In Deltă, m-am intâlnit cu EADS

poză 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Schela” din imagine se află pe canalul Chilia, la frontiera cu Ucraina. Initial, nu am stiut ce reprezintă. Apoi, am realizat că m-am intâlnit cu EADS. Deci, el pare să existe. Nu doar comisioanele legate de el. Am fotografiat „schela” respectivă si, bănuiesc, m-a fotografiat si ea pe mine. Probabil că imaginea mea a ajuns apoi, rapid, intr-un centru de prelucrare a datelor si de alertă.

Această „intâlnire” m-a determinat să scriu câteva comentarii in legătură cu contractul semnat in august 2004 cu EADS pentru securizarea frontierelor. Cred că trebuie să observăm trei paliere:

 1. Palierul „comisioanelor”. Nu-mi propun să-l comentez. Se ocupă DNA de el. Si jurnalistii care primesc, „pe surse” diverse documente din dosar.
 2. Palierul politic. Securizarea frontierelor era un imperativ pentru finalizarea Capitolului JAI („Justitie si Afaceri Interne), in cadrul negocierilor pentru aderarea la UE. Negocierile trebuiau să se incheie in decembrie 2004 (deci in urmatoarele 4 luni ale anului), pâna la incheierea mandatului Comisiei Prodi. Alegerile europarlamentare daduseră câstig de cauză dreptei iar Comisia Barrosso s-a dovedit a fi reticentă in legătura cu aderarea tării noastre (vezi declaratiile lui Olie Rehn). „Rezolvarea” acestui punct sensibil din agendă era normal să o facem cu cea mai mare firmă de profil din Europa, cu participatii germane, franceze, spaniole, italiene etc. Unii poate consideră că ar fi trebuit să incercăm si cu rusii, cu chinezii, cu indienii… Eu cred că optiunea politică a fost corectă. Si anume – semnarea contractului cu EADS in august, finalizarea negocierilor cu UE in decembrie 2004, semnarea acordului in primăvara lui 2005, aderarea propriu-zisă in 2007, obtinerea a 30 de miliarde de Euro, nerambursabile pentru perioada 2007-2013, etc. Calendarul era corect, obiectivele bine definite. In plus, România devenea frontiera estică a UE si avea obligatia de a securiza frontiera spre Ucraina si la Marea Neagră.Participând zilele trecute, la reuniunea Consiliului afaceri generale de la Luxemburg, George Ciamba, secretar de stat in MAE,  „a subliniat, totodată, contribuția substanțială a României la securizarea frontierelor externe ale Uniunii și la activitatea agențiilor europene în materie, precum și disponibilitatea României de consolidare a acestei contribuții (cu accent pe participarea la activitatea FRONTEX și BESA).” Asadar, pare că sistemul de securizare, pornit, in 2004, a fost realizat.
 3. Palierul tehnic. Intrebarea mea este dacă instalatiile contractate au fost finalizate, dacă sistemul este functional, dacă el poate face fată in conditiile unor eventuale valuri de migranti. Cred că este momentul ca zecile de generali care s-au ocupat, in special in Ministerul Administratiei si Internelor, să facă o conferintă de presă pentru a da detaliile necesare. Sunt convins ca analistii si consultantii politici din România vor avea astfel informatiile necesare pentru a se ocupa de toate palierele pe care le-am mentionat.

19 gânduri despre “In Deltă, m-am intâlnit cu EADS

 1. judecand dupa ultimele evolutii si declaratii, linia politica a Dlui Basescu se apropie periculos de mult de a dvoastra.

  Sa anvizajam un duet Nastase-Basecu impotriva perfidului Occident?

  Apreciază

 2. ”UMBRA LUI ZGONEA LA BOTOȘANI”-poem în proză, patriotic și revoluționar

  Înalt, grizonat, încrezător în steaua lui, coleg -încontinuu și necontrolat- cu Mihai Viteazul și marcat de ”fatigue”pe la încheieturi, Valeriu Zgonea și-a dat seama, taman la conferința județeană a PSD Botoșani, că el ARE ÎNTOTDEAUNA DREPTATE!

