Esecul guvernelor Iohannis

Florin Citu a fost desemnat de Iohannis pe post de candidat de iepuras. A disparut in ceata, anuntand: „Ludovic esti cel mai bun”.

Bataia de joc  cu parlamentul si cu guvernul a lui Iohannis a continuat mai multe saptamani. Coronavirusul parea o miza minora pe langa miza alegerilor anticipate. De aceea si lipsa de claritate in ceea ce priveste masurile vizand situatia de la punctele de frontiera. Iohannis avea de gestionat voturile diasporei la alegerile anticipate.

Acum, este nevoie, intr-adevar, de un guvern solid, competent, capabil sa gestioneze criza sanitara ce se dezvolta exponential. Vor aparea, in cascada, nenumarate noi probleme, nu doar medicale ci si economice, sociale – salarii, indemnizatii, aprovizionare, logistice, probleme legate de locuri de carantina pentru sutele de mii de romani veniti din strainatate, nemultumirea celor din locurile unde se infiinteaza spatii de carantina si multe altele generate de panica sau iresponsabilitate.

Incercarea lui Iohannis de a avea guvernul sau, procurorii sai, primarii sai si parlamentul sau a dus tara intr-o criza profunda,  coronavirusul gasind-o divizata si nepregatita. Nu cred ca Iohannis va fi capabil sa desemneze, in urma „consultarilor” de astazi un candidat de premier care sa uneasca si sa duca la formarea unei  echipe de specialisti guvernamentali care sa dea incredere si speranta.

Cu gandul la alegerile locale si parlamentare, probabil ca Iohannis il  va desemna  tot pe Ludovic Orban.

26 de gânduri despre “Esecul guvernelor Iohannis

  • eu zic asa esecul guvernului Iohannis sunt doua desemnari proaste dar Romania trebuie schimbata cu premier care a integrat Romania in UE.In timpul guvernarii dumnealui nu a fost epidemie nici de coronavirus si nici de alte boli.Romania anului 2020 trebuie schimbata de un premier bine informat cu putere plina in guvernarea pe care a avut care a cladit o Romanie .Domnule premier Adrian Nastase Romania te plange dar te asteapta sa te intorci aici la Palatul Victoria .Stiu ca dumneavoastra ati reformat Romania

   Apreciază

 1. „BRĂTIAN ÎN FUGĂ”- PORTRET AL PREMIERUL DESEMNAT VASILICĂ CÎȚU, CU PANTALONI MARO

  MOTTO: „Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat, a anunţat, joi, Administraţia Prezidenţială. Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis a luat act de această decizie şi urmează să facă o declaraţie de presă în cursul serii.”
  (AGERPRES, 12 martie 2020)
  ……………………………………………………………………………….
  Măi, popor, ce zici de asta? Ți-era rău de la stomac cu PESEDEUL, de ziceai toată ziua-bună-ziua, când îți băga reporterul de teren microfonul sub nas: „Așa nu se mai poate!” Zău, 66,09% ? Nu se mai putea cu CIUMA ROȘIE, dragă? Da’ cu ăștia, cu care te-a-mbiat pe matale Rareș Bogdan, că-s cei mai buni și cei mai competenți, mai poți? Sigur, dragă! Eu te sfătuiesc să nu renunți la ei, ci să aplici ștampila, cu sete, pe săgeata cea virilă, cu vârful în sus… Eh, zic și eu, poftim! atunci când o fi să mai avem alegeri în România, că nu se știe când mai pică sezonul electoral în cincinalul ăsta… Sau nu mai e săgeata așa virilă ci s-a cam blegit? Mmmm? Că de la mine așa se vede!

  Cum, Rareș, mamă, n-ai dat nici un comunicat până acum? Nu pot să cred… păi tocmai tu, în care cred atâția cetățeni cumsecade, tocmai tu la care se uită lumea cum se uita odată la „războinicul luminii”, să rostești pentru fanii tăi doar un singur cuvânt:„IN-AD-MI-SI-BIL”, ca și cum n-ai avut habar ce buboi se coace de niște zile bune, rotunjor și lustruit, gata să plesnească, la matale în partiduleț? Căci partid nu pot să-i mai spun de-acum, că râde lumea! Cum ziceai? Că vrea populația alegeri anticipate și că moare de dorul lor și să vă voteze cetățenii, să iasă masiv și să vă ștampileze cu drag, deoarece acum nu puteți să faceți nimic, că n-are Klaus decât guvernul, serviciile și „justițea” LUI, nu și Parlamentul LUI… dar când l-o avea… atunci să te ții! Și tocmai când ai convins o sumedenie de prostovani că pleșuvului tichia de mărgăritar îi lipsește și-ați propus voi un premier la mișto, na! problema! Ăla, de groază că Parlamentul l-ar putea lua în serios și ar putea avea impertinența să-l și voteze pozitiv, și-a luat la subsuoară „lucrurile fantastice” care-i așteptau pe români și cele enșpe bugete construite pe balcon din piese LEGO și a tăiat-o!

