Conferintă la Oradea

COLOCVIILE MUZEULUI ȚĂRII CRIȘURILOR

„Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal continuă seria de manifestări cultural-științifice desfășurate sub egida Colocviile Muzeului Țării Crișurilor” cu un invitat care a marcat istoria recentă a României, atât pe plan intern, cât și extern, prof. univ. dr. Adrian Năstase, Președintele Fundației Europene Titulescu. 

Organizată de instituția muzeală și Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea-Chișinău, aflat sub egida Academiei Române, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea și Universitatea din Oradea – Facultatea de Istorie, Relații Internaționale Științe Politice și Științele Comunicării, manifestarea va avea loc în 12 aprilie 2022, în sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române, nr. 1/A), cu începere de la ora 17.00 și va cuprinde două evenimente de înaltă ținută: conferința Actualitatea lui Nicolae Titulescu, susținută de prof.univ.dr. Adrian Năstase, urmată, la ora 18.00, de lansarea cărții Două decenii de activitate la Fundatia Europeană Titulescu, 2002-2022, volum apărut la Editura Fundatiei Europene Titulescu, Bucureşti, 2022.  Volumul va fi prezentat de  Prof. univ. dr. Adrian Năstase, Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, istoric și Manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea şi istoricul Liviu Ţăranu.

Adrian Năstase (n. 1950, București) jurist, diplomat, profesor universitar și om politic, este în prezent președintele Fundației Europene Titulescu. Cu o carieră universitară de peste trei decenii, la catedre din țară și străinătate, Adrian Năstase a făcut parte din echipa didactică a Facultății de Drept a Universității din București, precum şi a universităților: „Titu Maiorescu”, „Dimitrie Cantemir” şi „Nicolae Titulescu”, iar în 1994 a fost profesor asociat la Universitatea Panthéon Sorbonne din Paris. Este autor a peste 250 de studii și articole științifice, publicate în reviste din țară și străinătate și a peste 300 de comunicări și expuneri la întâlniri și conferințe internaționale sau în România. Din perspectiva academică, profesorul Adrian Năstase este preocupat de statutul internațional al României și de integrarea României în NATO și Uniunea Europeană.

Parcursul diplomatic a debutat în anul 1973, atunci când a ocupat un post prin concurs în cadrul Ministerului de Externe, ca proaspăt absolvent al Facultății de Drept. Conform politicii vremii, acesta a fost trimis la „stagiu de producție”, lucrând între anii 1974 – 1990 în calitate de cercetător la Institutul de cercetări juridice al Academiei române, revenind după 17 ani în cadrul Ministerului de Externe, în calitate de ministru. Decizia de a intra în politică a fost luată în timpul mandatului de ministru al Afacerilor Externe, cu dorința de a genera stabilitate și continuitate pentru cetățenii României democratice.

Parcursul politic a fost pe măsura activităților academice, Adrian Năstase ocupând funcții politice de cel mai înalt rang: Ministru de Externe, Prim-Ministru, liderul Partidului Social Democrat și Președinte al Camerei Deputaților.

Poate cea mai răsunătoare reușită politică a fost înregistrată în mandatul 2000-2004, atunci când România a obținut ridicarea vizelor pentru cetățenii care călătoresc în străinătate, și a devenit membru cu statut deplin al NATO.

Colocviile Muzeului Țării Crișurilor abordează o nouă direcție de dezvoltare prin care se dorește invitarea în calitate de conferențiari a personalităților marcante pe plan național și internațional cu scopul de a aduce plus valoare societății bihorene, o fereastră spre realitatea cotidiană.

Evenimentul va fi moderat de Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, istoric și Manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.

Intrarea este gratuită în limita a 160 de locuri!”

