„Un savant român sub supraveghere informativă. Cazul Dimitrie Gusti”

Fundația Europeană Titulescu – Centrul de Cercetare organizează marți18 februarie 2020, începând cu ora 16:00, lansarea cărții:
 
„Un savant român sub supraveghere informativă. Cazul Dimitrie Gusti”
 

Autori: Ilie BĂDESCU, Ioan C. POPA

Invitați:

Dr. Ion CONSTANTIN – istoric

Conf. dr. Mihai MILCA – sociolog

Corneliu VLAD – analist politic, publicist

Dr. Ioan C. POPA – coautor al cărții

Prof. dr. Ilie BĂDESCU – m.c. al Academiei, coautor

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu

 

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și SIF MOLDOVA și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

11 gânduri despre “„Un savant român sub supraveghere informativă. Cazul Dimitrie Gusti”

 1. 1.
  https://apadanafreedomfoundation.org/japans-recession-risks-grow-as-economy-skids-in-fourth-quarter-virus-clouds-outlook/

  Economia Japoniei s-a redus în ritmul cel mai rapid în ultimul trimestru, din ultimii șase ani, în condițiile în care majorarea impozitului pe vânzări de anul trecut a atins cheltuielile pentru consumatori și afaceri, subliniind o perspectivă fragilă agravată de creștere a riscurilor de coronavirus.

  Analiștii spun că extinderea epidemiei, care dăunează producției și turismului, ar putea submina creșterea în trimestrul actual și a împinge Japonia în recesiune – definită drept două sferturi drepte de declin.

  „Există o șansă destul de mare ca economia să sufere o altă contracție în ianuarie-martie. Virusul va afecta în principal turismul ( întrările ) și exporturile, dar ar putea influența și consumului intern destul de mult ”, a spus Taro Saito, coleg de cercetare executiv la NLI Research Institute.

  „Dacă această epidemie nu este stopată până la Jocurile Olimpice de la Tokyo, daunele aduse economiei vor fi uriașe”, a spus el.

  2.
  Opoziția 24
  economie

  RECESIUNEA vine! Figuri catastrofice la Daimler și de afaceri!

  Economia Germaniei este în impas și toate semafoarele sunt în recesiune. Industria auto și inginerie mecanică sunt deja în recesiune și vor urma și alte industrii. Datele economice actuale cheie sunt rele și se slăbesc în continuare. Numerele actuale de la Daimler confirmă această tendință.

  Apreciat de 2 persoane

 2. NU VREM ȘCOLI, NU VREM SPITAL / VREM CÎȚU-INTERCOSTAL!

  MOTTO: „Na-ți miliție! Na-ți scumpetea scaunelor pentru oamenii muncii din toate țările!(…) Na-ți fire cărunte-n barbă! Na-ți pe DRACU’N COASTE!” (Ostap Bender către Vorobianinov, trăgându-i o lovitură seacă și dureroasă între coaste, pentru cheltuirea nesăbuită a banilor „asociației”; Ilf și Petrov, DOUĂSPREZECE SCAUNE)
  ………………………………………………………………………………….
  Noi așa un băiat extraordinar cum e Florin Vasile Cîțu la ministerul Finanțelor n-am mai avut până acum, trebuie să recunoaștem… dacă el n-ar fi existat, PENELEUL, harnic, ar fi trebuit să-l proiecteze și să-l construiască într-un atelier de creație din „bube , mucegaiuri și noroi”, vorba lui Arghezi, căci societatea românească avea nevoie ca de aer nu numai de teoriile sale mărețe ci și de curajul său nezdruncinat pentru a le pune în practică!

  Deși Florin Vasile Cîțu și-a expus pe larg opiniile de viitor ministru al Finanțelor încă din 2018, România adormită a aflat, în sfârșit, despre ele în februarie 2020. Dacă îndrăznim o „căutare” pe NET, vom vedea că interviul emblematic pentru viitorul ministru este datat în noiembrie 2019… E inexact, cetățeni, inexact… interviul vizionarului Cîțu s-a produs pe data de 8 martie 2018, în platoul ADEVĂRUL.ro. Și a fost ca un seism de magnitudine moderată, clătinând ușor plăcile tectonice, dar prevestind un alt cutremur, uriaș, care să termine treaba și să așeze plăcile într-o poziție total fantezistă, în anul de grație 2020.