  Turcan, fată, bine că măcar matale în calitate de vicepremier-demis-și-interimar-cu-visuri-de-viitor-vicepremier-deplin, ai ieșit cu un comunicat superb, ca să ne explici de ce anume a zis Cîțu Vasilică: „Hai, măi popor, că am glumit, și eu și președintele… doar nu credeați că m-a desemnat pe bune să formez un guvern. Cine, măi? Eu? Noi am făcut decât un-spirit-de-glumă-la-un-șpriț-de-vin, să ne mai râdem, că prea eram crispați!” Căci fără comunicatul tău, Raluco, n-aș fi bănuit că PESEDEUL e de vină pentru cât sunteți de impotenți și de iresponsabili. Da’ tu, fată, m-ai luminat:

  „Da, PNL își asumă să treacă România de această criză și știe cum să facă acest lucru. România are nevoie de stabilitate, iar gestul responsabil al lui Florin Cîțu dovedește că interesul public este prioritar. PNL este singurul partid care poate asigura guvernarea României până la alegerile la termen. Sigur, nimic nu mă mai miră la PSD, dar sper ca măcar acum, în plină pandemie de coronavirus, să renunțe la jocuri și șicane politicianiste și să înțeleagă că siguranța și sănătatea românilor sunt mai presus de orice. Nu ajungeam aici dacă nu determinau demiterea Guvernului pentru că am vrut să introducem alegerile în două tururi pentru primari -o cerință a întregii societăți!”

  A-ha-ha, PESEDEULE nenorocit! Adică ai dat matale jos din cotigă, în cârdășie cu alte partide și partidulețe din Parlament, bunătate de Guvern Orban? Păi, și de ce-i rău că ai procedat așa? nu ăla era PLANUL A, despre care ne informa Klaus cu dantura-i nesfârșită la vedere, că merge ca uns? Și că dacă nu se obțin alegeri anticipate, totuși, cu PLANUL A (rânjet panoramic, cu canin sclipind grațios) are el și PLANUL B, la fel de genial ca PLANUL A?

  Văd că la proba „Ce făcuși, Bobiță?” PENELEUL funcționează perfect! Toți „comunicatorii ” de forță ne lămuresc că desemnarea lui Cîțu a fost o glumă… bănuiesc că ei n-au înțeles încă răspunsul Curții Constituționale… sau așteptă cele două luni regulamentare în care să silabisească nea Klaus textul, după care urmează cele șase luni care-i sunt necesare pentru a înțelege ce-a citit, ca să le spună și lor despre ce e vorba în propoziție?

  Îți place, popor, președintele tău? Îți place ce-ai ales? Ai lăcrimat astăzi când rostea „dragi români”, cu glasul ăla care-mi întorcea mie stomacul pe dos, după ce și-a bătut joc de tine, fără nici o reținere, pricopsindu-te cu niște premieri în bășcălie și cu un guvern ca un disc vechi, ce repetă, hârșit, mereu și mereu aceeași frază muzicală, plină de paraziți? Acești incapabili și inconștienți periculoși nu s-ar fi cocoțat în palmier pentru ca de-acolo să arunce cu nuci de cocos în tine, Românie, dacă nu ți-ai fi pus tu spinarea la dispoziția lor, pentru ca urcușul să le fie mai comod!

  A! și să nu uit! Cetățenii ăia cu frezele moțate pe mijlocul craniului și rași pe laturi, care se buluceau în Vama Nădlac și se înghionteau cu jandarmii acum câteva zile, să nu cumva să credeți că erau ăia care ne făceau nouă revoluție în 10 august, nu contează în ce an! Nuuuuu… M-a asigurat și Oana Dobre Dimofte (jurnalista aceea care a crezut că e cutremur de gradul 10 pe scara Richter, din pricină că așa a avertizat-o aplicația lui Moise Guran -deci, sursă de încredere) că nu pot fi aceia:

  „Am un sentiment de feeling că retorica trompetuțelor va porni de la ce se întâmplă acum la Nădlac. Așa că zic s-o spun preventiv. Nu, oamenii care refuză acum să respecte regulile și să intre în carantină NU reprezintă acea parte din diaspora care a stat ore întregi la coadă pentru a vota o Românie în care legea este respectată. Oamenii aceia care au votat în număr de aproape un milion la cele mai recente alegeri sunt exact opusul oamenilor care nu vor să respecte legea pentru a-și proteja semenii. Diaspora care a votat este cea care acum caută soluții umanitare pentru a-i ajuta pe cei din zonele cu probleme. Diaspora care a votat respectă, acum, în majoritatea ei covârșitoare, toate restricțiile legale.” (Oana Dobre Dimofte, FACEBOOK, 10 martie 2020)

  Aha! Deci buluciștii erau niște necivilizați, dragă, probabil ăia 0,02% care au votat cu CIUMA ROȘIE în diaspora. Că doar nu puteau fi academicienii, doctorii docenți și super-elevații cu care s-a pozat Rareș Bogdan, stând în umbra banner-ului cu M**E PSD!!!