21 de gânduri despre “Conferintă la Oradea

 1. Nu! Nu sunt globalist.
  Poate din cauza ca varsta ma face sa fiu mai atent la ce se intampla in jurul meu, poate pentru ca experienta vietii ma duce la concluzia ca de fiecare data cand , in istorie, s a incercat o globalizare rezultatul pentru popor a fost jalnic,poate pentru ca ma uit cu atentie la ce a devenit CEE ul,comunitatea europeana din care facem parte,poate…poate ca de aceia sunt ostil globalizarii
  Sa vedem
  Putin si ,cert NU poporul rus ,a decis sa reintregeasca teritoriul vechii Rusii,partea sa europeana, Ucraina.Tinand seama de faptul ca istoria, inclusiv cea recenta ne arata ca Ucraina,entitate creata de URSS prin diferite alipiri de teritorii luate manu militari de la polonezi, unguri, romani si chiar de pe la ei nu si a definit in mod legal frontierele de cand a fost recunoscuta de diferite tari,ca NU are granitele recunoscute de Rusia ,tara care a rupt un tratat decenal legat de ele,el, Putin ne spune ca luptele actuale sunt doar pentru dezarmarea unor «rezisti »nicidecum un razboi.
  Ucraina,de fapt ceea ce dl Biden si dna Van den L numesc Ucraina, este condusa de cativa indivizi majoritar cu dubla cetatenie, americana si ucrainiana, tributari deci si obedienti tarii care lea dat al doilea pasaport.
  In ultimii ani America ,Anglia si alte tari au gasit de cuvinta sa inarmeze armata ucrainiana,creaind astfel datorii externe majore aceste tari.
  Prin 2017 datoria suverana a Ucrainei a fost preluata de grupul Rotschild,grup despre care vom vorbi indelung,grup care fie direct ,fie prin diferiti « sorosi » destabilizeaza de ani buni ceea ce se numea Europa de Est. Odata datoria preluata ..politica Ucrainei a devenit tributara ordinelor emanate de la grup.
  Este exact ceea ce ne asteapta si pe noi stiindu se ca datoria nostra a depasit 50% din PIB si ca pentru a putea platii salarii si pensii ..onor guvernul nostru va continua probabil sa se imprumute.
  Unde ?Cui ? D la cine de fapt ?
  Zvonistica internationala pretinde ca grupul sus citat dispune de peste 500 de trilioane de dolari, de aproape jumatate din ansamblul …disponibil. De secole bune grupul imprumuta nu firmelor, nu cetatenilor ci statelor State care,compuse la virf din indivizi asemanatori celor care au distrus economia Romaniei in ultimii 22 de ani si de parlamentari majoritari avizi..se imprumuta cu sirg.
  Luati ca exemplu baiatul din flori al guvernatorului Bancii Nationala, Citu, si amintiti va ca in mai putin de doi ani individul a trecut datoria externa a Romaniei de la putin peste 30% la la plus de 50%
  Unde sunt acele fonduri ? Iata un mister pe care si serviciile noastre si de la Bruxelles mme Kovesy ar trebui sa le deslusesca.
  Iata deci o tara Romania ,care nevigheaza pe urmele Ucrainei economic si politic vorbind Cat va fi asa si mme Van Den L si dl Biden ne vor mangaia pe crestet si vor continua sa ne dea,evident nu pe gratis, cava banuti. Cu americanii este simplu :2,5% din PIB pleaca la ei si noi primim niste materiale militare de mana a doua la schimb. Cu Mme Van den L cat suntem cuminti CEE ul nu ne taie din bruma de fonduri nerambursabile ,groaznic de prost negociate de fapt. (mai tineti minte cum tacutul nostru prost ales presedinte de tara ne vorbea de 80 de miliarde, dupa care de 70 ,dupa care…)
