Alexey Gromyko la Fundatia Europeana Titulescu

Fundația Europeană Titulescu împreună cu Academia Internațională „Mihai Eminescu”, CFPSS – Center for Foreign Policy and Security Studies și Ambasada Federației Ruse în România a organizat ieri, joi, 12 Octombrie 2017, conferința: „Dilemele Europei. Viitorul relațiilor dintre România și Rusia.”

Conferința s-a desfășurat în limba engleză și a fost susținută de:
Dl. Alexey GROMYKO – Director al Institutului pentru Europa, Academia Rusă de Științe (IE RAS)

A fost o dezbatere foarte interesanta despre diferitele modele de ordine mondiala, despre relatiile interne din Uniunea Europeana, despre Brexit, dar si despre relatiile romano-ruse si nevoia unui dialog  pe diverse subiecte controversate.

 

afis.jpg

12.10.2017-5-min.JPG

25 de gânduri despre “Alexey Gromyko la Fundatia Europeana Titulescu

 1. Ein Menssch ein Wort?

  Viitorul României se bazează pe respectarea valorilor Uniunii Europene, valorilor NATO și toate acestea au un puntc comun foarte puternic: statul de drept. Atunci, cred că e bine să dăm semnale puternice, lesne de înțeles și de cetățeanul simplu și de diplomatul titrat, că de la vârful statului se promovează curățenia politică. Asta nu înseamnă că persoanele acuzate, dar nu condamnate, nu sunt considerate nevinovate, dar că această nevinovăție e un principiu pe care toți îl respectăm și considerăm că stă la baza statului de drept. Totuși, la vârful politicii acționează și alte criterii. E o cutumă în toate statele democratice din Europa și din zona nord-atlantică: politicienii care au probleme cu Justiția fac un pas înapoi până-și rezolvă problemele, după care pot reveni în prim-planul politicii. La noi, această cutumă încă nu e bine cunoscută și bine respectată. Pentru a acoperi această lacună cutumară, am hotărât să fac invitațiile cum bine știți”, Klaus Werner Iohannis, prezidel al Romanaie prin (mai ales) vortutea etnicitratii sale.
  Ca se stie ca in Romania dspre nemti se zice Ein Menssch ein Wort. (adica Un om un cuvant )

  Sunt de acord cu Prezidelu’ – in tarile civilzate (zise cu apa calda) un politicina acuzat, de obicei, isi da demsia. Sau se sinucide ….

  Insa in tarile alea acuzatia nu se bazeaza pe suspiciuni … fie ele chiar si intemeiate ci pe indiciii ba chiar si probe temeinice.
  Dar la noi ?
  La noi este de baza smecheria, memoria scurta, „impresia” si .. ei da lipsa de bun simt. A se revedea cazul (s)Atanasiu (Teodor, ex ministru ministru al Apărării în Guvernul Tăriceanu) acuzat de florti de mar si lapte de cuc , dosar clasat da ministru schimbat. Sau a se vedea doasarul calsat a lu’ Tontelu’.
  In tarile civilzate (zise cu apa calda) nu se fac acuzatii din astea .. ca endepenta a magistratilor si ce-o-fi-zis Monstecoiu prorcuroru’ ala ar ajunge sa pasca porcii .. Insa la noi fapta nu exista nu inseamna un final de cariera ci un motiv de avansare!

  Asa ca Sevil si Rovana sunt acuzate .. cica „suspiciuni” .. mai ramane sa le acuzam de vrajitorie si sa revim la ordalii „c’asa -i in Europa” si trebe sa isi da demisia.

  In asta timp Klaus Werne der Deutsche zice „penali” da’ cica el nu ar fi fost niciodata dar niciodata cercetat penal! Insa a fost doar „invinuit”!!!
  Mai bine … o instanta a decis ca Klaus Werner a devenit proprietar al unui imobil pe baza unui act fals! Da nu se pune ca „sentinta este civila”. Civila necivila sentinta zice „fals” adica fapt penala. A auzit careva sa fie cercetat falsul? Cine l-a facut , cine l-a folosit ? Daca prezidelu au Carmen au folosit un act fals ? NU!

  Si uite asa in dialectu sasesc siebenburghez Ein Menssch ein Wort a devenit Ein Menssch ein Pork!

