Expozitia George Apostu, la Bacău

In mod evident, nu am putut perticipa la acest vernisaj, la Bacău. Din păcate…George Apostu este insă unul din artistii mei preferati. M-am bucurat să pot trimite un număr de desene ale sale, din colectia mea, pentru a intregi această expozitie. Puteti citi, mai jos, comunicatul de presă al Centrului de cultură „George Apostu”:

INTÂLNIREA DE LA ORA 18.00
MEDITAȚIE – expoziție de desen, ceramică și sculptură – George Apostu

„VITRALII DE EXCELENȚĂ CULTURAL-ARTISTICĂ NAȚIONALĂ”
30 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA CENTRULUI DE CULTURĂ
„GEORGE APOSTU”
SIMPOZIONUL NAȚIONAL DE ESTETICĂ
EDIȚIA A XXV-A

Centrul de Cultură „George Apostu” prezintă astăzi, 18 noiembrie 2020, începând cu ora 18.00, Expoziția „Meditație” – desen, ceramică și sculptură – GEORGE APOSTU. 
Având un caracter cu totul inedit, expoziția reunește lucrări aflate în colecțiile particulare aparținând lui Adrian Năstase, Eduard Mircea Uzunov, Valentin Macovescu (prezente în expoziție cu ajutorul neprecupețit al Asociației Culturale pentru Sprijinirea Artelor Frumoase – ASAF), Radu Călin Georgescu și lucrări din patrimoniul Centrului de Cultură „George Apostu”.
Aducem, pe această cale, cordiale mulțumiri Excelenței Sale, domnului Adrian Năstase, doamnei Adina Rențea, președintele Asociației Culturale pentru Sprijinirea Artelor Frumoase, și tuturor colecționarilor implicați în realizarea Expoziției „Meditație”, pentru generozitatea cu care au pus la dispoziția Centrului lucrările ce poartă semnătura lui George Apostu. Astfel de colaborări, prin intermediul cărora instituțiile de cultură reușesc să promoveze personalitățile și valorile culturale constituie garanția păstrării specificului identitar.

Expoziția va fi prezentată de criticul de artă, esteticianul, prof.univ.dr. Petru Bejan, de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași.

Programul cultural al zilei de 18 noiembrie 2020 cuprinde, de asemenea, prezentarea celor mai recente produse editoriale ale Centrului:

• Albumul de artă „Reîntâlnire” – Nicolae Fleissig (Franța)
• Albumul de artă „Albastru” (Rezidența Internațională de Sculptură)
• Revista „Vitraliu” nr. 52-53 (octombrie 2020)

14 gânduri despre “Expozitia George Apostu, la Bacău

 1. ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT ȘI ROMÂNIA LUCRULUI FĂCUT PRAF

  Hei, măi dragă, 66,09%… ce mai faci? Ți-e bine? Eu m-am trezit din somn astăzi, dis-de-dimineață, cu-n sentiment de vinovăție și cu îndoiala în suflet… dar dacă dumneata, vajnicule 66,09%, vei fi având dreptate iar sunt eu doar răutăcioasă și obtuză? Că altfel, imposibil să fi votat tu, măi popor, cu capul în traistă! De aceea, încălzită pe dinăuntru de-o toleranță nemaipomenită, m-am gândit că pentru un asemenea vot masiv trebuie să fi existat niște argumente puternice! Să nu-mi spuneți că de fapt e vorba doar de contribuția neprețuită a STS-ului, deoarece, așa cum v-am mai mărturisit, eu nu cred în frauda masivă ci doar în „mica ciupeală” care mai ajustează pe ici, pe colo, rezultatele unui scrutin. În schimb, cred cu tărie în neghiobia mofluză, încăpățânată, de lungă durată, care preferă să voteze un nătărău cu justificarea: „…Și ce dacă-i prost! e PROSTUL NOSTRU!!!” decât să stea naibii acasă, dacă tot n-are ce vota!

