La multi ani!

Dragi prieteni,

Va doresc un An Nou in care  intelepciunea  sa ne guverneze.

Va doresc sa fiti sanatosi si sa nu aveti prea des motive sa va enervati. Desi stiu ca si anul viitor vom vedea, din nou, oportunism, duplicitate si prostie.

Scriam, la un moment dat, ca dialogul devine un exercitiu tot mai rar iar violenta verbala – noua forma de „comunicare”. ‘Sferele de putere”, interne si externe, se redefinesc. Scaderea increderii in viitor inseamna, din pacate, chiar scaderea increderii in noi insine.

Va invit sa recitim, impreuna, un text pe care l-am scris in urma cu patru ani. Mi se pare inca extrem de actual.

„Ca de obicei, la cumpăna dintre ani, doresc să vă multumesc pentru că imi sunteti aproape. Si de-a lungul ultimilor douăsprezece luni am format o familie  solidă, cu fii risipitori – care vin si apoi dispar -,  cu bunici cicalitori, cu rude din străinătate, cu intelepti, cu incapătânati, cu… Din această familie au lipsit insa talibanii, au lipsit injuraturile (cu putine exceptii). Au lipsit ideile fixe (cu câteva exceptii). Probabil, cândva, serviciile de informatii sau vreun doctorand curios vor face  analiza  celor aproximativ 200000 de comentarii postate aici. Ce concluzii se vor putea trage din acest esantion de ‘societate românească’? E greu de spus… Uneori au existat doar monologuri, adeseori  s-au infiripat dialoguri. Multi dintre cei care scriu aici au propriile experiente, propriile povesti de viată. Incetul cu incetul, profilul fiecarui anonim se contureaza – preferinte, tabieturi, stil de viată, optiuni politice, gusturi muzicale, cinematografice.

Mă uit  pe diverse forumuri, site-uri, bloguri, pe facebook. Mai ales pe facebook.  Cel mai adesea mă ingrozeste ce văd, ce citesc  acolo. Injurii, obscenităti, ascunse in spatele câte unui nick name. Frustrări de tot felul  ale unor oameni supărati pe viată. Pe viata lor. Adeseori, români care s-au bucurat să plece din tară pentru a strânge bani pentru ei si pentru familie. In ultimii ani, criza economică, cresterea numărului de refugiati  – care a dus la o „ofertă” mai avantajoasă de fortă de muncă ieftină – i-au marginalizat si mai mult. S-au angajat pe un anumit drum, acum le este greu să se intoarcă, copiii – unii – sunt la scoli, acolo, altii s-au obisnuit să stea la bunici. Multe familii s-au destrămat, intre atătea drumuri si tentatii. Si atunci se razbună. Pe cei de acasă, in general. Pe oamenii politici, cel mai adesea. Aruncând cu pietre pe facebook.  Anonimi. Atunci cănd ajung in fata calculatorului. O nouă formă de betie a celui permanent nemultumit. O formă specială de invidie care vrea să distrugă. O formă de răutate socială indreptată impotriva tuturor.

In tară creste numărul  hienelor intelectuale. Este vorba despre cei care si-au construit sinecuri  ciugulind din hoiturile comunismului si ale post-comunismului, dupa incheierea Razboiului Rece. Preocupati sa le faca pe plac, in continuare, celor care s-au hranit, in perioada post-belica, din ura viscerala fata de comunism. Nu e vorba insa de sentimente, ci de simbrie. De o cariera construita pe injuraturi si pe exegeza „raului”.

A ajuns la maturitate o generatie de „intelectuali” specialisti in lectii de dirigentie, doctori in anti-comunism. De aceea, comunismul si comunistii trebuie re-inventati zilnic pentru ca ei să aibă obiectul muncii.  Incapabili sa construiasca, propagandisti ai internationalismului capitalist. Un batalion  de Che Guevara ai revolutiei capitaliste mondiale. Pentru ei, Romania ar trebui sa fie constructia pe care sa o ofere, periodic, drept ofrandă, patronilor lor spirituali. Obtinând, din când in când, călătorii cu avionul, diplome de la ambasade străine, nominalizări la diverse premii internationale, dar si incurajări pentru a continua să distrugă.  Translatia de la vechiul model la cel nou nu le-a creat nicio problema. Simbriasi ai unei propagande de deznationalizare, atacând in haită, hranindu-se din ura. M-a fascinat, intotdeauna, popularitatea lui Tristan Tzara in Brazilia. Până când, un prieten mi-a explicat că era vorba de a oferi o alternativa locală invaziei culturii nord-americane…

Dragi prieteni,

cum spunea filozoful, nu ne scăldăm de două ori in apele aceluiasi râu. Viata merge inainte…Incerc, de fiecare dată, in ultima zi din an, să trec in revistă cele 365 de zile. Imi pregătesc agenda pentru anul următor. Mă bucur pentru băietii mei, care si-au ales drumul…

Mă bucur să petrec Revelionul cu  familia mea.

Vouă, vă doresc să nu vă pierdeti entuziasmul, să aveti zile frumoase de sărbătoare, cu cei dragi alături  si să fiti sănătosi. Ne reintâlnim anul viitor.”

******

Si anul acesta suntem la Predeal. A nins si peisajul este superb. Citesc John Grisham – carti politiste si imi sterg din memorie supararile. Si incerc sa-mi dau din nou curaj pentru a incepe, cu speranta, un An nou.

La multi ani!

 

 

 

 

36 de gânduri despre “La multi ani!