  Ma rog eu am niste dubii ca nemtii ar fi fost vreodata altceva decat Schweinen au Schweinhunden au daca nu au fots Schweinen sigur ca sunt Wildschweinhunden! (Wildschwein = mistret)

  Apreciat de 2 persoane

 2. In mod normal , un individ ca Mihai Tudose trebuia scos cu suturi in fund din sedinta CEX-ului PSD si apoi dat afara din partid . Dar fiindca acest partid este condus de o nevertebrata ca Dragnea , de un cacacios care nu intelege mandatul ce i s-a dat prin votul oamenilor si ca se afla intr-un razboi de care pe care , Tudose si Iohannis au castigat , tara si democratia au pierdut , PSD-ul s-a umplut de kkt si Dragnea a mai castigat vreo 2 saptamani de liniste !

  http://www.cotidianul.ro/dragnea-am-stat-cu-mana-intinsa-pana-mi-a-amortit-nu-mai-vreau-sa-merg-in-palatul-cotroceni-308629/

  In rest e ok ; am vazut ca doi dintre noii ministri sunt proveniti tot din structurile securiste : Nica si Stroe .
  Si ca Victor Ponta a inceput sa-l critice vehement pe tanarul curajos Liviu Plesoianu .

  Apreciază

 3. @ Luminita Arhire spune:

  Octombrie 11, 2017 la 7:55 pm

  PROVERBE ROMÂNEȘTI CU VICTOR PONTA
  …………………………………………………………………………………………………………….

  Cand spuneam in urma cu cativa ani ca baiatul asta-i o lichea si un tradator , m-ati injurat ! Ati ajuns la vorbele mele …

  O seara buna !

  Apreciază

  • Dragul meu @ Adrian B…. să nu facem confuzii…

   Dumneavoastră scrieți din ceea ce eu obișnuiesc să numesc, cu un titlu generic, ARSURA DIN FICAȚI. Pentru a scrie așa nu vă trebuie argumente, vă trebuie „senzații”. Pe baza „senzațiilor” construiți arhitecturi simple, apoi le stricați, apoi veniți și spuneți „ am zis eu! ” … aveți antipatii enorme și vă revărsați antipatiile pe zeci și sute de postări… e un efort excesiv, deoarece toată lumea știe pe cine nu puteți suferi, de multă vreme… faceți liste, mai adăugați la ele , mai extrageți pe câte unul, uneori întreprindeți un soi de „investigații” cam primitive care vă conduc la concluzia eronată că eu, de exemplu, sunt un bărbat gras, cu ochelari, desenator de meserie sau așa ceva, dar, dacă această fantezie vă încălzește pe interior, de ce să vă contrazic și să vă stric feng shui-ul?

   În comparație cu avalanșa dumneavoastră de postări despre Victor Ponta, eu am avut pe acest subiect doar câteva, unele dintre ele destul de triste… iar de înjurat, evident că nu v-am înjurat niciodată, deoarece este o mare diferență între limbajul dumnevoastră, adeseori insultător, și limbajul meu, adeseori ironic… E un soi de imaturitate – poate înduioșătoare- această împăunare cu „ aha-ha , am spus eu , sunt mult mai deștept decât alții ”. Pentru că… în fine, pentru că oamenii citesc și înțeleg mai multe…

   Ca de obicei, eu am o seară bună… dar vă mulțumesc, oricum, pentru urare.

   Apreciat de 2 persoane

 4. STATUL PARALEL – SINTEZĂ RAPORT FINAL

  Am scris, zilele astea, un material științific absolut genial, prieteni, care se încheia așa:

  „… ca urmare, putem găsi acum , la sfârșit, în sinteză, câteva capete de acuzare pentru ceea ce a însemnat regimul instaurat în 2004 , pentru o perioadă zece ani, perioadă în care a fost inventat „statul paralel ,” acesta cunoscând o neînchipuită înflorire și după expirarea celor două mandate ale președintelui Băsescu Traian :

  1.Abandonarea intereselor naționale prin servilism în relațiile cu DIVERȘI LICURICI
  2. Anihilarea statului de drept și a DREPTURILOR CETĂȚENEȘTI prin înscenări și fraude.
  3. Distrugerea partidelor politice și a continuității constituționale a statului român, prin INCULPAREA FORȚATĂ A ACTORILOR POLITICI ALEȘI CA ȚINTE.
  4.ISTERIZAREA totală, prin forță, a României, mai ales în perioada 2012- 2016
  5. Politica de anihilare a UNOR ÎNTREGI PARTIDE ALESE DEMOCRATIC în numele LUPTEI ANTICORUPȚIE
  6.Utilizarea mizeriei morale, precum și a fricii, ca instrumente de menținere a PUTERII STATULUI PARALEL .
  7.Distrugerea reperelor morale ale societății românești ți a valorilor ei de solidaritate.”

