Pro Tv si „Trofeul calitatii’

Sunt tot mai fascinat de felul in care se aplica in Romania retetele lui Orwell. Mai ales in legatura cu ce s-a intamplat la noi in ultimii 30 de ani. Au fost difuzate, la acest sfarsit de an, diverse rezumate care au prezentat selectiv, subiectiv si, de multe ori, tendentios, unele secvente din acesti ani, tragand apoi concluzii generalizatoare. Sau au fost produse „pastile”  care, in cateva minute, „explica” ce s-a intamplat in 30 de ani. Astfel, la Pro tv, a fost distribuit un filmulet de 8 minute, „Dupa 30 de ani”, despre istoria coruptiei in Romania. Un video gandit probabil pentru cei care urmaresc serialul „Las Fierbinti”.

Naiv fiind, nu stiu daca la „pacatele” guvernului Nastase in materie de coruptie nu ar fi trebuit adaugat, in acest video si faptul ca guvernul PSD de atunci a sters vreo 800 de milioane de lei, datorii ale postului Pro Tv.

M-am gandit insa ca poate este momentul sa incep si eu un serial de rememorare a felului in care, in ultimii 15 ani, s-a desfasurat campania de linsaj mediatic la adresa mea si actiunea judiciara de eliminare a mea din viata politica, sub comanda lui Basescu si Macovei si executata de Daniel Morar, Papici, Mariana Alexandru, etc., impreuna cu Livia Stanciu si Ionut Matei. Asa incat voi relua un text mai vechi referitor la o parte din istoria „Trofeului calitatii”. Desi imi este clar ca spalarea pe creier, la unii dintre cei care ma acuza fara sa aiba argumente, este un proces ireversibil.

Si o mica intrebare la care nu astept raspuns. In acest dosar, prin sentinta finala, din 2012, a fost condamnata si adjuncta Irinei Jianu, Diana Gasparovici, la 5 ani de inchisoare. Doar ca ea a disparut si nu stiu ce s-a mai intamplat cu ea  dupa aceea… 

 

‘Stiu, daca va hotarati, va fi mult de citit. Inchipuiti-va, insa, ca eu am trait, timp de 8 ani, aceste lucruri. Si nu sunt singurele…

Povestea cu Inspectoratul de stat in constructii (ISC) e foarte simpla. Trebuia ca taxele de participare incasate de Forum invest pentru organizarea evenimentului sa le ia ISC? Despre ce prejudiciu vorbim? Daca ISC NU organiza evenimentul ar fi avut vreun prejudiciu? NU s-au delapidat bani de la ISC, nu s-au furat de acolo. Daniel Morar considera insa ca banii pe care i-a luat Bogdan Popovici, prin taxe de participare,  organizand evenimentul, trebuia sa-i doneze ISC. Banii astia cu care Popovici nu a sponsorizat ISC-ul reprezinta „prejudiciul”.  Ceea ce este insa grav este  faptul ca procurorii DNA au facut  presiuni foarte mari asupra ISC de a se constitui parte civila in proces. ISC-ul, in mod firesc, nu a vrut. Si de aceea au avut loc discutii mai „aplicate” prin procurorii Tulus si Volintiru. Seful (fost) al ISC a depus niste documente atasate scrisorii cunoscute. Problema nu este daca el este inrudit cu CUZA  ci daca documentele depuse si expertiza independenta produsa in instanta – care stabileste prejudiciul ZERO – sunt corecte.  Pentru detalii, cititi si articolele si vedeti documentele publicate pe http://www.luju.ro, inclusiv  ADRESA PE CARE AM PRIMIT-O,  IN URMA CU 3 ANI, IN 2009, DE LA ISC, PRIN CARE SE PRECIZEAZA CA NU A EXISTAT UN PREJUDICIU CA URMARE A DERULARII TROFEULUI CALITATII, IN 2004.

Dosarul Trofeul Calităţii şi campania electorală

Faptele şi minciunile
Întreaga poveste

Trofeul Calităţii în Construcţii promovează calitatea şi siguranţa în construcţii

Inspectoratul de Stat în Constructii (ICS)este o agenţie guvernamentală independentă, responsabilă de inspecţia, autorizarea şi emiterea autorizaţiilor de construcţie, cu scopul de a impune şi garanta faptul că sunt respectate standardele în construcţii aşa cum au fost acestea definite prin lege. Misiunea agenţiei este dusă la îndeplinire în întreaga ţară de o reţea de inspectori de specialitate bine instruiţi. În urmărirea constantă a obiectivului menţinerii standardelor înalte în construcţii, agenţia este angajată şi în iniţierea şi susţinerea activităţilor educaţionale şi de promovare, care susţin cauza calităţii şi siguranţei în construcţii.

Toamna anului 2003.Cu ocazia pregătirilor pentru aniversarea a 20 de ani ai ICS, Irina Jianu, şeful agenţiei la acel moment, a iniţiat o dezbatere referitor la lansarea unui concurs naţional, numit Trofeul Calităţii în Construcţii, pentru cea mai bună construcţie din România, care promovează standardele de înaltă calitate şi siguranţă în industria construcţiilor.

Proiectul de promovare a fost organizat de Forum Invest– o agenţie de promovare a afacerilor la nivel internaţional, condusă la acel moment de fondatorul şi preşedintele Bogdan Popovici; agenţia oferă servicii de comunicare corporatistă şi relaţii publice, organizează conferinţe şi oferă facilităţi de editare a revistelor de afaceri şi a altor publicaţii.

Pentru producţia tuturor materialelor de promovare şi de relaţii publice legate de Proiectul Trofeul, cum ar fi postere, fluturaşi, reclame, etc., Forum Invest a încheiat un contract cu Eurografica, condusă de directorul Cristian Vasile; Eurografica este o companie tipografică de vârf, ce operează în întreaga ţară, în peste 130 de locaţii.

Organizarea profesionistă a unor concursuri regionale

Aprilie 2004. Prima fază a proiectului a început cu 11 concursuri regionale, care au reunit aproximativ 5000 de participanţi, majoritatea acestora fiind arhitecţi, ingineri, reprezentanţi ai companiilor de construcţii, angajaţi ai ISC şi alţii. Juriile pentru aceste concursuri regionale au fost compuse din profesori universitari, membrii ai Academiei şi alţi profesionişti. Participanţii individuali la aceste concursuri au plătit, fiecare, o taxă de participare de 500 ron (aproximativ €120 la acea dată), în timp ce companiile au plătit o taxă de participare de 1500 ron (aproximativ €360 la acea dată).

La fiecare concurs regional au fost de asemenea prezenţi mulţi demnitari locali şi lideri ai comunităţii şi au moderat artişti cunoscuţi sau alte celebrităţi. Reacţia pozitivă a presei a fost remarcabilă.

Aceste evenimente au inclus expoziţii de tehnologii şi materiale noi în industria construcţiilor. La final, mulţi participanţi au descris aceste evenimente ca fiind interesante, educative şi foarte profesioniste, şi ca au ajutat şi la promovarea propriilor lor afaceri.

Toate aspectele logistice, organizatorice şi financiare ale acestor evenimente au fost planificate, conduse şi puse în aplicare cu promptitudine şi competenţă de către Forum Invest. Compania a fost cea care a colectat taxele de participare pe care le-a folosit pentru acoperirea cheltuielilor proiectului.