  Apreciat de 5 persoane

 2. VIJULII MAI LUNGI, MAI DESE, CHEIA MARILOR SUCCESE!

  MOTTO: „De unde știe el că sunt sănătoși sau nu dacă nu-i testează?…. Nu lăsați coronavirus pe mâna lui Arafat! A avut Apuseni, a avut Siutghiol, a avut maternitatea Giulești, a avut Colectiv… vă rog, nu-i lăsati și CORONA!” ( Violeta Vijulie despre Raed Arafat, 8 martie 2020)
  …………………………………………………………………………………..
  Măi liberali, măi băieți… spuneți-i și Vijuliei când se schimbă macazul, ca să nu se mai facă de baftă în direct și la ore de vârf! Spuneți-i că acum Raed Arafat e MINUNAT! și nu mai e „băiatul rău” de acum două-trei luni, când ministrul Marcel Vela îl certa de-l lua mama dracului:

  „Să ne înțelegem! Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, nu facem doar paradă la televizor, ce grozav organizăm noi salvarea oamenilor și sâmbătă era să moară un copil. Din neglijență sau proastă organizare, să zic pe românește…Ce ați făcut, domnule Raed Arafat, de 20 de ani, să faceți rost de piloți? Nu îmi răspundeți, că știu! Deci avem elicoptere, avem medici, dar nu avem piloți. Dar avem oameni accidentați care mor. Români care mor pentru că noi nu avem piloți. Angajați piloți! Care e problema?” ( 31 decembrie 2019, ședința ministrului de Interne cu prefecții) .

  Na! că Violeta n-a știut că între timp Arafat s-a îndreptat și dânsa a crezut că e ordin de la partid să-l spurce în continuare… Adică, pe ea nimeni nu s-a gândit să o informeze că s-a schimbat câte ceva, pe ici-pe colo, prin părțile esențiale, din 28 noiembrie 2015, dată la care cumnatul Stelian Tănase scria pe blog:

  „Sigur că dr Raed Arafat (atunci ca și acum) este și era un excelent PR. Știe să-și livreze imaginea proprie și să apară într-o lumină f. bună. De ani de zile este una din vedetele mediatice. Are un cult al propriei persoane pe care îl intreține singur, dar la care participă mulți alții. Azi este unul dintre personajele controversate, pentru care nimeni nu mai bagă mîna în foc.”*

  Așa că, în ciuda „vântului schimbării” care-i ridica periculos poalele fustei, bătăioasa și inspirata Violetă nu a priceput apropoul ci a continuat să-l ia în serios pe celebrul George Mioc, editorialist la PODUL.ro care publica, pe 17 decembrie 2019 un cutremurător apel la ușuirea lui Arafat:

  „Au trecut șase săptămâni de la instalarea guvernului Orban, iar domnul Raed Arafat continuă să fie secretar de stat în ministerul de Interne.
  Se apropie momentul în care guvernul PNL va trebui să aleagă: este de partea sutelor de mii de români care au ieșit în stradă în noiembrie 2015, după cumplita tragedie de la Colectiv, sau de partea grupurilor de interese care-l susțin pe Raed Arafat?
  Raed Arafat a devenit un simbol.
  Un simbol al morții și al eșecului statului român.
  Nu am uitat dezastrul intervenției din munții Apuseni, când Aura Ion a murit de frig, așteptând salvatorii.
  Nu am uitat accidentul aviatic de pe Sutghiol, când salvatorii s-au dus în misiune cu o barcă nefuncțională.
  Nu am uitat tragedia de la Colectiv, când guvernul Ponta a blocat trimiterea la tratament în străinătate a marilor arși, deși știa că în România sunt zero condiții – zero! – să fie tratați corespunzător.
  Domnule Orban, poate știți sau nu, dar Raed Arafat conduce sistemul de intervenții de urgență de peste 11 ani. Băsescu, Cioloș și chiar și Dragnea s-au confruntat cu el. Toți au pierdut, iar Raed Arafat a rămas stăpân absolut al sistemului de stat pentru intervenții de urgență. Aveți curajul să-l dați jos pe Raed Arafat, domnule Orban? În fața cui răspundeți: a românilor sau a grupurilor de interese din spatele doctorului Arafat? De aceste răspunsuri s-ar putea să depindă cariera dvs. politică.”