 1. Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru România prin toată activitatea dvs. Dacă cei care sunt orbiți de propriile frustrări ar putea să se trezească la realitate, am avea cu toții o șansă de mai bine. 

  Vă dorim, dvs. și celor care vă sunt aproape, sănatate, vise împlinite și tot ce este mai bun în  Anul Nou 2020. La mulți ani !  Cu profund respect,  Cristina Antal

  Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe mar., dec. 31, 2019 la 11:02, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv1137106901 a:hover {color:red;}#yiv1137106901 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv1137106901 a.yiv1137106901primaryactionlink:link, #yiv1137106901 a.yiv1137106901primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv1137106901 a.yiv1137106901primaryactionlink:hover, #yiv1137106901 a.yiv1137106901primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv1137106901 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „Dragi prieteni,Va doresc un An Nou in care  intelepciunea  sa ne guverneze.Va doresc sa fiti sanatosi si sa nu aveti prea des motive sa va enervati. Desi stiu ca si anul viitor vom vedea, din nou, oportunism, duplicitate si prostie.Scriam, la un mom” | |

  Apreciază

 2. SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI!
  LA MULTI ANI!
  SI NU UITATI CUGETARILE UNUI MARE OM:
  Nu-ți dori sănătate și belșug,
  Dorește-ți să- ți surâdă mereu norocul!
  Pe Titanic toți au fost sănătoși și bogați, dar au rămas în viață doar NOROCOSII

  Apreciază

 3. La multi ani, un an nou cu impliniri si sanatate, dvs si familiei.
  Va asteptam cu ajutorul lui Dumnezeu sa fiti ca acum 20 de ani in fruntea tarii si sa sa duceti pe mai departe lucrurile bune pe care le-ati facut !

  Apreciază

 4. Trebuie sa echilibrez balanta putin si sa spun ca m-am bucurat ca Trudeau a avut un mesaj de Craciun in care spune clar ca sarbatoreste cu familia sa nasterea Domnului. Iata, un pas „progresist” e care il apreciez.

  Rezonez cu dvs. in ce priveste dorinta mea de a vedea mai putina inversunare si mai multa inclinatie pentru dialog, si intelegere. Cred ca pe threadul anterior era o postare furioasa ca nu exista aici pozitii opozante sau critice, ceea ce e fals. Nu trebuie sa insulti ca sa spui ca nu esti de acord cu ceva. Daca insa ai o parere contrara, argumenteaz-o cu putere, insa fara emotie daca se poate. Eu cred in forta argumentului dar si in forma in care il livrezi. De multe ori e nevoie sa revii, sa te documentezi din varii surse, chiar si cele ce nu ti-au placut, si sa iti revezi punctele de vedere. E bine sa o faci des, pentru ca lucrurile sunt fluide si evolueaza rapid in directii neasteptate.

  La Multi Ani domnule Nastase, familiei si colegilor de blog !

  Apreciat de 1 persoană

 5. Sanatate si unAn  Nou mai bun decat 2019 dar  mai rau decat 2021 Pe marți, 31 decembrie 2019, 11:01:34 EET, ADRIAN NĂSTASE a scris: | Adrian Năstase posted: „Dragi prieteni,Va doresc un An Nou in care  intelepciunea  sa ne guverneze.Va doresc sa fiti sanatosi si sa nu aveti prea des motive sa va enervati. Desi stiu ca si anul viitor vom vedea, din nou, oportunism, duplicitate si prostie.Scriam, la un mom” | |

  Apreciază

 6. Din poza-auspiciu a urarilor de Anul Nou, ne privesc cu prietenie si incredere o femeie frumoasa, un barbat impunator si un copil scump. Sunt o parte din familia extinsa a omului politic Adrian Nastase, de a carui revenire in politica mare se leaga sperantele tuturor celor care poarta Romania in minte si in inima. O extensie, la scara marita si incluziva, din care imi place sa cred ca facem parte toti prietenii, simpatizantii si sustinatorii fostului prim-ministru si presedinte al Partidului Social Democrat, care a dat Romanilor cele mai de pret institutii nationale si apartenente europene. Impreuna, alcatuim o uriasa familie politica si iubitoare a Romaniei. In anul 2020, este nevoie sa strangem randurile si sa ne stabilim précis “nordul politic”, dupa care sa navigam spre o destinatie clara si cu toate fortele. La multi ani, cu multa sanatate si gandire pozitiva si constructiva!

  Apreciat de 1 persoană

 7. (e ce vremrtui.. ce an! zeram mai tanar, aveam mai mult par pe cap , beam o sticla de Stalichnaya si eram lucid nu dau si alte amaunte …. printre latale ca sa nu fiu acuzat ca ma laud!)

  Si ptr sampania de la miezul noptii :

  Libiamo, libiamo ne’lieti calici
  Che la belleza infiora.
  E la fuggevol ora s’inebrii
  A voluttà.

  Godiamo, la tazza e il cantico
  La notte abbella e il riso;
  In questo paradiso ne sopra il nuovo dì.

  Apreciat de 1 persoană

 8. La multi ani,cu sănătate și fericire,întregii d stra familii! Anul 2020,să de-a Domnul sa fie așa cum vă doriți și ne dorim cu toții!

  mar., 31 dec. 2019, 11:02 ADRIAN NĂSTASE a scris:

  > Adrian Năstase posted: „Dragi prieteni, Va doresc un An Nou in care > intelepciunea sa ne guverneze. Va doresc sa fiti sanatosi si sa nu aveti > prea des motive sa va enervati. Desi stiu ca si anul viitor vom vedea, din > nou, oportunism, duplicitate si prostie. Scriam, la un mom” >

  Apreciază

 9. La cumpăna dintre ani, să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă !
  Fie ca Noul An să vă fie plin de împliniri şi bucurii aşteptate şi binemeritate .
  La mulţi ani !

