Bă, Banciu, pune mâna pe carte

200px-Pan-European_corridors.svg

 

 

 

 

 

 

Acesta e un pamflet. Bă, Banciu, pune mâna pe carte, tată. Podul de la Calafat n-a fost făcut, bă, ca să mergi tu să cumperi  rosii de peste Dunăre. Nu stiu ce planuri turistice ai tu in Bulgaria, bă, atunci când nu mergi in Asia, in Africa sau in Baleare. Podul, bă, a fost făcut, smechereste de bulgari ca să scurteze traseul  prin România al tirurilor care merg din Balcani spre Europa occidentală, bă. Studiul de fezabiliate si finantarea podului care pe tine nu te ajută la turismul din Bulgaria au fost realizate cu ajutorul si cu banii UE, la solicitarea bulgarilor, bă. S-or fi imprumutat bulgarii si la Bancorex. Deci podul ăla există, bă. El a fost făcut nu pentru tine ci pentru motive financiare, pentru ca tirurile lor, alea grecesti si alea turcesti să plătească taxe mai mici la noi – pentru un traseu mai scurt prin România decat cel pe la Giurgiu. Si să lase mai multi bani in Bulgaria. Bulgarii au fost mai destepti decât noi in chestiunea asta.

Decizia să se facă podul la Calafat a fost luată in 2000, de Emil Constantinescu. Acordul a fost semnat, din partea română, de premierul Mugur Isărescu. După ani de zile de dispute. Bechetul a pierdut, tată. Asta-i viata. Din motivul asta, finantarea podului a fost făcută numai de bulgari (cu exceptia rampei de coborâre in România). Amplasarea a fost stabilită, bă, pe traseul Coridorului IV aripa sudică, intre localitătile Istanbul, Salonic, Sofia, Craiova, Arad, Budapesta, Bratislava, Viena, Praga, Dresda. Stiu, o să spui că dacă eram eu la guvern, nu se lua decizia asta.

Oricum, să nu-ti fie rusine, Banciu, pune mâna pe carte. Nu poti să tii emisiuni doar cu frectii turistice, bă. Sper ca după ce-ti completezi colectia de cărti postale, să treci si la masinute.

 

Oricum, rămâne cum am vorbit, bă.

 

77 de gânduri despre “Bă, Banciu, pune mâna pe carte

  1. BRAVO D-LE Nastase astfel de raspunsuri ar trbui sa le trimite-ti la toti incultii ca sa nu le spun altfel …asa pe limba lor ca sa priceapa .daca le raspundeti prea elevat nu inteleg o iota. si mai este ceva. degeaba pui mana pe carte daca nu pricepi o iota din ce scrie acolo. Eu chiar nu inteleg scine l-a promovat pe acest domn Banciu jurnalist.

  2. Pe-un om deştept te-ai supărat?
    Îl cerţi un pic şi ai scăpat.
    Dar duci o luptă fără rost,
    Cu omul care este prost.
    G. Budoi .

  3. Nu este numai Banciu cu b de la renumitul animal pe care acesta cu cinste il reprezinta….sunt o multime de „jurnalisti ” agramati si analfabeti care apar pe sticla prezentand tot felul de stiri pentru minti involuate. Uite de-aia am renuntat la cablu acum 9 ani!

  4. Sok, sok… ha, ha, pai cu unii ca acestia sa te poata intelege trebuie vorbit in limbajul adecvat. Mi-a mers la inima raspunsul dar totusi, ma intreb asa ca o contemporana cu dv. dar si cu acest „Ba, Banciu”, el nu traia pe aceste meleaguri cand s-au intamplat o serie de lucruri, printre care si acest pod? Si…cand ma gandesc ca unii chiar il apreciau pe acest „cap de porc sau de pod?” Nu mai retin, M.Badea stie mai bine !

  5. „Bă, Banciu” ar avea nevoie de ceva instrucţiuni în plus. Întâi, ce înseamnă „pune mâna pe carte”, fiindcă n-am de loc convingerea că ar şti. Poate nici un curs de alfabetizare intensiv nu i-ar strica ţinând cont că în afara indicatoarelor de pe şosele n-a prea citit altceva şi alea sunt scrise cu litere mari.

  6. Eu nu ma uit la Banciu, dar m-ati facut curios cu ce ati scris ieri si am reusit sa-l suport un minut.
    Dupa scurta vizionare, acum pot sa inteleg si modul de adresare care nu va caracterizeaza(cu „ba”), in speranta ca vorbind astfel la nivelul lui, poate pricepe.

  7. E greu să înțeleagă Banciu cum stă treaba cu ”gheo-economia„. El predă lecții de vrăjeală pentru proști, sau cel mult pentru sfertodocți. El nu înțelege nici acum.

