O diversiune

Mai multi oameni politici si analisti au lansat, in ultimile zile,  o diversiune si anume ca, in lipsa ministrilor ALDE, nu se pot tine sedinte de guvern.

Nu vad temeiul (altul decat cel politic-electoral) pentru o astfel de afirmatie. Nici din punctul de vedere al rostului guvernului de a administra, in timp real, problemele tarii si nici din punct de vedere strict legal.

Astfel, in art.38 din Codul administrativ, se precizeaza:

„(1) Guvernul adoptă hotărâri şi ordonanţe în prezenţa majorităţii membrilor săi. Hotărârile şi ordonanţele se adoptă prin consens. Dacă nu se realizează consensul, hotărăşte prim-ministrul.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul documentelor şi al altor măsuri adoptate de Guvern.”

Aceeasi prevedere exista si in art 27 din Legea 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor.

Din alin. 1 rezulta trei concluzii 1. prezenta pentru sedinte – majoritatea membrilor cabinetului; 2. modalitatea de luare a deciziilor de catre ministrii prezenti – consensul; 3. daca acesta nu poate fi obtinut, hotaraste premierul.

Deci, se pot tine sedinte de guvern, in masura in care ministrii ramasi in cabinet sunt majoritari.

Separat, trebuie discutate modalitatile de depasire a sabotajului presedintelui – ne-numirea interimarilor si, ulterior, prezentarea in parlament a unui guvern reconfigurat politic.

47 de gânduri despre “O diversiune

  • Astăzi, 7 Septembrie, au început la Palatul Parlamentului, în Sala „Drepturilor Omului”, lucrările Conferinței CMR-2019 cu participarea a peste 200 de participanți, membri și invitați din țară și din străinătate.
   În prima zi, după deschiderea la care au luat cuvântul, printre alții, deputații Constantin Codreanu, Șeful Comisiei pentru Comunităților Românilor de Pretutindeni și Daniel Gheorghe,
   liderul unionist George Simion, rectori, academicianul Vasile Tărâțeanu de la Cernăuți, rectori, profesori, diverse personalități s-au dezbătut două teme:
   – „Identificarea și analiza prioritățile învățământului intern și propuneri concrete privind implicarea statului român în sprijinirea limbii române în comunităților românești din jurul granițelor”
   – „Cultura, Patrimoniul și Mass-media”.
   Mâine, 8 Septembrie, vor avea loc două sesiuni importante:
   – „Discriminarea Antinațională”, moderată de Generalul Mircia Chelaru
   – „Basarabia, Bucovina și perspectivele procesului unionist” moderată de George Simion.
   Lucrările încep la ora 10:00 și sunt deschise oricui dorește să participe.

   Mircea Popescu
   +4076-054-2833

   Apreciază

 1. O OFERTĂ POLITICĂ TRENDY

  Cum se plimbau agale mai ieri pe ecranul televizorului numele candidaților la președinție, hait! ce-mi văd ochii… Claudiu Crăciun! Dânsul candidează la alegerile prezidențiale din partea formațiunii politice DEMOS. Bravo, zic! Păi, nu știm noi cine-i Claudiu Crăciun?… ba da, cum să nu știm… nu e vâlvă publică sau protest de la o vreme-ncoace (anti-Băsescu în 2012, pro-conservare Roșia Montană în 2013, anti-Ponta după tragedia de la Colectiv din 2015, anti-„Noaptea ca hoții” la sfârșitul lui 2016 și începutul lui 2017, ș.a.m.d.) fără Claudiu Crăciun, lector universitar doctor la Catedra de Știinte Politice și Studii Europene a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, garantat de Alina Mungiu Pippidi! Cunoaștem zâmbetul său larg, de băiat bun, temeinic și atașat cauzei… sau cauzelor… În schimb știm mult mai puțin, spre deloc, despre DEMOS!

  Ca să ne informăm, intrăm pe pagina lor și găsim acolo o șaorma cu de toate cum n-am mai văzut decât ori la partidulețele care-au îmbătrânit fără să se maturizeze, ori la platformele a căror existență nu ne-o explicăm astăzi dar avem oarecum bănuiala că ne-o vom explica în viitor. În primul rând că activitatea DEMOS pare sporadică –postările sunt în salturi, uneori trece mai bine de o lună fără nici știre, cu amendamentul că în perioada electorală se simte o oarecare efervescență și-un oarecare avânt, dar avântul trece repede căci strângerea de semnături e complicată. Între două opintiri electorale… mai o grevă pe care s-o sprijine, mai un protest, mai un semnal de alarmă cu privire la sănătatea Pământului, mai o poziție tranșantă împotriva defrișărilor ilegale, mai o luare de poziție împotriva Legii off-shore, mai o indignare ca să nu se modifice Legile Justiției, mai un sprijin pentru STAREA NAȚIEI cu Dragoș Pătraru, totul pigmentat cu ideologie de stânga -impozit progresiv, salarii decente, protejarea categoriilor vulnerabile, susținerea mișcărilor de protest ale ceferiștilor etc. la care se adaugă „noutățile” -îmbrățișarea migrației, lupta pentru drepturile minorităților sexuale, feminism, reciclarea deșeurilor… Cum vă spuneam, masă bogată. Totul pare așa… asezonat, să zicem… maioneză, ketchup, muștar, condimente… nu lipsește nimic din oferta DEMOS. Numai că percepția mea despre ei este că băieții nu se grăbesc… și când aparența este că nu se grăbesc, cu toată dragostea, imaginea de „partid-conservă” devine copleșitoare. Iar „partidelor-conservă”, așa cum bine știm, le vine rândul numai și numai atunci când TREBUIE.

