45 de gânduri despre “Antena 3 – ora 21.30

 1. De ce nu spuneti adevarul domnule Bruno Stefan? De ce nu spuneti ca Boc a executat ca o sluga hotararea lui Basescu si a inchis scoli ca sa faca economie? Asa lupta dreapta lui Basescu pentru reducerea ponderii oamenilor needucati?
  Declaratia sociologului Bruno Stefan: „Daca am reduce dreptul de vot persoanelor care nu au absolvit 8 clase, PSD ar disparea de pe scena politica”
  De ce Traian Igas, fostul ministru al MAI in guvernul Boc, ar trebui sa aiba drept de vot si romanii care nu au absolvit 8 clase primare nu?
  Vezi pe blog perlele lui Igas.
  Este incredibil ca un asemenea om a putut sa ajunga ministru in Romania 😦
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/08/03/de-ce-nu-spuneti-adevarul-domnule-bruno-stefan-de-ce-nu-spuneti-ca-boc-a-executat-ca-o-sluga-hotararea-lui-basescu-si-a-inchis-scoli-ca-sa-faca-economie-asa-lupta-dreapta-lui-basescu-pentru-reducere/

  Apreciază

 2. ..success.!.I’ll be tune in.
  Ce ciudata este viata, cu ani in urma va uram, apoi am sperat intr-un altfel de om politic, am cunoscut dezamagirea si acum va admir. Adevarat este, mai bine sa stai langa un om cult, intelligent, cu bune si cu rele, decat langa un mahalagiu, mahmur, „iubaret” si certaret si pe deasupra si incult..!? Personal, cred in modelul pe care-l reprezentati si sper sa reveniti pe scena politica.! Stiu, suna de parca as fi un reprezentant PSD,dar nu e asa, oricum, va asigur nu sunt implicat in politica. Admiratia e sincera. Succes inca odata.

  Apreciază

 3. Eu sunt convinsa ca multi ochi va vor urmari cu multa simpatie, spre a mai auzi si ceva de substanta, de la un om inteligent, instruit si cunoscator al vietii din Romania. Dar cu siguranta veti fi privit si crucisi, de multi carcotasi. Noi suntem cei multi si va dorim succes!

  Apreciază

 4. SUNTETI UN OM PUTERNIC,IAR EU MA INCARC POZITIV IN ACEASTA CONJUNCTURA,SPERANTA SE CIMENTEAZA MAI PUTERNIC SI AM CREDINTA CA ACEASTA TARA ESTE IN DIRECTIA BUNA.
  ASTEPT EMISIUNEA VA DORESC SUCCES.
  SA AUZIM NUMAI DE BINE

  Apreciază

 5. Ortologie şi Ortofizică / Reamintesc, Limba Română în forma sa din epistema modernă (vezi conceptul acesta la Michel Foucault) este definită în primul rând prin Gramatica Românescă publicată la Sibiu în anul 1828. După cum subliniază, chiar în prefaţă, ideologul naţionalist român Ioan Eliade Rădulescu, apoi, în mai multe studii, filologul naţionalist român George Băiculescu, „Gramatica de la Sibiu“ folosea drept linii diriguitoare un acquis filosofic şi lingvistic occidental, anume Gramatica filosofică scrisă de către Etienne Bonnot de Condillac, precum şi Gramatica generală scrisă de Ideologul thermidorian Antoine Destutt de Tracy. În Gramatica Românescă din anul 1828 era adoptat punctul de vedere comun al celor doi autori mai înainte menţionaţi, anume respingerea substanţialismului metafizic. Or, aşa cum arătase filosoful german Leibniz cu un veac mai înainte, această respingere este extrem de periculoasă, întrucât poate conduce la psittacism (adică “a vorbi papagaliceşte”). Bineînţeles, chiar o discuţie imediat după publicarea Gramaticii de la Sibiu, o discuţie epistolară între Ioan Eliade Rădulescu şi Costache Negruzzi, arată o cale operaţională viabilă pentru prevenirea psittacismului. Toţi scriitorii noştri mari au descoperit singuri acea cale operaţională viabilă pentru evitarea psittacismului în Limba Română. Dar o subliniază pregnant şi în context metafizic, istoric, chiar protocronist! după un veac şi ceva de la acea discuţie capitală despre gramatica filosofică românescă, şi într-un mod total independent – aşa cred eu până acum- domnii Camil Petrescu şi Mihai Drăgănescu. De vom citi mai atent o scrisoare a lui Ioan Eliade Rădulescu către Costache Negruzzi, vom descoperi că Eliade Rădulescu era conştient de importanţa conceptului metafizic de „prezenţă” – un fel de echer, dar nu în sens masonic, pentru verificarea cuvintelor – în limba română. Echerul este orto-gonal (are un unghi drept). „Prezenţa” era un echivalent pentru substanţialismul metafizic, altminteri abjurat vehement de către Ideologii primari francezi. Prezenţa substanţialismului metafizic apare la Camil Petrescu (1894 — 1957) sub forma termenilor Ortologia şi Ortogeneza, iar la Mihai Drăgănescu (1929 – 2010) sub forma termenului Ortofizica.

