http://m.b1.ro/stiri/eveniment/scandal-suma-colosala-oferita-andrei-de-catre-primaria-targu-mures-pentru-un-concert-de-40-de-minute-se-puteau-dota-vreo-4-laboratoare-de-banii-risipiti-foto-video-208024.html

  Asa se duc banii romanilor din impozite si taxe … Cam asta-i si motivul pentru care guvernantii si primarii cer an de an noi mariri de impozite si se plang pe la televiziuni ca n-au destui bani la buget !!!

  Poate ar fi cazul sa se introduca si in institutiile din Romania modelul din multinationalele straine : angajarea unor ” controllerii ” ( aflati eventual in subordinea guvernului ) care sa-si dea OK-ul pentru fiecare cheltuiala facuta in primaria sau institutia respectiva . Si sa interzica primariilor sa mai faca activitati de genul acesta : impresariat artistic , turism , etc.
  Cred ca in acest fel s-ar economisi sume ENORME la buget .

  Eu am lucrat intr-o multinationala straina si trebuia sa justific controller-ului fiecare foaie de hartie consumata sau pix folosit . Nimeni din firma aceea nu se arunca in cheltuieli fara rost si exista o responsabilitate . Dar , ma rog , e greu sa compari o firma cu o institutie .

  http://www.livearad.ro/aradul-lucrului-bine-facut-bancile-de-8000-de-euro-de-pe-metianu-au-tinut-doua-veri/

  Apreciază

 17. AMBASADA STATULUI MALI ESTE ÎNGRIJORATĂ CĂ PRIN MODIFICAREA LEGILOR JUSTIȚIEI STATUL DE DREPT DIN ROMÂNIA VA FI ȘUBREZIT

  PE SURSE: Diplomații statului Mali au reacționat după ce Florin Iordache a anunţat că le-a înmânat o traducere în engleză a modificărilor legilor Justiţiei.

  Ambasadorul a declarat că urmărește cu îngrijorare modificările din Justiție și că este de părere că acestea vor șubrezi în mod ireparabil STATUL DE DREPT față de care Mali are o admirație nedisimulată și caldă.

  ”Ambasada statului Mali în România urmărește cu atenție ansamblul evoluțiilor legate de reforma justiției, inclusiv discuțiile din cadrul societății românești și dispune de propriile servicii de traducere în acest scop”, au declarat oficialii ambasadei, îndepărtând scârbiți traducerea banală, în engleză, și subliniind că ei vor face traduceri, cu ajutorul specialiștilor proprii, în următoarele limbi: BAMBARA, PEUL, SENUFO, SONINKE, SONGHAY și DOGON.

  „Nu putem avea încredere în traducerea oferită de domnul Iordache, care ne-a mai dezamăgit și în ianuarie, cu ocazia nefericitei ORDONANȚE 13, printr-o atitudine nedemocratică și prin repetarea obsesivă a sintagmei : «Altă întrebare!» Cu această ocazie ne-am amintit și de MARȚEA NEAGRĂ și de CORUPȚIA UCIDE; evenimentele din care s-au născut aceste două sloganuri au fost relatate în ample și atente traduceri, în cele șase limbi de largă circulație din țara noastră, provocând în rândul cetățenilor din Mali o vie emoție și îngrijorare.

  Prezentăm mai jos, într-un film edificator, echipa noastră de specialiști în traduceri din limba română în limba DOGON.

  În același timp, sesizând aroganța ambasadei Olandei , care a ieșit, DUPĂ statul Mali, cu următoarele declarații : „…avem la dispoziție servicii de traducere cu privire la acest subiect. Pe lângă consultarea celor trei legi ale Justiției, Ambasada Olandei a făcut o analiză și pe baza discuțiilor cu oficialii români, și pe baza declarațiilor făcute de instituțiile judiciare implicate în dezbaterea privind reforma Justiției. Ambasada va continua să monitorizeze discuțiile amendamentelor aduse Codurilor penale”, ambasada statului Mali este interesată să vadă și specialiștii în traduceri ai Olandei, pentru ca publicul să poată face o comparație, în cunoștință de cauză .

  Apreciat de 3 persoane

  • Scrisoarea deschisă a judecătoarei Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea, se adresează ambasadorilor Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei, cei care şi-au exprimat îngrijorările cu privire la modificările legilor justiţiei.

   Magistratul cere ca reprezentanţii celor şapte state să spună concret care articole aduc atingere independenţei sistemului.

