Marius Ghilezan: „Suspendați-i carnetul lui Iohannis! Duce România în gard”

„Modul cum gestionează Klaus Iohannis criza din PNL îl îndepărtează de propriul electorat. Dar nu-i pasă. Toată viața a privit românii de sus. Numai că orbii n-au văzut. S-au dus după al șaselea simț: iluzia. Iar acum tensiunea apasă pe nervii votanților, de li se sparg timpanele de atâta creștere economică și nu mai pot auzi cum pocnesc farurile reziliente. Și surzi și orbi, majoritatea românilor nu vizualizează Marea Resetare, maxima viclenie a bătrânului Schwab de la Davos, acolo unde mai marilor lumii li se trasează circuitul, dar și direcția. 
Cârmaciul formelor fără fond e instruit de globaliști să țină românii pe ață, până la noile decizii ale supremilor lumii: de tăiere sau de întindere a sa.

Boxele încă mai ard: „Peeesedeee!”

Românii și-au dorit mereu să revină în Europa. Și au reușit individual. Nu colectiv. În viteza căpătuielilor, mulți n-au băgat de seamă că li se taie ancora, ideea de națiune.

De câteva guverne încoace, președintele o dă mereu de gard. Dar pasagerilor din trafic li s-a livrat muzica dușmăniei și nu au auzit cum se trosnesc nu doar tablele de carton ci și aspirațiile din același material.

Nu are viziune. N-a trasat nicio linie de construcție. Mare specialist al dărâmărilor, a aplicat doar principiul barosului politic.

Singurul lui proiect “România educată” e plin de truisme, împănate cu neologisme, ca să dea aspicul necesar cărnii fără gust.

Președintele nu măsoară decât taliile convenabile

A lansat “zece desiderate,” cum ar lansa eșapamentul turbo-ului prezidențial rotocoale de fum. Acestea sună pompos: „autonomie și gândire critică”, „responsabilitate și integritate ca valori cheie”, „modelul profesorului”, „resurse alocate transparent și eficient”, „școli sigure și sănătoase”, „sistem național atractiv”, „management performant”, „colaborare și stabilitate în sistem rezilient”. I-a dat ministrului educației o stofă bizară și să croiască ce știe el mai bine. Cum să cunoască taliile intelectuale, el președintele, când n-a măsurat decât taliile făpturilor convenabile?

Ca să fii un artist trebuie să-ți iubești opera. Dar el nu se iubește decât pe sine.

Promovează analfabetismul politic

S-a întâlnit la Vila Lac cu reprezentanții #echipeicâștigătoare, implicându-se personal în bătălia internă de partid. Nu-l mai interesează de prerogativele prezidențiale. Oricum nu-l paște nicio suspendare. Toate puterile parlamentare sunt colaboraționiste.

Promotorul României educate susține o bandă politică, un gangster în funcția de prim ministru și analfabeți în funcțiile executive. Nu i-a taxat pentru violul în grup asupra victimei, săraca limbă română. “Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public a premierului susținut de Partidul National Liberal,” spune ultimul comunicat al câștigătorilor prestabiliți. Orice grămătic i-ar putea atrage atenția profesorului, ajuns la puterea supremă, că nu e scris corect în limba noastră. Campania de linșaj nu e a premierului, ci împotriva lui. Sigur că în timpul beției puterii, nu faci distincție dintre „ne-am fript” și „neam fript.”

Falanga securistă a pus grav mâna pe puterea în stat. Iar Klaus Iohannis e principalul complice.

Garda elvețiană din PNL așteaptă să treacă taifunul

S-a îmbrăcat în chelner pentru a-i arăta Marelui și Puternicului Nevăzut cum știe el să se pună la dispoziție. Se jupoaie de prestigiu pentru a le mai catifela imaginea bandiților de drumul mare.

L-ar fi schimbat pe Cîțu în ajun de Congres cu generalul izmană, dar știe că e nedorit de partid. Pe reprezentanții neutrilor din PNL – așa numita gardă elvețiană – nu se poate baza. Bătrânii lupi știu că se prefigurează dezastrul guvernării. Simplele lor calcule sunt realiste. Cine ar dori să preia conducerea guvernului, în condițiile în care deficitul balanței comerciale se va reduce anul viitor, prin decizia Comisiei Europene, de la 7,4% prognozat pe 2021, la maximum 5%? De unde se vor scoate 5 miliarde de euro în plus? La care se adaugă alte patru din rate, dobânzi, contribuții comunitare. Nouă mari și late. Numai un nebun s-ar arunca într-o luptă cu doar doi câștigători: zidul și marea finanță mondială.

Purtătorul noului pantof găurit va impune austeritate

Marșul forțat al lui Cîțu și tupeul nemărginit de a mai rămâne prim ministru sunt două elemente consistente ale unui adevăr ascuns: ne paște FMI.

PNL va supraviețui crizei. Chiar dacă Iohannis, în durerea lui, crede că o conducere slabă îi va asigura reîntoarcerea de acolo de unde s-a lansat pe orbită.

Zidul de la Târgoviște are simbolistica sa, exact ca zidul de la poligonul de încercări auto.

Urgent, lui Klaus Iohannis ar trebui să i se retragă permisul de conducere politică. Dar n-are cine să constate că e pe contrasens.