  8. Ii cresteti ratingul si nu stiu daca merita, probabil asta si urmareste. Cred ca ar trebui procedat altfel.

  9. Domnu prof Nastase

    ar fu cazul sa va cititi Disclaimerul ! Ca daca ati luat-o pe ba! o sa asjungeti si la javra stalinsta ordianrea, rap[andula, jagardea, plange straengu dupa el, gibier de potence si late ticuri bizonesti. Sau sa il concurati ep papasha!!!

    Ma rog si eu sunt de parere ca cu unii bunele maiere impun injuratura si folosirera batei (ca c96 cere permis de prot si permis de vanatoare!) sau cummzicea nenea Kotea (sau Kostea?!) care servise si in Ohrana cu unii unicele argumente sunt nagaica si naganu!!! Sic a un pic de nagna la vremea lui …. ne scutea de Stalin, Lenin si Trotzchi si mai traua cateva zeci de milioane

  10. Dragu de mutulica Werner cica statu trebe sa isi pare toi cetanenii. Oare domane Rarinca nu o fi cetatean roman?!

  11. D-le Nastase, eu nu pot sa trec peste acel prag. Am incercat intr-o seara sa-a ascult si am crezut ca fac comotie cerebrala.

  12. ..Banciu este si el un cetatean liber care se exprima asa cum stie si cum poate. In fond, trebuie apreciat pentru ca este sincer.
    Si noi avem pe aici cativa (papasha, bisonu si adrian b) care articuleaza in limbajul care le este propriu, simtindu-se perfect liberi pe acest blog. Ce sa le facem ? Sa le dam cate un spitz in…. ? Sa-i ignoram ? Nu , este mai bine sa-i acceptam asa cum sunt. Bine ca nu sunt pedofili (sper eu), deci se poate si mai rau.
    😉

  13. ” Bă Banciu” știe oare ce este un pamflet, pentru că ceea ce debitează el, zi de zi, crede că este operă literară. Mare îți este gradina Doamne, de vreme ce intră în ea oameni plini de sine, care mai sunt și răi. Răutatea lui ” Bă Banciu” vine dintr-o mare frustrare, iar mie îmi este tare milă de frustrați!
    Earnest

  14. Bă Banciule, ai gustat PAMFLETUL ? Păi bine bă Banciule, tu cu Dom’ Profesor te pui în a le docte ? Bă, e de 1 000 de ori mai deștept decât tine și-n plus te-ntrece și-n „miștocăreala” specifică ție, când dorește…Felicitări domnule Năstase Adrian, m-a uns pe suflet „Na Na”
    -ul ce i l-ați administrat pelicanului !!!

  15. Se vede si din satelit ca gazda noastra este un diplomat perfect .

    Faptul ca i-a zis limbutului nenorocit de cap de porc frustrat , slobozit din , sau in haznaua lu’ ma-sa ( same shit ! ) de vreo 15 ori ” ba Banciu „, e lucru mare !

    Eu sunt in shoc de breaking news !

    Ma ofer sa acord asistenta aproape gratuita ( contra cartea cu spionajul American 44-48 ) distinsei noastre gazde pe urmatoarele domenii :

    1. cum sa-ti alinti adversarul cu mangaieri legate de mamica lui , al neamului decedatilor lui , dar si ai viitorilor lui urmasi .

    2. scuiparea intre ochi , inclusiv cu faza urmatoare , superioara dpdv al volumului lichidelor expectorate , adica flegmarea intre ochi .

    3. cum sa-i aplici interlocutorului ” perversa de pe Targu-Ocna ” , cand incepe sa se igienizeze de slobozul bucal .

    Pt. o eficienta sporita , punctul 2 si 3 este preferabil sa fie aplicate aproape simultan .

    4. asigurati-va ca trageti bolovanul din mijlocul strazii , unde a cazut , si-l puneti la loc sigur , rezemand-u- l de un gard .

    Aplicare placuta !

  16. SCRISOARE PRIVIND
    ÎNCĂLCĂRILE GRAVE ALE CONSTITUŢIEI (XIII)

    DOMNULUI KLAUS IOHANNIS – PREŞEDINTELE ŢĂRII

    DEZACORDURILE NOASTRE CU
    PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS

    După o perioadă de 6 luni de tolerare pentru adaptare, ne vedem obligaţi să afirmăm direct şi fără ocolişuri: noi spunem un NU hotărât concepţiilor dictatoriale şi practicilor dictatoriale ale Preşedintelui ţării. Ne ajung cei 10 ani de băsism dictatorial criminal care a provocat mari nenorociri ţării, ceea ce necesită mulţi ani, chiar decenii, pentru îndreptare, pentru redresare.