   “Ambasada Franţei, pe data de 28 decembrie, după ce i s-au pus la dispoziţie traducerile în engleza a modificărilor la legile justiţiei, într-o reacţie de o aroganţă ieşită din comun, a spus ca “urmăreşte cu atenţie ansamblul evoluţiilor legate de reforma justitiei, inclusiv discutiile din cadrul societăţii româneşti şi dispune de propriile servicii de traducere în acest scop”. Atât în calitate de judecător, cu peste 25 de ani vechime, cât şi de cetăţean român şi european, vă solicit public să precizaţi concret care articole din “legile adoptate recent privind reforma justitiei, în forma actuală,” aveţi “convingerea” că riscă sa pună în pericol “progresele” despre care vorbiţi în comunicat.

   Reacţia pe care aţi avut-o, de a critica în termeni generali modificări legislative fără a oferi exemple concrete de articole problemă, nu doar că nu sprijină independenţa justiţiei, dar contribuie la campania de dezbinare a societăţii româneşti în care justiţia este folosită ca maciucă politică şi în care propaganda, manipularea şi dezinformarea au luat locul argumentelor juridice. Căci despre propagandă, manipulare şi dezinformare este vorba dacă nu sunt expuse, clar şi punctual, care modificări adoptate la legile justitiei ar pune în pericol independenţa justitiei ori ar subordona politic procurorii sau judecătorii, aşa cum s-a tot vehiculat în această perioadă”, se arată în scrisoare.

   Florica Roman vorbeşte despre valorile comune la care fac referire ambasadorii, dar dând exemplul unor situaţii în care reprezentanţii ţărilor străine în Bucureşti au tăcut.

   Apreciat de 1 persoană

 18. Justitia noastra TEMBELA , prin Curtea de Apel Bucuresti , la cererea companiei austriece de constructii Strabag , a SUSPENDAT din 8 decembrie 2017 licitatia in curs pentru construirea sectorului de Vest al autostrazii Transilvania , Bors – Suplacu de Barcau .
  Aceeasi autori – Strabag si Curtea de Apel Bucuresti – au suspendat si licitatiile pe doua sectoare din patru – cele de la Est de Slatina spre Pitesti – pentru drumul expres Craiova – Pitesti .
  Mafiotii au strangulat doua proiecte de infrastructura inainte de anuntarea castigatorilor , scurtcircuitand sabotajul obisnuit cu contestatiile firmelor perdante .
  ” Stat de drept ” .
  Vede cineva aici un Stat ?

  Apreciază

 19. Nu stiu daca ati remarcat dar ultima Scrisoare ( a Ambasadelor) nu mai cuprinde ca semnatari SUA si Canada. Aleluia! Eminescu ar fi scris citeva versuri memorabile, nu despre muscali, ci despre frantzuji si nemti.

  Orice decizie pro este si una contra.

  Va doresc sa traiti citi ani doriti 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 20. PS la mesajul cifrat (cu rom) anterior. Se pling multi ca statul (roman) e slab. Ei, de aia e nevoie de stat paralel, sa-l sprijine pe fratele mai anemic 🙂 Traiasca si infloreasca statul (cu adevarat de drept) in frunte cu… Cel Suprem! Amin si…. Ura ! Ura! Ura! (mesajul a fost deja preluat de robotzeii Facebook si diseminat de useristi pi toate canalele virtuoase…pardon, virtuale.

  Ne dorim in fiecare 30 decembrie un an mai bun, mehehe mioara draga. Va fi al 100-lea an al dez-Unirii, in care dog will continue to eat dog, desi multe canale media se vor stradui sa arate cit de mult se iubeste frate cu frate, oaie cu oaie, frate cu oaie. Nu, nu ma astept la nimic bun si la nimic rau, Vor fi iar 365 zile,8760 ore, 525600 minute…dar cite batai de inima?