  Apreciază

 10. Aceleasi ganduri sincere si urari de bine si din partea mea, pentru toata familia NASTASE! Sarbatori Fericite si La Multi Ani! is

  În mar., 31 dec. 2019 la 11:01, ADRIAN NĂSTASE a scris:

  > Adrian Năstase posted: „Dragi prieteni, Va doresc un An Nou in care > intelepciunea sa ne guverneze. Va doresc sa fiti sanatosi si sa nu aveti > prea des motive sa va enervati. Desi stiu ca si anul viitor vom vedea, din > nou, oportunism, duplicitate si prostie. Scriam, la un mom” >

  Apreciază

 11. Înțelepciunea unei bătrăne țărănci de pe Tărnave, bunica mea, privind situații cu orizont întunecat: O fi cumva, că niciodată n-a fost să nu fie nicicum. Fac pasiențe și trag cu ochiul la emisiuni culinare în aceste ultime ore a lui 2019. Refuz să mă găndesc la acel ”cumva” al bunicii! Să vă surădă norocul în 2020, dvstră și întregii familii. Și nouă tuturor!

  Apreciază

 12. LA MULȚI ANI! Un an , bun, liniștit, cu pace și încredere, cu gânduri frumoase, așa ca sufletul românilor obișnuiți. Vacanță plăcută întregii familii Năstase.

  Apreciază

 13. La multi ani!

  Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe mar., dec. 31, 2019 la 11:03, ADRIAN NĂSTASE a scris: #yiv2626009437 a:hover {color:red;}#yiv2626009437 a {text-decoration:none;color:#0088cc;}#yiv2626009437 a.yiv2626009437primaryactionlink:link, #yiv2626009437 a.yiv2626009437primaryactionlink:visited {background-color:#2585B2;color:#fff;}#yiv2626009437 a.yiv2626009437primaryactionlink:hover, #yiv2626009437 a.yiv2626009437primaryactionlink:active {background-color:#11729E !important;color:#fff !important;}#yiv2626009437 WordPress.com | Adrian Năstase posted: „Dragi prieteni,Va doresc un An Nou in care  intelepciunea  sa ne guverneze.Va doresc sa fiti sanatosi si sa nu aveti prea des motive sa va enervati. Desi stiu ca si anul viitor vom vedea, din nou, oportunism, duplicitate si prostie.Scriam, la un mom” | |

  Apreciază

 14. Vă dorim sănătate și un revelion plăcut. Petrecere frumoasă, și un An Nou fericit cu bucurii de la cei dragi🎺🎷🍷🍾🎂⚘

  mar., 31 dec. 2019, 10:03 ADRIAN NĂSTASE a scris:

  > Adrian Năstase posted: „Dragi prieteni, Va doresc un An Nou in care > intelepciunea sa ne guverneze. Va doresc sa fiti sanatosi si sa nu aveti > prea des motive sa va enervati. Desi stiu ca si anul viitor vom vedea, din > nou, oportunism, duplicitate si prostie. Scriam, la un mom” >

  Apreciază

 15. E …..

  Nu nu sunt chiar (atat de) sadic ,, insa mneavoastra Sefu parca ati fi nitel masochist!

  La data de 30 dec at (anu trecut nu antitanc!) la http://www.contributors.ro/editorial/despre-rusia-cu-triste%c8%9be/ sub semnatura unuia Felea este pomenita in trecere Fundatia Titulescu.
  Primul comentac va acuza ca sunteti mare filo kremlinian, ca ar trebui scris Mai Apasat in legatura cu deplasarile constante ale lui Adrian Nastase la Kremlin (anu trecut de cate ori ?!), se intreaba cu sinceitate apai Romania de la privatizarea unor institutii financiare si energetie a predat niste “back doors” la Kremlin si termina cu kiseleff 10 si kiseleff 6…

  Bun , e doar un comentac insa ce ii raspunde Felea ? “Contributors” este o platformă care le aparține și cititorilor, nu doar autorilor. Din câte știu eu (aceasta este experiența mea), puteți deveni din cititor autor. Și dacă aveți mai multe de spus/scris despre Fundația Titulescu, poate a venit momentul să o faceți pe “Contributors”!
  Oricum, vă mulțumesc pentru sugestii!

  Ptr omu nornal la cap cele de mai sus echivaleaza cu „adevarul” ca vizitati regulat Kermlinul si ca sunteti cel ca a predat „niste “back doors” la Kremlin” adica pur si simplu tradator. Omu normal care poate avea si studii iniversitare si in gnl e un om decent. Fiindca, nu uitati „sfintele” vorbe a dr Goebels : o minciuna suficient repetata devine ADEVAR! Si amintesc tuturor ca era doctor pr bune la Heidelberg si un maestru al propagandei ….

  Asa ca …. poa ar fi cazul sa ii cereti niste explicatii domnilui Felea care poa trece om informat – ce plida cand ati vizitat dvoastra Kremlinul ?

  Si nu uitati :

  Viața fără de minciună
  N-ar mai fi un paradis.

  Minciună, minciună,
  Tu dai iluzii dulci ca și morfina,
  Minciună, minciună,
  Tu ești otrava, ești plăcerea, ești lumina.

  DIXIT!

