Eveniment editorial de exceptie: 120 de harti ale Basarabiei in cinci secole de cartografie

Comunicat de presă                                                                                     7 iunie 2017

Lansare atlas Descriptio Bessarabiae

Institutul Cultural Român organizează miercuri, 14 iunie 2017, începând cu ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ,,Carol I“, lansarea volumul cartografic Descriptio Bessarabiae.

Atlasul Descriptio Bessarabiae, realizat în două versiuni, română şi engleză, valorifică un număr de 120 de hărți, într-o concepție vizuală de excepție, piese rare aflate în patrimoniul Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi, unul dintre puținele muzee de gen din lume, și în colecțiile private ale autorilor. Prezentarea hărților în structura albumului respectă evoluția istorică a realizărilor cartografice referitoare la spațiul basarabean în aproape cinci secole de cartografie.

,,Basarabia nu este un mit. Este o realitate. Apărută pe hartă printr-un joc al istoriei, ea a dispărut printr-un concurs de împrejurări la fel de neașteptat. Dar precum astronomii știu să vadă cometele numai de ei cunoscute, știu să comenteze și să calculeze precis traiectorii numai de ei bănuite, așa și istoricii ar trebui să însușească măiestria de a pune preț pe cele mai insesizabile adevăruri. Raportate la astronomie (dacă doriți, le putem raporta la Timp), hărțile nu sunt decât niște grafice obișnuite pe care mâini nesigure de suverani ai clipei își trec propriile ambiții. Și e de datoria noastră să nu le luăm drept adevăruri absolute, chiar dacă ei au semnat cu nume de împărați creștini ca Alexandru I sau cu nume de tirani comuniști ca Iosif Stalin… Axioma existenței acestui pământ sunt chiar oamenii care au trecut fulgerător prin clepsidra timpului, dar n-au dorit să aibă un destin asemănător cu cel al firelor de nisip. Scopul lor a fost să lase o urmă. Argumentul suprem al existenței lor este urma. Citind urmele generațiilor care s-au perindat în istoria noastră, afirmăm cu profundă convingere: Basarabia nu este un mit. Este o realitate.“ (din prefaţa „Basarabia. Miza geostrategică“)

Evenimentul se va desfășura în prezența președintelui Institutului Cultural Român și îi va avea ca invitați pe domnul Victor Spinei, vicepreședinte al Academiei Române, domnul Răzvan Theodorescu, academician, și domnul prof. univ. dr. Emil Dragnev, istoric la Universitatea de Stat din Moldova. În cadrul lansării vor lua cuvântul și autorii: E.S. domnul Mihai Gribincea, Ambasador al Republicii Moldova în România, domnul Ovidiu Dumitru și domnul prof. univ. dr. Adrian Năstase, coordonatorul volumului.

Alături de organizatori și de invitații speciali, la eveniment vor participa oficiali români, oameni de cultură din țară și din străinătate, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București.

 

110 gânduri despre “Eveniment editorial de exceptie: 120 de harti ale Basarabiei in cinci secole de cartografie

  • Cum adica ,,atat ne-a mai ramas” ? Noi avem Romania, iar basarabenii, Basarabia.
   Schepsisul e in ce masura basarabenii de astazi se simt suficient de romani, iar Romania este suficient de credibila atunci cand spune ca isi doreste reintregirea neamului.
   Daca neamul romanesc din Romania se denigreaza singur (bucurandu-se de orice firmituri si iluzii aruncate de unchiul Sam si de Vest, in general), nu putem crea un model atractiv pentru populatia basarabeana, reticenta in a schimba o dependentza relativa cu o alta absoluta.

   Apreciază

   • Eu m-am referit că atâta ne-a mai rămas de la Basarabia! Eu nu denigrez pe nimeni. Pe noi ne denigrează cei ce ne conduc, cei pe care îi alegem să ne reprezinte ( să ne amintim doar de Patapievici, de Monicuţa şi e suficent), ziarişti care se trezesc să vorbească despre corupţia din România şi despre mocirla din Bucureşti la o vizită oficială ( şi să nu-mi spuneţi că Preşedintele nostru nu ştia ce vor întreba ziariştii), de unii care pleacă în afară doar ca să fure, să facă proxenitism şi de multe mangafale politice!

    Apreciat de 1 persoană

 1. Excelentă realizare! Pot veni la lasare și simpli cetăteni?

  Pe 12 iun. 2017 09:17, „ADRIAN NĂSTASE” a scris:

  > Adrian Năstase posted: „Comunicat de presă > 7 iunie 2017 > Lansare atlas Descriptio Bessarabiae Institutul Cultural Român organizează > miercuri, 14 iunie 2017, începând cu ora 18.00, în Aula Bibli” >

  Apreciază

 2. Domnule Nastase, bun sosit mai intai!
  Mai al doilea, va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune: din cate stiam, denumirea de Basabia a fost ‘inventata’ de rusi, in timpul negocierilor cu Napoleon pentru pacea de la Tilsit, in scop de a-l pacali pe imparatul francez (nu stiu daca mai era valabila numirea ‘imparat al republicii franceze’) cum ca teritoriul ar fi altceva decat Moldova. Rusii, care doreau OK-ul napoleonian pentru a inhata Moldova, constatasera opozitia franceza pentru acest rapt teritorial si ar fi venit cu cererea, atunci dati-ne OK sa luam Basarabia, care nu e Moldova. Dovada ca istoria rusa este o suita de inselatorii si talharii teritoriale. Gresesc? Sunt harti mai vechi de 1800 in care gasim denumirea Basarabia?

  Apreciază

   • Nu mai știu de la cine/de unde știu, dar sudul Moldovei a aparținut coroanei basarabilor, adică Munteniei/Valahiei/Țării Românești și din acest motiv regiunea respectivă a fost numită astfel!
    Am auzit/citit și varianta că francezii știau care-i situația, dar au acceptat cuprinderea și a unui teritoriu care a aparținut numai de Moldova, ca un schimb de favoruri cu rușii. Au admis c-au fost păcăliți cu hărți false ca să aibă oarece scuză, pentru a nu-și pierde total influiența în regiune.

    Apreciat de 1 persoană

  • Interesant este faptul că prima dată nu apare numele de Basarabia, ci de basarabeni. Este vorba de ,,Annales Polonorum vetustiores”, unde se găseşte pentru anul 1259, următoarea consemnare: ,, Tătarii, după ce subjugară pe basarabeni, pe litvani, pe ruteni şi alte neamuri, au luat cetatea Sandomir”. Dimitrie Cantemir în ,,Descrptio Moldaviae” ne lămureşte că părţile de sud ale teritoriului moldovean dintre Prut şi Nistru au păstrat numele distinctiv al dinastiei primae occupantis, a Basarabilor.
   Cred că cel mai bine ne-ar putea lămuri domnul academician Victor Spinei.

   Apreciat de 2 persoane

 3. Astazi este Ziua Rusiei.
  Sa le uram La Multi Ani si multa sanatate !!!

  Putin Calls ‘Russian Day in World’ Social, Cultural Event of International Importance

  12:10 12.06.2017
  https://sputniknews.com/world/201706121054544763-putin-russian-day-in-world/

  Russian President Vladimir Putin on Monday said that the Russian Day in the World is a social and cultural event of international importance.

  MOSCOW (Sputnik) — On June 12, when Russia celebrates its national holiday, a cultural one-day event dubbed the Russian Day in the World is held for the third time. Russian orchestras and choirs will perform at a number of stages in Switzerland, Israel and Germany, celebrating Russian Day and showing the best of Russian musical art.

  Apreciat de 1 persoană

  • …Si multa unitate si fermitate.
   Romanii nu-si dau (inca) seama cat de mult conteaza ca exista cineva in apropiere care se opune expansiunii ciumei sorosiste – dizolvatoare de suveranitati, culturi si credinte nationale.
   Si, mai ales, devoratoare de resurse. Oare de ce lui Trump i se apleaca de acordul de la Paris ? Ii place mineritul si benzina ieftina. Cum sa functioneze ditamai conglomeratul militaro-industrial doar cu panouri solare ? (Z)

   Apreciat de 2 persoane

 4. Romanii au simtul ridicolului ? Dupa parerea mea, nu.
  Nu, pentru ca nu poti sa te bucuri la modul cel mai pueril cu putintza de o vizita la Casa Alba a unui presedinte al Romaniei, in lipsa unei invitatii oficiale.
  Pe sash l-au invitat evreii americani si tot ei i-au aranjau o intalnire cu Trump (probabil intr-un moment in care afaceristul american nu avea altceva mai bun de facut, sau, partenerii de golf au reprogramat o partida).
  Ma uit la televizor…..si va cer ajutorul: Are cineva o reteta infailibila de antivomitiv, nu frectiile din reclame, bineinteles ? (Z)
  ps
  Unde esti, tu, Nicolae Ceausescu ?
  (Z)

  Apreciază

 5. Luminita Arhire conchide in commentul de pe firul anterior:
  ,,Cred că nici cele două doamne din platou nu s-au lovit niciodată la… , adică acolo unde a țintit genunchiul lui Cristi Boureanu , ca să poată aprecia corect dacă răspunsul a fost disproporționat or ba!”

  Asa e, stimata colega, dar, dupa umila mea parere, cele doua doamne s-ar fi putut sa mai vrea odata. Mai ales daca ar fi fost Monica Tatoiu la dublu.
  Politistii, barbati fiind, au reactionat in singurul mod instinctiv si logic, ca pastori de _oi: Printr-un gest REFLEX. (Z)

  Apreciază

 6. Amalia:
  ,,Cred că pentru NOI sunt importante SUA și relațiile noastre cu ea…”
  Nu pentru NOI TOTI, doamna Amalia…pentru unii dintre noi…mai precis, pentru unii dintre EI. Adica, cei care ne conduc eludand votul popular, sau manipuland acest vot, asa cum a facut Yoh in 2014, dar si Basescu in toate confruntarile la care a fost parte.
  Eu, de exemplu, am convingerea ca Romania NU este pe drumul cel bun. As fi tentat sa spun ca drumul cel bun ar fi drumul matasii…dar drumul cel bun este mult mai mult decat atat: Este calea catre noi insine, pe care am cam ratacit-o.

  Apreciază

  • Pentru noi ca țară, nu noi luați bob cu bob. Avem nevoie de SUA și, ne place sau nu, trebuie să facem frumos. Nici mie nu-mi convine, dar recunosc că n-avem de ales. Dacă nu stăm sub umbrela ei, ne plouă, facem pneumonie și murim.