  Nu știu de ce, dar după ce am terminat materialul genial, am făcut un experiment cu totul uluitor, prieteni… chiar nu-nțeleg ce mi-a venit : m-am apucat să înlocuiesc, așa, de capul meu, dar cu gândul la Tismăneanu Vladimir , câteva cuvinte, la întâmplare, din textul de mai sus . Astfel, am înlocuit, la inspirație, cuvintele DIVERȘI LICURICI cu acronimul URSS… apoi DREPTURILOR CETĂȚENEȘTI cu PLURALISMULUI … apoi INCULPAREA FORȚATĂ A ACTORILOR POLITICI ALEȘI CA ȚINTE cu ABDICAREA FORȚATĂ A REGELUI MIHAI …apoi ISTERIZAREA cu SOVIETIZAREA … apoi UNOR ÎNTREGI PARTIDE ALESE DEMOCRATIC cu ÎNTREGI CATEGORII SOCIALE… apoi LUPTEI ANTICORUPȚIE cu LUPTEI DE CLASĂ … și, în fine , PUTERII STATULUI PARALEL cu PUTERII COMUNISTE.

  Iată ce-a ieșit :

  „1. Abandonarea intereselor naționale prin servilism în relațiile cu URSS.
  2. Anihilarea statului de drept și a PLURALISMULUI prin înscenări și fraude.
  3. Distrugerea partidelor politice și a continuității constituționale a statului român, prin ABDICAREA FORȚATĂ A REGELUI MIHAI
  4. SOVIETIZAREA totală, prin forță, a României, mai ales in perioada 1948-1956.
  5. Politica de anihilare a UNOR ÎNTREGI CATEGORII SOCIALE în numele LUPTEI DE CLASĂ.
  6.Utilizarea mizeriei morale, precum și a fricii, ca instrumente de menținere a PUTERII COMUNISTE.
  7.Distrugerea reperelor morale ale societății românești și a valorilor ei de solidaritate.”

  N-o să vă vină a crede , eu însămi încă nu mi-am revenit : căci a rezultat o parte din sinteza „Raportului Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România”, lucrarea de maturitate a lui Volodea , citită cu intonație maximă de către președintele României, Băsescu Traian , pe când era el anticomunist, anticorupțional și atașat valorilor euro-atlantice… în timp ce , din balcon, lăcrimau Horia Roman Patapievici, Andrei Pleșu si Gabriel Liiceanu , care s-au luptat din greu cu regimul comunist. (Bine, e-adevărat că regimul comunist n-a prea avut cunoștință, până a sucombat , că „intelectualii lui Băsescu” s-au luptat în așa hal cu dânsul, dar aceasta e o constatare minoră, care nu poate poate influența fabuloasa și viguroasa lor biografie!!! )

  Mă uit la cele două texte, prieteni, și nici nu știu ce să spun de așa o coincidență stranie…

  Apreciat de 5 persoane

 5. Din nou se confirmă ( privind la cele comentate mai sus) un anumit tip de atitudine, care ignoră un subiect propus spre lectură, analiză și ( eventual) observații, puncte de vedere, etc. Eu vă propun să reveniți asupra subiectului, cu ceva mai multă substanță care să pună în lumina interesului cititorilor, dimensiunea și mai ales succesul dialogului, legat de temele despre care ați pomenit în text.

  Apreciază

 6. Un articol interesant :
  „Improbabila obligatorie „lovitură de stat” parlamentară

  Cam atît ne-a mai rămas. Improbabilă ca încercare și la fel de improbabil, dar nu imposibil pînă la urmă, succesul, doar că nu avem de ales.