  Apreciază

 16. La multi ani! Va doresc un an 2020 cu sanatate, liniste, noi proiecte si reusite pe masura asteptarilor si mai multa pretuire pentru intreaga dumneavoastra activitate. Pentru micutul din poza si fratiorul lui, va doresc sa va aduca bucurii si sa fie sanatosi.

  Apreciază

 17. A venit anul 2020 – la mulți ani !
  Eu n-am știut cum să mă pregătesc să întâmpin un nou an, așa că am căutat să aflu cam ce zic marii vizionari:
  – Nostradamus a zis că anul 2020 este marcat de fanatism religios pentru că suntem încă din 2015 în timpul Celui de al Treilea Războiului Mondial, care va dura până în 2023. Per total va dispare 1/3 din populația lumii, unele țări vor fi afectate mai puțin, altele mai mult.
  – Baba Vanga a zis că vor fi multe cutremure cam peste tot în lume și va fi și un un tsunami care va mătura Indonezia, Japonia, India, Pakistan şi o bună parte din China. Baba Vanga a anunțat pentru Europa un colaps economic și că Rusia va fi lovită de un uriaș meteorit. În plus, ar urma și o tentativă de asasinat asupra lui Vladimir Putin, liderul Rusiei. Despre Donald Trump, Baba Vanga a spus că ar suferi de o boală gravă, despre care toți urmează să afle în curând.
  Baba Vanga a prezis că Europa va cădea pe mâna ”extremiștilor musulmani”. Ea a spus că extremiștii vor dezlănțui iadul cu un arsenal de arme chimice. Să fim totuși încrezători pentru viitorul omenirii – Baba Vanga a prezis că lumea se va termina tocmai în secolul 51 !
  Da, dar „am auzit” că Baba Vanga ar fi aromâncă – adică țânțăroaică d’a Simonei! Buuuuun!
  Adică nu luăm în discuție un medic francez care, de dragul rimelor, și-a înghesuit viziunile în 942 catrene!
  Baba noastră, Nostradamus din Balcani, mi se pare mai optimistă – deci mai pe placul meu.
  În primul rând este de observat că mai sunt încă vreo 30 secole de viață pe Terra, adică vreo 60 de generații de trăit pe această planetă, adică este de înțeles de ce unii tot adună! Adică s-a dus vremea când se aduna avere pentru încă una sau două generații, mai este mult de muncă oameni buni. Adică Warren Buffett, care are (oficial) trei copii, este normal să fie mână strânsă !
  Pe de altă parte, iată că avem de ce să-i mulțumin Olandei, ba chiar este de dorit să nu ne mai dorim atâta să fim pe d’a-ntregul în Europa, c-avem șanse să scăpăm de iadul chimic al extremiștilor musulmani !
  Am vrut să văd și ce zic astrele.
  Din partea europeană, așezarea astrelor zice: Conjuncțiile între Saturn și Pluton, Jupiter și Pluton, Jupiter și Saturn indică încheierea unor cicluri importante de evoluție, atât la nivel personal cât și la nivel social, și începerea altor cicluri. Este foarte posibil să asistăm la reașezări radicale la nivel social și la schimbări neașteptate în echilibrul marilor puteri ale lumii. S-ar putea afirma că intrăm într-o nouă eră de transformări sociale și economice.
  De la chinezi se vede că intrăm în zodia Șobolanului de Metal, adică prima zodie a acestui zodiac, adică intrăm intr-un nou ciclu de viață de 12 ani, cu multe schimbări. Semnificative sunt caracteristicele – Șobolanul ajută oamenii să fie vizionari, iar metalul să fie mai răbdători.
  Fiți atenți – numerologia indică faptul că nu există alt număr mai stabil și mai calculat decât 4 !
  În analiza personalității numerologice, oamenii reprezentați de această cifră sunt cei care au tendința de a fi liantul care ține lucrurile laolaltă. Orice s-ar întâmpla, acești indivizi sunt capabili de a-și menține calmul și echilibrul interior astfel încât să treacă cu brio peste orice. Ei sunt foarte practici și metodici și sunt înzestrați cu o voință de neclintit. Disciplina, rezistența și puterea de a îndura totul până la capăt sunt aspecte pozitive ale personalității acestora.
  Mmmm, da.
  Până la urmă m-am hotărât ca, indiferent de alte recomandări tendențioase, să nu renunț la sare, votcă, vin, bere, slăninuță afumată, tort cu blat bezea și cele similare lor – adică nu înțeleg că-i cazul să îmi doresc să mi se pară că trăiesc mult!
  Cu speranța că n-o să avem parte, după alegerile din acest an, iar de capete pătrate – vă doresc tuturor un an mai bun, cu mult noroc!
  P.S. Am auzit că în anul 2000 Papa Ioan Paul al II-lea a reactivat vânzarea de indulgențe. Știe cineva – ajunge să mă spovedesc și să fac o donație, fără să mă convertesc?

  Apreciază

 18. PORTRET AL ETERNEI ȘI FASCINANTEI ROMÂNII LA BĂTRÂNEȚE (I)

  IANUARIE 2019:

  România preia președinția rotativă a CE, în sunetul vesel de fanfară al declarațiilor minunatului său președinte: „În fine, trebuie să menționez o mare îngrijorare pe care o am.(…) Știți bine că, de la 1 ianuarie 2019, România va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene, o poziție extrem de importantă, o poziție extrem de onorantă, o poziție extrem de solicitantă, mai ales pentru Guvern. Părerea mea este că NU SUNTEM PREGĂTIȚI pentru așa ceva.”(PRESIDENCY.ro, 12 noiembreie 2019). Cu o pasivitate splendidă, România acceptă prezidențiala pereche de palme și înghite, liniștită, sarmalele în foi de varză acră, frământându-se să găsească răspunsul la întrebarea secolului: dacă Tudor Chirilă pleacă de la VOCEA ROMÂNIEI și merge către producția „VLAD”, cine oare, pentru numele lui Dumnezeu, îi va lua locul ?

