George Cretzianu, „Patrie si libertate”

Pentru ca tensiunea publica a devenit foarte mare, va propun, astazi, un volum de versuri, scrise de George Cretzianu, in 1879, intitulat „Patrie si libertate”. Nu este vorba de acel Cretianu care a fost ministru al finantelor in 1940, ci de un publicist, membru de onoare al Academiei Romane care a trait intre 1829 si 1887. Din mentiunile lui, a fost, in doua randuri, si ministru in guvernele lui Alexandru Ioan Cuza.

Mi-a atras atentia poezia „Cantecul strainatatii”, care incepe cu versurile:

„Ratacesc in cai straine,

De caminu-mi departat;

Imi trec viata in suspine,

Panea’n lacrimi mi’am udat;

Fie panea cat de rea,

Tot mai bine’n tara mea.”

Aceste versuri oglindesc suferinta generatiei de la 1848, care a trait departe de casa. Multi dintre ei s-au intors apoi si au contribuit la unire, la independenta.

img_20170203_0001img_20170203_0002

41 de gânduri despre “George Cretzianu, „Patrie si libertate”

 1. Poate că ar trebui ca la iminentul miting, cam prea mult amânat ( ce dovedeşte nesiguranţă în forţele proprii) al PSD-ALDE-ROMÂNI ADEVĂRAŢI ( nu ca ăştia, împănaţi, cu tot felul de …rathaţi ), să ne alegem cu grijă sloganurile !
  Cei care au pus la cale manipulările de până acum au avut nişte versificatori idioţi ( adică, plini de idei 😉 ) destul de apreciaţi de turmele de manifestanţi care zbierau în neştire :
  „DNA. să vină să vă ia ! „, „DRAG NE-Ai fi la închisoare, nu la guvernare !” şi multe altele, atent pregătite , de ziceai că-s scoase din aceeaşi minte GDS-istă ( se înşeală cei care-i cred în stare de mai mult 😉 ), acum clar şi sorosistă !
  De aceea ar fi bine să nu lăsăm totul în seama organizatorilor ( acum la vedere, nu ca la ei anonim, ca-n bancul cu „ştie tot satul, dar nu ştie bărbatul”, mai ales că noi ştim cine-i …femeia de moravuri uşoare, ca să nu-i spunem cum ar merita, dar n-ar suporta 😉 ) ar fi bine să-i ajutăm şi noi, la fel de „spontan” ca şi ceilalţi , pe cei care ies în stradă, măcar cu nişte ziceri de bine, chiar de mamă, deşi ăştia când vine vorba de a-şi apăra interesele ( acum şi dividendele) şi pielea , n-au nici mamă, n-au nici tată, doar stăpânii peste gloată ! :mrgreen:
  Ce ziceţi ? Ne băgăm ? Că altfel ne bagă ei ! 😉

  Apreciază

  • Acum aflu că Dragnea este gata să-şi salveze nu numai mustăcioara, dar şi ţara, de o eventuală ieşire în stradă a unui milion de oameni care, cică ar produce mare deranj pe la cele cancelarii străine şi atunci mai bine retrage ordonanţa cu pricina,!
   Dacă şi numai dacă, poate să-l lămurească pe premier să facă acest lucru ! 😆 😛 :mrgreen:
   Ne laşi, bre ?! Că noi te lăsăm ! Pe mâna lor. Cu voia ta, laşule !
   De abia aşa vă semnaţi sentinţa ! Treaba voastră ! Rivalul când simte sânge, transpiraţia produsă de frică, sau mirosul ce vine din pantalonii adversarului, atacă dezlănţuit şi e greu să-i mai faci faţă !
   P.S.
   Îl f..reacă pe el grija de români, ca şi pe Erdohannis ! :mrgreen:

   Apreciat de 1 persoană

   • Cum să fii atât de inconştient încât să-ţi foloseşti copilul pe post de iatagan în lupta cu adversarul ! Numai ţiganii mai făceau aşa când se încăierau între ei şi-şi aruncau cu copiii unii în alţii !
    Chiar nu vă daţi seama în ce hal sunteţi folosiţi , că vă puneţi dacă nu în pericol, măcar în ridicol nişte copilaşi care mai apoi vor putea fi folosiţi cu uşurinţă şi cu tupeu de alţii, carne de tun pe fronturi străine de neam şi Ţară.
    Dacă voi nu vi-i preţuiţi, ei, nişte străini,de ce-ar face-o !?
    Măcar ştiţi pentru ce vă denaturaţi copiii în asemenea hal ? Halal !

    Apreciat de 1 persoană

   • Mă întreb cît de mare trebuie să fie slugărnicia, inconştienţa, sau frica pentru a-ţi pune şi plozii la chreremul unor stăpâni, dresându-i ca pe pitbuli, de mici, în spirit războinic?!
    .De fapt huliganic, că din ăştia, crescuţi de mici prin fumuri de ţigări, de halucinogene şi de petarde ies teroriştii de mâine !
    P.S.
    Îmi cer scuze pentru cei câţiva părinţi care şi-au propus să-şi scoată la plimbare copiii, mai ales că au avut şi liber de la multinaţionale ! Nu pentru plimbat copii, ci pentru urlat lozinci, dar, mă rog, au reuşit să îmbine plăcutul cu utilul !
    Dar până la urmă, cu ce se deosebesc de cei care pretind că îşi plimbau câinii ?! 😉

    Apreciat de 1 persoană

 2. România, țara în care orice e posibil, totul e imposibil și nimic nu e ce pare.
  …Așa scria pe coperta unei cărți pe care am văzut-o dimineață în librărie.
  Aștept mitingul.