  PSD a capitulat pe deplin. Stăpînii externi îl țin numai în pimp slapping (cine știe, știe, cine nu știe… cum de nu știe limba dominantă!?). Chestie normală, de altfel, dacă tot ieși la produs și ai simțit nevoia de protecție.

  Pe americani îi costă ieftin să lase un Klemm să-și bată joc la modul absolut de o țară aliată. De ce să nu fim un fel de sub-colonie, dacă se poate și așa, un vasal ar fi cu totul altă socoteală. Nici măcar la turci nu s-au învrednicit să dezavueze un klemm local, iar Turcia, cu toată antipatia față de Erdogan, face parte din categoria de interes strategic #1.

  Aspirantul imperial continental german stă la coadă și profită de poziția patru labe pentru a implementa și el, din cînd în cînd și des, cîte un argument dorsal. În plus are și omul cocoțat la vîrful cel mai cel, chestie pe care, probabil, și americanii sînt nițel invidioși.

  Sistemul de dominație și control securist-justițiarist-militar e pus la punct de decenii, pentru America de Sud întîi, rafinat și adaptat după 1989 pentru Europa de Est. Accentul cade aici cu mai multă greutate pe componenta justiție și pe elementele de supra-statalitate prin care justiția iese de sub controlul societății naționale și intră sub cel al intereselor străine. Independența e doar față de români.

  Revenim.

  Ultima posibilitate constituțională, pașnică, rămasă ar fi cea menționată în titlu. O revoluție parlamentară, trans-partinică, prin care, în urma unei inițiative legislative, venită din partea oricărui grup de parlamentari care adună necesarul pentru a o pune în discuție, toată încîlceala de reglementări și instituții care ține în picioare structurile de control din justiție ale ocupantului extern să fie distrusă.

  Parlamentul de curaj și demnitate națională care și-ar asuma acest rol ar trebui să ignore total structurile de partid complet aservite, compromise la vîrfuri sau dovedind o lașitate și o paralizie îngrozitoare. Românii cinstiți din toate partidele, dar cu atît mai mult cei din PSD și ALDE, cei care au fost în mod concret aleși pentru așa ceva, trebuie să-și asume acest mare risc și această luptă grea.

  Fiara nu mai poate fi păcălită, ca la sfîrșitul anilor ’50, începutul anilor ’60, atunci adversar era puiandrul sovietic, detroțkizat, post-stalinist, acum avem de a face cu fiara bătrînă, iar potențialii noștri luptători au fost slăbiți pe dinăuntru, șubreziți de o feroce campanie de destructurare a valorilor naționale, globală, de altfel.

  Subtilitățile, bizantinismele pot fi studiate, se mai poate culege și folosi cîte ceva, dar nu vom face nimic doar cu ele, cel mult pierim mai lent.

  A venit vremea unei acțiuni concrete, fapt devenit deprimant de evident după ce toată lumea a putut să vadă deznădejdea absolută a celor ce ieșeau de la ședința comitetului central pesedist astă-noapte. Nici respectivii nu mai cred sau nu mai speră ceva de la mecanismele de partid.”