  Dar mai sunt și alte întâmplări care zguduie planeta România, pe parcursul acestei luni de început de an. Cea mai cutremurătoare mi s-a părut aceasta: „Grupul pentru Dialog Social și Revista 22 au anunțat că joi, 7 februarie 2019, ora 18:30, va avea loc ceremonia de decernare a Premiului GDS pe anul 2018 lui Augustin Lazăr, Procurorul General al României, potrivit unui comunicat.” (JURIDICE.ro, 30 ianuarie 2019)

  Asta vine așa, ca o alinare, deoarece în aceeași lună, diverși cetățeni au simțit brusc că Augustin Lazăr, procuror-șef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este persecutat și că dânșii nu și-au agățat de gât destule cartoane cu „Je suis Gusti…” în octombrie-noiembrie 2018. Actorii sunt și ei, cu toții, de partea neprețuitului. Și societatea civilă, în general. Și filozofii Liiceni. Ei și doar ei cunosc în profunzime ce anume a vrut să spună procurorul vieților noastre cu „…Au fost generațiile anterioare care au lăsat de la unii la alții, nu aș vrea să rezulte că FOCUL SACRU S-A STINS PE PARCURSUL MANDATULUI MEU.”( DIGI 24, 21 ianuarie 2019)

  Eu sunt convinsă că generația de procurori ai anilor 50 ar putea confirma că FOCUL SACRU, ăla cu care au lucrat și ei pe când zdrobeau degete în închiderea ușii și puneau ouă fierbinți la subrațul „bandiților”, a strălucit, la fel de vioi ca și pe vremea lor, pe tot parcursul mandatului lui Augustin Lazăr… FOCUL SACRU, zic, a fost același; metodele însă -puțin diferite, potrivit evoluției generale a societății.
  ……………………………………………………………………………….

  FEBRUARIE 2019:

  Parlamentul pur și simplu își face de cap jucând „nește” jocuri de societate ce nu s-a mai pomenit… și taie harșt! din bănuții luʹ SRI și din bănuții luʹ SIE ! Cum orice om înțelept poate pricepe, acest afront fără seamăn nu va rămâne nesancționat. Ah! am uitat să vă spun că PESEDEUL e autorul amendamentului parlamentar deci, implicit, al afrontului. Despre ce va păți imprudentul PESEDEU, deși între timp își dă seama de eroare și-și pune din abundență diverse cenuși în cap, vorbim mai târziu… cam pe la rectificarea de buget din august…

  Spre sfârșitul lunii, într-o stare de mare excitație, provocată de ultimele propuneri legislative din sfera justiției, ies în stradă și cei mai „viteji și mai drepți dintre traci”, adică magistrații coordonați de însuși Cristi Vasilică Dănileț -persoane aceea caraghioasă formată din diminutive -un fel de „șlamufă” (vezi nota de subsol, n.n.) din POVESTEA FĂRĂ SFÂRȘIT a lui Michael Ende. Cetățenii, ca întotdeauna, au înțeles comandamentele momentului și au trecut de partea ălora care arestează aiurea-n tramvai, nu de partea celor care sunt arestați în acest mod barbar.

  GDS-ul nu mai organizează în februarie ceremonia de premiere a lui Augustin Lazăr, deoarece premiatul e prea ocupat… Cu ce anume este el ocupat? Păi, fix cu activitățile pentru care spune Magda Cârneci, președintele Consiliului Director al GDS, că s-au hotărât să-l premieze:

  „Grupul pentru Dialog Social are de multă vreme obiceiul de a acorda anual un premiu unei personalități care s-a făcut remarcată prin ACȚIUNI CIVICE sau POLITICE pentru democrație sau apărarea statului de drept. La sfârșitul anului trecut, când s-a făcut dezbaterea în Grup asupra candidaților, domnul Augustin Lazăr a ieșit înaintea altora, prin atitudinea sa fermă pentru continuarea luptei anticorupție și pentru opoziția lui față de OUG-urile care erau dorite de Guvern.”(Magda Cârneci, interviu pentru ZIARE.com , 19 aprilie 2019)

  Să mai vorbim despre „varza confuzională” din capul doamnei Cârneci care crede că Procurorul General al României este chemat să întreprindă ACȚIUNI CIVICE sau POLITICE pe care să le premieze dânsa? În ciuda acestei gândiri de Gâgâ cu sediu în buricul Bucureștiului, GDS-ul este parafat în continuare, în februarie 2019, ca INTELIGENȚĂ MATURĂ A SOCIETĂȚII, la care cască gura tot cetățeanul #sunt-dornic-să gândească-altul-pentru-mine.
  ……………………………………………………………………………

  MARTIE 2019:

  Cum Dragnea nu dorea deloc să „ia labele de pe Justiție” și nici nu părea să-i fie rușine că a furat de la copiii săraci printr-o tehnică atât de subtilă încât nici cei care scandau la Slobozia „Cât de sadic poți să fii, ca să furi de la copii?” n-au priceput absolut deloc cum a făcut, dar au rămas convinși că a făcut el cumva, grupuri de cetățeni responsabili au hotărât în stradă soarta „tiranului din Teleorman”. E bine să nu uităm, totuși, că inconștientul PESEDEU a scurtat de cap banii serviciilor mai colea, în februarie…