  Măi dragă, zic… Dacă l-ai votat pe ficus de două ori, trebuie să fie ceva la mijloc. Ceva ce mie mi-a scăpat. Așa că m-am apucat să studiez oferta electorală a lui Klaus din 2014, pe când candida dânsul susținut de PENELEU și PEDELEU, care pe-atunci erau doar în faza de AMANTLÂC ZBURDALNIC și se întâlneau prin garsoniere, iar nu ca acum, în faza de MARIAJ FERICIT, cu soț bătrân (PENELEU, 145 de ani) și soție tânără și sprințară (PEDELEU 27 de ani), nădușită, cu dinții-n ceafă, mai mult de Băsescu-Petrov decât de brătieni…

  Programul de guvernare al lui Klaus, cel care te-a sedus și pentru îndeplinirea căruia l-ai și votat, stimate 66,09%, de două ori, se numește ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT. Ei bine, eu asta am ales să citesc, în această frumoasă dimineață de noiembrie.
  În preambul este scris așa:

  „Treptat, se pare că am devenit o societate anxioasă, temătoare și fragilă, ale cărei valori și repere par să fi fost zdruncinate, iar la acest lucru au contribuit din plin dezbaterile politice sterile și conflictuale. Cu preponderență în anii electorali, CAMPANIILE POLITICE NEGATIVE, presărate cu ATACURI LA PERSOANĂ și, adesea, SUB STANDARDELE MINIMEI DECENȚE au angrenat indirect categorii socio-profesionale, au contribuit la ÎNVRĂJBIREA unor largi categorii sociale, au creat false percepții cu privire la posibilele soluții și, implicit, au dus la POLARIZAREA FĂRĂ PRECEDENT a societății și la scăderea încrederii cetățenilor în politicieni.” (ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, pagina 8)
  Nu cred eu ca el, președintele vostru Klaus, să nu fi corectat aceste neajunsuri sesizate în 2014… nu cred! Că altfel nu l-ați mai fi votat în 2019! Cu această încredințare, avansând eu cu cititul, am mai găsit următoarele:

  „AFECTAREA ȚESUTULUI SOCIAL și A VALORILOR care îl fundamentează fac dificilă asocierea oamenilor, cu încredere, pentru un țel comun, economic sau social. În acest climat de neîncredere, capacitatea de acțiune colectivă – care este motorul dezvoltării economice – a ajuns la un nivel mult prea scăzut.” (ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, paginile 8-9)

  Eu bănuiesc, măi 66,09%, că în 2019, după cinci ani de mandat, ficusul vostru preferat remaiase deja țesutul social astfel încât ar fi fost imposibil ca un președinte de PENELEU să mai afirme:

  „…Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate. Cine nu are puterea să abandoneze de acum, să-l lase pe altul mai puternic şi mai curajos!”
  …după cum a afirmat Ludovic Orban pe 11 martie 2018! Așa ceva, cu un președinte blând și conciliant precum Klaus, în ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, nu ar fi putut fi tolerat! Căci altminteri n-ați mai fi pus ștampila pe numele lui, pentru încă un mandat!

  Să continuam cu lectura:

  „ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT este țara care pune în echilibru nevoile de libertate, dezvoltare, prosperitate și cele de securitate. Este patria tuturor românilor, INDIFERENT DE SIMPATIILE POLITICE. Este statul care pune în centrul preocupărilor sale cetățeanul. Este națiunea care știe să-și (re)afirme IDENTITATEA și DEMNITATEA. Este societatea în care SURSELE CONCORDIEI oferă energie pentru progres și în care ierarhia de valori este clar stabilită.” (ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, pagina 11)

  Deci, aș îndrăzni să spun, cu un asemenea program e imposibil ca președintele ROMÂNIEI LUCRULUI BINE FĂCUT să iasă de două ori pe săptămână și să „propagheze” astfel de mesaje:

  „Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică PESEDISTĂ. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică PESEDISTĂ să hotărască împotriva României și împotriva românilor… „PSD nu a avut și nu are soluții pentru români, PSD vrea să arunce țara în haos doar pentru a mai câștiga câteva voturi potențiale în perspectiva alegerilor care se apropie”… „Banii românilor au fost risipiți de guvernele PSD în loc să fie investiți unde era nevoie.”

  Mai parcurgem câteva pagini și aflăm că:

  „ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT înseamnă un președinte care veghează la realizarea efectivă a acestei schimbări de paradigmă, preocupat exclusiv de destinul țării sale, NU DE JOCURI DE CULISE, nu de conflicte cu și ÎNTRE POLITICIENI și PARTIDE, nu de interese de grup și nu DE CALCULE ELECTORALE.” (ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, pagina 13)

  Nepreocupat, așadar, de „jocurile de culise” și tată bun pentru toate partidele politice, e firesc ca mesajele sale neconflictuale să sune așa:

