63 de gânduri despre “Am depus astăzi cererea de reabilitare judecătorească

 1. Se pare ca ati produs curent electric (la pretul „pietii de stiri”) printre inamici. Banui ca „serviciile noi”, cu oameniii lor infiltrati in presa, au dat alarma pe unitate, sa combata teza „prostocratiei”. S-au plasat cifre in spatiul public, cit costa aerul respirat de familia Nastase in Romania si strainatati, le-au re-masat pina si-au dat ultima suflare, s-a studiat „istoria PSD” de la Adam…pardon, Iliescu incoace, si, Evrika!, s-a gasit piesa arheologica cautata: eticheta „arongantul Nastase”.

  Articolul de mai jos e o mostra relevanta pentru securismele din presa noastra. Eu nu sunt avocatul dlui Nastase, nici procuror, nici Judecator, asa ca il las pe Cel de Sus sa judece (nu ma refer la Cel de Sus din Dealul Cotrocenilor!). Dar, evident, stiu exact cum se manipuleaza prostii: cita cantitate de „rahat” intra in compozitia acestui „tort” din care tot manica sobolanii din presa.

  https://www.mediafax.ro/editorialistii/istoria-fara-perdea-marius-oprea-2001-anul-ghiftuitilor-acum-douazeci-de-ani-in-vremea-regimului-iliescu-nastase-20292533

  Apreciază

 2. Ce cor frumos!
  Valeriu Stoica, azi la Digi: „Care dintre foștii prim-miniștri au revenit în fruntea partidului? Îmi dați un singur exemplu? … Când vezi că aluneci ușor pe pantă, la un moment dat faci un pas în lateral …”

  Apreciază

 3. Sigur ca sunt voci care ar vrea sa inchidem ochii la prostia cu liberalizarea preturilor la energie in Romania taman cind cresc toate preturile pe glob la energie electrica, petrol si gaze. Ca apoi exact cei care au facut „reforma” cu liberalizarea sa inteleaga prostia lor imensa si sa incerce sa „plafoneze” preturile, adica sa le stabileasca. Au facut un „shpagat” cu icneli si dureri ideologice, tu „liberal” sa te dai cu comunistii? Asta este „trademark Catzu”, din pacate, un brand pe care Herr Iohannis il recomanda insistent. Are Catzu si poza de James Bond pe DW.de, cu o raza de lumina ce-l loveste in frunce. Sigur, restul de intunericeala din poza e de la PSD.

  Acum intelegeti de ce e iar incomod dl. Nastase? Reflectoarele trebuiesc mutate inapoi pe PSD, pentru ca orice ar face rau Iohannis si PNL, evident ca PSD e la origini.

  In ce priveste statuia neamtului Bruckental, eu din principiu nu ma razboiesc cu statuile, principiul fiind ca e bizar sa te razboieshti cu mortii. Dar e totusi semn de putina lumina la minte sa dai motive nationalistilor romani sa reinflameze un nationalism sonor care reactioneaza pe buna dreptate, si care stiu si ei sa mushte. Nu era mai inteligent fie sa te abtii fie sa multumesti ambele tabere, si sa pui linga mortul Bruckental si pe sarmanele sufelte de romani pe care Imparatia nemteasca i-a torturat? Mi s-ar fi parut mult mai inteligent sa gaseasca o solutie care sa multumeasca ambele comunitati, in loc sa inflameze una impotriva celeilalte. Mai ales ca esti pus acolo in functia suprema sa unesti poporul pe care il reprezinti? Dar, e clar ca nu poti cere de unde nu exista.

  Apreciază

 4. Daca vreti sa reveniti unde cu totii ne dorim sa va vedem, sper ca sinteti pregatit pentru torentul de murdarii care o sa vina spre dumneavoastra si familie! Multa sanatate si inspiratie in tot ce faceti!

  Apreciază

 5. Schimbarea unui guvern într-o țară membră a UE este un act de mare importanță geostrategică.

  Așa încât, în opinia mea, schimbarea guvernului în România fiind extrem de importantă pentru Bruxelles, sunt convins că jocurile nu se fac la Cotroceni și nici prin discuții între partide ci prin aranjamente între principalele capitale europene.

  UE nu mai dorește instabilitate și regimuri dizidente gen Ungaria sau Polonia între granițele sale, ci regimuri obediente, sau cel puțin, înregimentate și regimuri care să guverneze în forță.