  Daca insa nu suntem cuminti, daca de exemplu la viitoarele alegeri parlamentare ne vine n cap sa votam un nationalist, nu unu « vrut »..se va intampla ceea ce i se intampla Ungariei , poporului ungar care a avut curajul sa l voteze cu brio pe Viktor Orban. Mmme van den le a taiat banutii…
  Daca Orban are ceea ce americanii numesc ~Golden Balls~ in logica va spune pa CEE ului si va trai bine mersi in mod autarhic Iar daca va face acest lucru ,daca se va ajunge la un H-Exit credem ca teoria dominourilor se va aplica, ca si alte tari vor urma.
  In definitiv observam ce ? Pedepsind Ungaria CEE pedepseste fiecare ungur.Pedepsind Rusia, CEE pedepseste si fiecare rus dar si fiecare cetatean al CEE caci in fapt scumpirile in lant de acolo se trag.
  Mai mult. In jocul lui Biden..Castiga doar Biden ,recte economia americana si pierde cine? Eonomia europeana deci fiecare cetatean european!
  Globalistii au o notiune a timpului complect diferita de cea ,efemera, a guvenelor. Ideia globalizarii este veche, de mai multe ori incercata dar si mai clar definita de prin ultimele decade ale anilor 1800.
  Ea duce la noi ca exemplu la o minorare drastica a procentului din PIB destinat invatamantului, al culturii, ,in fapt la o involutie intelectuala, la o incapacitate de a « deslusi »intentiile reale ale aparentului prieten ,in fapt adversar. Si astfel ne au vandut pe doi bani cam jumatate din terenurile agricole, fabrici, uzine… incapabili fiind ei, cei de la putere de citi barim cu atentie ce scrie in cartea de capatai a tarii,Constitutia Romaniei ! Aplicam vechea Lege 18 ? Ii punem la zid cum facura ei cu Ceausescu ? Nu ,ne limitam in ai batjocori pe strada sau in instante. Creem niste hiene si le punem la treaba. Cazul Basescu care ii infiereaza pe Selaru, pe Dragomir si pe Ionut Matei fiind un exemplu interesant si de luat in seama.
  Revenim la acele »golden balls »si nu pot sa nu ma intreb daca cei tocmai citati sunt sau nu mai buni dacat cei pe care ii servesc azi si daca politica hienei este productiva sau doar paguboasa.Va las placerea de a raspunde.
  Revin si inchei cu globalismul. Milenii la rand ,din epoca tribala si pana azi, lupta pentru teritorii a fost motivul de baza al razboaielor, razboaie care aveau ca scop indestularea burtilor, mai tarziu al buzunarelor fiecarui popor.
  La ce ar folosi oare o planeta intreaga (visul globalistilor dar nu al lui Putin, nu al Chinei, nu al Indiei…) care sa fie condusa de un guvern mondial Cui iar folosi stim !
  Exemplul pagubos al Comunitatii Europeene arata ca nu asa merg treburile Déjà azi in Europa 100 de milioane de cetateni din Est contribue la buna starea a 200 de milioane de cetateni din Vest. Saracindu se ,pierzandu si speranta si sanatatea. Des murind de foame sau din lipsa de bani pentru medicamente.
  Daca extrapolam si avem un guvern Mondial ce am vedea? Cei peste 700 de milioane de indivizi care nu mai au apa potabila ,alimente etc vor fi ajutati ? De ce si de cine ? Ca daca puteau scuze ,daca voiau,globalistii ..o faceau de mult
  Ungurii dar si noi avem inca sansa de a avea apa, cat de cat alimente.Altii nu ! Ni i aduc ? Da, noi suntem primitori dar o facem…cat putem Déjà mme Van den a incercat sa ne impuna un pachet…
  De unde necesitatea de a stopa un globalism daunator unor popoare, unor natiuni si profitand doar altora
  De unde aplauze sincere daca Viktor Orban va avea curajul de a intoarce spatele unei hidre ,cea devenita CEE ul de azi.
  Ceea ce englezii cu Br- Exitul lor au facut déjà.Deci se poate !