  Apreciază

 6. Care-i modelul uman pe care merge robotica (recte “inteligenţa artificială”)? Este tot acela bazat pe filosofia asociaţionist-senzualistă, despre care am mai vorbit pe aici. La om, dincolo de senzaţii, se formează percepţiile. O percepţie nu poate să devină parte a gândirii noastre decât atunci când o aşezăm în generalitatea limbajului. Cam la fel avansează şi construcţia de roboţi “inteligenţi”. Vezi Limbajul în robotizare, descrierea tendinţei http://internetactu.blog.lemonde.fr/2013/08/02/ou-va-leconomie-numerique-robotisation-ou-monopolisation/ Şi de ce anume este imperios necesar ca “bietul rumân” să cunoască bine filosofia asociaţionist-senzualistă ? Pentru că altfel vor veni roboţii, care îi vor lua locul de muncă.

  Apreciază

 7. Histoire occultée des faux hébreux : les Khazars

  Publié le 24/07/2011
  http://alwissal.wordpress.com/2011/07/24/histoire-occultee-des-faux-hebreux-les-khazars/

  En considération de votre illustre position, je vous avoue qu’il m’a fallu un grand courage pour oser vous écrire cette si longue lettre. Je prie donc pour que vous lisiez mes paroles en gardant à l’esprit le verset 16 du chapitre 4 de l’Épître aux Galates : « Suis-je donc devenu votre ennemi en vous disant la vérité ? », et j’espère que vous me ferez l’honneur de méditer sur le sens profond de ce verset, avant de réagir à tout ce que je vais vous dire.

  Apreciază

 8. Da, reușită emisiune, puctate toate problemele care s-au întâmplat în ultimul an în țară, dar mai ales viziunea asupra tot ce însemnă politică, stare financiară și morală care se pare că tot sugrumă România. Poate c-ar fi trebuit insistat mai mult pe această privatizare a CFR-MARFĂ. Trebuie neapărat revenit în politica românească. Se simte mult nevoia de d-voastră!

  Apreciază

 9. Emisiunea a fost cea mai buna, de la … din anul acesta.
  Am retinut ca un moment interesant care ar merita discutat, cel referitor la hotararea CC a Frantei privind contul campaniei lui Sarkozy.
  In rest, printre multe alte idei interesante, le-am retinut pe urmatoarele:
  – Adrian Nastase: „razboiul cu Basescu a incetat, trebuie sa ne pregatim pentru ce va fi dupa” (din pacate, foarte putini sunt cei capabili sa inteleaga asta si mult mai putini cei capabili sa construiasca un regim politic);
  ………………
  – Adrian Nastase: „regret mult toti acesti ani in care as fi putut face mai mult si, in loc sa fiu pe teren, a trebuit sa stau inafara terenului” (inteleg perfect)
  – Sandra Stoicescu: „da, dar la asta a contribuit si partidul”  (bine spus!)

