Spre un guvern „de coabitare”?

Desemnarea unui nou ministru al justitiei, in contextul cunoscut al ordonantelor de urgentă, pune in discutie configuratia viitoare a guvernului. Tinând seama si de faptul că procedura remanierii permite un un veto „temporar” al presedintelui. E posibil, in aceste conditii, să avem un guvern „de coabitare”, in care o parte a ministrilor să fie politici si altii (altul) să fie tehnocrati? O formă de  guvern mixt, „partial color(at)”? Eventual, o formă de coabitare a executivului cu puterea judecătorească. Ar putea, de exemplu, CSM să delege pe cineva la ministerul justitiei? Sau ar putea fi reactivat pactul de coabitare cu presedintele, prin care zona justitiei să se transfere la presedinte, in cadrul „domeniilor rezervate” (alături de politica externă)? Cam asta s-a intâmplat, de fapt, in ultimii ani. In definitiv, si Robert Cazanciuc a fost un tehnocrat.

Este clar că PSD, in momentul de fată, nu are formulată o politică relativ coerentă in domeniul justitiei. Are, la nivelul unora dintre membri, un fel de impulsuri personale, cenzurate apoi, rapid, de liderii partidului. Sau are propunei intempestive, punctuale, identificate, pe drept sau pe nedrept, a fi in folosul unora dintre lideri. Lipsa unei abordări clare in acest domeniu, spre deosebire de domeniul fiscal sau de cel social, a creat „marea brambureală” din domeniul penal (spre exemplu „uite abuzul in serviciu, nu e abuzul in serviciu”). In plus, zeci de texte ale codului penal, declarate neconstitutionale, au ramas in stand-by. E destul de clar, „vânătoarea de vrăjitoare” in domeniul luptei anti-coruptie a creat multe pagube colaterale in ceea ce priveste functionarea administratiei, initiativa si procesul de decizie la nivelul liderilor politici sau in ceea ce priveste capacitatea capitalului românesc de a concura capitalul străin in România. In plus, ea a oferit prilejul Uniunii Europene să cenzureze statutul si fondurile disponibile pentru tara noastră, invocând chiar autoflagelarea noastră, prefăcându-se că nu intelege că este vorba, in principal, de o luptă pentru putere.

In aceste conditii, mi se pare mult mai importantă definirea unei  politici  moderne, coerente,in domeniul justitiei, de către PSD. Numirea ministrului justitiei – care ar trebui să fie instrumentul de punere in aplicare a ei – poate fi subsumată acestei decizii. Si la echipele de fotbal se pot face transferuri in timpul campionatului, dar noul jucător trebuie să-si asume culorile noului club. Un specialist adus din afara partidului la minister – intr-un guvern care se mandrea că este un guvern politic – ar trebui să-si asume o astfel de politică (dacă ea există). Nu să „peticească” sistemul inventat de Băsescu si Macovei.

In opinia mea, majoritatea parlamentară ar putea avea o initiativă de mai mare amploare, solicitând  celor două Camere un vot de incredere pentru un guvern Grindeanu 2, care să adauge unele elemente la programul initial de guvernare, inclusiv in domeniul politicii in materie de justitie, si să facă inlocuirile necesare de ministri – acolo unde posturile sunt vacante dar, eventual, si la alte ministere. Ar putea fi modificată si configuratia guvernului – spre exemplu, adăugând o componentă institutională de comunicare publică.

O altă variantă ar fi – sper să nu se opteze pentru ea – atitudinea vulpitei care ii cerea Micului print să o domesticească.

PS 1 La ministerul justitiei – spun unii – ar fi nevoie ca secretarii de stat să fie dintre cei care isi asumă politica acestui guvern iar functionarii din minister să fie „tehnocrati”, nu doar vechi suporteri ai Monicăi Macovei.

PS 2 Nu voi obosi  să scriu că ar fi utilă re-deschiderea departamentelor partidului, pentru a identifica noi specialisti din teritoriu, pe toate domeniile guvernării, pentru a avea un feed-back real din teritoriu si pentru a colecta noi initiative.

96 de gânduri despre “Spre un guvern „de coabitare”?

 1. „Fundația pentru o Societate Deschisă a miliardarului George Soros care a finanțat proiecte de milioane de dolari între 1990 și 2014 își va închide filiala locală, iar echipa română va crea un organism filantropic nou, conform surselor.

  În ultimii trei ani, Soros nu mai acordat niciun grant direct către filiala locală a Fundației pentru o Societate Deschisă, considerând că democrația românească este suficient de dezvoltată. Astfel, după 2014, fundația s-a finanțat din venituri proprii (spre exemplu, prin activități comerciale precum traininguri).”
  Iar din 2017 , parte din membrii sunt plătiţi din Bugetul României, adică de Parlament, unde se simt ca acasă : dorm pe rupte ! 😉 ( uneori rămân şi peste noapte; cică nu-i nici o deosebire pentru ei unde dorm 😉 ) :mrgreen:
  P.S.
  Soroş + SRI = LOVE (DiGi şi Hotnews)

  Apreciat de 1 persoană

 2. Nu ştiu dacă-i întâmplător, sau nu, dar după ce ieri Sorin Grindeanu dădea un interviu Realităţii TV, astăzi acelaşi post face cunoscută opinia lui Adrian Năstase publicată şi în acest articol !
  Care-i vulpea şi care-i Prinţul ?! 😉
  Mai ales că Guşă se umfla şi-n pene, că Grindeanu are curaj să vină la Realitatea, ştiind că acest post i-a susţinut furibund pe pieţari şi pe Johannis , atacând şi persiflând în ultimul hal Guvernul PSD-ALDE !
  Vorba aia : Vom vedea, zise orbul ! 😉

  Apreciat de 1 persoană

  • Gusa este un raspandac, dirijat de o putere oculta numita, prea elegant spun eu, „statul profund”.

   In acest moment analiza dlui Nastase ar fi excelenta daca puterea s-ar afla in mana celor alesi democratic, de orice culoare ar fi. Nu este deloc asa, nici pe departe. Acelasi lucru se intampla si peste ocean iar sansele de a ne intoarce la normalitate scad pe zi ce trece. Asta este polita de plata pentru ca am ignorat constructia statului politienesc de tip big brother.

   Intelegem oare in ce lume traim si spre ce ne indreptam? Spre exemplu, smartphone-ul este unul dintre cele mai nocive instrumente folosite vreodata. Nu pentru ca are lanterna ca sa formezi tricolorul ci pentru ca-l conecteaza pe om la lumea virtuala de care devine dependent si controlabil pierzandu-si pana si putinul discernamant pe care-l mai are.

   Desigur ca avem si optiunea de a fi sclavi fericiti ignorand complet aspectele ontologice insa ma tem ca fericirea asta ar fi de scurta durata: doar pana cand turma va deveni inutila.

   Apreciat de 2 persoane

 3. Orice formulă de «coabitare» ar fi o gravă greşeală politică pentru că ar pune inevitabil guvernul în defensivă şi l-ar plasa pe o poziţie de inferioritate faţă de instituţia prezidenţială. Din moment ce Preşedintele Iohannis a instigat public la folosirea de mijloace insurecţionale anti-democratice pentru răsturnarea guvernului «de penali», numai o luptă politică ofensivă îl poate forţa să revină în cadrul constituţional al funcţiei pe care o ocupă.

  De altminteri, Liviu Dragnea a afirmat recent că va aduce în ţară consilieri străini, inclusiv de la Convenţia de la Veneţia, pentru a ajuta guvernul să elaboreze o lege a răspunderii magistraţilor în acord cu prevederile europene. Va fi un pas important – cel mai important probabil ! – în vederea depolitizării justiţiei româneşti. Or, «coabitarea» ar îngreuna semnificativ procesul de redactare şi aprobare al noii legi, inclusiv prin presiuni externe, dat fiind că toate forurile tutelare ale UE sunt conduse în acest moment de membrii ai PPE-ul european, la care sunt afiliaţi atât PNL cât şi PMP.

  Apreciat de 2 persoane

 4. Nu e adevarat ca secretarii de stat, macar unul dintre ei, stampilati de CSM, s-au dus (sau s-a dus) repede sa dea declaratie la DNA? Un ministru din afara partidelor de guvernare va fi un cui al lui Pepelea si o platforma de atac al guvernului din interior. Desigur daca Liviu Dragnea va fi in stare sa sugereze un ministru care sa fie mai mult decat un fost subinginer (metalurg?) cu doctorat la Balti (unde mai nimeni nu vorbeste romaneste!). Daca il duce mintea, atunci sa desemneze un ministru tare si care sa faca in mod evident justitie adevarata. Insa nimic ordonanta, totul parlament si discutii publice, inclusiv cereri de referendum pe unele subiecte. In zona justitiei democratia trebuie sa fie la superlativ. Altfel, e clar ca ar fi bine ca guvernul sa fie remaniat, politic vorbind e anorexic rau. Sper ca lui Liviu Dragnea i-a trecut pofta de a fi prim-ministru.

  Apreciază

  • Lăsați, la Bălți se vorbește și românește, vă asigur!

   În rest, ori „ne cunoaștem”, ori nu, e corect ce spuneți. Cu excepția (eu mereu văd excepții) că nu-i suficient să-l ducă pe Liviu Dragnea capul, cred că trebuie să și „poată”. Contributorul @Andi are dreptate: mă tem că i-au „făcut” de la Bruxelles și de data asta! Cu regret și amărăciune…

   Apreciat de 1 persoană

 5. NEÎNCETATA EPIDEMIE DE VARIOLĂ ; CUM HRĂNIM VIRUSUL, CA SĂ „REZISTE”, SĂRACU’…

  Se pot face de toate … programe ambițioase, reparații necesare, zburdălnicii legislative, orice… Adică orice, în afara aplicării unei terapii rapide și necesare pentru vindecarea „vărsatului negru” al societății românești: JUSTIȚIA. Am spus „vărsat negru” pentru că în acest sensibil domeniu semnele hidoase ale bolii rămân definitive pentru victimele virusului bicefal DNA-SRI, virus care a suferit câteva mutații, dar nu chiar esențiale, din anii 50 până astăzi. Că infantilul amator de tăieri de panglici, Teodor Paleologu, crede altfel și spune că abia așteaptă să-l cheme din nou la DNA , unde s-a simțit, instituțional vorbind, foarte bine și în siguranță, că poate a doua oară ar avea informații cu care să sprijine mai hotărât „organele”, e altă problemă…

  Cum încearcă cineva, oricine ar fi acela, să aplice un tratament cât de modest pentru această maladie, nu numai că nu putem opri agravarea bolii, dar ne umplem, suplimentar, de „marțea neagră”, de „noaptea ca hoții” și de „rezist” desenat pe toate gardurile și pe asfaltul din Piața Victoriei, mai ceva ca portretul lui Cioloș zugrăvit pe pereții nevinovatelor garaje.

  Iluzia mea că lucrurile s-ar putea schimba în bine s-a ofilit când am ascultat-o, încremenită, pe doamna Cristina Tarcea, președinta ÎCCJ, care NU CITISE TEXTUL ORDONANȚEI DESPRE GRAȚIERE, dându-și cu părerea despre aceasta la începutul scandalului … că pe-atunci nenorocirea venea cu „Grațierea” , abia apoi a fost „Abuzul în serviciu”, după care a venit „ Jos Iordache”, și, încununarea protestului cu „Jos Guvernul Grindeanu!” cu varinata exotică „Alegeri anticipate”, astfel ca toți aceia care au fost la munte, în ziua votului, să-și poată exprima, totuși, opțiunea politică la „reexaminare”, mai ales că zăpada pe pârtiile de schi s-a mai topit… La întrebarea dacă ORDONANȚA e dată „cu dedicație”, întrebare pusă de un reporter foarte priceput la interpretat legislație, pe holul CSM-ului, unde se tranșează toate cele, delicata și cumpănita doamnă Tarcea, a răspuns așa :„ …Dacă mă iau după tot ceea ce s-a discutat în spațiul public, așa pare a fi…(!!!!) ” . Păi, doamnă, matale n-ai voie să zici o chestie ca asta că atunci mi se face frică rău de tot, pentru că este posibil cred, ca tot după „ceea ce se discută în spațiul public ”să te iei și când judeci o cauză!

  Nu cred că „apprivoiser” e verbul ci a „tendre”-ui ( licență poetică) , adică „a frăgezi” , în termeni populari… nu există nici un Mic Prinț aici și nici o vulpe dornică de afecțiune. În schimb cred că e plin de șacali clănțănind în jurul României, șacali pe care-i hrănesc , cu generozitate, hienele dinăuntru.

  Apreciază

 6. Revin la o parere pe care am mai exprimat-o cum ca procurorii nu au de ce sa fie magistrati, deoarece, in acest caz justitia este dezechilibrata.
  Zeita dreptatii este legata la ochi tocmai pentru a cantari doar argumentele pro sau contra unei cauze fara sa vada cine argumenteaza. Ea simte doar ca balanta se inclina. Daca un taler are in plus si greutatea asigurata de un magistrat, se porneste de la inceput de la un dezechilibru al actului de judecata.
  Nu stiu daca exista instrumentul parlamentar necesar, poate prin modificarea Constitutiei, dar consider ca breasla procurorilor ar trebui sa fie scoasa din randul magistratilor, aceasta ramanand doar judecatorilor. Cu alte cuvinte, procurorii sa devina „avocati ai statului”.
  De altfel, nici Constitutia nu prevede ca procurorii sunt magistrati, ci functionari ai Ministerului Public:
  „Art 131 (2) Ministerul Public îsi exercitã atributiile prin procurori constituiti în parchete, în conditiile legii.”
  si „Art 132 (1) Procurorii îsi desfãsoarã activitatea potrivit principiului legalitãtii, al impartialitãtii si al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justitiei.”
  Sa inteleg ca procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministrului Justitiei, deci a Guvernului?
  Cristi Danilet argumenta in favoarea calitatii de magistrat a procurorului, deoarece, spune el:
  „Procurorul nu aparține puterii executive și cu atât mai mult celei legislative, nu aparține administrației publice, ci face parte din Ministerul Public care e parte din autoritatea judecătorească. Procurorul are un grad de independență mai redus ca judecătorul, dar asta este acceptată de standardele internaționale în materie ca datorându-se structurii piramidale a parchetelor.”

  Daca Ministerul Public este parte din autoritatea judecatoreasca, conform Danilet, sa inteleg, din aceasta exprimare, ca procurorul,are autoritate in actul de judecata impreuna cu judecatorul? Sau am eu o gandire prea simplista?

  Domnule Nastase, care este parerea dumneavoastra? Poate elaborati intr-un articol dedicat acestei probleme. Totusi, vocea dumneavoastra este luata in consideratie.

  Apreciat de 1 persoană

 7. @all

  Vă trimit , prieteni, dintr-o depărtare din ce în ce mai depărtată, deoarece mesajele mele se pierd pe drum – cam unul din trei, așa că deja am „fluturi în stomac” când apăs butonul „TRIMITE COMENTARIUL” – acest splendid poem. Melcul Adeodatus sunt eu; nu reușesc să ies din „cercul vrăjit”. Dacă și voi pățiți la fel, eu zic să încercăm comunicarea, pe dealuri, cu semnale cu fum . Vorbesc despre textele CARE NU INTRĂ ÎN AȘTEPTARE, ci dispar, pur și simplu …

  Mihai Ursachi :

  „Cântecul mut al melcului Adeodatus

  De la o frunză
  la alta frunză
  e-o depărtare
  fără sfîrșit.
  Duc o scrisoare
  din cercul vrăjit.

  Toate se schimbă…
  a fost un vis
  tainica limbă
  în care s-a scris.

  Nu-i nici o frunză
  ca să pătrunză
  ceea ce scrie
  pe cochilie.

  De la o frunză
  la altă frunză
  e-o depărtare
  fără sfîrșit.
  Duc o scrisoare
  din cercul vrăjit.”