Preşedintele şi Premierul înmânează premiile

16 octombrie 2004. Evenimentul final a avut lor la Sala Palatului, cu participarea a peste 5000 de oameni – în cursul căruia atât Preşedintele Ion Iliescu cât şi Premierul Adrian Nastase au conferit trofeul câştigătorilor. (“Sala Palatului” este o instituţie renumită, care găzduieşte multe expoziţii naţionale şi internaţionale şi alte evenimente profesionale şi culturale importante).

Singura asociere dintre Premierului Adrian Năstase şi Trofeul Calităţii în Construcţii a fost faptul că acesta a înmânat unul dintre trofee, în cursul ceremoniei din acea seara de gală.

Cum se întâmplă frecvent în lumea afacerilor, Forum Invest şi Eurografica colaborează şi la realizarea altor proiecte. Aşa a fost şi în cazul producţiei câtorva reviste de afaceri de notorietate şi al unor importante conferinţe pentru comunitatea de afaceri naţională şi internaţională, cum a fost şi cazul proiectului Trofeul Calităţii în Construcţii, pentru care Eurografica a tipărit materialele promoţionale, iar Forum Invest a fost organizator de eveniment. Inutil să precizăm că, în vreme ce colaborează în diverse proiecte, aceste două companii oferă serviciile lor independent una de cealaltă şi sunt angajate în proiecte separate, cu mulţi alţi clienţi.

Campania electorală din 2004

Eurografica, fiind unul dintre cei mai mari furnizori de servicii tipografice din România, s-a aflat între principalii furnizori de astfel de servicii pentru multe filiale locale ale diferitelor partide politice, în timpul campaniei pentru alegerile locale din 2004. În a doua jumătate a anului, a oferit servicii similare pentru campaniile electorale ]n vederea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale organizate la nivel naţional. Între clienţii politici ai companiei s-au aflat PSD; Alianţa portocalie (PD-PNL) şi alte partide politice.

Profesionist, transparent şi în strictă legalitate

În timpul campaniei electorale pentru alegerile naţionale din 2004, PSD, la fel ca şi rivalii săi politici din Alianţa Portocalie, condusă de Traian Basescu, a avut contracte cu Eurografica pentru tipărirea de materiale de promovare destinate atât campaniei parlamentare, cât şi celei prezidenţiale.

Aceste contracte au fost semnate şi punerea lor în aplicare a fost supravegheată de către reprezentanţii PSD autorizaţi pentru astfel de operaţiuni, respectiv trezorierul partidului, Aristide Roibu, şi mandatarii financiari, Cristiana Radu şi Rovana Plumb. Plăţile cuvenite pentru toată producţia campaniei au fost făcute la timp şi complet prin conturile bancare ale PSD, cu păstrarea evidenţei contabile transparente a tranzacţiilor.

Toate chestiunile legate de campania PSD, inclusiv contactele cu furnizorii, au fost planificate, conduse şi puse în aplicare la timp de către conducătorii campaniei PSD.

Dovedit clar de fapte şi registre financiare şi comerciale transparente…

 1. Trofeul Calităţii în Construcţii nu a avut nici o legătură cu PSD şi Adrian Năstase – în timpul, înainte sau după campanile pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din 2004.
 2. b. Colaborarea comercială dintre Forum Invest şi Eurografica, inclusiv cea referitoare la proiectul Trofeul Calităţii în Construcţii, nu a avut nici o legătură cu faptul că Eurografica era, în acelaşi timp, unul dintre furnizorii de servicii de tipografie pentru PSD si alte partide politice, în timpul campaniilor din 2004.
 3. Toate tranzacţiile financiare şi contractele comerciale ale tuturor proiectelor descrise mai sus nu au fost folosite pentru nici un alt obiectiv sau scop decât cele declarate în contractele iniţiale, ordinele de execuţie şi de plată, facturi şi chitanţe.
 4. Adrian Năstase nu a avut nici un fel de legătură cu aceste procese cât se poate de transparente. Atât martorii în proces, cât şi documentele scrise care au fost remise instanţei au dovedit că, în acea perioadă, Adrian Năstase s-a ocupat, ca Prim-ministru, cu finalizarea negocierilor pentru aderarea României la UE, iar în puţinul timp rămas era ocupat cu deplasările în ţară în cadrul campaniei electorale a PSD.
 • C  Conspiraţia se extinde

DNA porneşte la vânătoare pe o nouă pistă, alături de Preşedintele Traian Băsescu

31 mai 2006. În timpul scandalului legat de aşa-numitul “Cazul mătuşa Tamara”*, care a fost promovat insistent în media de către DNA (şi ulterior dovedit în instanţă ca fiind complet fals) – cotidianul “Gândul” a citat pe prima pagină “surse judiciare” care ar fi afirmat că proiectul Trofeul Calităţii in construcţii, din aprilie-mai 2004, ar fi fost folosit ca “metodă de colectat şpaga pentru ridicarea casei lui Năstase“–din strada Zambaccian.

*”Scandalul mătuşa Tamaral”: un caz inventat în totalitate de DNA, pentru care Năstase a fost achitat de instanţă, cinci ani mai târziu.

19 iunie 2006. Adrian Năstase a înaintat o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la următoarele fapte:

 1. El şi avocaţii lui nu au fost informaţi despre nici o cercetare făcută asupra sa, în acest caz, cercetare despre care a aflat doar din presa care cita presupuse “surse judiciare”.
 2. A fost evident că oficialii DNA scurgeau informaţii false către presă, ca parte a unei campanii de relaţii publice bine orchestrate împotriva lui Adrian Năstase.
 3. Atât ministrul justiţiei, Monica Macovei, cât şi procurorul-şef al DNA, Daniel Morar, au încălcat legea prin faptul că au insinuat public faptul că Năstase ar fi fost vinovat, înainte de încheierea cercetărilor, înainte ca el să fie pus oficial sub acuzare şi înainte ca dosarul să fi ajuns pe rolul instanţei.

Plângerea lui Năstase nu a primit răspuns.

Atunci când o poveste inventată nu prinde, DNA produce o alta

Imediat după 31 mai 2006 şi scurgerea deliberată de informaţii către presă, DNA a realizat că, de fapt, casa lui Năstase, din Strada Zambaccian, exista deja, la momentul la care se desfăşura proiectul Trofeul Calităţii în Construcţii. Prin urmare, acuzaţiile false, referitoare la faptul că fondurile colectate pentru acest proiect ar fi fost folosite pentru finanţarea construcţiei casei lui Năstase nu aveau nici un sens.

A fost nevoie de mai bine de doi ani, pentru ca DNA să încerce să construiască o nouă ficţiune în jurul proiectului Trofeul Calităţii în Construcţii, care să susţină primele afirmaţii într-un mod pe care îl sperau mai credibil.

20 iunie 2008. Oficialii DNA îl acuză pe Năstase că ar fi folosit influenţa sa ca lider de partid. pentru a obţine fonduri din proiectul Trofeul Calităţii în Construcţii, din 2004, cu scopul de a le utiliza în folos personal. Procurorii au pretins că:

 1. Proiectul Trofeul ar fi fost folosit pentru finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale a Premierului Năstase, de la a doua jumătate a anului 2004.
 2. Aceste fonduri ar fi fost transferate spre Năstase ca mită, cu scopul de a o menţine în funcţie pe Irina Jianu, care ocupa poziţia de şef al ISC.
 3. În calitate de lider de partid (?!), Adrian Năstase ar fi forţat instituţiile guvernamentale să participe la proiectul Trofeul.