  Atat! Cu aceeasi calda prietenie

  Apreciază

 10. @ AN

  Stiu ca devin agasant de plictisitor , spre boala dusmanilor , dar trimit din nou , sincere felicitari invitatului Adrian Nastase , dar si gazdei , Alessandra Stoicescu , pt. asa o emisiune ! Pacat ca a tinut atat de putin !

  PS .

  Excelent si finalul , cu comentariile , si cu intrebarile retorice legate de complexul caz Hayssam , care au fost facute cu asa o ” inocenta subliminala „, incat , cu siguranta ca au avut rolul de a crea o anumita stare de neliniste printre acei multi baieti si fete implicati/e in bishnitzariile de atunci ( inainte de 1989 – trafic de valuta , trafic de droguri , trafic de persoane ) , dar si in jaful de tara din ultimii 23 de ani ( cu personaje din absolut toate partidele ) .

  Superb zis : Eu m-am opus intrarii in partid a lui Hayssam !

  Apreciază

 11. CONCEDIU PLĂCUT, ALESSANDRA

  Epoca Băsescu – un furuncul. Băsescu – ţâţâna lui.
  “Vremea războiului lui TB cu toată lumea a trecut.Să ne pregătim pentru vremea post Băsescu”, a finalizat, în noapte, înţeleptul (AN) aflat la un maxim de formă, înfricoşetor.
  Ultima noapte de Cotroceni, prima zi de Jilava, ar fi plusat Camil…

  Apreciază

 12. @George Serban – ” partidul ” . Vazand noua generatie a partidului si rezultatele responsabililor sai angajati in asa-zise proiecte de infrastructura ( rezilieri si amanari ) te iei cu mainile de cap .
  Da , ” partidul ” l-a izolat si a promovat non -valori in locul lui . Si l-a abandonat in iunie 2012 . Ma gandesc la noaptea aceea ingrozitoare din 20 iunie – cine a venit sa-l vada in spitalul inconjurat de hienele din presa si Securitatea basista , cu interceptiile ei dezvaluite la TVR 1 in aceeasi zi – Corina Cretu ( vinovata astazi ca , fiind o valaha est-europeana , isi permite sa fie egalul lui Powell , bine ca exista ” hackeri ” spontani si care vin la momentul potrivit sa aduca o lumina moralizatoare ) , Ecaterina Andronescu , Ponta … acuzati toti ca se amesteca in justitie si incalca legea …

  Apreciază

 13. După mărturia integrată din “Şcoala Valahă”, poem alcătuit din 17862 de versuri scrise de călugărul Franciscan Martin Hugolín Mintosul (Gavlovič), Ioan Comenius ar fi fost un valah. În copilăria mea şcolară la Petrache Poenaru din Craiova, ştiam că “are gavlă” înseamnă “are minte”. Acum văd că DEX consemnează doar “glavă”, nu şi “gavlă”, în virtutea influenţei nenorocite a culturnicilor alogeno-cominternişti de la GDS (“ctitoria” ONG-histă a speculatorului Soros).

  Apreciază

 14. O emisiune politica de Questions & Answers de foarte buna calitate si de care era nevoie, datorita afirmatiilor prezidentiale mai recente. Cu atit mai mult cu cit, in ultima vreme, presedintele a tintit o categorie de cetateni cu nivel mai scazut, adica fara memorie politica si fara un minim de cunostinte institutionale. Ca intotdeauna, Sandra Stoicescu (mi-a placut rochia ei!) si-a planificat foarte bine emisiunea in timp, asa incit ea s-a desfasurat in tihna. Nu stiu daca dl Nastase a rostit niste vorbe memorabile, nu am urmarit acest detaliu, m-am lasat prins de cursivitatea emisiunii, insa a asezat niste lucruri la locul lor firesc, in opinia mea. Pe ansamblu, admirabil dl Nastase, care a valorificat la maximum posibilitatile sale limitate oferite de statutul de semi-cetatean asigurat pentru el de regimul Basescu.