  Apreciază

  • @luciancornescugmxcom, excepțional și bine fundamentat articol bazat pe, cum spuneți? ZVONISTICA internațional😂

   Mă scuzați dacă râd cu lacrimi.
   Este un reflex.
   Mi se mai întâmplă la dizertațiile lui @fragmentarium.

   Apreciază

  • @luciancornescugmxcom, yohoho, foarte amuzant, multumesc. Arici-Pogonici, ce mai!
   Dar de ce nu v-ar place un Guvern Mondial condus de Putin, Xi si Orban? Toti astia viseaza la o noua ordine mondiala, a natiunilor, dar ordonata de ei. In aceasta ordine, am vazut, natiunile nu au voie sa se indeparteze de la linia impusa de ei. Au libertatea totala de a fi dominati.

   Apreciază

 2. Bullying militar globalist: China cere ferm NATO să-şi înceteze imediat perturbarea Europei, Asiei şi Lumii

  Intr-o reactie extrem de ferma, bine tintita si cuprinzatoare, China a cerut, luni, ca NATO sa-si „înceteze imediat răspândirea de dezinformare şi de remarci provocatoare vizând China şi să abandoneze abordarea conflictuală de a trasa linii ideologice”, pentru terti si globale.

  Cu argumente si probe irefutabile, Zhao Lijian, purtatorul de cuvant al MAE chinez, i-a reprosat liderului NATO Jens Stoltenberg ca face de mai multă vreme „remarci false” despre politica externă a Chinei, evocă o aşa-zisă teorie a „pericolului chinez” şi recent s-a angajat în coerciţie împotriva Chinei. El a denuntat in termeni energici conceptul confrontationist de securitate al NATO, caracterul sau destabilizator si perimat, din vremea razboiului rece, falsitatea afirmatiei ca ar fi o organizatie „defensiva” si faptul ca a devenit „un instrument prin care state individuale încearcă să-şi asigure hegemonia”.

  Diplomatul chinez a pus la stalpul infamiei mondiale actiunile provocatoare de „conflict” ale NATO, din ultimii ani, în regiunea Asia-Pacific, si „incalcarea” in forma continuata a „limitelor geografice şi teritoriale”. In context, desi cu alte cuvinte, el a denuntat practic huliganismul militar si bullyngul globalist ale NATO, dand totodata asigurari ca ţara sa a susţinut întotdeauna şi va susţine „dezvoltarea paşnică”, iar dezvoltarea Chinei nu reprezintă o „ameninţare” pentru nimeni, ci noi „oportunităţi” pentru Lume. „NATO a perturbat Europa. Ar trebui să nu mai încerce să destabilizeze Asia şi întreaga Lume”, a insistat avertizoriu purtătorul de cuvânt al MAE chinez.

  Apreciază

 3. Aşa este corect: Sancţiunile să fie cu dublu sens

  Cancelarul austriac Karl Nehammer a fost, luni, la Moscova, dintr-un impuls de „datorie” morala, pentru a-i spune presedintelui rus Vladimir Putin „adevarul” despre razboiul din Ucraina, intr-o discutie „directă, deschisă şi dură”. Nehammer i-a pus lui Putin in fata trei mari probleme: (1) terminarea razboiului, cat mai curand posibil; (2) tragerea la raspundere a tuturor celor vinovati de crimele de la Bucha si din alte locuri; (3) continuarea sanctiunilor contra Rusiei si chiar inasprirea lor, atat timp cat in Ucraina mor oameni. El a facut un act temerar, de pionierat geopolitic, fiind primul lider din UE care a fost primit de Putin dupa declansarea operatiunii militare speciale a Rusiei in Ucraina. Totusi, ceea ce nu i-a spus Nehammer lui Putin, desi ar fi putut sa o faca, pentru ca Austria nu este membra NATO – dar ramane sarcina dreptului international si a opiniei mondiale – este faptul ca principiile, in cazul de fata cele trei enumerate, trebuie sa fie cu dublu sens. Mai precis spus, sancţiunile contra Rusiei sa nu ramana unilaterale, ca un act singular si cu sens unic. Ar fi o partinire incompatibila cu justitia. Sanctiunile trebuie sa fie directionate si spre SUA, pentru razboaiele si trupele americane de ocupatie din Orientul Mijlociu. In ultimii 20 de ani, Statele Unite au dus in permanenta razboaie, cu multe victime, distrugeri si crime de razboi. Chiar si in prezent SUA au in mod ilegal trupe de ocupatie in Irak si in Siria, urmarind jefuirea petrolului arab si intimidarea tarilor islamice, in avantajul terorismului globalist. Asa este corect, sanctiunile sa fie cu dublu sens.