De aici încolo începe o altă ficţiune, în care DNA a insistat să îl pună sub acuzare pe Adrian Năstase, dar NU în calitate de Prim-ministru, ci de lider de partid, cu motivul că ar fi obligat agenţiile guvernamentale să încalce legea, pentru beneficiul lui personal.

 

procurorii DNA dictau martorilor conţinutul declaraţiilor lor scrise

În multe cazuri, procurorii au dictat textul depoziţiilor către presupuşii martori, punându-i să semneze aceste texte, ca şi când le-ar fi aparţinut. Acest fapt este dovedit de câteva declaraţii scrise de mână, care au fost prezentate instanţei de către procurori. Fiecare dintre aceste declaraţii are o caligrafie proprie, dar conţinutul este absolut identic. De asemenea, în timpul audierilor martorilor în instanţă, câţiva dintre martori au recunoscut că textul declaraţiilor lor scrise, prealabile, le fusese dictat de către procurorii DNA.

(Vezi documentul aici)

Martorii au fost consideraţi “făptuitori”, ca mijloc de presiune şi şantaj

DNA a interogat peste 1000 de persoane din întreaga ţară, mulţi dintre ei mai mult de o singură dată. Aceste persoane sau participaseră la evenimentele legate de Trofeul Calităţii în Construcţii sau erau angajaţi ai firmelor care au fost responsabile cu organizarea, tipărirea de materiale, inspectori de stat în construcţii, etc.

Peste 100 de persoane au fost menţinute cu un statut neclar, de “făptuitor”, doar cu scopul de a-i forţa să se declare în favoarea complotului procurorilor. La începerea procesului în instanţă, procuratura a modificat statutul acestor persoane în cel de “martori” obişnuiţi.

DNA îl reinventează pe Nicolae Ceauşescu

Obsedaţi să îl demonizeze şi să îl acopere de ridicol, cu orice preţ, pe Adrian Năstase, procurorii au mers până acolo încât au identificat un cetăţean obişnuit şi corect, care purta întâmplător numele de “Nicolae Ceauşescu”.

Într-o tentativă anterioară, care fusese respinsă de către instanţă la 13 noiembrie 2006, procurorii au prezentat cu cinism numele acestui cetăţean nevinovat în fruntea listei de martori supusă aprobării instanţei, cu presupusele sa declaraţie olografă şi semnătură personală.

Într-un interviu cu presa, la scurtă vreme după aceea, cetăţeanul Nicolae Ceauşescu a declarat public faptul că niciodată nu scrisese sau semnase o astfel de mărturie împotriva lui Năstase. (vezi dezminţirea lui Ceausescu, apărută în presă)

Aceasta nu a împiedicat procurorii DNA să înainteze instanţei această mărturie inventată, din nou, la 16 ianuarie 2009.

DNA evită aplicarea legii, ca să nu fie tras la răspundere

16 ianuarie 2009. DNA a încheiat cercetările şi a trimis dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acuzaţia oficială a fost aceea că Adrian Năstase ar fi folosit “influenta ori autoritatea sa in scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

DNA a decis să îl acuze pe Adrian Năstase în calitatea lui de lider de partid, iar nu de fost Prim Ministru. În acest fel, DNA a ocolit legea, care, în cazul în care l-ar fi acuzat în pe Năstase ca fost membru al Guvernului, cerea ca DNA să prezinte mai întâi cazul în faţa Parlamentului, pentru a obţine aprobarea de începere a urmăririi penale.

În următorii doi ani instanţa a decis în principal asupra chestiunilor procedurale.

D. Un proces dintr-o vreme uitată

Procurorul şef al DNA a infiltrat şi influenţat direct completul de judecată

Ioana Bogdan a fost, până la sfârşitul lui 2010, consilierul lui Daniel Morar, şeful DNA, care era din 2005 responsabil de toate cercetările şi acuzaţiile inventate la adresa lui Năstase.

18 noiembrie 2010. Într-o mişcare fără precedent, în timp ce procesul lui Năstase continuă, dna Bogdan este mutată de la DNA în postura de judecător la Curtea Supremă.

Asociaţia Magistraţilor din România a contestat numirea ei, de vreme ce dna Bogdan nu avea calificarea necesară, deoarece nu prezidase niciodată la Curtea de Apel şi nu activase ca judecător de foarte mulţi ani. Dar plângerea a fost ignorată.

13 ianuarie 2011. Abia mutată la Curtea Supremă, din biroul procurorului şef al DNA, Daniel Morar, dna Bogdan ajunge să înlocuiască pe unul dintre judecătorii din completul de judecată care judeca în procesul Trofeul, în care Năstase era acuzat.

Acesta reprezintă modalitatea în care Morar preia simultan puterea şi controlul atât asupra procesului de punere sub acuzare, cât şi asupra celui de judecată.

Acesta este unul dintre multele exemple despre felul în care Morar şi cel care l-a numit în acest post, Basescu, „garantează” justiţia în România.

Aceasta explică cu claritate şi calvarul fără precedent care urma să aibă loc în următoarele luni în instanţa condusă de judecătorul de la Curtea Supremă, Ionut Matei.

970 de martori ai acuzării versus 5 martori ai apărării

Audierea matorilor de către instanţă a început în ianuarie 2011.

Între ianuarie 2011 şi ianuarie 2012, judecătorul la Curtea Supremă, Ionuţ Matei, a permis procurorilor să aducă 970 de martori, în timp ce apărătorilor lui Năstase le-a permis să aducă doar 5 martori.

Acest număr de martori este fără precedent în cel mai pur sens: el depăşeşte numărul martorilor dintr-un proces penal, de oriunde în lume, fiind de trei ori mai mare decât numărul martorilor prezentaţi instanţei în Procesul de la Nurenberg, intentat conducătorilor nazişti, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.

Nici unul dintre cei 970 de martori ai acuzării nu l-a implicat pe Adrian Năstase în “Povestea Trofeului”

Cu toate acestea, nici unul dintre cei 970 de martori ai acuzării nu a depus mărturie că ar fi existat vreo legătură între Năstase şi proiectul Trofeul Calităţii, sau orice alt fel de afirmaţie care să îl incrimineze pe Năstase în vreun fel.

Intr-adevăr, câţiva dintre martorii acuzării au afirmat că l-au văzut pe Adrian Năstase decernând premiul Trofeul Calităţii, alături de preşedintele de la acea vreme, Ion Iliescu, în prezenţa a 5000 de invitaţi şi a presei care a participat la acea gala finala.

Marea majoritate a martorilor acuzării au declarat că evenimentele legate de acel trofeu au avut cu adevărat loc, evenimentele au fost interesante şi folositoare, evenimentele s-au desfăşurat în mod profesionist, materialele promoţionale au fost cu adevărat produse pentru acel eveniment.