  Apreciază

 15. Excelenta prestatie, de unde se vede ca un politician detasat, situat, deocamdata , in afara jocului politic, daca este inteligent , instruit si informat, poate realiza si emite radiografii aproape perfecte ale realitatii.
  De exemplu, mi-a placut felul amuzat in care domnul Adrian Nastase a redat prin reducere proportiile corecte ale guvernatorului, grotesc si supradimensiunat exprimat in/pe fundalul studioului de catre realizatorii emisiunii.
  Invitatul doamnei Stoicescu a pus pur si simplu puctul pe i, afirmand ca, datorita votului din 29 iulie 2012 si a rezutatelor recensamantului date recent publicitatii, avem de-a face, cel mult, cu un..,,fost presedinte”. 😉
  De fapt, cei care amplifica si distorsioneaza imaginea unui muribund politic, este presa, cea care a atins in Romania cele mai inalte culmi ale ipocriziei.
  Presa a avut de ales intre a ignora elucubratiile mascariciului cotrocenist aflat la crepusculul carierei si a continua sa-l mentina in viata prin exces de atentie, asa cum un bufon este permanent focalizat in speranta ca auditoriul va rade. In cazul lui Basescu, nu e de ras, stimati jurnalisti. Eu stiu ca voi aveti nevoie de subiecte picante si suculente, dar tineti cont, ca si in cazul maimutei udriste, ca publicitatea negativa tot publicitate se cheama.
  Inchei prin a remarca , virgula, ca, insusi ex-pesedintele confirma, prin comportament, ca domnul Adrian Nastase are dreptate. Ptrin sustinerea pe fata acordata unui anume partid politic, Traian Basescu pare a spune:
  ,,Din moment ce nu mai sunt presedinte de facto al romanilor, am dreptul legitim sa fac ce vreau si sa sutin pe cine vrea muschii mei..iar in anii urmatori, ii arat eu pisica..pisicului.” 😉
  Altfel, nu e logic. Ori Traian Basescu chiar crede asta, ori este lovit la mansarda de reflexele necontrolabile ale propriilor flacari violet (albastre) si/sau sunetele stridente ale unui fel de CD la purtator cu un demo (de) cratie.
  Oricum, Traian Basescu este o dovada inca vie ca exista cineva ce stapaneste la perfectiune filosofia asociaţionist-senzualistă , vorba unui detinator bine cunoscut al limbajului perfect care ne onoreaza permanent cu veghea sa. Ex-presedintele este doldora de senzatii (tari), mai ales daca se intersecteaza la mare cu o anume blonda si face asocieri si conexiuni la greu, inclusiv prin Pacani si Roman, doar doar , din aproape in aproape, l-o mai agata cu ceva pe cel mai incomod adversar al sau, recte, chiar gazda acestui blog.
  😉

  Apreciază

 16. erata
  reiau:
  De fapt, cei care amplifica si distorsioneaza imaginea unui muribund politic sunt reprezentantii presei, cea care a atins in Romania cele mai inalte culmi ale ipocriziei

  Apreciază

 17. Mi-a plăcut. Cum să nu-mi placă?

  @ dlnimeni:

  După mine, Băsănău a țintit totdeauna o categorie cu nivel scăzut (zic eu; dv. sunteți mai indulgent și ziceți „mai scăzut”), adică fără educație democratică și fără instruire în general (n-am spus fără diplome…), categorie ce dorește un dictator care să taie și să spânzure, mai ales pe cei neagreați de ea, de categorie.
  În ultima vreme, demisul i-a țintit pe cei care îi cer președintelui locuință, loc de muncă și să le scoată din închisoare un membru al familiei cu mulți copii („cum Dumnezeu femeia romă poate să facă 5 copii?…”)
  În rest, și mie îmi place Stoicescu fiindcă nu e mahalagioaică și închipuită așa cum sunt alți redactori TV (și nu numai).

  Felicitări, d-le Năstase, și să ne moară de necaz dușmanii!