  Apreciat de 1 persoană

 7. Ana spune:
  OCTOMBRIE 13, 2017 LA 8:50 PM

  Doamna Ana, toti avem dezamagirile noastre. Eu, de exemplu, sunt dezamagit de PSD-ul actual, de la care, alaturi de multi alti cetateni, am asteptat actiuni coerente si ferme de reformare a sistemului si de repozitionare a Romaniei in relatiile cu partenerii externi. De fapt, aici este cheia problemei: Cu cat vom fi mai obedienti si toleranti cu tot ce aterizeaza din Vest, cu atat vom deveni mai slabi si mai vulnerabili.
  Nu Kalus Yohannis este cauza relelor din Romania, domnia sa este doar unul dintre efecte. Cel de la care asteptam, cu totii, sa schimbe cate ceva in zona cauzelor, este PSD, ca de aceea are majoritate in Parlament. In schimb, asistem la conflicte intestine, in interiorul partidului, din simpla dorinta a unui om de a detine puterea absoluta: Liviu Dragnea. Acest individ conduce partidul si tara in mod discretionar, pe un tel – drum gresit, iar in guvern s-au strecurat adevarati diletanti in materie de economie si finante. Cred ca noi toti avem obligatia (si dreptul implicit) sa reactionam si sa spunem lucrurilor pe nume. Eu o fac, aduc si argumente, pe care timpul si viata le confirma, deseori.
  Protejandu-i cu grija pe alesii nostri si aruncand torente de critici, pamflete si epitete in capetele adversarilor PSD, nu facem altceva decat sa ne comportam ca strutii domnului Grebla.
  Klaus nu se va schimba niciodata (in afara de lenjeria intima), romanii, cu mintile redevenite limpezi, trebuie sa-l readuca acolo unde ii este locul: La catedra de fizica a unei scoli generale din Sibiu.
  Dar acest obiectiv este imposibil de atins cu PSD – proprietate privata a domnului Tel-Dragnea.
  ps
  Doamna Luminita nu este din sticla, este o femeie puternica – beton si se descurca (si) singura, chiar daca apleaca surprinzator de facil urechea la palavrele mediatice despre Victor Ponta. (Z)
  Victor Ponta este un om periculos pentru sistem, de aceea trebuie, evident, atacat.
  Intrusii din PSD, cu conexiuni prin servicii, nu se simt in largul lor, atata timp cat Ponta inca poate sa vorbeasca liber.

  Apreciat de 1 persoană

 8. E bine sa gindim si aplicat si „out of the box”. Aplicat, stim contextul actual in regiune si cel mondial, unde elefantii isi marcheaza noile perimetre din „jungla”. Romania nu este un pericol real pentru Rusia. Romania este o tara care a avut o armata „varza” dupa ce a cazut comunismul. Are acum sansa sa aibe o armata care sa fie factor descurajant pentru oricine. Este esential pentru integritatea tarii, ca cei care isi fac planuri secesioniste sa se-npiedice de un ciot. Mai este insa drum lung pina armata romana sa fie inzestrata cum trebuie.

  Glasul diplomatiei si al cooperarii ar trebuie insa treptat sa inlocuiasca zanganitul armelor. Rusia a ocupat practic, impreuna cu Turcia zona Marii Negre, si alianta lor militara atipica ridica semne de intrebare pentru aliati, inclusiv declaratiile contradictorii despre achizitia de S400 de catre Turcia. Exercitiile ample militare ale Rusiei din Marea Neagra sunt o amenintare pentru Romania si o amintire neplacuta ca Rusia este un gigant care isi rezolva problemele cu bita, vezi Crimea si Donbas. Sigur, urmare a muratii productiei de portocale din California la Kiev, so oranjada ulterioara.

  Se stie deja ca Romania are o serie de probleme grele, nerezolvate cu Rusia, de la Tezaur, la Republica Moldova, armamentul si trupele ruseshti stationate acolo. Rusia ar face un pas inainte daca ar invita ea Romania, pe linga UE, sa participe la negocierile pentru Transinistria intr-un nou format.

  Apreciază

 9. O alta problema foarte grea in relatia cu Rusia este legata de istoria bisericeasca din Moldova, si cum Rusia inca controleaza biserica ortodoxa de acolo. In perspectiva vizitei Patriarhului Kirill in Romania la invitatia Patriarhiei romane, un articol bun in Adevarul mai jos. Evolutiile sau involutiile din discursul politic din Romania despre Molodova sunt incurcate si de aceasta realitate a dominatiei biesricii ruseshti.

  Sunt curios daca Iohannis il va invita pe Patriarhul Kirill sa discute cu el, fie mic dejun, fie cina cea de taina. Nu cred ca Patriarhul Kirill va veni la o partida de golf.

  http://adevarul.ro/news/eveniment/vizita-patriarhului-kirill-bucuresti-rezolvarea-ecuatiei-teologico-politice-basarabiei-1_59df66dc5ab6550cb80f443b/index.html

  Apreciază

 10. Nu vreau sa trivializez munca serviciilor noastre, care e grea, complexa si periculoasa. Imi revine in minte secventa filmata cu „agentul” roman deconsiprat si retinut la Moscova in perioada lui Basescu parca. Dar e de observat cum, sub Basescu, el insusi om al serviciilor trecute, agentiile noastre de informatii au primit enorm de multi bani de la buget. Romania avea si are cei mai multi agenti pe cap de locuitor din Europa, din cite inteleg, ceea ce ridica intrebari despre eficienta, si programele noastre de securitate nationala. De ce e nevoie de atitia spioni? Ca si intrebarea despre „statul gras” care ar fi dus in spate de cetateanul slab, te intrebi de ce nu sunt serviciile mai eficiente si au atita personal? Aici nu se poate face o reforma? De ce nu vorbeste nimeni despre asta, e nevoie de preot la unitatea centrala si spovedanie?