  Iar deîndată ce Zgonea Valeriu a avut această revelație, a devenit de la sine înțeles că, în calitate de persoană care are întotdeauna dreptate, dânsul este un soi de înțeleptul neamului, iar tot ceea ce până mai ieri părea gafă sau exprimare ridicolă, a devenit, brusc, comoară de înțelepciune

  Așadar, mi-am înțeles limitele, mi-am acceptat neputința de a recunoaște perfecțiunea și mi-am luat notițe după memorabilele exprimări ale Președintelui Camerei Deputaților, remarcând, în treacăt, și saltul calitativ, în această funcție, de la profesorul universitar Adrian Năstase, la ”je suis lăcătuș-mecanic” Valeriu Zgonea.

  Iată ce notițe mi-am luat:

  ”Nimic nu poate REcompensa (sic!) atrocitățile trecutului”
  ”Munţii Carpaţi sunt pentru români o punte de legătură între comunităţi şi nu o barieră în acest sens”
  ”Aici stă Președintele Camerei; el are un ciocan și când colegii lui sânt răi îi aduce la ordine”
  ”Suntem obligați să avem aceste obligații de a avea analizele la zi …personal sunt de acord. Cu ocazia asta îmi fac niște analize care aflu ce nu știu despre mine”
  „Eu sunt din orașul lui Mihai Viteazul. Dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu, Mihai Viteazul, acum câteva sute de ani să cucerească niște drepturi împotriva ungurilor, pe mine nu mă deranjează”.
  „În România nu ai nevoie de studii ca să candidezi. Cei ce știu să citească, să citească Constituția”.
  „Eu nu scriu ca persoană publică, scriu ca Zgonea, dar se pare că e greutate să întelegeți. No problem”.
  „Miorița vine de la noi și toți cei din jur o cunosc”.

  Zgonea Valeriu va fi și președinte executiv al PSD, adică un alt salt calitativ într-o funcție în care s-a aflat odată Adrian Năstase… numai că acesta din urmă nu avea întotdeauna dreptate, așa cum are eroul nostru…Vedeți…e imperios necesar să rupem o dată pentru totdeauna cu trecutul…

  În final , să-i răspund lui @Zev, cel care se întreabă ce se va întâmpla dacă Înalta Curte îsi va corecta eroarea de a-l fi condamnat cu suspendare pe Liviu Dragnea, și-o să-i dea ”cu executare” vreo șapte ani, așa cum vrea ”partenerul de nădejde” al Liviei Stanciu. Simplu, Valeriu Zgonea va deveni președintele PSD, împlinind și penultimul salt calitativ , ca urmaș al lui Adrian Năstase… care Adrian Năstase, după cum ne dăm seama, nu are întotdeauna dreptate.

  De ce penultimul? Păi, iată de ce: pentru că personajul nostru e în floarea vârstei, nu are complexe și posedă tenacitatea furnicii oricând gata de a căra în mușuroi o rădașcă, deci nu i s-ar părea nimic nefiresc să aspire la funcția de Prim-ministru, adică să execute, cu elan, și ultimul salt calitativ, absolut necesar atât de captivantului său CV !

  …Și să spere că -cine știe?- la niște viitoare alegeri prezidențiale, va reuși să se mute la Cotroceni și, mai ales, în Vila LAC 3, împreună cu ”Laura( fostă Bumbu, n.n.) – dragostea mea”!

  Apreciază

 3. ponta , nesimtitule , 1100 de lei + casa si caldura , pt fiecare”” REFUGIAT””(!!!!!) care ajunge la Romanica ( dupa ce a cheltuit peste 3000 de euro ca sa ajunga aici ) NU-I DESTUL , E JIGNITOR DE PUTIN !

  ponta , nerusinatule , daca fiecare nenorocit de pensionar roman are o pensie minima de 2500 de lei/ luna , si copiii nostri o alocatie de minim 1500 lei /luna , cum iti permiti tu sa dai asa de putini bani la niste oameni atat de bine educati si de cinstiti , care cand se supara un pic pe noi ca mancam porc , nu purtam cearsafuri si ne rugam la Dumnezeu , ne taie gaturile in somn ?

  bai imbuibatule , tu nu mai ai nici cea mai mica legatura cu realitatea vietii de zi de zi a oamenilor ( nici tu si nici ceilalti imbuibati din anturajul tau , nesimtitilor fara coloana vertebrala ! )
  Citeste-ti bai rapoartele pe care le fac sherbii tai , nu alti propagandisti .