  „PSD-ul privează guvernul de un instrument foarte important în combaterea acestei epidemii. Este extrem de trist, șocant. Veți fi moralmente răspunzători pentru moartea unor români.”…„Ce soluții pot aștepta românii de la un partid atât de lipsit de seriozitate, care acționează politic nu pentru cetățeni, ci pentru proprii membri (despre PESEDEU este vorba, dacă nu v-ați prins, n.n.)”… „Criza sanitară a generat relații în lanț care ne-au arătat eșecul instituțional al acestui mod de politică specific ultimilor 30 de ani, patentat de PSD”…

  Mergem mai departe și ne adâncim în proiectul prezidențial:

  „Îmi propun SCOATEREA INSTITUȚIEI PREZIDENȚIALE DIN ARENA CONFLICTELOR POLITICE. În viziunea mea, președintele NU TREBUIE să fie cel care POLARIZEAZĂ și ANTAGONIZEAZĂ societatea, ci acela care stă la originea dialogului și acordului larg pe teme de interes general. Nu cred că exercitarea celor mai înalte funcții în stat, inclusiv a celor de președinte și prim-ministru, SE FACE LA TELEVIZOR și nu cred că propaganda ori supramediatizarea pot compensa lipsa de profesionalism, de bună-credință și de rezultate. Îmi doresc MAI PUȚIN SPECTACOL și mai multă seriozitate în exercitarea funcției de președinte.” ( ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, pagina 16)

  Cu alte cuvinte, tocmai ca să nu antagonizeze și să nu polarizeze societatea, la fiecare declarație de presă vom găsi cel puțin cinci-șase pasaje pacifiste de acest tip:

  „E trist ca după ani și ani de guverne PSD să ne găsim în situația de a face față unei epidemii groaznice fără bani, și aceiași PSD-iști să strige în Parlament că guvernul și președintele nu fac ce trebuie.”… „Aceștia sunt politicienii care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile doar pentru a câștiga”

  În fine, concluzia de mai jos, apare firească:

  „România trebuie să aibă un preşedinte cu adevărat ECHILIBRAT și ECHIDISTANT în raport cu JOCUL POLITIC al partidelor. Şeful statului are obligaţia CONSTITUȚIONALĂ și MORALĂ de a trata TOATE FORȚELE POLITICE CU ACEEAȘI MĂSURĂ şi conform aceloraşi reguli.” (ROMÂNIA LUCRULUI BINE FĂCUT, pagina 19)

  Și evident, în numele echilibrului și al echidistanței, ficusul vostru cu dublu mandat, nu ratează nici o ocazie pentru a spurca PESEDEUL:

  „Pentru PSD nu contează că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză pentru ca să aibă pentru ce critica Guvernul…. Acesta este PSD-ul. PSD a acționat acolo unde au putere în Parlament. Nu, stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și o să îi arăt cu degetul. Pe voi!”
  ……………………………………………………………………………………………….
  Așa că, mergeți și votați, cetățeni! Votați „lucrul bine făcut praf”, voi, toți aceia care vă tăvăleați de indignare că Dragnea n-a reușit să rezolve chiar tot ce și-a propus prin programul cu care a câștigat alegerile în 2016! Votați seriozitatea ROMÂNIEI NORMALE, aceeași seriozitate care din 5 decembrie 2018 a dat ROMÂNIE EDUCATĂ „la tot cartierul” și care se pregătește acum să dea ROMÂNIE VACCINATĂ aceluiași cartier, oricând bucuros să primească!

  Apreciat de 1 persoană

 2. IN PRIMUL RAND , ASA CUM SPECIFICAM, ANTERIOR , DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , ESTE PRINTRE PUTINII IUBITORI , CE SPRIJINA SI PRETUIESTE ARTA.

  DANSUL DE NENUMARATE ORI , A FOST SI ESTE ALATURI DE ARTISTI, INPULSIONANDU-I PRIN PREZENTA SA SI NU NUMAI!

  IN PREZENT , CULTURA ROMANA SI ALTE ASPECTE PRINCIPALE, ESENTIALE PENTRU DEZVOLTAREA UNEI NATIUNI , DEVIN TOT MAI ACCENTUAT, NESEMNIFICATIVE PENTRU ACTOALA ” GUVERNARE ” CU AL SAU DICTATOR.

  IN PRINCIPIU, ROMANIA CU AL SAU POPOR, RISCA SA RAMANA , PERMANENT IN STENDBY , FARA A MAI AVEA POSIBILITATEA LA O REVENIRE , ESENTIALA…DE A PRODUCE SI A FI, ( CE A FOST…)
  COMPETITIVA PE PLAN EUROPEAN.