  Apreciază

 3. Fundațiile conduse de George Soros se implică în multe țări în deciziile politice ale respectivelor state și încearcă manipularea oamenilor prin folosirea termenului de globalizare. Astfel de fundații sunt prezente și în România, fiind implicate pe mai multe paliere în societatea românească.

  După scandalul de ieri care a avut în prim plan CNA-ul, care a decis amendarea a trei televiziuni din România pentru că s-a vorbit despre influența pe care Soros o are asupra sistemului politic și judicidiar din țara noastră, iată că există și structuri care cer interzicerea acestor fundații în România.

  Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a transmis o scrisoare premierului Sorin Grindeanu prin care cer anchetarea activității și interzicerea fundațiilor sponsorizate de George Soros pe teritoriul României.

  Iată scrisoarea transmisă de SCMD:

  „Scrisoare deschisa
  Primului Ministru al Romaniei

  Domnul Sorin GRINDEANU

  Domnule Prim Ministru,

  La solicitarea a numerosi membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (S.C.M.D.) si ai altor structuri din cadrul Consiliului National al Societatii Civile (C.N.S.C.), va transmitem urmatoarele:

  Constatam cu ingrijorare ca, in timp ce la Budapesta, in decurs de o saptamana, urmeaza sa vina in vizita cei doi mari decidenti ai lumii, presedintii SUA si Rusiei, in Romania vin doar trimisii marilor asasini economici mondiali care solicita presedintelui Romaniei debarcarea guvernului dvs. prin orice mijloace, inclusiv prin arestarea dvs., pe baza unor dosare masluite in care „binomul” s-a dovedit pana acum expert. Toti liderii politici nationali au avut si au dosare fabricate. Toti investitorii romani de capital romanesc in Romania au fost fie lichidati fie aruncati in inchisoare, in locul lor aparand in mediul de afaceri romanesc, firme straine.

  Supararea asasinilor economici mondiali nu se datoreaza numai neindeplinirii proiectului Iohannis-Ciolos – cedarea aeroportului Otopeni, a portului Constanta, a intregii industrii energetice, etc. ci si, in primul rand, deciziei guvernului dvs. de a pune in aplicare un punct extrem de periculos pentru ei din Programul PSD-ALDE de guvernare si anume crearea Fondului Suveran (National) de Investitii pentru revirimentul industriei si economiei romanesti.

  Constatam ca masa de manevra utilizata impotriva interesului si revirimentului national, sustinute de guvernul dvs., este asigurata, pe langa tradatori romani deveniti agenti straini, de o periculos de mare grupare de agenti interni de influenta ai lui George Soros, acuzat pe toate meridianele ca, sub masca democratiei, sponsorizeaza fundatii care militeaza pentru dezagregarea statelor in numele globalismului preconizat candva de Karl Marx sub numele de „comunism”.

  State ca Israel, Germania, Albania solicita luarea de masuri si interzicerea fundatiilor Soros, in timp ce Ungaria a trecut déjà la masuri hotarate in acest sens. Si, in timp ce noul presedinte al SUA a anuntat, ca scop al mandatului sau, anihilarea miliardarului dement care a proclamat principiul disparitiei rasei albe, in Romania, unde seful principalului serviciu de informatii este presedinte de fundatie Soros, partidele si miscarile patriotice au fost spulberate si Soros-istii introdusi artificial in Parlament. Prima consecinta a fost oficializarea, in 23 decembrie 2016, a unui proiect mistificator de istorie si de realitati actuale „Terra Siculorum” (cand realitatea medievala era „Terra Blachorum et Siculorum”) intrandu-se apoi, prin amenintari si miscari stradale, la aplicarea in Romania, a planului nazist din anii 1933-1934 (de la „incedierea Reichstagului” la „Noaptea cutitelor lungi”). Totul sub patronajul presedintelui.

  In situatia in care veti intelege necesitatea imperativa de a apara Romania cu orice pret, va asiguram de intregul nostru sprijin. Va solicitam anchetarea activitatii si interzicerea fundatiilor sponsorizate de George Soros si pe teritoriul Romaniei. Va solicitam analizarea activitatii persoanelor influente din politica, administratie si media, sponsorizate de George Soros si de asemenea interventia Ministerului Justitiei in privinta persoanelor, cetateni romani, care, incalcand grav Constitutia Romaniei, au initiat, acceptat sau au admis publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I nr. 66/26.01.2017 a unei initiative legislative care urmareste dezagregarea Romaniei prin promovarea unui fals istoric – Terra Siculorum – formula care nu a acoperit si nu acopera nici expresia „Tinutul Secuiesc”, traducere voit gresita a ungurescului „Szeckelyfold” care inseamna de fapt „Pamantul Secuilor”.

  Ca istoric, specializat pe aceasta tema, subsemnatul va poate pune la dispozitie oricand documentele si argumentele care anuleaza acesta diversiune.”