    1. Practicile dictatoriale, autoritariste, ale Preşedintelui ţării Traian Băsescu, timp de 10 ani, au provocat daune colosale ţării, poporului român. Vi le-am prezentat în mai multe studii şi analize (la 25 ianurie2015, la 2 februarie 2015, la 23 martie 2015 şi la 3 aprilie 2015).
    Violarea grosolană şi repetată a Constituţiei, călcarea în picioare a prevederilor constituţionale şi a legilor ţării – au fost linia generală a fostului Preşedinte.
    Abaterile, încălcările, abuzurile, ilegalităţile în sistemul judiciar au fost imense, datorate în mare parte amestecului politic al Preşedintelui ţării şi subordonării de către acesta a unei părţi din sistemul judiciar.
    Poporul român a cerut prin votul său majoritar la alegerile locale, la Referendumul naţional din iulie 2012, la alegerile parlamentare, la alegerile europarlamentare, la alegerile prezidenţiale – să nu se mai repete – practicile sistemului băsist dictatorial.
    2. Un nou sistem dictatorial – prin aplicarea concepţiilor şi practicilor deviante de la Constituţie ale Preşedintelui ţării Klaus Iohannis ar fi catastrofal pentru această ţară, pentru acest popor greu încercat.

    A. Concepţia dictatorială „Guvernul meu” promovată de domnul Klaus Iohannis ca Preşedinte al României, trebuie urgent înlăturată – deoarece aplicarea ei ar fi o violare grosolană a Constituţiei României.
    Atragem din nou atenţia că aceasta este o gravă încălcare a articolelor 84, alineatul (1) şi 80, alineatul (2). Preşedintele ţării trebuie să fie arbitru, echidistant, neutru.
    B. Comportamentul dictatorial al domnului Klaus Iohannis a devenit faptă în momentul în care – pe baza unui dosar fabricat la comandă politică de DNA, condusă de doamna L. C. Kövesi – domnul preşedinte a ieşit public la televiziune şi a cerut „Demisia primului ministru şi a guvernului său”; desigur, cu scopul de a-şi instala „Guvernul meu”.
    Aceasta constituie o gravă violare a Constituţiei, pe care noi, cei din societatea civilă, nu i-o putem ierta.
    Îi reamintim că nu întâmplător în Constituţie, la articolul 107, pentru a preveni abuzurile Preşedintelui ţării stă scris negru pe alb: „Preşedintele ţării nu-l poate revoca pe primul-ministru”.
    Dacă domnul Klaus Iohannis nu a înţeles această prevedere constituţională – este foarte grav pentru această ţară.
    Ca specialişti în economie, îi spunem domnului Klaus Iohannis – că punerea în aplicare a deciziei sale dictatoriale ar avea COSTURI ECONOMICE URIAŞE – pentru această ţară, pentru acest popor, date fiind condiţiile de criză şi de tensiune pe plan internaţional. Impactul economic ar fi dezastruos. Iar noi, ca economişti, îi vom imputa situaţia Preşedintelui ţării.
    3. În cele peste 15 studii şi analize pe care i le-am trimis în ultimele 6 luni domnului Klaus Iohannis, am atras atenţia asupra mai multor probleme de fond ale ţării. Enumerăm câteva.
    (a) Alianţa domnului Preşedinte Klaus Iohannis cu băsiştii criminali (în frunte cu Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, M. R. Ungureanu şi alţi portocalii) – reprezintă un pilon pentru punerea în aplicare a sistemului dictatorial păgubos, pentru repetarea practicilor dictatoriale, autoritariste, după modelul Băsescu.
    Acuzaţia este deja formulată: domnul Preşedinte al ţării Klaus Iohannis s-a făcut SCUT pentru apărarea băsiştilor criminali (în frunte cu Vasile Blaga) şi pentru împiedicarea trimiterii în faţa Justiţiei – pentru zecile şi sutele de milioane de euro jefuite şi furate din banii publici, cum au dovedit recent unii procurori cinstiţi şi unii judecători cinstiţi.
    (b) Provocarea de crize politice – de către Preşedintele ţării în tandem cu L. C. Kövesi, nu poatet fi acceptată de societatea civilă, de milioane de cetăţeni ai acestei ţări.
    Poporul român aruncat în sărăcie şi mizerie, de 10 ani de regim dictatorial băsist – nu poate accepta un nou regim dictatorial, care să provoce destabilizarea politică a ţării.
    (c) Defăimarea ţării şi a naţiunii de către Preşedintele ţării (după modelul Băsescu) este inadmisibilă, deoarece are un impact economic extrem de negativ în relaţiile noastre externe.
    La data de 21 aprilie 2015, noi am atras atenţia asupra documentului Comisiei Europene despre introducerea României (alături de Portugalia) în procedura de dezechilibru macroeconomic.
    Nu a existat nici o reacţie, deşi Preşedintele ţării ne reprezintă ţara în relaţiile cu U.E.
    (d) Destrămarea USL – a fost o crimă politică. În aceasta a fost implicat şi domnul Klaus Iohannis. Milioanele de cetăţeni care au votat Programul USL pe 2012-2016, nu pot ierta faptul că li s-au furat voturile date pentru USL, pentru programul USL.
    (e) „Dreapta unificată” – în Noul PNL – prin participarea domnului Klaus Iohannis – prin concepţiile ei a dus la ascuţirea luptei de clasă, la dezbinare şi învrăjbire socială şi politică. În condiţiile actuale extrem de grele şi vitrege, de criză prelungită, ţara are nevoie de armonizare socială, de reconciliere a forţelor politice, pentru o conlucare constructivă în interesul îtregii economii.
    Lecţia germană. Partidul doamnei Merkel guvernează în coaliţie cu social-democraţii – pentru a scoate ţara din criză. Este regretabil faptul că domnul Klaus Iohannis nu a înţeles această lecţie germană.
    (f) Este regretabil faptul că Preşedintele ţării organizează spectacole de circ mediatice, după modelul Băsescu, deşi a promis altfel de politică.
    Falsa luptă anticorupţie folosindu-se în mod excesiv de către DNA spectacole de arestări preventive trebuie să înceteze.
    (g) Jocurile politicianiste murdare pentru răsturnarea Guvernului în care s-a implicat Preşedintele ţării sunt extrem de păgubitoare pentru viaţa poporului român.
    Regretăm faptul că Preşedintele ţării nu a tras învăţămintele necesare şi nu respectă Constituţia ţării şi sistemul democraţiei noastre consacrat de prevederile constituţionale. Se repetă practicile dictatoriale, autoritariste, ale regimului băsist.
    Din partea celor din societatea civilă să se reţină revolta faţă de ce se întâmplă pe scena politică, cu efecte extrem de păgubitoare pentru România.