  Apreciat de 1 persoană

 21. 1971. 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977 ( 4 martie !), 1978. sleduishaia stantzia Arbatzkaia. Oameni, rusi, americani, chinezi, indieni, paki, Moskva, Washington, Halleluia, God Help Us, Boh Pomogi, Da Zdrastvuiet Mir mejdu narodami, NATO, Yes Sir, Zdorovie Jelaiem, atitea timpuri, dengi, money, capitalism, Noam Chomsky, atitea press releases, nam nado vot etot prezident, history repeats, troleibus (trolleybus) 34, 17, 7. Leninskie Gori, Kiyievskii Voksal, Statue of Liberty, Brejnev, Andropov, Mumia lui Lenin, hip hop Madonna, Michael Jackson, McDonnalds, pyroggi, Mosfilm, Domodedovo, Ruslan i Liudmila, Catalina, Cantemir, liubovi, amore, Pravda, Adevarul, Paunescu, Bani, Kvass, Coca Cola, Mejdunarodnoaia, UN, Peking, Beijing, Vietnam, Moldova, Gruzia, Donetsk, Krasoniarsk, Murmansk, Mercedes Benz, Germany, Nord Stream, Alaska, Volga, Dostoievski, narod, people, tzar, vot eto nam nado, democracy, Washington, Trump, Pope, Papa, God, Allah, Dumnezeu,Buddha, ostorojno dveri zakrivaiutsia. Sledushaia stantzia 2018?

  Apreciat de 1 persoană

 22. George Ban

  ..Astept, mai intai, cuvantul liderului PSD. De exemplu, as fi foarte curios ce parere are Liviu Dragnea despre joaca cu initiativele pe Codurile Penale si despre bajbaielile guvernului prin meandrele Codului Fiscal (dar asa e alta poveste pe care o lasam pentru 2018).
  Un anume parlamentar pesedist Radulescu a propus un set de modificari in prevederile Codurilor care, din punctul meu de vedere, sunt cat se poate de pertinente si oportune.
  Dar….ghinion ! O mare parte dintre colegii domnului Radulescu si-au retras semnaturile, motivand ca nu au inteles foarte bine despre ce este vorba. Chiar asa ? Sau s-au speriat ? Printre ei se afla si tanarul domn…Plesoianu. Stii cine este domnul Plesoianu ……promotorul reformei in justitie al PSD. Iacata ca varful s-a cam tocit, iar restul, au dat bir cu fugitii, probabil sub presiunea ambasadelor. Bineinteles ca PSD a mai castigat, astfel, un nivel de…credibilitate fata de electoratul care considera (ne spune prin intermediul sondajului IRES) ca Romania merge intr-o directie gresita. Glumesc, evident. (Z)
  Deci, domnule…George Ban, despre ce vorbim, fara sa adormim ?
  Eu propun sa vorbim despre Revelion. Chiar asa, unde vei fi la trecerea prin/printre ani ? (Z)

  Apreciază

  • Foarte bine, data viitoare electoratul sa voteze altceva! Ca inamic al PSD, greselile lui nu pot decât sa te bucure, deci de ce tot atragi atenția asupra lor? Lasa-l sa piară! Știu, știu, nu cu PSD ai o problema, ci cu ticălosul Dragnea, din cauza căruia PSD Iași nu l-a acceptat pe ZeU… Interesul poartă fesul! Fes pe care scrie „Eu vreau binele poporului!” Așa vrea fesul!

   Apreciază

 23. Eeeeeeeeeee…..
  Nu stiu de cemi se inmvarte o intrevare. In limba lui Molliere de quoi s’agit-il?
  De asta ne agitam in Romania :

  Catalin Tenita despre anul #Rezist: „Strada trebuie sa creeze agenda publica si sa puna intrebarile corecte” . 2017 a fost un an in care societatea civila din Romania a renascut. Atat politicienii, cat si alegatorii disciplinati, cei obisnuiti sa voteze o data la 4 ani si apoi sa astepte, fara obiectii, dovezi de buna-credinta, au fost vizati de critici publice si de campanii de contestare derulate pe retele de socializare (uneori, inteligent orchestrate). Voturile date in Parlament pentru sau contra celor mai importante legi au fost tinute sub observatie si taxate mai serios ca in anii anteriori. E adevarat, asta s-a intamplat mai ales din cauza efectelor negative asupra statului de drept si a importantei legilor pe care coalitia PSD-ALDE vrea sa le modifice. Facebook a fost principalul spatiu unde ONG-isti, oameni cu cariere consistente, antreprenori, studenti – in principal, patura educata din mediul privat – au descoperit un alt fel de democratie, noua pentru Romania, dar deja experimentata in alte parti ale lumii. Televiziunile din zona Puterii i-au catalogat pe liderii de opinie formati in acest mediu ca fiind agenti a caror misiune ar fi sa destabilizeze statul de drept. I-au numit, cel mai frecvent, mercenari platiti de miliardarul american George Soros. O parte dintre ei au fost judecati in direct si li s-au facut mizerabile procese de intentie. Democratia, o spune un activist rus, pare fragila tocmai fiindca dezbaterile publice dau impresia unei permanente crize. Dar asta nu face decat sa intareasca sistemul de verificare si echilibru specific intre puterile statului si intre cetateni si administratie, noteaza PressOne.

