Dezbatere importanta, miercuri, la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu împreună cu Asociaţia Europeană de Studii Geopolitice şi Strategice „Gheorghe I. Brătianu”, Institutul Fraţii Golescu pentru relaţii cu românii din străinătate și Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina vă invită miercuri, 7 decembrie 2016, ora 16.00 la dezbaterea „Drept istoric versus referendum. România și Republica Moldova: opțiuni politico-strategice”.

Invitați speciali:
General (r) dr. Constantin DEGERATU
General (r) dr. Alexandru GRUMAZ
Colonel (r) dr. Ion PETRESCU
Lect. univ. dr. Gabriel MICU
Dr. Constantin CORNEANU
Moderator:
prof.univ.dr. Adrian NĂSTASE
Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr. 47, sector 1, București.

41 de gânduri despre “Dezbatere importanta, miercuri, la Fundatia Titulescu

 1. Sigur, dezbatere importanta pe teme internationale.

  Am citit de curind ca Asociatia bolnavilor de distrofie musculara din Romania, a iesit cu membri in strada pentru multele lipsuri, de suport personal, de medicamente, de locuinte adecvate.

  Stiu foarte bine cite nevoie de ajutor are un distrofic de ajutor. Boala asta e necrutatoare, fara leac, si afecteaza familiile care au asemenea bolnavi (copii sau adulti) intr-un mod deosebit, avind nevoie de mult sprijin din comunitate, dar de la stat in promul rind. Speranta de viata a acestor bolnavi este in jur de 30 ani, DACA au mediamente disponibile (steroizi).

  Pe mine ma impresioneaza ca aceste vieti NU CONTEAZA foarte mult in capitalism (in comunism nu contau deloc, ei fiind ascunsi de regim). Incepind cu marile concerne de medicamente. Ei nu investesc in cercetare pentru a gasi un medicament care sa vindece boala pentru ca nu fac profit suficient (sunt prea putini bolnavi care sa plateasca). Asta e realitatea, si e una de societate BOLNAVA, si de un sistem imoral!

  Regret sa vad ca nici PSD, darnici alte partide nu au ca prioritate solutii pentru situatia grava in care traiesc de pe o zi pe alta persoanele cu disabilitati, si in special bolnavii cu asemenea conditii medicale, ca cei distrofici.

  Sa discutam despre lucruri mai amuzante, nu?

  Apreciază

 2. ANTENA 3, ești aici?

  Ei, dacă ești aici, ia fii tu un pic cu simțurile treze și „te uită cum ninge decembre” și cum tratează premierul României invitația pe care i-ai adresat-o, pentru seara aceasta ( „mai vino seara pe la noi / Juliene dragă…” ), la tine în studio : „Eu sunt agronom la bază şi am învăţat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă şi că nu poţi să îţi faci meseria corect dacă nu ai curajul să şi cobori câteodată în mocirlă. Sigur, îţi iei cizme de cauciuc, ca să nu te murdăreşti complet sau faci un duş după aceea”. Ai auzit așa ceva , ANTENA 3? Ai auzit, doamna Grecu , matale care voiai să cobori în stradă, cu tinerii frumoși și liberi, să-l dai jos pe „Pppp..onta” și să faci „rivoluție” ca să-l înscăunezi pe ăsta? O „băiță” dezinfectantă și reconfortantă, după interviu, domnule Radu Tudor, care i-ai acordat un răgaz, uitând că ți-a băgat patronul la pușcărie doar pentru a obține un post râvnit, cred că va rezolva mica problemă a premierului , cu coborârea în mocirlă…

  Prietenii mei, așa ceva… vedeți, ei nu sunt prea deștepți, cu toate că pretind a fi ELITE, și, nefiind prea deștepți, îi ia gura pe dinainte, și atunci spun ceea ce gândesc și nu oricând , ci chiar în campania electorală… Dar, poate că are dreptate Klaus: era NECESAR ELEMENTUL EMOȚIONAL, ca ingredient de bază pentru câștigarea alegerilor. Aceștia sunt ei. Și acesta e elementul emoțional pe care ni-l livrează, din prostie. Dacă l-ați ascultat întâmplător pe Dacian Julien Cioloș ați remarcat că niciodată și în niciun fel nu a depășit statutul de funcționăraș mărunt , cu un discurs de o dezolantă sărăcie, agramat și chinuit, olog de ambele picioare. Vrem noi asta , în continuare , pentru România?

  Schimbarea nu înseamnă, prieteni, să ajungă Nicușor Dan în Parlament…. Schimbarea înseamnă să scăpăm, odată pentru totdeauna , de ăștia.

  Apreciază

 3. @
  fostă basarabeancă
  Dec 5, 2016

  Poate ne spuneti cine sunt cei trei prosti si ce anume va deranjeaza la ei … Nu de alta , dar d-na Paraschiva crede ca va referiti la ea …

  Apreciază

 4. @Adrian B.,

  ce v-am spus eu mai demult? Poate ați uitat, dar nu cred. Pe mine mă obosește vrajba asta gratuită și fără sfârșit, fără finalitate.

  Avem niște prieteni de familie (dacă mă gândesc bine, mai mulți) care sunt în pragul divorțului fără nici un motiv temeinic – pur și simplu se șicanează și se ceartă din încăpățânare, de-mi pare că fiecare vrea să aibă la urmă cea mai tare și mai acidă replică. Nu au probleme cu banii, cu amante și amanți, pur și simplu au uitat pe ce poziție se află unul față de altul și unde se găsesc în raport cu restul lumii. Au uitat cum s-au sprijinit în vremuri grele, au uitat că au aceleași opinii asupra chestiunilor importante din viață, au uitat că au conceput copii din dragoste. Acum se agață de cuvinte, de o privire, de un gest, de fel și fel de prostii care nu pot schimba viața nimănui, decât dacă le supraevaluezi. Ne-am întâlnit în această mică vacanță și am stat la povești până târziu. Sunt uimită de faptul că oamenii își fac rău unii altora degeaba. Mă pot lăuda că le-am dat câte o zmetie peste ceafă (împreună cu al meu bărbat), încercând să-i trezim la realitate.