  Apreciază

 18. “razboiul cu Basescu a incetat, Da Traian a aflat ?! Nu mai are nici un as in maneca ? Un dosarel ceva acolo ?!
  Scuze un razboi inceteaza :
  a) prin distrugerea adversarului (moarte, ocupare miliatra)
  b)capitulare
  c)armistiu
  urmate de un tratat de pace . Da si dvoastra ati observat unele „disfunctiopnalitati” si nu ma refer la poza cu pisicu. Asaca rezbelu continua!!!

  „trebuie sa ne pregatim pentru ce va fi dupa” De acord! Da cine „sa ne” Io ?!? Vecinii mei ? Sau …. Si aici ar mai fi multe de zis …

  Apreciază

 19. O emisiune frumoasă care reuşeşte să scostă la iveală intr-un mod cât se poate de normal şi firesc, adevăruri ce desconspiră pentru a nu ştiu câta oară minciuni şi ticăloşii basiste.
  Dumneavoastră,d-le profesor, aţi avut ţinută şi atitudine ce vă onorează.
  Felicitări pentru emisiune, d-le Adrian Năstase!

  Apreciază

 20. Multumim,d-le prim-ministru Adrian Nastase, stiam ca si de data aceasta veti fi cel mai bun, dar surprinzator a fost ca si Sanda Stoicescu s-a pregatit si a fost la inaltime prin continutul intrebarilor, rabdarea de a astepta raspunsul etc. O emisiune pe care mi-am dorit-o ,dar n-am mai vazut-o de ani……Felicitari si D-zeu sa va ajute sa ajungeti unde va este locul, pentru binele nostru al tuturor. Ar fi prea frumos sa mai avem in conducerea tarii si intelectuali de marca, cunoscatori ai politicii lumii si patrioti. Ne-am saturat de carieristi si mediocritati!

  Apreciază

 21. Cu fiecare noua aparitie in media, Dl. Nastase se prezinta tot mai dezinvolt si cu calibrul unui veritabil sef de stat. M-a satisfacut si abandonul formulei de curtoazie la adresa suspendatului, caci suna mai rau decat penibil sa asociezi un Domn cu basescu. Urmarindu-l, sper ca si serviciile si justitia iau seama si se distanteaza de acest caracter total ignobil ce devine toxic chiar si pentru ciracii sai – ar fi buna o lustratie pentru colaboratorii basisti la debarcarea lui.
  Inca odata, sa te feresti de oamenii insemnati/hidosenie lombroziana.

  Apreciază

 22. Excelent. domnule Vsile 7:23 am (pe firul anterior) , cu exceptia parerii despre reactia Corinei.
  Rea.tia corecta a Corinei ar fi trebuit se manifeste printr-o plangere penala. Poate ca o pregateste. deja.
  Da, nimeni nu spune explicit ca GRU este cea mai puternica firma de transport pe cale ferata din Europa de Est.
  Acesta este, de fapt, motivul de ingrijorare al lui Basescu, manarit, din spate, de Gitenstein. 😉

  Apreciază

 23. ps
  Pentru nedumeriti, GRU vine de la..GRUia, nu este abrevierea de care se tem basistii , sau, cei obsedati de Basesscu. Dar de ce se tem ei, nu scapa.
  🙂 😉

  Apreciază

 24. Nu poti sa joci sah sau scrima cu un individ care si-a injunghiat pe la spate colegii de drum. Nu poti sa joci sah cu cineva care obisnuieste sa joace barbut.
  Nu se poate coabita cu cineva care schimba regulile in timpul jocului, musca, scuipa, loveste neregulamentar, ascunde arme albe in manusile de box.
  Faptul ca Basescu Traian, cel care a fost demis acum un an de poporul roman, a convocat sedinta extraordinara a CSAT dupa ce s-a asigurat ca premierul Ponta s-a urcat in avion, ar trebui sa nu mai mire pe nimeni ….
  http://theodora0303.wordpress.com/2013/08/04/o-coabitare-ca-un-meci-de-box/

  Apreciază

 25. Mie mi s-a parut cam putin… Prea multa difuzie, lipsa intentii, lipsa mesaj larg, lipsa noutati… A-ti mentine pozitia de tinta, nimerita dar nedistrusa, poate ca-i si asta o mandrie… mandria tintei… Ce se mai poate spune?…