  Tocmai de aceea, bănuiesc că pentru a supraviețui, sau pentru a avea un rol important în viața politică a țării, principalele partide din România, fie și-au găsit, fie își caută „sponsori” politici în centrele de putere din Vest.

  Probabil, retragerea cancelarului Merkel și venirea socialiștilor la putere în Germania a condus și la „tulburări” în relațiile cu guvernarea Macron care se răsfrâng în gubernia România.
  A se vedea disensiunile dintre Iohannis+PNL (Cîțu) și USR.

  PSD poate profita de conjunctura creată de noua situație din Germania pentru a ieși din conul de umbră.
  Respectiv să obțină o „sponsorizare” din partea socialiștilor germani.

  În acest sens, poate și schimbarea repertoriului critic al lui Iohannis la adresa PSD, este un semnal care ar trebui descifrat de analiștii partidului.

  Apreciază

 6. Nu inteleg, de ce trebuie sa faceti cerere si sa mai suportati inca un proces? Reabilitarea nu este automata la expirarea perioadei de interdictie? Atunci cand ati fost arestat, a facut cineva cerere, sau actiunea a fost automata si „de indata”?

  Apreciază

 7. Covidul a dezvelit România reală: incultă, nespălată, conspiraţionistă, o țară de lumea a treia
  10 octombrie 2021 admin Editorial

  Totul a început în anii ’90. Nu vreau să pătrund mai departe în timp, în istoria noastră medieval târzie, ci mă refer strict la șansa de a schimba ceva imediat după revoluția din ’89.

  Din păcate, noi nu am schimbat nimic, ci am făcut un upgrade al prostiei, atunci am pus bombele cu ceas care au explodat masiv 30 de ani mai târziu. A fost nevoie de o pandemie globală ca să obţinem radiografia unei societăți tribale, analfabetă funcțional şi plină de impostori. Este cutremurător să privești harta reală a acestei Românii. Mai grav este că o privesc și ceilalți. Este ca și cum cineva intră la tine în curte și filmează dezastrul global cu care te confrunţi.

  În 1990, România a început marea ipocrizie: a iniţiat creionarea unui model de societate post-comunistă extrem de toxică, cu o mediocrizare dusă până la extrem.

  Cum? Foarte simplu! Prin politizarea statului și prin corupție. Prin infiltrarea în structurile statului a loialiștilor politici și prin intrarea masivă în învățământ a profesorilor care au luat sub nota 7 la titularizare. Când profesori de 2 și 3 şi învăţători fără calificare au început să pătrundă în educație. Când în aparatul statului s-a intrat pe bază de carnet, pe bază de corupere, de șpagă.

  A fost precum otrava care este strecurată într-un organism care se dezvoltă. Sau ca şi cum ai pune nisip, fără ciment, la fundaţia unei case.

  Educația otrăvită din ce în ce mai mult de şi cu profesori mediocri, suplinitori, necalificați a fost o crimă totală. ”Lasă dom’le, să mănânce și el o pâine, și așa nu e un salariu cine știe ce!”

  Simultan, au apărut fabricile de diplome: o explozie de universități private, menite doar să ia bani, nu să facă performanță, gata să culeagă pe cei picați la stat (unde nu erau locuri cu taxă). Toate acestea au pus bazele mediocrizării societății.

  Să facem un calcul. Începând cu anii ’90, câte generații au trecut prin școală până în prezent? Prin mâna acestor impostori, mulţi chiar analfabeți funcțional? Cifrele sunt amețitoare. (Eu, personal, mi-am mutat copilul din clasa I, din prima zi de școală, când am auzit-o pe învățătoare spunând ”elevii să AIVĂ un caiet mâine la ei”).

  Plastic spus, materia primă ajunsă pe mâinile acestor primi modelatori avea toate șansele din lume să devină rebut.

  În 30 de ani, societatea românească s-a umplut cu rebuturi. Neșansa lor, a elevilor și a adulților de mai târziu! În 1991, când Cristoiu a debitat știrea cu găina care a născut pui vii, 90% dintre români au râs de această gogomănie. Azi, tare mi-e teamă că 70% dintre români ar lua-o în mod serios.