  Augustin Lazăr e tot ocupat. Și înmânarea premiul GDS+REVISTA 22 se amână iar. Păcat… dar vom vedea în aprilie că mai bine își făcea timp și se ducea să-i dea ăia premiul…

  În paralel, epopeea prezidențială iohannisiană a continuat fără răgaz. După ce pe 23 iulie 2018, în prezența a trei pietre de pavaj, Klaus ne-a anunțat că va candida pentru cel de-al doilea mandat și anunțul a luat prin surprindere celelalte pietre de pavaj, care n-au știut cum ar fi potrivit să reacționeze, dânsul a hotărât să ne uimească din nou pe 28 martie 2019 și să ne anunțe că vom avea „referendum pe Justițe” simultan cu alegerile europarlamentare (adică, urmărind „pas cu pas” traseul zburdalnicului său înaintaș în ale președinției, dânsul ne-a lămurit, parafrazându-l pe Terențiu: „Sunt Werner Klaus BĂSESCU și nimic din ceea ce e PETROVesc nu mi-e străin”) .

  Întărâtat de ambițiosul anunț prezidențial, Cioloș, aspirant și el la președinție, ca orice om „onest și cinstit”, s-a gândit să scoată din mânecă asul numit Oana Bogdan. Aceasta avea să ne explice, pe îndelete, în câteva interviuri de o extraordinară valoare teoretică și practică, avantajele creșterii oamenilor „în baterii” și cum ar trebui să luptăm eficient împotriva periculoaselor flatulențe pentru a salva planeta. Iată: „…Să nu uitați de flatulențe, vă rog. Ministrul britanic al Schimbării Britanice, Lady Verma, a avertizat populația să mănânce mai puțină fasole pentru a reduce flatulențele, deoarece metanul emanat prin flatulație este un factor al încălzirii globale.” (FACEBOOK, Oana Bogdan, 17 martie 2019)

  Dar, deși în luna martie a anului 2019 Oana Bogdan era „roata motrice” a PLUS, și deci o stea în ascensiune pe scena politicii românești, s-a dovedit că nu orice „roată motrice” care zboară se și mănâncă, așa că dânsa a dispărut la fel de brusc cum a apărut, chiar înainte de a dota populația iubitoare de iahnie de fasole cu CARBOCIT… sau măcar cu dopuri.

  Însă cu numele BOGDAN e bine că ne-am obișnuit deja, căci semnul luminos al BOGDANilor de-abia acum începe a se ridica mândru la orizont. E luna în care, după ce a eșuat în lansarea partidului REALITATEA, Rareș BOGDAN își caută un cuibușor mai sigur, fără amenințarea că Gușă Cozmin îi ia jucăriile, îi dă na!na! la popou și îi suflă lui Oreste prafurile de sub nas… de aceea, în mod matur și responsabil Rareș își dă seama că trebuie să găsească un „stăpân” mai prost ca Gușă, mai cumințit deoarece a simțit la timp pe la urechi adierea dulce a DNA-ului cu pușcăria lui cu tot, dar și cu un talent mai vibrant la „…ciiiineeee eeesteee geneeeraaaalul”… Și nici nu trebuie să se uite mult în jur ca să afle că Ludovic (Întâiul sau Cel Bun, cum aveam să aflăm mai târziu) are exact profilul pe care îl caută. De aceea, nu vom fi surprinși deloc că Ludovic (care nu este încă nici cel Bun, nici Întâiul), după ce ne explică pe larg cum a negociat el cu Crin Antonescu să-i dea un loc pe lista pentru europarlamentare, îl pune cap de listă pe Rareș iar pe loc eligibil o instalează pe nevasta lui Crin… După opinia mea, se ia această decizie deoarece doamna Adina Vălean este considerată de unii băieți care-i îndrumă pașii șovăitori ai Ludovicului-frăgezit-și-cu-dinții-tociți, mult mai previzibilă și mai bună executantă decât soțul.

  (Va urma)
  …………………………………………………………………………………….
  *Notă: ȘLAMUFA lui Michael Ende este un personaj rizibil și obraznic, făcut din petice, cinic și periculos prin lipsa lui de simț moral; o molie-clovn care-și râde de tot și de toate; e folosită de autor ca simbol al intenției bune dar care, necontrolată, se poate transforma în dezastru.

  Apreciat de 2 persoane

 19. Informația este atât de prețioasă că nu mă pot abține să o răspândesc:
  DC BUSINESS, prin erudita doamnă/domnișoară OANA PAVELESCU, ne spune că Marele Zid Chinezesc a fost construit pentru a proteja China în fața INVADATORILOR EUROPENI !!!
  https://www.dcbusiness.ro/cele-mai-frumoase-10-locuri-de-vizitat-in-acest-an_611051.html?fbclid=IwAR1AXSck75M8Yz0iF387MpzmEcMPdjGDJ8pyPxO8sY7k54iwl5L5vugSAeo