  Ah! Da ? Renascuta da?!
  Ia de revedeti aici : https://adriannastase.ro/2017/06/12/eveniment-editorial-de-exceptie-120-de-harti-ale-basarabiei-in-cinci-secole-de-cartografie/comment-page-1/#comment-166461
  62.000 de organizații, 90.000 de angajați (cu carte de munca!) , 1.250 de milioane de euro pe an.
  O inteaga industrie!!!!
  Care trebe sa presteze!!!!
  Si care presteaza!!!!!!
  Asta este noua democratie a lor…

  A da … sunt unii ongisti care imediata dupa terminarea studiilor au devenit ongisti cu salar. Acu, 10, 14 ani si de atuncio tot cu gura lucreaza ….

  A si iar repet ca in germana om korect se numeste Schwinhund. Si cum stim germanii e oamnei kurecti … Mașinile BMW, Mercedes și Volkswagen consumă mult mai mult Mai mult deact dau ele in fisele tehnice … Transport & Environment și spune că a constatat că noile modele de la Mercedes, Volkswagen și BMW, precum și alte vehicule noi consumă mai mult în realitate decât pretind testele de laborator.
  https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA1dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTUl/MkYwOSUyRjI4JTJGNTA4OTcwXzUwODk3/MF9jb25zdW0uanBnJnc9ODAwJmhhc2g9/NzRiOTEwOWRlZTUzMzc2ODJmNDg2YTQ5NGU3ODMwN2Y=.thumb.jpg?tmp=2017-12-30-12-17-43&app=req-5a4767c7a5300&retry=1
  Transport & Environment susține că cercetările pe care le-a făcut au arătat că diferențele dintre testele de laborator pentru consum și performanțele din realitate au ajuns anul trecut la o medie de 40 la sută, față de numai 8 la sută în 2001. În cazul modelelor Mercedes clasa A, C și E diferențele ar fi de peste 50 la sută. https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/auto/industria-auto-sta-pe-o-bomba-cu-ceas-ong-masinile-bmw-mercedes-si-volkswagen-consuma-mult-mai-mult-442494
  Ura si la gara!
  Dar oare numa in ace4st domneiu nemtiui e nemti?
  MU!
  Ambasada Germaniei a declarat, la solicitarea Digi24, că nu a primit până în prezent nicio traducere a modificărilor la legile justiției pe care le-a adus Parlamentul, dar precizează că are propriii diplomați care cunosc limba română și care pot face și o „analiză” a textelor. Reprezentanța diplomatică sugerează, de altfel, că și-a făcut deja propria traducere a textelor și prin urmare cunoaște conținutul lor. Daca cunoaste atunci de ce mint ?!
  Ca sunt nemti si nemtgii sunt kurecti : ein Mensch ein Pork !!

  Apreciază

  • Aşa ne trebuie ! Adică nişte prăpădiţi pot ieşi în stradă să ceară vrute şi nevrute, iar unele li se şi îndeplinesc, iar noi ROMÂNII nu putem ieşi în faţa sediului BNR ocupat criminal de nişte mafioţi care spoliază România după bunul plac !
   Până la urmă este vorba de banii noştri şi de escrocii lor, care-şi fac de cap pe aici, cu complicitatea pasivă a unor cozi de topor cumpărate în vrac şi urcate în funcţii de conducere !
   Era o vorbă cu pruncul care nu plânge, nu primeşte lapte ! Noi ce mai aşteptăm în tăcere de la ăştia ?! Au ajuns să se mire toţi cît de uşor sunt prostiţi şi jefuiţi românii !
   Treziţi-vă odată !

   Apreciază

 24. Judecătoarea Florica Roman e formidabilă. Le-a zis-o ambasciatelor pe gustul meu și în stilul meu: concret, scurt și la obiect.
  Bravo, Doamnă! Brava donna! Când un ipocrit o face pe moralistul, trebuie să-i dai cu logica-n cap.