  Apreciază

  • Cum de uită Premierul austriac de dependența țării lui de gazul rusesc?
   Nu știu de ce această Europă a uitat de atacul american asupra Serbiei, în Noaptea Învierii! Nu cred că toți mai Marii Lumii sunt atei!
   L-am auzit pe domnul Boștină, pentru care am o mare considerație, spunând că nici în al Doilea Război Mondial nu a fost un asemenea dezastrul ca acela făcut de Rusia la Mariupol. S-a uitat de Nagasachi, Hiroshima, Dresda?
   Toate aceste exemple nu scuză distrugerile făcute de Rusia.

   Apreciază

 4. Nu sunt analist militar, dar pe baza informatiilor ce le accesez observ ca:

  – SUA, si statelor NATO le e frica de escalarea razboiului in unul mondial
  – SUA si state NATO au fost foarte atente sa diferentieze pina acum intre „arme defensive” si „arme ofensive”, si au dat Ucrainei doar „arme defensive”, desi Ucraina a cerut arme ofensive ca avioane, tancuri etc;
  – SUA si NATO au dificultati in a livra armament Ucrainei, atit cit cere ea, si ca de la inceputul conflictului statele membre nu s-au inteles cu Ucraina.
  – Putin nu se va opri pina cind nu isi va atinge scopurile enuntate, ce include neutralizarea statelor din centrul si estul Europei, in sensul de a le scoate in afara NATO, sa devina „neutre” ca sa nu prezinte pericol pentru Rusia;
  – Conform doctrinei militare ruseshti, Rusia nu se va abtine de la folosirea armelor interzise, de lichidare in masa, ca cele chimice, biologice si nucleare. A dovedit ca nu ii pasa de Conventia de la Geneca in Siria, cind acelasi general pus de Putin ieri la comanda armatei a folosit arma chimica;
  – Eforturile diplomatice nu mai au sens. Nici o parte nu mai vrea sa discute pina cind nu obtine ceea ce si-a propus militar;

  Acest razboi are cele mai mari sanse sa devina unul mondial, in sensul ca va implica NATO, daca Ucraina nu va reusi sa stopeze si sa avanseze sa isi recupereze teritoriile ocupate de rusi. Daca Rusia nu va reusi cu arme conventionale, Putin nu va accepta sa fie invins, si va folos arme de distrugere in masa. Ce ar putea sa il opreasca, cind are un popor total sclav in statul totalitar, si nu mai exista opozitie la acest regim in interiorul Rusiei?
  Cit de prgatit e NATO, pentru ca NATO apare ca are probleme logistice, de echipamente militare. Abia acum, SUA au testat cu succes prima racheta jipersonica pe care Rusia deja o foloseshte in Ucraina. Are timp SUA sa isi construiasca arsenalul necesar pentru immediate deployment in estul Europei?

  Cred ca nu e suficient doar un batalion de lupta al NATO, si ca mult mai multa forta militara, in special navala pentru Romania este necesara, ca sa contracareze flota imensa a Rusiei.