  Ei, aici, la sfârșit, avea dreptate și Mioc… să vedeți ce frumos ar fi depins cariera politică a lui Orban de această decizie istorică, pe care a evitat-o din motive de murmur în opinia publică și de CORONA, punând o frână cu un mare scrâșnet din dințișori!

  Căci ce s-ar fi făcut ei, băieții, când ar fi ieșit la conferință de presă cu un lung șir de „ngî” și „nga”, fără Arafat și Străinu-Cercel? Pe când așa, uite ce mândri și ce siguri de sine au stat Vela („ti amo, Raed! am glumit când voiam să te dau afară”) și Costache (premiant, pianist și campion la ju jitsu dar și la alergarea vitejească spre lift de teama întrebărilor incomode), între cei doi repudiați!

  Violeto, râd ăștia de tine! Cred că au pus un pariu și apoi au cântat, veseli, în jurul mesei: „…foaie verde pe de rost/ să vedem cine e prost/ cine este cel mai prost, măăăăi…!!!” iar tu te-ai grăbit, fată, să răspunzi apelului!

  Ei, nu fi tristă pentru un mic eșec de comunicare, lasʹ că te vor alege primăriță cetățenii Sectorului 3, cu cățelul liberal Nieve, cu tot, însuflețiți de superba ta urare:

  „Am dăruit flori doamnelor. Echipa a fost completă cu Nieve, cățelul liberal! O primăvară frumoasă pentru oameni și câini!”( 8 martie 2020, pe FACEBOOK)

  Am privit atent fotografia. Cățelul Nieve părea, într-adevăr, cel mai liberal dintre liberali, dragă!
  ……………………………………………………………………………………….
  (*NOTĂ: Am postat textul lui Stelian Tănase așa cum a fost publicat. Eu cred că Stelian Tănase e un „îndoielnic alfabetizat” deghizat în: „…scriitor, eseist, istoric, politolog, publicist, scenarist, regizor, realizator de televiziune și analist politic român.”, așa cum este prezentat de WIKIPEDIA. Iar dânsul depune necontenit eforturi pentru a-mi confirma această opinie. De exemplu: „…cult al propriei persoane pe care îl intreține singur, dar la care participă mulți alții…” e o bomboană de formulare, cu un moț baban deasupra!

  Apreciat de 3 persoane

  • Eu când mă uit la V.V. văd un robot umanoid programat să turuie. Nu contează punctele de vedere sau argumentele celorlalți, pentru că robotul umanoid nu merge decât conform programului. Vă rog să-i urmăriți figura și expresia privirii și veți constata ca și mine că seamănă cu un robot umanoid.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Proaspta ! Frige !!!

  „În contextul numărului crescut de solicitări venit din partea pacienţilor cu patologie respiratorie, am decis să restrângem pentru o perioadă limitată programul de consultaţii în cazul pacienţilor adulţi cu patologie respiratorie acută pentru a putea asigura un flux optim şi a păstra în siguranţă pacienţii care se adresează pentru alte patologii. În cazul copiilor până în 18 ani programul nu a suferit modificări”, au transmis reprezentanţii MedLife pentru ZF. https://www.zf.ro/companii/medlife-vrea-pacienti-suspecti-gripa-tocmai-oamenii-au-nevoie-medici-decis-restrangem-perioada-limitata-programul-consultatii-cazul-pacientilor-adulti-patologie-respiratorie-acuta-cazul-copiilor-18977416?fbclid=IwAR0Yq_IhppsH9M_2GhK_9QO6J6LfOP-JijF1uaHRXxrAgqeMavbuBqlLmig

  Apreciat de 3 persoane

 4. Nu cred ca mai are rost sa discutam despre niste oameni (politicieni) in frunte cu un Varf, care au dus in derizoriu intr-un timp extrem de scurt problemele, provocarile si interesele acestei tari.

  Apreciat de 2 persoane

 5. Bine punctat. Și încă multe alte greșeli făcute în acest răstimp de proastă guvernare. Numai că noi cei multi, vom suporta consecințele. La cât de nepregătite sunt autoritățile, la lipsa unei strategii în asemenea situații de urgență, nu putem decât să ne apărăm așa cum știm mai bine. Dumnezeu cu noi toți.