  Când îl văd pe Claudiu Crăciun, mă gândesc, nu știu de ce, la Manuel Costescu. Manuel Costescu a candidat la alegerile parlamentare din 2016 și a obținut un loc de deputat din partea USR. Dar, pe cât de rapidă a fost evoluția lui politică, pe atât de dureros de rapid l-au „extras” niște băieți și l-au trimis înapoi la Londra, unde era, se pare, mai de folos cauzei. Explicația unei împachetări atât de intempestive a fost că pentru dânsul era prea greu să facă naveta București-Londra și să fie în timpul săptămânii departe de familie, lucru care, of course! nici nu i-a trecut prin cap când a candidat! Manuel Costescu zâmbea non-stop, indiferent de împrejurare. Și Claudiu face la fel. Ambii au studiat (și) în afara țării. Ambii sunt teoreticieni. Ambii sunt consultanți, Claudiu Crăciun in domeniul politicilor publice şi managementului public, iar Manuel Costescu pentru instituţii private şi publice. Au vârste apropiate, Claudiu e născut în 1978 iar Manuel în 1977. Și, în general par trași la indigo, după un model extrem de popular în România de astăzi –modelul „noi suntem altfel”. Numai că acest „altfel”, pe care l-am văzut plenar în guvernarea tehnocrată din 2015-2016, mi-a lăsat o amintire de neșters.

  Ce vreau să spun cu cele de mai sus… vreau să spun că în situația în care PESEDEUL cel CIUMĂ ROȘIE se scufundă (eu nu sunt chiar așa sigură că se va întâmpla) dispariția TITANICULUI social-democrat va produce o „gaură”-n ocean, pe partea stângă, care va trebui „umplută” rapid, „frumos-elegant-cât-de-cât”, de ochii lumii, ca să arate și scena românească echilibrată și corectă din punct de vedere politic. Visul de aur al partenerilor externi pare a fi un tablou politic cu o puzderie de partidulețe care să poată fi împerecheate în cele mai fanteziste algoritme și COCOPO-uri și-n cele mai perverse combinații erotice… Așa ceva este ușor de strunit într-o anumită direcție, căci coeziunea combinației e fragilă și permanent amenințată deoarece nu voința politică de fier, dominantă, menține grupul aflat la putere, ci numai teama fiecărui partiduleț că poate fi oricând îndepărtat și înlocuit cu un alt partiduleț, aflat, accidental, în opoziție.

  În această ipoteză, DEMOS va acoperi o zonă radical de „stânga”, pe lângă un PRO ROMÂNIA cu ideologie ambiguă -„și pe dreapta și pe stânga”, și un PESEDEU microscopic, reprezentând, în crepusculul existenței lui „stânga șovăielnică”. Rezultatul ar fi o frumoasă fragmentarea a stângii- în timp ce dreapta e oricum varză , cu un PENELEU de-a dreptul inept, gata să execute orice comandă venită dinafara țării, fără discernământ, un USR care nu știe pe ce lume e din punct de vedere ideologic, împins în față de niște băieți pe care nu-i vedem dar îi simțim, un UDMR cu o singură idee în cap și un PMP ținut în viață de alți băieți doar pentru că întotdeauna e util la casa omului un partid care, lipit la orice combinație politică, va fi capabil să asigure majoritatea.

  Abia atunci, cu o astfel de scenă politică pusă cu botul pe labe, România va deveni o democrație euro-atlantico-frecventabilă, un stat de drept autentic și viguros, cu bască (șepcuță) înfundată pe țeastă și aspirații calibrate pe noul său statut. E acel „stat de drept” despre care ne vorbește, atât de si-la-bi-sit Klaus Werner, de câte ori prinde un mi-cro-fon pe ecranul radarului lui per-so-nal.

  Apreciat de 3 persoane

  • Va adresez o „apreciere” acestei postari/analiza interesanta in ceea ce priveste viitorul apropiat al Romaniei si „democratia” originala frecventabila si „statul de drept” pe care ni-l pregatesc unii si altii.