  Ia fiți un pic atenți aici:

  „Eu cred că ar trebui să terminăm cu această propagandă, adică SĂNĂTATEA ȘI ÎNVĂȚĂMÂNTUL – PRIORITATEA ZERO în România. (…) Când vorbim de ele în România, nu vorbim de reforme, ci de salarii mai mari. Vedem că aceşti bani au intrat în sectoarele respective, dar nu se văd. E momentul ca România să-şi pună prioritatea zero sectorul privat. Adică partea aceea care creează bunăstare!” a spus relaxat, calm și cu pupilele mărite, domnul Cîțu în interviul respectiv.

  După care ne-a dat și direcția de urmat:

  „Trebuie să muncim mai mult. România nu-şi permite azi să stea o lună acasă, plătit, în condiţiile în care suntem aproape cea mai săracă ţară din Europa. Un sector privat puternic aduce competiţie în sectorul de stat.” (interviu ADEVĂRUL.ro, 8 martie 2018)

  În 2018 viitorul ministru de Finanțe avea opinii foarte interesante și despre sistemul de pensii și vârsta de pensionare… doamna Violeta Alexandru, să vă luați notițe, vă rog:

  Florin Vasile Cîțu: „De-asta vă spun că trebuie dezvoltat sistemul privat, atât la pensii cât și la asigurări sociale… Când ies «decrețeii» la pensie România va intra în șoc … Trebuie să mărim și să egalizăm vârsta de pensionare și să dezvoltăm sistemul privat de pensii.”

  Redactor: „Ar fi liberalii pregătiți pentru această reformă? Ce facem cu cei care ies foarte devreme la pensie? Pentru că vedem că cei din sistemul de apărare publică, din servicii, s.a.m.d., din magistratură, pot și la 50 de ani să iasă la pensie, bine-mersi, în schimb alte categorii stau încă 17, 18 ani… ”

  Florin Vasile Cîțu: „Vedeți acest populism care naște monștri… așa cum vorbeam de impozitarea diferențiată așa avem și aici categorii care ies mai devreme la pensie și devin o povară pentru societate. Trebuie eliminate aceste excepții din societate și toată lumea trebuie să fim responsabili, să fim adulți în societate, toți să ne ducem responsabilitatea până la capăt…”

  Deci, cetățeni… eu aș vrea ca domnul Cîțu să-și pună în aplicare aceste planuri, acum, că sunt liberalii la putere, și să facă din polițiști, din angajații serviciilor secrete și din magistrați, în sfârșit! niște „adulți în societate” și să-i trimită pe toți la pensie, fie bărbați, fie femei, la 65 de ani. Să-i facă CETĂȚENI RESPONSABILI pe iresponsabilii ăștia care trag societatea înapoi… că doar n-o să lase să se perpetueze populismul pesedist! Credeți-mă, nu e târziu: eu abia aștept să se întâmple!

  Ca să nu mai spun de felul matur și responsabil în care domnul Cîțu avea de gând, încă de pe-atunci, să rezolve problema colectării taxelor și impozitelor:

  „Această atitudine ostilă, urâtă, ticăloasă a PSD-ului împotriva sectorului privat… Numărul controalelor ANAF a crescut… această ofensivă asupra sectorului privat trebuie să se oprească. CNA ar trebui desființată… CNCD -o altă istituție care trebuie să dispară… Să facem reorganizarea ANAF și SĂ TRANSFERĂM COLECTAREA CĂTRE SECTORUL PRIVAT… se poate face mult mai simplu, cu obiective clare…”

  I-auzi, cetățene! I-auzi, antreprenorule! Păi, n-ar fi mișto ca să se transfere colectarea la RECUPERATORI PRIVAȚI? Ce poate să vi se-ntâmple? Întâi, prin firme particulare specializare în evaluarea stresului veți primi două-trei-zece telefoane pe zi, de la diferite numere… niște angajați, evident, privați, cu voce plată, vă vor informa ce datorii aveți la Stat și vă vor presa să le plătiți, aveți sau n-aveți bani… După care, dacă nu reușiți, Statul Liberal poate coopta diverse clanuri interlope, care, iată! vor ieși din zona neagră și vor fi integrate în societate, având angajați musculoși cu salarii decente, în funcție de banii recuperați… Băieții ăia se pricep… mai întâi îți dau peste cap câte un deget… ce mare scofală… abia după aceea, dacă te sumețești și tot nu-ți plătești datoriile, ai onoarea de a-ți rupe o mână sau un picior!

  Asta e partea de colectare… la partea de control, a zis Orban că ANAF-ul va avea ca sarcină SĂ CONTROLEZE TOATE FIRMELE DIN ROMÂNIA măcar o dată pe an! Să nu-mi spuneți că nu vor avea și băieții ăștia „plan de amenzi”, că doar nu suntem naivi! Și, uite-așa, statul PENELIST va fi ca un părinte bun pentru mediul privat, care va produce zbârnâind, mai ales că băieții o să-i taie și toate zilele libere ( Paști, Crăciun, Anul Nou, Ziua Națională… etc.) tocmai pentru a munci mai eficient, fără pauze și dezmăț!