  Apreciază

 5. Cunosc Muzeul Țării Crișurilor din Oradea. În ultimii ani, am participat la acest muzeu la două activități la care Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea au fost parteneri. Vă felicit pe dumneavoastră și pe organizatori, pentru că sper ca, în aceste vremuri destul de frământate, această conferința ,,Actualitatea lui Nicolae Titulescu” le-ar putea deschide mintea politicienilor, analiștilor politici, care,, bat câmpii cu grație” (bineînțeles, în cazul în care urmăresc dezbaterile)
  . În orașul meu de pe Bistrița, edilii s-au gândit să mute Muzeul de Istorie în clădirea Muzeului de Artă, care și așa este foarte aglomerat și în clădirea muzeului să mute Biblioteca Județeană. Eu cred că domniile lor nu au văzut Muzeul de Istorie și nu știu că are foarte multe exponate in situ și nu știu că o bibliotecă nu poate funcționa, într-o clădire cu multă sticlă, concepută pentru a fi muzeu, nu bibliotecă.

  Apreciază

 6. Guvernul nu pleacă acasă. Mai mult, și-a propus drăgălașul dezbălăzat să guverneze ani buni cu liberalii, care făceau , până de curând, ”spume la gură”, apreciind sintagma cu M… PSD- partidul corupților, baronilor și pușcăriașilor. Însă se știe, de când lumea, că românașii sunt toleranți și că au o memorie colectivă de scurtă durată și cum PSD este un partid al mulțimii, acesta nu se dezice de firea alegătorilor săi .

  Apreciază

 7. Păcat că la toate proiectele pe care le implementați, la publicațiile intelectualului care sunteti , mai vin și comentarii nepotrivite. Vă salut călduros! Mult succes in tot ce gândiți pentru binele țării, al tinerilor și al copiilor noștri! Adevăratele echipe nu au culoare, ci valoare.

  Apreciază

 8. Mi se pare gresita mutarea lui Zelenski cind a refuzat sa se intilneasca cu Presedintele Germaniei. Pare un fel de revansa prost gandita.
  Steinmeier si-a recunoscut greseala cu politica anterioara proasta re. Rusia, iar Germnia a pivotat 180C de acolo.
  Daca iti alienezi parteneri ca Germania, si daca si Franta va deveni pro-rusa sub Le Pen, singurii tai aliati de anvergura ramin Anglia si SUA.

  https://www.dw.com/en/opinion-ukraines-snub-to-the-german-president-is-wrong/a-61461114

  Apreciază

 9. Multe „crapaturi” in alianta occidentala in relatia cu ce se intimpla in Ucraina. Dupa ce Biden l-a acuzat pe Putin de „genocid” in Ucraina, si ca vrea sa stearga identitatea Ucraeniana (in sensul ca nu exista Ucraina si ucraenieni, ci doar rusi), Macron a iesit la rampa ca el vrea sa poata sa continue discute cu Putin, si ca astfel de declaratii nu ajuta „cauzei” de a reconstrui pacea. Clar un bobirnac francez in nasul american.
  Sigur ca Macron incearca sa marcheze electoral, si sa arate ca e si el putin cu rusii. Dar, implicit, el asigura electoratul francez si pe Putin ca nu crede ca e „genocid”, si ca Rusia ar vrea sa stearga identitatea ucraeniana. Ori, daca despre „genocid” se poate dezbate, despre faptul ca Rusia vrea sa stearga identitatea ucraeniana, nu se poate, pentru ca liderii rusi au promovat de mult idea ca Ucraina e de fapt Rusia minor. Sa stergi identitatea unui popor inseamna sa comiti genocid, cel putin cultural, lingvistic, etnic, daca mortii nu stii sa ii aduni.
  Asta vrea sa faca Rusia in Ucraina: genocid, sa ii stearga pe ucraenieni din Istorie, pentru ca ei ar fi de fapt niste rusi „speciali”, mintiti de Occident ca ar fi o alta natiune decit cea ruseasca.

  „I would say that Russia unilaterally unleashed the most brutal war, that it is now established that war crimes were committed by the Russian army and that it is now necessary to find those responsible and make them face justice,” Macron said.

