In colegiu, in comuna Baba Ana

Astazi, am participat la inaugurarea unui Centru cultural in Comuna Baba Ana, din colegiul meu si a unor investitii de infrastructura (canalizare si asfaltarea unui drum de legatura prin Conduratu spre Fantanele). Primarul, Nicolai Bulete, este un bun gospodar si, impreuna cu presedintele consiliului judetean, Mircea Cosma – chiar in conditiile actuale foarte grele – au reusit, si cu fonduri europene, sa realizeze unele proiecte locale deosebit de utile. 

32 de gânduri despre “In colegiu, in comuna Baba Ana

 1. La Baba Ana avusese mosie bunicul unui „domnisor” care ma curta in liceu (el era la Sincai- eu la Creanga).
  E un loc frumos. Stiu multe povesti despre el.

  Apreciază

 2. Asa DA!Cine are urechi sa auda,cine are ochi sa vada.Cine stie,poate prin anii2020-2025 se implineste „profetia” d-lui Basescu”,ca in ROMANIA SE SE TRAIASCA BINE????????????!!!!!!!!!!!!…..mai stiii?Succes in continuare!

  Apreciază

 3. Negresit, hambarul din fotografie, aflat acum in paragina, a fost mandria satenilor; pe atunci harnici si gospodari. Pe cand acum, dupa spusele unei lichele, … Azi numai uniforma de parada a fanfarei militare mai aminteste de timpurile hambarelor pline. Din fotografii nu lipseste biserica satului, ce abia se intrezareste intr-o imagine undeva pe fundal. Nu vad scoala si caminul cultural, ca din fotografii lipsesc copii si domisorii satului. Sau, la concurenta cu vizita AN-eului, la Baba Ana s-a tinut si hora satului; la mare cinste in orice sat pe vremea „domnisorului”.

  Apreciază

 4. Frumoasă cravată, cu temă USL, roşie cu căluţi liberali (păcat că nu sunt galbeni). Domnul cu clarinet îmbrăcat de fanfară are un înţeles în context, cocarda pe primar are şi ea un înţeles solemn… nu prea înţeleg însă rostul celor trei lumânări.

  Revenind la tonul serios, am intrat pe pagina primăriei.
  http://www.primariababaana.ro/baba-ana_portofoliu-de-proiecte-perioada-2007-2013-204.html

  M-a bucurat că am văzut acolo un proiect despre care vorbesc şi eu, de foarte mulţi ani… Perdelele de Protecţie. Este adevărat, pe penultimul lor, dar există şi s-ar putea să se şi realizeze.

  M-am mai bucurat să văd în poze şi mulţi tineri, semn că această comună ar putea avea un viitor prosper.

  Apreciază

 5. Un comentariu al casandrei de pe alt blog. Mi-a placut si cred ca e util si aici.

  „Ciudat rau acest scandal.

  Evident, se cunoaste pasiunea lui DSK pentru femei de mult si de toata lumea relevanta. In pozitii atat de importante nu ajung oamenii carora nu li se cunosc slabiciunile.

  Dar…

  1. Sofitel dispune de un sistem electronic de semnalare a prezentei oaspetilor in camere/apartamente si acest sistem este obligatoriu accesat chiar de personalul de serviciu. Oaspetii nu trebuie sa fie deranjati de cameriste/majordomi/etc. De ce a intrat camerista in camera tocmai cand DSK era in baie si acesta a si gasit-o acolo cand a iesit din camera de baie? Ce facea camerista la ora 13,00 in respectivul apartament cand este obligatorie pentru personalul hotelului terminarea curateniei inainte de pranz? Nu a remarcat “camerista” efectele personale ale DSK in camera si nu a iesit imediat pentru a nu jena oaspetele?

  2. DSK este un inalt functionar international, iar sediul FMI se afla pe teritoriul SUA. De ce a simtit politia nevoia sa-l aresteze in avion pe DSK? Credea ca nu se mai intoarce la FMI? De ce credea asa ceva?

  3. Toti americanii denuntati ca fiind violatori/agresori sexuali sunt arestati imediat in SUA? Care sunt cifrele politiei in acest sens? Niciunul nu este anchetat in libertate?

  4. Telefonul mobil al DSK a fost uitat sau a fost lasat? Se cunoaste de toata lumea posibilitatea urmaririi posesorului unui asemenea terminal daca este performant (telefonie prin satelit).