  Apreciat de 1 persoană

 8. De la ultimul meu mesaj, cel de la 6:29 pm, a mai dispărut un text… aproape tot ceea ce se referă la temă, dispare… e un lucru care mă mâhnește profund… mă topesc ca o bucățică de zahăr într-un pahar cu apă.

  Apreciază

 9. „…Astfel, micul prinţ o domestici pe vulpe. Dar o dată şi o dată, ora plecării fu aproape:
  – Ah! făcu vulpea… voi plânge.
  – E vina ta, zise micul prinţ, eu nu ţi-aş fi dorit răul, dar tu ai vrut să te domesticesc…
  – Bineînţeles, spuse vulpea.
  – Dar tu o să plângi! zise micul prinţ.
  – Bineînţeles, răspunse vulpea.
  – Atunci nu câştigi nimic din asta!
  – Ba câştig, zise vulpea, gândeşte-te la culoarea grâului.
  Apoi adaugă:
  – Mergi să revezi trandafirii. Vei înţelege că al tău este unic pe lume. Vei reveni să îmi spui adio, iar eu îţi voi face cadou un secret.
  Micul prinţ plecă să revadă trandafirii.
  – Voi nu sunteţi deloc la fel ca trandafirul meu, voi nu reprezentaţi nimic pentru mine, spuse el. Nimeni nu v-a domesticit şi nici voi nu aţi domesticit pe nimeni. Voi sunteţi precum era vulpea mea. Nu era decît o vulpe ca oricare alta dintr-o sută de mii. Dar eu mi-am făcut-o prietenă şi acum este unică în lume.
  Trandafirii erau stânjeniţi.
  – Voi sunteţi frumoşi, dar sunteţi goi de înţelesuri, le mai spuse. Nu e niciun motiv să mori pentru voi. Bineînţeles, pentru un trecător obişnuit, trandafirul meu este la fel ca voi. Dar el singur este mai important decât voi toţi la un loc, pentru că el este cel pe care l-am udat. Pentru că el este cel pe care l-am adăpostit cu paravanul. Pentru că el este cel căruia i-am omorât omizile (în afară de două-trei cât să aibă şi fluturi). Pentru că el este cel pe care l-am ascultat plângându-se, ori lăudându-se, ori, uneori, chiar tăcând. Pentru că este trandafirul meu.
  Apoi reveni la vulpe:
  – Adio, îi spuse el…
  – Adio, spuse vulpea. Iată secretul meu. Este foarte simplu: nu vezi bine decât cu inima. Ceea ce este important nu se arată ochilor.
  – Ceea ce este important nu se arată ochilor, repetă micul prinţ, ca să îşi aducă aminte.
  – Timpul pe care l-ai petrecut cu trandafirul tău îl face atît de important.
  – Timpul pe care l-am petrecut cu trandafirul meu…repetă micul prinţ, ca să îşi aducă aminte.
  – Oamenii au uitat acest adevăr, zise vulpea. Dar tu nu trebuie să uiţi. Eşti răspunzător de tot ceea ce ţi-ai apropiat, de tot ceea ce ai domesticit. Eşti răspunzător de trandafirul tău…
  – Sunt răspunzător de trandafirul meu… repetă micul prinţ, ca să-şi aducă aminte…”

  Cineva răspunde de noi?

  Apreciază

 10. Ne poate place politica ruseasca regionala sau internationala sub Putin sau nu. Problema nu tine insa de factori subiectivi. Ce ar trebui sa conteze pentru Romania in politica ei externa ar fi o politica a usilor deschise, adica de comunicare. Este foarte posibil ca nici ei si nici noi sa nu ii intelegem in toata complexitatea si fluiditatea de azi. De aceea ar fi fost extrem de util, in interesul pacii chiar, sa existe dezbateri intre politologi rusi si romani, poate chiar cu oaspeti din tari din Europa de Est si de Vest.

  Ma uitam azi la o emisiune ruseasca pe Rossya 1, cu moderatorul Vladimir Soloviov si invitati de ai sai (emisiunea „Voskresnai vecer”, talk show politic cu o invitata deputata din Estonia, o doamna vice la Duma ruseasca, un politolog, vajnicul lor nationalist-imperialist Jirinovski, si doi alti invitati, specialisti in politica externa). Discutau despre relatia SUA-UE, despre viitorul UE, a armatei europene, a discutiilor de la Munhen despre Minsk2, cu Pence si Mnuchin, si ce inseamna asta pentru Rusia. Mi s-a parut o dezbatere foarte interesanta, si diversa in opinii, de la un Jirinovski care cere ca toti est europenii sa invete ruseste, la parerile unui domn rus foarte periat, in stil occidental. In orice caz, ii intereseaza ce se intimpla cu UE, si stiu ca UE nu poate ignora Rusia la nesfarsit. Si chiar daca o fac, Rusia ar trebui sa isi continue drumul de mare putere, dar spun ei si de natiune pacificatoare. A fost amuzant cind Jirinovski ii spunea doamnei deputat din Estonia, ca pe Rusia nu o intereseaza sa atace Estonia si tarile Baltice, si o intreba de ce au ei nevoie de atita armata, investitii de 2% cerute de americani. S-a mai discutat si despre ce spun ei a fi paranoia occidentala despre presupusele atacuri cibernetice asupra SUA, Frantei si Germaniei, amintind ca hackerul prins in SUA era de fapt ucraenian.

  Mie nu imi place modul ignorant in care se discuta despre Rusia in media romaneasca, sau totala indiferenta a autoritatilor romane, in timp ce alti vecini ai nostri isi creaza oportunitati pentru viitorul natiunilor lor.

  Apropo, Gallup a facut o cercetare interesanta, si au descoperit ca patru tari NATO ar prefera sa fie aparate de Rusia si nu de NATO. Astea sunt Bulgaria, Grecia, Slovenia (tara Melaniei Trump) si Turcia !! Turcia !!

  https://www.bloomberg.com/politics/articles/2017-02-17/melania-trump-s-slovenia-would-pick-russian-over-u-s-protection

  Apreciat de 1 persoană

  • @trexsr: „Mie nu imi place modul ignorant in care se discuta despre Rusia in media romaneasca, sau totala indiferenta a autoritatilor romane, in timp ce alti vecini ai nostri isi creaza oportunitati pentru viitorul natiunilor lor.”

   Asta deoarece Romania s-a ars de mai multe ori cu „oportunitatile” create Rusia, iar cine s-a fript odata sufla si’n iaurt.

   Apreciază

   • Sigur, sa „suflam in iaurt”, dar sa nu facem doar asta! Sa nu ne asteptam ca aliatii nostri ne vor si asigura securitatea, ne vor rezolva si problemele noastre externe, si ca vor fi atit de „umani” sa ne dezvolte si economic. Nu, noi trebuie sa actionam. Avem tineri capabili si seniori cu experienta. Asta ne trebuie, un „Sfat al batrinilor si tinerilor”. Sigur, e o idee, dar vad cum tara este paralizata intr-un epopeic razboi romano-roman, in care incercam sa deslusim ce inseamna de fapt „statul de drept”.

    Apreciază

  • Dumneavoastră aţi văzut în ultimii ani emisiuni despre politică externă, relaţii internaţionale? Cine să le facă şi cine să le urmărească? Credeţi că vor avea audienţă? Trăim într-o mare izolare informaţională. Cei care mai ştiu vreo limbă străină mai află câte ceva de pe Euro News sau TV5. Ceilalţi, şi sunt mulţi, trăiesc într-o ignoranţă totală, precum nord-coreenii.

   Apreciat de 2 persoane

  • Pe ici pe colo unii incep sa se prinda ca diferendumul Rusia-Romania nu se leaga de „comunism” ci este nitel mai vechi.

   Adevarul este ca relatiile cu Rusia au mers de la excelnt la mizerabil .. cu largul concurs al Rusiei.

   Daca in sec XVIII Rusia era bine vazuta – tara sora otodoxa care luptand cu turcii urma sa ne elibereze … iluziile s-au spulberat la 1812 cand au rasluit juma din Moldova. Si au pus granita greu de trecut .. despartind familii . Si au „ajutat” unii boieri sa se mute in Moldova (jumatea rasluita primind numele de Basarabia) si adio mosii. Iti dai seama ca unii au ramas cu resentimnete…
   Apoi regimul Regulamentului Organic. Se pot zice si unele lucuri bune despre el insa prea putine. Zic decat ca a fost „codicele muncii de calca” si in fara de asta era prvit de o parte asa boierimii (si destui tragoveti) ca o frana , un inhibitor al dezvoltarii sociale.
   In fine interventia din 1848 a indepartat orice simpatie a elemntelor liberale ….
   Prepunerea ca agenti rusi au fots in spatele unei maifestatii de dezunire care a avut loc la Iasi dupa abdicarea lui Cuza .. a agravat dosarul.
   In fine cand la 1878 tarul a amenintat cu dezarmarea armatei romane a pus capac . Combinata cu alte magarii rusesti a facut ca clasa politica romana (si nu numai) sa fie extrem de reticenta fata de Rusia … care incepe sa fie provita ca principala ameintare la adresa Romaniei.. Si din aceasta cauza Romania (pe sest) adera la Triplice.
   In fine malversatiunile rusesti din iarna lui 1916 cand s-a zis ca Rusia a tradat Romania au facut ca rusofobia sa prevaleze .. fara a mai amesteca si bolsevismul …
   (Da Partidul Comunist din Romania a fots interzis .. pebtru atitudinea sa fata de intefritatea tarii.
   Insa un partid socialist roman din epoca avea si el un program socialist cam maximalist. Nu a fots interizs findca nu se preocupa de frangerea tarii . A da. patidul Comunist omdeita duopa infiintare a avut o continua hemoragie de membri. De sa ii faci .. cei care lupsasera cu arma in mana pentru Reintregire nu parea agreau idicatile kominterniste referitoare ela autodeterminare pana la despartire)

   Apreciat de 1 persoană

 11. Guvernul a trecut, in plina criza, printr-o motiune de cenzura, majoritatea parlamentara reconfirmand increderea acordata guvernului Grindeanu.
  Nu vad sensul solicitarii unui vot de incredere pentru acelasi guvern (eventual remaniat), decat intr-un singur caz: DACA se decide intrarea UDMR la guvernare.
  Daca nu, premierul, impreuna cu ministrii sai, trebuie lasat sa lucreze. Nu vad o problema daca la Ministerul Justiei vine cineva din exterior, eventual un judecator desemnat de una dintre asociatiile de magistrati, care au confirmat ca sustin o reformare reala a Justitiei in Romania. Intodeauna am spus ca am incredere in judecatori, cu exceptiile de rigoare, desigur.
  As fi dezamagit daca s-at cere avizul CSM pentru aceasta numire, deoarece nu am incredere in aceasta institutie autista, care nu cunoaste (sau, mai grav, ignora) Constitutia in problema separatiei puterilor in stat.
  Am avut, deja, un ministru politic, care s-a dovedit un foarte prost comunicator si mai apropiat de Liviu Dragnea decat de premier. Rezultatele fortarii modificarilor legislative prin ordonante puse sub nas premierului, se vad cat se poate de limpede.
  Din fericire, pare ca premierul gestioneaza bine, deocamdata, aceasta situatie si ii dau dreptate: Este prea devreme pentru un ministru politic in acest atat de sensibil domeniu.
  Mai importanta este/va fi vizita delegatiei Parlamentului European in Romania, pentru a se documenta la fata locului despre inadvertentele legislative, situatia din inchisori, proiectele de reforma in materie penala si de drepturi ale autoritatilor romanesti – integrate intr-o strategie coerenta, dezbatuta public cu toate partile (in primul rand cu cel competente si in al doilea rand cu cele interesate). Pentru a pregati o astfel de vizita, Guvernul si Parlamentul Romaniei trebuie sa lucreze intens si nu au timp de pierdut, iar un ministru-judecator ar fi foarte potrivit in calitate de partener de discutii.
  Daca partidul si guvernul convin ca se impune, la un moment dat, un vot de incredere, atunci sa se vinna cu asumarea pe un pachet de legi (inclusiv legea raspunderii magidtratilor). Nu este timp de discutii si confruntari sterile in Parlament.
  Pana la urma conteaza ce face ministrul justitiei si guvernul sau si cat de eficient comunica. Nu este momentul etalarii ambitiei politice, ci a moderatiei, analizei si realizarii de proiecte, in conformitate cu programul de guvernare si necesitatile generale ale societatii romanesti, intr-un dialog paritar continuu cu forurile europene.
  Ati vrut, domnule Adrian Nastase, in UE si ati negociat la termen toate cerintele impuse de partenerii europeni.
  In atare situatie, nu ne ramane dacat sa ,,jucam” in aceasta marja. Cel putin, sa o facem intr-un mod inteligent.

  .

  Apreciat de 1 persoană

 12. trexsr

  Cand PSD va avea si un presedinte la Cotroceni, poate atunci, Romania va putea fi Ungaria (in sensul bun al cuvantului). Cine stie, poate Liviu Dragnea se pregateste deja ? Sa vedem, mai intai, ce vor spune judecatorii (inclusiv cei constitutionali).
  (Z)

  Apreciază

 13. Am găsit un comentariu foarte interesant şi aş vrea să aflu şi alte păreri. De exemplu mie mi se pare incorect şi felul în care se recuperează TVA-ul ! :
  „Taxa pe valoarea adaugata….TVA…,in Roamania nu este aplicata corect! Nu stiu cum se aplica in alte tari.Dar, daca TVA este, taxa pe valoarea adaugata,asta ar trebui sa se aplice doar pe adausul comercial,nu pe intreaga suma care rezulta din pretul de achizitie, plus adausul comercial, cum se prectica in mod gresit in Romania! Ex. daca se achizitioneaza un produs cu pretul de productie,sau de angrosist de10 lei,la care comerciantul aplica adaosul comercial de 30%,rezulta ca valoarea adaugata,..(VA)..este de 3 lei. TVA,trebuie adaugata strict pe 3 lei.,nu pe toata suma de 13 lei. Pret de achizitie…..10 lei. Adaus comercial…..30% Pret de vanzare fara TVA =13 lei TVA (20%) aplicat la valoarea adaugata la 3 lei= 60 de bani ,valoarea TVA. Pret de vanzare cu TVA = 13,60 In realitate,TVA-ul, se aplica la suma totala de 13 lei (pret de achizitie 10 + tva 3 lei = 13 ori 30%) si rezulta un pret de de15,60 lei cu 3 lei mai mult! Ceea ce se observa clar, este ca Statul,pe langa TVA,mai ia o taxa egala cu adausul comercial aplicat de comerciant!!! Comerciantul, care munceste, are doar 3 lei, din care, isi acopera toate celelalte cheltuieli.Statul. care nu face nimic,ia 3,60 lei, in loc de valoarea pe adaosul comercial (TVA) DE 60 DE BANI!”

  Apreciat de 1 persoană

  • Da ce zici de TAV pe acciza?
   La benzina. Pretul beniznei la oeisrea din rafinarie cuprinde pretul de cost (oetril, enegiie, amortizari, lefuri, beneficul rafinariei) la care seadauga acciza si dupa ce se aditioneaza pretul de cots cuacciza de pune TVA !!! TVA pe acciza!!!
   Ma prg noi am fots si tara unde se plateau su 6-7 sferturi

   Apreciat de 1 persoană

  • Asa cum se aplica acum chiar asta se face. Scazand din TVA-ul perceput la vanzare pe cel recuperat pentru facturile de intrare ramane exact taxa pe diferenta de pret adica pe valoarea adaugata. S-ar putea aplica in forma descrisa de dvs. doar in situatia liniara in care un produs este achizitionat de undeva si vandut integral mai departe. Dar atunci cand se produce ceva nou exista mai multe facturi de intrare (aferente costului de productie) si doar o factura de iesire pentru produsul finit. Asa ca singura forma posibila de a calcula taxa pe valoarea adaugata este sa se incaseze TVA pe produsul finit si sa se returneze TVA pentru toate facturile de intrare. Sper ca a fost limpede ce am spus.