  Apreciază

 4. ..~~ In asteptarea Mitingului cel BIG_Huges ~~……..IAR_noi cei care NU merem la demostratie deoarece NU_este una de tip Spontan ! Doar stam si ne mai uitam cind e o pauza publicitara in alta parte !_..Siii…NIMIC ! Mitingul e pasnic ! Protestatarii sunt laudati de catre toate televiziunile Patriei noastre scumpe si nu numai dar si de reputati comentatori si Anal_Isti_! Oamenii discuta, socializeaza dar si scandeaza lozinci si manifesta fiecare in felul sau !…Deci e Miting_Pasnic asa cum scrie la carte~..fara incindente violente~..Doar cite unul prins cu doza scurta sau consumind pe sest Alchool_..E saltat si dus la repede sectie ca nu cumva_!!!….Dar NOI_vrem ceva care sa anime un pic multimea cea amorfa si oare cum am putea face acest lucru ?…Fara violenta, Fara violenta….Huaaaaa~…Sa vina TOTI_Ultrasii din toata tara ! Sa vina Sindicalistii cei nemultumiti, Sa vina si disponibilizatii dar si toti cei Nedreptatiti de Instantele de Judecata_!..Daaaa ! Dar sa vina odata~… … ..Sa vina si CIOBANII_Patriei ca sa dea o Sfinta_Lectie parlamentului intreg !!!..Adica sa dea legi si pt. oameni nu numai pt. prieteni, amici-amante si clientelele LOR politice cele fara de numar___…Veniti voi dragi Ciobani din Munti-Vai si Cimpii ! Venti cu Oile si Caprele simpatice dar si cu faimoasele voastre Ciomege_Zdravene si din lemn masiv pe care nu l-au taiat inca cei de la Schweinghofer impreuna cu „Drujba lui Dumnezeu”,..veniti ~dar~ si cu dulalii Vostrii cei din imemoriale timpuri si Sa’ Sa’ Sa’ pa’ EI~….~!!!!!!~~!!!!!~~~!!!!!~~

  Apreciază

 5. Frumoase versuri, multumesc.
  Va fi interesant de vazut daca demonstratiile vor continua dupa abrogarea ordonantei, si care va fi reactia lui Iohannis la eventualitatea prelungirii demonstratiei. Va face apel la calm si la respectarea ordinii constitutionale?
  Acum vom asista la momentul adevarului, si cine de fapt este proprietarul acestor miscari de strada.

  Apreciat de 2 persoane

 6. Îmi pare rău că sunt off topic, dar…

  Dumitru Borțun, fost consilier al lui Ion Iliescu, într-un interviu spune:

  Poate nu știți, dar eu știu de la oameni care au lucrat cu Liviu Dragnea încă de la începuturile carierei lui, că acest om nici nu concepe să fie contrazis sau să asculte o părere diferită. Oprește în jurul lui numai oameni care nu îi ies din cuvânt. Știți care este testul de fidelitate pe care îl dă Liviu Dragnea?

  Reporter: Sincer, nu știu.
  Dumitru Borțun: Îi trimite după țigări. Nu este glumă. Vorbesc serios. Îi trimite după țigări și le vede reacția. Dacă respectivul zice „Da, șefu’! De la care să iau, de la colțul din dreapta sau de la colțul din stânga?”, rămâne. Dacă se uită jenat că este pus să plece după țigări sau spune „nu”, acesta din urmă nu mai are carieră politică lângă Dragnea. Vreau să înțelegeți ce tipuri umane sunt prezente acum la conducerea partidului și prin urmare la formarea guvernului, la conducerea țării. Acești oameni nu au cum să comunice.

  Intreg interviul despre Dragnea

  http://www.rfi.ro/social-92837-expert-comunicare-politica-psd

  Apreciat de 1 persoană

 7. PROCURORUL VIEȚILOR NOASTRE

  Cu fața lui oarecum rudimentară, oarecum de „om din popor”, brăzdată de riduri adânci, ca și cum ar fi muncit pământul , zâmbitor mereu …cu pălăriuța lui nostimă, de tip de treabă, cu care ai fi putut să stai la coadă la banane, pe vremuri, conversând calm despre vreme și mai puțin despre vremuri… cu „scurta ” lui bej-gri marcată de un aer vag de „second-hand”, cu crăvățica lui antediluviană și umbrela telescopică, de om prudent, pregătit pentru orice eventualitate…Procurorul Șef al României. Numit de doamna Prună, o știți, nu-i așa? o știți, căci dânsa e o ministresă inubliabilă.

  Ar fi putut să doarmă în „conserva ” lui , netulburat, șoptind prin somn: „…Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica…” și lucrurile și-ar fi continuat neabătut cursul iar tehnica de ascultare, răspândită pe toată suprafața patriei , s-ar fi uzat de atâta utilizare , torcând molcom în sediile conspirative, despre care populația din stradă habar n-are cât sunt de conspirative… Bilețelele lipite pe dosarele trimise în judecată, descrise de o fostă judecătoare, cu numărul de ani de pușcărie, înscris conștiincios pe ele, ar fi întărit speranța că totul e bine, „și ținem lucrurile sub control” iar echipele mixte DNA-SRI, despre care domnul Procuror General zice simplu: „doamne ferește!” – exprimare din care noi trebuie să pricepem că ne-a și ferit, și nu mai trebuie să cercetăm- ar fi avut parte, în eternitate, de un mariaj fericit și rodnic…