  Efectul l-am vazut: serviciile au devenit atit de puternice incit au inceput sa conduca alte institutii ale statului si sa controleze viata politica. Va dati seama ca in viitor, daca se aloca acesti bani armatei 2% si poate in viitor chiar mai mult, ca si in SUA, influenta unui complex militar romanesc in democratie va fi si el semnificativ. Daca azi vorbim de Republica Procurorilor, in viitor vom putea vorbi si de Republica Generalilor, un fel de alta Turcie, unde armata face guvernul „democratic”. Si din experientele altor tari se vede ca democratia si libertatile fundamentale intotdeauna au de suferit cind militarii si securistii controleaza statul intr-un fel sau altul. De aia e nevoie de o societate sanatoasa, educata, care sa raspunda proportionat acestor provocari, mai ales cele viitoare. De aia e nevoie de institute puternice de cercetare, de think-tankuri, care sa dea Romaniei oameni de talia dlui Nastase.

  Apreciază

 11. Citeam un articol pe euobserver al unui suedez, MEP la EPP (PPE) despre antisemitismul in crestere care se instaureaza in stinga politica europeana, antisemitism pe care il regasim si la suprematistii albi din SUA. O legatura bizara intre extrema dreapta din SUA si stinga radicala din Europa. Imi aduc aminte cum acum citiva ani in urma vizitam Suedia, si la Stockholm am fost socat sa vad o ampla democstratie a palestinienilor care isi fluturau steagurile, impotriva Israelului. M-a mirat foarte tare, si mi-a dat de gindit despre transformarea unui popor razboinic, a vikingilor, asa cum am invatat, intr-un popor atit de pasnic incit devine inofensiv si care nu stie sa se mai apere de invadatorii vremurilor noastre. Am fost insa si mai mirat sa aflu ca s-ar fi descoperit niste asa zisi vikingi care ar fi purtat straie pe care existau instrisuri cu „Ali” si „Allah” (pe BBC am citit zilele astea)…Si pentru ca lumea se schimba atit de bizar, amintesc ca in Germania se discuta sa se introduca o zi nationala musulmana. MI se pare mie sau Germania este un experiment gen „mixing pot” care sa creeze viitoarea rasa umana? Deja globalizarea a produs o generatie noua in care diverse rase se mixeaza mai eficient ca niciodata.

  https://euobserver.com/opinion/139398

  Apreciat de 1 persoană

 12. Unde dai si unde crapa …..

  SUA au sprijinit protocalii din Kiev. AU sponbsoitizat Maidanul.
  Ca urmare a victoriei Maidanului … Rusia a ocupat si anexat Crimeea.
  Ca raspuns la axezarea Crimeii SUA au adopata sanctiunik l;a adresa Rusie si au manvrat [ptr a scadea pretul petrolului, caci se stie Rusia depinmde finaciar de exportul de hudrocarburi. Se astepta ca in 2 luni Rusia in faliment sa strige „Kaput m-ati facut kaposta” . Inca se astepata falimentul Rusiei.

  Insa pretul scazut al petrolului a facut si alte victime… Printe ele si Arabia Saudita …. care a facut imprumuturi la FMI (10 milare $$$$lei) si azi cam trage matza de coada …
  Asa ca Arabia Saudita incearca sa vanda 5% din Aramco unui „investitor”. „Saudi Aramco este o companie petrolieră deținută de statul saudit, înființată în anul 1933 Compania este cea mai mare companie de petrol din lume după producția de petrol (3,2 miliarde barili anual), rezerve (259,9 miliarde barili), capacitate de procesare (10,8 milioane barili pe zi), exporturi de țiței (2,5 miliarde barili în 2006), exporturi de Gaz Petrolier Lichefiat (GPL) (285 milioane barili în 2006) conform datelor de pe site-ul acesteia” Important , da?
  Si Investotorul ala se pare ca va fi Dragonul Celest…..Or fi chinezii singurii care au bani si interesul? O fi o decizie politica?!