  Dragi cetățeni ai României, Cîțu nu a spus chestiile astea acasă, cu plapuma-n cap, ca să nu-l audă nimeni… ci și-a expus în mod public opiniile, cu mult timp înainte de a fi uns ministru. Adică, vreau să spun că de prin 2018 maimuța avea unele idei -doar că n-avea brici! Acum însă, prin bunăvoința dumneavoastră de votanți responsabili, care creditați PENELEUL cu circa 35-40% în opțiuni pentru următoarele alegeri, s-ar putea să aibă și idei și brici! Dar nu știu dacă o să mai apucați să vă feriți gâtul când s-o apuca primata cea ghidușă, cu privire halucinată, să-l mânuiască!

  Apreciat de 4 persoane

 3. SUA intentioneaza sa reinfecteze plaga terorismului islamist? Donald Trump îi cere Rusiei să înceteze să susţină „atrocităţile” regimului Assad în Siria

  Discursul presedintelui american Donald Trump privind situatia din Orientul Mijlociu nu mai este de mult de referinta in abordarile internationale. Ocupatia militara americana si crimele de razboi ale SUA in regiunea araba si islamica au decredibilizat masiv Casa Alba. La acestea se adauga asa-zisul “plan de pace” al liderului SUA, care de fapt este un anacronic si rusinos plan de apartheid privind poporul palestinian. El alimenteaza practic razboiul de suprematie al Israelului asupra palestinienilor si regiunii. Pe aceste precedente acuzatoare, interventiile discursive ale lui Trump privind zonele de conflict din lume, in care SUA sunt un factor cauzal istoric si demonstrat, sunt motivat apreciate ca fiind false, de natura orwelliana, cuvintele sale ascunzand fapte si intentii contrare. In acest joc trumpist inselator cu opinia publica internationala, se inscriu si declaratiile manipulatoare privind situatia din Siria. La rigoare, analize de netagaduit privind consecintele dorintelor si propunerilor lui Trump descopera ca in acestea se ascunde intentia de a reinfecta plaga terorista din Siria. Consecinta reinfectarii plagii teroriste pe trupul Siriei va fi de reluare inacceptabila a schingiuirii natiunii siriene, in profitul sionismului si globalismului. Preşedintele american Donald Trump i-a cerut Rusiei, duminica, să înceteze să susţină „atrocităţile” comise de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad. În timpul unei convorbiri telefonice cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, Trump „şi-a exprimat preocuparea cu privire la violenţele din (provincia) Idlib” din nord-vestul Siriei – unde se afla cuibarite la sol ultimele focare de terorism jihadist – şi a făcut cunoscută „dorinţa SUA de a vedea oprit sprijinul acordat de Rusia atrocităţilor regimului Al-Assad”, a anunţat Casa Alba.

  Apreciat de 3 persoane

 4. https://www.archyde.com/fight-like-ferrets-in-a-pocket-as-the-eu-tries-to-close-the-brexit-checkout/

  Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a lăsat o gaură imensă în bugetul blocului de 75 de miliarde de euro pentru următorii șapte ani (2021-2027). „Și acum luptăm ca dihorii într-un sac”, a spus un diplomat al UE cu un oftat.

  În lupta bugetară există doi concurenți principali. Pe de o parte, există cei care se numesc cu mândrie „cei frugali” – Olanda, Austria, Suedia și Danemarca (deși există câteva îngrijorări în tabără pe care noul guvern de coaliție austriac, care acum este puțin verde, le are și că suedezii se înmoaie). Fiind cel mai mare contribuabil net, Frugalii a insistat pe un buget de cel mult 1% din venitul național brut al UE. Propunerea inițială a Comisiei Europene prevedea 1,1% – aproximativ 1,25 miliarde EUR în cei șapte ani.

  Apoi sunt „prietenii coeziunii”. “The friends of corruption, do you think?” spat out an EU diplomat from a frugal state.

  Cei 15 semnatari ai FoC sunt Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovacia, Estonia, Croația, Malta, Slovenia, Bulgaria, Cipru, Lituania, Letonia, România, Portugalia și Grecia.

  Dezbaterea este cu atât mai toxică, deoarece Comisia a propus ca fondurile de coeziune să depindă, de asemenea, în viitor de respectarea statului de drept de către statele membre. Este o zdrență roșie pentru taurii din guvernele naționaliste din Ungaria și Polonia, care se ceartă deja cu Bruxelles despre reformele lor judiciare.