  Apreciat de 1 persoană

 20. INTELEPCIUNEA SA GUVERNEZE, IN NOUL AN IN CARE DEJA AM PARCURS PRIMELE ZILE CEI APARTIN SI CARE NE OFERA SANSA LA UN ANUMIT TIMP AL SAU , SA GANDIM MAI LUCID PENTRU A INDEPARTA SI -A INLOCUI UN SISTEM POLITIC ACTOAL, COMPUS DIN PERSONAJE CE SUNT DAUNATOARE PENTRU VIITORUL POPORULUI ROMAN ,CE INCA MAI ARE SANSA DE A SI REGASI AUTENTICITATEA TRECUTULUI, IN CARE SE GASESTE MEMORAT , EVENIMENTELE ISTORICE , REALE, BENEFICE , EXZISTENTEI GANDIRII DE ROMAN . ( DIALOGUL A DEVENIT O FORMA DE GANDIRE INVECHITA , DIN PACATE , FIIND INLOCUIT DE GANDIREA VIOLENTA , AJUNGANDU – SE SI LA VIOLENTA FIZICA IN CARE INDIVIDUL ” UMAN” DEVINE FOCALIZAT DE EVENIMENTELE CEI APARTIN. IN PRIVINTA ” SFERELOR ” DE PUTERE , INTERNE SI EXSTERNE, CELE EXSTERNE SE INPUN , DATORITA UNEI ” PUTERI ” INTERNE NESEMNIFICATIVA , SUPUSA. DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , STITI FOARTE BINE …TALIBANII SUNT NUMEROSI SI SE POT GASI IN EXTERIORUL SFEREI , SFERA, CE MENTINE IN INTERIORUL EI SI PENTRU VIITOR, O FAMILIE TOT MAI NUMEROASA, SOLIDA , FIECARE PERSONAJ CU A SA GANDIRE , BENEFICA PENTRU SCHIMBAREA UNUI SISTEM POLITIC ACTOAL , NESEMNIFICATIV ROMANILOR . (CU PUTINE EXCEPTII, CU CATEVA EXCEPTII…) CU PUTINE EXCEPTII : BACTERILE UMANE …POT FI ELIMINATE , PRECUM BACTERIILE CE ATACA STOMACUL SI FICATUL MAI ALES, IN URMA UNUI TRATAMENT . CU CATEVA EXCEPTII : IDEILE FIXE , NEGATIVE , NU POT FI INLATURATA DI GANDIREA DESTINATA , A INDIVIDULUI UMAN. IDEIA CONSTRUCTIVA, PE CARE O REGASESTI LA NUMEROASE FIINTE UMANE , ESTE BENEFICA PENTRU VIITOR. (SERVICIILE DE INFORMATII CU AL LOR DOCTORANT CURIOS … SA NE PUPE IN CUR : DREPTUL LA EXPRIMARE SI SUTINERE, ESTE INDREPTATIT PRIN LEGE.) ( CA SA NU SE ENERVEZE , IOHANNIS SI SUSTINATOTII SAI .) CE VEDEM PE FACEBOOK SI NU NUMAI , ESTE DUREROS , TINAND CONT DE DECIZI PRIPITE ATAT ALE UNOR ROMANI DESCURAJATI, NEIANCREZATORI IN VIITOR CAT SI A LE UNOR CONDUCATORI INFOMETATI DE PUTERE . SI DE O PARTE SI DE ALTA , SUNT VINOVATI,” PERSONAJELE POLITICE ” CE AU DETINUT SI DETIN FUNCTII DE DECIZIE IN SISTEMUL POLITIC , PE CARE L AU CONTURAT DUPA INTERESELE PROPRI, DE GRUP, INTERIOR SI EXTERIOR. SA SPERAM CA IN ACEST NOU AN CU AL SAU TIMP , ROMANII VOR STI SA GANDEASCA SI SA ALEGA , O GUVERNARE CU AI SA I INTELEPTI, (DOMNUL ADRIAN NASTASE SI NU NUMAI ) SANSA UNEI UNITATI MASIVE, CEI VOR REANTOARCE PENTRU A SI REGASI INDENTITATEA SI A RECLADI DIN TEMELI, ROMANIA AUTENTICA. IN TARA CRESTE SI SE INMULTESC , HIENELE INTELECTOALE : NU AM CE COMENTA, CORECT, SPECIFCA DOMNUL PRIM MINISTRU CARE CUNOASTE MAI AMANUNTIT SITOATIA. A AJUNS LA MATURITATE O GENERATIE DE ” INTELECTOALI” SPECIALISTI IN LECTII DE DIRIGENTIE, DOCTORI ANTI – COMUNISM. ASA CUM MAI SPECIFICAM , ROMANIA NU DUCE LUPSA LA TIMPUL ACTOAL, DE INDIVIZI ” UMANI „:” SPECIALISTI”, „VEDETE” SI NU NUMAI, DIN PACATE. DOMNULE ADRIAN NASTASE , CUM A ZIS FILOZOFUL…EU ZIC , SA NE FEREASCA DUMNEZEUL AUTENTIC…SA NE SCALDAM SI A TREIA OARA IN RAUL ,FARA OPRIRE… IN OPINIA MEA , VA FI CONTINUITATEA GANDIRII CE VA DECIDE DEFINITIV , SOARTA ROMANILOR MANIPULATI…O SOARTA DECISA DE DICTATORII EUROPEI. (AM SPECIFICAT MEREU , CU SINCERITATE ,DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, A TI FOST DESTINAT , SA FITI UN ROMAN AUTENTIC…SA AVETI O FAMILE NUMEROASA , FRUMOASA, IN CARE , INTELEPCIUNEA GUVERNEAZA.

