Diseară, la Antena 3, cu Răzvan Dumitrescu

Diseară, la Antena 3, sunt invitat de Razvan Dumitrescu, la ora 20, să purtăm un dialog despre viata politică românească si despre ce se intâmplă in lume.

Oricum, astăzi este o zi specială. Dimineată, voi participa, la Tărtăsesti, la un „botez” deosebit. Liceul tehnologic din localitate va primi numele tatălui meu, „fiu al satului” – in anul in care se implinesc 100 de ani de la nasterea sa.

Ziua de astăzi este specială insă si pentru că astăzi ii sărbătorim pe Sfintii Constantin si Elena. Unul dintre sărbătoriti este si mama mea, care va implini, in curând 89 de ani.

Adaug urarea mea de „La multi ani” pentru toti cei care isi sărbătoresc astazi ziua numelui si le doresc sănătate si bucurii in familii.

6 gânduri despre “Diseară, la Antena 3, cu Răzvan Dumitrescu

  1. M.E.P.

    Spuneti ca regionalizarea este primul pas catre destramarea statelor nationale.

    Eu pot fi de acord, partial, cu dvs, sper ca v-ati gandit si la domnul Fragmentarium (cel care a adus in discutie tema regionalizarii) , atunci cand ati formulat aceasta idee.
    Totusi, eu nu as respinge total cele propuse de colegul nostru, de aceea i-am adresat cateva intrebari legate de capabilitatea Romaniei de a initia, sau de a participa in conditii paritare un/la un astfel de proces menit sa reuneasca in mod firesc natiuni libere si egale intre ele si care se respecta reciproc, fara ca una dintre parti sa incerce a impune cu orice pret propriile sale valori celorlalti.
    Exista suficiente valori care sa fie puse laolalta, in primul rand respectul fata de propria istorie, cultura si religie si implicit cel reciproc. Este adevarat, doar state cu istorie si cultura solide pot sa-i respecte pe altii. Cei care inventeaza pseudocultura, sunt prin definitie agresivi si expansionisti prin orice mijloace(vezi cazul SUA).
    Ati simtit cumva ca ambasadorii SUA si UK ne respecta, participand la asazisul mars al diversitatii, in conditiile in care ,,acceptabilitatea” vesticilor fata de credinta noastra nationala, traditiile si conceptiile noastre despre familie este din ce in ce mai restrictiva ?
    Ce avem in comun cu state care refuza dreptul natural si fundamental al copilului la o mama si un tata, doar pentru ca doi oameni de acelasi sex se simtit atrasi sexual unul de altul (sau una de alta) ?
    Acele state promoveaza de fapt egoismul absolut al individului in numele caruia orice este permis, chiar si relativizarea naturalului, chiar daca drumul pe care merge acel individ duce inexorabil catre moarte, nu catre viata.
    Este aceasta o valoare pe care sa ne-o insusim fara rezerve ? Putem sa anulam rolul esential al familiei genetice in consolidarea comunitatii si comuniunii culturale si implicit a suveranitatilor nationale ?

  2. Sănătate doamnei Năstase senior! Câtă viață îi va da Dumnezeu, să fie pe picioare și în legătură cu lumea asta care e!
    Și mama se numea Elena, dar eu nu pot decât să mă gândesc la ea și să aprind o lumânare.
    În privința liceului, felicitări! E un gest frumos și corect din partea comunității.

  3. Ca intotdeauna, mi-a placut aparitia dumneavoastra; a adus intelepciune, calm si echilibru intr-o lume si perioada in care vedem mai mult ochi injectati si multa ura. Aceasta ca impresie generala.
    La multi ani mamei dumneavoastra!

  4. Aveți această încăpățânare elegantă…Și astă-seară, ca și în alte interviuri, le-ați explicat CUM SE FACE. Aproape didactic, aș spune. Politică internă, politică externă…Mi-a atras atenția răspunsul la întrebarea dacă mențineți relația cu partidul pe care, de altfel, l-ați creat. E a doua oară când vă aud răspunzând că nu vreți să faceți publice numele celor cu care mai aveți tangență, pentru A NU LE PROVOCA PROBLEME ÎN INTERIORUL PARTIDULUI. Așa ar trebui să fie?

