Guest post – Jaful de la Pilonul 2 de pensii

Jaful de la Pilonul 2 de pensii demascat de un fost ministru PDL – Flux 24, 14 ianuarie

„Pe ansmablu, în 2018, an în care România avut o creștere economică de peste 4%, în care statul s-a împrumutat la dobânzi de 4-5% (fondurile plasează mulți bani în obligațiuni de stat), ei, ce credeți, ce randamant au avut fondurile de pensii? MAI PUȚIN DE 1%!!! Adică, mult sub rata inflației! Deci banii celor care contribuie la aceste fonduri s-au înmulțit cu mai puțin de 1%! Dacă luăm în calcul faptul că inflația a fost în 2018 de 4,6%, înseamnă că toți cei care au bani la aceste fonduri au avut de pierdut în 2018! Acestea sunt cifrele! Vi se pare scandalos? Să ne imaginăm ce se va întimpla în anii în care creșterea economică se va reduce la 1-2% iar dobânzile la obligațiunile de stat vor merge spre zero?, a scris pe facebook fostul ministru PDL Ionuț Popescu pe facebook.

CLIENȚII AU PIERDUT BANI LA PILONUL 2, FIRMELE CARE ADMINISTREAZĂ AU FĂCUT PROFITURI URIAȘE- CE MAI SPUNE IONUȚ POPESCU

Stați să vedem cum au evoluat profiturile firmelor care administrează aceste fonduri! Ei, bine, administratorii de fonduri au avut un 2018 absolut minunat! Administratorii Pilon II au avut în 2018 marje de câştig cuprinse între 29% şi 44%. Frumos, elegant, cât de cât?
Poate exista o afacere mai frumoasă pe planeta asta? Hai, că procentele sunt înșelătoare, să vorbim despre cifre concrete: fondurile administrau în 2018 vreo 50 miliarde lei care au produs pentru depunători 165 milioane lei! Atât s-a putut! 55 miliarde au produs 165 milioane! Ce venituri au avut administratorii acestor fonduri în 2018? Ei, aici a mers mult mai bine treaba: „Veniturile totale ale administra­torilor au însumat peste 484 mil. lei în 2018, cu 12,5% mai mult decât în 2017.”
Adică, administratorii de fonduri au pe mână 55 miliarde lei, au obținut pentru depunători un câștig de 165 milioane, iar pentru această performanță ei au încasat 484 milioane lei!!! Poate exista în tot Universul o afacere mai minunată decât aceea de a fi administrator de fonduri?
Are dreptate Florin Cîțu, trebuie majorată rapid contribuția la Pilonului 2! Acolo este salvarea!
LE Eu le propun tuturor celor care vor să se convingă singuri ce randament au avut banii pe care ei i-au cedat la Pilonul 2, să ceară administratorului exact situația contului lor! Acolo va vedea fiecare exact cât a contribuit și cu cât s-au înmulțit banii ăia! Vor avea surprize…”

(Din decembrie 2004 până în august 2005, Ionuț Popescu a fost Ministrul Finanțelor Publice în Guvernul Tăriceanu)

PS Ati inteles, sper, de ce guvernul PNL doreste cresterea contributiilor la Pilonul 2.

4 gânduri despre “Guest post – Jaful de la Pilonul 2 de pensii

 1. Off topic, dar nu foarte departe…
  Privind soarele la îngemănarea de seară cu orizontul, îmi străfulgeră creierul o întrebare retorică:
  ,, Unde ești tu, Stefan ?”
  Nu, nu mă gândesc la Cel Mare și Sfânt. Îl invoc pe tânărul afacerist din Suceava, mai curat, mai uscat (adică dreptac) decât toți înaintașii săi moldoveni mai mult sau mai puțin iluștri, adică, domnul Ștefan Mandachi. Nu vă mai amintiți cine este distinsul personaj de campanie ? Vă spun eu: Prietenul românilor de bună credință, idolatrizat chiar de către unele dintre prietenele mele, foste colege de școală, cel care a impresionat o nație întreagă construind autostrada Moldova cât ai clipi din ochi, că în basmele lui Petre Ispirescu.
  Unde este și ce face în prezent croitorasul cel viteaz din Suceava ?
  Tace… să-si fi găsit nașul in lumea insectelor din pădurile de stejar (încă nedefrișate) ale patriei, cele care au reușit să impresioneze Comisia Europeană chiar mai mult decât locuitorii umanoizi ai plaiului mioritic ?
  Foarte bine, eu spun să ne bucurăm, dacă romanului îi este rușine că este român, oriunde s-ar afla, avem totuși în România o entitate tradiționalistă chiar respectată de lumea civilizată pentru atare însușire: Gândacul croitor.
  Mă aștept ca impetuosul afacerist și creator de clipuri (înrudit în viziune și dizidență de recuzită cu matusalemicul ,,anticomunist” Mihai Șora) să vină cu o idee nouă, în compensație:
  Autostrada suspendată gonflabilă, un pod gigantic suspendat peste munții patriei. În fond, în mediul virtual al lu’ YouTube și Face Buc orice este posibil….ca în filmele americane de doi bani dar mulți parai bazate pe benzile desenate.
  PS
  Dormi, națiune, somnul de veci al rațiunii. Imperiile știu mai bine ce este bine pentru noi.
  După ce am scăpat, la propriu, de Mihai Eminescu, vom scăpa, în cele din urmă, și de spectrul său.
  Cum putem progresa cu ,, balastul” reprezentat de poetul național ( vorba aproximativă a telectualului Patapievici) ?

  Apreciat de 1 persoană

 2. Am o problemă. Care-i treaba cu vârsta de pensionare ?
  Adică nu știu liberalii de Studiul coordonat de Andreea Paul, apărut în 2018, privind oportunitățile pieții muncii în lumea de mâine, unde este citat, ca o mare somitate, Pambuccian – eternul șef al Grupului Parlamentar al minorităților naționale – ma mere !
  Sincer, am o presimțire: au sarcina să blocheze posturile forțând astfel plecarea tinerilor!
  Chiar urmăresc depopularea ?!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.