  Apreciază

 25. Cuvinte pe dos: Când Justiția devine Injustiție. Cum ne băgăm în casă veninoasa șoparlă chomskyană

  Desigur, reflectiile filosofilor si ganditorilor romani din lunga perioada de comunism, despre care am uitat sau ne facem ca am uitat cine si in ce scopuri l-a inventat si experimentat pe popoarele estice, fapte care ne arata ca nu suntem prea mintosi din moment ce continuam sa ne mancam intre noi, unii pe altii, au in ele amaraciunea, disperarea si nefericirea acelor vremuri, cand noaptea politica ne-a fost trasa peste ochi precum o caciula.

  Dar, acum, cand suntem liberi, de ce am mai fi nefericiti, cand sta in puterea noastra democratica sa ne facem fericiti? Nu au romanii suficiente minti lucide, vizionare si creative pentru a ne gasi singuri calea spre fericire? De ce unii dintre noi vor sa ne punem, din nou si in mod slugarnic, puterile noastre si destinul nostru, si mai presus de toate resursele noastre, in maini straine, fie ele si ale Vestului?

  Nu stim oare ca nimeni nu gandeste pentru tine si nu te poate face fericit daca tu nu vrei acest lucru? Ca nu poti fi fericit sau, cel putin, sa traiesti un pic mai bine si mai demn, in mod stabil, pe termen lung – pentru ca oricum fericirea este ceva schimbator, pasager, de scurta durata -, daca nu iei pe cont propriu gandirea, proiectul si actiunea de a transforma aceasta aspiratie in realitate?

  Am sa raspund tot eu, pentru a nu considera aceste randuri o tirada plictisitoare, care nu vede cauza si nu da solutia. Pentru ca nu suntem lasati sa fim fericiti. Fericirea venita de departe este ceva lacom si egoist, care se intemeiaza pe nefericirea altora.

  Dar nici unii de langa noi si dintre noi nu ne lasa sa fim fericiti. Ei au zapis si simbrie de departe, pentru a-l trage in jos pe oricine ar incerca sa faca ceva sa ne fie mai bine. Incepand, desigur, cu ridicarea cusmei de pe ochi. Intunericul de pe mintile noastre si de pe ochii nostri este confectionat din cuvinte toxice, care substituie in mod abil justitia cu injustitia.

  “Justitia” care ignora prezumtia de nevinovatie este injustitie. “Justitia” prin care sanctiunile sunt disproportionate in raport cu faptele este injustitie. “Justitia” in care magistratii sunt deasupra legii este injustitie. “Justitia” partiala, care isi alege cazurile penale numai dupa o anumita culoare politica este injustitie. “Justitia” in care orice prostituata poate acuza pe oricine de viol sau hartuire sexuala este injustitie. Sunt si alte exemple.

  De unde vine sau cine inspira aceasta prostitoare substitutie? Aproape ca fusesem castigat de articol:

  http://www.contributors.ro/cultura/%C8%9Tara-noastra-in-termeni-de-destin/

  Pana la exemplele nominale. Si pana la exaltarea ideii de “cetatean al planetei”. O idée a cosmopolitilor care umpleau berariile de alta data, in care puneau la cale revolutii si razboaie. Inainte de a fi “cetatean al lumii” esti cetatean de undeva, al unei tari, al unui popor, al unui stat.

  Toxica formularea se vrea nu numai eludanta, ci si mitologizanta. Ea nesocoteste si incalca legea pamantului, trimitand la milenarismul si misionarismul unei “unice natiuni indispensabile”, unei lumi unipolare, unui stat mondial. Dar noi, cu ajutor din afara, continuam sa fim incorigibili. Pana si soparla chomskyana “Cauta un dusman in afara” noi am adus-o in casele noastre: “Cauta un dusman inauntru”.

  Apreciază

 26. La sfirsit de an ne place sa privim inapoi, si apoi inainte. Traim timpuri exceptionale, cu schimbari dramatice aduse de tehnologie (AI), suprapopulatie, dezvoltarea statelor sarace, si competitia in relatiile intre puteri mari si mai mici. Unele schimbari, ca cele din tehnologie – slab reglementate de state – par ca vor avea efecte nemaintilnite in istoria umanitatii (cea pe care o stim). Se vorbeste intens despre aparitia unor noi clase („Useless Class”, „Clasa celor fara folosinta”), si a unei super caste (clase) a celor ce vor avea resurse sa creeze si sa controleze noile tehnologii AI.