  Numai că guvernul PSD-ALDE a băgat bățul în uriașul cuib de viespi. Și atunci, blândul domn Lazăr a ieșit din hibernare, iar conserva a explodat ca o bombă cu neutroni în piața publică. Nu am găsit textul prin care dânsul afirmă că sunt emisiuni TV în care invitații, politicieni si analiști, „dezinformează un popor incult”( noi suntem aceia) , dar sunt unii gata să jure că asta a spus. Așa că exprimarea de mai sus eu nu o pot proba, prieteni. Dar, și în absența propoziției buclucașe, ceea ce tot spune de câteva zile, în flux continuu, Procurorul General al României, este o descripție, pe larg, a statului NOSTRU de drept și EXPLICĂ pe îndelete, de ce România poartă în momentul de față, cu mândrie, și-n văzul întregii lumi „o botniță prin care nu pâlpâie nici iarba” :

  Augustin Lazăr 9 ianuarie, 2017: „Nu este NECESARĂ nicio lege a graţierii şi amnistiei fiindcă noi trebuie să combatem criminalitatea, noi avem nişte priorităţi de a combate corupţia, de a recupera bunurile care au fost însuşite de infractori, produsul infracţionalităţii şi alte asemenea chestiuni care sunt de natura exercitării acţiunii penale şi pentru care PROCURORII SUNT PLĂTIȚI”

  Augustin Lazăr ,18 ianuarie, 2017: „… Ar fi total exagerat, spre exemplu la abuzul în serviciu, să se facă o incriminare astfel încât să se ajungă ca o bună parte dintre cauzele DNA-ului SĂ RĂMÂNĂ ÎN AER”… ( cauzele de abuz în serviciu cu prejudiciu sub 1 000 000 n-ar trebui să se afle la DNA , conform Legii de aprobare a Ordonanţa de urgenţă 63/2013, lege promulgată de Băsescu Traian… ele totuși se află acolo și fac „grosul” dosarelor DNA, n.n.)

  Augustin Lazăr ,18 ianuarie, 2017: „… Noi , dacă vom da dovadă DE SLĂBICIUNE, în loc să consolidăm lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate, a criminalităţii în general, (…), dând dovadă de slăbiciune cu ACTE DE CLEMENȚĂ, vom demonstra că instituţiile statului român sunt SLABE( !!!!) , vom demonstra, fără să o spunem, că instituţiile statului român nu pot găsi soluţia potrivită pentru a caza pe cei care care au fost dovediţi că au comis infracţiuni pentru care există hotărâri definitive de condamnare, pentru cei care se află în arest preventiv…” ( Italia nu a simțit „slăbiciunea ” aceasta iar gradul de recidivă după grațierea colectivă a fost redus, n.n.)

  Augustin Lazăr ,2 februarie, 2017 „(…) Observi că pedepsele sunt coborâte sub un minim rezonabil pentru ca procurorii să poată lua măsurile care sunt prevăzute de lege. Spre exemplu, să poată cere o SUPRAVEGHERE TEHNICĂ ai nevoie de UN MAXIM SPECIAL REZONABIL DE PEDEAPSĂ pe care ți-l cere legea penală. Pentru a cere o MĂSURĂ PREVENTIVĂ ai nevoie tot așa. Păi cu trei ani maxim la abuz în serviciu ce o să facem? O să ne râdă în nas infractorii. Din păcate asta este și eu sper din toată convingerea mea că vocea rațiunii va fi puternică și va izbândi pentru că nu este foarte complicat să îți dai seama de aceasta și Guvernul va proceda la retragerea acestei OUG, care nu numai că e jenantă, dar este vizibil neconstituțională, este un derapaj constituțional cum în România nu a mai avut loc”

  Deși au trecut 27 de ani, procurorul nostru nu știe că lumea s-a schimbat. El a rămas în criogenie, un procuror al GLACIAȚIUNII de dinainte de 1989, neabătut , ca HIBERNATUS în ghețurile veșnice ale unei alte lumi, pierdute, în toată această perioadă… Pentru acesta nu mai este nimic de făcut, el nu e capabil nici de schimbare nici de empatie. Mi-e teamă însă că și pentru copiii din stradă e puțin cam târziu : când pânza se rupe cu acest hârșâit groaznic, de obicei marginile zdrențuite nu mai pot fi cusute laolaltă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat .

  Apreciat de 2 persoane

 8. Dragnea a fost condamnat pentru că a îndemnat lumea să iasă la vot ( ceea ce a făcut şi face şi Johannis, chiar şi Băsescu, dar în sens invers) alţii au fost acuzaţi că puneau la dispoziţia oamenilor mijloace de transport, inclusiv autobuze, pentru a-i duce pe oameni la vot şi pentru asta au fost zeci de anchete ! Acum se dă liber de la serviciu, cu zilele, chiar săptămânile, pentru a merge la mitinguri, se pun la dispoziţie mijloace de tipărire a pancartelor şi lozincilor, se distribuie hrană, ba chiar masă şi casă celor din alte localităţi pentru a participa la protestele al căror organizator vrea să rămână anonim sau inexistent ! Dacă de mine se pot ascunde toate aceste neregularităţi şi abuzuri, de instituţiile care sunt puse pentru a veghea la bunul mers al societăţii româneşti, NU !
  Şi aştept anchete, măcar de aceeaşi anvengură, cu pedepse pe măsură !