   Apreciază

 14. Chiar acum, pe Romania TV, Traian Basescu explica (cu documente pe masa), cuprinsul Deciziei 405 a CCR, dar si alte prevederi internationale privitoare la definitia abuzului in serviciu.
  Exact ce face fostul presedinte, ar fi trebuit sa faca PSD-ul si Guvernul:
  Sa explice natiunii, pe toate canalele media, ce contin ordonantele si mai ales de ce trebuie aduse modificari legislatiei penale.
  Foarte bine subliniaza Basescu ca legiuitorul are obligatia de a transpune atat DISPOZITIVUL Deciziei 405/2016 cat si CONSIDERENTELE structurate in mai multe articole, unde se face vorbire de necesitatea unui prag valoric si despre existenta legislatiei administrative care se poate aplica eficient intr-un segment important al sferei numita ,,abuz in serviciu”.
  Incredibil de clar si exhaustiv a fost, in aceasta seara, domnul Traian Basescu. Prespun ca a schimbat sortimentul de whisky, sau dozajul cuburilor de gheata, altfel nu-mi pot explica revirimentul. (Z)
  Are dreptate marinarul: Cu oameni in genul lui Codrin stefanescu, capabili doar sa-si umfle muschii la televizor, fara sa citeasca legile, PSD nu ajunge departe.
  Iata ce-i lipseste partidului: Un comunicator de talia domnului Traian Basescu.(Z)
  Nu-mi place intoadeauna adevarul, dar nu am cum sa nu admit ca marele handicap al acestui Goliat social-democrat se numeste DEFICITUL DE COMUNICARE.
  ….A, si mai spune ceva interesant Basescu: In loc sa transpuna TOATE deciziile CCR privind Codurile Penale, PSD a preferat sa retina doar cateva, care, completate cu o dezincriminare a incompatibilitatii (neprevazuta de CCR), au condus la o ordonanta ce pare a fi cu dedicatie. Este, intr-adevar, foarte greu sa impiedici o astfel de perceptie, mai ales cand promovezi ordonanta seara tarziu, fara o explicare prealabila, necesara si suficienta.
  In plus, ramai fara replica, atunci cand vine Liviu Dragnea la una dintre conferintele sale de presa si ne spune ca dosarul lui nu ar fi afectat din moment ce ,,falsul intelectual ramane”. De aici rezulta limpede ca dispare in neant abuzul (sic!).
  Sunt tot mai convins ca Liviu Dragnea este un comunicator mediocru (in timp ce Codrin Stefanescu este intruchiparea catastrofei).
  De aceea, domnule Dragnea, va fac o propunere:
  Luati-l pe domnul Traian Basescu drept consilier personal. Cine a facut contractul cu diavolul, stie cel mai bine ce trebuie schimbat, pe ici pe colo, prin partile esentiale. (Z)
  S-a dovedit, cel putin pana acum, ca in PSD nu exista oameni de calibrul lui Basescu, capabili sa explice punct cu punct si cu calm deciziile CCR si legile penale.
  Iata un motiv intemeiat pentru a fi numit un specialist la ministerul Justitiei, adica, un judecator.
  ps
  Domnule Adrian Nastase, o scolarizare in materie de legislatie, cand va veti face timp sa organizati in PSD ? Partidul are nevoie ca de aer de oameni instruiti, competenti, calmi si capabili se expuna pe intelesul tuturor ceea ce opinia publica de buna credinta asteapta de la cel mai mare partid politic al Romaniei.
  Daca partidul nu stie. nu poate, sau nu vrea sa explice, cum poate el convinge ca detine un program serios de guvernare ?
  Puteti sa faceti si mama remanierilor, ca tot degeaba. Cu razboinicul (in vorbe contondente) Codrin Stefanescu, sau cu doamna Ecaterina Andronescu (prabusita in ea insasi a neputinta intr-un perpetuu lamentatio), nu se poate merge prea departe.
  Se supara amicul George Ban, dar, cum spuneam, si pe mine ma supara multe adevaruri. Dar a le ignora, este mult mai nociv.

  Apreciază

 15. Imi pare rau sa spun dar PSD-ul si alianta de la guvernare dau semne clare de slabiciune ! Iar inlaturarea lui Florin Iordache a fost o MARE GRESEALA ! Omul acela a avut si CURAJUL si pregatirea necesara unei astfel de functii .

  Nici Dragnea si nici Grindeanu nu prea au boase sa duca lupta asta pana la capat ! Sunt cativa curajosi prin alianta , dar aceia nu cred ca au putere de decizie prea mare : Serban Nicolae , Eugen Nicolicea si cateodata Tariceanu .
  In rest , s-a instalat teama …

  Cred ca Mircea Badea a rezumat cel mai bine aceasta lupta , intre PSD si sistemul securist . Este un razboi total in care cineva trebuie sa piarda ! Aici nu este loc de pace , de coabitari , de prizonieri …

  Si trebuie luptat exact cu mijloacele lor ! Dragnea trebuia sa faca exact ce-a facut Victor Orban in Ungaria .

  Dupa primul miting al lui Iohannis , PSD-ul trebuia sa scoata 1 000 000 de oameni in strada care sa ceara DEMISIA lui Iohannis si a tuturor tortionarilor lui ( Kovesi and Co. ) . Si totul se termina .
  Cetatenii romani fierb si abia asteapta acest moment .

  Eu nu stiu ce consilieri si calcule isi face d-ul Dragnea dar acestea sunt chestiuni de psihologie , de curaj si de arta razboiului .

  Poate ca d-ul Dragnea ar trebui sa puna in balanta avantajele si dezavantajele non-combatului lui . Sa se gandeasca cum e mai bine pentru el si pentru cei care l-au votat . Cu atat mai mult cu cat ARE SUPORTUL MASIV AL ROMANILOR !

  Daca nu va lupta , va ramane in istorie ca un om slab si las !

  Daca va lupta , ori va castiga , ori va sfarsi ca un EROU !

  P>S> Eu cred ca un tehnocrat la Min. Justitiei ar putea fi si Razvan Savaliuc , Pavel Abraham , Constantin Barsan sau alti oameni care au luptat impotriva abuzurilor din Romania .

  Apreciat de 1 persoană

 16. Inca ceva sa completez ce am spus anterior despre dicutia din emisiunea lui Soloviov. Jirinovski a spus foarte tare, in stilul sau caracteristic,ca doamna Merkel ar trebui sa arate recunostinta Rusiei, pentru ca Rusia a fost cea care a permis reunificarea Germaniei (desi URSS a fost cea care a divizat Germania dupa razboi). Si a mai spus ca toti est europenii ar trebui sa fie etrn recunoscatori Rusiei/URSS ca i-a „eliberat” de sub nazisti. Ori, ce bine arfi fost sa fie si un expert roman acolo, sa intervina si sa le spuna rusilor ca Romania nu a fost eliberata de sovietici. Romania singura, prin actul din 23 August 1944, a intors armele impotriva Germaniei naziste, si nu a fost nici o batalie a rusilor pe teritoriul Romaniei in 1944-1945. Ba mai mult, ceea ce rusii nu stiu, este ca romanii au dus o jertfa de singe impresionanta, luptind alaturi de rusi si aliati, pentru eliberarea Ungariei, a Cehoslovaciei. In ciuda acestei jertfe mari, ei tot ne-au considerat invinsi in razboi, si ne-au tratat umilitor prin tratatul de pace, punindu-ne sa platim despagubiri mari (vezi uraniul de ni l-au luat si altele).

  De asta nu ne intelegem, pentru ca nu discutam cu ei. Si nu numai cu ei. Nu vad discutii reale in media romaneasca cu invitati din alte tari fost socialiste, sau chiar din Germania, Olanda etc. Nu exista un dialog real, ci doar anunturi de presa gen dl. Iohannis a discutat cu doamna Merkel despre „statul de drept”. Dar nu o sa stim niciodata despre ce de fapt au discutat in realitate. Inainte, in socialism, puteam sa citim printre rinduri. Acum, nici macar printre rinduri nu mai deslusim nimic, pentru ca fiecare distorisioneaza in interesul lui. Bine ati venit in „democratia capitalista”!

  Apreciat de 1 persoană

  • Îmi permit să vă contrazic, prietene! Cred că duminica dimineața, sau pe la unsprezece, nu mai știu precis, Sabina Iusub (sau Iosub?) de la A3 are o emisiune de pupat în fund autorități europene. Și invită acolo câte unul care, cu superioritate, ne face în toate felurile într-un limbaj voalat, iar dânsa îi zâmbește lingușitor. Avem dialog, cum n-avem? Cred că n-ați fost atent!

   Apreciat de 1 persoană

  • Romania a intors armele pentru ca nu mai avea de ales decat intre doua rele. Nu stiu daca a ales bine, dar stiu ca partenerii occidentali ai Romaniei erau aliati cu sovieticii, iar soarta poporului roman nu era o preocupare pentru nimeni din afara. Cine crede/a crezut ca aliatii ar fi oferit o sansa Romaniei si un armistitiu avantajos, isi face/si-a facut iluzii desarte.
   Romania a fost intotdeauna singura. De aceea ar trebui sa-i multumim lui Dumnezeu si inaintasilor care au crezut in El ca Romania inca exista ca stat independent. Ma rog, aproape independent.
   (Z)

   Apreciat de 1 persoană

 17. @Luminita Arhire
  Îmi pare tare rău că din motive „tehnice” nu pot citi tot ce scrieți. Faptul ca vi se întâmplă tocmai Dvs este dubios. Mesajele mele, atâtea câte sunt, intrã imediat.
  În ipoteza ca mesajele nu sunt blocate de către destinatar, eu aș incerca – provizoriu, cel puțin – să trimit de pe alt calculator sau/si să trimit sub alt nume.
  Ii rog pe colegii de blog, mai cunoscători decât mine ai calculatoarelor și ai metodelor piraților electronici, sa va propună si alte solutii.
  Sper sa scăpați rapid de stresul „trece, nu trece” și sa scrieți relaxata admirabilele Dvs texte.

  Apreciat de 2 persoane

 18. Repostare comentariu – scris pe 19.02.2017 orele 9:30 pm

  Chiar acum (ieri n.r.) , pe Romania TV, Traian Basescu explica (cu documente pe masa), cuprinsul Deciziei 405 a CCR, dar si alte prevederi internationale privitoare la definitia abuzului in serviciu.
  Exact ce face fostul presedinte, ar fi trebuit sa faca PSD-ul si Guvernul.
  Adica, sa explice natiunii, pe toate canalele media, ce contin ordonantele si mai ales de ce trebuie aduse modificari legislatiei penale.
  Foarte bine subliniaza Basescu ca legiuitorul are obligatia de a transpune atat DISPOZITIVUL Deciziei 405/2016 cat si CONSIDERENTELE structurate in mai multe articole, unde se face vorbire despre necesitatea unui prag valoric si despre legislatia administrative in vigoare care se poate aplica eficient intr-un segment important al sferei numita ,,abuz in serviciu”, pana la in anumit prag, sau o anume intensitatea a vatamarii.
  In plus, legislatia internationala si directivele europene in materie sunt foarte clare in ceea ce priveste definitia abuzului in serviciu ca infractiune: Trebuie sa existe INTENTIA, INCALCAREA LEGII, PREJUDICIUL (cuantificabil) SI FOLOSUL NECUVENIT.
  Incredibil de clar si exhaustiv a fost, in aceasta seara, domnul Traian Basescu. Prespun ca a schimbat sortimentul de whisky, sau dozajul cuburilor de gheata, altfel nu-mi pot explica revirimentul. (Z)
  Are dreptate marinarul: Cu oameni de ,,calibrul” lui Codrin Stefanescu, capabili doar sa-si umfle muschii la televizor, fara sa citeasca legile, PSD nu ajunge departe.
  Iata ce-i lipseste partidului: Un comunicator de talia domnului Traian Basescu.(Z)
  Nu-mi place intotdeauna adevarul, dar nu am cum sa nu admit ca marele handicap al acestui Goliat social-democrat se numeste DEFICITUL DE COMUNICARE.
  ….Si mai spune ceva interesant Basescu: In loc sa transpuna TOATE deciziile CCR privind Codurile Penale, PSD a preferat sa retina doar cateva (esentiale, intr-adevar), care, completate cu o dezincriminare partiala a incompatibilitatii (neindicata de CCR ca avand probleme de constitutionalitate), au condus la o ordonanta ce pare a fi cu dedicatie. Este, intr-adevar, foarte greu sa impiedici o astfel de perceptie, mai ales cand promovezi ordonante seara tarziu, fara o explicare prealabila, necesara si suficienta. Nimeni nu mai este interesat de gradul lor de constitutionalitate ci, mai mult, de adresabilitate.
  In plus, ramai fara replica, atunci cand vine Liviu Dragnea la una dintre conferintele sale de presa si ne spune ca dosarul lui nu ar fi afectat din moment ce ,,falsul intelectual ramane”. De aici rezulta limpede ca dispare in neant abuzul (sic!).
  Sunt tot mai convins ca Liviu Dragnea este un comunicator mediocru (in timp ce Codrin Stefanescu este intruchiparea catastrofei).
  De aceea, domnule Dragnea, va fac o propunere:
  Luati-l pe domnul Traian Basescu drept consilier personal. Cine a facut contractul cu diavolul, stie cel mai bine ce trebuie schimbat, pe ici pe colo, prin partile esentiale. (Z)
  S-a dovedit, cel putin pana acum si din pacate, ca in PSD nu exista oameni de calibrul lui Basescu, capabili sa explice punct cu punct si cu calm deciziile CCR si legile penale, cu cuvinte extrase din vocabularul uzual al limbii romane, atat timp cat este necesar pentru intelegerea corecta a realitatilor din Justitie.
  Ar fi doar Serban Nicolae, dar si acest politician isi pierde rapid calmul daca este contrazis. L-am ascultat in dialogul cu doamna Traila cand , la un moment dat, vorbea numai el, intr-un iures nervos putin inteligibil care face, de regula, teribil de rau scopului de a comunica coerent si credibil.
  Iata un motiv intemeiat pentru a fi numit un specialist la ministerul Justitiei, adica, un judecator.
  ps
  Domnule Adrian Nastase, o scolarizare in materie de legislatie, cand va veti face timp sa organizati in PSD ? Partidul are nevoie ca de aer de oameni instruiti, competenti, calmi si capabili se expuna pe intelesul tuturor ceea ce opinia publica de buna credinta asteapta de la cel mai mare partid politic al Romaniei.
  Daca partidul nu stie. nu poate, sau nu vrea sa explice, cum poate el convinge ca detine un program serios de guvernare ?
  Puteti sa faceti si mama remanierilor, ca tot degeaba. Cu razboinicul (in vorbe contondente) Codrin Stefanescu, sau cu doamna Ecaterina Andronescu (prabusita in ea insasi a neputinta intr-un perpetuu lamentatio), nu se poate merge prea departe.
  ps
  Posibil sa se supere colegul George Ban.
  Dar adevarurile trebuie spuse, chiar daca deranjeaza. A le baga sub pres face mult mai mult rau, chiar daca o decizie, sau alta, sunt luate/adoptate cu buna credinta

  Apreciază

  • Domnule ZeV, poate ca ar fi bine ca mai intai sa va mai informati si dvs. despre ce se discuta in media. Mai multi oameni din PSD au explicat cu mult inaintea lui Basescu tot ce a spus el (cu aerul ca a descoperit America). Dar daca il aveti pe TB ca far calauzitor ramaneti cu ochelari de cal si urechile astupate

   Apreciază

 19. Oscar Wilde spune:
  Februarie 20, 2017 la 2:39 am

  Vorbiti de Coreea de Nord ? Dar cei care stau pe CNN sunt bine informati ? Partial, poate, dar mi se pare evident ca primeaza manipularea si, in ultima instantza, PERCEPTIA.