   Apreciază

 2. Șacalii ăștia din opoziție care au tăiat salariile și pensiile vor sa între la guvernare pe usa din spate! Romanii și-au dat votul in Decembrie 2016 și sa respecte vorul dat.!
  Democrația înseamnă sa ne și respectam unii pe alții , nu ura, dezbinare, nu așa se întărește democrația !!!
  Opoziția , in frunte cu aceasta nulitate de președinte sa pună mâna pe carte și spoi sa ne dea lecții despre cum sa pună laba pe guvernare.
  Doamne ferește!!!!
  Întărim PSD și guvernarea Viorica DANCILA dar cu mai multa responasibilitate , sa nu le mai dam ocazia la opoziție sa împroaște cu venin.!!!!

  Apreciază

 3. Majoritatea afirmatiilor opozitiei au ca scop denigrarea guvernului si partidului de guvernamant, aceasta este clar si, pana la un punct, de inteles. Problema grava este lipsa de reactie a PSD in presa, prompta, intensa, clara si eficienta referitor la fiecare afirmatie de acest gen ale opozitiei si ale presedintelui. In alta ordine de idei, solutia Melescanu este stralucita pentru ca subrezeste un partid devenit adversar si discrediteaza un membru relativ influent al acestuia. Dar ramane stralucitoare numai daca, in final, partidul propune un membru al ei! De asemenea, cred ca daca PSD declanseaza alegeri anticipate ar castiga foarte mult pentru ca partidele din opozitie nu sunt pregatite pentru razboiul final, ci doar pentru razboi de guerila.

  Apreciază

 4. O altă diversiune:„Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă la Băile Homorod (HR) că una dintre provocările campaniei prezidențiale este ca mesajul său să ajungă și la români și le-a transmis acestora că, pentru „a fi mai bine” în România, trebuie să încerce să aleagă și un președinte de etnie maghiară, după ce au ales mai mulți români și un etnic german, potrivit Agerpres.”
  Sincer, nu-l bănuiam că-i în stare de humor involuntar!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Poate află și persecutorii: Washington Post apreciază contribuția decisivă a fostului premier Adrian Nastase la stabilitatea și progresele României

  Pe 12 octombrie, incepe oficial campania electorala pentru alegerile prezidentiale care vor avea loc pe 10 noiembrie. Neoficial, candidatul dreptei liberale, Klaus Iohannis, si partidul sau sustinator se afla in campanie de la inceputul anului (si chiar mai demult). Prin urmare, sunt la ordinea zilei acuzele si denigrarile de tip antipropaganda la adresa stangii si a liderilor sai, actuali sau mai vechi. Nu sunt “iertati” nici cei care de 15 ani nu mai fac niciun fel de politica. In acest caz, calomniile sunt “preventive”, de teama prestigiului nestirbit al tintei si a unei potentiale influente electorale din partea acesteia. Tocmai de aceea ii invit staruitor pe cei care populeaza Cotroceniul si Modroganul sa citeasca o analiza din Washington Post, dedicata situatiei politice “explozive” din Romania. Mai aplicat definita, situatia de pe scena politica romaneasca este de blocare a statului in interes electoral personal de catre presedintele de dreapta al republicii, Klaus Iohannis (PNL). Cel mai mare ziar american din Washington DC apreciaza explicit, dar si subtil, contributiile lui Adrian Nastase la stabilitatea si progresele Romaniei. Fostul premier social-democrat a suferit mari nedreptati, politice, electorale si juridice. In ultimul caz, pe dosare masluite politic. Acuzatiile nu sunt sustinute de probe sau sunt pe legi facute special pentru a fi condamnat. Da!, nu e o noutate sau ar trebui sa nu fie, ca au fost si legi facute de regimul securistului Basescu si procuroarei ceausiste Macovei ca nealiniatul la sistem Adrian Nastase sa fie bagat la zdup. In procesul de condamnare nu au fost probe directe, ci insailari de tendentiozitati, interpretari abuzive si complicitati. Unele sugereaza amestec geopolitic. Geopolitica “dreapta sus, stanga jos, noi inauntru” a functionat folosind cureaua de transmisie ambasadoriala. Dar sa vedem ce spune WP, care nu poate fi banuit de simpatie pentru cineva sau de corupere din partea cuiva. Dimpotriva, aprecierile sale vor ramane de referinta pana la alegerile prezidentiale, indiferent de murdaria cu care vor fi improscati candidatii stangii. Explicit si nominal, WP apreciaza integritatea mandatului de patru ani (2000-2004) al premierului Adrian Nastase, respectiv faptul ca acesta l-a dus pana la capat. Performanta a fost notabila, fiind inregistrata de doar doi din cei 15 premieri care au fost dupa revolutie. A doua apreciere pe care o face WP este subtila. La intrebarea “Au existat perioade de stabilitate?”, WP reitereaza adevarul ca “Vremurile cel mai puţin frământate în România au coincis cu aderarea la NATO şi UE, când politicienii erau concentraţi asupra obiectivelor consensuale.” Or, Guvernul Adrian Nastase este cel care a avut contributia operationala decisiva in negocierile privind admiterea Romaniei in NATO si UE. Practic, acest Guvern a facut posibila integrarea euroatlantica, punand in opera obiectivul consensual de la Snagov. Consensualitatea si stabilitatea au mers mana in mana sub managementul politic si guvernamental al fostului premier Adrian Nastase.https://romania.europalibera.org/a/the-washington-post-iata-de-ce-explodeaza-din-nou-politica-romaneasca-/30146855.html