  Apreciază

 9. L-am ascultat pe dl Tariceanu la Realitatea TV. Sunt de acord cu tot ce afirma despre cum liderii de la Bruxelles au actionat si actioneaza in mod autist, pe baza de rapoarte primite de la Administratorul pe care ei l-au pus in Romania. Sunt de acord ca romanii trebuie sa aiba demnitatea si verticalitatea de a isi reziolva problemele grave fara acordul acestor lideri autisti europeni, si ca trebuie sa discute inclusiv despre o noua raportare fata de UE.

  Cetatenii romani care demonstreaza azi pentru anti-coruptie ar trebui sa realizeze ca anti-coruptia este ea insasi corupta, si ca ii poate afecta pe ei oricind. Ar trebui sa demonstreze pentru ca raporturile intre institutii si puteri sa fie exact ca si in tarile democratice din UE.

  Tariceanu are dreptate: fara o justitie corecta, independenta (de servicii secrete si politic), nu poate exista libertate si prosperitate!

  Romania nu are nevoie de o UE autista, si de pomeni atunci cind sta pe labe. De aceea avem Brexit, de aceea dreapta nationalista (din Franta, Germania) vrea o altfel de Uniune Europeana, care sa le respecte valorile nationale individuale.

  Apreciat de 1 persoană

 10. L-am urmarit si pe dl. Klemm, afirmind ca, uite, ce demonstratie frumoasa, democrata, impresionanta, asa a spus, ca „l-a impresionat”. Dar oare nu il impresioneaza ca DNA face dosar pentru decizii guvernamentale? Nu il impresioneaza ca DNA cheama in sir indian 37 jurnalisti sa ii determine sa isi deconspire sursa? A informat Departamentul de Stat si despre asta? Nu ar fi fost corect sa ia pozitie publica in Romania si in aceste cazuri, care in SUA ar fi fost dramatic si urgent sanctionate?

  Din pacate, nu vad o ca dl. Klemm iubeste Romania. El iubeste partea din Romania pe care o iubeste si dl, Iohannis, si doamna Merkle, si dl, Junker si dl. Timmermans, adica cea indiferenta la abuz intr-o democratie, cea care se face ca nu exista sau nu stie ca exista probleme grave in democratia romaneasca. Ii doresc domnului Klemm sa revina fara pasaport diplomatic in Romania, si sa aibe parte de democratia tip „DNA”.

  Mi se pare ca dl. Kelmm face un deserviciu meseriei nobile a diplomatiei luind nepartinint partea intr-un joc politic periculos, si determind Departamentul de Stat sa ia o pozitie autista, care jigneste Romania si pe romani, pentru ca dl. Kelmm nu si-a facut corect meseria.

  Ce poate fi mai clar decit lipsa de respect fata de aceasta tara, si tratamentul ei ca un fel de colonie cu Administrator pus de ei?

  Foarte trist, dar adevarat, Britanicii au simtit si ei pe pielea lor acest tratament cind ex-Presedintele Obama i-a amenintat ca vor fi in coada Europei, si ca SUA nu vor negocia cu ei, ci cu UE. Si au mai simtit ani la rind din politicile autiste ale UE, ce le incalca suveranitatea si independenta. De aia le-au intors spatele, si ma nelinisteste ca sunt multe alte tari in jur care adulmeca schimbarea de front atmosferic in Europa.

  Apreciat de 1 persoană

 11. Recunosc, sunt momente cind il iubesc pe Tariceanu 🙂 pentru onestitatea si verticalitatea cu care isi afirma atasamentul fata de valorile democratiei autentice si a libertatilor ce ar trebui sa existe intr-o democratie. De asemenea, ma impresioneaza cit echilibru are in momente dificile, si cred ca isi iubeste natiunea cu adevarat.

  Aceasta onestitate in exprimare, ii da o aura de lider de stat. Nu stiu daca vrea, dar eu il vad ca un roman eligibil pentru pozitia de Presedinte.

  Apreciat de 1 persoană

 12. Știu că unii sunt de părere că a abroga Ordonanța cu bucluc poate fi o manevră strategică în acest război. Nu mă chinui să mă gândesc deloc la cum s-ar putea face sau drege în continuare, sau, că poate a fost o manevră ca să producă efecte și după aceea s-o bage în Parlament, în dezbatere, ca o lege organică ce este, dar impresia generală pe care au produs-o Liviu Dragnea & CO este că sunt niște JUGĂNIȚI!

  Și nu contează adevărul și strategia lor, contează în realitate, în viața asta de cacao a democrației, doar impresia pe care o produci!!! Dacă stăpânii lui Iohannis au știut să ambaleze un rahat pe băț și i-au convins pe toți că este înghețată, atunci ca pe înghețată o linge și o savurează țara, chit că-i pute! PR se chiamă, stimat PSD, PR!!! Dormiți!!!

  @AMALIA, acum vă înțeleg perfect, abia acum, recunosc, și simt ca dumneavoastră când spun că suntem un BOBOR!!! Chiar mă păcăleam cu gândul că nu aveți char atâta dreptate!

  Apreciat de 2 persoane

 13. Acum se vede clar , pe protestatari nu ia interesat ,,ORDONANTA,, ci caderea guvernului ,, la toate manifestarile au venit cu copiii , orice agresiune impotriva , il transformau intr-un dezastru si au continuat cu copii , cata lipsa de omenie fata de copii lor cata ura si dusmanie pentru parinti , bunici.si alte rude si prieteni apropiati ,,,,sa dai un guvern jos ca vor sa mareasca pensii , salarii si scaderea si anularea altor impozite,ESTE O ABERATIE o tampenie o rana de cutit in popor. ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU.