  Insa Arabia Saudita a convenit cu Rusia sa cumpere sistemul avansat de rachete sol-aer S-400, a anuntat joi televiziunea al-Arabiya, detinuta de statul saudit, potrivit Reuters. Regele Salman face o vizita la Moscova….

  Mda. Pana mai ieri Arabia Saudita era aliata fidela a SUA …

  Apreciat de 2 persoane

 13. Ziua ca prostii

  In fine se obtune rezultatul dorit al fosgaielii din STRADA incepuata cu protestele contra ordonatei 13.
  Ca ma rog se zicea de Varanu, de coruoptie , ca #Rezikst, ca Noaptea ca hotii ca guvernu sa vaza de programu de guvernare ptr cvare a fost votat PSD ul ..astea erau praf in ochi.
  Insa de acu se vaz rezultatele – sporirile de salarii promise pe 1. ian 2018 intra in con de umbra.
  Se renunta la exonerarea impozitarii salariilor sub 2000 de lei ..insa se pastreaza ideea scaderii cotei (h)unice reduse la 10% (cat in Rusia)…
  Se pastreaza mutarea contribuţiilor pentru sănătate şi pensii în NUMAI in sarcina angajatului iar mediul; de afaceri ramane cu ce a fots miluit – ca asa trebe sa aikstam bogatanii!

  Salariatii , cel mult vor ramane cu prea iubitele lor tichete de masa care sunt o plasa!. A nu zic ca nu sunt bune tichetele de masa cand le ai … insa e un insa. pentru tichete de masa n bu se platesc contributii sociale. Adica nema ptr fondul de pensii . (idem masina de serviciu si alte facilitati oferite de firma) …
  Cum scriam Cartel Alfa are enterese in tichetele de masa – Accor Services are peste 35.000 de companii client , peste 1.500.000 de salariați. Nu stiu cat se castiga pe un tichet insa daca se ia numa 1 leu pe luna de salariat , adica 18 milioane pe an adica 4 miliopane euroi pe an … are dom Hosu din ce sa isi intrrtina cimcumferinta stomacului … si nu numai….

  E .. si asa se va ajunge la vorba lu Tanase „Si cu asta ce-am facut?

  Si uite asa se va face trecerea de la Noaptea ca hotii la Ziua ca tontii!!!

  Apreciat de 1 persoană

 14. Ha … sa fi3 ceva nostalgii de stangism extre?
  „Amicul casei”. Radu Banciu da dovada de intoleranta la cstiguri materiale :
  „Simona Halep a fost mereu ambiţioasă şi a fost întruchiparea dârzeniei pe teren, dar i-au lipsit atuurile estetice. Niciodată nu a fost o jucătoare de creaţie, de inteligenţă evidentă pe teren. Nu are mental de divă, de Şarapova, de Serena. La Simona Halep, mentalul nu există. Când va da peste o jucătoare de excepţie, va lua bătaie. Ea nu a progresat. |Simona Halep face tenis pentru avere, pentru notorietate, pentru a-şi umple zilele cu ceva. Ai văzut care este limbajul ei. Limbaj de Gică Popescu, de Hagi, de Lăcătuş. Ştie să înjure un pic pe teren, ştie să facă un pic de scandal. Nu ştie să se dozeze din punct de vedere mental. Simona Halep nu are cultura tenisului” (http://www.prosport.ro/alte-sporturi/tenis/comentariu-scandalos-al-unui-realizator-tv-la-adresa-simonei-halep-e-ridicol-ca-a-ajuns-numarul-1-mondial-face-tenis-pentru-avere-pentru-a-si-umple-zilele-cu-ceva-16766181) As zice ca el are o de4zvboltata cultura stangista ..bazata pe l.upta de clasa …

  Apreciază

 15. Inca odata sunteti indreptatit in opiniile si viziunea dv despre politca externa a Romaniei de recenta luare de pozitie a lui Juncker care militeaza pentru refacerea legaturilor cu Rusia, fara de care nu se poate vorbi de o arhitectura a pacii si dezvoltarii in Europa.
  Da-le Doamne mintea de pe urma…

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.