  Apreciază

 20. Viviane REDING, acum „numai” europarlamentara P.P.E. , dar mereu la fel de hotarâta si combativa în a se ocupa de Romania , a dat ieri un interview la „FRANCE 24”. In încheierea acestuia, le-a explicat celor doua jurnaliste încântate si pline de multumiri ( una de la Le Monde, cealalta ,sefa sectiei Europe de la F.24) cum, poporul român (a se întelege TOT POPORUL ) s-a ridicat ca un singur om împotriva guvernului social-democrat ,venit la putere (nu s-a obosit sa aminteasca victoria electorala zdrobitoare a coalitiei P.S.D.-A.L.D.E.). S-a grabit însa sa aminteasca despre caderea precedentului guvern P.S.D. (Ponta) „urmare unor probleme DE CORUPTIE ale fostului¨Prim-ministru) .

  Motivul ridicarii poporului , ca un singur om, a fost luarea de catre guvernul Grindeanu a unor acte normative menite sa scada lupta împotriva coruptiei si sa-i scape pe unii politicieni verosi de pedeapsa (fara îndoiala justa si meritata ) care îi astepta.
  Dna . Reding a încheiat exprimându-si mândria si admiratia pentru faptul ca Presedintele tarii ( a subliniat ca este coleg de-al sau din P.P.E. ) lupta cu mult curaj împotriva coruptiei si are sustinerea poporului.

  Iesirea Dnei.Reding, la o zi dupa vizita Dlui. Grindeanu la Bruxelles , primit cu cordialitate aparenta si chiar cu bunavointa, tot aparenta, de catre Franck Timmermans, Jean-Claude Juncker si Donald Tusk, arata ca vântul majoritarilor din P.E. bate mereu si în continuare în prova barcii P.S.D.-ului.

  Animozitatea evidenta a dnei. Reding fata de P.S.D. si marea ei admiratie pentru dl. Johannis nu mi se par a fi trairi pur intime si personale ale acestei doamne, ci mai curând linia data de partid , elementele de limbaj recitate de toti europarlamentarii P.P.E.

  La fel ca în 2012, toate bateriile artileriei majoritatii din P.E. par a fi îndreptate spre P.S.D. si Romania.

  Totusi, în acelasi timp, începând cu Germania ( coalitie C.D.U. cu socialistii) si terminând cu oricare dintre statele conduse de socialisti (Franta, Portugalia,etc.) animozitatea combativa nu se manifesta nicaieri ca fata de socialistii români .
  De la iesirile violente ale Dnei. Reding în 2012, când se facea ecoul diatribelor otravite ale Dnei. Macovei despre cele 2 milioane de voturi furate la referendum , nimic nu pare sa se fi schimbat în atitudinea popularilor europeni.
  Faptul ca cele 2 milioane de fraude nu s-au gasit, dupa eforturi „monumentale” ale parchetului, nu a antrenat nicio revelatie la pp-isti sau, macar la dna. Reding.

  Concluzia trasa de Dl. Grindeanu dupa vizita la Bruxelles a fost una „global pozitiva”.
  Oare globalitatea are acelasi semn din unghiul de vedere al conducerii populare a Comisiei ?
  Viitorul apropiat o sa ne-o arate , caci Dl.Timmermans a vorbit despre „viteza”.

  De remarcat atitudinea admirativa si receptiva a celor doua ziariste, care nu au pus întrebari si nu au manifestat vreun punct de vedere, totul pe fondul liniei generale a FRANCE 24, vadit favorabila manifestantilor (Victoria) si Presedintelui.

  Obiectivitatea si profesionalismul au dominat , deci, toata atmosfera interview-lui. In mod evident, guvernul Grindeanu si P.S.D. sunt puternic „sprijiniti” de catre conducerea U.E. si unele organe de presa .
  Cu asa un sprijin, lucrurile s-ar putea sa évolueze destul de repede si nimeni nu ar trebui sa creada în vorbele dragute si zâmbetele de circumstanta ale gazdelor de la Bruxelles.
  Méfiance, méfiance !

  Apreciază

 21. @ Luminiţa Arhire,
  Comentariile care nu rămân „în moderare” ci dispar pur şi simplu se duc în spam.
  Domnule Năstase, verificaţi şi folderul de spam când faceţi moderarea. Sub nicio formă nu vă bănuiesc a opri mesajele d-nei Arhire dar fie cineva (cel ce v-a ales iarăşi formatul) a introdus nişte cuvinte filtru, fie este vorba de hachiţele formatului în sine, care sunt responsabile de această situaţie. Mai mult ca sigur că la o verificare veţi găsi plin spamul de texte care nu prea au ce căuta acolo.

  Apreciază

 22. Radu Humor spune:
  Februarie 19, 2017 la 9:56 pm

  Ati gasit comentariul unei persoane care nu are pregatire economico-financiara. As spune ca este chiar tufa de Venetia in materie. (Z)
  Haideti sa luam cazul ipotetic in care eu, ca retailer, nu-mi doresc un profit mai mare de 5%.
  Cumpar un produs cu 10 lei + 20% (TVA) = 12 lei.
  Dupa ,,logica” comentatorului (care aplica TVA doar la valoarea profitului), rezulta ca il vand mai departe cu 10 lei + 5% (0,50 lei) + 20%*0,50 lei = 10,6o lei.
  Deci, intra in contabilitate o valoare de 12 lei (pe care retailerul o achita angrosistului) si iese una de 10,60 lei (achitata de client retailerului), desi s-a introdus o cota de profit.
  Faliment garantat. (Z)
  Aberant, bineinteles. 😉
  Corect:
  Pret de iesire: 10 lei + 0,50 lei + (10 lei + 0,50 lei) * 20% = 12,60 lei MAI MARE decat 12,00 lei.
  Practic, TVA-ul se transmite de la sursa, pana la cumparatorul final, adaugandu-se profitul si TVA-ul suplimentar corespunzator.
  In cazul de fatza, TVA-ul achitat de retailer se deduce (se scade 100%) din TVA-ul colectat de la client.
  Din TVA-ul colectat SUPLIMENTAR de retailer aplicat pe profit ( 0,10 lei) se poate deduce TVA-ul aferent altor cheltuieli legitime si legale efectuate de retailer (sa spunem, 0,04 lei).
  Din TVA-ul (suplimentar) de 0,10 lei, comerciantul va vira statului, pe 25 ale lunii urmatoare, suma de
  0,1 lei – 0,04 lei = 0,06 lei.
  TVA-UL PRIMAR (20% x 10 lei = 2 lei) se plateste statului de catre angrosist (in situatia in care acesta nu deduce nimic), din banii primiti de la retailer (12 lei). Evident ca, in realitate, pretul de cost al angrosistului (10 lei) include cheltuielile si profitul acestuia. (Z)
  Pana la urma, daca se respecta legea si contabilitatea este corecta, statul colecteaza, bucata cu bucata, intreg TVA-ul aferent unui circuit economic complet (pana la clientul final).
  …Despre problema rambursarii de TVA, cu alta ocazie. Aici este un domeniu al naibii de urmarit de ANAF, pentru ca este una dintre marile surse de evaziune. (Z)

  Apreciază

 23. Ca sa-l completez pe colegul trumpstitiarul, o meta idee electorala a PSD-istilor a fost aceea ca utilizarea tehnocratilor (mai ales din rasa Ghiftuitii de Bruxelles) este tot ce poate fi mai prost. Daca pune ministru tehnocrat in guvern, atunci PSD-istii trec la meta ideea ca utilizarea tehnocratilor este tot ce poate fi mai bun. Ceea ce ii va provoca lui Klaus Iohannis o criza de ras.

  Apreciază

 24. mai demult ati scris ca stiti ca Florin Iordache va sti ca ministru ce are de facut. a stiut? adica a facut ce trebuia dar din varii motive a fost sacrificat. sau nu prea a stiut si a gresit …altfel spus- oug in sine a fost o greseala sau modul in care a fost data a fost eronat?

  Apreciază

 25. Eu nu spun ca Dragnea e perfect, dar nici nu poți sa spui ca nu comunica:

  „Se tot vorbește (…) de ani de zile despre primari, oameni politici, miniștri care ocupă diverse funcții și care, vezi Doamne, fac și dreg. Cel mai important lucru este să fie o legislație clară. Fiecare dintre dumneavoastră vrea să știe un lucru simplu: ce am voie să fac și ce nu am voie să fac? Pentru că e inadmisibil ca un primar sau un ministru sau cineva care conduce o instituție publică să știe că nu încalcă nicio lege și cu toate astea să nu poată să stea liniștit. Nu mai e nicăieri, în nicio țară, acest lucru. Legislația este clară, dacă este clară și e încălcată, cel care a încălcat legislația plătește. Vreau să știu și eu ce am voie să fac, ce n-am voie să fac, nu să mă trezesc la un moment dat că cineva îmi spune că n-ai încălcat nicio lege, dar ai greșit”, a afirmat Dragnea, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România.

  În opinia sa, o astfel de situație nu ajută și nu dezvoltă România și statul de drept.

  „Statul de drept e ajutat dacă balanța dreptății este perfect echilibrată între dorința de a face dreptate, dar și între dorința de a asigura drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor”, a mai spus Liviu Dragnea.

  El s-a pronunțat în favoarea clarificării legislației, astfel încât celor care fură să le fie frică, iar celor care nu o fac și care nu sunt corupți să li se ofere posibilitatea „să trăiască și să muncească liniștiți”.

  „Acolo trebuie să ajungem în această țară. Nici cu vinovății inventate, nici cu vinovății presupuse — trebuie să fie foarte clar”, a adăugat Dragnea.

  De asemenea, președintele Camerei Deputaților a pledat pentru stabilirea unei distincții clare între legalitate și oportunitate. El a susținut că acest lucru va fi realizat în Parlament, „indiferent de presiuni”.

  „Oportunitatea este a celui care a fost ales sau care a fost numit în mod legitim într-un proces democratic. Oportunitatea ți-o dă legitimitatea unui vot, obligațiile asumate într-o campanie electorală și libertatea de a lua decizii împreună cu Consiliul local pentru a dezvolta comunitatea așa cum crede acel Consiliul local ales de oameni. Prea multe instituții își dau cu părerea despre oportunitate: de ce ai făcut drumul ăla și nu l-ai făcut pe ăla? Trebuie să înțeleagă toată lumea că administrația publică din România trebuie să iasă din această stare de paralizie. Funcționari cărora le e frică să mai semneze, primari care nu știu dacă ceea ce fac azi nu e reinterpretat peste un an sau peste zece ani de zile, oameni de afaceri cărora le e frică să mai discute cu vreun primar sau cu vreun oficial din România. Mă refer la oameni de afaceri români, că ceilalți nu au probleme”, a arătat Liviu Dragnea.

  Trebuie doar sa știi sa auzi! Iar extazul în fata unui ticălos scârbos (Băsescu) este penibil și degradant.

  Apreciază

  • Știți că eu nu țin neapărat să fim toți de acord, atâta vreme cât suntem sănătoși la trup și mai ales la cap. Dragnea a zis ce trebuia. Nu știu ce ar fi făcut el, căci nu i s-a dat ocazia, dar după alegeri a înmuiat discursul binișor. În rest, în Guvern văd niște oameni slabi, nu că nu comunică, văd clar cum nu-s în stare să ia decizii, se sucesc, îi pupă în fund pe ăștia de la Bruxelles, nu au avut atitudinea corespunzătoare față de protestatari – amenzi pentru organizare de adunări fără autorizație, folosirea copiilor pentru a combate o decizie a autorității publice. N-au Coduri de nici un fel, indiferent cum pot fi ele calificate? NU arată forță deloc! Au vrut să fie demnitari, dar DORM! TREMURĂ!

   Să vină tineretul la conducere? O prostie fără margini nu doar din cauză că un tânăr nu are experiență, ci pentru că ARE CE PIERDE! Grindeanu are doi copii mici care depind de el împreună cu mama lor, situație financiară bună, părinți în viață, destul de tineri ca bunici – câte nu i se pot face??? A fost Președinte de Consiliu Județean? Și mai bine! Cum să nu tremure? Cum să nu-i fie frică? Mai ales că nu are încă relațiile unuia mai în vârstă, nu-i călit încă, n-are anii… și-i cam lent, tare nu-mi place…

   Aș vrea să văd cum se ridică dintre PSD-iști salvatorul neamului – un tip cu „cojones”, poate să fie și o tipă – inteligent, cu mult curaj care să aibă și semne de ușoară nebunie și inconștiență în fața pericolului. căci perfecțiunea în echilibrul psihic nu aduce rezultate strălucitoare – echilibrul vrea echilibru. Noi vrem un ZVÂC în forță care să ne arunce din starea de speriați în cea de independenți și orgolioși, chiar dacă pârliți! Să nu-și bată capul nimeni de țoalele nostre Armani sau nu, dacă ne permitem cristalul și porțelanul cel mai scump la masă, dar să-și facă griji că ne sare țandăra și le dăm peste bot când suntem călcați pe coadă! Noi n-am colonizat pe nimeni și n-am „supt” de nicăieri, ba dimpotrivă, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim niște jugăniți!

   Să nu ni se pună condiții în vederea unor beneficii (false, oricum!) la care avem dreptul prin aderare, să rupă în mici fărâme hârtia MCV-ului în public și s-o arunce în aer de la tribuna cea mai înaltă a Parlamentului European! Să-i pună botniță AMBASADORULUI, să stârpească specia reinventată: KAPO (luluțe, werneri, colzi…). Să plătească toate multinaționalele impozitul pe profit în România de AZI, să nu aibă TUPEU să trimită angajații la proteste ca să dărâme guverne alese prin vot democratic și să văd ANAF-ul războindu-se cu ei, nu cu noi ori cu babele care vând lapte cu sticla și pătrunjel cu legătura la piață. „Cojones” și puțină nebunie!

   Pentru asta trebuie să iasă la lumină Făt-Frumos. (Am zis, poate fi și o femeie.)

   Apreciază

   • @Ana: ” În rest, în Guvern văd niște oameni slabi, nu că nu comunică, văd clar cum nu-s în stare să ia decizii, se sucesc, îi pupă în fund pe ăștia de la Bruxelles, nu au avut atitudinea corespunzătoare față de protestatari …”
    Tot articolul descrie o stare corecta.
    Doar ca „slabiciunea” oamenilor din guvern, dar si a celor din PSD este relativa la Bruxelles, un Bruxelles care foloseste lesa „coabitarii” ca sa-i tina in frau.
    La fel s-a intamplat si pe timpul lui Ponta cand, sunt convins, coabitarea i-a fost impusa si acceptata cu „intelepciune politica”, la fel se petrec lucrurile si acum cand, probabil, iesirea „poporului PSD” in strada a fost stopata tot de vreo „recomandare” de la Bruxelles.
    Cu alte cuvinte, sclavii din colonii sunt tot sclavi si prin atitudine, dar mai ales prin mentalitate. Sclavii de toate culorile … politice. Si cu cat sunt mai sus pe scara, cu atat atitudinea se manifesta mai puternic.
    De exemplu, sclavul Basescu tipa abia acum, de la piciorul scarii, impotriva stapanilor de altadata. Si madam Pippidi.

    Apreciat de 3 persoane

   • @Mircea Popescu, corect raspunsul pentru Ana. Romania este tratata ca o colonie si pentru ca Romania permite un asemenea tratament.
    Cred ca v-ati pozitionat bine aici e blog, si acoperiti o nise care poate sa devina trend. Felicitari!

    Apreciază

 26. Anticotiptia ca modus operandi al coruptiei …

  Scuze ptr intarziere.