  Apreciat de 3 persoane

 14. Faceţi o comparaţie între cazul Ion Stan şi cel al lui Nicuşor Dan, în care Păţitul este cine altul decât Stan 😉 :
  „Completul de 5 judecători al ÎCCJ, condus de Livia Stanciu, partenera Laurei Codruţa Kovesi, l-a condamnat pe senatorul Ion Stan la 2 ani de închisoare cu executare pentru un trafic de influenţă cu mari semne de întrebare! Cine vrea să afle amănunte despre acest dosar cu cîntec găseşte toate informaţiile în articolele în cotidianul.ro din ultimele zile, unde va afla şi adevăratele motive ce au dus la condamnarea definitivă a senatorului Ion Stan, care, după cum cred că ştie toată lumea, a făcut în ultimii ani dezvăluiri uluitoare despre serviciile secrete şi clasa politică la vîrf din România! Pentru aceste dezvăluiri a plătit acum cu închisoarea (nici măcar cu suspendare!), nu pentru traficul de influenţă folosit pentru a-l convinge pe un afacerist să dea nişte găleţi de plastic la partid în campania electorală, cum spun DNA şi ÎCCJ! Să fim serioşi, afaceriştii veneau singuri la toate partidele, fără să-i cheme cineva sau să le promită marea cu sarea, vorba lui Manolescu!
  Oricît de tare s-ar crede Gabriel Oprea, cînd vede cum a fost condamnat senatorul Ion Stan de către „completul morţii”de la ÎCCJ, condus de Livia Stanciu, vă garantez eu că-i tremură izmenele pe el şi va face absolut orice pentru oricine, numai să nu se ducă la beci!
  Şi acelaşi sentiment va avea oricine se ştie cu bubiţe pe frunte, căci condamnarea senatorului Ion Stan va avea un efect devastator chiar şi pentru cineva care se ştie curat ca lacrima, dar care este conştient că şi lui i se poate inventa un denunţător care să spună că a făcut lucruri necurate!
  CONCLUZII. Această coincidenţă este, de fapt, sincronizarea perfectă între Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu,„partenerele” auto-declarate în astfel de operaţiuni, aşa cum s-a întîmplat şi în Cazul Rarinca. Pedepsirea lui Ion Stan este pisica neagră arătată celor care îndrăznesc să se mai opună sistemului, iar anchetarea lui Gabriel Oprea exact în zilele cînd PNL are nevoie de susţinere pentru a schimba legea electorală demonstrează utilitatea sistemului juridic în jocurile politice.
  Folosirea Justiţiei în Politică arată cît de mult s-a depărtat România de democraţie!

  P.S. Faptul că Tăriceanu a dezvăluit ameninţarea venită din partea lui Johannis cu mult înainte ca aceasta să se materializeze în aceste zile, mai ales pentru că la timpul respectiv preşedintele n-a dezminţit asta, nu constituie infracţiune ?! :mrgreen:

  Apreciat de 1 persoană

 15. Vreau sa destind putin fruntile. M-am uitat ieri la emisiunea doamnei Topescu, unde invitat a fost un baiet cu tricolor in spate, rep al demonstrantilor, dl. Nicolicea, si citiva alti invitati.

  Eu nu stiam ca Jack Nicholson s-a inscris in PSD. Il minca din priviri dl Nicolicea pe tinerel. Intai ii spunea citeva cuvinte, dupa care se uita la el ca un vultur la soricel. Cred ca Jack Nicholson ar fi impresionat sa stie ca are un tiz in Romania. Realmente, acest domn Nicolicea ar putea sa joace in filme. Deocamdata, joaca in filme cu demonstranti 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 16. Nicușor: ordonanțele sunt viciate și imorale (!). Guvernul să abroge (!) proiectul legii grațierii trimis în Parlament. Ordonanța grațerii le permite corupților să iasă din închisoare (!) (vezi art. 28, 29 și 30 din proiect!). Guvernul să demisioneze!
  Reporter: sunteți de acord cu grațierea celor care au copii de până în 14 în întreținere și cu înjumătățirea pedepsei celor care au împlinit 60 de ani?
  N: nnnu…șștiu…exact dessspre ce…Colegii mei…
  (deci Nicușor n-a citit nici măcar o dată actul privind grațierea, dar vrea „abrogarea” lui ca să nu iasă corupții. Cum să nu-l votezi? A avut girul lui Pleșu și al altor telectuali…)

  Apreciat de 1 persoană

  • Nicușor: legiferarea este atributul Parlamentului, nu al primului-ministru.
   În primul rând, Nicușoare, tată, nu e „atributul”, ci atribuția, nu „al primului-ministru”, ci al prim-ministrului, iar în al doilea rând, de legiferat poate legifera și guvernul, el având voie să elaboreze proiecte de legi și ordonanțe care sunt tot legi.

   Apreciat de 2 persoane

 17. La 21:30 Florin Iordache făcea declarația despre ordonanța Codului, la guvern. Deci ședința de guvern s-a terminat pe la 21:00 (au spus unii miniștri pentru ce – CSAT, aprobarea proiectului de Buget…).
  Dacă o adoptau a doua zi la 12:00, care ar fi fost diferența? Protestatarii n-ar mai fi protestat?