    10 iunie 2015

    Grupul de iniţiativă „Reînnoirea”

    Florea Dumitrescu
    Gheorghe Stroe
    Cristian Apostol

  17. „Copiii feisbucişti” ai lui Klaus Iohannis sunt dirijaţi de „colegul” @Doru Coarna (care dovedeşte o atitudine net anti-românească) pe blogul acesta ?

  18. De mult nu am râs atât de bine… Din păcate, calitatea și miezul scriiturii sunt mult peste ipochimenul care a inspirat pamfletul.

  19. Mi-a placut ca maimutoiul asta insalubru cu fata de pishat bolnav ( finul 🙂 lui Mircea Badea ) si-a insusit porecla de Cap de porc !!! Se recunoaste si raspunde la ea ca un sclav pishacios ce este .

    Cica , limbrikul asta oparit a crezut pana pe la 9 ani ca-l cheama ” Aoleu mama ” . Când il vedeau oamenii pe ulita cat e de nasol si de prost , toti ii spuneau „Aoleu mama ” . Are si un retard din nastere ( sufera de sindromul Tourette ) si a fost traumatizat de parinti când a fost mic : ii dadeau tuica sa adoarma si il legau cu lantul de pat când plecau la birt .

    Pe la 30 de ani , geamparliul a fugit de acasa ( din Targu Mures ) si s-a angajat la o spalatorie auto din Pitesti unde , se pare , a fost coleg cu alt ” jurnalist ” , Robert Tuciurescu . Acolo , a fost luat ” copil de suflet ” de o familie de pedofili belgieni care i-au insuflat spiritul democratiei si al drepturilor omului . Acestia l-au introdus si in ” clasa indoita de mijloc ” si i-au explicat ” live ” cum e cu podurile . Mai mult cu podul pe spate …

    Nu se stie cum , a ajuns prin Bucuresti unde si-a facut veacul prin complexul Europa unde a functionat ca si ” copil de pravalie ” . Il mai trimiteau dupa tigari si dupa apa la izvor … Acolo si-a cunoscut si sotia care vazand cat e de incuiat il insela cu el de mana si ulterior a fugit cu un clovn de la Circul Orlando . Iar Banciu a cazut in depresia lui Bachus .
    Tot pe filiera belgiana a ajuns la Mediapro . Si-a completat urgent si studiile ( la distanta ) fiind coleg cu Traian Igas si Alina Gorghiu-Dej .

    Dupa ce-a comentat ciclism la Sport.ro s-a mutat Labe1tv unde a devenit tarfa lui Boby Paunescu . L-a inceput il punea sa-i sape gradina si-l trimitea sa-i faca cumparaturile pe la Dragonul Rosu dupa care l-a avansat si l-a pus s-o urmareasca pe Monica Barladeanu sa vada cu cine il mai inseala . Vazandu-l cat e de zelos si de ticalos , Boby Paunescu s-a hotarat sa-si faca treburile murdare cu el si sa-si atace adversarii politici . Si l-a pus sa-l imite pe Mircea Badea , ajutat de prompter si de un sufleur .

  20. JEAN DE LA CRAIOVA

    http://jurnalul.ro/stiri/observator/jean-jean-de-la-craiova-pus-sa-darame-guvernul-689989.html

    Jean Jean de la Craiova, pus sa DARAME Guvernul

    Procurorul pus sa dea jos Guvernul Ponta, inainte sa fie avansat la DNA -structura centrala Uncheselu Jean Jean si Nicolae si-a facut mana cu dosare la Craiova.