Vocile lumii

Sorin Avram

“Klaus Iohannis este un monument de indiferenţă şi de lene, care şi-ar fi pierdut serviciul de mult dacă ar fi lucrat la orice firmă privată, cât de mică ar fi aceasta. Numai că la stat se poate. Mai ales că este vorba despre stat în stat”, scrie jurnalistul Sorin Avram pe Mediafax

10 gânduri despre “Marius Ghilezan: „Suspendați-i carnetul lui Iohannis! Duce România în gard”

 1. Sa mai critici presedintele execrabil este precum am bate o gloaba terminala sa traga caruta inainte. A fost pus acolo de servicii de pretutindeni, inclusiv indigene. In masura in care presedintii au fost alesi la fel de aproape 20 ani, putem spune ca ascendenta noii securitati e simptomatica pentru slabiciunea societatii romane – Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga cu forta in traista. Clasa politica din ultimile doua decenii a reprezentat emanatia racilelor sociale amplificate de emigratia unei mari parti a celor cu reala valoare. Sunt convins ca media IQ-ului a scazut cu cel putin 10 puncte in aceeasi perioada. Putinele personalitati luminate au fost sistematic si metodic suprimate pentru a permite controlul absolut al politicii prin intermediul neo-secului si al justitiei coborata la statutul de executant fidel al ordinelor, precum in cei 45 ani de comunism. Ignoranta, incompetenta s-au aliat de-a valma cu lipsa de valori morale, astfel incat multi tineri, privati de existenta unor adevarate modele de conduita personala si sociala, se alatura fara multe scrupule structurilor corupte si acced ei insisi la fraiele puterii. Asistam cu dezolare la descompunerea sociala a poporului in grupuri de interese, cel mai adesea meschine si doar o minune/imanenta, sa-l citam pe ilustrul amfitrion, mai poate renaste Romania.

  Apreciază

 2. Mie mi-a „placut” neo-marxismul asta : „colaborare și stabilitate în sistem rezilient”
  Ar trebui explicata aceasta dureroasa zicere „de lemn” pentru ca libertarieni ca mine se intreaba: ce inseamna sa fi stabil, intr-un sistem stabil? Un „sistem rezilient” e prin definitie unul „stabil”, pentru ca indura.
  Wow, membri CPEX de la CC al PCR ar fi gelosi ca ei nu au putut gandi atit de „profund”. I-ar fi facut tare fericiti pe Tovarashu si mai ales, pe Tovarasha. Ei, lasa, ca mai sunt dudui in politica azi care danseaza pe muzica asta „neo”. Banui ca multe au vise erotice cu Marx, Engels, Lenin. Sau astia erau prea saraci pe gusturile duduilor politice din zilele noastre, dudui puse pe capatuiala pe orice refren?

  Apreciază

 3. off-topic, dar legat de „tema ursilor”. Un american turist in California a dat in judecata proprietarii unui condominium, pentru ca s-a ranit dupa ce un urs l-a speriat.
  Nu stiu daca in Romania poti da pe cineva in judecata daca esti atacat de urs pe o proprietate privata, dar e o idee sa impingi lucrurile pentru schimbare. Atacul la buzunarul privat trebuie sa doara pe cineva.
  Cei atacati de ursi ar trebui sa dea in judecata fie autoritatile locale, fie statul (daca nu sunt legi care protejeaza genunchii ursilor), fie proprietatile private.

  https://www.bbc.com/news/world-us-canada-58250366

  Apreciază

 4. Occidentul democratic a fost mereu vulnerabil in fata unor puteri totalitar-autoritariste. Azi, poate mai mult ca oricind este extrem de vulnerabil, si prada mai usoara unor forte destabilizatoare care erodeaza la fundamentul colaborarii multilaterale (ca si apa care erodeaza muntii ar spune probabil chinezii). Ei pariaza ca erodarea e graduala, pe timp lung, dar inerenta.
  NATO nu se va dizolva insa, cum spera unii, doar pentru ca un Presedinte american nu a luat o decizie inteleapta, prin consultare multilaterala cu partenerii sai. Liderii occidentali stiu ca daca NATO nu ar exista, daca SUA nu ar fi acolo membra cea mai puternica, lumea asta euro-atlantica nu ar exista. Ar exista o alta lume reconfigurata, cu alte centre de putere si institutiile aferente care sa sprijina Imperiul, prin reconfigurarea coloniilor. Administratorii nu ar mai fi pusi de SUA, sau Germania, ci de China, sau Rusia. Mi-ar fi placut sa ne conducem singuri, dar se pare ca nu suntem in stare, asa ca aleg raul cel mai mic. Cel putin avem timp sa lucram la „nation-building”.

  Apreciază

 5. Cu toții am urmărit confruntarea dintre Klaus Iohannis și Viorica Dancila. In mod vizibil, Dancila , în urma prestației in fața jurnaliștilor, respectiv- a poporului- era în avantaj. Cum vă explicați că românii l- au votat pe Iohannis, în ciuda faptului că prestația sa nu a corespuns celei mai înalte funcții în Stat in mandatul anterior, mai mult, am constatat că prin atitudine, a condus la scindarea societății românești, instigând la ura, luând măsuri antiromânești, inclusiv faptul că s- a comportat ca un lider de partid, decât ca un sef de Stat. Un Sef de Stat trebuie sa fie imparțial, să strălucească din punct de vedere intelectual, să aibă demnitate și să reprezinte Romania la nivelul celor mai înalte foruri , inclusiv la nivel international, în mod strălucit!

  Apreciază

 6. Domnul Ghilezan un jurnalist extrem de pragmatic si foarte taios in articolele sale.
  Din pacate au fost 66 % votanti pentru actualul Presedinte, vezi Doamne constiinta nu le-a permis altceva, ar fi fost sub demnitatea lor, iar asta ne costa o caderea de 66 % pe toate planurile, simtita de toti cetatenii pe propria piele. E vara, e soare … . Daca doamna Dancila devenea prima femeie Presedinte al Romaniei va dati seama ce scandal ar fi facut #rezistentii care astazi someaza pe bani multi ale ong-urilor, oficine straine de tara si realitatile ei.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.