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/1-din-5-romani-este-sarac-sau-traieste-la-limita-saraciei-masurile-cu-care-guvernul-vrea-sa-reduca-fenomenul.html

  Apreciază

 4. Problematicile de atunci, ca si cele de acum au fost/sunt de mare complexitate, personal apreciez actualizarea lor punctuala, facuta de Dumneavoastra. Cred cu convingere ca in toti acesti 26 de anii, inclusiv in mandatul Dumneavoastra de prim ministru, nu sa facut un lucru extrem de simplu, de altfel larg practicat in democratiile consolidate: pe problemele sensibile, interpretabile, (mai ales in Ro.) etc., nu a existat un canal de comunicare care sa poata exprima punctele de vedere, contradictiile (aparente sau nu) etc., de mare „gingasie” interna si externa. Intelegeti mult mai bine decat mine, ca un oficial concret are mult mai multe restricti in exprimare si explicare.

  Apreciază

 5. Este un subiect care, din pacate, este extrem de amplu prin tehnicitatea lui, constituind timp de 11 ani teren de manipulare media, sub impuls politic.Securizarea frontierelor era, in 2004, un subiect de prima importanta in vederea incheierii nrgocierilor de aderare la UE, criteriu cerut explicit de catre Comisia Europeana prin Foaia de Parcurs pentru Romania in vederea incheierii negocierilor de aderare , prin raportul de tara din 2003, si prin pozitiile adoptare de vizitele specialistilor in domeniu. Era pe scurt, o prioritate zero pentru Romania. Iar Guvernul roman a luat decizia de a incredinta securizarea frontierelor unui integrator de sistem intrucat complexitatea proiectului era evidenta: 21 de institutii ale statului implicate in prezenta in frontiera, 3150km de frontiera , 86 de puncte de trecere, 12 aeroporturi internationale, 6 zone libere plus portul Constanta. Nu exista posibilitatea adoptarii unei alte solutii intrucat era practic imposibil sa securizezi frontierele Romaniei cu o suma de zeci sau sute de proiecte mici care sa nu fie compatibile sau sa nu functioneze 99% din timpul unui an conform cerintelor europene in domeniu. Evident ca in acest domeniu sensibil se intrepatrund si interese interne si externe de toate felurile, intrucat cea mai extinsa frontiera terestra externa a UE naste astfel de interese . Solutia tehnologica aleasa in 2004 era din punct de vedere tehnic cea mai convenabila pentru o tara cu potentialul Romaniei : cea mai IEFTINA , studiile tehnice si literatura de specialitate indicand fara dubiu ca varianta germana reclama mai putina infrastructura ( schele!!!) avand acoperire superioara, cea mai ROBUSTA , fiind tehnologie militara testata in teatrele de razboi, cea mai SIGURA din punctul de vedere al protectiei datelor si personalului, cea mai FLEXIBILA permitand conexiunea la reteaua de sateliti GALILEO apartinand UE. De altfel, din 2005 armata germana a achizitionat aceasta tehnologie pt uz militar.
  Manipularea media care dureaza de 11 ani este menita sa ascunda adevarul obiectiv : pretul acestui contract a fost negociat de specialisti militari nu de politicieni si a fost stabilit prin negociere la 650 milioane de euro, pt cei 3150 km de frontiera plus aeroporturi, zone libere, etc .grosso-modo rezulta un pret de cca 200 k euro pe km. Prin renegocieri succesive s-a ajuns la un pret de 750 milioane de euro pt 2100 km, deci un pret mediu de cca 350k euro pe km !!!!!!
  Diferenta de 1000 km de frontiera neacoperiti de renegocierea cu firma germana au fost incredintati unei alte firme!!! Stie cineva daca s-a organizat o licitatie si care este costul acestei noi dotari ????
  In ceea ce priveste mult trambitatele suprapuneri cu proiectele PHARE , iata o noua manipulare : MAI absorbise in 2004 toate fondurile puse la dispozitie de UE. Era vorba de fise de proiect, deci intentii de dotari fara o viziune integrata. In toamna anului 2004 specialistii europeni au fost de acord sa schimbe aceste dotari cu altele, respectiv mijloace auto si navale intrucat prin PHARE nu se puteau achizitiona mijloace cu specific militar.
  Contractul cu EADS semnat in 2004 a fost o continuare a dotarii frontierelor romane cu tehnologie de radiocomunicatii , esenta acestei securizari, inceputa in 1998, in valoare de 160 milioane usd !!!!!! Aceasta dotare era in garantie in 2003-2004 iar administratorul ei, STS, cerea extinderea acestei retele, raportul sau fiind adoptat de CSAT si Parlament devenind linie directoare de activitate.
  Nu in ultimul rand in EUROPA existau in 2004 sisteme similare de securizare in dotarea ministerelor de interne din Spania, Franta, Elvetia, Cehia, Slovacia si Germania., furnizate de EADS ! Comisia Europeana la Bruxelles luase decizia in 2003 sa isi securizeze comunicatiile cu tehnologie EADS in urma unei rezolutii a Parlamentului European si sa dezvolte cercetari in domeniul criptarii cu EADS. In Marea Britanie in 2002-2003 era in plina desfasurare un amplu scandal privind dotarea Politiei Britanice cu o tehnologie concurenta a EADS, mai putin performanta, in timp ce Ministerul Apararii al Marii Britanii achizitionase tehnologie EADS.
  S-a afirmat in ultimii, in mod fals, ca tehnologia achizitionata de Romania in 2004 nu ar fi facut fata in zonele intens populate. Un alt neadevar : politia si jandarmeria franceza utilizau de ani buni tehnologia EADS , in toata Franta, iar cel putin in 2004, nu exista in tara noastra o aglomerare urbana mai mare decat Parisul, sau un port mai aglomerat decat Marsilia, sau o zona de trafic costier mai aglomerat decat Canalul Manecii.
  Ceea ce este trist , ca o concluzie a acestei expuneri, este ca in acest domeniu al securizarii frontierelor, un numar extrem de mic de oameni a facut rau unui numar extrem de mare de romani! Romania nu este nici azi membra a spatiului Schengen, data agreata in decembrie 2004 fiind anul 2009. Iar de fiecare data cand se pune problema accederii tarii noastre in acest spatiu de libera circulatie , cineva, undeva, readuce in discutie contractul cu EADS. Doar privind incheierea acestuia, derularea sa pe parcursul a mai bine de 9 ani fata de cei 5 stabiliti initial, pretul final mai mare cu 100 milioane de euro, si amanarea intrarii Romaniei in Schengen raman intr-o deplina uitare.