(vezi aici declaratiile martorilor).J

Judecătorul la Curtea Supremă Ionuţ Matei a abuzat sistematic de poziţia sa. O astfel de situaţie a fost înregistrată atunci când a pedepsit-o fizic pe acuzata Irina Jianu, căreia i-a ordonat să stea în poziţie de drepţi în faţa instanţei, timp de peste două ore!

Atunci când a fost întrebat de avocaţii apărării ce temei legal are pentru a aplica o astfel de constrângere fizică unui acuzat, Judecătorul Matei a replicat: “Nu mă interesează textul de lege… De acum înainte toţi inculpaţii din acest dosar vor sta în picioare!“.

Procedura instanţei imposibil de urmărit

În vreme ce, în mod obişnuit, Curtea Supremă audiază maximum cinci martori într-o şedinţă de audieri, acest proces a început cu o normă de 30 de martori audiaţi în cursul unei şedinţe, pentru ca pe la jumătatea procesului numărul audierilor să crească la 50(!!!) de martori pe şedinţă.

În unele perioade, şedinţele aveau loc timp de patru-cinci zile la rând.

Chiar şi grefierii nu aveau adesea timp să redacteze încheierile din cursul unei şedinţe de audieri. În asemenea situaţie, apărarea primea copii ale încheierilor abia în timpul termenului ulterior.

Adesea, şedinţele erau stabilite să aibă loc simultan cu şedinţele de judecată ale altor complete în faţa cărora era chemat Năstase, lipsindu-l astfel de dreptul elementar de a fi prezent la audierile din propriul proces.

În acest fel, apărarea adesea nu a avut timpul fizic pentru a evalua şi analiza mărturiile, pentru a-şi pregăti argumentele şi interogatoriile martorilor în timpul audierilor şi să considere dacă anumite decizii ale instanţei trebuie atacate.

Judecătorul Matei a ignorat în mod sistematic plângerile avocaţilor apărării referitoare la lipsa timpului necesar pentru a răspunde corespunzător evenimentelor din şedinţele de judecată şi incapacitatea de a garanta un proces corect în asemenea circumstanţe haotice.

Mai mult, în câteva rânduri, Matei a amendat avocaţii apărării pur şi simplu pentru că s-au plâns şi au pus “prea multe întrebări”.

Acuzarea a pretins că a fost provocată o pierdere de 1,48 milioane de euro bugetului de stat, prin intermediul proiectului Trofeului

16 ianuarie 2009. DNA a remis instanţei propriul său raport financiar, pretinzând că bugetul de stat a fost prejudiciat cu 1,48 milioane Euro, prin intermediul ISC, care a susţinut proiectul Trofeului Calităţii în Construcţii.

Potrivit raportului DNA, toate taxele de participare la etapele Trofeului trebuiau să fie colectate direct de către ISC, iar nu de Forum Invest, care era organizatorul proiectului.

dar experţi independenţi de instanţă au dovedit că pierderea suferită de bugetul statului a fost ZERO!

18 februarie 2011. La cererea apărării, instanţa a admis efectuarea unei noi expertize şi a numit doi experţi independenţi, Stamescu Anghel şi Simion Mirela, ca să examineze aceleaşi chestiuni financiare evaluate în raportul DNA. După ce au examinat în profunzime aspectele financiare ale proiectului, aceşti experţi independenţi au anulat complet afirmaţiile acuzării, dovedind că pierderea suferită de bugetul ISC prin derularea proiectului Trofeul a fost ZERO.

Ei au adăugat că ISC nu poate colecta taxe de înregistrare de la participanţii la evenimente la care îşi conferă doar suportul moral. Mai mult, potrivit legii, ISC poate colecta taxe doar pentru construcţii.

Experţii independenţi au concluzionat că toate tranzacţiile ISC legate de Proiectul Trofeul au fost transparente, absolut legale şi verificabile.

Nota:Indiferent de faptul că experţii independenţi numiţi de instanţă au contrazis raportul financiar al DNA, trebuie subliniat faptul că Adrian Năstase nu a avut nimic de a face cu chestiunea disputată în instanţă.
Într-adevăr, instanţa nu a găsit nici o dovadă şi nu a auzit nici o mărturie care să sugereze chiar şi cea mai mică legătură.

Un proces venit din epoca întunecată a trecutului istoric recent s-a încheiat cu o condamnare nejustificată, speculativă şi imorală !!!

30 ianuarie 2012. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis în prima instanţă că Adrian Năstase este vinovat, condamnându-l, în calitate de preşedinte al PSD în 2004, la doi ani închisoare.

Sentinţa a fost adoptată cu două voturi din trei, în favoarea acestei decizii. Unul dintre judecătorii care au votat pentru a fost Ionut Matei, al cărui mod ultragiant de a conduce procesul a fost doar parţial descris mai sus. Cel de-al doilea judecător care a votat în favoarea condamnării a fost Ioana Bogdan, care a ajuns să facă parte din completul judecătoresc după ce lucrase în biroul şefului DNA şi după ce dosarul inventat de procurori fusese înaintat instanţei iar judecarea lui începuse.

Opinia celui de-al treilea judecător, Conf. Univ. Dr. Cristina Rotaru, a fost că Adrian Năstase trebuie achitat de orice acuzaţii.

Condamnarea la care s-a ajuns este în totală contradicţie cu faptele care au devenit evidente pe parcursul desfăşurării întregului proces, anume că…

 • Nu a existat nici un act, document scris şi nici o declaraţie orală sau scrisă care să probeze vreo legătură între Năstase şi acuzaţiile aduse acestuia de către procurori.
 • Nici unul dintre martorii propuşi de procurori nu a declarat că Adrian Năstase ar fi fost implicat, şi-ar fi impus autoritatea sau exercitat influenţa în vreun fel, în chestiunile legate de proiectul Trofeul Calităţii.

Judecătorii Matei şi Bogdan, după ce l-au condamnat pe Năstase: “nici o probă directă nu îl incriminează pe acuzat”

Condamnarea lui Năstase de către doi dintre cei trei judecători se bazează pe presupunerile teoretice impuse de DNA prin manipulare şi înşelăciune şi inspirate de o intensă campanie mediatică de dezinformare, creată de DNA cu acceptarea tacită al Preşedintelui Băsescu.

Nimeni nu ar fi putut descrie mai bine această condamnare absurdă, ca cei doi judecători care au votat în favoarea condamnării şi care au scris, totuşi, că:

“…nu exista o proba directa care sa-l incrimineze pe acuzat…”

(pagina 117 a sentintei)

_____________________________________________________________________________________________

Epilog…

“în acest caz nu există nici  o proba directa care sa-l incrimineze pe acuzat…”

Într-adevăr, chiar şi judecătorii care au votat pentru condamnarea lui Năstase au recunoscut că au făcut-o bazându-se doar pe presupuneri de natură teoretică, care nu au fost dovedite în vreun fel.

Această condamnare motivată politic a fost impusă direct de către DNA, prin manipulări şi înşelăciune, atât în afara cât şi în interiorul instanţei de judecată. A fost susţinută de o campanie sistematică de dezinformare, prin scurgerea de scenarii false către public, la instigarea şi organizarea DNA.