    Nu știu care este logica lucrurilor… despre normalizarea relațiilor cu Rusia, nu ați obosit să vorbiți; nu se întâmplă nimic… se pierde și prietenia, aproape recuperată , cu China. Deși orientarea României ar trebui să fie către familia țărilor europene latine, faptul că președintele este etnic german, și nu un etnic german înțelept , ci unul inodor , incolor și insipid ca o bere nemțească în care s-a turnat apă chioară din abundență, ne orientează forțat către o politică rușinoasă, de implorare a favorurilor unor țări pentru care „a fi rece” nu denumește neapărat o situație meteorologică : Germania, Olanda…

    De fapt, pe Klaus Werner, nici nu cred că-l interesează… cred că este mai important pentru el pătuțul de 2,40 x 2,20 metri din dormitorul reamenajat ( lungit-lățit) … vilișoara LAC 3 cu adăpost antiatomic în subsol, că, de! doamne ferește de vreun eveniment apocaliptic! … vacanțele cu doamna Carmen, pe plaje însorite din Florida… să aibă parte de un Guvern care să nu-l deranjeze dar să-i sporească bugetul prezidențial… să meargă în week-end-uri nenumărate (la munte, la munte, la munte…)… să umble cu „bica” ( nu cu Alina Bica, desigur , ci cu „bica ” lui preferată, mută și cu două roți, foarte potrivită ca însoțitoare, ca orice chestie lipsită de limbaj) …să nu facă nimic… Altfel, cred că se trezește dimineața devreme, de cum s-a crăpat de ziuă, n-ai putea să spui că-i leneș… să nu faci nimic, este o activitate la fel de serioasă ca oricare alta .

    Hăul care se cască în guvernarea României, precum gaura din steag la Revoluție, este POLITICA EXTERNĂ…iar furunculul care bombează guvernarea României, și trebuie degrabă incizat, este JUSTIȚIA. Adică, vale –deal… peisaj mioritic…

    P.S. E foarte frumoasă inițiativa de a da numele tatălui dumneavoastră unui liceu. Cu numele tatălui meu a fost „botezată” Secția de nou-născuți a Spitalului Județean Tulcea… sper că mai există …spun asta , pentru că , din când în când, Secția de copii dispare din Tulcea… nimeni nu rezistă… Cred că tatăl meu ar privi, astăzi, o astfel de realitate ca pe o chestiune atât de absurdă, încât ar refuza să o accepte.

    Toate urările de bine mamei dumneavoastră, doamna Elena Năstase. Nu uit nici o clipă modalitatea de protest a domniei-sale , care a trecut perioada încarcerării dumneavoastră în propria sa închisoare, prin refuzul de a mai ieși din casă. „Conformare voluntară” la regimul de detenție… cam așa cred că a fost …

  5. Foarte inspirată abordarea ținînd cont de restricțiile impuse de Justiție. Ca de la fost premier la actual premier ( nivelul de eficacitate a guvernului Grindeanu, factorii de interferență care-l împiedică să lucreze cu moatarele turate, cum ar reacționa AN în locul lui Grindeanu vis-a-vis de ministrul Justiției și arhiva SIPA, etc ). Singurele referiri la bucătăria PSD au fost Liviu Dragnea a crescut mult și Victor Ponta gen ”brânză bună în burdif de câine”. Cea mai interesantă remarcă a fost cea referitoare la lipsa oricărei inițiative de poziționare a României în mega proiectul chinezesc OROB ( one road one belt ) care include 60 % din populația globului, finanțat de cu 890 miliarde USD. Am auzit cam 10-20 % din ceea ce Adrian Năstase ar avea de spus dacă ar avea voie.

Lasă un răspuns