  Marian Saniuta

  Apreciază

 6. Apropos as putea deveni si eu „refugiat” ?
  Cu nivel european?
  Ca eu numai un puturos de pensionar (37 ani vechime) cu anticipatie (nu am vrut INSA …. ) cu un venit mult mai mic

  Apreciază

 7. nastase
  octombrie 14, 2015 la 3:43 pm
  paliere,
  eu nu am fost si nu sunt impotriva Occidentului. Intrarea in NATO si in UE sunt dovezi evidente.

  Se compară Occidentul de-atunci, cu ăsta de-acum ?!
  Hai, să fim serioşi !
  Prea şi-au dat arama pe faţă, mai ales în ultimul timp !
  Ca să nu mai spun cît i-am aşteptat pe americani. Începând cu bunicii noştri şi terminând cu noi ! ( se pare că mulţi am terminat-o la propriu :
  De eşti tu acela, nu-ţi sunt sclavul tău ! :mrgreen. )
  Din păcate, mulţi am fost dezamăgiţi, iar ei continuă, ca şi cum n-ar observa că cei pe care ni-i tot bagă pe gît, sunt departe de a ni-i face ceva mai „comestibili”. 😉
  Iar ultimul sosit nu se deosebeşte cu nimic de cei dinaintea lui :
  Aceeaşi aroganţă şi suficienţă, de parcă în ţara asta n-ar mai exista oameni capabili să se conducă singuri, ci am avea nevoie încă de un stăpân !
  Explicaţia, eventual şi scuza lor, poate fi calitatea celor cu care sunt obligaţi, sau aleg, să discute !
  Dacă observi mai atent ce au făcut şi mai ales ce fac şi în Ucraina, e clar !
  E o chestiune de timp până când vor apărea din nou, vechile îndemnuri cu :
  ” Americani, căraţi-vă acasă !”
  Deoarece ştiu că citesc acest blog, îi rog s-o ia ca pe o atenţionare prietenească !
  Mai ales ţinând cont de paralela continuă pe care suntem obligaţi să o facem între ei şi ruşi !
  De ceva timp, deloc în favoarea lor !

