Privind cu ingrijorare spre Japonia

Atentatul de astazi din Japonia intoarce privirile noastre – cel putin partial – de la conflictul militar din Europa la situatia din Pacific. Duminica vor avea loc alegeri pentru Senatul japonez. Fostul premier Shinzo Abe participa la o adunare electorala. Nu se stiu deocamdata motivele celui care l-a asasinat cu o arma bricolata destul de sofisticata. Indiferent de motiv insa situatia politica din Japonia va fi afectata si indirect situatia geopolitica din Pacific.

Se pare ca ciclul de violenta din Europa cuprinde si alte zone si, in felul acesta, instabilitatea globala va fi tot mai accentuata.

13 gânduri despre “Privind cu ingrijorare spre Japonia

 1. Globaliștii se grăbesc…vor totul sau nimic. După părerea mea, până la urmă, se vor alege cu nimicul, pentru că națiunile vor rupe lanțurile hegemonului compuse din slugi locale cocoțate ilegitim la putere. Cum s-a ajuns în această situație? Prin manipularea și răstălmăcirea conceptului de democrație. Rețeta este pe fond simplă: Se construiește un sistem fals de valori, în numele libertății individului, iar ceea ce se întâmplă la final veți afla recitind povestea lui Hansel și Gretel.

  Apreciază

 2. Domnule Presedinte. Poate mintile „iluminate” doresc o bulversare a intregii lumi. Deocamdata cel mai afectat este batranul continent. Se incerca o incendiere a intregii lumi, o resetare a economiilor performante care ameninta hegemonia globala a Unchiului. Pacat ca Romania nu a reusit sa onoreze cum se cuvine vizita istorica a Premierului Shinzo Abe. Cine stie, nimic nu a fost intamplator. Sunt indreptatit sa cred ca nu razboiul din proximitatea Romaniei este cauza bulversarii mondiale.

  Apreciază

  • @Anonimul (nume tipic al dovezii de curaj civic) zice: „Deocamdata cel mai afectat este batranul continent.”, după care o dă cu „hegemonia globală a Unchiului „.

   Sunteți supărat nevoie mare pe Unchi, dar despre faptul că bătrânul continent este afectat de agresiunea criminală a Tătucului de la Răsărit, nu scoateți un cuvințel.

   Așa o fi porunca de la Kremlin să împroșcați cu murdărie și să calomniați America ca să nu se mai vorbească despre Rusia?

   Nu de alta, dar actuala generație de români habar n-are și nici nu-i pasă de ce-au făcut rușii cu România și nici de lichidarea românilor basarabeni și bucovineni pe care i-au înlocuit cu populație rusească.

   Asta pentru a schimba compoziția demografică a teritoriilor românești invadate și pentru a le rusifica astfel încât să aibă pretextul invocării legitimității ocupării definitive.

   Exact politică de genocid pe care Rusia creștină pravoslavnică o adoptă în Ucraina.

   În concepția numeroșilor Anonimi, mai mult sau mai puțin români, doar America, nu Imperiile rusești și-a făcut mendrele în spațiul românesc.

   Ce-am observat, este că mulți, foarte mulți pensionari militari, milițieni, securiști, peceriști sunt pionii avansați ai propagandei rusești.
   Aceștia sunt cei mai anti-americani și anti-occidentali și cei mai aprigi apărători ai acțiunilor agresive ale Rusiei.
   Ca să nu mai vorbesc de nostalgia pentru Ceaușescu și pentru comunism.

   Oare se mai dorește vreo schimbare în România?

   Sau viața de sclav din comunism sub biciul Partidului și sclav al lagărului comunism sub biciul Moscovei este tot ce-și dorește românul?

   Apreciază

   • Domnule Mircea Popescu,
    De ce sunteti asa de deranjat ca scriu sub acest pseudonim si foarte repede deveniti acid si folositi cuvinte pline de neadevar, jignitoare, mincinoase de-a dreptul ? Cu certitudine de acolo, de departe, lucrurile se vad cu totul altfel. Da, sunt suparat pe Unchiu pentru faptul ca trateaza Romania nemeritat pentru deschiderea sa fata de parteneriatul strategic si nu numai. Stimate domn nu primesc ordine de nicaieri, nu-mi atribuiti anumite afirmatii pe care nici macar nu le-am gandit daramite scrise aici pe blog. Trageti concluzii pripite privitoare la tanara generatie ca fiind necunoscatoare de istorie, istorie contemporana, cat si asupra trecutului celor care scriu pe blog. Incercati sa nu mai folositi, cuvinte sau expresii, asa cum am amintit mai sus, nu va fac cinste.
    Nu stiu ce stiti dvs. despre ce se intampla zi de zi in Romania, as prefera sa va informati temeinic, apoi sa categorisiti oamenii traitori in aceasta tara si dupa aceea fiti portavocea Unchiului.