  Apreciat de 1 persoană

 6. D-LE NASTASE NICI NU ARE CU CINE SA GUVERNEZE…NU VEDETI CE INCAPABILI…UITATIVA LA MINIST SANATATII CE MORMAIT SI CE SLAB PREGATIT ESTE…DA PROBABIL TOT PE ORBAN O SA-L NUMEASCA PT CA SARACUTUL DE EL A FOST  SOMER F MULTI ANI SI ACUM LUPTA SA-I DEA SI LUI UN LOC DE MUNCA …UITATIVA LA ORBAN CIT DE AERIAN ESTE LA FEL SI ECHIPA ;LUI…IN FRUNTE CU CIO;LANIS SUNT DE RASUL CURCILORRRRRRRRRRRRRR NE ESTE RUSINE CU ASA OAMENI IN FRUNTEA TARIIIIIIIIIIIIIII

  Apreciat de 1 persoană

 7. Cîțu, după ce a postat pe rețeaua lui de comunicare cele două motive pentru care a renunțat la investirea sa ca Premier și ,probabil, certat de ai lui pentru că s-a dovedit un mare nătărău astăzi, a venit cu al treilea motiv: a renunțat, pentru că n-a vrut să fie votat de PSD, ca și cum ar fi fost investit fără voturile pesediștilor. Astfel, s-a dovedit definitiv că este super nătărău, pentru că ne crede naivi, ca și cum românașii ar spune: câtă demnitate are acest om! Nu vrea voturile pesediștilor!
  Trăim vremuri de SF Președintele cu nomenclaturiștii lui se joacă de-a politica. Aseară, am făcut comparație între discursul său și al lui Macron. Macron a avut un adevărat discurs politic: a început cu mulțumiri, a continuat cu solidaritatea și responsabilitatea cetățenilor, a vorbit de grija față de oamenii în vârstă, de rolul studenților de la medicină, doctorilor pensionari, fundațiilor în activitatea de voluntariat, în combaterea coronavirusului, finalizând cu măsurile economico-social și cu cele de ordin administrativ. Astfel, a mulțumit pe toată lumea. Ce a făcut Cîțu astăzi, după ce a venit cu a treia motivare? A criticat legile propuse de PSD și votate de Parlament, care vin în sprijinul populației, ca fiind populiste.
  Președintele ne-a anunțat că Premier va fi tot Orban aflat, deocamdată, în izolare, probabil cu întreg Guvernul.

  Apreciat de 5 persoane

 8. O alta culme a arogantei a acestor netrebnici. Toata „ciuma galben-portocalie” s-a autoizolat ca vezi Doamne toti au dat mana cu „afiliatul” Chitac, iar sarcina ingrata a investirii noului-vechiului guvern ii revine „ciumei rosii” & Co, culmea neobrazarii acestor ciudati care joaca pe degete situatia actuala si viitorul Romaniei.

  Apreciat de 2 persoane

 9. Președintele minte: ne spune că a existat, din partea partidelor, o singură propunere de Premier.Unii lideri politici ne spun altceva.
  L-am auzit și pe Chițac. A preferat să-și infecteze colegii, nu să- ignore, prin aroganță! De asemenea, a participat și la o întrunire cu femeile, cam 400, de 8 Martie. Guvernul partidului său dăduse niște restricții, privind adunările publice. Și ce făceau liberalii, în această perioadă? Se întâlneau cu alegătorii și erau preocupați de alegerile locale. Ăștia ar trebui legați și trimiși la Socola!

  Apreciat de 2 persoane

 10. Klaus-mouse a zis acum câteva zile că Guvernul PNL a făcut niște reforme: reforma infrastructurii, reforma educației, reforma administrației, reforma sănătății…
  N-o fi știind sensul cuvântului reformă? O fi zicând că e o schimbare de formă, re-formă?
  Dacă e așa, sigur, Veoleta de la Munci a făcut o re-formă: a dărâmat ghișeele din casele de pensii…Dar cred că doar a intenționat, n-a re-format nici asta, fiindcă a venit covidu peste ea, și a trebuit să mențină ghișeele, ba să facă ghișee și unde nu erau…

  Apreciat de 2 persoane

 11. Din păcate am avut dreptate! Păpușarii lui iohannis și ai liberalilor lui, au ajuns exact la situația de a propune alternativa răului:
  – Dacă nu votați Guvernul propus – mențineți țara în nesiguranță tocmai când a venit pandemia și se anunță creză economică.
  – Dacă votați Guvernul propus – susțineți inițiativele legislative promulgate prin OUG. Spre bucuria UDMR, primarii vor fi aleși în două tururi de scrutin.
  Se face și un rxercițiu de forță prin SFIDAREA PARLAMENTULUI ȘI A CCR prin nominalizarea repetată a lui orban, dar cine și cum să-l pună la locul lui pe iohannis !?!
  Cumva UE ? Adică Germania! Mă apucă rîsul.
  Cumva Ambasada USA + care s-o mai găsi? Imposibil! Acolo-i centrul de comandă.
  Cumva cele 15 Asociații ale Evreilor din USA ? Ei, mă mai comit și eu, din când în când, câte un banc tragi-comic.