  Apreciază

 8. Misterul asasinării lui JFK . Allen Dulles, fostul director al CIA, ar fi ordonat asasinarea .

  Apariția unui nou volum în SUA sugerează că Allen Dulles, care a condus CIA-ul în perioada 1952-1961, ar fi ordonat asasinarea preşedintelul american John Fitzgerald Kennedy, în 22 noiembrie 1963. Jurnalistul David Talbot susţine că şeful CIA din timpul Războiului Rece a dorit să-l elimine pe preşedintele JFK pentru a face „un bine ţării”. Aceasta este doar una din acuzaţiile aduse lui Dulles, care ar fi pus la cale mai multe lovituri de stat, ar fi contribuit la invadarea Cubei şi ar fi fost implicat în organizarea mai multor asasinate, scrie Daily Mail. În cartea sa, „The Devil’s Chessboard: Allen Dulles, the CIA, and the Rise of America’s Secret Government”, Talbot sugerează că Dulles şi fratele său, John Foster Dulles, Secretarul de Stat în administraţia lui Dwight Eisenhower, au contribuit la subminarea democraţiei americane. Fondatorul şi editorul coordonator al site-ului Salon.com a declarat că Dulles „i-a subminat sau i-a trădat pe toţi preşedinţii sub care a servit”. Mai mult, Dulles ar fi fost implicat în asasinarea unuia dintre aceştia. Talbot a mai scris că Dulles a încercat să ajungă la o înţelegere cu Germania nazistă, în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a-l salva pe Adolf Hitler şi a păstra câţiva nazişti la cârma ţării. Dulles, după cum susţine Talbot, a supravegheat şi un program al CIA în cadrul căruia au fost demarate experimente periculoase pentru psihicul uman. [citeste si] Acesta ar fi fost interesat de capacitatea drogului LSD de-i „programa” pe sabotori sau asasini. „Casa Albă a fost controlată treptat de directorii de companii, avocaţii de pe Wall Street şi bancherii vremurilor. În timpul administraţiei Eisenhower, fraţii Dulles au reuşit să-şi exercite puterea la nivel global. În numele apărării lumii libere de tirania comunistă, aceştia au impus umanităţii un regim american caracterizat de ameninţări nucleare şi brutalitate. Fraţii Dulles au devenit profesionişti în exploatarea anxietăţii din timpul Războiului Rece. Povestea lui Allen Dulles continuă să „bântuie” această ţară. Multe din practicile de astăzi au fost utilizate de Dulles, pe când era şef al CIA. Experimentele de control al minţii, tortura, asasinatele politice, supravegherea cetăţenilor americani şi a celor străini – toate aceste instrumente au fost folosite în timpul mandatului lui Dulles”, scrie autorul. Dulles a devenit primul director civil al CIA în 1952, sub administraţia Eisenhower. Acesta a orchestrat loviturile de stat din Iran şi Guatemala, punând în loc guverne pro-americane.

  Dulles a fost concediat sub administraţia Kennedy şi în locul lui a venit John McCone. Ulterior, Dulles a făcut parte din comisia care a anchetat asasinarea lui JFK. Preşedintele JFK a fost împuşcat mortal de un lunetist în Dallas, în anul 1963. Lee Harvey Oswald a devenit primul suspect în acest caz, dar multe teorii ale conspiraţiei au trezit suspiciuni privind implicarea „altor forţe” în uciderea preşedintelui. Comisia Warren a ajuns la concluzia că JFK a căzut victimă unui „ucigaş singuratic” şi scepticii nu au întârziat să pună la îndoială ancheta amintită. McCone era director al CIA în anul asasinării lui JFK. Ar fi însemnat ca Dulles să revină în CIA la doi ani după ce a fost debarcat, pentru a orchestra asasinatul. „A existat un consens în agenţie, potrivit căruia JFK trebuia eliminat pentru binele ţării. Dulles era singurul om capabil să organizeze o asemenea „misiune””, a precizat scriitorul. Sugestiile sale pun sub semnul întrebării lacunele din dosarele Comisiei Warren – care sugerează că „un maniac singuratic” l-ar fi ucis pe JFK. Rapoartele CIA, declasificate în 2014, susţin că şeful de atunci al agenţiei, John McCone şi alţi oficiali, au organizat muşamalizarea asasinării lui Kennedy din noiembrie 1963.