    Apreciază

   • @Anonim, sigur că nu știu cine sunteți dacă vă ascundeți.

    Unchiul Sam tratează România nemeritat?
    Adică cum?
    Exemplificați, nu aruncați vorbe în vânt.

    Să începem cu NATO, organizație „agresivă militară” condusă de imperialiștii americani, în care țara noastră „fost târâtă” cu forța.
    Sigur România nu avea nevoie de protecție militară colectivă, deoarece cu armata proprie reușea în orice moment să facă față oricărei invazii de tipul celei din Ucraina.

    Economic? Păi este nevoie ca să existe un mediu investițional prielnic. Există?
    Dacă da, atunci de ce nu se înghesuie și alți investitori în România?

    Poate supără extracțiile efectuate de companiile americane.
    De ce industria extractivă română este atât de magnifică, dar lipsește cu desăvârșire?
    America este de vină?

    Dar sistemul de distribuire a energiei în România, cu intermediari succesivi care-și mai adaugă profitul propriu la prețul final către consumator?
    Tot America este de vină?

    A, șoselele României. Sigur, și aici tot America este vinovată că niciun guvern român nu a fost capabil să le construiască de peste 30 de ani.

    Criza energetică.
    Desigur și aici tot America este de vină că România și-a închis, sub presiunea UE, centralele pe cărbune, a închis minele, a lăsat pe drumuri oameni care și-au căutat salvarea prin Occident, lăsând România fără forță de muncă (o importantă componentă a atractivității mediului investițional).

    Agricultura.
    Am discutat mai sus că este inacceptabil ca România să nu mai aibă un sistem de irigații capabil să prevină urmările secetei, că oamenii din agricultură împânzesc Europa pentru 1 Euro în plus.
    Sau că Europa cere reducerea cirezilor de vaci care poluează mediul producând metan.
    Să nu mai vorbim de reducerea producției agricole impusă, tot de Europa, prin interzicerea îngrășămintelor chimice și, ca o consecință, falimentarea fermelor (vezi și situația din Olanda).
    Și desigur, nu România care aprobă în genunchi, cu capul plecat și cu două maini ridicate impunerile Bruxelles-ului, ci tot America este vinovată.

    Ce-ar mai fi?
    A, criză apropiată a sistemului de pensii.
    Cauza? Nu ai oameni care să muncească, nu ai impozite pe venit, impozite pe profitul unor întreprinderi intrate în faliment, nu ai fonduri sociale care să acopere atât ajutorul de șomaj cat și ajutoarele sociale (de care abuzează destui români) și pensiile.
    Să fim de acord că tot America trebuie arătată cu degetul și blamată.

    Nu trebuie să uităm vizele pentru America care, desigur, trebuiesc date automat românilor, în pofida regulilor de imigrare ale Statului american.
    Asta chiar daca experiența arată că odată ajuns în America, românul, la fel ca în UE, uită să se mai întoarcă.

    Mai există, în opinia Anonimilor, motive ca America să fie cea mai urâtă țară de pe pământ de către români?

    Apreciază

 3. In memoriam: Visul natiocrat si geopolitic al fostului prim-ministru japonez Shinzo Abe

  In opinia mea, conflictul militar din Europa – pus la cale, fulminat si alimentat de neeuropeni, in acceptiunea lor integrala, spatial-demografica – este partea deschisa prin care iese la suprafata magma nestavilita a unei ordini internationale ce declină.

  Cred ca vor fi iruperi si in alte parti ale lumii, iar cea mai probabila mi se pare regiunea sino-hindo-pacifica, a doua ca importanta geopolitica, dupa cea euro-atlantica.