  Ieri in Cotidianul amdat este un artocol relativ interesant :
  Fără CNP-ul denunţătorului Parchetul General nu vrea să primească plîngerea penală împotriva Codruţei Kovesi
  Florina Maior, soţia revoluţionarului Dorin Lazăr Maior, a trimis prin poştă o plîngere penală împotriva Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, însă a avut surpriza să primească scrisoarea înapoi, cu un răspuns năucitor! Cel care semnează în numele Parchetului General este un procuror vestit: Romulus Varga, cel care a întocmit Rechizitoriul în cazul „Elodia”!
  …….. procurorul Romulus Varga restituie plîngerea pentru lipsa unor „elemente”: codul numeric al denunţătorului, descrierea faptei şi indicarea mijloacelor de probă!

  http://www.cotidianul.ro/parchetul-general-nu-vrea-sa-primeasca-plingerea-penala-impotriva-codrutei-kovesi-296415/
  Urmeza o serie de poze si tehnicalitati si la un momnt dat se insereaza si un frame cu titai PDF ul plangerii. ALta ploctiseala INSA la unmomnt dat se „face vorbire” de o frauda bancara la o fosta banca Romexterra filiala Brasov.
  Pe scurt la acea filiala unor firme solvabile, cu baniin cont li s-au deschis linii de creditare NESOLICITATE. Din aceste credute au fots facute plati catre alte firme – plati de care firmele „creditate” nu aveau habar . Plati facute cam fara documente… adica un ditai carnatu de infractiuni …
  Pana la urma sutuiatia s-a imputit, firmele s-au prins – ca le-a picat pe cap Fiscul „ha tatarilor npati plaitiimpozt, npati platit TVA , acum platiti si majorari!” . Si fiindca situatoa s-a imputit directorul Romextera Brasov a facut sedinta incercand ca convinga pagubitii sa nu guite ci sa accepte si sa semneze niste acte care sa „ateste” legalitatea operatiilor . Pagubitii refuza , acepta o solutie „amiabila” si primesc garantie niste file de cec in calaoare de cca 100 mil lei (era pron 2007). Apoi pabubiti isi dau seama ca „garantiile” sunt cam fara acoperire, nu mai stiu ce seintampla si fac plangere,
  Insa intre timp il cappo de la Romextera Braschovensis se dusese si se autodenuntase.. denuntanat si pe cei cu gura mare ca il „santajau”.
  Asa ca prea(NE)cinstita (in)justitie ardeleneasca disjunge dosarul .. iar cei 3 gagaliosi fac abjectul unui dosar de santaj si sunt condamnati.
  Ala care azi este galagios nevoie mare este Dorin Lazăr Maior , fost revolutionar, deputat PSD în legislatura 2000-2004 , ex prrsedinter Blocul Naţional al Revoluţionarilor (BNR) 1989 , a fost la 7 ani de închisoare pen’ ca ar fi exercitat acte de constrângere constând în ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legatură cu acordarea nelegală a unor credite bancare . In apararea sa Dorin Lazăr Maior sustine ca acesti bani ii erau datorati (ar fi fost prejudiciat de operatiile fictive de creditare) şi că vinovaţi în această afacere sunt, de fapt, fostul director adjunct al băncii Romexterra Braşov şi alte două persoane.
  Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimişi în judecată în 2006 de procurorii DNA Braşov, fiind acuzaţi că ar fi şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei.
  Din probele administrate până în prezent a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin şi inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie – decembrie 2006 mai multe acţiuni de intimidare fizică şi psihică, inclusiv ameninţări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăţi comerciale şi a unui director de bancă, sprijiniţi fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obţinerii unui fals material injust„, se preciza într-un comunicat al DNA Braşov. https://www.dcnews.ro/dorin-lazar-maior-condamnat-la-sapte-ani-de-inchisoare-cu-executare_387754.html
  Ma rog se pare Dorin Lazăr Maior nu este chiar omul sa il pui ca busuioc la icoana si s-a sustras inchisorii . A fost extradat din Dubai la finele anului 2016.
  De asemenea Florina Maior (fosta Aprofira , condamnata si ea), soția lui Dorin Lazăr Maior, (cea cu denuntul impotriva Lulutzei) a fost condamnată vineri 9 dec 2016 , la cererea procurorilor DNA, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, după ce a încercat să „aranjeze” un dosar in instanță, la o pedeapsă totală de 6 ani și 4 luni de închisoare.(http://newsbv.ro/2016/12/11/6-4-luni-inchisoare-nevasta-fostului-revolutionarilor-florina-maior/)

  O familie „pe cinste” am zice …
  Insa sunt unele .. sa zicem probleme.

  Fraudele de la Romexterra au existat. Sunt docummentate si de un audit ibtern al bancii. Sunt incercetare si la prociratura (si desi dosarul disjuns ca „santaj” a ajuns la finalizare on 4 martie 2013 .. asta cu fraudele NU !!)
  Auxiliar si interesabta este fpatul ca firmele prejudiate apartineau lui Dorin Lazăr Maior , membru PSD, insa fiemele favorizate … erau ale unuor PDLei . Sau cum se arata in plangerea respinsa Deși aparent beneficiari au fost în mare parte grupurile de firme BUT și MAROMA, controlate de Butum Gheorghe Cristi și Doftoreanu Iulian, totuși nimeni nu a verificat ce s-a întâmplat în realitate cu acești bani după ce au ajuns în firmele lor și cum au fost folosiți, ceea ce ne poate determina să credem că acești bani au putut fi folosiți eventual pentru activități ilegale de finanțare a unui partid politic

  Vedeti si http://www.sursazilei.ro/dosarul-romexterra-privind-una-dintre-cele-mai-mari-fraude-bancare-bate-pasul-pe-loc-la-parchetul-general/ – extrem de interesant!!!

  Ar fi si cestia ca cum directorul de la Romexterra Brasov, omul „cu schema”, „maestrul combinatiilor” Mațepiuc Mihai nu este inca judecat desi denunturi impotriva sa dateaza din 2006!!!! Insa acest Matzefripte a parasit Romexterra (se pare ca cu urma unui pantof pe turul pantalonilor) si s-a angajat la Butum (unul dintre favorizatii „combinatiilor” ) si amandoi au „perseverat” dupa cum se poate citi la :
  http://www.gandul.info/stiri/trei-oameni-de-afaceri-din-brasov-retinuti-pentru-evaziune-fiscala-de-peste-patru-milioane-de-lei-11639894
  Trei oameni de afaceri care deţin în judeţul Braşov magazine alimentare, rastaurante, cofetării, aprozare şi care sunt cercetaţi în 23 de dosare de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la peste patru milioane de lei au fost reţinuţi, miercuri, în urma a zeci de percheziţii.
  În acest dosar sunt vizaţi trei oameni de afaceri cunoscuţi în Braşov: fraţii Daniel şi Gheorghe Butum şi Mihai Maţepiuc.
  Aceştia sunt cercetaţi în 23 de dosare penale pentru evaziune fiscală în perioada 2011 – 2013, cu un prejudiciu estimat până în prezent la peste patru milioane de lei.
  Fraţii Daniel şi Gheorghe Butum şi Mihai Maţepiuc au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi duşi la Tribunalul Braşov cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzaţiile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi bancrută frauduloasă.

  Perseverento si acest Mihai Maţepiuc! Dar nu si Parchetele !~!! Ca oricat caut „Mihai Maţepiuc condamanta” „Mihai Maţepiuc dosar” sau „Mihai Maţepiuc inchisoare” nu gasesc nimic. Sau gasesc mai ales „Dorin Lazăr Maior a fost condamnat” …
  A da.. ar mai fi de vazut si la
  http://iuliandoftoreanu.blogspot.ro/2008/05/declaratie-data-la-directia-nationala.html
  http://ziarero.antena3.ro/articol.php?id=1211406943

  Sa zic asa curioasa treaba … Adica tocmai ditai frauda bancarea nu este solutionata insa se disjunge o parte a tarasenieie si astfle se ajunge sa fie considerat „santaj” ameintarea cu „ma duc la tribonel!” si iar ajungem ca la gradinita : cine paraste primul are dreptate! Hm.. nu ar fi totusi cazul ca Patrchetele sa dea docada de ceva mai mult curiozitate decat invatatoarele?

  ATENTIE : nu zic ca Dorin ala este curat ca lacrima INSA pana la urma ce este mai grav :
  – santajul „daca nu imi dai si mie o parte din ce ai furat te denunt?”
  – sau manarirea conturulor bancare, delapidarea, acte false, si multe altele din astea savarsite de directorul unei banci?!
  Cu corolarul ca poate totusi Dorin Revolutionarul chiar poate a fost pagubit de matrapzalacurile bancare si atunci nu cumva „anticoruptia” devine o modalitate de coruptie?!!

  Comentariu bioznic
  Ca sa fim cinstiti … unu Z iti baga zvastu-n conturi si te „face” .. Da, ai posibilitatea sa te adresezi Justitiei. Ancheta, proces, amanari de termene, apel, executare trec 3 ani ca nimica. Insa tu ai nevoie de banuii aia ACUM! Deci , risti sa faci gat „da banii inapoi pui de @@@va ca iti tai gatu’ si te bag in puscarie! Pe ce am mai sfant jur ca daca nu dai banii in 3 zile ma duc si te denunt s-o @@@ pe ma-ta si pe fi-ta si tot neamnu tau!!”
  Ma rog limbaju nu e elevat insa cati ar vorbi civilizat elevat cu unu care i-a „facut”? Insa netrebnicu se duce la „tanti Justitica nemernicu ala de Pagubitu ma ameninta ca ma @@@, ca imi violeaza fica si ma denunta ca am furat!!!” Si tanti Justitica indatoritoare face pe Pagubitu’ „santajist” si ii da cativa ani de meditatie asupra limbajului necivizliat iar domnu’ Excrocu ramane cu deplina posesiune a bunurilor sutite !!!
  Pai Justie Europeana Reformata este asta sau Complicitate la Drumul Mare?!!

  Apreciază

 27. Cred că oricine va fi ministrul Justiției majoritatea nu va putea face modificări la coduri, fiindcă opoziția va sări ca arsă de fiecare dată și va stârni boboru la proteste.
  Am fost de acord cu ordonanțele și consider că nu trebuie să ceri aprobarea pieței ca să aplici niște măsuri de strictă specialitate. Piața s-a trezit dintr-o dată mare specialistă în Drept, iar procurorii DNA au plusat dându-i apă la moară pentru că și-ar fi pierdut jucăria.
  Consultarea nu trebuie să se facă cu electoratul de-a valma, ci cu specialiști în domeniul în care urmează să se aplice măsura.
  Așa a fost și cu derogările de la legea vânătorii, în privința urșilor și lupilor: ordinul a fost elaborat de specialiști, apoi a fost supus de către ministrul tehnocrat, transparent chipurile, dezbaterii publice. De ce mai apelezi la specialiști, dacă le dai voie tuturor neaveniților în domeniu să-și spună părerea și să o impună?

  Apreciază

 28. Vai, vai ! Mare bai ! Companiile străine ameninţă că dacă mai umblă cineva la puşculiţa lor, devenită doldora, nu mai suportă acest gen de exploatare, îşi iau geamantanul şi pleacă !
  Adio, cucoanî şi plec ! 😉 Măi, să fie ! De parcă pleacă ursul de la miere şi câinele de la măcelărie ?! Şi te pomeneşti că noi românii n-om putea încasa facturile de la petrol, lemn, gaz, electricitate, telefonie, fără ajutorul vostru, că altceva, mare lucru, n-aţi mai făcut !
  Cineva spunea că pe toată reţeaua de energie electrică preluată n-aţi achitat nici măcar cît contravaloarea becurilor existente în reţea ! Hai să vedem, aveţi curajul să ne spuneţi pa ! ?
  Că noi vă spunem cu drag :- Adio !

  Apreciat de 1 persoană

 29. http://www.cotidianul.ro/sa-ne-temem-de-klaus-iohannis-296485/
  Te strânge în spate ! Dar evreii unde erau în 2002 – 2004 ! Ei care se dau cu capul de pereţi şi-şi smulg băbile când aud de legionari ( mici copiii pe lângă fascişti ) cum de n-au ieşit în stradă , la auzul unei asemenea grozăvii ? :mrgreen:
  Că românii, mă rog, ca românii, n-au ştiut , n-au fost informaţi ? Sau, au profitat şi ei de situaţie văzând că-i vorba de un geşeft pe cinste, primind şi ei prin retrocedare proprietăţi pe care le vânduseră sau le abandonaseră înainte de a pleca din Ţară , aşa după cum şi veniseră :de bună voie şi nesiliţi de nimeni ! 😉
  Dacă-i aşa, de ce ne-am mai da de ceasul morţii când e vorba de fascişti şi de simpatizanţii lor ? Sau, când ne convine ne facem chiar fraţi şi cu ei, până trecem puntea !

  Apreciat de 1 persoană

   • Şi un comentariu interesant
    :Ati mai omis ceva domnule Nistorescu, ceva foarte important vis-a-vis de Wernerw Klaus Iohanis si Adrian Nastase. In precampania prezidentiala din 2004 dintre candidatii Basescu traian si Adrian Nastase, acesta din urma a venit cu ideea a ajuta orasul Sibiu sa devina capitala europeana a culturii. [[Totusi A. Nastase este un intelectual in comparatie cu cei mentionati de catre dvs. mai sus. ]] In acest sens il cheama la sediul guvernului Romaniei pe Werner Klaus , aloca din fondul de rezerva al guvernului Romaniei vreo 50 de milioane de dolari daca nu ma insel in conturile primariei Sibiu , pentru pregatirea urbei cum se cuvine , pentru a castiga competitia cu pricina. In acelasi timp A. Nastase incheie un acord intre Psd si Fdrg condus de catre Werner ca acesta din urma sa-l sprijine in campania electorala in dauna Basaului. Odata semnat acordul cu pricina , dupa ce a iesit din sediul palatului victoria , Werner a uitat ce a semnat si de binefacerea lui Nastase si declara public cum in campania prezidentiala dansul si Fdrg-ul domniei sale , il vor sustine pe basescu traian ca viitor prezident al Romanilor si nu pe Nastase cum convenise cei doi . !!!?? Asta da ..Caracter..domnule Nistorescu , la domnul Sas Werner Klaus.!! Personal cred cum acest individ !!! KIWI este mult mai periculos, sadic , cinic si avar decat basescu traian.!!?? Si asta se vede cu ochiul liber, nu trebuie sa fii mare academician. Exemplul cel mai elocvent, declansarea protestelor de strada , fiind facuta de insusi KIWI cu un atentat nereusit la clubul Bamboo.!! Si nu se lasa , va continua razboiul impotriva Romanilor pana va cuceri puterea totala in aceasta tara. Cu sprijin evident al Sri si Dna. „

    Apreciază

   • Se explică multe acum ! Înclusiv uimitoarea schimbare de după cel de al doilea tur de la prezidenţialele din 2014 : După primul tur Ponta avea un plus de 2 milioane de voturi, ca după al doilea tur, fără să se întâmple nimic deosebit ( asta la vedere, că în subteran… :mrgreen: ) sasul să facă paţi mari spre victorie, împins de la spate de cei din umbră, şi să obţină un avantaj de vreun milion de voturi ( asta ca să nu mai fie loc de discuţii: dacă furi 2, sau 3 milioane de voturi, tot un drac !) Se fură ele milioane de ruro , d*apoi nişte voturi ?! 😉
    Unde mai pui că Ponta, în loc de învingător, iese spăşit şi-şi recunoaşte impotenţa ! Halal !

    Apreciază

 30. Bolile ni se trag de la excesul de alimentatie. Avem dovezi foarte clare si studii stiintifice in acest sens”, a spus profesor dr. Dafin Muresanu, presedintele Societatii de Neurologie din Romania (SNR) si al Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN), la conferinta prilejuita de a X-a editie a Scolii Internationale de Vara de Neurologie, care are loc in perioada 5-9 iulie, la Eforie Nord, scrie doctorulzilei.

