Fundația Europeană Titulescu organizează joi, 5 mai 2022, începând cu ora 16:00, lansarea cărții:
„Două decenii de activitate la Fundația Europeană Titulescu. 2002-2021”.
Cu alocuțiuni din partea:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE
Prof. univ. dr. Dumitru PREDA
Dr. Liviu ȚĂRANU
Evenimentul va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.
Vă așteptăm!
Din pacate, m-am intors in Canada si nu pot participa, dar va felicit pentru activitatea constanta in interesul Romaniei.
Pot sa impartashesc cu voi ca ce am vazut in Romania imi da speranta, mai ales ca exista probleme serioase, dar ele se dezbat in societate, si romanii au o diversitate de surse de informare.
M-am bucurat ca cei din conducerea Romaniei, dl. Ciuca, Ciolacu, Aurescu au ajuns sa fie primiti de Zelenski, ceea ce arata interesul major al Ucrainei pentru a construi relatii de buna vecinatate si prietenie cu Romania. Asta dupa ce ministrul lor de externe Kuleba a fost la Bucuresti si a vorbit foarte frumos de „inteligenta” politicii externe romaneshti vis-a-vis de acest conflict si modul in care sprijina Ucraina.
Nu ne ramine decit sa ne suflecam mainile si sa realizam cit se poate de repede ceea ce a fost ignorat decenii dupa Revolutie: infrastructura, inclusiv comerciala, ce leaga Ucraina de Romania pentru ca Romania sa devina punct de export pentru grinele si produsele Ucrainei, si, foarte important, dezvoltarea energetica la o capacitate care sa permita Romaniei nu doar sa isi asigure 100% din productie interna, dar sa si exporte in UE. Poate ca Ungaria sa ciuleasca totusi urechile la un moment dat, cind Romania se va putea ridica in doua picioare.
Nu am inteles prea bine ce ar putea Romania sa exporte in Ucraina ca echipamente militare, pentru ca stiam ca Romania nu produce nici macar praf de pushca, dar, poate ca totusi s-au facut lucruri in ultimul timp care nu sunt publice si exista capacitati de productie militare. Eu sper ca Romania sa poata rapid sa devina o forta semnificativa in zona, ca rusii sa nu fie tentati sa se apropie de Gurile Dunarii. Ei stiu doar de forta si nu pot fi opriti decit cu forta. Mai trebuie sa fim pregatiti sa aparam Republica Moldova, in conjunctie cu Ucraina, pentru ca, la un moment dat „moldovenii” o sa se trezeasca din visul lor umed de neutralitate si o sa aiba nevoie de ajutor militar din partea Romaniei.
Am fost placut impresionat de faptul ca am vazut multe mame cu copii prin parc (un parc superb Ioan Cuza in Titan, fost IOR, nu avem in Toronto asa ceva!). Si foarte multi cutzu, la fel ca si aici. Romanii sunt mai politicosi ca pe vremuri, si nu mai sparg seminte pe strada…ma rog, impresiile sunt subiective si probabil un pic generalizatoare.
ApreciazăApreciază
„un parc superb Ioan Cuza in Titan, fost IOR” .. nu e greu de facut …. Mai greu e sa astepti sa creasca copacii …
Dar il prefram „inainte” cand partera zisa IOR 2 era cam .. inierbat si atat. Si profotam sa inot in lacul IOR 2 (record natinal de .. inecati!).
Ultimele partide de inot au fots splendide ! Eram singur in ditai lacul, apa „ca matasea” , inserare . Doar eu si … ratele ,,,,
Destioa cidata este cum un cartier dormitor a devenit un catier , in cea mai mare parte , placut
ApreciazăApreciază
E foarte frumoas si curat. Poti vorbii cu oameni acolo fara sa ii cunosti, usor de legat un dialog. Ceea ce aici e destul de greu de facut.
ApreciazăApreciază
Fără banii de la statul român Fundația T n-ar fi făcut nimic, salarii pe măsură, nici o realizare măreață.
ApreciazăApreciază
George, vorbesti prostii. In ultimii 15 ani, Fundatia nu a primit nicio finantare de la stat. Desi este asociatie de utilitate publica. Cand nu stii, intreaba…
ApreciazăApreciază
Cu mult respect d-le George, va rog sa cititi care este statutul unei fundatii. Mai bine v-ati intreba de unde vin „tsunamiurile” de bani puzderiei de ong-uri si alte „oficine” mai mult sau mai putin acoperite care populeaza spatiul romanesc.
ApreciazăApreciază