   Apreciază

 7. Ce se intampla?

  Ce se intampla cu PSD si cu Guvernul? Sau in PSD, mai bine zis, de unde pare ca pleaca o intriga pe cale sa culmineze cu evenimente anormale, care vor tinti un Guvern mai mult decat normal, prin telurile de crestere economica si de salt social? Este intrebarea pe care ne-o punem mai rar, desi inainte de clasica “Ce-i de facut?” trebuie sa aflam ce se intampla cu adevarat sau ce va urma sa se intample. Nu as minimaliza rolul personalitatilor, nici nu as da in calul care trage si nici nu l-as schimba in galop. Dar, daca se adopta o astfel de logica, nici PSD nu sta intr-un om. Stiu ca tema este foarte sensibila, criticand PSD-ul sau Guvernul putem da semnale false si face rau amandurora. Dar daca cineva are in intentie sa faca din PSD “partidul meu”, din care sa faca “guvernul meu”, trebuie spus cu claritate ca PSD este un partid autentic de stanga, ca accidental numai un lider al sau poate fi de dreapta sau oferi confiscarea lui de catre interesele de dreapta. Nu cred ca neasteptata si reprobabila ostilitate dintre PSD si Guvern, imi este si greu sa scriu cuvantul “ostilitate”, dar el reflecta o realitate in crestere, ar fi motivata de orgolii sau de lupta interna pentru putere. Despre ce ambitie de putere ar mai putea fi vorba cand guvernul este condus de facto de liderul partidului? Cand doar o interdictie juridica formala, daca este intemeiata sau nu este o alta problema, il opreste pe liderul partidului sa fie si seful guvernului? Nu vad niciun eveniment de guvernare care sa puna Guvernul sub semnul intrebarii. Vad in schimb doua trenduri de neinrolare (ale premierului si ale minsitrului justitiei) la ceea ce se poate numi un arbitrariu sau o politica personala care vine dinspre varful PSD. Acest arbitrariu, contratimp sau bete in roate, mai simplu spus, pare sau par sa urmareasca obtinerea unei deturnari de curs, catre interese foarte mari, nereprezentative si deci nelegitime, ilegale (poate si neromanesti?), daca avem in vedere mandatarea cu o larga majoritate electorala si parlamentara si abilitarea prin lege a cursului pe care il urmeaza Guvernul PSD-ALDE. Daca la 5 zile dupa vizita lui Iohannis in SUA, Guvernul Grindeanu va fi doborat de un singur om, singurul din interiorul PSD care de fapt ar putea sa o si faca, datorita unor circumstante abil construite, a se vedea pretinderea la inceputul mandatului Guvernului a demisiilor in alb ale ministrilor, foarte plastic calificata de Raluca Turcan drept un act de camatarie politica, sigur, prin aceasta afirmatie lidera liberalilor din opozitie a urmarit sa mai dea niste pumni in cap puterii, dar din intamplare a spus un lucru foarte adevarat, ne putem pune o serie de intrebari grave. Sta un partid intr-un singur om? Poate fi papusat un partid de stanga pentru servirea intereselor de dreapta? Agitarea posibilitatii cooptarii UDMR la guvernare urmareste scaparea de ALDE din Coalitie si din Guvern? De ce din delegatia care l-a insotit pe Iohannis la Casa Alba au lipsit ministrii grei si absolut indispensabili la astfel de evenimente, ai Externelor, Apararii si Finantelor? Se stia de atunci ca va urma o defectiune in PSD si in Guvern, deci ce va urma va fi ceva planificat? Discutabila este si confiscarea instrumentului de “evaluare”, o neonoranta imitatie, folosit la evaluarea parchetelor, va fi o evaluare personala sau facuta de cateva persoane din umbra, cand Departamentele PSD sunt inactive?

  Apreciat de 3 persoane

 8. Hărțile Basarabiei… este sau nu Basarabia Moldova? Este sau nu pământ românesc? Sunt basarabenii români? Răspunsul meu este: nu (mai) contează.

  Am fost recent la o nuntă la Iași „La Castel”. Organizare deosebită, totul a mers ceas. Mirii, în mod exclusiv, organizatori – pe banii lor, muncitori, cuminți, nefiguranți, inteligenți, NErezistenți. Părinții, în opinia mea, puțin de tot frustrați, nu s-au amestecat. Mâncare deosebită, muzicanți talentați (cred că gurista era basarabeancă), animatoare orientale dar fără manele, fără muzică populară românească, fără „Rozmarin în colțul mesei,/ frumos plâng ochii miresei…”, fără iertăciunea tradițională cu părinții, fără hostropățul bucătarilor care aduc găina la masa nașilor, fără colaci și darurile de pe colaci, fără sarmale, multă-multă fumăraie, beculeală ca la discotecă – nu am reușit să înțeleg prin întuneric și ceața albastră care și cu ce era îmbrăcat (eu nu prea văd și nu s-au inventat încă lentile de contact pentru boala și dioptriile mele, așa că atunci când nu vreau să port ochelari, memorez hainele nuntașilor). N-am stat să văd dacă au dezgătit mireasa cum se cuvine, dacă i-au pus batic și pestelcă, dacă au dat mirele cu funingine pe față și i-au pus pălărie, dacă au pus vălul pe capul unei fete bătrâne, în speranța că se va mărita sau mireasa a aruncat buchetul ca la americani; nu știu dacă floarea mirelui a ajuns la un flăcău tomnatic – poate-poate l-a lua și pe el vreo vădană… Stați!!! Nimeni n-a avut flori în piept!!! N-am putut determina rangul nuntașilor după floare, evident, așa cum este tradiția.

  Am înțeles ulterior că aceste lucruri nu sunt importante pentru ei. Iar vorbesc în „alambicături”, însă vă invit să vă dați cu părerea: poate că Basarabia este pământ românesc sau poate că nu. Dar România MAI ESTE PĂMÂNT ROMÂNESC??? Și dacă nu, ce este? De ce?

  Apreciat de 1 persoană

   • Da, asta-i generația „curcubeu”, Parusan, Parasoftin, Bonilash, Recupar, prevomit, Galaxy infinit (dv. aveți infinit pe tastatură? eu n-am), ONG, liberté care-i înțeles libertinaj, fraternité care-i înțeles incest, toate astea intrând azi la „cosmopolit”și „altceva-nu-ne-interesează”. Chiar mă bucur.

    Apreciat de 1 persoană

 9. Toată lumea știe că pe Crin Antonescu nu-l dă afară hărnicia din casă… și aici nu este vorba despre cât doarme, lucru care nu ne interesează de fel, ci despre cât de activ e dânsul, așa , pe persoană fizică, atunci când nu doarme . Bănuiala mea este că pentru fostul președinte liberal eșecul drumului către Cotroceni a fost doar pe jumătate lucrătură, restul a fost lene și contemplație la purtător… adică, de ce s-ar lega la cap, dacă nu-l doare? Ca să scrâșnească CTP-ul printre dinți ce engleză nasoală utilizează Crin la întâlnirea cu Trump și să afirme că mai bine era președinte Klaus, că pe el nevastă-sa l-a învățat engleza cultă, aia de calitate , care nu miroase a meltean? Mai bine lipsă…

  Știind eu lucrul acesta , am fost surprinsă de ieșirea fostului lider liberal din criogenia fericită a bârlogului numit Bruxelles, de parcă na! se desprimăvărase brusc după înghețul apărut prin 2013, mai precis, către sfârșitul anului.

  Dintr-o dată, a sărit Crin din fotoliu cu niște proptele pentru Bușoi Cristian, de m-a luat durerea de cap. Că-l susține pentru președinția PNL… că nu știm noi ce băiat bun e … că dânsul reprezintă viitorul ( ooo! … e prea mult pentru mine) ….că oferă o preocupare către deschidere ( ei, Doamne!) .

  Sprijinul acesta vine tocmai acum când Bușoiul, performant și de viitor, l-a călcat din greșeală, pe bombeu, pe însuși Klaus. Ia să vedem:

  DIGI 24, 5 mai 2017 „…Klaus Iohannis este deranjat de faptul că liberalul Cristian Buşoi şi-a asociat imaginea cu cea a preşedintelui, în ziua în care şi-a anunţat candidatura în cursa pentru şefia PNL. În discursul său, liberalul a preluat sloganul preşedintelui, puţin modificat: «Să revenim la România lucrului bine făcut». Potrivit informaţiilor Digi24, preşedintele nu vrea să se implice în lupta internă din PNL şi nici ca numele său să fie folosit în această campanie”.

  Asta, ca dovadă că trăim vremuri crâncene, când nici genoflexiunile și pupatul necontenit pe părțile moi și ascunse ale unui președinte de țară din sud-estul Europei nu mai reprezintă întotdeauna calea de acces către inima lui simțitoare. Sau nu știți că băiatul nostru care reprezintă viitorul PNL-ului cam cu asta s-a ocupat o lungă perioadă din viețișoara lui de om politic ?

  Păi, să vedem:

  EVZ.ro ,14 ianuarie 2016: „…Am fost alături de domnul Preşedinte în campania prezidenţială. Cred CU PUTERE ÎN PROIECTUL DOMNIEI SALE pentru România şi sunt convins că, după cei 10 ani în care România va fi condusă de domnul Iohannis, ţara noastră va fi mai prosperă, cu instituţii care vor lucra în sprijinul cetăţeanului, cu o direcţie mult mai clară în Uniunea Europeană şi în parteneriatul cu SUA. Sibiul rămâne, indiscutabil, REPERUL FUNDAMENTAL pentru o reuşită administrativă în România. De altfel, acest lucru se vede cu ochiul liber pentru cine merge acolo. Cred că Bucureştiul, sub conducerea unei administraţii liberale, serioasă şi dedicată LUCRULUI BINE FĂCUT, inspirată şi de SUCCESUL REMARCABIL AL SIBIULUI, poate să le ofere celor care trăiesc aici o Capitală sănătoasă, atractivă, prosperă, europeană.”

  ANTENA 3, 2 februarie 2017: “…Președintele Klaus Iohannis este unul dintre oamenii CEI MAI CINSTIȚI din această țară.”(!!!!)