  Potrivit profesorului Dafin Muresanu, tratamentul prin post al unor patologii foarte greu de controlat a fost initiat in Rusia, la inceputul secolului XX, intr-o clinica importanta din Goriacinsk, si se bazeaza pe principiile medicului Iuri Nikolaev, care a facut aceasta observatie si a dezvoltat-o ulterior. Apoi, in anii ’60-’70, la Spitalul Korsakov din Moscova, postul a fost aplicat cu foarte mult succces la bolnavii cu depresii mari si care nu mai raspundeau la niciun fel de tratament.

  “In Germania, exista o clinica sofisticata, specializata in tratamentul prin post controlat, Clinica Buchinger, pe malul lacului Konstantz. In aceasta clinica, statul german ramburseaza serviciile medicale pentru cei care fac terapie prin post. Este foarte important, pentru ca este o terapie de comutare”, a mai spus Dafin Muresanu.

  “Singura metoda sigura de prelungire a vietii este infometarea, o lozinca pe care am vazut-o scrisa la un simpozion in America”, a adaugat academician dr. Laurentiu Popescu.
  http://www.secretele.com/2015/11/singura-metoda-sigura-de-prelungire.html
  P.S.
  Acuma să nu creadă cineva că cei care ne împing spre înfometare şi sărăcie lucie, ne vor binele ! 😉

  Apreciat de 2 persoane

 31. „Popor român !

  – Îți scriu pentru că sper ca măcar acum, să îți amintești cine ai fost, cine ești și poate așa vezi încotro te îndrepți!

  Ești singurul popor european care traiește încă acolo unde s-a născut.

  Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puțin, nu știu – dar știu că ești unic în Europa, această Europa care te lovește, te jignește și te umilește.

  De ce o lași să facă asta, când tu ești singurul popor născut, crescut și educat în granițele sale?

  Ești primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tablițele de la Tartaria și o recunosc toți cei care le-au studiat.

  Acum 7000 de ani, cand alții nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizație care se semneaza pe acest pământ.

  Scrierea sumeriana a apărut 1.000 de ani mai târziu și totuși multi se fac că nu văd și nu recunosc adevărul.

  Cât timp o să te lași neglijat?

  Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărțit, despărțit și asuprit de mai multe imperii.

  Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpanit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stapânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reușit niciodată să îți transforme teritoriul în pașalâc.

  Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare.

  NIMENI NU A REUȘIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT.

  De ce te lași dezbinat?

  Ai fost scut creștinătății, când întreaga Europă tremura de teama islamului.

  Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena și întreaga Europă de furia semilunii.

  Acum, tu popor de salvatori ai creștinismului, ești tratat ca un paria.

  Când îți vei revendica drepturile?

  Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, Brâncuși, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce pacat, cei mai mulți și-au pus mințile sclipitoare în slujba altor țări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni.

  De ce ai lăsat să se întâmple asta?

  Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria.

  Cum vrei să se facă asta? Cum vrei să te vadă cei ce îți vor urma?

  Astăzi, ca și pe vremea fanarioților, domnitorul și divaniții nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele și dorințele tale, tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcție și să câștige cât mai mult.

  Tu taci!

  Astăzi, ca și pe vremea cuceririi romane, bogațiile țării, aceleași mine de aur, argint, sare, mierea acestui pamant, sunt exploatate de alții cu brațele tale și se duc pentru a umple vistieriile străinilor de neam.

  Tu taci !!!

  Astăzi, ca și pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puțini fac legea pentru cei mulți.

  Tu taci!

  Astăzi, ca și în vremuri de restriște, românii pleacă din țară, să muncească, sau să își vândă inteligența, pentru că țara lor nu are nevoie de ei.

  Câți dintre ei sunt viitorii Brâncuși, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ?

  Conducătorii acestei țări au nevoie de slujbași proști, lipsiți de educație, lipsiți de caracter, lipsiți de voință, lipsiți de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi și face figurine de plastilina din ei.

  Tu taci!

  Astăzi, ca și pe vremea bolșevismului, la mare preț sunt trădătorii, lingușitorii, vânzătorii de neam și conștiință, traseiștii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni și a își păstra privilegiile.

  Tu taci!

  Astăzi, parlamentul și guvernul țării, divaniții de azi, arendează pământurile și întreprinderile “nerentabile” la indicațiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendași străini, spunând că asta se numește privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peșcheșul, iar țara rămâne pe butuci.

  Tu taci!

  Astăzi, urmele civilizației străbunilor voștri sunt șterse, pentru ca fiii tai să nu mai știe niciodată cum au aparut ei pe acest pământ, cine le sunt stramoșii și care le sunt meritele. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc șosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Gradiștea, Munții Buzăului, sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privați care, habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită.

  Tu taci!

  Elemente din tezaurul țării, sunt trimise “la expoziție” în afara țării și uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos, nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele.

  Tu taci!

  Arhivele țării sunt cedate printr-o lege a arhivelor, străină de interesele naționale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea și dovezile de unitate națională.

  Tu taci!

  Slujbașii țării, caftaniții, vând la preț de piatră seacă și fier vechi, bunurile realizate de tine, sub oblăduirea șefilor lor, împart banii, apoi sunt “judecați” de ochii lumii și primesc pedepse cu suspendare, adică “mulțumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale”.

  Tu taci!

  Oștirea țării este batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine, iar Hatmanul Suprem vine in fața ta și spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiți să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranța aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte și nu este urmarea politici sale dezastruoase, de parcă nimic din ceea ce se întâmplă românului azi nu i se datorează lui.

  Tu taci!

  Dispar din instituții ale statului arhive cu invenții și inovații de interes strategic privind cercetarea nucleară. Cei puși să le păzească nu pățesc nimic, iar cei ce trebuie să investigheze, spun că nu e nimic deosebit.

  Tu taci!

  Și se fură voturile, iar comisia care trebuia să investigheze pe cei care au fost prinși cu vot dublu, nu dă nici un răspuns, deși există dovezi că ai fost furat și voința ta răsturnată.

  Tu taci!

  În divan, se fură la 2-3 mâini, unii chiulesc, alții se fac că lucrează, iar alții mânuiesc legile după bunul plac, în văzul tuturor și nu li se întâmplă nimic.

  Tu taci!

  Sistemul educațional se reduce la bani, bani la înscriere, bani la examene, bani la absențe, bani la promovare, bani la angajare, bani la reexaminare. Copiii tai nu mai știu nici cum îi cheamă daca nu se uită pe internet sau nu primesc un SMS.

  Tu taci!

  Dacă te îmbolnăvești, nu ai unde să te duci, s-au închis spitalele, s-au scumpit medicamentele, trebuie să mergi dacă ești operat cu fașele și anestezicul de acasă, altfel mori neoperat sau deschis și neînchis. Intri în spital pentru o unghie lovită și ieși cu 10 boli pe care nu le aveai la intrare.

  Tu taci!

  Un copil de 15 ani, român sportiv, este bătut de colegii de echipă maghiari, pentru că e român, chiar de Ziua Națională a României. Nu se întâmplă nimic. Ceva mai târziu, Hocheiștii Naționalei României (de naționalitate maghiară) la un meci cu selecționata Ungariei, tac când se intonează Imnul României, dar cântă cu foc imnul Ungariei și pe cel al Ținutului Secuiesc, imn care nu avea ce căuta la o manifestare oficială.

  Toți tac!

  Tu taci!

  Guvernanții nu fac altceva decât să te jupoaie, îți bagă mâna în buzunar și îți iau banii, pentru că ești prea bogat în viziunea lor, sau nu meriți ce ai câștigat, iar țara nu are bani. Se împrumută lăsându-te dator pe sute de ani, fără să le pese ce vor face și de unde vor plăti datoriile cei ce le vor urma.

  Tu taci!

  Dușmanii tăi, cei ce vor să te vadă dispărut pentru a îți lua locul, îți impun ce să mănânci, ce să bei, ce medicamente să iei, fac experimente cu tine, te folosesc drept cobai cu avizul și ajutorul trădătorilor din fruntea țării, care le aplică legile într-un Codex Alimentarius care te duce la pieire.

  Tu taci!

  Parlamentarii își votează legi speciale, se protejează împotriva judecății pentru hoțiile și prostiile pe care le fac, se acoperă cu legi făcute numai pentru ei, și fură acoperindu-se unul pe altul.

  Tu taci!

  Președintele țării își exprimă oficial acordul de modificare a Constituției țării, la cererea unor străini, care își urmăresc propriile interese, fără a consulta măcar parlamentul, dar să te mai consulte pe tine…

  Tu taci!

  Un român plecat de acasă, descoperă peste hotare că țara lui are de recuperat o sumă mare de bani de la alt stat. Ce fac parlamentarii români? Refuză să investigheze cazul, pentru că nu vor să îi supere pe cei ce îi tin pe jilțuri, fără să le pese de interesul națiunii, trădând jurământul făcut la investire.

  Tu taci!

  ASTA SE ÎNTÂMPLĂ ASTĂZI, POPOR ROMÂN, ȘI TU TACI!

  Dacă ar fi ca tot ceea ce se întâmplă să se răsfrângă numai asupra ta, românul de azi, nu ți-aș scrie un cuvant. Te-aș lăsa să lâncezești, să dormi până se așterne praful peste tine și mătura istoriei te va scoate afară din mintea celor ce vor urma, ca pe o întamplare neplăcută.

  Dar tu popor român de azi, ești legat de cel de ieri și de cel de mâine și odată cu tine piere nu numai trecutul, dar și viitorul acestui neam.

  Cât o să mai taci ?

  Trezește-te, popor român, trezește-te român adormit și nu lăsa să se șteargă dintr-o trăsătură de condei, tot ce ți-au lăsat parinții, nu îți lăsa copiii pe drumuri, sclavi ai celor ce nici nu existau pe când tu știai să scrii.”

  Părintele Arhimandrit Iustin

  Apreciază

 32. Probă de microfon, să vedem dacă merge:
  Luminita Arhire, 19 februarie 2017, la 7:00 p.m.

  NEÎNCETATA EPIDEMIE DE VARIOLĂ ; CUM HRĂNIM VIRUSUL, CA SĂ „REZISTE”, SĂRACU’…

  Se pot face de toate … programe ambițioase, reparații necesare, zburdălnicii legislative, orice… Adică orice, în afara aplicării unei terapii rapide și necesare pentru vindecarea „vărsatului negru” al societății românești: JUSTIȚIA. Am spus „vărsat negru” pentru că în acest sensibil domeniu semnele hidoase ale bolii rămân definitive pentru victimele virusului bicefal DNA-SRI, virus care a suferit câteva mutații, dar nu chiar esențiale, din anii 50 până astăzi. Că infantilul amator de tăieri de panglici, Teodor Paleologu, crede altfel și spune că abia așteaptă să-l cheme din nou la DNA , unde s-a simțit, instituțional vorbind, foarte bine și în siguranță, că poate a doua oară ar avea informații cu care să sprijine mai hotărât „organele”, e altă problemă…
  Cum încearcă cineva, oricine ar fi acela, să aplice un tratament cât de modest pentru această maladie, nu numai că nu putem opri agravarea bolii, dar ne umplem, suplimentar, de „marțea neagră”, de „noaptea ca hoții” și de „rezist” desenat pe toate gardurile și pe asfaltul din Piața Victoriei, mai ceva ca portretul lui Cioloș zugrăvit pe pereții nevinovatelor garaje.

  Iluzia mea că lucrurile s-ar putea schimba în bine s-a ofilit când am ascultat-o, încremenită, pe doamna Cristina Tarcea, președinta ÎCCJ, care NU CITISE TEXTUL ORDONANȚEI DESPRE GRAȚIERE, dându-și cu părerea despre aceasta la începutul scandalului … că pe-atunci nenorocirea venea cu „Grațierea” , abia apoi a fost „Abuzul în serviciu”, după care a venit „ Jos Iordache”, și, încununarea protestului cu „Jos Guvernul Grindeanu!” cu varinata exotică „Alegeri anticipate”, astfel ca toți aceia care au fost la munte, în ziua votului, să-și poată exprima, totuși, opțiunea politică la „reexaminare”, mai ales că zăpada pe pârtiile de schi s-a mai topit… La întrebarea dacă ORDONANȚA e dată „cu dedicație”, întrebare pusă de un reporter foarte priceput la interpretat legislație, pe holul CSM-ului, unde se tranșează toate cele, delicata și cumpănita doamnă Tarcea, a răspuns așa :„ …Dacă mă iau după tot ceea ce s-a discutat în spațiul public, așa pare a fi…(!!!!) ” . Păi, doamnă, matale n-ai voie să zici o chestie ca asta că atunci mi se face frică rău de tot, pentru că este posibil cred, ca tot după „ceea ce se discută în spațiul public ”să te iei și când judeci o cauză!

  Nu avem, aici, o scenă din MICUL PRINȚ, cu o vulpe care se dorește „domesticită” și un băiețel excepțional gata să învețe acest lucru. Și nu cred că „apprivoiser” e verbul, așa cum era în minunata poveste, ci a „tendre”-ui (licență poetică) , adică „a frăgezi” , în termeni populari… Iar „frăgezirea” o doresc șacalii clănțănind în jurul României, șacali pe care-i hrănesc , însă, cu generozitate, hienele dinăuntru.

  Apreciat de 2 persoane

 33. Adoua probă de microfon, să vedem dacă merge:

  Luminita Arhire, 18 februarie 2017, la 8:00 p.m.

  CU UN CĂSCAT VIGUROS, DOAMNA ALINA MUNGIU PIPPIDI S-A TREZIT DIN SOMN

  MOTTO: „…Diversiunea politică a existat de la început, și a atins cote penibile. De ce vă închipuiți că organizații din societatea civilă specializate în chestii juridice, ca CRJ sau APADOR, nu au făcut ele plângeri contra lui Iordache, și s-a ajuns la ”Poli”, ex-șoferul meu și omul ( bun) la toate al Monicăi Macovei?…”( Alina Mungiu Pippidi , politolog)

  ………………………………………………………………………………………………

  Cu multă simpatie și cu interes privesc recentele treziri (în pumni, sau, mai bine spus, în croșee de dreapta) din somnul absolut necuviincios, de până acum, al doamnei politolog Pippidi.

  Ei bine, după ce Pippidi ne-a învățat cum să denunțăm corect la DNA ( „formularul” conceput de echipa dumneaei cred că poate fi admirat și acum pe pagina ROMÂNIA CURATĂ) , după ce i-a alăptat la pieptu-i generos ( e o metaforă, prieteni, vă rog să nu vizualizați !!!) și pe Cristian Ghinea și pe Mihai Polițeanu, după ce a premiat-o, an de an, pe Camelia Bogdan, acea Camelie Bogdan proaspăt azvârlită din magistratură , cu șuturi în dosul celebrei rochițe albe „ deloc scumpă, dar plină de gust ”, cum ar spune Silviu Sergiu, purtată cu onoare la Ambasada Americană, pe vremuri… după toate astea, spun , Alina Mungiu Pippidi vede următoarele: că lupta anticorupție e un excrement de pasăre ambalat european și nord-atlantic, într-o cutie babană , cu un design irezistibil, ceea ce, însă, nu face mai comestibil , în nici un fel, conținutul… că Ghinea și Polițeanu sunt creațiile artistice ale dânsei și ale Monicăi Macovei, ele două fiind „mami ” și „tati” pentru băieții ăștia doi, aflați acum pe piciorușele lor , la operațiune participând însă și Cristina Guseth , cea care a moșit, cum a putut, pruncii cu cordoane ombilicale suficient de lungi și cu ventuză-n capăt, cât să ajungă până la bunicuțul Soros și să se cupleze acolo…. mai vede că „doar folosind un procuror corupt am reuşit să-l condamnăm pe Voiculescu ” … că multi-premiata ROMÂNIEI CURATE , Bogdan ( „păi, bă, Bogdan, eu știu cine ești!” ) e AUT din magistratură, cu o unanimitate a CSM-ului care nu s-a mai pomenit de pe vremea când distinșii membri se înțelegeau prin SMS-uri cum să voteze … că „…a apărut motivația la dosarul Referendumul (300 de pagini). Mai bine nu apărea. E fapt, Dragnea a fost condamnat pentru că a dat dispoziții să se facă o loterie, deși nu sunt dovezi clare decît că el a anulat-o de cum a aflat despre ea, adică a doua zi… ”

  Păi, madam Pippidi, dar toate astea au fost sub ochii dumitale neîncetat. Domnia-ta n-ai rostit acum „ Sesam , deschide-te! ” și, „la porunca uimitoare” te-ai trezit în plină realitate românească, de nici nu știi cum s-o apuci… nu, dumneata scrii acum, dragă, despre ceea ce n-ai vrut să scrii atunci, și n-am de gând să-ți insult inteligența nativă și vederea de acvilă … ca și în cazul multora, nu inteligența este problema ,și nu acuitatea vederii se pune în discuție, ci CARACTERUL.