Faptele şi înregistrările transparente dovedesc cu claritate că…

 1. Proiectul Trofeul Calităţii în Construcţii nu a avut nici o legătură cu PSD şi/sau Adrian Năstase, fie înainte, în timpul sau după campania pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale din 2004.
 2. Colaborarea comercială dintre Forum Invest şi Eurografica, inclusiv cea pentru proiectul Trofeul Calităţii, nu a avut nici o legătură cu faptul că Eurografica era unul dintre furnizorii de materiale tipărite pentru PSD şi alte partide politice, în timpul campaniilor din 2004.
 3. Toate contractele comerciale şi tranzacţiile financiare ale tuturor proiectelor descrise mai sus s-au desfăşurat în conformitate cu legea, au fost plătite în totalitate şi nu au fost folosite vreodată în alt scop decât cel declarat în contractele iniţiale, ordinele de execuţie, facturi sau chitanţe.
 4. Adrian Năstase nu a avut nici un fel de legătură cu aceste procese cât se poate de transparente. Atât martorii în proces, cât şi documentele scrise care au fost remise instanţei au dovedit că, în acea perioadă, Adrian Năstase s-a ocupat, ca Prim-ministru, cu finalizarea negocierilor pentru aderarea României la UE, iar în puţinul timp rămas era ocupat cu deplasările în ţară pentru campania electorală a PSD.
 5. Acuzaţiile aduse de DNA au fost lipsite de temei, dovezi false au fost inventate, aşa cum s-a dovedit de numeroase ori în acest caz şi în altele.

Pentru mai multe amanunte vizitati www.codulzambaccian.rotrofeul calitatii

26 de gânduri despre “Pro Tv si „Trofeul calitatii’

  • IN PRIMUL RAND , FOTOGRAFIA EXSPUSA , NE DOVEDESTE CATA ELEGANTA ARE DOMNUL PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE, INDIFERENT IN CE COSTUM S AR INBRACA , ( SAU AR FI INBRACAT DE ANUMITI „ANALISTI POLITICI ” SI NU NUMAI…) ESIND IN EVIDENTA , FATA DE CEI ALATURATI DANSULUI . ( O ELEGANTA POZITIVA …) REFERITOR LA FILMULETUL DE 8 MINUTE DIFUZAT DE PRO TV , ( UN POST DE TV, INFINTAT SI SUSTINUT DIN EXTERIOR , IN CARE CEI CARE IL REPREZINTA , MACANESC PRECUM O RATA, FIIND JUSTIFICAT COMPORTAMENTUL LOR , DATORITA SUMELOR BANESTI ,NEJUSTIFICATE , CU CARE SUNT PLATITI… SI CARE IN GANDIREA UNUI OM AUTENTIC , ACEST POST TV SI NU NUMAI, ESTE NESEMNIFICATIV . ) CAND FACI BINE IN VIATA , IERTANDU I SI ANULANDU LE O DATORIE DESTUL DE SEMNIFICATIVA LA VREMEA RESPECTIVA, ACESTI INDIVIZII „UMANI „, SE INCADREAZA PERFECT , IN PROVERBUL : PE CINE NU LASI SA MOARA NU TE LASA SA TRAIESTI…)( INCA O DOVADA , IN CARE DOMNUL ADRIAN NASTASE, NE FOCALIZEAZA ,ELEGANTA , GANDIRII SALE SI NU NUMAI.) CINE NU GANDESTE POZITIV, NU POATE ACCEPTA , CA PRINCIPALI ADVERSARI „POLITICI” , PRECUM BASESCU CU A SA GASCA ,AU FOST, ( DE MOMENT) JUCATORII , CARE SI AU ASCULTAT , ANTRENORII EXTERIORI …APELIND LA NEJUSTIFICATE LE FAULTURI , ASUPRA DOMNULUI PRIM MINISTRU, CU INTENTIA DE A FI INLATURAT DE PE TEREN…(DAR NU IN AFARA STADIONULUI POLITIC…) EU A SI OFERI O SUGESTIE DOMNULUI PRIM MINISTRU , CU TOT RESPECTUL CE IL PORT, FATA DE SERIALUL , ORIGINAL, PE CARE IL VA PREZENTA , MAI PROFUND , DANDU I UN TITLU CORECT: REMEMORAREA TRCUTULUI GUVERNARII , ADRIAN NASTASE , IN CARE ROMANII SA FIE INSTINTATI DE REALIZARILE BENEFICE SI DE CE NU, GRESELILE FACUTE , PENTRU A FACE O COMPARATIE INTRE GUVERNARILE PERINDATE INCLUSIV CEL DIN PREZENT… LUND IN CALCUL MOMENTE LE IN CARE DOMNUL ADRIAN NASTASE , PREVEDEA INLATURAREA SA NEFIIND CA OM SI POLITICIAN , BENEFIC PENTRU EXTERIOR . CORECT SCRIS , UN PROCES IREVERSIBIL, ACESTI INDIVIZI CU CREERELE SPALATE SE INCADREAZA LA ALT PROVERB DIN BATRANI : CE SE NASTE DIN PISICA TOT SIOARECI SI DE CE NU, SOBOLANI MANANCA. EU A SI ZICE , O INTREBARE , MARE ,DEOARECE UNEORI DISPARITIILE… SUNT BENEFICE , NEBENEFICE INDIVIDULUI .AM CITIT CU ATENTIE SI INTERES , CE NE SPECIFICA DOMNUL PRIM MINISTRU , SI CONCLUZIONEZ UN ASPECT REAL DIN PACATE , CAND VREI SA FACI BINE IN ACEASTA TARA ESTI INVIDIAT, INLATURAT DE ADVRSARII, INCOPETENTI IN GANDIRE SI REALIZARI …CU REFERINTA LA A SA ZISI PROCURORI … ACCEPT CELE SPUSE , DEOARECE SI EU AM INTANPINAT UN EVENIMENT IN CARE PERSONAJELE, DETINEAU ANUMITE FUNCTII , UNUL SEF AL POLITIEI JUDETENE CRAIOVA , UNUL UN SIMPLU POLITIST, IAR AL TREI LEA , DETINEA FUNCTIA DE PROCUROR LA TIMPUL RESPECTIV SI CARE I AM INSTINTAT PE PRIMUL SI AL TREI LEA , DESPRE COMPORTAMENTUL NEADECVAT
   AL POLITISTULUI RESPECTIV . EREAM INDEMNAT SA SCRIU CE DOREA DOMNUL SEF AL POLITIEI JUDETENE , INCLUSIV DOMNUL PROCUROR , ACEST EVENIMENT ,S A DESFASURAT IN TIMP CE DOMNUL ADRIAN MASTASE DETINE FUNCTIA DE PRESEDINTE AL PARLAMENRULUI , ATENTIONANDU I CA AM SA FAC PLANGERE INPOTRIVA LOR, INSTINTANDU L PE DOMNUL ADRIAN NASTASE , PRESEDINTE AL PARLAMENTULUI …, S A AJUNS LA UN CONSENS. UN EVENIMENT MINOR , IN CARE DESCOPERI DICTATURA UNOR PERSONAJE, „UMANE ” … STIM FOARTE BINE , TIMPUL PREZENT, NE DOVEDESTE VIZOAL, CA DOMNUL PRIM MONISTRU ADRIAN NASTASE A FOST SI ESTE UN OBSTACOL DE NETRECUT , PENTRU DICTATORII EUROPEI SI NU PENTRU CEI CE ,S AU INTRUCHIPAT , LA COMANDA,
   IN PAPUSI JUCAUSE , PAPUSILE CU AL LOR INTERES PERSONAL…SI
   CARE FAC PARTE ,FIECARE CU AL SAU NUME, DIN SISTEMUL POLITIC ROMANESC. CAND ESTI DESTINAT …SA SIMTI SI SA VEZI NEDREPTETILE VIETII ,FIECAREI FIINTE UMANE SI NU NUMAI , NU POTI SPUME DECAT : DOMNULE PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , A TI FOST NEANDREPTATIT …DAR NU INLATURAT DIN SISTEM , AVETI TOATA SAMSA DE A REVENI , DATORITA ,IN PRIMUL RAND CA SUNTETI ROMAN, CU O CULTURA DEOSEBITA SI UN POLITICIAN AUTENTIC CE NU POATE FI INLOCUIT . CU RESPECT MARIAN , MULTA SANATATE ,SARBATORI INPLINITE SI O REANTOARCERE IN POLITICA , PENTRU ACEASTA TARA CE -SI PERDE AUTENTICITATEA IN TIMP, PENTRU ON POPOR IN MAJORITATE , DEZBINAT .