  ZIARE.com., 7 aprilie 2017 „Nu cred ca președintele Iohannis își va exprima vreo preferință, în spațiul public sau în cadru informal. Domnia sa e IMPARȚIAL, ECHILIBRAT și are nevoie de toate energiile din PNL…Sigur că în toată acțiunea și comunicarea mea am susținut pozițiile președintelui Iohannis pe care le consider corecte. Acum un an, jumătate de an, când președintele era foarte atacat, am fost una dintre puținele voci din PNL care a sărit constant la cei care-l atacau(!!!) …Cred ca președintele Iohannis este GARANTUL TRASEULUI DEMOCRATIC ȘI PROATLANTIST al României, al faptului ca România devine o societate mai transparentă cu oameni politici mai responsabili față de electorat, iar șansa PNL de a ramâne relevant este să câștige CU PREȘEDINTELE IOHANNIS alegerile prezidențiale din 2019.”

  EVZ.ro , 28 aprilie 2017 “Cred că avem toate șansele să reușim să ne adunăm, să facem o echipă care, cu pragmatism, să adune cele mai bune forțe din interiorul partidului PNL. Să facem o opoziție foarte dură împotriva PSD. Să reconstruim un parteneriat funcțional cu președintele Klaus Iohannis care trebuie să fie STEAGUL NOSTRU(!!!) la alegerile prezidențiale din 2019 și să putem, apoi, dacă câștigăm aceste alegeri, să fim învingători în 2020”,

  HOT NEWS.ro 5 mai 2017″Daca nu recuperam electoratul castigat de Klaus Iohannis nu vom invinge PSD niciodata. Nu voi pretinde niciodata ca sunt un salvator, un lider providential, o vedeta politica…Trebuie sa revenim la Romania LUCRULUI BINE FĂCUT”.”

  După atâtea eforturi de lustruire a imaginii președintelui, nu merita și el o susținere dintr-aia voalată, discretă, cam cum a susținut-o pe Gorghiu Alina, atunci când a zis, în decembrie 2014 :„… A, voi ăștia trei bărbați vreți să candidați la președinția PNL? Nu mă deranjează, dar eu vreau să iasă Alina, chiar dacă nu s-a înscris în competiție” Și , n-o să credeți, coincidența dracului, chiar a ieșit! Adică, nu se putea și pentru Cristi al nostru o astfel de „procedură simplificată”? Ca să nu ne mai încurcăm în moțiuni…

  Dar am pornit de la Antonescu Crin și la el zic să ne întoarcem… deci, ce l-o fi apucat , cu susținerea asta pentru cel mai uniform și imperturbabil lingău dintre lingăii cunoscuți ai planetei? Adică, zic, n-ar fi posibil ca Adina Vălean, după ce a stat și ea într-o ațipire călduță să-și aducă aminte, dintr-o dată, că ea e, totuși, o „nevastă jucătoare” ? Părerea mea…

  P.S. Cea mai simpatică știre despre Cristian Bușoi e asta de mai jos :

  LIBERTATEA, 29 ianuarie 2011: „…Câteva sculpturi erotice ale unui artist plastic timişorean au fost expuse la Strasbourg, însă, chiar înainte de deschiderea expoziţiei, au fost interzise. Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a hotărât retragerea lor pe motiv că influenţează negativ intrarea României în spaţiul Schengen…Iniţial, europarlamentarul Cristian Buşoi a fost de acord cu expoziţia, ba mai mult i-a ajutat pe cei doi artişti, un pictor şi un sculptor, să ducă lucrările Strasbourg. Chiar înaintea expoziţiei, sculptorul Ovidiu Vuia i-a explicat europarlamentarului ce înseamnă lucrările sale de artă şi anume detalii intime ale corpului femeii.”

  Știți ce este Cristian Bușoi? Medic! Cu toate acestea, până nu i-a explicat pe îndelete artistul tematica expoziției, domnul doctor n-a înțeles despre ce este vorba în propoziție. Acum, zic, dacă el, care este medic, și-a mai văzut, n-a priceput „aluziile”, de ce oare s-a speriat că alții le vor pricepe?

  Pe de altă parte, mi s-a ridicat o piatră de pe inimă: bine c-a retras expoziția, că altfel nu intram în spațiul Schengen… dar așa, fără sculpturile erotice ale lui Ovidiu Vuia, după cum bine se vede, am intrat!

  Apreciat de 2 persoane

  • Nu, da’ aici m-ați lovit crunt! Că mi-era un dor nebun de amândoi, mă topeam, tânjeam ca o hortensie în crița soarelui de dorul lui Crin, da’ mai ales de-al lui Bușoi! Și am băgat de seamă mai demult că Antonescu încearcă să-i netezească drumul bunului doctor.

   Acuma, dacă e s-o dăm pe aia dreaptă, după ce au fost conduși PNL-iștii de Alina și Raluca, ce li se mai poate întâmpla în frunte cu Bușoi???

   Apreciat de 1 persoană

 10. Domnule Nastase, se mai poate un raspuns la o intrebare, va rog? De ce purcede pesedeul la aceasta remaiere guvernamentala? Eu nu imi dau seama,am nevoie de ajutor.

  Apreciază

  • Eu vreau să cred că sunt doar intrigi şi zvonuri. Or fi uitat pesediştii, că românii au o zicere: ,,Toamna se numără bobocii”?. Doar nişte tembeli ar putea cere demisia tuturor miniştrilor în perioada examenelor de Evauare Naţională, de Bacalaureat, de Admitere în licee, de Titulizare,de elaborare a programelor şcolare, în perioada când muncile agricole se desfăşoară în plin şi agricultorii aşteaptă suvenţii, irigaţii şi gratuitatea apei pentru irigaţii, în perioada de repararea drumurilor, de punere în aplicare a Legii Salarizării Unice, de elaborare a unui pachet de legi mult aşteptate etc. Unde va fi coerenţa? Într-un program pe care abia au început unii să înveţe a-l pune în practică?.Iar diversiunea cu un Premier maghiar, chiar a dat roade! Mi-a plăcut replica pe care a dat-o Hunor Kelemen lui Tomac! . În Moldova, tomac este sinonimul herghelegiului. Păi să se ducă să păzească nişte cai prin Basarabia, decât să lanseze zvonuri prin Parlamentul României!

   Apreciat de 1 persoană

 11. Am văzut un reportaj despre biografia Melaniei Trump. Tipa e un portmantou ambulant. De la 15 ani, aspirația ei a fost să fie portmantou și i-a ieșit. A trecut prin școală ca gâsca prin apă, iar, la 20 de ani, era deja celebră la New York în lumea cârpelor cu pretenții. Deduc că plecase în SUA pe la 18.
  Spusele ei din interviuri sunt plate, locuri comune recitate alb.
  Către sfârșitul reportajului, apare însă Ivanka. Eeeei! Altceva. Gândește, raționează, acționează, are idei, vorbele ei au miez, inteligența și cartea sparg învelișul frumos, și iradiază. Din reportaj, îmi pare că nu e departe de nivelul lui Michelle și Hillary.

  Apreciat de 1 persoană

  • @Amalia: „Ivanka …Gândește, raționează,..Din reportaj, îmi pare că nu e departe de nivelul lui Michelle și Hillary.”

   Sper din toata inima ca-i la 180 de grade ani lumina distanta de cum gandesc Michelle si Hillary.

   Apreciază

 12. Mie-mi place logica, deci mă intrigă următoarea atitudine:
  Vreau stat de drept, domnia legii, dar particip la manifestații stradale neautorizate conform legii (deși primăria mi-ar fi dat autorizație dacă aș fi cerut-o), deci încalc legea, apoi mă revolt pentru că Poliția m-a reținut iar judecătorul m-a condamnat.
  Statele occidentale, care susțin că pentru ele legea e sfântă, mă susțin și cer anularea condamnării.
  Ce să înțeleg?

  Apreciat de 1 persoană

  • „Gândirea voastră, zise, îmi pare minunată,
   Şi sentimentul vostru îl cinstesc, fraţii mei.”
   „Noi, fraţii tăi? răspunse Samson plin de mânie,
   Noi, fraţii tăi, potaie!
   O să-ţi dăm o bătaie
   Care s-o pomeneşti.
   Cunoşti tu cine suntem, şi ţi se cade ţie,
   Lichea neruşinată, astfel să ne vorbeşti?”
   „Dar ziceaţi…” – „Şi ce-ţi pasă? Te-ntreb eu ce ziceam?
   Adevărat vorbeam,
   Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei,
   Că voi egalitate, dar nu pentru căţei.”
   Aceasta între noi adesea o vedem,
   Şi numai cu cei mari egalitate vrem.

   Știu că s-a mai spus, dar nu ne doare gura să mai spunem, dacă trebuie. Cred că asta înțelege toată lumea, chiar și #rezistenții.

   Apreciat de 1 persoană

 13. Nici nu știu cum să vă anunț mai delicat, domnule profesor, ca să nu vă provoc un șoc emoțional… O să încerc să fiu cât mai delicată cu sentimentele dumneavoastră, dar, cum tot veți afla într-un târziu, cred că e mai bine să aflați de la mine …RADU BANCIU A LUAT O AMENDĂ DE 50 000 DE LEI !!!! de la CNA. Abia acum înțeleg de ce CNA-ul nu a considerat necesar să se deranjeze în cazurile semnalate de Adrian Năstase: nu sunteți GRUP / COMUNITATE… pentru GRUP/ COMUNITATE , după cum se vede, CNA-ul intervine cu forța rapidă de reacție. Să nu fiți necăjit… cred că Radu va supraviețui loviturii nemiloase…

  Apreciat de 2 persoane

 14. Colegul Fragmentarium are drepate: Liderii actuali ai PSD considera ca guvernul este o institutie ,,pe persoana fizica care este (inca in libertate n.r.)”.
  (Z)
  Sper ca domnul Victor Ponta sa revina, cat mai rapid, la conducerea partidului, iar guvernul, lasat sa lucreze.
  Apropo, ma intreb cand va fi evaluat liderul PSD (fost politician al PD), de catre activul de partid ?

  Apreciază

 15. Mircea Popescu spune:
  Iunie 12, 2017 la 9:26 pm

  ..are, bineinteles, o logica ,,beton” de tip neo-american.
  Prin urmare, ar trebui sa credem ca cei care il critica pe Trump pentru ca intoarce spatele acordului de mediu, sunt odorizati cu ,,iz moscovit” ? Ar fi plauzibil pentru impotentii din FBI (incapabili sa-l cotracareze pe romanul Gucifer si sa apere implicit ,,democratia liberala”) daca ne amintim ca Rusia sustine acordul de la Paris. (Z)

  Apreciază

 16. @Luminita Arhire: „nu sunteți GRUP / COMUNITATE… pentru GRUP/ COMUNITATE , după cum se vede, CNA-ul intervine cu forța rapidă de reacție…”

  Nu numai CNA-ul. Orice institutie publica gen Parlament, Administratia Prezidentiala, ministere, dar si functionarii guvernamentali respectivi (parlamentari, membrii guvernului, ai administratiei prezidentiale), sau massmedia reactioneaza uneori DOAR daca sunt interpelate de GRUP/COMUNITATE. Cetateanul „de rand” sa-si ia gandul. El face parte din plebe.

