29 martie 2004 – aderarea României la NATO

Se implinesc astăzi 20 de ani de la aderarea României la NATO. Imi vin in minte episoade mai vechi – intâlnirile cu Manfred Woerner, secretar general NATO, din anii ’90, contactele cu liderii americani din perioada in care am participat la lucrările Consiliului de Securitate ONU (1990-1991), contribuind la rezolutiile de condamnare a Irakului pentru agresiunea impotriva Kuwaitului, zecile de sedinte de guvern in care, impreună cu colegii mei, in primul rand cei de la apărare si de la externe, am pregătit dosarul aderării. Evident, momentul cel mai emotionant a fost cel al depunerii instrumentelor de ratificare, din partea Romaniei, la Wasington, in cadrul unei ceremonii de neuitat. Nu voi insista asupra semnificatiei aderării – poate si mai importantă prin prisma evenimentelor recente. Voi adăuga insă câteva amintiri fotografice.

2 gânduri despre “29 martie 2004 – aderarea României la NATO


  1. Erau ani in care diplomatia exista si avea o valoare. Acum nu mai exista diplomatie deci nici valoare nu poti atribui. Cu Ciolacu si Ciuca doi ganguriti ,sau cu o ministreasa de externe in geaca la ceremonii ce pretentii sa ridici de la diplomatia noastra?!?!

  2. O secundă am crezut că M Werner este Băsescu și mă întrebam ce făcea Satana pe atunci, acolo, era ministrul transporturilor sau era pregătit să vândă flota României, din profil seamănă unul cu celălalt. Cum de a scăpat Băsescu basma curată, este chiar așa de alunecos și inteligent?

Lasă un răspuns