   Apreciază

 1. Domnul Procuror Volintiru de Tîrgu Jiu , este doar un pion , cu o educație comunista care știe doar sa amenințe sa semneze lumea declarații in alb sau sa scrie cam ce dorește dansul, spunând imediat ajunge și avocatul după ce l-a anunțat despre un termen mai târziu. Mai este și protector al unor persoane prin Trgu Jiu …. probabil la un moment dat va apărea și despre dansul un dosarel , oare cât sa mai fie protejat???

  Apreciat de 1 persoană

 2. Da, adevarat. Traim o epoca de cosmar in care statele vandute vestului prin fel si fel de slugi ” pas cu pas” desfinteaza natiuni o data suverane.
  Noile „curente” au girul nemijlocit a milioane de romani si parte a diasporei care a produs pasul decisiv: din national devenim internationali, de rasul lumii, rasul tragic al unui joker.
  Visul lui Orwell e minciuna, noi ca popor am intrecut orice imaginatie posibila l-am imbratisat direct si l-am pus in capul mesei. Din pacate sintem prea putini cei care inca mai gindesc si mai au un gram de creier. Somnul bolnavicios al natiunii va deveni somnul din ” Desteaptat-te romane, mai degraba culca_te…

  Apreciat de 1 persoană

 3. N-au trecut multe luni de cand guvernul pdl-ist a acces la butoane si „noaptea ca hotii”, „pas cu pas” reinvie vechi metehne neduse pana la capat in vechea guvernare, neduse pana la capat, adica pana la capatul rabdarii cetatenilor si a mintilor pdl-iste intortocheate si frustrate.
  Pana la urma cetatenii au ce si-au dorit, atat prin realesul din dealul Cotrocenilor cat si prin „guvernul meu”.
  Inexplicabil, psd-istii sunt intr-o sarbatoare de iarna continua, dl. Ciolacu ajuns peste noapte presedinte interimar de partid, parca „joaca pe muzica” guvernului pdl-ist.

  Apreciat de 1 persoană

 4. E destul de trist pentru că am ajuns să ne bucurăm că NU trăim într-o societate în care eşti ‘pus la zid’ şi executat (excepţie face familia Ceauşescu) sau lapidat. Asta NU pentru că mulţi n-ar rezona la asta. Mi-aş dori ca, dacă mai există căi, să atacaţi această decizie.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Întreaga „hărmălaie” a avut o unică țintă, scop și suport – „Calitatea trofeului”! Restul a fost „gargară”!
  Se conturează, pas cu pas, o concluzie: unii concetățeni sunt mai tari chiar decât bomba atomică – pot distruge mai mult și pentru totdeauna!
  Cât timp cei mulți se-nvață mereu ca să tacă, cei puțini și-serviți exersează continuu să f(u)ac(k)ă!
  … Parafrazând după Arghezi, „Din bube, mucegaiuri și noroi/ Iscat-am frumuseți și leacuri noi…”/ Pe îmbuibați de-orice nevoi/Pe cei răsplini, de minte goi/ Dar și-îngâmfați ce … fac pe noi!//

  Apreciază

  • Ce curat si imaculat esti. Cum nu este nici un comentariu impotriva ta? Nici o data orice subiect discuti in stil socialist cureti orice comentariu negativ. Dubios de democratic esti matale. Chiar nimeni nu este impotriva ideilor tale?

   Apreciază

   • Dan Avram, inteleg ca e o intrebare filozofica. Concret, ai comentarii negative la ce am scris eu? Iar daca vrei sa citesti comentarii cu referiri la tot felul de p…, ti le pot trimite pe o adresa de email. Disclaimer-ul este insa foarte clar.

    Apreciază

   • Bănuiesc că te-ai născut alaltăieri și te deranjează că are dreptate amfitrionul nostru? Acum căteva zile mi-am exprimat dezacordul cu ce a postat domnul Adrian Năstase și am primit B.T.. Sigur n-am scris adresându-mă la persoana 2-a și nici cu țâfnă.

    Apreciază

 6. De neimaginat ce s-a întâmplat! Oare, va plăti vreodată, în lumea aceasta în care trăim, acest NENOROCIT (T. B.) care a distrus vieți și destine, care a mutilat sufletele unor oameni nevinovați și ale familiilor acestora, care nu are nici un fel de scrupul în a-și atinge scopurile mârșave etc., etc.? Este atât de plin de ură și de venin încât nu știu cum îl mai rabdă pământul! În speranța că forurile competente CEDO vor face dreptate (deși mult prea târziu! ), vă rog să-mi permiteți, Domnule Prim-ministru Adrian Nastase, să vă asigur de întreaga mea considerație și apreciere, dintotdeauna, și să vă urez „La mulți ani sănătoși și fericiți” alături de minunata Dumneavoastră familie!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Cred ca lumea care gindeste se astepta ca problemele justitiei sa fie rezolvate dupa atitia ani, cu atit de multe victime. Oameni care si-au pierdut destinele pentru ca niste monstri au nascut. Unii si-au pierdut viata, ca judecatorul Mustata. Dar ura este nelimitata….cum s-ar putea interpreta „democratic” hotarirea Iohanis & PNL de a desfiinta SIIJ? Sa mai intreb despre protocoale si ce inseamna garantia lui Iohanis ca lucrurile nu se vor repeta? Ca nu se vor mai vina politic adversari si crea dosare fictive unora incomozi? E adevarat ca nici SIIJ nu poate fi o garantie, asa cum nici CSMul nu a fost.

  Ce sa mai vorbim de reabilitare si reparatii cind ura e transmisa din presedinte in presedinte, vezi episodul jenant cu retragerea decoratiei unui lider ce si-a dedicat viata Romaniei? Nu a plecat…arata tarie de caracter, maxima, dupa atitea umilinte. Si dragoste pentru o tara care nu i-a daruit prea multa afectiune.