  Apreciat de 1 persoană

 12. Adineauri am auzit ultima cifra de mortalitate pe Coronavirus, din Italia.S-a ajuns la 250 morti per zi.

  Daca Romania sta in aceeasi blegitate civica viitorul nu suna bine.Probabil numai norocul, sau poate genetica, ne poate scapa de ceea ce vedem prin Italia.

  Criza politica nu intereseaza pe nimeni, din ce-am observat, nimeni nu intelege insa panica pentru numiri de guverne.”Nu e panica man!”, spune un cantec, film sau reclama.Timpul le rezolva pe toate.

  Astazi au fost 20-22 de grade Celsius afara, si, absolut oriunde priveai, vedeai oameni relaxati si fara griji la plimbare.Fiind o zi frumoasa lumea a profitat, mai ales tinerii si copii, de timpul liber, pe care l-au petrecut impreuna, aproape.

  Romanii discuta relaxat pe banci, in fata scarilor de bloc, pe subiecte variate, ciorchine (cu catel si cu purcel), copiii alearga prin parcuri si pe alei – joaca mingea, alti cetateni stau la cozi la bancomate si stranuta voios in pumni, in timp ce multi altii se inghesuie prin supermarketuri sa cumpere hartie igienica.Cei care s-au intors recent din Italia spun glume cu berica in mana, se sarbatoreste revenirea, e voie buna.Autobuzele de tip rata sunt pline ochi, in timp ce altii calca molurile, a inceput uichendul.Cuvantul Coronavirus il auzi doar in glumele celor de pe langa carciumi, glume rostite de oameni trecuti de 60 de ani, cu rachia in mana, varsta la care se presupune ca intelepciunea e deja formata.

  Nu exista absolut nicio o preocupare pentru a-l proteja pe cealalt.Am vazut o singura persoana cu masca, una singura, toata ziua, si in acealsi timp, N insi care tuseau fara sa puna mana la gura macar, in mijloacele de transport in comun.,
  Avand in vedere ca oamenii ignora practic toate avertismentele oficiale, se poate presupune ca norocul e baza.

  Dupa ziua de azi pot spune cu convingere ca pentru romani coronavirusul exista doar la TV si la Radio.

  Daca cineva isi imagineaza ca exista panica in alt loc decat la supermarket, panica generata de probabilitatea disparitiei hartiei igienice ieftine si a uleiului, se pacaleste.

  Oamenii se comporta in exact acelasi mod in care o faceau si inainte de aparitia Coronavirusului.
  Deci populatia nu e panicata de virus, pentru unii e doar o gripa.

  Discutiile despre constitutionalitatea propunerii/repropunerii sunt doar discutii care intereseaza un numar mic de cetateni.Cata vreme omul/pietonul nu da doi bani pe sfaturile in legatura cu acest virus, virus ce in multe cazuri e mortal, de ce sa mai vorbim de norme constituionale incalcate sau fortate.Cred ca Romania e un caz inchis si numai o forta divina ne mai poate trezi din somnul de moarte..
  A disparut inclusiv instinctul de supravietuire, iar inconstienta pare generalizata.

  Trebuie privita si partea plina a paharului, cineva isi va asuma ceea ce urmeaza pe urmatoarele 2 luni.Romanii vor beneficia de ceea ce au votat pana la urma.Daca ne tragem din italieni viitorul nu suna bine.

  Apreciază

 13. Am vazut la TV niste romani dusi cu forta la centre de carantina, tipind la politistii care ii pazeau sa nu plece ca nu le da nimeni de mincare. Oare Ludovicul lui Iohannis are ce papa la Vila Lac 1?
  Cred ca acum asistam la teste adevarate despre empatie si calitatea materialului uman al conducatorilor…de exemplu, magazinele sunt golite cam peste tot in Toronto si imprejurimi, iar dl. Trudeau s-a autoizolat, inclusiv sa asigure cetatenii simpli ca el asigura cetatenii ca nu vor muri de foame. Suntem ca pe vremea comunismului aici. Nu stim cind se baga…stam insa la cozi.