  Apreciază

  • @Mircea Popescu . iunie 13, 2017 la 6:56 pm

   Așa este, numai că nu e chiar cazul nostru… Adrian Năstase nu e un „cetățean de rând”. Aș spune că este un „semicetățean” cu totul aparte. E „semicetățean” pentru că are obligații, dar nu prea are drepturi. Și nu poate fi „de rând” deoarece istoria recentă a României ar fi greu de povestit fără Adrian Năstase. „Sistemul” a făcut tot ce-a putut pentru ca să evite înțepătura din inimă pe motive de “Hannibal ante portas”.

   Apreciază

 17. Probabil cele mai CINICE si mai mizerabile declaratii ale unui analist american ( George Friedman – Stratfor ) si care arata adevarata fata a Americii , ” modus operandi ” si cam cat pret pun ei pe democratie si pace . Pur si simplu SOCANT !

  Apreciat de 1 persoană

 18. A naibii ipocrizie americana…..seful Pentagonului declara in fata uniei comisii a Congresului ca relatia SUA cu Rusia tinde sa devina tot mai dificila….de ce credeti ?
  Pentru ca….(spune reprezentantul complexului militaro-industrial) Rusia prefera sa intre in competitie strategica cu noi (americanii n.r.) sic !
  Dar ce ai vrea ne-stimabile ? Ca Rusia sa se ploconeasca si ea in fata Suzeranului, ca si Romania, de exemplu ? Sa ramana pe planeta o singura superputere care sa decida, in interesul ei, destinul intregii civilizatii umane ? Pai asa ceva, generale, nu se prea poate. Voi, americanii, nu sunteti in stare sa va controlati cetatenii si sa eliminati cauzele violentei, tot mai accentuate, din societatea voastra non-culturala de consum si iluzii ( o American Pie), daramite sa va asumati o responsabilitate mult prea mare pentru putintele domniilor voastre. Nu sunteti, totusi, zei. (N-aveti nici macar o zecime din cultura si istoria Chinei).
  Cel mult, idoli de lemn gaunos pentru romanii fraieri de pretutindeni. Din fericire (sau nefericire – functie de unghiul de vedere), inca exista o majoritate tacuta de romani si, implicit, o speranta.

  Apreciat de 1 persoană

 19. Între motivele pentru care mi-a plăcut cum s-a prezentat Ioh la Washington nu se află faptul că a vorbit liber într-o engleză corectă. Pe mulți i-a încântat asta, dar eu nu cred că e un plus pentru un președinte/prim-ministru.
  Sunt convinsă că Merkel, Mattarella,Macron și alții n-ar fi ținut discursul în englezește, ci în limbile lor, și ar fi apelat la serviciile unor translatori, că de-aia există translatori.
  Important e ce spun acești șefi de state, cum își susțin țările lor, cum îmbunătățesc relațiile.
  Diferența e că Merkel/Mattarella…sunt mândri să-și țină spiciurile în germană/italiană…, și că nu mai pot ei de engleză, iar noi, cu Ioh în frunte, ne rușinăm de limba noastră și ne închipuim că, dacă vorbim în engleză, o să avem mai mult succes.
  Îmi place că Putin vorbește rusește pe unde se duce. Cred că o face special. Nu pot să cred că nu știe cât de cât englezește, că n-ar putea citi un text în engleză.

  Apreciat de 3 persoane

 20. De ce unele jurnaliste/doamne demnitar, atunci când se duc într-o țară musulmană, se simt obligate să-și pună broboadă-n cap? Ele spun că o fac în semn de respect față de religia țării respective, dar doamnele musulmane jurnaliste/demnitar…care merg în țările creștine nu-și dau jos broboada în semn de respect față de religia preponderentă a țării.
  Cred că cele dintâi au un comportament prostesc, iar cele din urmă – unul firesc.

  Apreciat de 1 persoană

  • Ţine de protocolul ţărilor musulmane. Nimeni nu te obligă să te duci la ei, dar dacă ai cerut permisiunea şi ai fost acceptat ca jurnalist, trebuie să respecţi regulile lor. Nu în toate ţările cu religie musulmană se impune această regulă, ci mai degrabă în ţările islamice, unde Coranul şi Sharia au valoare de Constituţie.

   Apreciază

 21. În anul 2010, în România, erau înregistrate 62.000 de organizații neguvernamentale, cam un ONG la 300 de locuitori! În cadrul acestor ONG activau, tot în anul 2010, 90.000 de angajați cu carte de muncă! În anul 2008, peste 1,25 de miliarde de euro au fost înregistrate ca venituri (1.250 de milioane de euro)! Aceste date sunt reale, fiind oferite chiar de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și sunt verificabile.
  …………………………..
  ……………………………

  Acum dacă va întrebați de ce ONG-urile, în general, sunt atât de vocale, atât de active și atât de implicate, este pentru că sunt zeci de mii de oameni care trăiesc din șmecheria asta. Sunt zeci de mii de colaboratori, intelectuali, profesori, ziariști, oameni din zonă spectacolului ș.a.m.d. care au zeci de contracte anuale cu aceste organizații. Toate aceste lucruri sunt cunoscute de serviciile secrete, dar le permit existența pentru că atunci când este nevoie de „mineri”, reprezentanții ONG-urilor sunt „noii mineri”, alături de voluntari nevinovați și angajații care nu și-ar permite să piardă salarii de mii de dolari luați absolut degeaba.

  Acum, după ce ați citit toate cele scrise, recitiți primele rânduri: 62.000 de organizații, 90.000 de angajați, 1.250 de milioane de euro pe an.

  Am facut o imparteala .. iese ca un ONGist produce venituri de 13.888,88888 euro pe an adica 1.157,407407407407 euro lunar (cat ia el in mana nu stiu).

  Iuda a fost mai ieftin …

  Spre comparatie date din 2015 : Sectorul IT din Romania numara in 2015 14.000 de companii IT cu peste 75.000 de angajaţi permanenţilacare se adaugă specialiştii PFA, numărul lor ridicându-se la circa 17.000 în 2014, la nivelul întregii ţări.
  Deci 14.000 firme, 92 mii activi per total venituri totale de 4 mld. euro

  Apreciat de 3 persoane

 22. Amalia spune:
  Iunie 13, 2017 la 8:56 pm

  Ati fost, duminica, la Sf Liturghie ?
  Si femeia crestina isi acopera capul in incinta bisericii.
  Dupa parerea mea, nu exista diferente fundamentale intre religii si nici confict intre civilizatii, in masura in care definim corect conceptul de ,,civilizatie”.
  Exista conflict doar intre civilizatia bazata pe valori si nihilismul ,,bunul plac” occidental.
  Va dau exemplul Malayeziei: Acolo, coexista in armonie trei sau patru comunitati diferite dpdv religios si cultural. Se respecta intre ele si invata unii de la altii, fara sa-si renege reperele si valorile.
  Acesta este adevaratul multiculturalism.
  In Occident, bisericile traditionale au fost marginalizate in numele unei false diversitatii. Doar o comunitate identitara care se respecta stie sa-i respecte pe ceillati.
  In realitate, Vestul nu respecta nimic, ci impune cu forcepsul un egalitarism nenatural mimand ca respecta libertatile individuale si de grup. In Occident esti liber doar in masura in care vrei sa distrugi, sau sa iei peste picior, credintele altora, din simplul motiv ca tu nu crezi in nimic (in afara propriului ego ). Dar daca iti propui sa conservi valori culturale si religioase, iti pierzi libertatea, pe argumentul corectilor politici ca ii deranjezi pe altii, desi acestia nu se simt, in realitate, deranjati.
  Aici se afla mecanismul subtil al noului val totalitarist, mult mai parsiv si mai nociv decat marxismul, iar minoritarii de orice fel nu-si dau seama ca sunt folositi pe post de ,,carne de tun” in interesul si sub obladuirea eminentelor cenusii, ei, minoritarii, fiind in cele din urma la fel de sclavi ca asazisii majoritari.
  ,,Discriminarea pozitiva” este cea mai parsiva forma de discriminare imaginata vreodata.
  Problema in Vest nu este ca a permis imigratia in masa, ci pentru ca nu stie sa respecte valori comunitare, incepand cu propriile valori. De aici apare alienarea, frustrarea, conflictul si violenta.
  Nu islamul este cauza, ci ne-crestinarea vesticilor si modul lor decadent de viata.

  Apreciat de 1 persoană

 23. Mai suportați să vă uitați cum își cară singur PSD-ul bolovani în cap și pumni în gură?

  Uite ȘI DIN ACEST motiv nu mai ai nimic de adăugat, nimic de spus, nimic de făcut… Mai bine te duci și-ți cumperi Parusan și Bonilash, te faci frumos/asă și dă-l naibii de viitor – după noi -potopul! Carpe diem, vă recomand.