  Apreciat de 1 persoană

 6. Dacă i asa, și nu cred ca n ar fi asa, de ce nu și vede madam Dancila de treba și sa l lase pe Iahanis sa bata câmpii?
  Pentru madam Dancila e mai bine sa vorbească faptele decât sa ne arate cât de „nu vreau sa l jignesc” este Iohanis. Romanii ar aprecia mai mult și și ar da seama mult mai ușor ca iohanis spune prostii.

  Apreciază

 7. […] Separat, trebuie discutate modalitatile de depasire a sabotajului presedintelui – ne-numirea interimarilor si, ulterior, prezentarea in parlament a unui guvern reconfigurat politic”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal. […]

  Apreciază

 8. Iohannes der Taufer , de Romania se vrea sa fie naparca de la Cotroceni. Cu diferenta de o vocala a batjocorit o tara intreaga. Ce castiga ca refuza numirile de ministriii sau interimari? Ne tine in sah intre SUA si Germania. Cu o mana muta pentru Merkel iar cu cealalta pentru SUA. Nu zice nimeni ca nu trebuie sa facem concesii dar sa fie si ceva rezultate pentru poporul asta oropsit.Pe tatal lui Ioan Botezatorul il chema Zaharia , pe al lui Iohannis ???

  Apreciază

 9. Despre prima diversiune..

  Scrisoare deschisa cetateanului (ca domn nu este si eu nu sunt tovasra cu oricine!) Ion Cristoiu

  Referitor la insinuarile relansate in EvZ din 5 sept ac in articolul În decembrie 1989 am asistat la o manipulare a Occidentului de către presa democratică aam si eu o intreabre cetatene : cine erati „voi” cari care ziceati ca a fost o lovitura de Stat ? Cine erai tu , Ion Cristoiu la 23 februarie 1990 ?
  Mai tii minte?
  Sa iti aduc aminte – un fost curtean de la Printisorului Nicu „Eu cu mama si cu tata/Pan la toamna va dam gata” , ziarist COMUNIST, sef de publicatii UTC iste, ramas fara servici du[a ce numesti tu „lovitura de stat” , fara protector si fara viitorul pe care ti-l pregatisesei. Si ai reinceput cu Express Magazin si Zig Zag. Nashpa ptr tine .. eu citeam (si cumparam) zisele reviste .. Si impresia mea , de atunci, a fost ca voi astia ramasi fara PCR ul care va crescuse, fara familia Ceausescu care va protejase si avansase acum doreati sa faceti contrarevolutia voastra. Opozitia voastra la Iliescu si la FSN se reduce la atat – erati oamenii lui Nicu Ceausescu si asteptati succesiunea dinastica si v-ati vazut viitorul luminos spulberat.

  Dupa care din razbunare ati distrus cat ati putut .. inclusiv viitorul Romaniei!

  Apreciat de 1 persoană

  • Ei, Cristoiu are totuși un mare merit a preluat și condus spre dispariție Tineretul Liber – fosta Scânteia Tineretului – care a fost PRIMUL ZIAR ce a anunțat începerea Revoluției. Sigur vorbim de ce se tipărea la Casa Scânteii – disputa cu Libertatea (Informația Bucureștiului), tipărită în Brezoianu, este o altă problemă.

   Apreciază

 10. Si cu Statu minimal cum ramane ?
  Veniturile au crescut în condiţiile în care sectoarele vibrante ale tehnologiei şi industriei auto alimentează una din economiile cu cea mai rapidă creştere din UE. Dar reducerile fiscale generoase şi creşterile salariale în sectorul public impuse de Dragnea – menite a păstra alegătorii de partea lui – şi-au făcut simţite efectele asupra bugetului şi au limitat investiţiile interne şi externe ( https://romania.europalibera.org/a/the-washington-post-iata-de-ce-explodeaza-din-nou-politica-romaneasca-/30146855.html )

  Ce ciudatenie ciudata rau …
  Unii care altfel zbiara ca scroafa la castrare ca vir Stgat minimal de vreo catova ani guita ca la taoere ca guvernele PSD nu fac investitii .
  si mai ciudat ca nimeni nu ii intreaba daca stiu ce vor pe astia cu minimal.