  PE TERITORIUL ROMANIEI , IN GANDIRILE UMANE, MAJORITARE, SI – A FACUT APARITIA, DICTATURA IOHANESCIANA, CEA CARE CONTROLEAZA SI DECIDE. ROMANI INTR- UN NUMAR CAT MAI ALARMANT SE SUPUN , DEVENIND MARIONETELE DICTATURII IOHANESCIENE. ( CE POATE FI MAI DEZGUSTATOR, DAUNATOR PENTRU ROMANIA ,PENTRU POPORUL SAU , DECAT ACEST ASPECT : IOHANNIS, MARIONETA EUROPEI , POPRUL ROMAN , MARIONETA PAPUSARULUI IOHANNIS, CU ALE SALE INTERESE EXTERNE SI NICI DE CUM INTERNE…)

  SA SPERAM CA, ROMANII , IN AL 12- LEA CEAS , VOR CONSTIENTIZA, IN PRIMUL RAND ,CA SUNT ROMANI…SI IN AL 2- LEA RAND, VOR STI SA ALEAGA PRIN STAMPILA DECISIVA…VIITORUL BENEFIC EXISTENTEI .

  CU SINCERITATE, PENTRU DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE ROMANUL, POLITICIANUL AUTENTIC!

  PS. DRAGI COLEGI , DRAGI ROMANI, NE AFLAM IN FATA UNEI DECIZI , ISTORICE, SA ALEGEM INPREUNA , SANSA LA O NOUA REVENIRE , LA O NORMALITATE REALA! (NU DATI CONTINUITATE LA ACTOALA „NORMALITATE” , PAS CU PAS!…)

  Apreciază

 3. Inainte de a fi schimbat de noua administratie americana ambasadorul Zuckermann continua sa vanda credulilor fum si vant .
  Astazi la Iasi domnia sa s-a intrecut pe sine .
  Iasiul va fi legat , dupa el , si bineinteles si datorita SUA , prin ” sosea si cale ferata ” de ” calea ferata si autostrada Gdansk – Constanta ” care va fi gata ” in 2025 ” .
  Cacaia cale ferata ” Gdansk – Constanta ” , cacaia autostrada Gdansk – Constanta , pe unde va trece , ce studii , ce planuri , cine o finanteaza etc ?
  Nu va bateti capul cu asemenea detalii , acum ” se lucreaza la traseu ” si ” sunt convorbiri cu Polonia ” pentru aceste detalii nesemnificative , spune dl Zuckermann .
  Astia ne iau id..i id…lor ?
  Romania se chinuie cu finantare aproape gratuita sa inceapa si sa termine in medie in patru ani de santier 30 – 40 de kilometri de autostrada in zone de deal si campie ( exemplu cei 30 de km de la Ungheni Mures la Chetani – Cluj , inceputi in 2016 terminati unul cate unul in 2020 ) si opt ani sa termine 100 de kilometri de cale ferata noua ( Simeria – Sighisoara, inceputi in 2011 ) si va avea chipurile legatura gigant in 5 ani fara ca nimeni sa nu stie despre ce este vorba de fapt ?
  Si , cum in doua saptamani avem noi alegeri ne trebuie succese la televizor , contracte semnate – se va semna curand singurul mare contract posibil – un participant – pentru podul Gradistea calea ferata spre Giurgiu .In practica stam mai putin glorios , nici un metru de santier in lucru , nici un ordin de incepere , pe nici unul din marile contracte semnate de Orban – Bode in acest an – un contract de cale ferata , 5 de autostrada , 2 de drum expres , 2 de centura ocolitoare …

  Apreciat de 1 persoană

  • Traiesc cu speranta ca nu sunteti un naiv. Excelenta Sa dl. Zuckermann, este un bun comunicator si totodata manipulator, asa ca nu-l doare gura sa promita-n stanga si-n dreapta, mai ales in dreapta. In 30 de ani americanii n-au investit mai nimic in „civil”. Trebuie subliniat ca si noi romanii avem vina noastra.