    Uncheselu Jean Jean Nicolae( zau ca nu e un grup, e doar numele intreg) a devenit celebru pe plan local dupa ce l-a trimis in judecata pe finantatorul Stiintei Craiova. Conflictul fiscal al lui Mititelu a fost transpus intrun dosar instrumentat de procurorul Jean la patrat, a carui sotie este judecator la Craiova. Ca la fotbal: eu centrez in instanta, nevasta da cu capul!

    Intre alte fapte de arme ale celui numit in Banie ”jJan de la Craiova” ramane la loc de cinste intamplarea instrumentata de DNA avand ca tinta colegul de birou, procurorul Dragos Cereceanu, momit cu nurii unei oltence fierbinti anchetate de Uncheselu. Cu probele confuze ale unor sarutari intime, Cereceanu a fost condamnat si scos din magistratura, acuzat ca a tras cu urechea la ancheta colegului Jenica fara jena.

    Performanta profesionala si taria de caracter l-au recomandat pe Uncheselu pentru a fi inregimentat in trupa procurorilor DNA in elita din structura centrala .

    Doamnei Kovessi, selectionera, omoloaga lui Piturca la lotul anticoruptibililor , i-au placut sportivii . Uncheselu, calificat profesor de educatie fizica in judetul Dolj, cu stagiu de 9 ani,inainte de a obtine o diploma la distanta de jurist, dupa ce l-a rezolvat pe Mititelu si pe colegul de birou a devenit bun de export la Bucuresti.

    Mapa moral-profesionala era impecabila. Doar la studii erau ceva probleme, dar vorba lui Basescu, scoala romaneasca este o fabrica de tampiti.

    Nu ne referim, Doamne fereste la fetele marinarului scolite in penumbra sau la eforturile lui Uncheselu de a intra in randul juristilor cu acces la justitie. Examenul de intrare in barou, dat in 2006, nu a fost un succes pentru profesorul de sport care ratase si titularizarea in 2005.
    Cand ai vocatie, nu te lasi, asa ca a incercat acolo unde e mai greu- la Institutul Superior al Magistraturii. In 2007, dupa contestatii la doua examene, este admis Brava,uncheselule!

    Decretul de numire ca procuror este semnat de insusi Traian Basescu, parintele si clientul Justitiei.

    Incepe cariera mai spre granita, la Zalau;dupa o halta la Deva ajunge la Craiova, loc unde isi aduce si sotia, tot magistrat.
    In 2014, in conditiile amintite de selectie, este in activitate la Bucuresti unde are onoarea sa lucreze cu un alt personaj legat prin destin ca marca de scrisoare de Elena Udrea- seful de sectie 2DNA, Claudiu Dumitrescu.

    Se face bagat in seama cand semneaza o scrisoare de mare impertinenta catre Senat, ceva care mirosea ca amenintare. Pentru ca la DNA mersul lucrurilor ajunge uneori in panzele albe ale erorii, Uncheselu tine cu dintii de bastonul lui de maresal ascuns in ranita- DOSARUL SOVA-PONTA.

    Sa dea norocul peste dusmanii mei sa aiba parte de un magistrat gimnast atunci cand isi vor cauta dreptatea!

  21. Hm.

    Stimate domnule Adrian Năstase,

    ………………………………………………………………………………………………………

    Acesta a fost un discurs.

    Pe de altă parte mă întreb: cu ce şi-ar mai ocupa românii mintea dacă din senin ar dispărea blăbăiala asta televizată?

    Căci oamenii ştiu doar să viseze sau să se îngrijoreze.

    Pe mine mă preocupă, momentan, o întrebare:

    De ce justiţia presupune că cetăţenii ştiu să citească, să interpreteze şi să coreleze legile în condiţiile în care în sistemul educaţional nicio programă de studii nu abordează acest subiect?

    În acest context, mă bucur să descopăr că nici facultatea de drept nu ajută la nimic. Altfel, m-aş fi simţit discriminată.

    Îmi pare rău că nu pot să încurajez pamfletul. Românii sunt oameni cumsecade şi acum îşi ve-de fi-e-ca-re de trea-ba lui, chiar dacă acum ceva timp mai sperau altceva.

  22. Acest Banciu crede ca a descoperit mucegaiul din branza, iar in prostia lui considera ca depune acelasi efort din fata televizorului, precum barbatii aia din turul Frantei. Ca si proba in aceasta speta iti poate arata pedalele de la bicicleta, asadar nu va puneti cu el, este doar un mic bisnitar al mentalitatii fasciste, un comunist in adevaratul sens al cuvantului! As prefera ca dumneavoastra sa ne vorbiti noua Romanilor despre lumea in care traim. Inca astept ziua aia..