  Apreciază

 11. POST-SCRIPTUM LA „SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE…”

  Dragă Departamentule de BIG LICURICI și de Stat,

  de fapt, ești un farsor și să-ți fie rușine… căci iată ce am găsit într-un articol din CURS DE GUVERNARE.ro, din 20 mai 2015 :

  „…«Unor foşti şi actuali oficiali guvernamentali români le este interzisă intrarea în SUA din motive de corupţie, a spus subsecretarul de stat american Hoyt Yee, într-o audiere care a avut loc marţi în Congresul american, în Comisia de Politică Externă a Camerei Reprezentanţilor.»Tema audierii a fost situaţia din Ungaria, iar în acest context oficialului de la Departamentul de Stat i s-au cerut asigurări că Ungariei nu i se aplică un dublu standard, atunci când unora dintre politicienii de la Budapesta li s-a retras viza pentru SUA din motive de corupţie. Insistenţele au fost ale preşedintelui Subcomisiei pentru Europa, Eurasia şi Ameninţări Emergente, republicanul Dana Rohrabacher, care a vrut să ştie dacă şi unor oficiali guvernamentali români şi bulgari, vecini ai Ungariei, ţări cu probleme legate de corupţie, li se aplică acelaşi tratament.
  «Nu există un dublu standard. Interzicem intrarea în SUA şi unor persoane din Bulgaria şi România pentru motive de corupţie. Dar nu folosim aceleaşi autorităţi», a spus Hoyt Yee.
  Congresman-ul Rohrabacher a insistat dacă sunt oficiali guvernamentali, membri ai administraţiei. «Vă pot asigura că există oficiali guvernamentali sau foşti oficiali guvernamentali interzişi în SUA din motive şi SUSPICIUNI de corupţie. (…) NU VĂ POT DA NUMELE, PENTRU CĂ NU SUNT PUBLICE, vă pot da numărul lor. NU PUTEM FACE PUBLICE NUMELE LOR.», a spus oficialul de la Departamentul de Stat la solicitarea preşedintelui subcomisiei de a pune la dispoziţie o listă a acestora(…) De altfel, nici în Ungaria Ambasada SUA nu a făcut publice numele politicienilor, ci au apărut informaţii în media de la Budapesta referitor la identitatea acestora.
  Ambasada SUA la Bucureşti a explicat, pentru CURS DE GUVERNARE.ro, legislaţia americană impune CONFIDENȚIALITATE în privinţa acordării vizelor. «Nu discutăm detaliile cazurilor individuale. Departamentul a considerat anumiţi români drept neeligibili pentru obţinerea vizei ca rezultat al condamnărilor pentru activităţi prin care au încălcat legea, inclusiv corupţie sau beneficii de pe urma corupţiei», a arătat misiunea diplomatică americană în România.”
  ……………………………………………………………………………..
  Deci, Departamentule de BIG LICURICI și de Stat, ziceai în 2015 că NU PUTEAI DA NUMELE LOR… dar numele lui Dragnea Liviu și numele copiilor acestuia, în 2019, de ce dracului le-ai dat? Ți-ai schimbat legislația? N-aș prea crede… „Nu discutăm detaliile cazurilor individuale.” Parol, mamițo, să mă-ngropi! Ai făcut așadar, cu dispreț pentru propriile tale reguli, din CAZUL INDIVIDUAL, (deci nediscutabil în mod public) Liviu Dragnea, UN CAZ INDIVIDUAL ARĂTAT CU DEGETUL ÎN PUBLIC. Ce zici, e corect așa, Departamentule? Când, în 2012, i-ai ridicat viza fostului premier Adrian Năstase, înainte ca să fi fost condamnat (!!!!) ai făcut asta în mod discret, trimițându-i o scrisoare personală, pe care acesta a decis să o facă totuși cunoscută cetățenilor români, publicând-o în JURNALUL NAȚIONAL pe 3 NOIEMBRIE 2012 -și bine a făcut, ca să știm cu cine avem de-a face . Scrisoarea a fost primită de la Consulul General al Ambasadei SUA la Bucureşti. În acel CAZ INDIVIDUAL ți-ai respectat propriile standarde.

  Vezi, Departamentule… degradarea morală e ca o plagă… și aduce după sine cel mai josnic cinism. Dacă nu pui o foaie de pătlagină, ceva, peste, ca să mai oprești ulcerația, ea înflorește și-n suprafață și-n adâncime. Ceri respect de la mine? Păi, când te vei respecta tu însuți suficient de mult ca să nu mai faci astfel de grozăvii, poate…

  P.S. Și-un moț la… colivă, ca să zic așa: „…«Nu există NICIO DOVADĂ că multinaționalele sau omul de afaceri George Soroș s-ar afla în spatele protestelor din România», a declarat, miercuri, la București, Hoyt Yee, oficial al Departamentului de Stat al SUA. Diplomatul american infirmă, astfel, teoria PSD potrivit căreia corporațiile internaționale și cele naționale ar fi susținut financiar protestele și i-ar fi mobilizat pe angajați să meargă la manifestații.” ( REPUBLICA.ro, 22 februarie 2019).