  Atunci, ți-ai ales singură „regimentul”. Azi vrei să ieși din el, pentru că devine deja prea compromițător să rămâi în „echipă”, prea primejdios pentru vanitatea dumitale enormă. În fiecare zi apar alte și alte dovezi de necontestat pentru simulacrele de anticorupție sau de justiție practicate în România , tenace, mai bine de un deceniu, după alegerea lui Băsescu Traian președinte.

  Dumneata, Pippidi, te-ai lepădat, încet-încet , de toți… te-ai lepădat cu aceeași fermitate cu care i-ai susținut și pe tot atâtea pagini… și constați acum , oarecum cu ciudă, chiar dacă nu afirmi explicit, că ai FOST PARTE DIN MONSTRU… Sunt curioasă: dacă ai ajuns într-adevăr în punctul acesta, poți face un grațios PUNCT ȘI DE LA CAPĂT, fără să te înfiori și fără necesara tonă de cenușă trântită-n cap?

  P.S. Pentru cine nu știe:

  „ MIHAI POLIȚEANU: Absolvent al Facultății de Filosofie a Universității București;master Universitatea Central Europeană; a lucrat la SAR condusă de Alina Mungiu Pippidi ( șofer personal, zice doamna Pippidi, n.n.) ; consilier al ministrului Justiției Monica Macovei 2005-2007; manager de proiecte pe justiție și anticorupție la Freedom House România (condusă de Cristina Guseth); asistent al europarlamentarului Monica Macovei în perioada 2009-2015; membru fondator al Asociației M10 (fondată de Monica Macovei) ;este membru al asociaţiei „Iniţiativa România”
  și:

  ”CRISTIAN GHINEA: Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București; master Universitatea London School of Economics, membru în consiliul director al think tank-ului Centrul Român de Politici Europene; consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria Guvernului României -Dacian Cioloș; Ministrul Fondurilor Europene-guvernul Dacian Cioloș; a lucrat pentru Societatea Academică din România, APADOR-CH, Freedom House – România și Centrul pentru Jurnalism Independent.”

  ………………………………………………………………………………………………

  Vă umplu de sfială carierele aste pline de „succesuri”, prieteni ? Vedeți-vă de treabă! Cum vă spuneam mai sus, trăim vremuri în care, oricând, un excrement de pasăre poate fi ambalat în carton matlasat și legat profesionist cu niște seducătoare panglici europene …

  Apreciat de 2 persoane

 34. A treia probă de microfon, tot mai îndrăzneață:

  Luminița Arhire , 14 februarie, 2017 la 1:40 a.m.

  O SEARĂ LA OPERĂ, CU HILDEGARD HELENE BRANDL

  Nu mă uit prea mult la ANTENA 3 , prieteni, că mi-e teamă să nu mă spele pe creier, cu perii din sârmă și clăbuc de săpun făcut în casă, așa cum am auzit eu că se întâmplă, de la niște cetățeni mult mai vigilenți decât mine, îngrijorați cu privire la practicile reprobabile ale trustului INTACT. Dar, câteodată, există emisiuni minunate, de neratat pentru telespectatori, și pentru care, lesne, poți renunța la orice ai avea de gând să faci după cină, de la ora 21,00 în sus.

  Ei bine, astăzi a fost o seară dintr-aceea , magică „la maxim”…

  Căci, nu-i de colea să ai în platou, simultan, patru profesionișți ai dreptului ( Gheorghe Iancu profesor universitar, fost Avocat al Poporului, fost Secretar General al Curții Constituționale, cu un CV atât de copleșitor, încât te doare capul; Florin Iordache, foarte tare , fost Ministru de Justiție; Alice Drăghici, fost procuror, în prezent avocat de succes ; Steluța Cătăniciu, avocat, membru în Comisia Juridică, de Disciplină și Imunități a Camerei Deputaților… i-am enumerat pe toți pentru ca să ne facem o idee) și pe doamna Hildegard Helene Brandl, care, deși este arhitectă și recunoaște că n-are nici studii de drept, nici habar de finețurile domeniului juridic , totuși se stropșește la toți profesioniștii dreptului de-i ia mama dracului, și-i învață dânsa ce trebuie să înțeleagă din deciziile Curții Constituționale!

  Vă spun sincer, am râs mult… a fost o detensionare binevenită după zilele acestea nebunești…Cel mai tare mi s-a părut felul eroic în care madam Brandl l-a întrerupt pe domnul profesor Gheorghe Iancu – constituționalist de excepție, dar, se înțelege, un tip cu grave lacune în interpretarea deciziilor Curții Constituționale- ca să-i explice dânsa cum trebuie să citească textul ! Apoi l-a rușinat rău de tot , că de! dezinformează publicul și o dezamăgește grav!

  Eu așa ceva nu-mi amintesc să mai fi văzut, prieteni… garderobiera de la Opera de Stat urlând la soprană și tenor, că nu așa trebuie să interpreteze TRAVIATA și ștergând pe jos cu basul, că de ce cântă cu vocea aia groasă … în fine, nemulțumită de epilogul dramei, în ultima scenă, unește destinele eroilor, Violetta și Alfredo, în fața primarului cu eșarfă Giuseppe, camerist în versiunea originală dar depășită, și-i prinde lui papa Germont o garoafă de plastic la rever, că doar e socru-mare, așa că să-și bage mințile-n cap și să nu mai facă atâtea mofturi !

  Ce să vă spun? Eu, în calitate de personaj anonim, din public, am fost mulțumită…

  Apreciat de 2 persoane

 35. A patra probă de microfon, să vedem dacă intră și asta:

  Luminița Arhire februarie 10, 2017, la 1:00 am

  MITURI URBANE PENTRU BĂIEȚI (SUPĂRAȚI) CORPORATIȘTI ȘI NU NUMAI PENTRU EI

  MITUL NR.1 – „Câți oameni au fost în Piața Victoriei, la cel mai amplu protest al supăraților pe Ordonanțe?” Analiză: unii spun că 90 000,alții spun că 200 000 de mii, cei mai mulți apreciază participarea între aceste două repere…se fac desene, se calculează un număr maxim de cetățeni pe metrul pătrat, se fac fotografii cu coloana mai lungă, mai lăbărțată, pe străzile care pleacă, radial, din piață, se ridiculizează, prin contrast, adunarea din poarta Cotroceniului… dar, evident, se pune greșit problema. Numărul de participanți nu GARANTEAZĂ ȘI NU VA GARANTA VREODATĂ că adevărul este de partea celei mai consistente mase de cetățeni. Dacă ar fi așa, lucrurile s-ar simplifica , mult, mult de tot și lumea ar deveni mai ușor de înțeles. Și , în fine, dacă ar fi așa, Hitler n-ar fi fost posibil…

  MITUL NR.2 – „Tinerii frumoși și liberi din Piața Victoriei ( adică «supra-conștiința și gândirea colectivă a rețelelor de socializare», cum ar spune Mircea Cărtărescu) sunt net superiori celor din fața Palatului Cotroceni, deoarece ei sunt cei cu adevărat vigilenți și informați” . Analiză: fals, majoritatea celor care au fost intervievați în Piața Victoriei, aveau un motiv difuz de protest, mai curând emoțional decât rațional, deseori naiv, dar erau stimulați, în protestul lor, de tehnologie modernă, pancarte desenate frumos, recuzită de impact și sloganuri cu «lipici» la public, de faptul că protestul e „trendy”. Oamenii nu au fost curioși să cunoască nici textul Ordonanței, pe care, totuși, îl incriminau, nici de timpul (real) în care s-au luat deciziile Guvernului( pentru că strigătura „noaptea/ ca hoții” era mult mai seducătoare decât adevărul) nici de ceea ce spune Curtea Constituțională, nici de consecințele antidemocratice ale acestui tip de protest care virează încet-încet, cum am mai constatat de atâtea ori, către „parlament penal/ marș la tribunal” și „ DNA , DNA , să vină să vă ia!”

  MITUL NR.3. – „PSD-ul și ALDE sunt cuib de penali , deci pușcăriabili…” ia să vedem… Analiză: Cine așază, așa, din plictiseală, faptele conducătorilor PSD+ ALDE pe o coloană și faptele fruntașilor PNL+ PDL pe cealaltă coloană, adăugând și finanțarea ilegală a USR-ului în coada celei de-a doua liste, va avea surpriza unei râpe adânci, de la dreapta la stânga, cu multe zerouri . Căci „SUPERPENALII ” de la PSD și ALDE, ale căror momâi , înfipte în prăjini, erau plimbate în zeghe „design”-oase , prin piață, sunt acuzați, în ordine, de următoarele mârșăvii: că au chemat lumea la Referendum… că ar fi instigat la angajarea a trei fătuci într-o instituție ….că n-au recunoscut o relație oarecum prietenoasă cu un domn Silberstein… că au dat consultanță juridică, timp de doi ani, ca avocați, unei alte firme de avocatură, plătindu-și toate taxele, acțiune despre care procurorii cred că e spălare de bani… că sunt Florin Iordache ( despre acesta chiar că nu pot să vă explic pentru ce era în zeghe…dar trebuie să fi făcut el ceva…) , pe când, pe coloana cealaltă, se plimbă , în văzul lumii, flota României- și dispare, valize cu zeci de milioane de euro- și dispar, vile pe malul lacului Como – și se pun în vânzare, case făcute din meditații și trafic de copilași –care nu dispar, finanțări ilegale ale campaniilor electorale –care fac deputați ți senatori din protestatari de profesie și „restitutio in integrum” cu ANRP-uri de miliarde- care se topesc… Nimeni nu se întreabă de ce „penalii” de stânga sunt așa de penali… dar „DNA SĂ VINĂ SĂ VĂ IA !”
  .
  MITUL NR.4 .„Garanția democrației și a libertății e DNA-ul” . Analiză: E nu numai fals, ci și grotesc… Libertatea și democrația nu se construiesc pe cătușe, închisori doldora, confiscări abuzive, sinucideri, vieți distruse și disperare. Libertatea și democrația au nevoie de inteligență, toleranță și respect. Dacă DNA-ul ar fi fost vreo garanție, în atâția ani de când lucrează la foc continuu , n-ar mai fi avut ce ancheta… sau, nu cumva, chiar asta e problema, că la o clarificare necesară a Codului Penal, această haită, veșnic înfometată, n-ar mai avea să mănânce?

  MITUL NR.5. „Doamna Codruța are întotdeauna dreptate” . Analiză: în realitate, doamna Codruța minte mai mult decât orice personaj public din România și își permite luxul acesta, deoarece ea știe că sunt mulți tineri frumoși și liberi care cred sincer că „Doamna Codruța are întotdeauna dreptate”. Dânsa NU a fost la cramă cu Ghiță, NU are nici o legătură cu tergiversarea unor dosare sensibile, NU a stat în capul scării să o vadă pe Bica Alina în cătușe, NU a plagiat în teza de doctorat, NU are dosare întoarse definitiv din instanță la DNA, NU cunoaște să fi fost protocoale cu SRI, NU a știut că a primit un grad de la MApN, NU a fost în relații amicale cu Răzvan Savaliuc, NU aranja condamnări ale adversarilor politici ai lui Băsescu, NU comunica emailistic cu Ghiță… și, pe toate acestea noi trebuie să le credem, din „simpla împrejurare” că , desigur „Doamna Codruța are întotdeauna dreptate ! ”

  și, în sfârșit :

  MITUL NR.6 „Mitingul din Piața Victoriei e SPONTAN”…. Analiză …ei, analiză pe dracu´… mai bine mă opresc, totuși, că râde lumea , prieteni, râde lumea…

  Apreciat de 2 persoane

 36. A cincea probă de microfon- toate cele cinci materiale sunt din ultimile două saptămâni:

  Luminița Arhire februarie 7, 2017, la 8:00 pm

  AMURGUL GÂNDIRII PROPRII

  Nu știu câți dintre dumneavoastră , prieteni , aveți pagină de Facebook sau câți socotiți Facebook-ul un mijloc de informare . „O-carte-a- chipurilor”… de ce-ar avea nevoie de cuvinte? Nu m-a preocupat fenomenul până de curând. Abia după alegerea incredibilă a poporului român la prezidențialele din 2014 am început să deschid, la întâmplare, pagini de Facebook … mai ales ale „anonimilor”. Am căutat acolo personalitatea proprietarului de cont… Iar personalitatea nu se exprimă nici prin poze de grup, în bermude și șlapi, la malul mării, nici prin „self”-iuri într-o cameră de hotel, nici prin fotografierea „en detail” a prăjituricii de lângă ceașca de cafea, nici prin citate din bietul Arsenie Boca, al cărui nume garantează, mai nou, toate panseurile planetare și căruia rețeaua de socializare i-a hărăzit de-a pururi să vorbească cu noi, de pe lumea cealaltă, numai în maxime facebook-iste , non-stop, până la judecata de apoi… nu, prieteni, personalitatea înseamnă gândire proprie, iar gândirea proprie se exprimă , cel mai adesea, prin SCRIS. Or, ceea ce lipsește pe cele mai multe pagini, altfel, colorate, deci atrăgătoare vizual , e tocmai GÂNDIREA PROPRIE. Textele sunt rare, iar când există, GÂNDIREA PROPRIE este expediată în două-trei propoziții . În schimb, trimiterile la GÂNDIREA ALTORA, abundă…

  Aceasta este MANIPULAREA… prin manipulare, cetățeanul scapă de povara propriilor incertitudini, pentru că un alt neliniștit, înaintea sa, A GĂSIT DEJA SOLUȚIA și îi spune și lui, în cuvinte simple, ce este de făcut. O mulțime de inși nervoși, iubitori de manifestații în Piața Victoriei, afirmă că „…sute de mii de oameni nu pot fi manipulați (!!!) ”. Oare așa să fie? Mă înșel eu când spun că marile tragedii ale omenirii s-au bazat tocmai pe dezinformare și manipulare? Să nu ne amăgim… Propaganda a făcut mai multe victime în istorie decât catastrofele naturale…

  Între generația care și-a trăit tinerețea înainte de 1989 și tinerii liberi și frumoși de astăzi, este o diferență majoră. Pentru cei dintâi, propaganda nu funcționa. Nici cea din țară, nici cea de la Europa Liberă, deși toată lumea citea ziarele „de partid” dimineața, iar seara, printre paraziți, asculta Europa Liberă. Totdeauna, însă, s-a păstrat un echilibru între informațiile care veneau din cele două surse. Iar prelucrarea finală se făcea în mintea fiecăruia. De aceea, nici un om care a mers la manifestație împotriva bombei cu neutroni, n-a luat-o în serios. Astăzi, însă, în aceeași situație, Piața Victoriei ar crede că bomba cu neutroni e după colț, și-ar face incantații colective ca să o alunge de acolo. Iar pentru acest tip de naivitate se va găsi întotdeauna cineva care să îl speculeze!