  Dle Nastase, pana cand intregul USL nu va recunoaste in mod onest si cinstit lipsa de combat si de rezultate politice in fata lui Basescu, si pana cand nu va explica public motivele reale, nu se va intampla nimic notabil sau bun. USL construieste iarasi cateva cariere, ca intotdeauna in politica noastra, si nu viitorul Romaniei, din pacate. Norocul lor e ca nimeni nu face asta…

  Nota 10 Alessandrei, este singurul moderator care nu-si intrerupe invitatii, lucru rar printre atotstiutorii nostri realizatori…

  Apreciază

 26. În privința privatizării CFR Marfă, nu sunt de acord cu dv., d-le Năstase.
  O fi mers bine până în 2006-2007 sau cât ați zis, dar, dacă oricine poate să-l facă să meargă prost, trebuie privatizat.
  Ca întreprinzător privat, sunt convinsă că „ochiul patronului îngrașă vita”.
  În vreme de război, Doamne ferește, oricum Statul poate rechiziționa temporar orice. În plus, în contractul de vânzare se poate introduce o clauză referitoare la „starea de necesitate” sau ceva în genul ăsta.
  După mine, și CFR Călători trebuie privatizat, astfel încât să nu mai urce nici picior fără bilet. Întreprinzătorul privat nu-și permite să transporte gratis călători. Statul – da, fiindcă dă subvenții de la Buget.
  Oricum CFR Infrastructură e de stat și poate să rămână de stat. Șinele vor fi de stat, iar garniturile – private.
  Au fost binevenite precizările despre Bechtel. Toate acuzațiile din campania din 2004 s-au dovedit nefondate, altfel ar fi pus ei de-un dosar la DNA, contractul a fost rupt, iar cheltuielile s-au umflat în timp ce lucrările au fost sistate. Să știe cine vrea să știe, de ce autostrada cu pricina nu e terminată.
  Boagiu susține că dv. și ministrul Transporturilor ați făcut ilegalități. Să vă acționeze în judecată!
  Când nu au bază legală pentru acuzații, spun că ați făcut nereguli „legale”, „la adăpostul legii”. Ce ridicol! Să faci ilegalități legal!

  Apreciază

 27. Băsănău trebuie minimalizat (așa cum e, dealtfel, minim), ironizat, persiflat, bagatelizat, luat peste picior, aruncat în derizoriu.
  E un ins cu clop care pute a brânză, dar nefolositor, spre deosebire de oierii veritabili.
  Și dv., și Ponta faceți foarte bine că îl ridiculizați permanent.
  Trebuie tratat cum e tratat un măscărici, fiindcă asta e.

  Apreciază

 28. Asta e tare . Ascultati aici ( cand vecinii maghiari si bulgari au deschis anul acesta 300 km de autostrada ) – ,, autostrada Brasov Comarnic se amana . Comisia Europeana a respins legea parteneriat public privat ,, .Asta da scuza sovista . Nu se pot aloca pur si simplu o suta de milioane de lei de la buget pentru inceperea lucrarilor , apoi inca o suta de milioane cand santierul avanseaza ? De ce vin cu ineptii de PP ca finantare ? Cariera lui Ponta , legata de acest proiect cu finantare Don Quijote , e in pericol .

  Apreciază

 29. Cris

  ar fi bine sa se „verifice” si cum a ajuns CFR s aiba pierderi. Si daca vinovatii nu cumva au fots ajutati si de niste „privati” sau invers. Si sa fie bagatu TOTI : si functiuoanri si privati!!!
  Insa ia zi cum se face ca trenurile alea private primesc subventie de stat?! De ce?!?

  Apreciază

 30. Am rămas uimit aseară când Năstase zicea că e inadmisibil ce face Băsescu, dar că nu mai are mult a-şi bate joc de noi ( împreună cu Ponta şi ai lui 🙄 ) :
  Doar până la finalizarea mandatului ??? :mrgreen:
  Apropos, chiar nu se mai găsesc gloanţe în ţara asta ?!
  Că prefer unul, în locul unei asemenea bătăi de joc !!!!