  Bine, Departamentule, dar de când îți trebuie matale DOVEZI? Că de ridicat vize văd că ridici pe bază de SUSPICIUNI … Parcă te-ai strădui, Departamentule, să ne enervezi…

  Apreciat de 2 persoane

 12. 1.Am avut onoarea de a fi vizitați de șeful procurorilor militari din USA
  2.Am fost anunțați că Ministra de la Justiție va primii indicații de la Procurorul General al USA, dacă, cum și cum se vor face moduficări în legislația românească.
  3.Scrie la ziar(e) că dragnea, actualmente la pușcărie, a primit interdicție, pentru că este corupt, de a intra în USA și, datorită lui, aceeași interdicție au primit-o și copii săi din partea lui Mike Pompeo.
  Întreb, precum diversionistul amator : PE CINE SE VREA SĂ SPERIE hans klemm?!

  Apreciază

 13. Când își bagă coada VV Ponta cu minciunile lui, m-a întreb ce ar fi fost dacă ne nenoroceam cu el ca Președinte, in locul lui Ciolanis, probabil era mult mai rău acum. Am ajuns sa m-a bucur ca a câștigat Ciolanis, incredibil ! Imediat după revoluție se zvonea ca România era specialista cu dezinformarea din blocul comunist, se pare ca și acum suntem la fel de performanți, vectorii de dezinformare sunt deja cunoscuți și acționează la vedere. Clanurile țigănești și pe vremea comunismului erau folosite ca mijloc de presiune, și azi fac același lucru dar pe bani mult mai mulți. Traficanții de arme, droguri, țigări, fete sunt protejați la vârful statului direct de Ciolanis prin procurorii și judecătorii aserviți sistemului, toți știu asta dar nimeni nu are curaj sa o spună public, nici măcar Cumpanasu, care-i amenință ca moare de gât cu ei … Trăim intr-o țara in care Președintele este pus de clanurile mafiote protejate de SRI și restul structurilor de putere, probabil ca nu se mai poate face mare lucru, singura soluție e sa plecam oriunde in lume și sa ne salvam viitorul copiilor.

  Apreciază

 14. Politicieni neprofesionisti si cu astia ne vom trai viata. Ar trebui sa fie scoase locurile la concurs si sa fie ocupate pe criterii corecte , asa cum ni se intampla si noua CETATENILOR.

  Apreciază

 15. Mult succes copiilor, nepoților dumneavoastră, tuturor copiilor din această țară, la începutul noului an școlar!
  L-am ascultat pe profesorul, fostul inspector școlar general, actualul Președinte, citind discursul de început de an școlar. Nu m-a surprins faptul că a intoxicat mintea copiilor de gimnaziu cu atacuri la politicieni, Guvern și la famiile copiilor, dar m-a surprins că încurajează mediocritatea. Domnia sa vrea ca elevii care au obținut 2 la Evaluarea Națională să fie repartizați în liceu. Cei care au luat nota 2 sunt elevii care nu știu care este ordinea operațiilor într-un exercițiu compus, care nu știu să răspundă la întrebările puse pe un text, adică nu înțeleg ceea ce citesc, care nu pot să alcătuiască o propoziție cu niște expresii, cuvinte date. Cum ar putea acești elevi, să facă față programei școlare de liceu? Dacă pe timpul școlarizării la o școală profesională vor recupera rămânerilor în urmă, nu-i oprește nimeni să urmeze liceul la seral sau la frecvență redusă. De asemenea, profesorul Iohannis a spus că se comestizează rezultatele școlare la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. El nu știe că rezultatele sunt publice și se afișează pe site-ul ministerului, al inspectoratelor școlare și la afizierul fiecărei unități de învățământ? Sau ,probabil, așa făcea domnia sa, când era inspector, ignorând, ca și acum, vigilența și inteligența cetățenilor, care puteau cu ușurință verifica . Orice cetățean are acces la aceste rezultate și poate foarte ușor să calculeze procentele de promovare. Cred că dorința sa de a câștiga încă un mandat îl disperă și atacă ca un mameluc, fără să judece ceea ce spune, executând totul, comform sfaturilor consilierilor.

  Apreciat de 1 persoană

 16. Sa nu spargem niciodata cu autostrazi Muntii Carpati, bariera naturala inexpugnabila a Romaniei (o conexiune si cu demontarea caii ferate britanice din China si fosta colonie britanica Hong Kong)

  Am urmarit si analizat cu atentie criticile din Occident privind pretinsul deficit de infrastructura rutiera al Romaniei. Am fost destul de suspicios la propaganda Opozitiei de Dreapta care face din autostrazi un etalon absolut de civilizatie. Ambii vectori, extern si intern, par sa se fi compus pentru a face o colonie din Romania.