  Apreciază

 21. INTELEPCIUNEA SA GUVERNEZE, IN NOUL AN IN CARE DEJA AM PARCURS PRIMELE ZILE CEI APARTIN SI CARE NE OFERA SANSA LA UN ANUMIT TIMP AL SAU , SA GANDIM MAI LUCID PENTRU A INDEPARTA SI -A INLOCUI UN SISTEM POLITIC ACTOAL, COMPUS DIN PERSONAJE CE SUNT DAUNATOARE PENTRU VIITORUL POPORULUI ROMAN ,CE INCA MAI ARE SANSA DE A SI REGASI AUTENTICITATEA TRECUTULUI, IN CARE SE GASESTE MEMORAT , EVENIMENTELE ISTORICE , REALE, BENEFICE , EXZISTENTEI GANDIRII DE ROMAN . ( DIALOGUL A DEVENIT O FORMA DE GANDIRE INVECHITA , DIN PACATE , FIIND INLOCUIT DE GANDIREA VIOLENTA , AJUNGANDU – SE SI LA VIOLENTA FIZICA IN CARE INDIVIDUL ” UMAN” DEVINE FOCALIZAT DE EVENIMENTELE CEI APARTIN. IN PRIVINTA ” SFERELOR ” DE PUTERE , INTERNE SI EXSTERNE, CELE EXSTERNE SE INPUN , DATORITA UNEI ” PUTERI ” INTERNE NESEMNIFICATIVA , SUPUSA. DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , STITI FOARTE BINE …TALIBANII SUNT NUMEROSI SI SE POT GASI IN EXTERIORUL SFEREI , SFERA, CE MENTINE IN INTERIORUL EI SI PENTRU VIITOR, O FAMILIE TOT MAI NUMEROASA, SOLIDA , FIECARE PERSONAJ CU A SA GANDIRE , BENEFICA PENTRU SCHIMBAREA UNUI SISTEM POLITIC ACTOAL , NESEMNIFICATIV ROMANILOR . (CU PUTINE EXCEPTII, CU CATEVA EXCEPTII…) CU PUTINE EXCEPTII : BACTERILE UMANE …POT FI ELIMINATE , PRECUM BACTERIILE CE ATACA STOMACUL SI FICATUL MAI ALES, IN URMA UNUI TRATAMENT . CU CATEVA EXCEPTII : IDEILE FIXE , NEGATIVE , NU POT FI INLATURATA DI GANDIREA DESTINATA , A INDIVIDULUI UMAN. IDEIA CONSTRUCTIVA, PE CARE O REGASESTI LA NUMEROASE FIINTE UMANE , ESTE BENEFICA PENTRU VIITOR. (SERVICIILE DE INFORMATII CU AL LOR DOCTORANT CURIOS … SA NE PUPE IN CUR : DREPTUL LA EXPRIMARE SI SUTINERE, ESTE INDREPTATIT PRIN LEGE.) ( CA SA NU SE ENERVEZE , IOHANNIS SI SUSTINATOTII SAI .) CE VEDEM PE FACEBOOK SI NU NUMAI , ESTE DUREROS , TINAND CONT DE DECIZI PRIPITE ATAT ALE UNOR ROMANI DESCURAJATI, NEIANCREZATORI IN VIITOR CAT SI A LE UNOR CONDUCATORI INFOMETATI DE PUTERE . SI DE O PARTE SI DE ALTA , SUNT VINOVATI,” PERSONAJELE POLITICE ” CE AU DETINUT SI DETIN FUNCTII DE DECIZIE IN SISTEMUL POLITIC , PE CARE L AU CONTURAT DUPA INTERESELE PROPRI, DE GRUP, INTERIOR SI EXTERIOR. SA SPERAM CA IN ACEST NOU AN CU AL SAU TIMP , ROMANII VOR STI SA GANDEASCA SI SA ALEGA , O GUVERNARE CU AI SA I INTELEPTI, (DOMNUL ADRIAN NASTASE SI NU NUMAI ) SANSA UNEI UNITATI MASIVE, CEI VOR REANTOARCE PENTRU A SI REGASI INDENTITATEA SI A RECLADI DIN TEMELI, ROMANIA AUTENTICA. IN TARA CRESTE SI SE INMULTESC , HIENELE INTELECTOALE : NU AM CE COMENTA, CORECT, SPECIFCA DOMNUL PRIM MINISTRU CARE CUNOASTE MAI AMANUNTIT SITOATIA. A AJUNS LA MATURITATE O GENERATIE DE ” INTELECTOALI” SPECIALISTI IN LECTII DE DIRIGENTIE, DOCTORI ANTI – COMUNISM. ASA CUM MAI SPECIFICAM , ROMANIA NU DUCE LUPSA LA TIMPUL ACTOAL, DE INDIVIZI ” UMANI „:” SPECIALISTI”, „VEDETE” SI NU NUMAI, DIN PACATE. DOMNULE ADRIAN NASTASE , CUM A ZIS FILOZOFUL…EU ZIC , SA NE FEREASCA DUMNEZEUL AUTENTIC…SA NE SCALDAM SI A TREIA OARA IN RAUL ,FARA OPRIRE… IN OPINIA MEA , VA FI CONTINUITATEA GANDIRII CE VA DECIDE DEFINITIV , SOARTA ROMANILOR MANIPULATI…O SOARTA DECISA DE DICTATORII EUROPEI. (AM SPECIFICAT MEREU , CU SINCERITATE ,DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, A TI FOST DESTINAT , SA FITI UN ROMAN AUTENTIC…SA AVETI O FAMILE NUMEROASA , FRUMOASA, IN CARE , INTELEPCIUNEA GUVERNEAZA. LA MULTI ANI ! MULTA SANATATE INTREGII FAMILI , PENTRU DUMNEAVOASTRA , MULTA SANATATE , INPLINIREA DORINTELOR SUFLETESTI , PENTRU FAMILIE, TARA SI POPOR.
  CU SINCERITATE, MARIAN

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.