  Apreciază

 31. Organizaţii americane actualmente pro şi contra finanţării participative / Subiectul luptei lobbyiste al acestor organizaţii este legea Jumpstart Our Business Startups Act sau legea pentru crearea germenilor de întreprindere (Startups) prin finanţare participativă (Crowdfunding). Legea a fost semnată de preşedintele Barack Obama pe data de 5 aprilie 2012. Se aşteaptă numai reglementările comisiei SEC (http://en.wikipedia.org/wiki/U.S._Securities_and_Exchange_Commission ) pentru aplicarea ei. Majoritatea membrilor comisiei au obiecţiuni puternice faţă de termenul Crowd/Mulţime asociat îndeobşte finanţării participative. SEC favorizează doar un număr mic de “investitori acreditaţi”. Adică nu o mulţime de investori acreditaţi, ci doar câţiva, bogaţi şi puţini. Dar aşa ceva este chiar împotriva ideii în sine de finanţare participativă. Cei de la organizaţia naţională de capital investiţional de risc – National Venture Capital Association consideră noua lege drept modernizarea unor reglementări existente în legislaţia americană de mai bine de 100 de ani, folosind însă acum platformele deschise de tipul Kickstarter deja existent ca un experiment inovativ. Totuşi federaţia consumatorilor consideră că micii investitori vor putea fi uşor fraudaţi prin această lege, şi deci este necesară protecţia lor.

  Apreciază

 32. @Doru Coarna
  august 4, 2013 la 4:33 p.m.
  Adrian Năstase doar atât putea să facă şi cea ce a făcut a făcut bine în emisiune.
  În privinţa opiniei „Nota 10 Alessandrei, este singurul moderator care nu-si intrerupe invitatii, lucru rar printre atotstiutorii nostri realizatori…” SUBSCRIU!

  Apreciază

 33. GRUIA STOICA, GFR:

  „Orice întârziere în finalizarea privatizării aduce pierderi CFR Marfă”

  BURSA 29.07.2013

  ,,Domnia sa nu comentează tensiunile dintre preşedinte şi premier legate de aprobarea contractului
  Grup Feroviar Român (GFR) – câştigătorul contractului pentru privatizarea CFR Marfă – şi-a îndeplinit toate angajamentele asumate prin anunţul de privatizare a companiei, susţine Gruia Stoica, patronul Grupului. Urmează ca, de îndată ce contractul va fi semnat, GFR să demareze planurile pentru rentabilizarea companiei.
  Întrebat cum comentează decizia Guvernului de a trimite contractul de privatizare spre aprobarea Consiliului Suprem de Apărare al Ţării (CSAT), domnul Stoica ne-a răspuns că nu este rolul domniei sale să aibă comentarii politice pe această temă.
  Gruia Stoica a afirmat că fiecare zi pierdută se traduce în incertitudine pentru cei 11.000 de oameni care lucrează la CFR Marfă şi în pierderi pentru companie.
  Proprietarul GFR ne-a precizat că Grupul şi-a îndeplinit întocmai toate angajamentele asumate prin anunţul de privatizare şi o va face, în continuare: „Aşadar, partea care ne-a revenit nouă a fost dusă la capăt, cu succes. Noi aşteptăm ca privatizarea să se desfăşoare conform procedurii, ne dorim să semnăm contractul şi să finalizăm acest proces, astfel încât să putem trece la partea cea mai importantă – rentabilizarea companiei”.
  Domnia sa ne-a spus că lucrurile nu sunt deloc simple la CFR Marfă, întrucât GFR plăteşte o sumă mare pentru companie şi nu dă aceşti bani doar pentru nişte vagoane: „Am intrat în procesul de privatizare deoarece ne dorim să rentabilizăm CFR Marfă, motiv pentru care vrem ca privatizarea să se încheie cu succes. Este adevărat că CFR Marfă are nevoie de investiţii, dar la fel de adevărat este că statul a avut la dispoziţie 23 de ani să le facă. Dacă vreme de 23 de ani nu s-a întâmplat mare lucru, credeţi că ne putem aştepta brusc la minuni ca în basme, iar CFR Marfă să se transforme precum Cenuşăreasa?”.
  Gruia Stoica ne-a mai declarat că autorităţile trebuie să investească în refacerea infrastructurii căilor ferate, astfel încât să fie îmbunătăţit modul în care se desfăşoară transportul feroviar la noi în ţară: „Operatorii de transport feroviar şi cei care fabrică material rulant au nevoie de o infrastructură a căilor ferate de calitate. Consider că datoria exclusivă a statului este să investească în şine şi în infrastructura de cale ferată pentru a putea îmbunătăţi condiţiile în care se desfăşoară transportul. Numai dacă statul face investiţiile necesare în infrastructură vom putea creşte şi viteza de deplasare a trenurilor şi a mărfurilor, făcând, astfel, transportul mai eficient, şi, poate cel mai important, vom putea folosi în ţara noastră material rulant, vagoane şi locomotive, care să aparţină cu adevărat secolului XXI din perspectiva tehnologiei”.
  Omul de afaceri susţine că, în prezent, fabricile au o capacitate de producţie de material rulant net superior condiţiilor de infrastructură din ţara noastră, iar pentru a folosi acest material rulant la întreaga sa capacitate este necesară investiţia masivă a statului în infrastructură.”