  Înțeleg frustrarea dumneavoastră legată de V. Ponta (de la care mi se pare că s-au iscat inițial certurile); poate că a mea e și mai mare, m-a lovit ȘI în orgoliu, pe mine, care mă laud în gând că rar mă înșel la oameni, dar ce pot să fac? Să mă macin mereu, să nu am liniște, să nu mai depășesc acest moment niciodată? Viața mea curge, zilele trec, Buburuza crește, trebuie să ne gândim la viitor, nu mă pot frământa la nesfârșit în legătură cu un fapt consumat, în care nu se mai poate face nimic. O iau ca pe o lecție, mă sucesc, dacă trebuie. Încerc mișcarea cu calul în fel și chip, de parcă aș mai putea să fac și altceva??? Unele lucruri, chiar multe, nu pot fi iertate și pot fi depășite decât dacă sunt îngropate, sau, mai oficial fie spus, prescrise. Altfel nu avem cum să mai trăim. Nimeni nu trebuie să aștepte de la nimeni scuze, declarații de iubire sau apreciere, căci sunt momente când e clar că s-a mers prea departe aiurea și DEGEABA. Punct și de la capăt. Prescrieți. Altfel stau lucrurile cu dușmanul, cum ar fi Mocirlosul de la UE, cel care suge la două vaci, azi declarat – trebuie nimicit electoral, iar dacă nu se va putea, trebuie să-l așteptăm la cotitură și să-l „căsăpim” mediatic! Nu e cazul între domniile voastre. Chiar deloc.

  Și n-am zis trei proști, am zis unul. Trei persoane am spus. Nu mă deranjează niciunul, doar constat. Și proștii au dreptul să trăiască și să scrie unde vor dacă sunt acceptați, și egocentricii, și autosuficienții, și talibanii, dar nu cu impresia că Adrian Năstase îi crede deștepți. Atât.

  Doru Coarnă m-a criticat odată că nu mă cert cu nimeni, deci nu sunt constructivă. Găsesc polemica argumentată pe îndelete mai constructivă decât cearta adolescentină. Spiritul acesta (excesiv de) critic al românilor mi se pare mai mult harțag decât critică sau dialog (că tot au comis-o azi ăștia de la Dialogul Social, halal dialog la vârful societății, finanțat direct de la bugetul statului!). De ce trebuie să ne certăm mereu cu oamenii, să ne scuipăm, să ne înjurăm? De frică să nu părem fraieri? Pe cuvânt că mă simt depășită de această mentalitate! Viața m-a învățat că nu sunt singură pe lume, că nu tot timpul am dreptate, că agresivitatea nu înseamnă putere ci dorința de a crea iluzia puterii, că a recunoaște adevărul la alții e mai greu decât orice. Mi-am căutat forța de a recunoaște adevărul și atunci când îl spun oameni pe care nu-i agreez în mod deosebit. Pentru că, parafrazând un mare gânditor al secolului douăzeci, mă tem să nu dau peste bârna din ochiul meu atunci când analizez paiele din privirea altora…

  Prescrieți. Amândoi.

  Apreciază

 5. Întâi de toate, una nu o exclude pe cealaltă. În al doilea rând, numai o societate ajunsă la un anumit nivel de bunăstare se poate îngriji onorabil de cei ce nu sunt capabili să-şi poarte singuri de grijă. Nu li se pot crea persoanelor cu dizabilităţi condiţii mai bune (medicamente costisitoare compensate 100%, sprijin financiar, ajutor social, etc ) decât celor ce muncesc. Din acest motiv, scopul partidelor politice şi mai ales scopul unui partid de stânga trebuie să fie prosperitatea generală a populaţiei : atunci şi cei neputincioşi se vor bucura inevitabil de un trai decent şi conform demnităţii umane.

  Apreciază

 6. O analiza dura si la obiect a lui Mircea Badea si cu care sunt de acord 100% .

  Si eu cred ca dupa aceste alegeri care vor fi castigate de PSD , acestia isi vor trada din nou electoratul ( la fel cum a facut-o infectul de Ponta si gasca lui de rude si de securisti ! ) si vom asista la un nou guvern de asa zisi tehnocrati ( in fapt , securisti si birocrati ) din care nu vor lipsi si cei mai reprezentativi securisti din PSD .
  Sa vii tu PSD-ul cu indivizi ca si Cazanciuc , Pop , Tudose , etc. dupa toate abuzurile sistemului securist din Romania , mi se pare o mare lipsa de respect si o flegma in ochii votantilor PSD …

  Oricum , mi se pare ca la aceste alegeri avem cea mai penibila oferta politica din ’89 încoace .

  http://www.mircea-badea.ro/n-am-mai-asteptat-albirea-lui-kovesi-m-am-decis-cu-votul-dupa-afirmatia-mocirloasa-a-vidanjorului-ciolos/

  N-am mai asteptat albirea lui Kovesi, m-am decis cu votul dupa afirmatia mocirloasa a japitei Ciolos

  Mircea Badea | December 6, 2016 | Articole | No Comments

  Daca n-ati aflat ce a zis Ciolos, iete acoalea.

  Calculul e simplu: la Senat votez cu Tariceanu(ALDE). Mi s-ar parea foarte penibil ca tocmai cel care s-a luptat aproape singur cu Binomul mafiot sa rateze intrarea in Parlament.

  La Camera depuatilor nici nu se pune problema sa merg cu ALDE. Acolo este Daniel Constantin, o scursura securistoida,deci insalubra. Mai degraba as vota cu Coldea decat cu japita asta. Asadar, la Camera am identificat doi cetateni prizabili, inteligenti, cu puncte de vedere clare, ca niste oameni practic: Liviu Plesoianu si Ciprian Necula. Ambii candideaza la PSD, primul pe locul noua, cel de-al doilea pe locul treisprezece. Stiu, automat voi vota cu bideul lui Maior si cu incaltatorul lui Coldea, denumit Georgian Pop. Asa e! Dar mi-am spus ca de pe locul 3, pudelul SRI intra oricum. Cei doi despre care v-am spus, nu. E simplu: nu exista alegere imaculata la alegerile astea.