  Apreciază

 24. O alta floare sau un alt gradinar?

  Am intors pe toate partile cuvintele lui Victor Ponta, referitoare la iminenta unei nesabuite defectiuni politice intre PSD si Guvern. “(…) Nu credeam să mai trăim în România situația în care conducerea unui partid își sabotează propriul Guvern (…)! Sper totuși ca rațiunea și bunul simț atât al membrilor PSD (s.m.) cât și al românilor în general (s.m.) să impună scoaterea acestui subiect toxic de pe agendă!!! Altfel vom plăti toți un preț mare și nemeritat!”, a afirmat fostul premier, într-o postare pe Facebook. Marturisesc ca le impartasesc intrutotul, si ca evaluare, si ca sperante. Nutresc de mult simtamantul ca intre fondul si forma PSD a aparut o contradictie, dupa 2004, cred, care se tot adanceste. Exista un fond bun, sanatos, robust, masiv, dar forma a devenit intre timp mutanta, bolnavicioasa, superficiala, in care caracteristicile parintilor PSD sunt greu sau chiar imposibil de recunoscut. Pe aceasta forma sau anvelopa sunt puse tot felul de etichete, care sunt cumplit de nemeritate de catre substanta launtrica, de catre masa PSD. Pe de alta parte, simt cum in gandurile mele politice cele mai intime s-a cuibarit o stare de asteptare existentiala in ceea ce priveste soarta social-democratiei. Si daca ma uit spre varfurile unor partide social-democrate europene, stiu ca temerile mele legate de capturarea si papusarea unor astfel de partide nu sunt chiar neintemeiate. Social-democratia a devenit, daca nu a fost chiar de la inceput, o floare la butoniera capitalismului. Ce inseamna acest lucru? Ca social-democratia este establishmentara. Ca nu va face niciodata reforme radicale, care sa indrepte nedreptati istorice si sa dea perspective cu adevarat nationale. Nu ca nu ar vrea, ci ca nu va fi lasata, prin etichetele care i se lipesc si sforile prin care este manipulata, din afara. Am serioase indoieli ca maretul si revolutionarul program PSD, pe care romanii si Romania il merita, pe deplin motivat si echilibrat ca nevoi si resurse, va fi aplicat. Au aparut deja semne de intarziere, de ciuntire sau de blocare a acestui program. Imi este greu sa cred ca sursa lor sunt minti politice romanesti. Mult mai probabil mi se pare ca sursa lor este straina. Care vine din aceleasi laboratoare mucegaite ale unor mumii indoctrinate cu ideologiea rasismului si supraomului, aspiranta la dominatia globala. Cine crede ca steaua e mai stralucitoare decat soarele isi doreste noaptea Lumii.

  Apreciat de 1 persoană

 25. Conservatorism identitar si nationalism suveranist

  Este fara precedent. Liderul PSD aduce apocalipsa prin motiune de cenzura impotriva Guvernului PSD. Daca nici acum nu facem o schimbare de drum si de destin, cand suportul electoral, cresterea economica si vectorul unei guvernari dedicate romanilor ne ofera plasa de siguranta pentru a face marele salt social inainte, atunci cand? Probabil ca nici intr-o mie de ani sau niciodata, daca nu vom rupe firele internationaliste si supranationaliste care ne papuseaza partidele, facand din ele slugi ale anacronicelor establisment si ordini internationale.

  Partidele istorice au aparut in alte conditii si pentru alte sarcini. Din pacate, niciunul din ele nu a ramas in afara influentelor care nu servesc interesele romanilor. Mai mult, tranzitia a facut ca aceste influente vizand acapararea activelor si resurselor romanesti sa prinda coaje si sa devina niste veritabile catuse cu balama pentru dezvoltarea social-economica a Romaniei.

  Pretul pe care il platesc partidele corupte ale tranzitiei romanesti este insasi disparitia lor. Dividendele tranzitiei, prin scoaterea averii tarii la mezat, au fost incasate de politicieni corupti ai momentului, cu consecinte de decredibilizare si de demandatare dramatice pentru partidele lor. Taranistii aproape ca au disparut, liberalii nu se simt nici ei prea bine, iar mai devreme sau mai tarziu social-democratii vor avea aceeasi soarta, daca nu vor iesi din vechile tipare.

  Este timpul sa spunem lucrurilor pe nume cand vorbim de influentele occidentale nefaste, de dupa 1989, pe care fie le-am descifrat cu intarziere, fie ca din “corectitudine politica” le-am tinut ascunse. Exista o diferenta fundamentala intre modelul vestic de dezvoltare, bazat pe coruptie si, inevitabil, provocator de crize, si modelul estic, cladit pe munca.

  Coruptia a fost principalul mijloc de expansiune si de acumulare a capitalului, in marsul Vestului catre Est. Ea a fost camuflata si incurajata de ideologi si lobbysti occidentali prin diverse teze conjuncturale, care au fost impuse prin substituirea abila a vointei populare cu vointa occidentala in constructe politice si juridice care sunt eminamente nationale, cum sunt cele privind statul si dreptul. Polonezii s-au trezit, cu PiS, ungurii, cu Fidesz. La romani nu vad nicio capabilitate politica organizata pentru a face ce fac polonezii si ungurii. Pentru asa ceva ar fi nevoie de un conservatorism identitar si de un nationalism suveranist, cat si, evident, de cineva care sa se aseze in fruntea acestor noi directii strategice.

  Apreciat de 2 persoane

  • @fragmentariumpolitic: Daca ati fi incheiat cu: :”..ar fi nevoie de un conservatorism identitar si de un nationalism suveranist, cat si, evident, de cineva care sa se aseze in fruntea acestor noi directii strategice.” v-as fi felicitat.

   Dar prin adugarea ciudatei fraze: „Exista o diferenta fundamentala intre modelul vestic de dezvoltare, bazat pe coruptie si, inevitabil, provocator de crize, si modelul estic, cladit pe munca.”, ma face sa ma intreb cine v-a dictat-o.
   Spun dictat-o, deoarece nu-mi pot inchipui ca puteti gandi asa. Mai ales cand ridicati in slavi „modelul estic, cladit pe munca”.
   Poate va ganditi la modelul chinez, dar Est inseamna si modelele est europene si cele asiatice, incepand cu Rusia, care nu numai ca se bazeaza pe coruptie pur si simplu, ci pe coruptie de la vladica pana la opinca, de la portar pana la demnitar si chiar o coruptie cu increngaturi politice, culminand cu manifestari talharesti si criminale.

   In China se dezvolta, si nu de azi, de ieri, un model de coruptie sui-generis, o coruptie pe care as numi-o coruptie hibrid: coruptie la nivel inalt extinsa din interior spre exterior (bribe-mita externa) si, intr-adevar, munca la nivelul de jos controlata salbatic.
   Dar si cei de jos, daca au afacerile lor, tot prin coruptie si le duc. Dar o curuptie intr-o increngatura de relatii care-s greu de deslusit.
   In 1985, in Editura Meridiane, Biblioteca de arta”, a aparut, in doua volume, „Lumea chineza” scrisa de Jacques Gernet. Exista un capitol: „Mecenatul imparatilor si negustorilor bogati” care descrie clar lumea „protejatilor” din vechi timpuri.
   Despre coruptia, sa-i spunem, a IMM-urilor chinezesti, va pot spune deoarece o cunosc din cei 25 de ani de Californie. perioada in care am venit in contact cu chinejii si care nici macar nu-si ascundeau „stilul” de afaceri. Si la fel, se intampla si in lumea vietnamezilor-americani. Este greu de inteles, deoarece este o lege a coruptiei incetatenita si acceptata ca un lucru „de la sine” in comunitatile strans unite ale acestora.

   Nu va pot banui ca sunteti autorul constient al elogiului „modelului estic” deoarece cred ca nu ati avut ocazia sa cunoasteti lumea orientala, iar la modelul rusesc inchideti cu bunavointa ochii. Ma rog, poate il socotiti si dumneavoastra un fenomen natural, un lucru „de la sine”.

   Apreciază

 26. Se pare ca Dragnea & co au baut apa dupa Remus Opriș and gașca & nea Diaconelu ‘ si vor sa duca PSD langa PNTcd…

  Zilili astea imi aminteam de prostiile facute de PNTcd.
  Se pare PSD tine sa repete parte dintre ele.
  De exemplu aruncarea la cos a guvernului propriu…

  Asta draCii mei dragi inseamna ca ne intoarcem al factoru lConstitutional , zis si Sefu’ lu’ Statu’ care , normal, va vrea „guvernu’ MEU”. Si dupa asta nea Liviuta poa sa se dea cu noada de ciment ca „ramane cum am stabilit”

  Si pe urma ramene problema MEA. Adica a ELECTORATULUi ca dupa cum se stie PSD este partidu’ bizonimii (adica „prostii” aia de voteaza cu PSD)
  Pai de ce sa ne mai deranjam sa mergem sa votam daca PSD nu stie ce sa faca cu votu’ nost? Adica noi ii DAM PUTEREA si el ce face?!

  Hai sa recapitulez cateva balbe majore :
  – tanara degeneratie PSDista a inteligenta si curlatita pe fotelurile Casei Popoului asa ca sa ne arate ca e o adunatura de Tonti au dat PDL ului functia președinte al Senatului României
  – Tonta a pus pe Luluta la DNA
  – Tonta si-a dat demisia din fruntea PSD
  – Tonta a demisonat .

  Asta de acum ar fi UNA PREA MULT!.

  Sa zic asa Remus Opriș avea macar scuza ca era medic phihiatru … si nea Diaconelu + 80 insa .. insa ce scuza le puteti gasi astora ?
  Ca puteti sa ma credeti PSD risca sa ajunga alaturi de PNTcd care este alaturi de asta :

  Mentiune personala – era intr-un fel normal ca Sorin Grindeanu sa refuze sa demisioneze …. Poate a fost pus pentru ca se credea ca este maleabil sau mia maleabil decat altii … INSA LA DRACU! ESTE BARBAT!! Adica nu se va lasa alungat ca o potaie sau gaina . Adica chiar daca ar fi dispus sa plece maniera il face sa ramana! (na mandel ca exemplu. Sunt presedinte de bloc intr-in bloc … mai bine nu detaliez. Maine mi-as da demisia daca as gasi un presedinte care sa imi garanteze ca voi avea apa calda si caldura si in iarna 2010-2020! Dar nu ptr ca „unii” de agita!!! Ca si io BARBAT chiar daca de acu nu mai demonstrez virilitatea decat cu parul de pe piept*)

  *Cine o rade sa aiba parte de Metroprolulum, Sotalulum samd de 2 ori pe zi so insuficenta cardiaca!

  PS. Pare este chiar intamplator ca tocmai acum DOSARUL MINERIADEI: ION ILIESCU SI PETRE ROMAN- URMARIRE PENALA EXTINSA ??

  Apreciat de 1 persoană

  • În primul rând – urăsc să scriu de pe telefon (scrie în locul tău, mă enervează de moarte…).

   Al doilea – am zis (știu că nu citiți mereu ce scriu, numai câteodată) mai demult că nu are sens de nicio culoare să mergem la vot, pentru că nu putem fi siguri de stabilitatea morală, emoțională, dar mai ales politică a candidatului după ce se va fi ales. Chiar și așa, personal, m-am dus ca oaia la tăiere, am votat și țipam „Urrrraaaa!” când a câștigat PSD. Vă dau voie să mă faceți în toate felurile pentru că merit.