  Apreciat de 2 persoane

 14. Din păcate, asistăm la un eșec al democrației românești. Pur și simplu poporul român (cu excepții nesemnificative și/sau fără impact) este lipsit de discernământ socio-politico-cultural.
  Sistemul imunitar al poporului român este mult mai permisiv la manipulare, decât la viruși cu coroane efemere
  Nu are sens să consumăm energie judecând, criticând, persiflând, etc, chipurile și gesturile politicienilor care se dovedesc invariabil palizi epigoni ai iluziilor noastre. Practic, nu facem altceva decât să argumentăm adevărul cuprins în sintagma cu valabilitate universală – ,, A-ți da cu Elon Musk în ….” ( update la sec. 21).
  Cum spuneam, România are nevoie de o criză adevărată, care să cearnă, în toate sensurile posibile. Doar așa nația se va putea regenera și întări. Altfel vom dispărea pe nesimțite de parcă nici n-am fi fost.

  Apreciază

  • Exagerezi! Votul din mai 2019 a fost trucat! Ai uitat că dragnea A ANUNȚAT ȘI S-A ȚINUT DE CU VÂNT ȘI NU A FĂCUT ÎNNUMĂRAREA PARALELĂ A VOTURILOR ?!
   „Problema este că PSD-ul a fost decapitat și cine nu-i în pușcărie este este bălăcărit (de s-a speriat chiar și Bizonu’) ca nu cumva să fie iar activ.
   Oamenii scoși în față de dragnea sunt aleși să fie ….. . Oprișan care se lupta cu sistemul se pare că a fost îmuiat, Andronescu a fost mereu numai un bun soldat, în ranița căruia Dumnezeu n-a pus și bastonul de mareșal. Cu alde Ciolacu și Manda plus reprimitul tudose, intrigantul cu mai multe cute pe față decât pe materia cenușie, nu sunt cine știe ce șanse. Doar Firea este încă un reper, dar nu înțeleg de ce nu-l sprijină pe Șerban Nicolae, care ar mai fi de luat în seamă.
   Eu sper ca, totuși, oferta lansată de cuplul Năstase – Cozmâncă, la care l-aș adăuga pe Alexandru Athanasiu, va fi valorificată de „cineva”!!!

   Apreciat de 1 persoană

 15. Trei lideri ai PNL au fost depistați cu corona virus, ei luând parte alături de Chițac la aceleași activități. Îmi pun o întrebare: ce ar fi fost, dacă un lider PSD ar fi dat dovadă de inconștiență și s-ar fi expus în public, răspândind acest virus? Ar fi fost un prilej de a reactiva noua lozincă ,,PSD ucide !”, care, de curând, a înlocuit-o pe aceea ,,Corupția ucide!” Eu zic: întotdeauna trebuie să fim atenți la ce spunem, pentru că se pot întoarce împotriva noastră, ca un bumerang, răutățile pe care le aruncăm în vânt, de dragul de a ne înfrânge adversarii, prin mijloace mizerabile!
  Mi-am amintit un interesant document referitor la măsurile luate în perioada ciumei dintre anii 1660 și 1664, răspândită în urma atacului Sibiului de către armata lui Gh. Rakocsi . Acestea erau remediile epidemiologice impuse atunci:: ,,Se închid graniţele, interzicerea corespondenţei, schimburilor comerciale, locuitorii nu părăsesc oraşele, străinii sunt supravegheaţi atent, incinerarea deseurilor. Remedii populare pentru vindecare: cataplasme din făină cu miere, oţet, cărbune, incizia pustulelor, pansare, cicatrizante. Scrisorile şi monedele sunt stropite cu oţet, la răspântii ard focuri purificatoare, casele sunt dezinfectate cu parfumuri şi pucioasă, locuitorii oraşelor umblă pe stradă cu o mască în formă de cap de pasăre, având ciocul umplut cu plante aromate”.

  Apreciat de 1 persoană

 16. ,, După lupte seculare, care au durat” 38 de zile, România a devenit o țară nor-ma-lă, așa cum și-a dorit-o Președintele. Avem un Guvern aflat, cu majoritatea membrilor, în izolare ( dintre care unii miniștrii au fost respinși în comisii) care ,echipați cu costume de protecție, vor jura credință patriei, în fața Președintelui super normal,

  Apreciat de 1 persoană

 17. Pandemia coronavirus: Globalistii arunca undite spre Natiuni cu momeala “vaccin”. Vor sa stoarca profit din criza. Esec anuntat: Nimeni nu-i ia in seama!

  Coroborarea analizelor epidemiologice privind cauza coronavirusului cu evenimentele politico-militare din epicentre duce catre concluzia ca acesta este o productie omeneasca, in scop de crime devastatoare impotriva umanitatii, printr-un razboi biologic camuflat.