  Nu imi fac niciun fel de iluzie: sansele sunt ca PSD, dupa ce va catiga urias la vot, sa bata palma cu sistemul securist preluat integral de Iohannis de la Basescu. E chiar foarte probabil ca PSD va tranzactiona jegos mandatul de la cetateni pentru iluzia impaciuirii cu Bionmul. Fix cum a mai facut Ponta. Asadar, nu-mi fac nici iluzii, nici sperante.

  Un singur lucru totusi astept: sa nu-i mai vad fata buboasa a acestui impostor cinic, ipocrit si stupid, cocotat pe cadavre in functia de prim ministru.

  Apreciază

 7. Pentru că se dezbate (re)(re)poziționarea anteniștilor, cred că este de observat că Dan Voiculescu și angajații săi NU SESIZEAZĂ că atât condamnarea, cât și avizul negativ al Penitenciarului, se datorează, cu certitudine, stilului de comportament practicat de șef și qvasi totalitatea angajaților. Cel mai mult mă distrează cum se basculează pe direcția Dacian Cioloș – Daniel Constantin!
  De mircea badea nu-s surprins, el fiind acela care spunea că trebuie să se facă praf și pulbere țara asta, după ce viziona un film pe casetă, timp în care se și zgâlția să producă energie electrică „cam cât să fie ilumunat tot cartierul său”. Ceilalți … lucrează într-o economie de piașă
  Madame Grecu are șansa să afle de la Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici, care-i povața din zicala: „Dumnezeu nu dă cu parul, dar dă!”

  Apreciază

 8. Am intrat in Era Virtualului.

  Realitate virtuala, economie virtuala si de ce nu ? Intelugenta Virtuala. Adica hai sa credem ca toti prostovanii e teleptuali.
  Românii stau pe Internet, dar n-au toaletă în casă. Aproape 40 la sută din locuințele din România au încă WC-ul în curte. Cu toate acestea, atât numărul gospodăriilor conectate la Internet, cât și al utilizatorilor, a crescut anul acesta. Un studiu realizat de Institutul Național de Statistică arată că aproape 65 la sută dintre gospodăriile din țară au acces la Internet.
  Românii stau pe Internet, dar WC-ul e tot în curte. Oltenii sunt campioni la acest capitol

  Rezultatele cercetărilor demonstrează că România este țara contrastelor. 38,1 la sută dintre locuințele din România au în continuare WC în curte. Asta rezultă dintr-un raport Eurostat, dat publicității în ianuarie 2016.
  În mediul rural, doar 36 la sută dintre români au baie sau duș în casă și doar 28 la sută au grup sanitar în casă.
  Zona Olteniei este regiunea cu cea mai mare pondere a locuințelor cu toaleta în curte – 55,4 la sută.

  45,7 milioane de euro, bani europeni pentru Internet în mediul rural

  samd etc blablabla
  http://www.libertatea.ro/stiri/romanii-stau-pe-internet-dar-n-au-toaleta-casa-1677695

  Nu este ieftin să respecți reguli de igienă, nu este ieftin să investești în canalizare, în instalațiile specifice și pe de altă parte bunurile de consum cu care sunt puse în concurență aduc satisfacții imediate: televizorul la el te uiți în fiecare zi, mașina pe care o vede vecinul parcată îți aduce status„, explică „sociologul” Adrian Hatos http://www.digi24.ro/regional/digi24-oradea/internet-in-casa-toalete-in-curte-mai-putin-de-5-din-populatia-rurala-a-romaniei-beneficiaza-de-canalizare-385784

  Din pacate inteligentu virtual nu a invatat sa gandeasca.
  Ce iti trrbeuieste ptr Internet? Un furnizor care pune cablul pe stal[uu de lumina electrica . IEFTIN!

  Ce iti trebuieste ptr ca sa tragi apa la buda?Pai dintai apa cuenta. Sursa, statie de eprurare, poate pompe, conducte. Ce iti trebuie sa faci canlizare – pai canale . Adisa teren, sa sapi , sa pozezi, sa intretii sa ..

  Adica mult mai scump si laborios decat poate trece prin mintea cea putina a unui sociolog…

  Apreciază

 9. Dreptul istoric si referendumul sunt surse de drept fundamentale, dar, dupa parerea mea, dreptul istoric este primordial. A fost o vreme cand acest raport a fost minimalizat, contestat. Am citit multe texte pe acest subiect. La inceput cu mirare, apoi cu indignare, cand motivatiile politice speculative mi-au devenit limpezi. Dar nici mirarea si nici indignarea nu sunt suficiente pentru a pune lucrurile in matca lor fireasca, naturala. E nevoie de argumente valide, valabile din cat mai multe perspective, mai ales din cele ale marilor puteri. Daca ne uitam in Orientul Mijlociu, intelegem si motivatiile politice. Un razboi prin care i se rapeste teritoriul istoric unui popor nu poate anula dreptul istoric. Dar, nu mai departe, clarificatoare ar fi si daca am arunca o privire retrospectiva spre Dacia istorica. Daca ne uitam si la CSCE/OSCE (1975), intelegem ca pentru unele stari de fapt compromisul este necesar. Dar nu definitiv. Daca privim si la teritoriile din vestul Ucrainei, care potrivit dreptului istoric nu i-au apartinut, iarasi avem un reper pentru reflectii. Daca luam in calcul si dreptul istoric si referendumul privind Crimeea, concluzia ne este si mai la indemana. Nu mai vorbesc de Kosovo, leagan al poporului sarb. In opinia mea, un referendum avand un obiect istoric, fapt pentru care l-as denumi referendum istoric, pentru a-l diferentia de alte tipuri de referendumuri, trebuie sa se inscrie in primordialul drept istoric. Pe de alta parte, nici dreptul istoric nu poate fi transformat intr-un pat procustian. Din aceasta suma aproximativa de idei, purtand fara indoiala amprenta propriei mele subiectivitati, cred ca putem intelege mai bine de ce compromisurile si acordurile de vointa ale partilor sunt inevitabile si necesare. De ce, cum se afirma in tema dezbaterii, intervin mai multe optiuni politico-strategice. Tema este deci sensibila si complicata. Privind Republica Moldova, dupa parerea mea reunificarea este o chestiune de drept istoric, care trebuie sa fie initializata de o hotarare a unui parlament istoric si validata de un referendum istoric. Drept istoric, referendum istoric, hotarare parlamentara istorica, acesta ar fi un triptic indisolubil al reunificarii.