   Al treilea – eu înțeleg (nu aprob!!!) pornirea lui Dragnea de a controla tot și pe toți, convins fiind că numai el deține Adevărul și Soluțiile. Acuma, el a căutat un om moale (da’ balegă l-a nimerit pe Grindeanu, nu altceva!) și a încercat să lucreze cum a crezut domnia sa prin el. NU CRED nicio secundă că Grindeanu e BĂRBAT și că de aceea s-ar opune schimbării, cred că e șantajabil și că poate să răsară în orice moment un dosar pe numele său, al unui membru al familiei – nu uitați că a fost ceva pe la CJ Timiș, dacă nu cumva chiar președinte! Păi câte nu i se pot scotoci și inventa unui asemenea om??? S-avem pardon! Are familie, copii mici, se prea poate că deja s-a scăpat cu treaba mică pe el! O fi făcut (de frică) ce zice Dragnea, n-am de unde să știu, dar mustăciosul nu se pricepe la oameni! Am prevăzut una ca asta de când a fost propus Grindeanu în nefericita funcție!

   Al patrulea – liderii politici români, afaceriștii români (cât pe ce să zic AUTOHTONI!) ignoră cu desăvârșire câteva științe fundamentale în ceea ce privește conducerea unei societăți: psihologia, psihologia maselor, filozofia (știu că nu dați doi bani pe ultima oficial), PR-ul și marketing-ul. Nu vor să-și bage mințile în cap și gata! Îmi pare rău s-o spun, dar sunt depășiți și nu au ambiții în a recupera. Niște specialiști calumea au fost în stare să-i facă președinți pe Iohannis(!!!!!!) și pe Macron(!!!!). De Trump nu zic nimica, pentru că el este fermecător și convingător de la natură. Mai rar și inteligent, și cu intuiție, și cu inițiativă, și cu bani, și cu persuasiune, oratorie…. cam prea dăruit, drept să spun (cine știe ce lipsuri personale și intime o fi având – poate numai doamna Melania SĂ CUNOASCĂ). Nu-i cazul lui Dragnea. Este un șarpe, dar un pigmeu între șerpi, este un șiret, dar un fraier printre vulpi și o hienă printre lei.

   Vai de capul PSD-ului. Vai de capul nostru. Fără semnul exclamării, că sunt puțin depresivă și flegmatică zilele astea…

   P.S. Buburuza a terminat cu zece pe line clasa a cincia. Concursuri câștigate și altele (dată și pe la gazete) nu le mai pun. Tot mă bucur, chiar dacă țara se duce de râpă. La țară la noi n-a plouat de când a nins. Treaba merge brici.

   Apreciat de 1 persoană

 27. Atributul de ,,jigodie” care imi vine in minte acum referitor la Liviu Dragnea vi se pare exagerat ?
  Va asigur ca am in minte mult mai multe cuvinte, mult mai tari dar si mai apropiate de realitate, pe care nu ma lasa mintea si inima sa le tastez pe acest blog. Pur si simplu domnul Adrian Nastase nu merita sa ne folosim de platforma virtuala a domniei sale pentru a ne exprima frustrarile si resentimentele.
  Dar exista si un sentiment de usurare, daca mi se permite sa postez concluzia: Mi se …..in multiplu de 14 de PSD.
  DUCA-SE !
  ps
  Sper ca domnul Grindeanu sa nu cedeze, desi stiu ca este foarte dificil sa guvernezi cand PSD-ul intoarce spatele natiunii, doar de dragul orgoliilor teleormaneanului. S-au folosit de domnia sa (adica de premier) ca niste nemernici lasi, incapabili si pagubosi ce sunt. Au promovat Ordonanta 13 pe la spatele premierului, pe care mai apoi l-au fortat sa o abroge. Singur. Se incearca acum sa se distorsioneze adevarul istoric. Bai, pesedeilor (din stafful central de conducere _ n.mea) , voi chiar ne credeti prosti ? Voi chiar ati crezut ca va sustinem neconditionat ? L-ati debarcat pe Victor Ponta pentru ca devenise incomod ?
  V-am spus sa nu va luati dupa soparlele lui Basescu si sa nu puneti boturile la diversiunile lui ? Voi nu si nu, hai cu comisia de ancheta ! Ca…maca ! Vai de c….voastre, impotentilor.
  Dragnea, Iordache, Serban Nicolae, Codrin Stefanescu, Vifor, Firea si altii ca ei: Oamenii care au distrus imaginea partidului. Nici macar pe Ion Iliescu (fara de care nu ati fi existat (dpdv politic) nu-l mai sustineti/aparati. Nu l-am votat niciodata pe Ion Iliescu, dar politicienii PSD au o datorie cel putin morala fatza de fostul presedinte.
  Sa-i tinem minte pe derbedei pentru eventualele alegeri anticipate.

  Apreciază

  • Colega , un BASIST … ca dumneata niciodata nu o sa aprecieze niste antibasisti ! Cat priveste atributele de jigodie si derbedeu , cred ca vi se potrivesc perfect dumneavoatra dupa felul gretos in care pendulati intre tabere .
   Cei pe care-i jignesti dumneata sunt chiar cei mai reprezentativi si curajosi membrii PSD si singurii care lupta cu sistemul securist din Romania . Cred ca asta te deranjeaza foarte tare pe dumneata …

   Apreciază

 28. …Tocmai scriam mai sus despre violenta tot mai accentuata din societatea americana.
  Iata ca, din cate spune presa, un congresman important (seful grupului republican) a fost impuscat pe terenul de golf, impreuna cu cativa apropiati.
  Cum comentezi Popescule ? Putin este de vina ?

  Apreciază

  • DA MA! Putin este di vina ca s-a amestceat si nu a mai iesit Hitlery. Cestie ce a provocata mania devrataului amerloc care aimpuscat un agent putinist …

   Apreciază

 29. Am vazut investtia americana de $60 milioane la o noua fabrica de rulmenti in Romania, unde a participat si dl.Klemm. Bun, dar totusi, in economie avem „parteneriat strategic” cu Olanda, Germania, Franta, Cipru, nu cu SUA. FDI al SUA in Romania este inca foarte mic comparativ cu alte tari. Ba mai mult, banci americane nu prea se expun in Romania. In afara de City, care face banking doar cu business-barosani, ce alta banca americana a venit in Romania, sa isi sprijine businesurile, si sa faca banking in Romania cu plebea?

  La fel si Canada. Am fost la un politician canadian – o persoana „tare” in guvernul liberal – sa ascult o dezbatere despre NATO. Vai, ce frumos a vorbit, despre prietenii nostri din Europa, unde a vazut mai multe steaguri canadiene de cit in Canada. Sunt preocupati de schimbarile strategice, dar traiesc in trecut, cu pretinii din „vechea Europa”. Eu i-am spus ca nu am vazut nici un steag canadian la Bucuresti, in afara de cel din fata Ambasadei Canadei,si ca Ambasadorul SUA este mult mai activ decit Ambasadorul Canadei (nu i-a placut). Cel putin asa apare din presa. Schimburile intre cele doua tari sunt aceleasi, adica mici spre nesemnificative, si ca se prefigureaza o Europa de Est unde canadienii nu o sa mai aibe mare lucru de spus, daca continua sa vizese „politically correct”, si ii dau inainte cu „valorile canadiene”. Imi pare rau, „valorile” nu tin de foame.

  Realist vorbind, nici Romania nu e vreun tigru economic. Greu sa fie cind e un circ politic ambulant, cind dupa 6 luni, politicienii isi spala rufele in public, si e atita drama politica, zi de zi. Cine vrea sa investeasca intr-o tara instabila? Iar in ce ii priveste pe canadieni, ma intreb, de ce romanii au renuntat la reactorele CANDU canadiene.

  https://www.export.gov/article?id=Romania-foreign-direct-investment-statistics

  Apreciază

  • @trexsr.
   A propos de Canada, langa Toronto, se afla Campul Romanesc, unde exista o intensa viata culturala romaneasca. In fiecare Iulie, a are loc o festivitate numita Saptamana Culturii Romanesti, care deja implineste anul acesta 50 de ani de desfasurare continua. Cu aceasta ocazie, au loc in fiecare seara simpozioane, lecturi, conferinte, lansari de carti si, desigur, participari in comun la diverse manifestari artistice.
   In perioada 10-15 Iulie, voi intentiona „sa urc” spre Nord, desigur tot cu masina:-), ca sa particip la aceasta sarbatoare de suflet a romanilor, nu numai, din Canada.
   Pacat ca Romania nu gaseste timp sa omagieze si sa faca cunoscut acest eveniment, cred eu, unic pe mapamond printre comunitatile romanesti.

   Apreciază

 30. D-le Nastase , PSD-ul este la al 2-lea TRADATOR pe care-l serveste romanilor . Primul a fost pramatia de Victor Ponta si astazi il vedem si pe acest idiot parsiv de Sorin Grindeanu , crescut la scoala lui Ilie Sarbu ( socrul lui Ponta ) .
  Cred ca ar trebui sa fie un mare semnal de alarma pentru PSD , pentru politica de cadre a partidului . Este vorba de existenta acestui partid ! Daca acest partid nu se va dezbara de toti SECURISTII din partid , totul se va duce de rapa …

  Apreciază

  • Ce diferenta exista intre Adrian B. si istericul Codrin Stefanescu (fost vadimist, ca si Olguta Vasilescu) ?
   Eu nu vad niciuna. Daca colegii disting aceste posibile deosebiri, sa le faca cunoscute.

   Apreciază

   • Nu stiu ce diferenta este intre mine si Codrin Stefanescu dar iti pot spune ce diferenta este intre mine si tine : eu n-am fost NICIODATA nici basist , nici cu Kovesi , nici cu Maior sau alti jegosi din astia care au umilit tara asta , asa cum ai fost tu !
    Eu am putut sa DISCERN singur cine a distrus tara asta si cine a fost un om onorabil si competent . De aceea ma si exprim pe acest blog .

    Apreciază

 31. Ceea ce se întâmplă acum își are originile în 2012, și iată cum reverberațiile smintelii unui președinte imoral , ținut atunci în brațe de instituții la fel de imorale prin conducătorii lor, reprezintă sursa incidentului din 2017. Cu alte cuvinte, un gândac de bucătărie se mișcă într-o găleată de gunoi în 2012, își freacă insistent picioarele și scârțâitul țepilor de pe membrele sale posterioare provoacă, iată, o furtună cu grindină la Palatul Victoria, peste cinci ani…Spun asta, căci pur și simplu mi-a fost imposibil să dau exemplul clasic cu bătaia unei aripi de fluture la Honolulu care este de ajuns ca să provoace un taifun în California … Povestea noastră este mult mai sordidă .