  23. Nu poate sa treaca la masinute el o sa ramana un jalnic comentator al Turului Frantei de pe Eurosport.Atunci cand comenta turul ciclist comutam televizorul pe „mute” si vedeam cursa fara sonor si admiram peisajele din Franta.Ai auzit „Ba Banciule”ca nici acolo nu iti faceam ratining…..

  24. @ teostanc,

    nu pricep si pace, ce are munca mea cu situatia premierului?

    Ponta pana la urma tot pica si dispare, poate acum poate la anul, dar nimic nu e vesnic… Normal, fiecare ora la guvernare conteaza pt unii, asta inteleg. Nu inteleg insa ce ai tu cu el, ii duci valizele in Dubai, ii tii usa cabinetului, ii dai sfaturi si el te asculta? Crezi ca te pune menistru sau sef de celula? Nu te pune ca n-are loc de rude si prieteni…
    ASTA-I GRESEALA LUI!

    Despre Higgs hai sa te lamuresc, Higgs a previzionat-o teoretic, nimeni n-a gasit-o pana acum, eu i-am calculat masa, energia, frecventa asociata si am descoperit mecanismul prin care se formeaza si dispare, plus interactia cu asa-numita materie… Dupa cum vezi pasii se completeaza, eu nu o voi cauta niciodata experimental, ceilalti n-o vor calcula, iar Higgs pare-mi-se a dat coltu’… Vom da si noi, dar ramane si altceva in urma noastra in afara de conturi si minciuni… Important e ca, dupa noi, cine doreste sa stie ceva despre particula asta, are ce citi! Atat am putut si noi…

    Mai inteleg si ca noi ne putem da o parere in politica din cand in cand, da’ invers n-ai sa vezi in toata istoria omenirii… Deh, una-i barul si alta biblioteca… Fiecare este dator in viata sa-si caute propria fericire! Dar vai de cei ce o cauta pe a altora…

    Ba Doamne, ai facut o particula ce-l intriga pe teostanc cand i se clatina premierul…

    PS> Iarta-ma Doamne, am vrut doar sa fiu on-topic… Daca am gresit, fa sa ajunga teostanc tot ceea ce-si doreste…

  25. Mihai Voicu (PNL) jura credinta „Justitiei” zicand ca Justitia este unica putoare care se autoregeleaza.

    Adica ca cam asa : io cetateanu aleg legislativu. Legislativu face legile si alege executivu. Executivu face adtia si numeste judecatori si procurori Daca greseste il da jos legislativu. Aia di legilativ odata la Tz ani este confrimati sau nu de mandel , Electorul . Ca Electiru este ala care plateste impozitele .
    Deci democratia ar fi cand ala care plateste impozitele mai este intrebat si de ce vrea nu numa „de ce nu platesti tarane?”

    Ins aobservati ca in gandirea lu’ liberaloidu’ Justitia – numita nu aleasa – se „autocontroleaza” . Adica daca are chef ma baga in puscarie asa de a dracului – ca ep Rarinca. Daca are chef zice ca popreste veniturile statului sa isi mareasca veniturile proprii (enorme!) Daca are chef da jos givernu (chiar daca probele subt doscutabile). Daca are chef justitia tefeleste legislativu si il aia prin toate orficiiile. Daca zic ceva ma baga in puscarie ca asa vrea. Si daca zici ca abuzeaza inseamna ca impientezi asupra justitiei.

    Pai ma ca care democratie mai este asta?!

  26. @ Adrian B

    Foarte misto treaba aia cu ” Aoleu mama ” , n-am stiut-o !
    Radeam de unu ‘ singur , ca prostu’-n balci , de s-a crucit si nevasta-mea .

  27. Nu numai Radu Banciu a apărut „pe sticlă”, ci şi V. Ponta într-un interviu acordat aseară lui M. Gâdea la Antena 3. Adept al unui fel de «gentleman’s agreement» respectat numai de el şi de coaliţia guvernamentală, premierul a refuzat să intre într-o polemică deschisă cu Iohannis. Greşeşte. Blocul format de DNA – PNL- Preşedinte s-a compromis prea mult pentru a mai da înapoi, aşa că noi dosare penale vor fi „fabricate” astfel încât guvernul Ponta să cadă până în 2016, când urmează să se reînnoiască mandatele unor procurori. În rest, Ponta a punctat bine, vorbind despre tentativa de lovitură de stat, de mijloacele insurecţionale folosite, precum şi de crearea unor „probleme” în lipsă de probe juridice.

    Aducerea în discuţie a Rusiei a fost totuşi o eroare. Kremlinul poate se bucură, poate nu, de instabilitatea de la noi (sau din Europa ) dar, cu siguranţă, îşi apără şi îşi vede de propriile interese ; însă pomenirea numelui Federaţiei Ruse în legătură cu problemele noastre interne implică internaţionalizarea crizei politice din România şi poate ridica întrebări incomode, cum ar fi implicarea altor factori externi, PPE ( Partidul Popular European ) sau CIA de ex.