  Apreciază

 10. Pare ca guvernul Ciolos incepe sa ne faca de ras si in afara Romaniei: azi, ziarul Timpul semnaleaza ca ‘sala cu orga’ de la Chisinau, care trebuia renovata cu finantare romaneasca, este tot nerenovata si, in plus, neincalzita. Deci, guvernule, ce s-a intamplat cu finantarea renovarii salii cu orga?

  Apreciază

 11. Mare lucru e sa fii teleptual cu vederi pro.. hilariste?

  Unu Victor Barsan pe contributrs povesteste o povestiara despre Carter (ala de dezbropa te Tutancamon) si face paralele intre Hukien, Carter samd.
  Eu nu as zice ca de Carter stie destula lume pe cadn pe Julien il va uita cam tota lumea 9daca are noroc) ci as zicel nitel altfel ..
  „Distinsul” (ca are barba!) scrie ca cum Pe parcursul unei întâlniri dintre Premierul Cioloș și Grupul pentru Dialog Social (din 6 decembrie 2016), s-a discutat oportunitatea acceptării, de către Premier, a invitației Antenei 3 de a participa la o emisiune a acesteia. Premierul a explicat că, din respect pentru segmentul de public care urmărește Antena 3, va onora invitația, fiind totodată perfect conștient de riscurile pe care și le asumă.

  „Distinsul” (ca are barba) „virtual” sau ‘cvonventional’ se pare ca nu realizeaza ca totusi A3 are cel mai numeros public. Fizician, dottore si sa nu inteleaga cestia cu marimea conteaza ?
  Apoi as intreba ca ce catlitate discutau ei „oportunitatea”? Titi este consilier ielectirali ?
  Si atunci cum ramene cu „Grupul pentru Dialog Social nu este și nu urmărește să devină formațiune politică” ?
  Pia a ajuns suparapolitica…

  Sa nu mai zic explictaia de copil cam …tel a lu Julien „stiti euagricultlor eucinze cauciuc si gunoi degrafd ” Asta in loc sa zica scurt : ” ciocu mic. Este diomacratie si A# are cei mai multi urmaritori. Daca merg nu castig nici un vit . daca nu ma duc trec drept infurmarat, fricos purd o miie. ICocu mic si vedete0-va-ti de treaba ca latyfel de raman prmier va tai fonduri si va trimit la munca asistatilor!”
  Asa ar fi vorvit un Brabata de Dreapta custofa se Salvatoare Nazzionale .

  PS. Sefu buna „idee” ati avut facnd din gasca aia „de interes public”

  Apreciază

 12. @ fosta basarabeanca

  vrajba ati inceput-o chiar d-voastra jignind trei persoane de pe blog . Una am inteles ca sunt eu … Asa cum de multe ori a facut-o si zev , George ban sau d-na Arhire .

  In loc sa veniti cu explicatii asa de alambicate poate ar fi mai bine sa-i respectati pe ceilalti comentatori si sa va preocupati mai mult de postarile d-voastra . Pentru ca daca trecem la jigniri , o sa aveti surpriza sa vedeti ca sunt si altii mai talentati ca d-voastra . Daca nu stiati , oamenii gandesc diferit , se comporta diferit si lumea nu-i facuta numai din pupincuristi ; mai sunt si oameni care inteleg ce se intampla si care iau atitudine . In plus , exista inca libertate de exprimare .

  Eu n-am nicio frustrare sau obsesie legata de Victor Ponta dar nu pot sa accept ca un om care a lasat numai dezastru in urma lui , a actionat impotriva capitalului romanesc , a marit taxele si impozitele si a inventat unele absurde ( impozit pe bacsis !) , i-a fugarit pe tarani prin piete , a batut palma cu Basescu si securistii lui , s-a inconjurat numai de jigodii , un mincinos si un om fara caracter sa vina acum in fata oamenilor si sa debiteze iarasi tot felul de minciuni si bazaconii bazandu-se pe faptul ca d-voastra si alti romani au memoria scurta ! Eu traiesc in lumea reala si ma deranjeaza astfel de lucruri .
  De exemplu ma deranjeaza si ca din cauza unei legi initiate tot de acelasi Ponta când inca mai era PM ( Legea privind impozitul specific in alimentatie publica ) , de la 1 ianuarie vor creste impozitele de cca. 5 ori la baruri , cafenele , birturi satesti , pensiuni !!! Ceea ce va fi inca o lovitura grea data capitalului romanesc .
  Ma deranjeaza si ca in ultimii 4 ani am vazut zeci de afaceri care au falimentat sau sunt in insolventa , oameni cu initiativa care au emigrat din cauza politicilor fiscale si economice agresive si antinationale initiate de Ponta si apoi de Ciolos . Doua personaje rudimentare care s-au aratat mai preocupate de pastrarea puterii si de intarirea statului politienesc .

  Daca d-voastra sunteti pensionara , sunteti neimplicata , va ocupati de gradinarit , cititi si va traiti frumos anii de pensie sunt insa altii mai implicati in lumea REALA si care poate ca sunt foarte AFECTATI de deciziile aberante luate de tot felul de idioti care-si spun pompos politicieni . Si care sunt rupti complet de realitate .

  Apreciază

 13. Am citit un articol – în Naționalul, cred – în care se semnalează mari probleme ale finanțării campaniei electorale din vară a USB-ului, care ar fi urmat să fie sesizate la DNA. Nu s-a întâmplat pentru că șefa AEP a fost arestată pentru niște fapte petrecute tocmai în 2009 și 2011. Misterul acestei arestări s-ar lămuri în fine. Cum a crescut USB-ul ca Făt Frumos?! Uite așa, cu sprijinul celor cu cătușele.