  Nimeni n-a ieșit în stradă să-și apere votul de la Referendum, atunci, în 2012… resemnarea a învins indignarea, și, ca în atâtea alte împrejurări, am acceptat cu toții înfrângerea, deși știam, și timpul avea să depună mărturie, că NOI am avut dreptate, iar nu EI…

  Apoi ne-au arestat voturile. Apoi i-au hăituit pe oameni prin sate , punându-i să jure cu mâna pe Biblie. Apoi i-au luat în crucea nopții pe bătrânii noștri și i-au adus cu autocarele la Înalta Curte, căutând în sacoșele lor obosite voturile fraudate, adică cele 1 999 200 de voturi care lipseau până la cifra anunțată de Macovei, Daniel Morar, și, bineînțeles , de Philip Gordon. Apoi au făcut dosarul penal numit REFERENDUMUL. Cum nimeni n-a zis nimic, dosarul a mers în instanță. Deși în proces, cu chiu cu vai, au fost înghesuiți zeci de oameni, care au fost ulterior achitați, ținta întregii comedii era Liviu Dragnea, pentru că el a condus campania pentru Referendum. Prieten cu Crin, prieten cu Victor… prieten cu mulți . Când Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă care nu exista în dosar, cetățeanului român nu i-a păsat. Nu-i păsase lui nici când a fost condamnat la închisoare cu executare, fără nici o probă, un fost premier al României . Poporul a supraviețuit voios abuzului făcut la vedere , de atâtea ori… doar nu era să sară în sus cetățeanul tocmai pentru Dragnea…

  Între timp, condamnatul-suspendat a ajuns președintele celui mai mare partid din România. Dar, tot între timp, existând condamnarea, o cutie goală de conserve pe care era scris frumos „…PENALULE… PENALULE…” i s-a atârnat de gleznă și l-a însoțit pretutindeni, cu un zgomot asurzitor . Nimeni n-a zis nimic pe partea stângă, în schimb au fost extrem de vocali foștii lui camarazi liberali, de pe partea dreaptă – niște canalii – care-au dat-o cu „frauda ” cu „morții –votanți”, cu „hoțule” , că , de! acum erau frați de cruce cu PDL-ul și REFERENDUMUL se contura tot mai mult pentru dânșii ca o regretabilă eroare, pentru care Liviu Dragnea părea să dețină profilul vinovatului perfect.

  Au venit și alegerile din 2016. Cum Înalta Curte, prin cea mai sinistră reprezentantă a sa , respectiv Livia Stanciu, o unealtă oribilă, nici măcar suficient de deșteaptă pentru a nu lăsa să se vadă cât este de unealtă, a avut fantezia de a pronunța o sentință din care lumea a înțeles că ar fi pentru diferite fraude electorale, fără să-i interzică însă condamnatului să mai conducă și alte scrutine, Liviu Dragnea a făcut ce știa el mai bine: a urcat PSD-ul la niște scoruri pe care acesta nu prea le visase de mai mulți ani.

  Și-acum să revenim… Ce avem aici? Păi, avem un președinte de partid mare conducându-și formațiunea la o dublă victorie, atât la locale cât și la parlamentare , cu un program de guvernare surprinzător prin precizie și timing, și care, pentru prima oară în istoria postdecembristă, fiind atât de mult explicat și întors pe toate părțile, reușește să capteze atenția publicului, a acelui public ce vota , de obicei, după preceptul clasic „ba p-a mă-tii !!! ”

  Cred că în orice țară de pe planetă, un PREȘEDINTE de partid, cu DOUĂ RÂNDURI DE ALEGERI câștigate în spate, cu UN PROGRAM DE GUVERNARE la care zice că a muncit pe rupte și pe care zice că ȘTIE cum să-l pună în aplicare, ar primi mie-la-sută mandatul de premier. Dacă dă greș, e vina lui și plătește politic. Așa e corect. Așa e decent – practic, nu ar putea exista variantă la asta.

  Dar nu și în România… pentru că , în țara noastră atât de atipică, președintele PSD e „penal” …Și pentru că „….noaptea ca hoții”…Deci, nu poate fi premier.

  Numai că România ȘTIE că Liviu Dragea a fost condamnat pe nedrept. Și dușmanii lui cei mai aprigi ȘTIU – de aceea eu pot să le spun „canalii” pentru că ei, deși ȘTIU, molfăie, dizgrațios, aceleași mizerii prin talk-show-uri, împotriva propriei lor conștiințe – dacă mai au așa ceva… Toată lumea ȘTIE. Dar nimeni n-a făcut nimic.

  Aceasta nu este o pledoarie pentru actualul președinte al PSD. Numele lui nu are nici o importanță și, în acest caz, nici calitățile sau defectele acestuia, nici capacitatea sau limitele lui nu contează .
  Ceea ce vreau să spun este că suntem „părtași” . Lipsa noastră cronică de reacție, nepăsarea imobilă cu care privim abominabilul, agonia civică acceptată aproape unanim, toate au condus lucrurile până aici. De aceea eu cred că suntem complici la criză, oricum va evolua aceasta.
  …………………………………………………………………………………………………………………………
  P.S. Ne mai amintim dragii mei, când a început urmărirea penală împotriva lui Darius Vâlcov? Nu cumva pe când era ministru de finanțe și încerca să aplice un program similar sau măcar asemănător? Habar n-am dacă Darius Vâlcov este vinovat sau nu „…de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate”… dar viața în România ultimilor ani m-a învățat să privesc cu suspiciune dosarele în care apar cuvintele„trafic de influență” și-n care la început sunt tablouri în evaluate la 2 000 000 de euro , ca apoi, pe măsură ce trece timpul , valoarea acestora să se subțieze de 10-20 de ori…

  Și, să nu uit: doamna Cosette Chichirău , de la USR, postează pe Facebook: „Acum câteva minute când am ieșit de la serviciu, am dat de protestatarii #REZIST. N-am rezistat și m-am alăturat și eu! Au venit doi jandarmi și ne-au cerut să plecăm în baza legii 60/1991. N-am plecat. Veniți și voi la intrarea Parlamentului de la Izvor”

  Mă uit la fotografia însoțind textul, la momâile îmbrăcate în zeghe pe care #REZISTENȚII le agită. Măresc poza : Dragnea, Tăriceanu, Băsescu, Iliescu… în ianuarie-februarie în zeghe era Grindeanu și cred că nu era Băsescu. Acum, din motive necunoscute mie, Grindeanu a fost înlocuit . Cred că doamna Chichirău cheamă tinerii frumoși și liberi în stradă, în apărarea lui .

  Apreciat de 4 persoane

 32. DE ANTOLOGIE:
  Oscar Wilde spune:
  Iunie 14, 2017 la 12:53 am
  Doar nişte tembeli ar putea cere demisia tuturor miniştrilor în perioada examenelor de Evauare Naţională, de Bacalaureat, de Admitere în licee, de Titulizare,de elaborare a programelor şcolare, în perioada când muncile agricole se desfăşoară în plin şi agricultorii aşteaptă suvenţii, irigaţii şi gratuitatea apei pentru irigaţii, în perioada de repararea drumurilor, de punere în aplicare a Legii Salarizării Unice, de elaborare a unui pachet de legi mult aşteptate etc

  NO COMMENT o axioma.

  Apreciază

 33. Luminita scrie:
  ,,Liviu Dragnea a făcut ce știa el mai bine: a urcat PSD-ul la niște scoruri pe care acesta nu prea le visase de mai mulți ani.”
  Chiar credeti, stimata colega, ca este meritul exclusiv al domnului Dragnea ?
  Daca ar fi asa, pare imposibil de inteles actiunea CEX gen ,,Eu te-am facut, eu te omor”. Merge asa in familiile marginalizate, dar nu la nivel de partide (cu pretentii de europenism) si cu institutii ale statului roman. Perceptia ca o institutie a statului este o anexa de partid, nu prea face casa buna cu spiritul european si cu democratia. Poate asa se intampla prin Coreea de Nord.
  ..Dvs faceti mereu trimiterell a Basescu, anul 2012, etc. E bine, dar nu trebuie sa uitam niciun moment lipsa de viziune a celor din USL , increderea excesiva a domnului Victor Ponta si suficientza aroganta (intersectata cu obraznicia) a domnului Crin Antonescu (a ne reamini declaratiile sfidatoare si jignitoare la adresa doamnei Merkel in perioada de interimat la Cotroceni) mult prea siguri pe ei in raport cu viclenia lui Traian Basescu. Si poate ar trebui sa ne intrebam si daca exista, sau nu, conexiuni in PSD ale domnului Basescu. Observam in prezent cu asta si doreste fostul presedinte, sa sublinieze aceste conexiuni (prin declansarea controlata a ,,dezvaluirilor” domnului Andronic), dar prin diversiune si devierea atentiei de la adevaratii cai troieni din partid.
  In aceasta ordine de idei, eu focalizez (si) pe alt ,,amanunt” , pentru ca a cunoaste istoria intr-un mod cat mai apropiat de realitate mi se pare esential:
  Domnul Dragnea a venit in PSD din PD (CITEZ):
  ,,Membru al Partidului Democrat (PD) din anul 1994 și vicepreședinte al PD Teleorman din 1995 până în 2000. La alegerile locale din 1996, obține un mandat de consilier local în Turnu Măgurele, din partea PD. În perioada 1996 – 2000, Dragnea a fost prefect al Județului Teleorman. În anul 2000, părăsește PD și se înscrie în Partidul Social Democrat (PSD)”

  Sa vedem si parcursul politic al domnului Grindeanu:
  ,,A intrat în politică în noiembrie 1996, când a devenit membru al PDSR. Doi ani mai târziu, în octombrie 1998, a devenit vicepreședinte al Organizației de Tineret a PDSR Timiș, iar în decembrie 2001 – vicepreședinte al Tineretului Social Democrat Timiș. A fost membru în Biroul Executiv Județean al PSD Timiș (din octombrie 2002), membru în Consiliul Național al TSD (din noiembrie 2002) și președinte executiv al Organizației Județene a PSD Timiș (din decembrie 2003).
  La alegerile din 2012 a obținut un mandat de deputat de Timiș din partea Partidului Social Democrat, funcție din care a demisionat la 30 iunie 2016, pentru a ocupa funcția de președinte al CJ Timiș.,,

  Mi se pare mie, sau domnul premier chiar a crescut in PSD, intr-o zona geografica in genere ostila stangii ?
  Cineva a tradat partidul ? Cu siguranta. Ramane ca istoria si mintile noastre (golite de pasiune desarta) sa descifreze adevarul.