  Poate avem o alternativa la povestea politiei americane.

  a. Sa presupunem ca DSK era in posesia unui document sau unor informatii/inregistrari f. f. importante si secrete, dar mai ales periculoase pentru unele cercuri de interese globale.
  b. Sa presupunem ca cineva important – nu spun cine! – era vital interesat ca respectivul document sa fie recuperat si sa nu paraseasca teritoriul american.
  c. Sa presupunem ca pana la orele 13,00 (ora prezumtivului asalt sexual) nu a putut fi recuperat documentul de la DSK.
  d. Sa presupunem ca DSK, inaine de a pleca spre aeroport si spre Franta, a mers sa faca un dus si, in acel moment asteptat si identificat prin sistemul electronic de paza a hotelului, un agent-femeie a fost introdus in apartamentul lui DSK sa caute, sa gaseasca si sa recupereze documentul.
  e. Sa presupunem ca DSK a iesit din baie si a observat ce se intampla. S-a luptat cu “camerista” si a reusit sa recupereze documentul. A lasat telefonul mobil in apartament – pentru a nu fi urmarit – si mai multe efecte personale pe care le-a banuit ca ar fi putut fi “infestate” electronic si a plecat la aeroport.
  f. “Camerista” si sefii ei au decis care va fi povestea de spus publicului in aceasta situatie gravape care era posibil ca DSK sa o acuze si s-a mai decis arestarea lui DSK pentru a recupera documentul.

  Povestea “cameristei” pare verosimila pentru ca se cunoaste slabiciunea pentru femei a lui DSK.

  Dar chiar toti agresorii sexuali din SUA sunt arestati?
  Nu ajungea acuzarea lui DSK pentru asalt sexual chiar daca era lasat sa plece in Franta?
  O asemnea acuzatie si procesul ulterior oricum il terminau politic.
  Dar a fost nevoie sa se incerce si in ultima clipa recuperarea a “ceva” vital aflat in posesia lui DSK. S-a recuperat? Sau DSK deja plasase “ceva-ul” altcuiva din aeronava Air France?

  Sa urmarim atenti si cu un gram de banuiala toata povestea asta!”

  Apreciază

 6. Aya,

  Domnisorul a facut specializare postbelice , in unitatile de profil comuniste?

  Daca gluma o consideri grobiana sau nepotrivita poti sa ignori raspunsul. Problema ramane gustul dumitale de stanga in loc de cel liberal,taranist,sau…altceva!

  Apreciază

 7. Dl. Nastase,

  Ma intriga marinarul din fotografie si cind am marit imaginea am observat doua lucrururi, ambele semificative.

  – Marinarul este un trombonist.
  – Oamenii sunt tristi si va privesc cu neincredere!

  Apreciază

  • Vasile,
   Spuneti „marinarul este trombonist”. Adevarul este ca trombonistul nu e marinar. El face parte din mini-fanfara de la Prahova.
   In ceea ce priveste neincrederea pe care ati detectat-o in privirile oamenilor, pot sa va intreb daca ati folosit flacara violet?

   Apreciază

 8. Felicitari dumneavoastra si primarului, insa atentie si la ce se mai intimpla cu centrele culturale deschise in localitatile mici. Colegul comentator Vasile are dreptate, participantii la eveniment nu arata entuziasti, cred ca ar prefera deschiderea unui centru culinar in locul unui centru cultural.

  Apreciază

 9. copypaste,

  in SUA se aresteaza si pt tentativa de viol, nu trebuie sa se produca propriu-zis, dar numai daca victima are un avocat ce-i prezinta dovezi preliminare serioase judecatorului de serviciu iar politia le confirma si procurorul consimte. La ei chestia asta dureaza minute.

  In zoaiele societatii insa, unde pederastii si violatorii sunt la ei acasa, treaba e mai laxa, astia sunt saraci, abia castiga astfel o paine, iar cu ei nu se pun decat cei asemenea lor… de regula politia ii salta niste ore si daca nu apare un avocat cu o plangere, le da drumul. Nu se bate ca la noi, insa o lovitura cu lanterna politistului in gura se primeste in mod curent, sunt destul de violenti cu zoaiele, dar in special cu talharii la drumul mare de prin parcarile supermarketurilor.

  In ce-l priveste pe nenea asta de la FMI, eu nu cred ca ar alerga gol dupa muieri, mai degraba invers; probabil ca nemultumit, „si-a recuperat” vreun cadouash facut anterior si papusa n-a consimtit sa-l inapoieze, mai ales daca e hispanica…

  Apreciază

 10. Copypaste: Casandra gindeste interesant, dar nu cred ca lucrurile sunt chiar asa de complicate. Insa cu siguranta i-au facut-o lui DSK, iar asta are legatura cu candidatura la presedintia Frantei – si cred ca in secundar cu sefia FMI. In mod normal, personaje de talia lui DSK nu au de ce se deda la cameristele de prin hoteluri. Cit de pregatita si detaliata a fost provocarea vom afla in cursul procesului. Uite-asa se joaca Franta – si pe stinga si pe dreapta, ca sa parafrazez un vers din piesa corala „Ana Lugojana”. Am parafrazat o piesa corala vazind ca se extinde colaborarea internationala in domeniul compromiterilor politice. Extinderea colaborarii internationale in domeniul compromiterilor politice, iata ceea ce cred ca trebuie sa retinem. Marele Tata Alb de la Washington a inceput sa dea exemple personale, ce credeti ca se va intimpla local?