  Apreciază

 14. USR astia auntniste copii batrani, cu diplome multe si stiinta a ROmaneiei putina.
  La A 3 doua perle.

  Perlissima Cosette Chichirău (nume descins dorect din Caragiale) se mira inocenta de parca ar avea 30 de anisori mai putin „de ce nu avem autostrazi?” Poate printre altele ca in 2004 a stat la coada sa voteascaa cu Basaul, d’aia!
  Da e „mortala” perlissima cand ii da cu saracia din Teleoroman. „Inteligenta” se pare ca nustie ca de decenii Teleromanu era un judet sarac….

  Asta a venbit diect de pe Wal Strreet dar se pare ca nu stoe despre Romania mai mult decat despre Rust and Corn Belt.

  A! Si mai era unu .. (scuze… eu pierd timpupe calculatir ascult doar A3) unu care zicea ceva cu „livrare” in sesns fnegelzesc „Delivery” sau asa ceva s-a aarat socat ca o invitata a trdadus in limba sa materna Gubernu ZERO Limba materna a invitatei find a tigamesca ,, zero a devenit canci.

  Apreciază

 15. Am ascultat mare parte din interviul cu Ciolos la Antena3. Eu sunt reticent la actiuni de vinzare a unor active din obiective strategice, chiar si pachete de actiuni limitate. Inteleg argumentul ca e nevoie de bani pentru a dezvolta acele obiective detinute de stat (e vorba de Portul Constanta si altele), si ca vinzind un pachet minoritar de actiuni, statul raminind actionar majoritar, ai bani si inca ai si controlul deciziei ca proprietar. Dar odata ce incepi sa vinzi, chiar si pachete minoritare, incep presiunile pentru a vinde si mai mult. Cu cit cumparatorul/cumparatorii de actiuni au mai multe, ei isi doresc in final sa aibe pachetul majoritar. Daca statul proprietar va fi la un moment dat intr-o conjunctura proasta, va fi tentat sa vinda si restul de actiuni.

  Mai mult decit sa vinzi actiuni, cred ca trebuie sa ai manageri foarte priceputi. De bani te poti imprumuta daca ai proiecte de dezvoltare.

  Apreciază

 16. Credeți dumneavoastră, prieteni, că Gabriel Liiceanu face politică, pe-acolo , pe la GDS, pe unde se-ncrâncenează dânsul să bea ceaiuri „eco” și să gândească? Bineînțeles că nu… și știți de ce? Pentru că, în Actul-de-constituire al acestui stup gânditor și exclusivist, se afirmă : ”…Grupul pentru Dialog Social este un grup independent, strict informal, care nu se subordonează NICI UNEI GRUPĂRI POLITICE … Declarăm explicit : nu vrem să fim un centru de PUTERE, ci un centru de INFLUENȚĂ…” Deci, comanda la mine, prieteni : „…nu se subordonează…” dar , nu respirați ușurați, vă rog, că domnul Liiceanu doar SUBORDONAT nu vrea să fie, ȘEF LA PARTID însă, mai că s-ar încumeta, puțin… Și cu cine oare să se facă domnia- sa frate, ca să treacă țanțoș Rubiconul , către lumea politică ?

  Am să vă răspund, dar, dacă o luăm PAS CU PAS, cred că ghiciți și fără să vă spun eu. Îl cunoaștem cu toții pe Gabriel… rar așa un narcisist pomădat ca dânsul….Așadar, dacă și-ar propune să facă un partid cu conducere bicefală, cum se poartă în România, cred că, în primul rând, și-ar căuta un tovarăș care să fie mai subțirel la minte decât dânsul , pentru ca nu cumva să-i facă vreo concurență și să îndrăznească să nu-l asculte fascinat, ca pe-un semizeu, când îi citește cu voce joasă din THE PĂLTINIȘ DIARY… Apoi, ar căuta un co-întemeietor de „partidă” mic de statură, astfel încât atunci când ies împreună la declarații, Gabriel să pară un munte-mpădurit și viril pe lângă o moviliță pleșuvă și estropiată. Mai cred că ar avea grijă să fie bărbat iar nu femeie, pentru ca , la conferințele de presă, toți ochii să fie ațintiți pe filozof, și nu, în mod reprobabil, pe nurii vreunei doamne… Nu în ultimul rând, ar alege un prost orator… un pic agramat, dacă se poate, și , neapărat, conștient de acest handicap , deci , mai puțin dispus la dialog…Iar dacă acela ar avea și aerul chinuit și confuz al celui pe care-l strâng necontenit pantofii, în timp ce Gabriel ar prezenta publicului o fizionomie perfectă și îndelung studiată, de înțelept chinuit de dilema zilnică dacă trebuie să-l scoată din garaj pe SIEGFRIED sau, mai bine, pe MARCELLO, succesul în politică al filozofului Liiceanu, ar fi asigurat.

  Dacă vi s-a părut că în tovarășul prezumtiv al lui Gabriel îl deslușiți vag pe Cioloș Dacian Julien, să nu vă neliniștiți : nu vi s-a părut ! …pe el l-a ales Liiceanu pentru a-și desăvârși, în tandem, viitorul politic ! Plictisit de a fi apreciat, mereu și mereu, de Andreea Pora … și-atât, filozoful nostru simte cu tulburare că sediul GDS devine, pe zi ce trece, o scenă prea strâmtă pentru măreția sa, că BOOKFEST-urile și GAUDEAMUS-urile nu-i mai ajung ca să se exprime plenar … vrea și el să fie OM POLITIC, să-l cheme pe la televiziuni , să-și exprime iluminarea ideologică fără masca aia cosmetică ipocrită „… vai, dar eu sunt filozof… sunt desprins de toate acestea…” vrea să se scalde și el în ceea ce numește MOCIRLĂ , da´ să nu-i zică MOCIRLĂ, să-i zică…mmmm…. ÎMPACHETARE CU NĂMOL, BENEFICĂ PENTRU TRUP ȘI SUFLET!