  Japoniei postbelice i s-a provocat cea mai mare tragedie din istoria sa milenara. E tragedia instrainarii de sine, care continua si azi, prin atacuri asupra identitatii etno-rasiale a japonezilor, intreprinse de unilateralismul ordonator al ordinii internationale.

  Tara Soarelui Rasare, Nipponkoku, care in mod absolut si natural apartine Orientului geografic, a fost inglobata samavolnic, potrivit legii de crestere a globalismului, in Occidentul geopolitic. Orientalismul japonez nu are nimic in comun cu occidentalismul geopolitic. Mai mult, fluxurile pe care Occidentul geopolitic le trimite spre orientala Japonie sunt inputuri ale anormalitatii si nenaturalitatii, de putrefiere a spiritului si libertatii poporului japonez.

  Nu voi intra in explicatii, ele pot fi la indemana oricarui om lucid si cu imaginea globala a tabloului relatiilor internationale, dar asasinarea lui Shinzo Abe, vineri, se aseamana mult cu uciderea terorista, instrumentata extern, a lui Aldo Moro, politician italian care a luptat impotriva destabilizarii tarii sale, pentru natiocratie inauntru si echilibru in afara.

  Fostul prim-ministru japonez Shinzo Abe a fost politic un natiocrat si economic un pragmatic. Numele Abe a fost conferit politicii sale economice, „Abenomics”.

  Visul politic al lui Shinzo Abe a fost sa rejaponizeze Constituția Japoniei din 1947, scrisă uzurpator si limitativ de ocupanții americani și niciodată modificată de atunci. In memoriam, cred ca aceasta viziune sau acest ideal al lui Abe ar trebui imortalizat de istorie drept „Abe’s vision” sau „Abe’s ideal”, pentru a mentine vesnic aprinsa flacara maretei sale aspiratii de libertate, natiocrate si geopolitice, care sa lumineze inspirational generatiile viitoare.

  Apreciază

 4. As dori sa revenim „acasa” pe batranul continent, Tara Soarelui Rasare se descurca de fiecare data si ar fi bine daca am putea urma 50% din modelul acestei tari.
  Domnule Presedinte poate veti aborda un subiect pe marginea marilor „nastrusnicii” ale UE, UE care dezamageste pe zi ce trece si culmea multi europarlamentari romani contribuie din plin.

  Apreciază

 5. Frumoasa victorie militara ruseasca in alt doilea oras al Ucrainei , Harkov . Alungati acum trei saptamani nazistii rusi se intorc , deocamdata de la distanta , bombardand orbeste de la zeci de kilometri cu mii de obuze si rachete un oras pasnic .
  O mare victorie , rusii au lovit cu artileria lor o masina in care un tata isi ducea fiul de 17 ani sa se inscrie la Universitate .
  Si copilul , si tata au fost omorati .

  Apreciază

  • Ambele tabere procedează similar, lovind cu artileria de la distanță.
   Problema e că proiectilele americane au căzut în centrul capitalei regiunii Doneț, în timp ce naționaliștii ucraineni se ascund în clădiri civile forțând locuitorii să rămână în incinte pe post de scuturi umane.
   Eu aș spune de-a dreptul ostatici, așa, de dragul echilibrului mediatic…

   Apreciază

   • Agentul ZeV în acțiune transmite ultimele informații ale Kremlinului: „naționaliștii ucraineni se ascund în clădiri civile forțând locuitorii să rămână în incinte pe post de scuturi umane.”

    Apreciază

  • Ar fi de dorit ca partile beligerante sa se aseze la masa negocierilor. In tot acest timp si de o parte si de alta mor oameni nevinovati, oameni care nu inteleg sau nu stiu de „marile manevre” ale partilor iar, diplomatia este in mare suferinta. Se pare ca unora acest razboi le vine manusa si nu sunt semne de calmare a spiritelor. Din pacate nimeni nu aduce in actualitate nationalismul dus la extrem de actualii conducatori ai Ucrainei.

   Apreciază

   • @Anonimul, este greu, dar greu de tot să înțeleagă cineva „marile manevre ale părților”.

    Una o invadează pe alta, îi ucide locuitorii, îi violează fetele, nevestele și-i distruge orașele, iar cealaltă este vinovată de naționalism și mai ales că nu acceptă să fie ocupată.

    Ce ți-e și cu dragostea asta oarbă pentru Rusia!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.