  Președintele nostru și-a studiat mult ieșirea de astăzi, din Parlament… dar la fel ca în atâtea alte rânduri, discursul NU ÎI APARȚINE… O vreme, de discursurile lui s-a ocupat Dan Mihalache –pentru cel inteligent, de la CSM , de la începutul mandatului, eu cred că acela a fost autorul . Eu am mai afirmat asta, însă cred că nu este prea mult dacă o repet: când vom afla cine îi scrie astăzi discursurile acestui președinte „înstrăinat” , incapabil de empatie sau regrete, mai curând angrenaj decât ființă, mai curând nevertebrată decât „trestie gânditoare”, abia atunci vom ști CINE CONDUCE, CU ADEVĂRAT, România noastră.

  Apreciat de 2 persoane

 37. Am urmarit cu interes interviul cu dl Grindeanu cu Mihai Gadea asta seara. Imi permit sa aduc o critica, sper constructiva, acestui cabinet, dar care poate ajuta orice alt cabinet. Este vorba despre comunicare, acolo unde dl. Grindeanu a recunoscut ca a fost o problema cu Ordonanta 13. Eu cred ca ramine aceasta problema. Romania nu stie sa isi faca glasul auzit in media externa. Exista instrumentul „dreptului la replica”. Ori, in momentul in care o institutie a statului de drept este criticata in acesti termeni severi, ca ar fi „diminuat lupta anti-coruptie”, ca s-ar fi „atacat statul de drept”, ca „ar fi fost o lege cu dedicatie care sa avantajeze penal oameni politici”, Guvernul ar fi trebui sa faca apel de acest drept la replica si sa scrie fiecarui organism media din strainatate care dezinformeaza, astfel incit si Deutsche Welle, si The Guaradian, si Pravda, si media din SUA si Canada sa fie informate corect. Altfel, oamenii ramin cu ce citesc, si impresia ca guvernul sprijina coruptia, si nu anti-coruptia.

  Mai concret, Guvernul, Parlamentul stiu ca au un departament de comunicare, cu publicul. Ele trebuie sa fie solidificate, si sa poata sa reactioneze imediat, asa cum fac israelienii de pilda, la orice articol, sau emisiune TV care le afecteaza interesele. Sa ceara drept la replica si sa trimisa scrisori acestor redactii spre publicare.

  Sigur ca lucrurile pot intra si in ridicol, asa cum se intimpla azi cu Legea care respinse Ordonanta 13, adica o lege care respinde o ordonanta abrogata. E greu sa explici o astfel de realitate dintr-un „stat de drept” presei internationale….

  Apreciază

 38. Andrei Pleşu, de la înălţimea staturii sale de intelectual de marcă, i-a criticat pe protestatarii de la Cotroceni, lăudându-i în acelaşi timp pe cei din Piaţa Victoriei. Cătălin Ivan, europarlamentar PSD, i-a dat replica, spunând că o asemenea diferenţiere este dovada unei mitocănii oribile şi impardonabile. Sinceră să fiu, « mitocănie » nu mi se pare termenul potrivit, pentru că implică lipsă de educaţie. Or, Pleşu este un tip educat. E drept că educaţia nu i-a folosit la nimic din punct de vedere moral, i-a întărit doar egoismul monstruos, probabil înăscut. Mult mai bine i s-ar potrivi lui Pleşu apelativul de « hedonist nesimţit », căci l-ar zugrăvi aşa cum este, lipsit de bun simţ şi întotdeauna gata să-şi jertfească conştiinţa şi demnitatea pentru propriile interese. Căt despre democraţie, ar fi total inutil de discutat cu el, în mod evident nu înţelege semnificaţia acestui termen.

  Apreciat de 3 persoane

 39. @ Adrian Năstase, @ all ,

  Mulțumesc. Din motive de „cenzură” , mi-am activat sau reactivat, că nu știu exact ce-am făcut, pagina de FACEBOOK. Numai că, așa cum îi spuneam unei bune prietene, m-am simțit ca și cum m-aș fi mutat, pentru o perioadă nedeterminată , la hotel, din cauză că a schimbat cineva yala în timp ce eram în piață. Dar m-am întors ACASĂ. Cu sufletul la gură, ca să mă încadrez în cele 30 de secunde recomandate de George Ban am scris „ultimile” în loc de „ultimele” și n-am corectat. Fiți liniștiți: am făcut penitență, deja…

  Apreciat de 3 persoane

  • FACEBOOK ?
   Brrr….bine ca n-am asa ceva…..m-as simti ca intr-un dormitor iluminat cu pereti de sticla. No Man’s Land…..sau Westworld.
   Problema cine e om si cine e android, in aceasta retea de ,,socializare” (?) 😉

   Apreciază

 40. George Ban

  Liviu Dragnea vorbea (in zilele lui bune) despre doua referendumuri (imunitati si familie).
  Ce credeti ? Va mai vorbi pe aceasta tema si, mai ales, partidul va face ceva concret in acest sens ?
  Va face o propunere de ministru la portofoliul justitiei, sau il va lasa pe premier sa decida?
  Personal, cred ca este mai bine pentru el sa-si vada de partid si de Parlament, preocupandu-se totdata de rezolvarea propriilor sale probleme din justitie.

  Apreciază

  • ..Ce se mai poate adauga, dupa ce toti parlamentarii PSD au votat in sensul condamnarii la moarte a unui mort ? E ca si cum, l-ar fi spanzurat pe Ceausescu dupa ce a fost ciruit de gloante. (Z)
   Pai domnule George Ban, dupa ce Liviu Dragnea ne spune ca zambetul sau imperturbabil ca ,,ordonanta ramane” si mai apoi il vezi ca da cu ciocanul in capul aceleiasi ordonante decedate, ce incredere se mai poate avea in acest domn ?
   Spune, George Ban. Altceva decat lamentari defensive si neputinicioase in fata primarilor. Ce o sa faca Dragnea daca DNA va continua sa salte primari pentru ca au semnat nustiuce document ?
   Iti spun eu: Nimic, Nada.
   Auzi la Codrin Stefanescu…un million de sustinatori in strada. Sa fim seriosi, George Ban. Daca vrei sa NU iasa lumea in strada, pune-l pe Codrin Stefanescu la comanda.
   Vorba doamnei Ana: Lipseste testosteronul. De aici vine incapacitatea de comunicare.
   Tonul isteric, belicos la televizor si inflamarea la orice stimul nu inseamna barbatie, dimpotriva. Un barbat explica cu calm si baritonal ce are de spus (in cuvinte putine si propozitii clare, fara echivoc) si nu poate fi intimidat, sau enervat, de provocatori.
   ps
   A ramas totusi cineva vertical : Calin Popescu Tariceanu (care a parasit cu demnitate sala la momentul votului penibil impotriva ordonantei 13 – in prealabil decedata si deja in putrefactie).

   Apreciază

   • În loc de:„Un barbat explica cu calm si baritonal ce are de spus ”. S-ar potrivi:„ ….și pe ton bas ….”. Nu de alta, dar poate ajutăm și ONB, că și acolo-i penurie de bași!

    Apreciază

 41. Daca cineva imi poate explica de ce s-au grabit guvernantii sa produca ordonantele explozive, dupa ce, oricum, termenul de 45 de zile fusese de mult depasit, il astept cu nerabdare.
  Ce a facut atat de imperativ gestul ministrului de justitie impulsionat de liderii partidului, de nu se putea astepta o lege dezbatuta in Parlament in regim normal ?
  Da, exista Decizii ale CCR. Dar, dinspre sistemul de justitie nu a venit nicio solicitare expresa in acest sens. Vor sa-si bata capul cu contestarile bazate pe exceptii de neconstitionalitate ? Capul lor de pereti. Pana la urma, sistemul trebuie lasat sa implodeze singur, de sa se auda tocmai la Bruxelles si Washington. Altfel nu se va putea schimba vreodata.

  Apreciază

 42. Potestele continua …
  Normal
  Iata niste stiri furate de pe Activenews:
  –––––––––––––––––––––––––––––
  Sistemul bancar a obținut în 2016 un profit net de 4,3 mld. lei, al doilea cel mai mare câștig anual după izbucnirea crizei economice, relevă datele BNR.

  Rezultatele raportate de bănci indică faptul că legea privind darea în plată a imobilelor și legea privind conversia creditelor în franci elvețieni la cursul istoric, ambele ajunse în final la Curtea Constituțională, nu au afectat în cele din urmă băncile așa cum era anticipat.
  –––––––––––––––––––––––––––––
  Mama si ce scandal faceau .. in frunte cu Isarescu care se pare ca este guvernatirul Bancilor Starine din Romania. Apopos el si gasca sa zbierau ca vreo 2 banci vor da faliment. Nu au dat!!!
  –––––––––––––––––––––––––––––

  Clienții români au mari probleme cu băncile cu care lucrează. Nu puține sunt cazurile in care băncile măresc dobânzile, trec în contracte clauze abuzive sau taxează clienții cu fel de fel de comisioane.

  De multe ori între clienți și bănci intervin diferite autorități, cum sunt Protecția Consumatorilor, Consiliul Concurenței sau chiar BNR. Există o bancă asupra căreia nici măcar BNR nu poate interveni, cu toate că activează în România!

  Un client a dorit să închidă un cont deschis la ING. A mutat banii la altă bancă, a făcut cerere de închidere, iar după o sătămână a fost anunțat că are niște bani în cont! Clientul a cerut explicații, primind și răspuns: „Conturile persoanelor juridice nu se închid pe loc, ci în 30 de zile de la solicitare”. După patru săptâmani, clientul primește un SMS că ING i-a luat taxă de administrare pe luna următoare din cont. Explicația băncii a fost că a uitat să închidă contul și nu vor returna taxa.

  Este momentul în care clientul decide să apeleze la forul superm ăn materie, Banca Națională: „Sun la BNR să întreb cum depunem o reclamație. O doamnă râde „E vorba de ING, nu? Nu vă putem ajuta, nu sunt bancă românească, sunt sucursală de bancă olandeză, reclamați în Olanda!”, a scris clientul pe Facebook.

  –––––––––––––––––––––––––––––
  Ma rpg BNR chiar asa ?
  –––––––––––––––––––––––––––––

  Chiar dacă 2016 a fost unul dintre cei mai buni ai agricoli, a fost nevoie de importuri masive de hrană.

  În topul alimentelor importate se află carnea de porc, ciocolata și brânzeturile.

  Carnea de porc a fost principalul produs alimentar importat în 2016, în creștere cu 10% față de 2015, pentru care s-au cheltuit mai bine de 300 de milioane de euro.

  Grâul, produsele de panificație, ciocolata, brânzeturile sau preparatele alimentare sunt în topul importurilor. Tot din străinătate a fost nevoie să aducem carne de pasăre, lapte, smântână, fructe ori legume, în special roșii.

  În cazul roșiilor, importurile s-au majorat cu 16,6 milioane euro, la 62,4 milioane de euro, la un volum de 68.500 tone, ceea ce reprezintă o creștere cu 35,2% față de același interval din anul anterior.

  Uniunea Europeană a fost principalul partener în comerțul agroalimentar al României, cu 54,4% din exporturi și 73,9% din importuri.
  –––––––––––––––––––––––––––––
  Ma rog arborele de cacao nu creste in Romania. Dar nici in Elvetia.
  Mai tine minte careva Ursul de Dorna?
  Da oricum se pare ca nici porcului nu ii priieste clima romaneasca !
  –––––––––––––––––––––––––––––
  Nici nu a apucat bine să fie aplicată, că legea 51, care impune hipermarketurilor să vândă produse românești în proporție de 51%, ne aduce în atenția birocraților de la Bruxelles.Care amenință acum că au lansat procedura de infringement împotriva României. Chiar dacă normele de aplicare a legii nici măcar nu au fost elaborate de Ministerul Agriculturii, Comisia Europeană ne vrea deja sancționați. În noiembrie trecut, România era deja avertizată în acest sens.

  Executivul UE a anunțat miercuri că a lansat procedura de infringement împotriva României și Ungariei din cauza reglementărilor privitoare la comercializarea produselor agricole și alimentare, cunoscute la noi ca legea 51% produse românești.

  „Anumite companii străine, ajutate de legi profund anticoncurențiale și cu ajutorul statelor din țările lor de origine, au băgat în faliment producători români mici, mijlocii și mari. În momentul în care se creează rețeaua de monopol, pentru a continua să existe se reazemă pe ajutoarele dinspre sistemul public, iar pe de altă parte, se reazemă pe producătorii independenți care nu fac parte din aceste sisteme. În momentul în care s-a creat, rețeaua se dezvoltă ca un sistem închis. De aceea vedeți falimente care nu se explică, momente în care anumiți producători care au produse foarte competitive, apreciate și care nu reușesc să pătrundă în piață. S-au dezvoltat rețele cu sistem monopolist, corporatist, nu o economie liberă. Ei au toți furnizorii, toți subcontractorii sunt tot ai lor și banii se învârt între ei. Bruxelles-ul nu este un stăpân, ci un partener. România trebuie să-și apere interesele și să meargă mai departe”, a concluzionat deputatul PNL Daniel Gheorghe
  –––––––––––––––––––––––––––––
  Si in acest timp unii protesteazza si cica ” împotriva elitei vândute şi supuse în exterior a Ro” …. fara sa gineasca marginea.
  si sunt p[laudati de „presa democratica” din tarile in care fermierii canmd de infurie vlicheaaza sosesle cu tractoarele si ocazional trag cu pusca in spatele jandarmilor .
  Cai ei – femierii occidentali- sunt cetateni europeni si au drepturi.
  Ai nostri .. nu au nici un drept iar votu lor nu cointeaza ca e tarani prosti de Teleorman.

  Concluzoa este trista Lasciate ogni sperantia

  Apreciat de 1 persoană

  • Activenews…
   Bizoane…
   Probabil mori după ruși…
   Site-ul ăsta ne spune cum 4 țări NATO vor ca în caz de agresiune vor să fie apărate de …Rusi.
   Ne ridică nivelul naționalist cu Polonia, care trimite la plimbare UEul, să nu se bage în treburile lor interne, unde, se știe, 4 OAMENI, 4 PATRIOȚI, trimit în plic la Parlament ce să voteze,aceeași Polonie care a fost salvată de democrațiile Occidentale pe care le repudiază acum.

   Femeilor care achiesează cu naționalismul Poloniei le spun doar atât: bărbații de la Putere au hotărât că avortul este ilegal.
   ”În Polonia, avortul este permis, în condiţiile actualei legislaţii, dacă viaţa mamei este în pericol, dacă sănătatea fătului este grav ameninţată, în fine dacă sarcina este rezultatul unui viol sau al incestului.”
   Dar nu-i destul…
   ”Lege şi Justiţie (PiS), partidul conservator condus de Jaroslaw Kaczynski, s-a poziţionat în favoarea interzicerii totale a avortului. E important de reţinut acest lucru, în condiţiile în care Lege şi Ordine are majoritate parlamentară, guvernează şi a dat preşedintele ţării.”

   Ce simplu e să câștigi voturi pe cartea naționalismului, dar ce dramă…

   Apreciază

 43. Am de remarcat:
  1) Și grecii, răspândiți azi prin TOATĂ lumea, au cam aceeași vechime, ca noi, în matca lor.
  2) Teodor Paleologu – zis Pleașcă – este fiul lui Al.Paleologu, cel pe care primul Guvern post decembrist l-a numit ambasador la Paris, dar care, odată ajuns acolo, a declarat că NU reprezintă Guvernul ci G.D.S.! Și cu asta s-a pus punct valului de simpatie internațională pentru România și românii uciși în zilele Revoluției.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.