  Ieri, la istorica întâlnire cu Julien Dacian , marele nostru filozof a rostit, din rărunchi, cred, următoarele :

  „…Deci vă spun cu toată încredinţarea: am senzaţia că dacă va câştiga PSD cu ALDE, România se va duce de râpă. Fără nicio exagerare…”

  În accepția ăstuia, România a fost O.K. numai pe vremea lui Băsescu, cel care a modernizat-o și a europenizat-o exemplar. La această concluzie l-au condus pe dânsul toate operele literare și filozofice pe care le-a citit o viață…

  În fiecare zi, după cum se vede, mai găsesc câte un argument temeinic pentru care să merg la vot, pe 11 decembrie. Să mergeți și voi, dragi prieteni… se spune că „o ștampilă, la vremea ei / face cât o mie de idei!”

  Apreciază

 17. @Adrian B.,

  ce v-a venit??? Nici o secundă nu m-am referit la dumneavoastră și v-ați fi dat seama dacă erați o țâră mai atent. Despre guvernarea Ponta s-ar putea să am o părere și mai proastă decât a multora, chiar și a lui Adrian B., dar nu pot face din asta sensul vieții mele. Tot ce spuneți despre guvernarea lui am simțit pe pielea mea, fiindcă mai am douăzeci de ani până la pensie, asta dacă nu mai vine tot el încă o dată să mărească… plafonul! Hahahaha! Cred că noi nu mai luăm pensie deloc, pentru că vom muri din cauză de spitale interzise ori închise, în cazul în care nu are bani fiecare, ca tot omul, să se trateze la Akh!

  Cât despre constatarea cu oamenii mai puțin inteligenți (dv. ați spus proști, nu eu), e o observație, nu o jignire. De ce vă simțiți cu musca pe căciulă? Dacă aveți divergențe cu persoane care se întâmplă să aibă des (nu mereu) păreri asemănătoare cu ale mele, asta nu înseamnă că și eu am ceva cu dumneavoastră. Cu cine am avut se știe. Vă găsesc ușor frustrat, deși mai puțin frustrat decât mine, promit! Eu mă screm să fiu ZEN. Și am zis că doi sunt prea egocentrici și autosuficienți ca să-mi dau seama dacă au minte. Văd că ei tac, nu-și pun mâna-n chelie. Deci nu-s proști, doar egocentrici. Cel neinteligent și agramat scrie mai rar, mult mai rar.

  Prescrieți tot, cu prietenie sinceră vă rog. Credeți-mă pe cuvânt, din simplu motiv că nu sunt în campanie electorală și nu am nimicuța de câștigat din asta. Tare-mi place pacea, că de răzbel și huid sunt sătulă în viața de zi cu zi, cea pe care o ilustrați foarte corect. Și să nu mai vorbim despre asta pentru că nu mai am nimic nou de adăugat. Despre neinteligenți, mă refer. în rest, vorbim despre orice numai să nu ne scuipăm ca țigăncile la piață.

  Apreciază

 18. @ fosta basarabeanca
  Vreau să vă confirm că postatorul Adrian B (eu n-am sesizat când l-ați jignit!), care vă atenționează:„Pentru ca daca trecem la jigniri , o sa aveti surpriza sa vedeti ca sunt si altii mai talentati ca d-voastra.”- nu minte.
  Vă spun că, deși acum se plasează fals lângă d-ona Arhire, la o postare bine argumentată a doamnei i s-a adresat cu „Luminizda”, iar mie, tot pentru că l-am tras de mânecă în legătură cu obsesia Ponta, mi-a scris că sunt dobitoc și pupincurist.
  Personal îmi mențin părerea că sub nickname-ul respectiv se ascunde o femee refuzată sau o coafeză confidenă a unor simpatizante GDS, chiar dacă, în vara ce a trecut, n-am primit B.T. -ul.

  Apreciază

 19. @fosta basarabeanca
  Stimata Doamnă,
  Așa cum întunericul ne ajuta sa pretuim lumina, prostii ne pun în
  valoare inteligenta. Dar dacă fizica actuala spune ca întunericul
  se poate transforma instantaneu în lumina, niciodată, dar niciodată
  un prost nu poate deveni deștept. Asa ca încercările Dvs de a-i aduce
  pe prosti la comportament (măcar) de oameni deștepți sunt pierdere de timp.
  Al Dvs fan, George Ban

  Apreciază

 20. Dupa cum am vazut eu, ca sa fii politician remarcabil, trebuie sa ai carisma. Si Basescu a avut un tip de carisma. Din pacate domnului Ciolos ii lipseste carisma, si va ramine un tip cu un profil de tehnocrat, chiar daca va face politica. Sau, poate se va schimba, dar am indoieli.

  Am inteles din interviul domnului Ciolos ca el accepta ca ministri sai sa faca informari publice orice subiecte, chiar si daca nu sunt discutate problemele si aprobate de Guvern, fara sa ii traga la raspundere. Ori asta e o mare chestiune de leadeship. Una e sa fii transparent, si alta sa accepti ca un subordonat (pentru ca ministri ii sunt subordonati) sa informeze gresit publicul. Nu e vorba de transparenta, ci de profesionalismul guvernului.

  Apreciază

 21. Cind am spus in ultimul comentariu despre profesionalismul membrilor guvenruluima refeream la raspunderea ministeriala. Ca ministru, cind faci o afirmatie, o faci in calitate de membru al guvernului si ai raspundere fata de ce declari. Cind un ministru informeaza publicul despre anumite decizii ale guvernului o face avind acea raspundere. Daca informeaza gresit, afecteaza activitatea guvernului si relatia cu publicul.

  Dl. Ciolos insista ca el are incredere in mistri sai, si nu ii controleaza. OK, suna frumos, nu e nevoie de bici tot timpul, desi atit morcovul cit si biciul sunt folosite in Occident fata de orice angajat. Problema este cind alegi sa nu sanctionezi un ministru care a facut afirmatii mincinoase in numele guvernului, si il pastrezi chiar si atunci cind Parlamentul ti-a cerut sa il demiti. Asta este o mare problemade leadership.

  Faptul ca doamna Gorghiu il sustine chiar si asa, spunind ca are „incredere” in el, arata atitudinea sa politicianista si ipocrita. As spune chiar iresponsabila fata de publicul pe care are pretentia ca il slujeste,

  Apreciază

 22. Cred că vă gândiţi la ştampila cu care se vota în neştire, într-un loc ascuns şi de obicei noaptea, sute de mii de voturi pentru vreun candidat sau partid !
  Acum, de când cu softurile, se cam pierde şi năravul ăsta ….