  Avem, aşadar, aceste bombe puse la temelia societății. La educație. Ulterior, vine marea reformă pe sistem Bologna (unde copiem forma, și nu fondul), care aduce o catastrofă în sistemul universitar.

  Din școlile pervertite au ieșit, în 30 de ani, generații. Generații deja virusate, care s-au împrăștiat peste tot – în politică, în administrație, în educație, în sănătate, în presă. Au umplut toate spațiile cu acești oameni bolnavi. Citeam, în fiecare an, știrile despre testele PISA, cu 40-50% analfabeţi funcțional, dar nimeni nu lua în seamă aceste rezultate. Unde s-au dus acești analfabeți funcțional când au devenit adulți? Că doar nu s-au evaporat!

  Peste tot și mai ales în lumea publică, a statului, a decidenților. Oameni învățați cu șmecheria, cu șpaga, cu oportunismul. Deprofesionalizare completă. De ce nu facem autostrăzi? De ce nu luăm fonduri europene? D-aia. Pentru că acolo, decidenții noștri sunt ei, absolvenții acestui învățământ pervertit. Analfabeții funcțional din anii 2000, demonstraţi de testele PISA! Sau credeți că au plecat să lucreze în construcții în Italia?

  Nu, mare parte sunt în domenii cheie ale statului, ale partidelor politice, în educație. Acolo sunt. Aceștia au devenit promotorii, la rândul lor, ai mediocrităţii și mai accentuate, și mai grave a societății.

  Este halucinant, știu, să spui azi că peste 60% dintre români sunt dezastru național și mondial. Sunt produşii acestei societăți, fără educație școlară serioasă, fără educație civică, fără educație sanitară.

  Pandemia de Covid nu a făcut decât să ne arate că nivelul nostru civic și intelectual este lângă Mexic, Vietnam sau lângă Rusia. Pandemia ne arată că nu avem mare lucru în comun cu Europa civilizată. Suntem pe ultimele locuri de civilizație, pentru că suntem produșii unei societăți care a pornit-o greșit din 1990 încoace.

  Adepți ai teoriei conspiraționiste, oameni care cred ”Ilogicitatea sterilității pe trei generații” a lui Șoșoacă – care, oricărui om cu umor și cu inteligență, i-ar provoca râsul. Și nu sunt doar în lumea de jos, sunt la toate palierele; 50% dintre profesorii din România sunt mediocri și analfabeți funcțional, care propagă și promovează senilizarea acestei societăți.

  România de azi, despuiată de haine, arată înfiorător, plină de comorbidități, fără igienă, incultă, analfabetă, conspiraționistă, mediocră și agresivă. A fost de ajuns o pandemie să ne arate că împăratul este gol. Sincer, nici eu nu aș fi crezut asta până acum, nu aș fi prezis aceste cifre.

  Liviu POPESCU

  Apreciază

  • @NAN SILVIU: „Covidul a dezvelit România reală: incultă, nespălată, conspiraţionistă, o țară de lumea a treia.”
   ======
   Este greu să fie altfel atâta timp cât românul își desăvârșește educația în mahalalele orașelor europene.

   Apoi, își etalează înaltele cunoștințe sub formă de graffiti pe pereții clădirilor orașelor românești și în „elegantele” tatoo-uri care-i împestrițează până și pe actori, cântăreți, formatori de opinie.

   Și ca o chintesență a educației naționale, aleșii poporului oferă spectacole demne de certurile țigănești, fie în Parlament, fie în fața românilor, în cadrul discuțiilor televizate în direct.

   100.000 de urmăritori pe Facebook ai senatoarei Șoșoacă constituie dovada clară a gradului de educație.

   Duceti-vă pe Bd. Dacia, de exemplu, pentru a admira „arta străzii”, graffiti, pe pereții unor clădiri de o arhitectură deosebită.

   Treceți apoi pe alte bulevarde, Magheru, Elisabeta și veți ajunge să vă întrebați dacă nu cumva ați fost transportați într-un oraș din lumea treia.

   Iubesc pătimaș Bucureștiul și plec întotdeauna cu inima strânsă de amarul despărțirii.

   Dar, anul acesta, poate și atmosfera sumbră a bolii care plutește peste cetatea aflată într-un stadiu nemaiîntâlnit de decrepitudine, îmi umbrește sufletul ca niciodată.

   Oare în ce stare de decădere voi regăsi orașul iubit?

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.