    Conştient că în exterior se bucură doar de sprijinul social-democraţilor europeni – care, în treacăt fie spus, au blocat pentru moment acţiunea introdusă de PNL la Consiliul Europei de a analiza problemele premierului nostru cu justiţia, şi îmi amintesc de o altă opoziţie faimoasă ce încerca prin anii 90 să-l dea jos pe I. Iliescu cerând instituirea de sancţiuni internaţionale împotriva României – V. Ponta îşi imaginează probabil că asemenea vorbe goale aruncate în vânt pot fi pe placul Europei Occidentale ori a Statelor Unite. Uită însă că PPE, al cărui vârf de lance este cancelarul Germaniei, are de multă vreme legături, prin Monica Macovei, cu anumite grupări din justiţia noastră şi că oricum este un partid de dreapta care sprijină mişcările de dreapta din Europa. Nu are rost să discutăm pe cine alege Angela Merkel între Ponta şi Iohannis, deşi preferinţele domniei sale nu au adus până acum României nici un avantaj. În ceea ce priveşte susţinerea de care V. Ponta beneficiază din partea unor cercuri din SUA, acestea sunt relaţii de tip politic, în timp ce SRI – element de bază în ecuaţia PNL-DNA-Preşedenţie – colaborează cu CIA ( spionajul american ) controlat de republicani ( dreapta conservatoare )

    Aşadar, dacă atacul indirect adus Rusiei de către V. Ponta va face plăcere Germaniei, Angliei şi Olandei ( troica ce implementează linia dură, impusă de americani, la adresa Moscovei) există în schimb riscul de a produce nemulţumire în acele ţări europene care au de suferit economic în urma sancţiunilor impuse Rusiei. Cum ar fi Italia, al cărei premier, Matteo Renzi, a stat alături de V. Ponta în timpul campaniei prezidenţiale şi i-a lăudat deschis calităţile ( reale ) de mare politician.

    Din păcate, politica externă nu este punctul forte al premierului nostru.

  28. @ blogi,

    ti-a intrat tie in cap ca eu sunt antiroman si o tot repeti ca deh, poate-poate prinde… Trebuie sa faci si tu acolo un mic rau, ca sa cinezi linistit…

    N-am nicio treaba cu Johannis, nici cu feisbukul, pe primul il simpatizez mai mult decat pe altii iar pe facebook nici macar n-am cont… deci n-am scris niciodata pe el, evident, nimanui!

    N-am nicio treaba nici cu vreun partid politic, am cochetat intr-o vreme cu PSD doar din consideratia deosebita pe care o am pt dl Nastase, si pe care o pastrez, restul trupei insa nu m-a atras… Nici alte trupe…

    Evident, sunt obisnuit cu diamante ratacite printre gunoaie… dar si cu gunoaie mai mari ratacite printre altele mai mici… Primele ma mobilizeaza, celelalte ma distreaza…

    Dar eu cred ca-ti ajunge! M-ai declarat aici coproprietarul revolutiei romane, antiroman, conducator de trupe electronice, Darth Vader fara casca… Eu stiu, oltean esti oltean ramai, dar ar trebui sa te fi plictisit deja! Eu da.

    Oricum insa, nu-ti cer sa te opresti, cand te apuca da-i inainte, distreaza-ma… Dar nu uita, adversarii vostri sunt altii, incepand chiar cu voi! Poate stiti sa ciorditi si sa lansati tiribombe, dar sa luptati nu stiti…

    Nu vrea nimeni sa va ia guvernul! Cata vreme stati acolo pierdeti sigur anul viitor caci numai recunostinta nu au alegatorii… vezi Ceasca… Problema e ca justitia si populatia vor sa va conformati si voi legii, ca toti cetatenii…

  29. Cred că cei mai uluiţi de tonul acestui articol suntem noi !
    Tizul este obişnuit, dacă nu chiar crescut la troacă, aşa că se felicită că poate discuta pe înţelesul lui !
    Bă, Ba…
    Infectă-i lumea ta !

  30. Logica PeNaLa ma lasa bouche bée (bu zic ca la dentist ca acolo deschid cu greu gura!!) B,lond ardeleana Lucia Varga sice compmet inocenta (cam prea inocenta ptr varsta si starea ei tzivila) zice ca PeNaLii ei nu droesc givernarea .. ci doar alegeri .. anticipate!!!!

    Logica cebtral erropeana trecuta pri filtru hardlenesc si apoi PeDeLast naste monstri ai gandirii. oare ptr ce cree blon da asta ca se fac alegerile?!