  Apreciază

 23. @ Luminița Arhire
  Mă uit la toate posturile TV de știri, n-am preferințe, există redactori care-mi plac și redactori care nu-mi plac, invitați care-mi plac și invitați care nu-mi plac. Cioloș nu-mi e antipatic, am găsit și câteva realizări ale guvernului său, însă afirmația lui Julien la GDS m-a impresionat neplăcut.
  Am urmărit discuția Cioloș-Gâdea și, la început, i-am dat dreptate lui Cioloș, dar, Adrian Ursu i-a demonstrat clar premierului că Antena 3 și alte media care au dat știrile respective nu au mințit.
  Cioloș a scăzut așadar în ochii mei.

  Apreciază

 24. Ca tot se discuta pe aici despre prostie, eu unul cred ca fiecare om are doza lui de prostie, dovada oamenii foarte destepti care o patesc. Si inca de la ignorantii solidari.
  Dintr-o carte de proverbe romanesti, de prin anii ’60:
  „Prostului: bate-i toba la cap,
  bate-i-o la cur,
  ca el tot prost ramane”.
  Rezulta ca detectarea prostiei presupune doua experimente de natura acustica si observarea efectelor lor.

  Apreciază

 25. @George Ban,

  precis e în campanie. Revine el… Dacă-i viu.

  Îmi mai vine ceva în minte. Titus Filipaș era o persoană cunoscută, sau Marcus, așa am aflat că au murit. Dacă intru eu noaptea (cu mașina) într-o căruță cu lemne furate și dau ortul popii, că pe la noi prin zonă asta se întâmplă des, o să las vorbă să vă anunțe ca să nu credeți că am evadat. ZeV a lipsit înainte de vot în toate campaniile, cred că-i sănătos. Papasha s-a supărat pe noi, sau a murit și n-am fost eu pe fază? Sper că doar s-a plictisit.

  Sănătate și discernământ vă doresc tuturor, pentru că duminică votați!

  Apreciază

 26. Ne-am luat cu deșertăciunile și am deviat în mod neplăcut. @Fragmentarium Politic spune bine: drept istoric împletit cu referendum istoric.

  Între timp, ca să putem organiza un referendum istoric, trebuie să cultivăm ceea ce urmărim să obținem. Cu Julien, Klaus Werner, Hildegarde, Clotilde, Kovesi, Hellvig sau orice cățeluș cu părul creț venit de la Paris etc. nu știu ce să zic… Cât îi doare, cât li se fâlfâie, scuzați neacademica, nu știu, chiar nu am habar. Mă tem că @Luminița Arhire a avut dreptate când a remarcat alegătorul ce știe că votează un… cum să-i zic eu? un netot, poftim, da’ măcar e de-al nostru – acest alegător știe ce știe, căci sângele apă nu se face.

  Apreciază

 27. Slava Domnului ca se sfarseste campania electorala ca ma eberveaza truismele PeNaLe. Blonda aia care se crede intelectuala ca poarta ochelari ma nerveaza cu tampenia cu Teleormanu sarac ca e condus de social democrati. Absolventa la parti zuce plina de sune ca uitati ca Ardealual condus de „liberali” (ca cacare fatuco ? Boc? Falca?!) eset bogat da aia condusi de PSDei e sarantoci
  Uita ca in Moldova ei nu prea este bogatei si ca ar fcae bine sa isi tina gurita aia ca sa nu confirme [arerea despre blonde frumusele.
  Ca da, Teleormanu este sarac de cand am auzit de el -adica cu vreo 18 ani inainte ca ea sa se nasca. Da cam asa era si Moldova cam toata ..

  Ocazie care mi-a comfirmat ca o mare inteligenta si capcitate profesionala nu inseamna si caracter si onestituate. Ca laturi sedea su tacea seniorul Dănăilă Leon din Darabani, Botosani. Nascut in 33 si traitor prin Moldova pana prin 61 ar putea sa isi aduca aminte de saracia Moldovei … care nu dateaza de ieri de azi. Nascut in Botisani ar trebui sa isi aduca aminte ca Flamanzi nu se afla in Teleorman. Da cum ziceam o mare comteneta nu inseamna deact competenta si atat.
  Ca hai o paralela intre Teleorman si Botosani ..
  Teleorman – PIB 4.779 euroi ptr 2016.
  Botosani – PIB 4.304 euroi ptr 2016 .Botsani fiind judetul de bastina a lu’ Leon .
  Hai sa mai vedem ceva prin Moldova : Vaslui 4.093.(date estimate cf http://cursdeguvernare.ro/prognoza-in-profil-teritorial-cum-va-arata-economia-fiecarui-judet-in-2016.html )
  Ptr 2015 avem : Teleorman (4.341 euro/locuitor) vs Botoşani (4.215 euro/locuitor) cf
  http://www.economica.net/pib-judete-pib-bucuresti-pib-ilfov-pib-cluj-pib-brasov-pib-timis-top-pib-judete-harta-pib-judete_117201.html#ixzz4SHU0odcM

  Hai s avedem siniste date din 2012 :
  Total venituri buget de stat in euroi :
  Teleroman : 52.666.6678 (populatie :
  Botosani : 67.595.238
  Total defalcari de la bugetul de stat catre bugetele locale in euroi :
  Teleroman : 75.500.000 (360.178 loc)
  Botosani : 100.904.762 (412.626 loc)
  Cam rau ptr domnu’ din Botosani nu?
  http://www.gandul.info/financiar/harta-banilor-din-romania-cat-da-si-cat-primeste-inapoi-de-la-bugetul-de-stat-judetul-tau-9444892

  Da’ inteligenta (ca are ochelari!) din Tecuci o duce matzu gaia ca telromanu e sarac pe cauza de Dragnea nu pe cauze istorice. Avea dreoatte Base cadn zicewa ca in ultimele decenii sciala scoate …iti!
  (NU INCERCATI sa o aparati! Asta care se doprea Mama Medierii Juridice propunea sa se faca mediere obligatirie si in caz de viol!!!! Vorba aia „fa proasto tti dau 300 de euroi si mai stai odata!” Feminista cum s-ar zice … Daca as avea vreo fica – nu am! – eu l-as media pe ala cu o cezariana….)