  Am facut, apoi, o retrospectiva de aparare a teritoriului carpato-danubiano-pontic, de la stramoseasca Dacie antica si pana la moderna Romanie de azi. Cu certitudine, Muntii Carpati au fost o bariera naturala harazita de Dumnezeu pentru a ne apara de navalitori si ocupatie. Dar acest detaliu geoistoric de securitate si aparare pare sa fi fost uitat.
  Am citit, inainte de a scrie aceste randuri, un articol avertizoriu despre istoria comunicatiei feroviare chineze si a securitatii Chinei, care a fost prudenta in a accepta sa i se construiasca o retea de cai ferate, cum cereau occidentalii, in special britanicii. Inteleptii chinezi au inteles repede si bine intentiile cuceritoare si coloniale din spatele ofertelor ocidentale de a construi cai ferate in China.

  In 1880, Occidentul avea 350.000 de km de cale ferata, iar China, care si atunci era cea mai populata tara de pe glob, nu avea niciun km. In cartea sa “Sapiens”, Noah Harari explica ca nu le lipseau inventiile tehnologice chinezilor, ci “valorile” Vestului expansiv: chinezii nu aveau ambitia colonialista, de a explora si cuceri!

  Daca pe tine altii nu te intereseaza si nu sunt in planurile tale, altii se pot interesa de tine si tu poti sa fii in planurile lor. Asa se intampla intotdeauna, mai ales cand e vorba de piete si resurse. Jim Harter, un alt autor despre istoria cailor ferate, spune despre China ca a fost o tinta asaltata prin diferite tertipuri de companiile occidentale, care scoteau profituri uriase din construirea si exploatarea cailor ferate. Repetarea tertipurilor de colonizare britanica in alte zone geografice si etape istorice arata ca exista un plan istoric de control global, de antimundism, care functioneaza si azi.

  După 1860, occidentalii au forțat China, din timpul dinastiei Qing, să se deschidă comerțului lor, dupa ce încă din 1845 industriași din Marea Britanie incercasera fara succes să convingă autoritățile chineze să le dea autorizația de a construi căi ferate. Occidentalii au reușit insă să obțină controlul asupra unor zone de pe coasta estica a Chinei, de unde își puteau impune voința în multe privințe.

  Chinezii considera aceasta perioadă, în care străinii au controlat părți ale Chinei, ca fiind cea mai rușinoasă din istoria chineza. Dinastia Qing era in declin. Chinezii numesc drept tratate ”inegale” tratatele prin care occidentalii le-au impus deschiderea către comerț a unor porturi. Din acest asalt al Vestului asupra Chinei face parte si episodul colonial de 99 de ani al teritoriului chinez Hong Kong, revenit la patria mama in 1997. Cel mai de rasul curcilor „paradox” al colonialismului britanic actual este ca, tintind sa readuca Hong Kong sub Coroana Imperiului, Londra finanteaza si agita un partid al unei false „Independente”, in scop de secesiune si… recolonizare! „Fuzionarea” antonimelor „independenta-colonizare” este de cea mai grotesca speta posibila.

  Temerile datorita carora chinezii i-au respins pe britanici sa le construiasca cai ferate s-au dovedit istoric intemeiate. Chinezii se temeau că aceste căi ferate vor facilita invaziile puterilor străine către interiorul regatului. Rezistenta chinezilor la colonizarea de catre britanici a fost atat de mare incat aceștia din urma au încercat cu forța să intre pe piața chineza. Chinezii au considerat că străinii le dispețuiesc valorile, din moment ce nu țin cont de ele și de tradiția și credințele chineze. Pe de altă parte, vesticii voiau să intre cu orice preț pe piața celei mai populate țări.

  Asa se face ca prima cale ferata construita fara autorizatie de britanici in China nu a rezistat nici doi ani. Data in folosinta in 1876, presiunile chineze au fost foarte mari asupra companiei britanice constructoare, care a fost nevoita sa o vanda catre autoritatile locale. Initial, calea ferata a fost lasata sa se degradeze, apoi a fost dezmembrata si bucatile trimise in Taiwan, unde au ajuns la fier vechi.

  Istorici occidentali demonizeaza rezistenta chineza la tehnologiile comunicationale occidentale ale vremii, insa China a avut o motivatie de securitate extrem de rationala, chiar daca cu un anumit cost, de intarziere a modernizarii. Dar a meritat, ca orice cost pentru apararea independentei si suveranitatii. Primum vivere. Apoi, poti sa faci orice.
  China este azi o mare putere economica, care are solutii comunicationale dintre cele mai competitive (digitale, terestre, navale, aerospatiale, cosmice). Revenind la Romania si plasand-o in contextul argumentelor istorice mentionate (Historia magister vitae!), indemnul meu este sa nu strapungem niciodata cu autostrazi Muntii Carpati. Ei sunt un puternic aliniament geocentric si geostrategic de aparare, alaturi de hotarele naturale Dunarea si Marea Neagra. Sa nu facem din Carpati un svaiter, cu gauri care atrag sobolanii. Sa invatam din grandioasa poveste de intelepciune si succes a Chinei, neocolita de multe renuntari si mari suferinte.

