Vor urma arestari, in Romania, in lumea trolilor?

Din ce am aflat, se pare ca la nivelul ministerului de interne si al serviciilor de informatii s-a constituit un colectiv de monitorizare a retelelor de troli ce au fost constituite la nivelul unor formatiuni politice sau organe de media, urmand ca organizatorii acestora sa fie adusi in fata instantelor. Pare ca fenomenul a capatat o amploare deosebita, prin folosirea AI, iar utilizarea unor IP-uri din tara si din strainatate genereaza efecte semnificative ce pot distorsiona grav campaniile electorale ce vor urma in lunile viitoare. Aceasta monitorizare este legata si de felul in care acesti troli/postaci (profesionisti sau platiti) pot fi utilizati si de propaganda rusa in contextul razboiului din Ucraina.

11 gânduri despre “Vor urma arestari, in Romania, in lumea trolilor?

  1. Haha, aceste noi legi sunt formula big brother delay Orwell încoace. Vom avea Ministerul adevărului cum hotaresc câțiva nealesi oculti pentru manipularea maselor. PSD a avut cel mai mult de suferit în ultimii 20 de ani din pricina minciunilor deep statului ce pare că a cuprins mare parte din statele lumii.

    • @Anonimul, pentru cei mai puțin informați, am cateva întrebări:

      – care sunt „instituțiile mai sus menționate”?
      – care sunt „problemele extrem de grave”, pe care, desigur, societatea ( a se citi „strada”) ar trebui să le rezolve și cum?
      – dacă nu se rezolvă UNELE probleme dorite de O PARTE a „străzii”, ce credeți că trebuie făcut?

      ATENȚIE.
      S-ar putea să fie vorba doar de o minoritate, dar și aceea doar vocală și revoltată pe hârtie și absentă din implicarea publică.

  2. Să înțelegem că rețelele de troli de acum 5-10-15-20 de ani erau bune pentru că erau rețele de troli pe care numai unii sau prietenii lor își permiteau să le țină. Acum….., de când cu IA-ul, pentru că sunt la îndemâna orcui, nu mai sunt bune. Put. Până acum „exprimau vocea poporului”. Acum ”distorsionează alegeri și falsifică opinia publică”. Ceva bază legală? Aiurea ! Au băgat-o pe aia cu războiul. ”În dragoste și în război” e permis orice. Pentru ei. 😉

  3. In ROMÂNIA nu exista pro-rusi sau pro-vest, exista doar oportunisti, cel putin dupa 1990! Cine da puterea si banul! Iar daca ai ales tabara proasta, platesti ulterior! O inscenare de arestare etc., dar banii raman in conturile tale!

  4. Din pacate la ordinea zilei in Romania si-n general sunt „azilele groazei” si summit-ul NATO, care se constituie intr-o mare „fenta” asupra societatii romanesti. Poate institutiile sus amintite ar trebui sa se aplece temeinic si asupra altor probleme extrem de grave care „agita” si se confrunta societatea romaneasca.

  5. S-a găsit protextul, pentru a legaliza cenzura, care este demult în România democratică. Nu înțeleg, când poate fi un cetățean român considerat terorist? Când spune cum sunt persecutați, etnic, românii din Ucraina, când spune că Biden s-a cam ramolit și are și el probleme de sănătate, nu numai Putin, când spune că Maramureșul , Bucovina de Nord, sudul Basarabiei au fost românești, când spune că nu mai pot fermierii să-și vândă grâul sau când spune că este în mare pericol Delta Dunării sau cât de periculos este să înarmezi Ucraina? Sau poate când spune cât de deplorabil arată capitală României! Ori, când spune că USR distruge toate valorile creștine sau că acest râzboi nu il interesează, căci pentru români nu aduce niciun beneficiu! Cred că orice spui, indiferent de subiect, dacă nu este pe placul X-ulescului ești propagandist sau susții propaganda rusă.
    Eu cred că Puterile ar trebui să militeze pentru PACE. Dar n-o fac! Pentru că deasupra lor stau grupuri de interese, pentru care singura valoare este banul și puterea banului. Aceste grupuri nu au conștiință națională, ci doar una pentru sine. Mai sus, Gatsby amintea de Orwell, probabil, gândindu-se la faptul că prin manipularea gândirii oamenilor , prin propagandă și controlul gândirii și al limbajului se va ajunge ( așa cum prizonierii își iubeau torționarii), ca românul, bun cetățean, să îi aleagă pe acești torționari de tip nou!

    • „Radiografia”, postarea dumneavoastra spune tot, a iesit super. Deoarece traim intr-o democratie originala trebuie sa existe si cenzura, mascata sub diferite forme. Asa cum aminteam cu ceva timp in urma, „Aceeasi Marie, cu alta palarie”, aceeasi piesa, alte vremuri, alti actori.

  6. […] „Vor urma arestari, in Romania, in lumea trolilor? Din ce am aflat, se pare ca la nivelul ministerului de interne si al serviciilor de informatii s-a constituit un colectiv de monitorizare a retelelor de troli ce au fost constituite la nivelul unor formatiuni politice sau organe de media, urmand ca organizatorii acestora sa fie adusi in fata instantelor”, susține fostul premier pe blogul său. […]

  7. […] „Vor urma arestari, in Romania, in lumea trolilor? Din ce am aflat, se pare ca la nivelul ministerului de interne si al serviciilor de informatii s-a constituit un colectiv de monitorizare a retelelor de troli ce au fost constituite la nivelul unor formatiuni politice sau organe de media, urmand ca organizatorii acestora sa fie adusi in fata instantelor”, susține fostul premier pe blogul său. […]

Lasă un răspuns