  Statele insele vor fi puternic afectate in diverse moduri. Politicienii, ca de obicei, vor fi cei care se vor trezi cel mai tirziu, ei traind iluzia ca vor putea sa isi exercite puterea ca si inainte. In statele cu o casta puternica a celor ce produc si controleaza AI – sa-i spunem „Clasa AI” – politicul va fi evident influentat de aceste elite, in defavoarea celor fara de folos.

  S-a pus problema Revolutiei. Se vor revolta violent cei fara de folos? Daca nu va exista exploatare, cum a fost in cazul Revolutiilor anterioare, vor mai incerca cei multi sa ia puterea? In folosul cui? Daca statele vor plati acel „Venit Universal” tuturor celor fara folosinta, de ce s-ar mai revolta acestia? Problema insa pare ca va deveni generationala si ca aceste doua caste (clase) vor trai in lumi paralele.

  Apreciază

 27. Ah! Sefu’ ce -mi place! Mai mult decat lu’ matale ca mata baiat fin crezi in toate prostiile alea cu pasu inainte si ca cel mai inteligent cedeaza ….

  Ah ce imi place!!!!
  Inghesuiala mare pe DN1 (al Mecului!) in zona Comarnic!!! Prima data in directia Sinaia!!! Cica unii s-au dat jos din masina sa isi dezmorteasca picerele … adica depasesc alegro sirul de masini si merg pana in Comarnic!!!

  Ah! Sefu’ ce-mi place! !! Ca imi aduc aminte de asta

  (ptr ceilati Sefu in compania lu Rafarinu , premierul francez venit sa isi ia tainul)

  Ah ce imi place! Aia blocati au votatara in 2004 cu Basescu care vitupera autostrazile spagofilice Bors – Brasov si Comanrnic -Brsaov !!

  Nu aveau nevoie de autostrazi!!
  Asa ca au votat cu Base ca daca iesea Bombo ajungeam ca-n Congo!~
  Si azi ar vrea sosele ca in Tanzania!!

  Ah Sefu’ ce -mi place!
  M-au facur albie de porci ca am votat cu matale , desi io nu am nevoie de autostrada! Ei despteti cu masini au votatara Basescu ca nu aveau nevoie de autostrazi! Si acum „asigura” coloana de masini precum leatu’ indisciplinat formatia!

  Si ei cica e „inteligentii” neamului? Niste prosti si niste fraieri gata sa voteasca contra intereslor lor!!! Su nu le da prin gand sa isi dea cu pumnu in perpt zbierand :”samâii vinovatâi!” (Aluxzie la Chisinau in sept -dec 1940)

  Ah Sefu’ ce -mi place! Mai ales cand ma gandesc ce o sa fie la… intoarcere!!!!

  Si lor desteptilor cu derogaare o dedicatie

  Apreciat de 2 persoane

 28. Fostul șef al SPP, generalul Dumitru Iliescu, a lansat pe Facebook un atac extrem de dur la adresa ambasadoarei Franței la București, Michele Ramis, după ce misiunea diplomatică a oferit un răspuns la traducerea legilor Justiției.

  „Am văzut răspunsul pe care l-a dat Excelența Sa Doamna Michele Ramis, Ambasadoarea Frantei la București, inițiativei autorităților române de a-i pune la dispoziție traducerea, în limba engleză, a amendamentelor la legile justiției, pentru o mai bună informare și am rămas stupefiat de lipsa crasă de bun simț a acesteia, de lipsa ei de pregătire și acțiune diplomatică. Esti prostănacă doamna ambasadoare? Crezi ca noi nu știm că aveți în ambasadă persoane care cunosc limba română? Traducerea v-a fost pusă la dispoziție de persoane care, în afară de faptul că cunosc foarte bine limba română, sunt și specialișiti în domeniul dreptului în general și a celui pernal în special. Așa ca traducerea lor a fost și în spiritul legii, nu numai în litera legii”, a scris Dumitru Iliescu pe pagina de Facebook.

  Acesta insistă în continuare s-o numească pe ambasadoare „prostănacă” și amenință cu o scrisoare publică în care va vorbi despre fapte de corupție în care ar fi fost implicate firme franceze.