   Apreciază

   • Americanii n-au investit mai nimic ” in civil ” ?
    Serios ?
    Compania Ford cu noile modele Puma la Craiova ?
    Compania de inginerie Emerson are doua unitati la Cluj in parcul Tetarom .
    Compania de piese auto Delphi are unitati de productie la Iasi si Sannicolau Mare .
    Procter and Gamble are o unitate la Urlati , Prahova , o mare investitie .
    Compania de instalatii de foraj Cameron are o unitate de productie la Ploiesti .
    Amazon , Microsoft , Apple au unitati de dezvoltare IT la Bucuresti …
    Si cate nu-mi vin in minte acum …

    Apreciază

   • Corectă prezentarea, dar fiindcă banii europeni nu pot fi furați și mai este și încadrarea în timp de execuție, Românica statului paralel băsăscian, execută lucrări de câțiva kilometri în ani de zile, care se dărâmă înainte de a fi puse în circulație!
    Se întoarce Ceaușescu in mormânt când vede în ce hal a ajuns România, pe care a lăsat-o fără nici un cent datorie externă și aveam de luat peste 15 miliarde de dolari de la alții și îi pare rău că ne-a chinuit degeaba!

    Apreciază

  • V-ati inflamat la cele doua randuri ale mele. Nici macar nu avea rost sa amintiti de fumul si vantul vandut de dl. ambasador. Oricum investitiile americane sunt relativ mici fata de cat i-am asteptat si primit acum cu bratele deschise. Cred ca numai pentru Deveselu americanii trebuiau sa aiba o alta abordare fata de Romania si romani, dar ce sa-i faci cand esti colonie … .

   Apreciază

   • Radauti … scapat miraculos din labele lui Stalin in 1940
    Mu prin miracol ci prin maiorul Valeriu Carp , cdt Batalionul 3 din Regimentul 16 Infanterie al Diviziei 7 Infanterie care a ORDONAT „De aici nu ne mai retragem, peste Putna nu se trece. Mergeți la unități și organizați-vă poziții de apărare, și dacă rușii mai înaintează un pas, din ordinul meu și pe a mea răspundere, deschideți focul

    Apreciază

 4. Centura Radauti ,inel in jurul orasului bucovinean scapat miraculos din labele lui Stalin in 1940 , investitie de 25 de milioane de euro din fonduri europene , 16 km , 9 poduri , este gata .
  Un plus pentru economia zonei .
  Santier deschis in 2018 , de cine ?
  La 1 decembrie s-ar deschide autostrada intre Sebes si Alba Iulia .
  Alba Iulia va fi deci legata pe autostrada de Sibiu si Timisoara – Arad , o invitatie pentru investitii si dezvoltare .
  Deja de cativa ani nu se mai pleaca ” la munca ” in Piemont si Catalonia din judetul Alba , unul din cele mai prospere din tara .
  Cineva isi aminteste cine a prins aceasta fereastra de tir , finantarea europeana pentru autostrada Turda – Sebes , in 2013 , cu fonduri pe exercitiul care se termina , 2007 – 2013 , iesita de nicaieri si la care nimeni nu se astepta ?
  ” Penalul ” Dan Sova , tanarul criminal in colimatorul lui Basescu in 2013 , inchis de atunci nici securistii lui Hellvig si Coldea nu stiu pentru ce . Cu acordul comisarului Cretu care a alocat 500 milioane de euro proiectului .

  Apreciază

 5. Doamnă Luminița, dacă ar fi PROSTU’ NOSTRU, tot ar fi (măcar puțin) bine.. dar, din păcate, este PROSTUL LOR și în primul rând PROSTUL LUI.
  Știți dvs despre cine vorbesc, funcționarul trimis de Trump în colonie ca să ridice nivelul de trai al românilor și să ne convingă că vaccinul american, impus cu obligativitate revoluționară tuturor cetățenilor, ne va face nemuritori, în timp ce Huawei ne poate goli toate cărțile de identitate de cenepeuri. Dacă în urma imunizării cu ,,vaccinul bun” vor muri câțiva, să nu ne facem griji, orice muncă de cercetare are nevoie de sacrificii.
  Să sperăm că de această dată OMS-ul va fi mai bine orientat și corect geopolitic după ce și- permis să pună la îndoială eficacitatea tratamentului administrat lui Donald Trump, recte, cel cu Remdesivir. Nu de alta, dar UE-ul nost’ a cheltuit un morman de parai pe cacialmalele circarului de la Casa Albă, totuși, în calitate de parteneri egali (cel puțin în somn), nu se cade să punem la îndoială geniul caritabil al companiilor producătoare de medicamente…
  Vorba maestrului Ion Cristoiu: A venit timpul trăirii în viitor, pentru că speranța moare ultima.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.