  Apreciază

 34. Motanul
  Nu esti departe de adevar, totusi, programul de guvernare se poate implementa, deja este in curs de implementare.
  Problema e ca daca reusea pana la capat, domnul Grindeanu devenea o ameninare pentru pozitia lui Dragnea in partid. Asta este , pe fond, adevarata problema a liderului actual al partidului de guvernamant.
  Codrin Stefanescu (unul dintre cei mai retardati si dezaxati oameni politici ai momentului) ne spunea astazi ca ministri demisionari aveau in agenda intalniri importante si de rezolvat probleme esentiale pentru tara, dar sunt impiedicati sa continue de…… incapatanarea lui Grindeanu de a demisiona (sic!)
  Culmea, dupa o evaluare – fluviu, absolut ridicola, elaborata de ….Darius Valcov. Pai daca guvernul a fost o catastrofa, inseamna ca tot ce aveau in cap sa faca ministri demisionari pe motiv de incompetenta (demisia asta inseamna practic, erau niste aiureli neimportante.
  Iata unde au ajuns politicienii PSD cu logica. Atat de sus, incat cu ochiul liber nu se mai vede. (Z)
  Daca PSD a ajuns pe mana unor indivizi precum Dragnea si Codrin Stefanescu, atunci nu pot decat sa-i urez succes PNL-ului. Ce spui ? Nu vrea sa guverneze ? Atunci sugereza-le sa ceara anticipate, au mai cerut asaceva in plin scandal cu Ordonanta. De ce tac, acum, aveti o explicatie ? (Z)

  Totusi, s-ar putea sa fie adevarat ca se doreste responsabilizarea lui Yohannis pentru un eventual esec, pe care, din pacate, Liviu Dragnea pare ca si-l doreste, in numele puterii personale de necontestat.
  Daca PSD se lasa in continuare condus de un ins paranoic si iresponsabil, dispus sa dea foc Romaniei in goana sa dupa puterea abosluta si revansa, nu-i vad un viitor stralucit. Mai degraba intunecat.
  ps
  Isar ? Nu-i mai pomeni numele daca vrei sa nu te faci de ras.

  Apreciază

  • @ZeV
   Dar stii care e culmea ironiei sau, daca doresti culmea sarcasmului, poate e mai bine spus asa? Este ca Grindeanu, care e 20 de ani in partid risca sa fie dat afara de doi fosti pedisti, Liviu Dragnea si Darius Valcov, care pe deasupra mai sunt si penali. Si cand te gandesti ca pana nu demult, pesedistii faceau spume numai cand vedeau culoarea portocaliu!! 😆

   Apreciază

  • De ce spui asa despre Isar? Poti sa nu fii de acrod cu el, e normal lucrul asta intr-o societate libera, intr-o societate deschisa, dar asta nu inseamna ca nu e interesant ce scrie sau ca n-ar avea dreptate in mai multe privinte. Gandeste-te ca e printre putinii care au aratat comportamentul BNR in perioada Crizei si efectele nocive ale acestuia. E printre putinii care au avut o parere critica fata de Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, dar in mod argumentat. Cu cine nu ma fac de ras? Cu Darius Valcov? Eu am citat ce a spus Dl. Isar pe FaceBook pentru ca in acea postare – cred ca e pentru prima data – spune raspicat ca Programul PSD nu e sustenabil, indiferent cine ar veni in functia de premier. Lucrul asta eu l-am aratat mai demult pe blog si daca ai sa cauti la mine pe blog ai sa si gasesti. Insa e important ce spune Dl. Isar, cu atat mai mult cu cat dansul e specialist in economie, iar parerile domniei sale se bazeaza pe argumente, care de aceasta data sunt cat se poate de adevarate. Daca in alte dati poate ai fi putut sa mai ai dubii, acum e foarte putin probabil sa greseasca. Iar consecintele faptului ca Programul PSD este nesustenabil sunt foarte mari si complexe.

   Apreciază

 35. Sigur, citesc aici, azi, reacţii îndreptăţite.
  Parcă mai ieri, însă, citeam nişte luări de poziţie „la fel de îndreptăţite” care exprimau neînţelegerea agitaţiei din PSD şi iminenta încercare de înlocuire a lui Grindeanu. Parcă avea nevoie de explicaţii chiar şi distinsa noastră gazdă.
  Morala: Festina lente. Sau mai bine zis, nu te repezi!

  Apreciază

 36. Compensatia imigratiei le este refuzata. Persecutia continua: Aproape 200 de irakieni au fost arestați în SUA, în vederea deportării

  Dupa razboiul de invazie american din 2003, care a distrus suveranitatea si stabilitatea Irakului, a capturat economia si a adus terorismul, milioane de irakieni si-au luat lumea in cap, refugiindu-se unde au vazut cu ochii. Multi irakieni s-au refugiat si in SUA, sperand ca li se va oferi compensatia imigratiei, dupa distrugerile si suferintele care au fost provocate tarii lor. Din nefericire si-au facut iluzii. Persecutia antiirakiana continua sa functioneze si pe teritoriul SUA, sute de irakieni fiind vanati pentru a fi deportati. Mai mult, tara in pericol sa-si vada teritoriul ciopartit prin ruperea de Irak a teritoriilor locuite de minoritatea kurda irakiana, a suportat umilinta de a fi pusa pe lista interdictiilor de calatorie decretata de presedintele Donald Trump. Apoi, a fost nevoita sa accepte ultimatumul american de a-si reprimi in iadul irakian cetatenii refugiati in SUA, in schimbul scoaterii Irakului de pe lista neagra a lui Donald Trump. Minima moralia post razboiul “preventiv” nu a existat si continua sa nu existe, antiislamismul virulent din SUA, declansat si intretinut politic, amintind de antisemitismul nazist sau antinegroidismul klukluxklanist. Autoritatile americane pentru imigratie au arestat in ultimele trei saptamani 199 de irakieni in vederea deportarii in Irak. O purtătoare de cuvânt a serviciului vamal și de imigrație al SUA a declarat miercuri că 114 irakieni au fost arestați în Detroit și în împrejurimi, iar alți 85 în restul țării, potrivit Reuters. https://www.agerpres.ro/externe/2017/06/15/aproape-200-de-irakieni-au-fost-arestati-in-sua-in-vederea-deportarii-02-29-43

  Apreciază

 37. @ZeV, IUNIE 15, 2017 LA 12:46 PM
  „Daca PSD se lasa in continuare condus de un ins paranoic si iresponsabil, dispus sa dea foc Romaniei in goana sa dupa puterea absoluta si revansa, nu-i vad un viitor stralucit.
  Mai degraba intunecat.
  ps Isar ? Nu-i mai pomeni numele daca vrei sa nu te faci de ras.”

  Sunt curios la cine va referiti…???
  Oare cine ar putea sa conduca PSD-ul in acest stil.
  Puterea absoluta si DREPTUL la revansa NUMAI Bunul Dumnezeu o are si NU noi,
  simpli muritori de rand…

  Apreciază

 38. Întotdeauna am comparat ţara mea, indiferent de epocă, cu pânza Penelopei, iar pe români cu insectele prinse într-o pânză de păianjen, unde, într-un colţ, îi aşteaptă un uriaş păianjen, pentru a le devora.
  În ceea ce-i priveşte pe cei doi lideri, eu, ca un cetăţean onest, care de la vârsta de 18 ani am votat întotdeauna (deci, am dat dovadă de conştiinţă civică), îmi pun două întrebări :
  1. Cine este manipulat: Dragnea sau Grindeanu?
  2. Cei doi sunt victime ale sistemului securisto-johannist şi au căzut în plasa acestuia?. Sau sunt doar doi bărbaţi suspicioşi, un oltean şi un bănăţean, unul mai mândru decât celălalt, care pun orgoliul personal, înaintea demnităţii ţării şi a credibilităţii instituţiilor statale?
  Eu nu empatizez cu niciunul. Nu mi-au plăcut niciodată, deşi sunt votant al partidului pe care cei doi îl reprezintă.
  I-am ascultat în seara aceasta pe amândoi; unul plin de regrete, numai că nu plângea, şovăielnic, celălalt, jucând rolul unui om degajat, pe care nu-l afectează nimic. L-am ascultat şi pe Tăriceanu , care a fost categoric şi s-a purtat ca un om politic. Grindeanu a dovedit că nu are inteligenţă politică, chiar dacă este de peste 20 de ani în politică. Dau doar două exemple:
  1. Demisionează numai când Preşedintele nominalizează tot un Premier din PSD. Cum să nominalizeze Preşedintele un Premier, când există un Premier în funcţie?
  2. U.E ar sancţiona România , dacă ar lărgi relaţiile economice cu Federaţia Rusă. Premierul ţării ar trebui să apere suveranitatea statutulu, nu să accepte indicaţii de la UE, privind relaţiile noastre economice cu alte ţări. Au existat două perioade în istoria acestei ţări, când ni s-au interzis să întreţinem relaţii comerciale cu alte state, şi anume, în vremea Epocii Fanariote şi în Perioada Stalinistă.
  Nici unul, nici celălalt nu s-au gândit la consecinţele acestui act politic şi nu şi-au pus întrebarea, dacă toată această agitaţie, care durează de vreo patru săptămâni, nu a fost un scenariu, în care ei au fost actorii principali, fără să-şi dea seama de deznodământ, când nu vor mai putea face nimic, chiar dacă nu se va trage cortina, făcându-se de râs în faţa unui public nedumerit.

  Apreciat de 1 persoană

 39. Imi amintesc ca am scris in cateva randuri despre Aniversarea din 2018.
  Speram ca Romania mai are si altceva de pus pe masa istoriei, in afara de Catedrala Mantuirii Neamului.
  Cel putin, mi-as fi dorit ca anul de gratie 2018 sa ne gaseasca intr-o alta etapa istorica, superioara tranzitiei, o etapa in care mintile noastre sa nu mai fie bantuite de fantomele trecutului, de frustrari, ura, orgolii, spirit revansist, ranchiuna si tele-scenarii securistoide care de care mai fanteziste. Toate acestea ne tin pe loc si aproape ne ingroapa de vii. Este bine sa ai radacini, dar nu asa….

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.