  „Eu știu că nu există pădure fără uscături și ca urmare și Franța își are uscăturile ei, dar nu mă gândeam că pot să trimită la București, un ambasador selecționat tocmai dintre acestea. Sau poate doamna ambasadoare și-a pierdut între timp bunul simț și acum se comportă ca un om fără diplomație, fără jenă, plin de grobianism. Sau poate este prostănacă! Dacă și-a pierdut bunul simt, o putem ajuta noi să și-l regăsească, dar dacă este prostănacă, nici mama natură nu mai poate îndrepta situația. Rămâne doar ca Guvernul Frantei să o retragă de la București și să trimită un ambasador adevărat , profesionist și inteligent. Știu că nu este frumos să te adresezi în acest mod unei doamne , dar singura modalitate de a-i răspunde, la obrăznicia sa, este acest limbaj si de aceea fac, pentru prima dată, excepție de la regulă. Dacă vrea respect, să respecte! Ea ne vorbește nouă despre corupție, când corupția în Franța este în floare? Au avut mai mulți politicieni de rang înalt, în frunte cu Președintele Frantei, ministrul de interne, sefi de partide politice, acuzați și judecați pentru corupție. Companiile lor au exportat corupția în România, mituind decidenții noștri politici pentru a câștiga contracte prin care ne-au devalizat bugetul, cu sute de milioane de euro. Dacă doamna ambasador dorește, am să îi pun la dispoziție acțiunile ilegale, de mare corupție, derulate în România de aceste firme, printr-o scrisoare deschisă. Am să-i dau și numele politicienilor și oamenilor de afaceri corupți din Franța. Să nu mai facă ea pe lupul moralist că ne-am săturat! Să meargă în Franța și să facă sugestii, Parlamentului Franței, cum să amendeze legile justiției în țara ei. Noi nu avem nevoie de asemenea sfaturi, din partea unor indivizi lipsiți de profesionalism și de bun simț….!!!”, a mai scris fostul șef SPP.

  Reacția fostului șef al SPP din vremea lui Ion Iliescu a venit după ce Ambasada Franței a precizat că dispune de propriile servicii de traducere, în contextul în care Florin Iordache a transmis joi textul tradus în limba engleză al celor trei legi care vizează domeniul Justiției.

  „Ambasada Franței în România urmărește cu atenție ansamblul evoluțiilor legate de reforma justiției, inclusiv discuțiile din cadrul societății românești și dispune de propriile servicii de traducere în acest scop”, se arăta într-un răspuns al misiunii diplomatice.
  P.S.
  Simbolismul vizual al acestei postări ar putea să-i aducă pe aici nu numai pe Bivolaru şi ai lui, dar chiar şi pe unii ambasadori de frunte ….UE, precum perechea franco-germană ! 😉

  Apreciat de 1 persoană

  • Tot legat de ilustraţie şi de ce face Isărescu în capul guvernului României, dar de fapt a întregului popor ! : :mrgreen:
   „Șeful Executivului a mai spus că BNR ”poate să intervină” pe piață, atunci când este necesar.”
   Păi, asta a şi făcut ! Din dorinţa, eu aş zice şi din ordinul de a dărâma acest guvern a acceptat până şi compromisul de a nu scădea cursul euro în perioada sfârşitului de an cum o făcea de obicei când vin în vacanţe românii din străinătate !
   Astfel, că în acest an, măcar ei au beneficiat de cursuri mai mari, nu ca în alţi ani, când hienele de la BNR le serveau nişte cote mizerabile, în loc de bun venit !
   Ăsta este cel mai elocvent exemplu de rolul pe care-l joacă BNR, ajuns şi el un fel de FED, adică de ce să nu fie şi România la fel ca America, fără bancă naţională, cla mâna unor Rockfelleri la ei şi Isăreşti la noi !?
   P.S. După câte a făcut, pe faţă ( vezi foto, Tudose ! 😳 ), dar mai ales prin dos, chiar nu poate nimeni să ne scape de japiţa asta de Mugurel ?! Sau vor să-l împăieze ca pe Lenin, idolul lor !
   Se pişă în voie pe tot ce-i românesc şi nu piere…. aşa uşor cum speră ei şi cum am vrea noi , vis-a-vis de ei ?!