  Sa nu mai zic de rest …. cam de acelasi calibru cu onestittea propuneriicu medierea.

  A!
  Inca o cestie .. are fixatia obisnuita ca saracii sunt tinuti saraci ca sa fie dependenti de PSD. D;aua partidul ei este ptr salriii mici mici cat mai mici , daca se poate mai mici ca flacara de aragaz in iarna lu 988…

  Apreciază

 28. La scurt timp după noiembrie 2014, Partidul Național Liberal ajunsese la aproape 45% în sondajele de opinie… pe cai mari, cu coama rotată, liberalii și-ar fi dorit din suflet ca Guvernul Ponta să plece și, de altfel, au și făcut eforturi, cu precădere verbale, pentru asta … Tocând în neștire oastea derutată a social democraților, voiau să soarbă cu nesaț aerul tare al înălțimilor și să probeze și ei, măcar pentru o vreme , rochia cu trenă lungă a PUTERII TOTALE : Președinție, Guvern, Justiție, Servicii, Prefecturi, deconcentrate, toate acestea la pachet cu dezertările individuale ale primarilor puși să aleagă între canci! fonduri și înscrierea în PNL.

  Cam pe-atunci și de pe acea înălțime de 45%, a început, pe nesimțite , și declinul. Și tot ceea ce a făcut Partidul Național Liberal din clipa aceea a fost fundamental GREȘIT. Au acceptat o NUMIRE în fruntea partidului, fără nici o selecție și fără nici o glorie, numire pe care un Președinte obtuz și de-un incredibilă simplitate intelectuală a făcut-o în ideea de a conduce tot el formațiunea politică iubită, uitând că dânsul habar n-a avut cum să facă asta nici pe vremea când era liderul liberalilor. Instantaneu, marii urmași ai Brătienilor s-au întrecut în laude și tămâieri la poalele Alinei Gorghiu, intrând voluntar în competiție pentru favorurile doamnei.

  În aceste condiții, dar păzită încă de UMBRA BULDOGULUI LA MODROGAN, Gorghiu a gestionat catastrofal alegerile locale, numind , succesiv, patru candidați pentru Primăria Generală, în timp ce pentru primăriile de sector păruielile între candidații cu origini PNL-iste și cei cu pedigree PDL-ist erau în toi și erau bine mediatizate. Au pierdut rușinos Bucureștiul, în schimb s-a mai salvat ce s-a putut prin țară, unde inerția e încă destul de mare și unda tsunami-ului se propagă mai greu .

  Când însă BULDOGUL a început să nu se simtă prea bine, duduia Gorghiu s-a trezit în situația de a fi confirmată ca unică șefă peste Săftoaice și Bușoi… Credeți că s-a opus cineva? Aiurea! Au înghițit și prăjitura asta mucedă fără să crâcnească, pentru ca nu cumva „să-l supere pe șefu´…”, uitând că șefu´ e cu sacii în căruță, iar dânșii nu prea… Așa că Alina noastră și-a suflecat mânecile și s-a apucat de pregătit campania pentru parlamentare. Și-a dorit un consilier … și pentru că strategul trebuia să poarte un nume, s-a gândit la Felix Tătaru. Care Felix Tătaru cred că s-a distrat copios croindu-le strategia ca și cum ar fi scris textul unei parodii despre care toată lumea știe că e o parodie , cu excepția protagoniștilor, care se iau în serios.

  Azi, cursa electorală a ajuns la FINISH… comparația între campania liberală și cea a social-democraților este inevitabilă.

  CAMPANIA PNL- România ruptă în două… corupți versus anticorupți… penali versus nepenali… înapoi versus înainte…. Dragnea care fură din ghiozdan sandviciul copilului versus Gorghiu care se pune stavilă… România rea și mincinoasă, versus România bună și scăldată în adevăr… Europa versus Teleorman… Leon Dănailă versus Ion Iliescu…
  și
  CAMPANIA PSD- mesaje în totalitate de UNITATE , ÎNCREDERE ȘI SPERANȚĂ … evitarea confruntărilor… absența mitingurilor cu cetățeni aduși cu autobuzele… program de guvernare coerent … schiță de buget … accent pe ceea ce unește, nu pe ceea ce desparte… stimularea nădejdii pentru toate vârstele și categoriile sociale… temperarea avântului către riposta isterică…

  Ce mesaj va alege România? Am mari speranțe că îl va alege pe cel de-al doilea. Sper să facă asta într-un mod suficient de hotărât pentru a nu exista echivoc.

  Pentru felul în care a condus această campanie a ultimei șanse Liviu Dragnea merită toate felicitările.

  Apreciază

 29. Prostire in fatza:

  La adresa country-facts.findthedata.com, gasim ca Romania se afla pe locul 91 la produsul brut pe locuitor: 8973 $, cu ritm de crestere de 4.14 %. Aceasta cifra e calculata luand in considerare o populatie a Romaniei de 19.8 milioane. Cifra e sustinuta si de recensamantul din 2011, care a numarat 20.1 milioane, tendinta fiind de scadere.
  Conform aceluiasi recensamant. in grupa de varsta 0 – 14 ani intra 3.5 milioane. E rezonabil sa presupunem ca intre 14 – 18 ani avem circa 0.9 milioane (acest interval de varste nu e cuprins in datele recensamantului).
  Deci in total, 4.4 milioane sunt FARA DREPT DE VOT!
  Scazand 4.4 milioane din populatia totala de 19.8 milioane, rezulta ca romanii CU DREPT DE VOT numara circa 15.4 milioane.
  DAR: Autoritatea Electorala Permanenta sustine ca in listele electorale exista 18.935.857 de persoane!!! Cu 3.5 milioane mai mult decat in realitate!
  O batjocura grosolana, tipica genialilor oameni „de dreapta”, ghidonati de Ambasada!
  Din pacate, oamenii de stanga tac!
  Succes la vot atunci!
  Traiasca Romania libera!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.