  Aveti mai jos o opinie a unui magistrat care inca are curajul sa vorbeasca liber. Asta pina nu o sa i se umble la frine, asa, ca un avertisment sublim celorlalti magistrati ca nici ei nici familiile lor nu sunt in siguranta daca judeca cu mintea lor.

  https://www.mediafax.ro/social/presedintele-tribunalului-timis-despre-desfiintarea-siij-noapte-buna-democratie-si-stat-de-drept-18680295

  Apreciat de 1 persoană

 8. https://lareviewofbooks.org/article/future-no-future-depression-left-politics-mental-health/

  „Capitalismul produce o vătămare dublă persoanelor deprimate. În primul rând, provoacă sau contribuie la starea de depresie. În al doilea rând, șterge orice formă de cauzalitate și individualizează boala, astfel încât apare ca și cum depresia în cauză ar fi o problemă (sau o proprietate) personală. În unele cazuri, pare a fi vina ta. Dacă tocmai ai fi trăit o viață mai bună și mai activă, ai fi făcut alte alegeri, ai avea o stare de spirit mai pozitivă, etc., atunci nu ai fi deprimat. Aceasta este melodia cântată de psihologi, antrenori și terapeuți din întreaga lume: fericirea este alegerea ta, responsabilitatea ta. Același lucru este valabil și pentru nefericire și depresie. Capitalismul ne face să ne simțim rău și apoi, pentru a adăuga insultă la prejudiciu, ne face să ne simțim rău în a ne simți rău.
  … La nivel de analiză și cauzalitate socială, fenomenul depresiei ar trebui să fie conectat la problemele legate de forța de muncă și de muncă – și șomaj, deoarece statisticile arată că șomerii sunt mai susceptibili de a se deprima decât oamenii aflați în locuri de muncă, indiferent de cât de mult urăsc acești oameni munca lor. Ar trebui să fie conectat la cultura noastră brutală, neoliberală a concurenței (Happy Hunger Games și poate fi ciudat să fie vreodată în favoarea ta!) Și la ideologia concomitentă a fericirii, care ne obligă pe toți să zâmbim și să fim fericiți fără întrerupere, chiar sau mai ales când ne luptăm între noi. Depresia ar trebui, în plus, să fie legată de tărâmul educației: atât de mulți dintre studenții de la Universitatea din Copenhaga, se luptă cu nenumărate boli mintale. Nici măcar nu pot începe să-mi imaginez cum trebuie să fie în Regatul Unit sau în Statele Unite, unde studenții nu beneficiază de educație gratuită, așa cum este cazul Danemarcei, dar sunt conduși tot mai adânc într-o spirală a datoriei. Indiferent unde ne uităm, studenții sunt deprimați, anxioși, stresați, arși.

  … Epidemiile depresiei pot fi asociate (atât ca simptom, cât și ca obstrucție) cu istorii de violență pe termen lung, care au impact continuu la nivelul experienței emoționale de zi cu zi. […] Ceea ce se numește depresie în sfera internă este un registru afectiv al acestor probleme sociale și unul care de multe ori ține oamenii tăcuți, obosiți și prea amorțiți pentru a observa cu adevărat sursele nefericirii lor (sau într-o stare cronică de nivel scăzut), durere – sau depresie de alt fel – dacă o fac).

  … Merită menționată tânăra generație de astăzi, numită uneori generația viitorului (Phil Neel scrie despre această generație, „prima într-o paradă măreață a viitorului”, în strălucita sa carte Hinterland). Ei trăiesc într-o lume în care mâine cel mai probabil va fi mai rău decât astăzi, unde nu există cu adevărat alternative și niciun viitor, nu mai ales din cauza modului în care criza climatică anihilează destul de literal viitorul ca atare. Cine îi poate învinovăți că sunt deprimați?

  Toate acestea pentru a spune că actualitatea – socială, politică, economică, ecologică – este, de asemenea, o criză de sănătate mentală. Mobilul perpetuu al capitalismului și epuizarea resurselor se referă, de asemenea, la resursele mentale. Aspectul economic și cel psihologic par să nu se distingă unul de celălalt, așa cum sugerează și dubla semnificație a depresiei. Desigur, nu suntem toți în aceeași barcă sau în același pat. Nu suntem cu toții deprimați (și cei care o experimentăm în același mod sau din aceleași motive). Nu suntem la fel de sus. Unele straturi ale societății au acces la viitor în moduri în care alții nu, unii suportă sarcina mai mult decât alții, iar unii mor pur și simplu mai devreme decât alții”…

  Apreciază

 9. Ce este decolonizarea sau ce ar trebui să fie: avem formidabilul Frantz Fanon care consideră decolonizarea ca o forță de curățare (Sambe, et al, 2014) și, prin urmare, violența din partea membrilor statului colonizat este consecința logică a violenței instituționalizate care a venit odată cu colonialismul. Eve Tuck și K. Wayne Yang (2012), pe de altă parte, consideră decolonizarea ca o repatriere a pământurilor către indigeni, mai ales în cazul coloniștilor.
  .. Decolonizarea / decolonialitatea este departe de o teorie. În scurta sa introducere în postcolonialism, Robert Young (2003) scrie despre cum postcolonialismul este o linie de viață și un mod de a vedea lucrurile cu susul în jos; decolonialitatea este, așadar, un proces. Este un verb. Este o a face și a vedea altfel.
  Trebuie să ne amintim că discuțiile despre decolonizare nu sunt și nu ar trebui să fie o cale pentru o justiție socială; nu este ceva care să fie bifat de instituții și oameni ca bun lunar / anual. Trebuie să transforme instituțiile și indivizii în ansamblu, pentru a reitera ceea ce a declarat Fanon, este o forță de curățare .

  https://chinyeretalks.home.blog/2019/12/28/how-can-we-understand-decolonisation/

  Apreciază

 10. Le este frică, am mai scris asta!
  Cei mai disperați sunt cei de la Bruxelles, aripa PPE, care au băgat bani grei și totuși iar se pune problema ca stânga să câștige alegerile în România, atât la locale cât și la parlamentare!
  Perfecta cooperare între gruparea clinton-soros și PPE (cu Germania mare maestru) încă n-a reușit să câștige în România, deși a obținut succese de durată în Marea Britanie (După debarcarea lui Tony Blair, Conservatorii s-au perpetuat la putere) și Franța (După înscenarea pentru Dominique Strauss-Kahn și ridiculizarea lui Fr.Hollande – care degeaba a mers la Obama, el însăși numai o fantoșă, Em.Macron este sigur de două mandate).
  Sunt speriați pentru că numai simpla prezență ca și consultant a lui Adrian Năstase poate sălta PSD la peste 50% din voturi!
  Atât de tare i-a lovit Sebastian Ghiță, cu scoaterea din joc la cuplului coldea-kovesi, că tot nu vor să-l ierte pe dragnea, chiar dacă se punea problema să-l dirijeze spre reformarea PSD. Au venit cu soluția cosmin gușă, ca nu cumva să se gândească cineva la oferta domnului Năstase din vară!

  P.S. Deși cu doar vreo patru titulari prezenți, Guvernul a făcut primul pas pentru desființarea SIIJ. Încă o dovadă a prostiei lui danilel constantin și sorin câmpeanu, care s-au lăsat păcăliți de mihai tudose și n-au vrut să respecte calendarul înlocuirii Guvernului PSD, discutat și aprobat statutar la PRO România.