   Apreciază

 29. Cam asta gandeam si eu despre Mihai Tudose dar nu reuseam sa ma exprim asa de bine . M-a ajutat Cornel Nistorescu …

  https://www.cotidianul.ro/premierul-mitocan-si-proletar/

  Fără îndoială că prezenţa unui personaj lombrozian cu propoziţii de proletar împiedicat în fruntea Guvernului României este rezultatul unor greşeli şi, mai apoi, a multor concesii făcute de Liviu Dragnea. Cu un Dragnea de altă anvergură, un sul de car ca Tudose n-ar fi ajuns niciodată ministru şi nici premier. Puţinătatea cuvintelor sale, caracterul simplist, uneori şchiop al judecăţilor sale, toate ne arată un personaj găunos, fără priceperi în managementul unei instituţii mai mici sau mai mari, necum al unui minister sau al unui guvern. Cele cîteva luni de prestaţie, propoziţiile de tractorist afumat, lipsa oricărui proiect major şi a unei viziuni l-au trădat pe bietul Tudose. Mihai Tudose n-a ajuns ministru nici din pricepere, nici din abilitate politică. A fost împins, a fost pus la ordin, a fost soluţia disperată înghiţită şi de Liviu Dragnea într-un moment de mare încurcătură şi teamă, imediat după scandalul cu Sorin Grindeanu. Cu alte cuvinte, din cauza lui Liviu Dragnea şi a serviciilor pe lîngă care sulul de Tudose se învîrte de ceva vreme avem un premier care pune tălpi alianţei politice care l-a votat, care joacă mai degrabă rolul unui frînar ajuns în fruntea guvernului, iar nu al unui politician destoinic, hotărît să scoată căruţa din şanţ.

  Nu l-am bănuit niciodată pe Mihai Tudose de regalist după cum faţa sa m-a ajutat să nu-l suspectez de înclinaţii literare sau filosofice. În schimb, părerile sale scurte, de om şcolit pe fugă, asemenea tuturor celor care şi-au luat diplomele din mersul trenului, m-au determinat să-l citesc mai repede şi să mă aştept la tot soiul de chifle, de bîlbe, de prostii şi de contre. Nu putem să-i cerem lui Tudose să fie regalist. Ar fi prea mult pentru nivelul său de gîndire şi pentru cunoştinţele sale. Dar să avem un premier cu un pic de obraz (nu aşa crestat ca şoriciul), cu bun-simţ, cu decenţă, cumpătat, echilibrat în judecăţi şi cu repect faţă de o mare parte din populaţie (minoritară sau majoritară, nu contează) mi se părea normal. Nici Dăscălescu, mult mai încuiat decît Mihai Tudose, nu şi-ar fi permis asemenea mîrlănii faţă de istoria României.

  Pus pe contrat preşedinţii partidelor care l-au adus la putere, Mihai Tudose avea să spună:

  ”Noi am recunoscut anumite merite fostului şef de stat Regele Mihai. Să mă apuc acum să recunosc că există nu ştiu ce coroană pe aici… Iertaţi-mă, dar nu prea îmi vine, că nu am nici temei legal. Casa Regală este o fundaţie. Domniile lor doresc ca această fundaţie să capete statutul de fundaţie de interes naţional. Cu asta sunt de acord. Şi Camera de Comerţ şi Industrie a României este o fundaţie, tot un ONG de interes naţional”.

  În mintea lui Tudose, nici măcar ipoteza că în istoria României a existat ”nu ştiu ce coroană” nu prea încape. Cum să îi vină lui să accepte existenţa unei coroane (lui judecăţile îi vin aşa cum îi vine strănutul sau urinatul), mai ales că nu are temei legal pentru asta.

  Nu ştiu ce au înţeles cititorii din mîrlănia prim-ministrului faţă de Coroana României. Pentru premierul României nu are importanţă că a trecut prin Războiul de Independenţă şi prin două războaie mondiale. N-are paragraf de lege pentru asta şi nu-i pasă. Adică ”nu-i vine”. Aşa cum nu le vine multora dintre cei care au muncit din greu la minimalizarea Casei Regale şi a Regelui Mihai. Cine a făcut asta? De la începuturi, la pupitrul operaţiunii au fost ruşii şi ofiţerii Securităţii române şi, mai apoi, ai SRI, cei care au muncit la gonflarea lui Prins Paul de România şi la tentativele de recuperare a averilor regeşti pentru acesta.

  Ce-am înţeles eu din exprimarea grosolană a lui Mihai Tudose? Că omul este mai legat de gîndirea SRI decît bănuiam noi. După cum se poartă, el arată ca unul care mai primeşte ordine de la băieţi. Şi în legătură cu Casa Regală, şi cu legile justiţiei, şi cu Dragnea şi Tăriceanu şi cu tot ce au ei nevoie pentru menţinerea puterii binomului din spatele preşedintelui Iohannis.

  Pentru că ne-a potcovit cu un premier atât de împiedicat, Liviu Dragnea ar merita o a treia condamnare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.