    Da cum ziceam criza hipoglicemica. Madama fost Ministru delegat pentru ape, păduri și piscicultură inguc Ponta 2 si apoi cupribsa de iuvirea de Bleaga – oradean ca si ea – rupse USK si renunta la binatate de minister. Sau poia cuprinsa de iubire ptr Werner (rebe sa fiti de acord ca Werner suna mai solemn decat Klaus!) se marita politic cu buldogu …

  31. Ce tara imbecila! Cand ai o somitate ca Adrian Nastase in viata, sa nu il valorifici si sa il folosesti in probleme de guvernare! Mai ales dupa exeprienta ultimilor ani, cu atat mai mult ar fi folositor tarii!
    Si ma gandesc si la Iohanis aici. Sa nu mai zic de Ponta….

  32. Imi place sa cred ca din arhivele …viitoare vom afla ca de fapt pamfletul era adresat altui personaj, care a invatat ceva carte pentru a fi un bun meditator, rezolvandu-si astfel problema imobiliara pentru doua generatii, dar care din pacate este insuficient pregatit pentru functia de mediator intre principalele institutii ale statului. In urma unor greseli repetate, in incercarea de a avea guvern dat de partidul care l-a sprijinit la alegeri(in fond si predecesorul sau avea propriul guvern, nu-i asa?) KJ se indreapta pas cu pas, cu precizie germana(austro-germana daca preferati) spre parasirea functiei mai repede decat s-ar fi putut anticipa. Astfel, dupa un secol si jumatate ar disparea in mod definitiv ideea printului strain si german(etnic german de asta data), solutie care cu bune si rele a avut rolul ei, intr-o perioada in care monarhii europeni erau inruditi intre ei si chiar se tineau (scai) de neamuri…

  33. @ Doru Coarna
    Tu, ca „revoluţionar” (revoluţionari adevăraţi au fost numai la anul 1821, ar fi bine să cunoşti adevărul acesta despre Istoria noastră reală) ai distrus România pentru un kil de carne macră ! În URSS, lipsa de carne ducea la canibalism endemic, exemple sunt cu duiumul. Dar ştii tu cazuri de canibalism în România lui Nicolae Ceauşescu ?

  34. Prieteni, aţi văzut vreodată un munte de moralitate intrând într-o instituţie publică, să-i zicem CSM ? Ei bine, eu am văzut şi ieri şi astăzi….acelaşi Everest, când mai tăcut, când mai vorbăreţ…De exemplu ieri, muntele de moralitate nu a putut să spună nimic despre faptul că a trimis o femeie nevinovată, căreia îi datora bani, la închisoare –„case closed”. Azi era mult mai limbut ( el, muntele) şi , din ceea ce am înţeles eu, îi bătea obrazul Parlamentului, Constituţiei…iar prin ricoşeu, evident – Ponta-i vinovat .

    Mormanului de moralitate nu-i mai convine Constituţia României … ce dracului ne tot împiedicăm noi de cărticica asta cu câteva file, unde-s scrise numai lucruri nasoale: că libertăţile …că drepturile… că demnitatea umană…Dacă e să le respectăm pe toate, azi-mâine nu mai poate „JU-DE-CĂ-TO-RUL STAN-CIU” să condamne fără probe vreun politician mai bogat decât ea ,cu o casă mai frumoasă, cu o familie mai unită, mai cultivat, mai ironic, în fine … care gândeşte altfel…Şi dacă-i iei „JU-DE-CĂ-TO-RU-LUI STAN-CIU” abuzivul ciocănel, acest instrument mai tare decât aerul condiţionat, căci e singurul care o răcoreşte, ce-i mai rămâne?

    Deşertul…invidia ca o nişă în stomac…prăpastia frustrărilor în lanţ…

    Cred că am mai spus asta, există un tip de femeie care niciodată nu ar trebui să ocupe funcţii de conducere. Mediocritatea , fierea interioară , complexele de inferioritate înăbuşite în ulei încins, inconfortul permanent a cărui origine rămâne inexplicabilă, şi, în fine… oglinda , adversarul din fiecare zi, reflectând, nemiloasă, aceeaşi figură veştejită , cu arcul sprâncenelor supralicitat …sunt tot atâtea înfrângeri cotidiene, împotriva cărora nu poate lupta…În ciuda puterii aparente, ea va fi , pentru totdeauna , în slujba CUIVA, atât de „slujnică” încât rămâne încremenită la post, chiar şi după ce acel CINEVA dispare , deoarece este incapabilă de decizie proprie şi nu are suficientă imaginaţie pentru a-şi desface singură lesa de la gât.

    Singura ei satisfacţie, aproape erotică, rămâne spaima inculpaţilor, în momentul când domnia-sa ridică ciocănelul… aşa cum pentru o altă femeie, la fel de neplăcut nepotrivită în funcţie, posibila arestare a 10 000 de oameni devine un deziderat şi-o împlinire profesională deplină…

    Există o scenă memorabilă în „Lista lui Schindler” în care două personaje discută despre putere , despre expresia puterii şi despre exercitarea ei cu cruzime sau, posibil, cu inteligenţă ; dar femeile despre care vorbesc eu sunt prea ocupate şi nu merg la cinematograf…

Lasă un răspuns