  Apreciază

 34. De data asta sunt de acord cu ideea ta ca cei din PSD dupa modelul francez ar trebui sa dea dovada de solidaritate si se pare ca chiar daca voi psdistii sunteti mai toti dupa un acelas tipar dupa chip si asemanare, in acest chip si asemanare nu salasluieste nici macar intrajutorarea de echipa, ci desigur pentru ca suntem romani, isn`t it?:vae victis. 🙂

  Apreciază

 35. INVITAŢIE

  Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi colecţionarul Dragan Djordjevic
  au plăcerea să vă invite joi, 28 noiembrie 2013, ora 17.00,
  la vernisajul expoziţiei de pictură şi gravură
  Harry Guttman.

  Expoziţia prezintă publicului peste cincizeci de lucrări semnate de renumitul pictor, remarcat în cadrul generaţiei sale ca „pion al artei de avangardă” în România. A expus atât în galerii prestigioase din capitală şi din marile oraşe ale ţării, cât şi în străinătate – Sao Paolo, Moscova, Paris, Lyon, New York, Montreal, Tel Aviv, Praga, Liège, Budapesta, Veneţia. Lucrările sale au primit aprecierea criticilor de artă, figurează în cataloage internaţionale şi participă la importante licitaţii de artă.

  Harry Guttman s-a născut la Bucureşti, pe 24 iunie 1933. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti în anul 1960, secţia Desen şi Gravură, avându-l ca mentor pe eminentul profesor Vasile Kazar, care a impus elevilor săi transformarea desenului dintr-o ilustrare epic-narativă, în compoziţii simbolice moderne, semiabstracte.

  Ineditul picturii sale a atras atenţia multor colecţionari. Între ei se numără şi Dragan Djordjevic, deţinătorul unui număr considerabil de lucrări semnate Harry Guttmann – aproape 200 de picturi şi gravuri, pe care le consideră proaspete, originale, inedite, diverse, măiestrit colorate.

  Despre pictor, criticul de artă Mircea Deac spunea:
  Harry Guttman, ca toţi pictorii de talent, este obsedat de meseria lui. Pictorii nu sunt nişte oameni obişnuiţi. Ei trăiesc în lumea fanteziei şi a imaginaţiei miraculoase. Opera sa este marcată de diversitatea de stiluri, înscriindu-se strălucit în tendinţele artistice europene şi a cărei reputaţie a cucerit mai multe continente.

  Vă rugăm să confirmaţi prezenţa dumneavoastră la vernisaj,
  la numărul de telefon – 021 317 91 03/ int. 178, 143, la mail-ul – muzeulsatului_ig@yahoo.com
  Biroul de Relaţii Publice,
  Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” Kiseleff, 28, sector 1, Bucureşti

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.