  Apreciază

  • Ei au avut de gând să facă manifestaţia pe 11, chiar anunţaseră asta, dar nu le-a ieşit atunci, aşa că acum, ori cum o făceau ! Se organizaseră mai bine între timp !
   P.S.
   Din păcate alegerea momentului ordonanţei nr. 13 !!! a fost unul cel puţin neinspirat, ca să nu-i spun altfel !
   Dacă prin aceasta s-a urmărit intenţionat sau nu, trecerea în plan secund a megascandalului în care era prins ca într-un cleşte binomul, acum trecut la atac vehement ( anchetarea politică a guvernului !) acest lucru s-a reuşit cu brio !
   Rămâne să vedem dacă la schimb a fost libertatea lui Dragnea, dar după cît de cinici sunt nu-i văd să-l ierte după ce vor fi siguri că nu le mai poate fi de folos, dar nici rău nu le va mai putea face !

   Apreciază

  • Cosmin Costinaş l-a desfiinţat profesional şi politic pe prăfuitul ieşit din acelaşi teasc, cu şi mai dospita Prună, de ironizat ( şi încă cum ? 😉 ) a făcut-o Luminiţa Arhire în postarea din 04.02 la 6:40 p.m, dacă reţin eu bine ! Oricum, Lazăr cred că nu va uita aşa uşor ! 😆 😛

   Apreciază

 18. „Cu ordonanța, Dragnea scapă de condamnare”.
  Așadar, se știe că Dragnea va fi condamnat. Ce fel de Justiție e asta, dacă înainte de terminarea procesului, unii cetățeni știu care va fi hotărârea judecătorului?

  Apreciază

 19. PSD, INCOTRO ?
  Mda…..iata, prieteni, ce fel de lideri are Coalitia, imbatata cu iluzia ca votul este decisiv in Romania.
  Liderul PSD si-a imaginat ca Romania a devenit, incepand cu 12 decembrie 2016, o tara democratica.
  Liviu Dragnea a jucat foarte bine sah politic in perioada de campanie. Dar ceea ce a jucat el dupa alegeri, stiti cum se cheama, stimati colegi ? Folositi-va imaginatia si ganditi-va la cuvantul care incepe cu ,,bamb” si se termina cu ,,ilici”. (Z)
  Acest domn ne-a coplesit cu vorbe frumoase despre democratie, legitimitate si determinare a partidului de a aplica programul de guvernare.
  Evident ca in program nu s-a suflat o vorba despre ,,detalii tehnice” legate de legislatia penala.
  A urmat o prezenta a presedintelui la Palatul Victoria bazata (sunt convins acum) pe informatii corecte furnizate de oamenii sistemului din interiorul executivului, precum ca se pregateste promovarea rapida a ordonantelor privind gratierea si codurile penale. S-a dezmintit cu stangacie, a urmat un miting, ministrul justitiei a incropit un simulacru de dezbatere publica, s-a asteptat avizul CSAT, dupa care, TRONC: Seara, la finele unui interminabil monolog inspid (care nu interesa pe nimeni) al Ministrului de Finante, a venit anuntul fatidic al ministrului de justitie, care s-a dovedit un execrabil comunicator. Din acea seara, nimeni nu-si va aminti numele adevarat al domnului Iordache: Toti si-l vor reprezenta sub titulatura de domnul ,,ALTA-INTREBARE”. Absolut penibil.
  Ce s-a intamplat ? Evident, asa cum orice copil de gradinita isi putea inchipui, pretorienii oenegisti ai lui Iohannis, aflati la panda dupa colturi, au zbughit-o imediat in strada.
  Liderii partidelor de guvernamnt iau in deradere aceste reactii si catadicsesc sa-i trimita la conferinta de presa pe Liviu Dragnea si pe marioneta domniei sale. Bineinteles ca ,,maria sa” Liviu Dragnea se exprima primul. Cu acelasi ton autosuficient si arogant, aceeasi calmitate enervanta care, se doveseste acum, acopereau (ma rog, incercau sa acopere) labilitate si interes netransparent. Dragnea ne-a tinut din nou o prelegere frumoasa in teorie despre democratie si legitimitatea votului. Legitimitate, sa ce ? si, pentru cine ? Guvernul este si trebuie sa fie al Romaniei, nu al unui singur partid politic, chiar daca transpune un program legitimat de/prin vot. Un guvern nu poate face orice si oricum, de ca si cum nu ar exista opozitie, sau cetateni nemultumiti in mod real.
  La final, vorba aceea, ce-si face omul singur se numeste…stiti, desigur:
  Lucru manual.
  Ce face Liviu Dragnea ? La o intrebare perfect tintita a unui jurnalist despre legatura intre ordonanta si dosarul sau, liderul PSD da in balbaiala si spune: ,,Acuzatia de fals intelectual, ramane”.
  Hopaa……Deci, se intelege limpede ca primul cap de acuzare (cel referitor la abuzul in serviciu) dispare. Dupa indelungi strufocari, ii vine randul si premierului care, cu jumatate de gura, repeta papagaliceste cuvintele liderului PSD: ORDONANTA RAMANE.
  Ce ne spun distinsele noastre colege ANA si AMALIA ? Intr-un context al manipularii, intoxicarii si urii, PERCEPTIA CONTEAZA.
  Domnul Dragnea a venit, a vorbit si a plecat, cu tinicheaua numita ,,vrabia pre limba ei piere” atarnata de coada. Cine il mai crede acum ca ordonanta buclucasa NU este una dedicata ?
  Totul a culminat ieri cu sfatul liderilor de partide- cu prezenta decorativa a premierului, referitor la ce va decide premierul. Nici nu a aparut primul ministru la televizor, ca in presa au si aparut deciziile celor doi lideri: ,,Abrogam, pentru a detensiona.” Vreti sa va spun ce am simtit ? O greata imensa.
  In fine, apare marioneta si repeta acelasi lucru, stabilit a priori in partide. Dupa ce foarte recent, sustinea ca isi mentine decizia. Acest om , de fapt, nu a avut niciun cuvant de spus in aceasta perioada, pe aceasta tema. S-au luat toate deciziile, care s-au dovedit contradictorii in final, peste capul sau.
  Ce simte un votant lucid al PSD (adica eu) in acest moment ? Ca am sustinut un colos cu picioare de lut, tare in clantza la televizor dar pe fond, un las notoriu. Chiar si Tariceanu s-a dovedit un las. Au tot batut-o in cap cu ,,fata morgana” a mitingului sustinatorilor PSD, un miting pe care IL FACI, nu IL CLAMEZI STERIL, ca pe o speritoare de copii. Mai bine taci.
  Amandoi l-au lasat singur pe premier sa se spele pe cap cu ordonanta, printr-un scurt expozeu sustinut neconvingator cu o voce timorata. Nici macar nu s-au gandit daca exista procedura legala de a abroga o ordonanta.
  CE AR FI TREBUIT SA FACA/SA SPUNA, DUPA PAREREA MEA , PREMIERUL ROMANIEI ?
  Foarte simplu: ,,Avem in acest moment mai multe sesizari la CCR, asteptam decizia Curtii, dupa care, vom lua cele mai bune decizii, in acord cu legile statului si cu necesitatea unei mai extinse dezbateri publice, solicitata din toate directiile. SCURT SI LA OBIECT. Ce putea fi mai rau decat acum ?
  Ordonanta raspunde obligatiei de a pune de acord cerintele CCR si legislatia europeana in materie cu legile penale romanesti”.
  Ce putea fi mai rau decat acum, daca se comunica astfel ?
  Premierul nu a spus asa, demonstrand ca forta majoritatii guvernamentale se intemeiaza pe nisip si ca de fapt PSD se teme. Cum spunea un coleg, mirosul sangelui incurajeaza fiara.
  Inchei printr-o intrebare retorica urmata de un raspuns (gandindu-ma la Liviu Dragnea):
  Ce ne invata domnul Murphy ?
  Ca ,,ce incepe prost, se termina intotdauna si mai prost.”