  Fragmentarea dezbaterilor naționale face imposibil de spus ce se va întâmpla, a spus un al doilea oficial și chiar politica irlandeză este în criză după alegerile care au făcut din Sinn Féin cel de-al doilea mare partid parlamentar.

  Apreciat de 1 persoană

  • Marea Britanie s-a retras din birocratica UE din motive care le aparţin celor de la conducerea acestei făcături care aduce prea mult cu fostul URSS şi nici nu-i de mirare cîtî vreme aceleaşi minţi perfide le-au plăsmuit pe amândouă şi firesc ar fi ca pierderile să le suporte cei care au făcut posibil acest divorţ !
   Adică clica de la conducere şi cei ai căror reprezentanţi sunt ei ! De ce să plătească românii, ungurii, cehii, spaniolii şi portogezii pentru nişte scapeţi care au vrut să dirijeze, cu ce drept peste jumătate de miliard de suflete în numele cui, a ce şi pentru cine ?
   Dacă nu pot să asigure diferenţa ce ar fi trebuit să vină de la MB n-au decât să se mulţumească cu actualul buget care şi aşa este f.f. mare , nu să umble cu japca pe la noi !

   Apreciat de 1 persoană

 5. Dimitrie Gusti, mare om de stat, mare roman, mare patriot ! Fie-i amintirea si pomenirea vesnica ! Va doresc o dezbatere pe masura omului care a fost, Dimitrie Gusti. Toate gandurile mele zboara catre acest eveniment la lansarea acestei carti” Dimitrie Gusti sub supraveghere informativa” si catre auditoriul care va fi prezent, nu in ultimul rand catre Dl. Presedinte Adrian Nastase . Tuturor aleasa stima si pretuire! Miroslav, Botosani

  Apreciat de 1 persoană

 6. CAT DE NEMARGINIT ESTE TRECUTUL … SI CAT DE INFIM… ESTE PREZENTUL PENTRU VIITOR!

  TRECUTUL , OFERA TIMPULUI PREZENT UN NEMARGINIT SPATIU, IN CARE SAU DERULAT ANII, UNOR AUTENTICE VALORI UMAME, CE AU REPREZENTAT SI REPREZINTA , AUTENTICITATEA UNEI ROMANI DE ALTA DATA.

  UN GEST NOBIL,POZITIV, DE A RESCRIE SI A ALCATUI CARTI, IN CARE AI SANSA DESCOPERI… VIATA UNOR ROMANI , CU IDEALURI DIFERITE , TOATE ACESTE IDEALURI INEGALABILE , AU CREEAT UN TRECUT NEMARGINIT , CE NU POATE FI CONTESTAT!

  TIMPUL PREZENT , RAMANE DIN PACATE CU UN SPATIU GOL, RECE, MUCEGAIT, CE A FOST CREEAT INTENTIONAT, DE NONVALORILE PREZENTULUI , PENTRU A MARGINALIZA , VALORILE UMANE AUTENTICE, CE DORESC SA OFERE GENERATIILOR CE VOR CUNOASTE SI VOR TRAI VIITORUL, SANSA DE A RESCRIE LA RANDUL LOR , VIETILE UNOR POLITICIENI, ARTISTI SI NU NUMAI CARE NU SI AU VANDUT DEMNITATEA SI INDENTITATEA DE ROMAN.

  MULT SUCCES, DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , CU RESPECT SI SINCERITATE, MARIAN

  PS. CAT DE NEMARGINIT ESTE TRECUTUL…SI CAT DE INFIM POATE DEVENI PREZENTUL PENTRU VIITOR, DACA ACCEPTAM CONTINUITATEA UNOR GANDIRI… CE AU DEVENIT, MANIPULATE!

  Apreciază

 7. Astazi FET propune dezbaterii o carte interesanta, insusi titlul este unul foarte provocator. Se pare ca nimic nou sub soare in ceea ce privesc structurile informative.
  As dori sa-mi spuneti de unde se poate achizitiona aceasta carte.
  Supravegherea informativa, in esenta nu este una sa ne induca panica sau frica, este jurtificata si necesara in munca informativa, insa atunci ca aceasta este facuta fara noima in scopul de a distruge destine ca in zilele noastre folosita si-n scop politic, devine un ceva abject si de neconceput, nefacand cinste celor care activeaza in acest domeniu extrem de interesant, al muncii informative.
  Domnule presedinte al FET, in urma lansarii si dezbaterii pe marginea acestei carti, poate veti putea sa ne impartasiti cateva idei interesante si celor care nu vor putea participa la lansare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.