  Suspiciunea rezonabila, tinuta in tacere din motive de “corectitudine” politica, vizeaza Globalismul drept factor cauzator si responsabil de infectarea Natiunilor. Exista un sir neintrerupt de abominatiuni rasiste ale Globalismului, care strabate ca un fir rosu istoria Lumii. Tintele sale sunt Natiunile, pentru a le jefui de resurse si a le face sclave.

  Este inadecvat sa analizezi ce face Globalismul sau sa vorbesti despre cum isi alege mijloacele si le leaga de scop in termenii clasici de strategii si tactici. Aceasta deoarece nu avertizeaza asupra a ceea ce le este specific, inselaciunea si raul, din care isi trag profitul. Corect este cuvantul viclenie.

  Printre cele mai recente viclenii ale Globalismului se numara punerea in unditele pe care le arunca spre Natiuni a momelii “vaccin” anticoronavirus. Trei undite au fost deja lansate, de pe platforma de ideologii pretins exceptionaliste, ale reputatiei stiintifice medicale si salvarii de vieti.

  Una dintre acestea are prinsa in ac stirea referitoare la izolarea cu “succes” de catre canadieni a “agentului patogen care a provoacat epidemia de covid-19.” Israelienii au pus in carlig anuntul atragator ca „au conceput un vaccin oral”. A treia apartine britanicilor, care “au testat cu succes pe soareci un vaccin impotriva coronavirus covid-19.”

  Ultima este contradictorie, spre neverosimila. Liliecii, despre care s-a spus ca sunt sursa virusului si pe care chinezii ii mananca drept delicatese, sunt soarcei cu aripi. Ei sunt imuni la coronavirus. La fel ca sobolanii care au raspandit ciuma. Evident, nu se fac teste pe imuni. Nu sunt de incredere. Se speculeaza oare reducerea si disparitia naturala sezoniera a epidemiei, din cauza incalzirii vremii?

  Ori poate ca pentru autoprotectie au de mult vaccinul, inainte de diseminare, la care in paralel cu virusul s-a lucrat zeci de ani? De ce oare numai din aceste medii au aparut stiri “victorioase” despre covid-19? Daca Globalistii vor sa stoarca profit de pe urma pandemiei, esecul e anuntat. Nimeni nu-i baga in seama! De incredere va fi Elita in virusologie a Natiunilor. Ea va controla coronavirusul.

  Apreciat de 1 persoană

 18. Sa inteleg ca Romania nu are guvern doua saptamani din cauza prezentei la o sedinta a unui penelist purtator de Coronavirus ?
  Bode , Ministrul Transporturilor , vineri in vizita pe santierele foarte intarziate ale autostrazii Sebes – Aiud ( Ponta – Cretu in 2013 pentru cine isi aminteste ) , primeste ordin de la sefi sa se ” autoizoleze ” in plina vizita deci este obligat de Tampenia de la Cotroceni sa nu plece de la lotul 1 , vizitat , la lotul 2 si sa ” termine ” vizita ?!
  E ceva de o prostie iesita din comun .
  Macar lotul 1 pe care l-a vizitat daca ar fi terminat si supravegheat pentru terminare anul asta , ar insemna bani cheltuiti alocati Romaniei pana in 2020 si eliberarea altor bani pentru alte investiitii ( sunt cei 17 km facuti cu caruta la 1 decembrie 1918 de la Sebes si Lancram la Alba Iulia de Lucian Blaga si fratele lui Liciniu , intoarcerea pe langa cimitirul unde dormea tatal lor ” ah , daca ar sti Tata ” si copilul in seara cu ” Romania dodoloata ” ) .
  Cine va semna contractul pentru sectorul Curtea de Arges Pitesti al autostrazii Sibiu Pitesti si pentru Biharea Chiribis ( Marghita ) al autostrazii Transilvania in urmatoarele 10 – 14 zile ?
  Virusul ?
  Stiu imbecilii lui Iohannis ca ministrul Culturii francez si seful de cabinet al lui Macron sunt infectati cu Coronavirus ?
  Altfel , amuzant tabloul dat de ” Diaspora ” din Italia , cu 4 clase , a lui Basescu si Iohannis , la Nadlac si in tara …

  Apreciat de 2 persoane

 19. Democratia kaput ! Curtea Constitutionala si CSM sunt consultative pentru bestia cu chip de om. Sa vedem cine mai merge la alegeri, s-a dovedit ca nu ne ajuta cu mare lucru, Ciolanis va numi tot pe cine vrea muschii lui … A inceput dictatura securistilor, lingatorii de scuipati vor conduce tara, ne vor da lectii de moralitate, ne vor baga in puscarie, cum s-a mai intamplat, istoria se repeta. Traiasca prostia si imbecilitatea, doar de asa ceva vom avea parte de acum inainte, sa va asteptati la ce este mai rau, nu-i mai poate opri nimeni.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.