  „But at the same time I look at the facts and I want to try as much as possible to continue to be able to stop this war and to rebuild peace. I’m not sure that verbal escalations serve this cause.”

  https://www.bbc.com/news/live/world-europe-61075759

  Apreciază

 10. Desi situatia e maronie pe plan mondial, nu am putut sa nu ma amuz de situatia penibila in care e pus statul roman vs. Elena Udrea. Bulgarii cer docomente de la Romania despre cocoana. Asta pentru ca nu au fost in stare sa o tina in tara, acum cine plateshte factura cu cheltuielile in justitie pentru cea mai fugara blonda din Romania? Evident, boborul roman.
  La noi inca nu s-a inventat sistemul ala de monitorizare a inculpatilor, cu bratara? Daca nu a ajuns in Romania, puneti-le domne o ghiulea la picior, sa o ia greu la fuga….

  https://www.dcnews.ro/bulgarii-cer-informatii-in-termen-de-5-zile-despre-elena-udrea_866299.html

  Apreciază

 11. In sfirsit, merge la Kiev si un oficial, roman, Marcel Ciolacu, pe 27 aprilie.
  Sunt putin pe ganduri de ce nu merge Presedintele Iohannis acolo. E legat de Steinmeier? Ucraenienii nu il vor nici pe Iohannis? Adica merg acolo sefi de state si de guverne, dar nu merge seful statului roman? Putin „fishy”! Adevarat, nu a mers acolo nici Presedintele Bulgariei…Flancul sudic e un pic mai aparte? Daca da, cit de aparte?

  https://www.mediafax.ro/politic/marcel-ciolacu-merge-pe-27-aprilie-la-kiev-oficialul-va-vizita-inclusiv-zone-in-care-rusii-au-comis-atrocitati-20742639

  Apreciază

 12. Înțelesesem că armamentul livrat Ucrainei nu aparține NATO, care declarase că nu se implică.
  Deci, cine escaladează ?
  Și apropo, nu te mai oprești din scris ?
  Și MP are blogul lui. De ce aici ? Să -i enervezi pe puținii români care gândesc cu mintea lor ? N-ai să reușești, până atunci ți se termină resursele vitale… doar nu ești nemuritor, precum personajele multicolore și multiculturale hollywoodiene.
  (Z)

  Apreciat de 1 persoană

  • @ZeV: „Înțelesesem că armamentul livrat Ucrainei nu aparține NATO, care declarase că nu se implică.”
   =======
   Lend-Lease Act abia votat de Senatul US permite.

   Aceeași act de care a beneficiat și URSS în al doilea război mondial, când Statele Unite erau încă neutre.

   Apreciază

 13. Inteleg frustrarea propagadistilor pro-rusi cind vad ca noi in Occident inca avem libertatea sa ne exprimam opiniile, fie ele corecte sau nu. Ei iau 15 ani inchisoare daca tin o pancarta pe care nu scrie nimic.
  Propagandistii ne atentioneaza ca nu suntem „nemuritori”. Mama Rusie stie foarte bine cum sa suprime vocile critice la adresa regimului criminal pe care rusii si pro-rusii il sprijina activ, inclusiv aici pe blogul unui mare om de stat al Romaniei, lider care a dus Romania in mult hulita de rusi NATO. Nu degeaba se propaga si aici mesajul manipulativ al lui Peskov, ca NATO ar fi „agresiva”, exact atunci cind Rusia este de fapt initiatoarea unui razboi de cucerire a unui alt stat in Europa. Ma rog, au mai multe scopuri.
  Toti suntem datori cu o viata. Important e sa nu ne mintim pe noi si pe altii.
  Regret ca acesti propagandistii sunt obligati sa ma citeasca. Daca ar fi liberi, ar trece peste, dar, au si ei de cistigat o paine. Dar mai mult regret si condamn crimele oribile pe care le comit asupra civililor aceste brute in secolul 21.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.