  Apreciat de 1 persoană

 11. O mizerie mizerabilă… Judecători care au încălcat principiile ocupației de magistrat. Nedreptatea e oribilă. Îmi pare nespus de rău și am frustrări fiindcă nu pot să fac nimic în privința asta…

  Apreciază

 12. Dumneavoastra vreti ca idiotii sa fie destepti si ticalosii, cinstiti?
  Singura solutie de a-i opri nu este folosirea logicii si adevarului, ci metoda „o palma peste bot, un pumn in ceafa si un sut in cur”.
  Daca stim sa facem asta e bine, daca nu, asteptam pana invatam.

  Apreciază

 13. Bine v-am gasit si La Multi Ani! Stimate Domnule Adrian Nastasde, eu, ……………numele il stiti, cetatean roman, in locul domniei dumneavoastra, i-asi actiona in judecata pe toti acei care v-au facut rau si v-au condamnat fara probe si fara discernamant. Si nu la vre-o judecatorie din tara, ci la un Tribunal strain care judeca drept si fara partinire! Si atunci sa vada si judecatorii nostri cum se judeca in strainatate, Eu nu m-asi lasa pana nu i-asi vedea pe toti condamnati si sa plateasca despagubiri de miliarde de euro pentru distrugerea fizica si morala si intelectuala a personalitatii dumneavoastra.! Asa asi face, zic rau sau bine? Poate prin primavara sa va fac o vizita la Fundatie, m-asi bucura foarte mult sa vorbesc cu dumneavoastra, au trecut multi ani de cand nu ne-am vazut, de prin 2004 cu ocazia vizitei la Botosani. Fiind gata sa pasim in anul 2020, cu acest prilej doresc sa va fac o urare de incurajare si sa stiti ca aveti foarte multi prieteni si simpatizanti care va sprijina si va doresc sa reveniti cat ma urgent in tabara PSD-uli, lasata de izbeliste de doua persoane, Dragnea si Dancila, care dealtfel nici nu aveau ce cauta acestia in partid. Propun ca in partid, la conducerea acestuia sa nu mai fie nici-o femeie, femeile sa fie secretare si eventual la mobilizarea electoratului, Femeile au distrus PSD! La Botosani, la fel, numai femei. Care este cauza? Cu aleasa stima si pretuire, al dumneavoastra sustinator, Miroslav.

  Apreciază

 14. Dupa criteriile APCE, este o condamnare politica. Dar « tradarea boierilor pamanteni a insemnat inceputul domniilor fanariote »…delegatia Romaniei sau macar membrii PSD ar fi trebuit sa protesteze ferm si sa denunte aceasta vendetta politica, ba chiar sa paraseasca Adunarea in semn de protest. Ar fi fost poate constituita o comisie de ancheta.
  Nu imi place razbunarea, dar m-am bucurat cand Edmond Dantes a devenit Monte-Cristo. Cu milioane de cititori ai blogului dvs, Cred ca si dvs puteti deveni in 2024.

  Apreciază

 15. Ocuparea ritualică a spaţiului public şi mesaje de imunizare critică: Desimbolizarea prin evreizare a sanctuarului Revoluției Române din 1989. Ambasadorul israelian David Saranga a mutat politic ceremonia Hanuka din Templu in Piata Universitatii

  Un fapt politic fara precedent s-a intamplat duminica, cand ambasadorul israelian David Saranga a mutat ceremonialul sarbatorii evreiesti Hanuka din Templu in Piata Universitatii. Scopul nedisimulat al acestui gest evreiesc, ireverentios pentru sanctuarul romanesc al Revolutiei din Decembrie 1989, a fost de ocupare ritualica a spatiului public si de difuzare de mesaje de imunizare critica a diasporei globaliste. Imunizarea critica este o actiune eminamente politica de situare a evreilor imigranti deasupra criticilor si sanctiunilor politice, civile si juridice din tara de rezidenta. Situatia de minoritate imuna la critici si sanctiuni comporta pericole pentru statalitate si populatie. Fie si numai rememorarea unor episoade biblice in care ocuparea sau impresurarea ritualica de catre evrei a unor spatii straine a avut scopuri si efecte ostile ar trebui sa fie un argument suficient in acest sens.

  Efectul public perceput al iesirii cu ceremonialul religios de Hanuka din spatiile consacrate ale sinagogilor si familiilor in sanctuarul revolutiei decembriste romanesti este de desimbolizare prin evreizare a acestuia. Un afront, o profanare, o ostilitate, o provocare, poate si un test de reactie. Oricum, sanctuarul revolutiei trebuie sa fie liber de alte actiuni straine, potential, implicit sau explicit propagandistice sau chiar ostile. Din clasa acestora din urma, de nesters din memorie, sunt fake news-urile, diversiunile si confuzia pe care le-au creat la Revolutie evreii Silviu Brucan (Saul Bruckner) si Teodor Brates (Froim Bernard), tot intr-un spatiu public, la televiziunea romana. Acestor personaje duplicitare si neloiale romanilor, cu certe conexiuni de aceeasi natura, li se datoreaza, cel putin in parte, panica si haosul create de isteria cu “teroristii”, prin care multi posesori de arme, civili sau militari, s-au impuscat unii pe altii sub imperiul psihozei pe care insii respectivi, neurmariti si condamnati penal pentru complicitate la omoruri prin dezinformare, au indus-o manipulator societatii romanesti. De asemenea, asasinarea prin impuscare in ziua de Craciun a conducatorilor legitimi de la acea vreme ai romanilor a fost un act de ostilitate anticrestina si antiromaneasca. Cum necrestine si neromanesti sunt si procesiunile de propaganda homosexuala cu care religia si traditiile romanilor sunt batjocorite cu aplomb si la scena deschisa.

  Piata Universitatii reprezinta spiritul romanesc, care trebuie sa ramana neintinat. Pentru cei care nu stiu, Hanuka este o sarbatoare evreiasca minora, postbiblica, în timpul căreia în iudaism munca și alte activități nu sunt interzise. Ceremonia se desfășoară în special în familie, dar se aprind lumânări și la sinagogă, iar copii primesc o mică sumă de bani (ghelt în idiș). De altfel, Hanuka este complet absenta din Mișna. Doar in ultima vreme, sub impuls politico-propagandistic datorita crizei de imagine de care sunt responsabile nesfarsitele razboaie preventive, teroriste si de colonizare in Orientul Mijlociu, Hanuka a căpătat o importanță mai mare, devenind un substituit al Crăciunului pentrui copii evrei crescuți într-un mediu creștin. Insa sanctuarele romanesti trebuie sa fie mereu sanctuare romanesti. Regula bilaterala de fier romano-israeliana trebuie sa fie simetria perfecta, aici si acolo.

  Apreciază

 16. Esti un polician de marca si erai un pericol pentru tupeistii fara carte care au urmat! Imi pare rau pentru Dvs dar si mai rau pentru tara asta care se dezintegreaza zi de zi
  La multi ani , sanatate si putere sa continui!
  Avem nevoie de adevar! Cu stima!

  Apreciază

 17. Pentru ca justitia din Romania sa se indrepte ar trebui rectificata constitutia.In sensul introducerii testului la poligraf inaintea intrarii in magistratura si apoi efectuarea unei testarii anuale obligatorii .Intrebarea: sunteti membru sau aveti vreo legatura cu vreun serviciu secret?
  La fel si cu toate functiile de demintate publica ,alese si numite.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.