Cresterea si descresterea Monicăi Macovei

Pentru că a nenorocit pe viată un motociclist, intrând cu masina pe contrasens, Monica Macovei a fost condamnată de justitia statului de drept din tara noastră la o pedeapsă groaznică – sase luni de inchisoare cu suspendare. Dura lex sed lex. Totusi, in acest fel, „regina anti-coruptiei” din România a intrat in categoria „penalilor”.

In procesul civil, probabil că motociclistul va fi condamnat să-i plătească daune morale, deoarece el nu ar fi trebuit să se afle acolo in momentul in care Macovei se intorcea de la activitătile vamaiote.

Nu ar trebui să ne ingrijorăm nici noi prea tare. Urmează recursul si este posibil ca regina anti-coruptiei din tara noastră, prietenă cu Catherine Day si Victoria Nuland, pentru contributia ei la distrugerea opozantilor lui Băsescu, să fie declarată nevinovată pentru că „fapta nu a existat”.

Mi-e teamă insă că Ambasada americană va reactiona foarte dur si ii va retrage viza pentru SUA. Vă reamintesc că asa s-a intâmplat in cazul meu. După condamnarea mea, IN PRIMA INSTANTA, in dosarul afiselor electorale, consulatul american de la Bucuresti mi-a comunicat că mi-a fost retrasă viza. Probabil din teama că as fi vrut să fug in America si să cer azil politic acolo! Credeti că Ambasada americană va proceda diferit in cazul Monicăi Macovei? Eu nu cred.

In plus, judecătorii recursului vor trebui să fie atenti deoarece dacă vor decide o pedeapsă de inchisoare de peste un an, Societatea Timisoara ii va cere lui Iohannis să-i retragă decoratia.

Complicată mai e democratia in tara noastră. Iată câte griji ne poate aduce neatentia unui motociclist. Tocmai acum, in prag de alegeri…

8 gânduri despre “Cresterea si descresterea Monicăi Macovei

  1. Câtă dreptate aveți domnule Profesor. Cat de departe eram acum dacă lucrurile stăteau altfel în 2004. Dar Dumnezeu are grijă de toți

  2. Asa un personaj tern nici macar nu merita referinta la un imperiu de mult apus. Karma are grija de business si infamul caracter a inceput sa se desire, nu destul de repede pentru a fi crutat de rusinea publica. Toaleta publica poate fi, chiar numai simbolic, locul potrivit de penitenta.

  3. Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei, care a taiat si spanzurat fara nicio opreliste, crezandu-se intangibila si eterna in functie si post-functie, a distrus mule destine ale unor personalitati politice si a adus mult rau familiilor acestora. Rau care din pacate nu mai poate fi reparat in niciun fel, pentru ca stresul existential si suferintele umane pe care le-a provocat adversarilor politici nu pot fi sterse, anii din viata luati nu pot fi dati inapoi. Fosta ministra a Justitiei Monica Macovei (PDL si M10) are caracteristici ale unei sociopatii politice: lipsa de empatie, indiferența față de bine și rău, impulsivitate, aroganța, oportunisme greșite, sentimente de îndreptățire și impunitate, legături sincere putine sau deloc etc. A fost abandonata de ambasada SUA, ca orice unealta de care te descotorosesti dupa ce s-a uzat. Insa Iohannis nu-i va retrage decoratia penalei MM si nici ambasada americana nu-i va retrage viza pentru SUA. E MM penala, dar e penala lor!

  4. Da… prietenii nostri si ai dumneavostra:
    americanii,
    pe de o parte, si dusmanul nostru al tuturor, dusman pe care il tinem strans la piept sa nu i fie frig si pe care il hranim cu laptele si mierea rupta de la gura copiilor nostrii:
    justitia….

  5. Democratia azi e un fel de „dictatura lejera” („light dictatorship”).
    Nu as vrea sa ii supar pe fanatici (si de o parte si de alta), dar daca te uiti atent, in SUA sunt doua mari curente majore, care se bat cap in cap, in mod asemanator cu ce se intimpla in Rusia, si ma refer la politic, media da si aspecte care tin de „libertati” individuale. Politic, sunt cei se regasesc in grupul „MAGA” (ceilalti fiind etuichetati ca fiind „tradatorii ai SUA”), si cei care se vad ca reprezinta „democratia liberala”, asa zisii „democrati”. Media in SUA se aseamama izbitor cu media ruseasca, pentru ca exista doua mari trusturi polarizate si polarizante – de fapt niste grupuri politico-economice care le controleaza – si exemplele sunt CNN si FOX News. Nici in politic nici in media nu exosta o alternativa, nici macar „a treia cale”.
    In ce priveste aspectele ce tin de moralitate, si de pretentia de superioritate, cit de morala este abandonarea Europei – prin abandonarea Ucrainei – de catre SUA republicana, sau mai exact partea ei „Trump-ista”? Cit de democratic este procesul de decizie in SUA, cind un singur politician republican (speakerul Johnson) tine Ucraina si lumea civilizata in sah, provocindu-i pe rusi sa atace si mai intens Ucraina, si dindu-le de pe acum, chiar inainte ca Trump sa fie ales, semnale ca SUA vor trada Europa? Inteleg ca acest termen este foarte dur („a trada”) dar asa vad eu ACUM ca merg lucrurile, si nu doar eu. Sunt ofiteri americani care se simt tradati, si stiu bine ca SUA merg pe o cale care va duce la o ruptura severa trans-Atlantica, si un pericol care va afecta in primul rind SUA.
    Doamne Ajuta sa ma insel eu!

  6. Romania a pierdut doua trenuri : unul in 2004 si unul in 2014. Suspendarea lui Basescu din 2007 sau 2012 au fost o sansa de reparatie. Macovei si sleahta au ” lucrat” .

Lasă un răspuns