  Apreciază

 20. Totusi , desi fara mare importanta in evolutia faptelor , as zice ca sunt cam nemultumit de redactarea ordonantei. DPv tehnic este cam …. nu chiar cf tehnicalitatii unui text juridic …
  Poate ar fi bine ca la parlament sa existe un copr de profsionisti care sa scrie legile. „Inainte” era parca ii zicea pompos Consilu Legislativ care primeau cererile (vreau lege ptr calcat gainile pe sosea. Dorim sa protejam gainile in conditiile … ) si redactau legea avnd in cap „ansamblul” legilor..
  Sa nu ami zic ca in gnl se pare ca si noile coduri marca Predooiu sunt deficitare (adica printre altele si un fuserai de 100.000 euroi)
  ]
  Mentiune – ce rost avea ca Haineala sa fie facuta secretar de stat?

  Apreciază

  • Ma motane ptr mine era clar ca nu ordonata era obectivul ci din prima se dorea caderea guvernului.
   Ordonata era doar doar pretextul.

   Si la ce bun cadereea givernului?

   Pia simplu
   a)Grindeamanu isi da demisia
   b) Iohannis zice :nu pot aacpeta un nou givern PSD sau cu PSD ca vedeti voi strada!!”
   c) ori Triceanau se joaca de-a soolutai imoprala ori careva (de ex fdn Sluj Napoca) se joaca de-a Oprea si interesul natinale si
   Hail Kaizer si al Sau givern!

   Alegero? da=i in ##### sa le %%^%%%%% mumele in @@@@@ de bzioni rapciugosi ce cred ei ca e deomcrotaie sa onteze votul lor ?!!
   Si oricum vor aparea 33 de dastepti si 666 ppstaci inteligenti caere sa explice ca asta este separastia Putorilor:Presedimtele e executivu d’aia pune el guvernu, Lulutza este Justitia ca si Pontius Pillat era procuror iar parlamentu .. trebuie sa faca ce zice Presedintele care ezte Legoti ca uite cu cate voturi e ales si mai ales ca el vorbeste ptr aia 60% care nu s-au dus sa voteze (din astoa 60% vreo 2 milioane sunt la loc cu vedeatza da nu uu sterge nimeni din liste si pe alte vreo 6 milioane nici in pxcioru mesei nuii doare de vot iar restu e convinsi ca numa prostii si hotii voteaza!)

   Apreciat de 1 persoană

 21. Interesant este că ultimele doua versuri au fost prezente pe buzele romanilor pana in ziua de azi. Va multumesc pentru ca ati postat aici versurile, eu nu am cartea. Numai de bine! Mirela Stratone

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.