Palatul de iarna (Orasul interzis) reprezinta atractia turistica suprema. Pe o suprafata de peste 70 de hectare, pot fi admirate cladiri superbe din alte timpuri, obiecte de tezaur (colectia de ceasuri numara peste 1500 de exemplare incredibile), colectii de statui budiste si nu numai. Am admirat partea din palat construita special pentru imparatul care si-a dat demisia dupa 60 de ani de domnie, asa cum promisese. Copaci de peste 500 de ani vechime. Intrarea insa e destul de complicata. Sunt cam 40000 de vizitatori pe zi. Doar cativa straini, pentru ca restrictiile au fost ridicate de curand. Controale de securitate peste tot.
In aceeasi zona – cea a pietei centrale Tian Anmen – se afla imensul Muzeu al artei din Beijing. Renovat in urma cu cativa ani, are peste 1,5 milioane de artefacte. Nu am reusit sa parcurg decat partea rezervata Chinei antice. Pentru a ajunge acolo, impreuna cu cativa prieteni, a trebuit sa mergem cu metroul, accesul automobilelor fiind interzis.
Mai adaug la obiectivele turistice, Palatul de vara, situat pe malul unui lac artificial, creat in secolul 19. Un fel de lac Herastrau pe care il poti traversa cu vaporase electrice.








Bravo,eu nu am ajuns in China ,cu toate ca asi fi vrut dar asa a fost viata nu m-a dus pe acolo.Pate cine stie mai am timp sa ajung.Numai sa vreau,Daca vrei poti ,Sa ne vedem si auzim cu bine .
ApreciazăApreciază
Minunata imbinare a placutului cu utilul la finalul unei sapatamani pline cu activitati la cel mai inalt nivel. Ce bine va sta in acest rol in China.
ApreciazăApreciază
Locuri superbe, pe care le-am admirat cu ocazia vizitei oficiale a lui Nicolae Vacaroiu, ca prim- ministru, in 1995.
ApreciazăApreciază
[…] Referinte: https://adriannastase.ro/2023/05/25/cateva-obiective-turistice-din-beijing/ […]
ApreciazăApreciază