  Apreciază

 11. @ Nastase,

  Ah Doamne, trebuia sa-i confirmati lui Vasile, fanfara marinei militare din Baba Ana a fost prezenta… se dispunea urgent desfiintarea fanfarelor si poate chiar a marinei care si asa, fara flota… Mai erau parca ungurii intr-o vreme cu un minister al marinei, fara a avea iesire la vreo mare… dar erau alte vremuri.

  @ Vasile,

  e port secret la Baragan pt submarinele noastre nucleare, toata lumea stie ca acel canal a ajuns pana acolo, chiar in timpul conventiei pdl; asta serbau, dar fiind secret au zis ca-i congres cu alegeri…

  Ca sa fie conventie, alesul ar fi trebuit lansat apoi pe orbita pt prezidentiale cu sprijinul tuturor, „Boc presedinte!”… Mai-mai ca as pune pariu pe rocada, ca la rusi.

  Apreciază

 12. @Vasile

  Iar ai greșit ortografia la propoziția a doua:
  – Marinarul este un trombonist.
  – Oamenii sunt tristi si-L privesc cu neincredere!

  Apreciază

 13. @ Vasile

  Mi se pare că ești un fel de anti-Harabula. Ai beneficiat deja de un răspuns personal din partea domnului Năstase, ceea ce este o onoare rară. Te-ai gândit că s-ar putea ca dânsul să-ți aprecieze stilul? Sunt de acord că șansele sunt mai mici decât șansele de a avea viață pe Marte, dar o minte sofisticată poate fi imprevizibilă.

  Ai ratat cocarda tricoloră. În prima poză domnul Năstase nu o avea. În cea de-a doua, e înghesuită discret în spatele tocului ochelarilor. Încerc să mi imaginez cum a refuzat

  Apreciază

 14. @

  Vasile

  Nu am reusit sa inteleg sensul intrebarii tale (citez):
  „Domnisorul a facut specializare postbelice , in unitatile de profil comuniste?”

  In vremea aceea, eu si „domnisorul” in cauza eram liceeni ai „iepocii de aur”.

  Apreciază

 15. Aya,

  Scuza-ma inca o data.Acum am inteles ca nu sunteti leatul meu.Pe vremea mea inaintea iepocii… studentii domnisori plecau direct la „specializare” la canal, canalulul lui Dej, dupa ce s-au eliberat locurile de prin facultati au aparut studentii fara liceu…si cu materialul obtinut s-a inceput constructia iepocii de aur!

  Apreciază

 16. VV
  Inca o data fetele triste le-am descoperit din cauza marinarului, dar asta nu inseamna ca Nastase nu ar fi contribuit cu ceva. Cit privesc aprecierile fi sigur ,ca
  e sigur NU!
  Celalalt subiect sa-l lasam asa , eu nu il critic pe Harabula eu il critic pe fostul parlamentar ……………………,acela care-mi refuza chiar si iluzia unui alt viitor!

  Apreciază

 17. […] “Astazi, am participat la inaugurarea unui Centru cultural in Comuna Baba Ana, din colegiul meu si a unor investitii de infrastructura (canalizare si asfaltarea unui drum de legatura prin Conduratu spre Fantanele). Primarul, Nicolai Bulete, este un bun gospodar si, impreuna cu presedintele consiliului judetean, Mircea Cosma – chiar in conditiile actuale foarte grele – au reusit, si cu fonduri europene, sa realizeze unele proiecte locale deosebit de utile. ” (http://nastase.wordpress.com/2011/05/15/in-colegiu-in-comuna-baba-ana/) […]

  Apreciază

 18. @ Aya,

  asta-i clar, dar eu vroiam sa spun ca in acele momente eu nu discutam, ci… Doamne, cate amintiri, si inca ce fel de amintiri… De ce oare astea nu se pot „purja” din psihicul uman? Poate pt ca nu vrem asta in mod serios, ce altceva ne-ar mai ramane?

  Apreciază

 19. @

  Doru Coarna

  Banuiesc ca existau si personaje feminine cu care (mai si) discutai.
  Schimband ce e de schimbat, situatia e valabila si in cazul fetelor.

  P.S.
  Ar fi criminal sa „purjam”- ca sa te citez- acele amintiri.
  Spun asta pentru ca mie imi sunt nespus de dragi.

  Apreciază

 20. @

  Vasile

  Ai trait o epoca pe care as caracteriza-o drept mai dura decat „iepoca”. Mi s-au povestit lucruri cumplite despre ea.
  Imi pare rau sa aflu ca ai fost martorul acelor vremuri.

  Apreciază

 21. Asa este domnule Presedinte, il cunosc si eu pe domnul Bulete caci socri mei sunt din Conduratu si de cand a venit acest primar social-democrat comuna Baba Ana (cu satele arondate, inclusiv Conduratu) a reinviat, s-a cunoscut mana de gospodar a acestuia si implicarea politico-administrativa a PSD. Felicitari si D-voastra si domnului Nicolai Bulete!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.