  – See more at: http://www.dcnews.ro/misterul-asasinarii-lui-john-fitzgerald-kennedy-allen-dulles-fostul-director-al-cia-ar-fi-ordonat-asasinarea_486678.html#sthash.0zaClcep.dpuf

  Apreciază

 9. Doua initiative nebunesti ale lui Klaus Iohannis, care repeta greseala izolarii geopolitice: Va castiga Romania de la SUA ceea ce va pierde de la Europa si Rusia?

  Presedintele Iohannis a facut, miercuri, doua declaratii neasteptate si de mare impact geopolitic. In termeni diplomatici, acestea s-ar putea numi greseli de politica externa, al caror pret ar putea fi izolarea Romaniei.

  Prima declaratie a sefului statului roman se refera la respingerea si incriminarea declaratiilor critice formulate de seful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la adresa tratarii incorecte de catre Occident a Rusiei. In urma cu o saptamana, Juncker afirmase ca occidentalii trebuie sa „trateze Rusia corect” si sa ii vorbeasca de la egal la egal, criticandu-l pe presedintele american Barack Obama pentru faptul ca a calificat Moscova drept putere regionala. „Aceasta pozitie e una surprinzatoare (…). E neobisnuit ca presedintele CE sa faca declaratii in chestiuni cheie fara sa armonizeze aceste declaratii cu statele membre”, a spus Iohannis, distantandu-se de Juncker. Altfel spus, liderul de la Cotroceni a avut nebuneasca initiativa de a declansa racirea relatiilor cu Europa.

  A doua declaratie a presedintelui roman, la fel de riscanta pentru pozitia geopolitica si prin consecintele bumerang, a reprezentat-o criticarea Rusiei pentru interventia militara antiterorista din Siria. „Implicarea militara a Rusiei in Siria nu ajuta la solutionarea crizei, ci complica situatia”, a spus Iohannis. O pozitionare transanta fata de o situatie greu de transat, in care ciclul de atrocitati teroriste dureaza de mai bine de un an. In care evolutiile sunt extrem de fierbinti. Cu dublul atentat terorist, de sambata, de la Ankara (cu dubli autori, jihadisti ISIS si rebeli PKK, potrivit premierului turc). Cu un joc dublu al rebelilor, carora SUA le-au livrat, duminica noaptea, 50 de tone de munitie. Joc dublu prin care rebelii sirieni isi amintesc ca trebuie sa mai „lupte” si cu ISIS, pentru poza de „moderati”, ori la deruta, cand afla ca i se pregateste o batalie, pentru Alep, de catre armata siriana si aliatii ei iranieni, libanezi si rusi… O situatie complicata, deci, unde singura atitudine transanta ar trebui sa fie antiterorista. Negocierile si facilitatorii isi au rolul lor politic, cu fortele politice, dar nu cu teroristii, ucigasi si sinucigasi fanatici.

  In termeni geopolitici, prin cele doua declaratii Iohannis face ca dinspre Romania sa sufle un vant rece asupra Europei si un vant si mai geros asupra Rusiei. Pretul este evident. Izolarea. Aceeasi greseala spre care a fost impins si Ceausescu. Merita? Va castiga Romania de la SUA ceea ce va pierde de la Europa si Rusia? Cele doua atitudini geopolitice spre care a fost impins Iohannis vin in ajunul participarii la reuniunea Consiliului European de toamna si dupa primirea, luni, la Cotroceni, a ambasadorului american Hans Klemm, a doua intalnire in trei saptamani, ceea ce, spun diplomatii, este neuzual. Adversarii si analistii au observat ca ambasadorul Klemm a venit la intalnirea cu presedintele Iohannis cu o mapa, care se afla pe masa la care s-au purtat discutiile. Cel mai probabil in mapa se afla punctajul de idei sau de cereri. Sa se fi aflat, oare, pe lista din mapa, si cele doua idei de conduita, antieuropean si antirusa, in care s-a lansat presedintele Klaus Iohannis?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.