  https://economie.hotnews.ro/stiri-industrie_feroviara-23357919-china-dezmembrat-prima-linie-cale-ferata-nici-doi-ani-dupa-constructie.htm

  Apreciază

  • uf fragmentelule …

   Ma rog ai preluat de ce zic aia .. insa cum sa iti zic ? China facea comert cu Europa si destui negustori europenei aveau contarcte directe cu negustori chinezi ….. Insa eruopenii (adica englezii ca cam 905 din comertul cu China insemna comert englezesc datorita . nai ales, unor vase mai „eficiente”) aveau o dificuotate ” nu aveawsu destul .. argint! China practicand un minometalismj al argintului si nedorind nimic altceva decat argint!
   Dificultate ocolita prin Razboiele Opiumului – China pedepsea consumu de opiu cu decapitarea insa chinezii adorau .;.opiul! Si au fost 2 razboaie : 1839-1852 si 1856-1860 ….

   Si a mai fots cestia ca dinastia maciuriana se „expirase” si in Chima erau framantari.. Iar guvernul imperial a tras ceva folosase din colaborarea cu „diavolii straini”, adica a reusit sa se mentina la putere pe un fond de revolte populare extinse . Si abolorea monarhiei nu a dus la liniste .. au urmat decenii de razboaie civile ….ani cadn China a pfts parctic impratita intre „Seniori ai Razboiului” , parctic proproetari de armate…. pana cand Mao a castigat…

   Articolul ala este scris sub influenta unor texte cu shemataica presupus marxista insa .. insa teziste si cu specific „american” …..

   Ada recomadn tuturor Jacques Gernet – Lumea chineza, Meridiane, 1985.

   Apreciază

 17. 1.N-aveam de gand sa mai postez, ca incepe campania electorala si candidatul se exprima foarte des in ultima vreme, dar vazui asta :

  hxxps://www.dcnews.ro/dumitru-buzatu-puterea-trebuie-predata-celor-care-reusesc-sa-faca-o-alta-majoritate_688320.html

  Ma gandeam daca nu cumva primul care ar putea sa „se predea” n-ar trebui sa fie chiar dansul, care culmea, ocupa o functie in baza unui vot pe PSD.

  PSD are in spate un vot de 46%, concretizat in numar de alesi, pentru inca un an, chiar daca exista variatii minore venite din lipsa coloanei vertebrale din material osos la unii.
  Daca nu guvernezi cu 46%, vei guverna cu mai putin ?
  Si daca nu-ti „place” sa guvernezi de ce mai stai in politica ?
  Sa ai 46% e bine si nu rau.

  Votantii de stanga fac ceva eforturi in ultima vreme, fiind chiar ostracizati, pusi la colt.
  Li se spune mai recent „ciuma rosie” sau chiar comnunisti.Mi s-a intamplat mie sa fiu „acuzat” ca sunt comunist, ca simplu individ, si d-aia spun.Poate dansul n-o fi avand feedback.Daca mai era comunism in Romania am fi observat cu totii sunt sigur.”Ciuma rosie” inca nu e in tara si nici „bruna”, si poate nici „piei rosii” in rezervatii nu vom deveni, cu putin noroc.

  Daca nu mai e nevoie de votat stanga, pentru ca unii „se predau” de acum liberalismului, sa ni se spuna, sa mergem sa ne „indreptam” la prezidentiale, sau sa ne vedem de alte trebi.

  Din „predarea” descrisa eu mai inteleg cumva (sper ca gresit) si o posibilitate ca un eventual posibil/probabil alt guvern ne-PSD sa fie votat si de alesi din PSD prin parlament, ca pe vremea lui „Zero”.Eu nu vreau asa ceva.

  Cine mai vrea guvernul sau sa mearga la popor inainte de investire.

  Eu n-am intalnit vreun votant de stanga sa-si doreasca „predarea” guvernului zilele astea.Toata lumea isi doreste rezistenta in masura in care si parlamentul doreste stabilitate in pragul iernii, Brexit-ului, impeachment-ului si ce o mai fi pregatit de soarta globului pamantesc.

  Daca „facatura” externa va reusi din nou si guvernul va pica e o cu totul alta mancare de peste.In Italia manevra cu noul guvern nu a fost inghitita de electorat, desi o fi apreciata prin unele locuri.

  Daca guvernul pica pana la alegeri, din decembrie se impun proceduri pentru declansarea alegerilor anticipate neintarziat, si in NICIUN CAZ, vreun alt guvern Zero nu mai trebuie format sau sustinut.
  In Israel premierul interimar guverneaza bine merci de luni intregi si pregateste de zor alegeri..

  2.Pregatirile pentru impeachment-ul lui Trump se intensifica.Vor fi vreo 40 de zile de stres s-ar parea.Sa vedem daca „socialistii” (cum zice Trump), adica Partidului Democrat, reusesc.Daca reuseste impeachment-ul campania electorala din Romania va fi foarte interesanta 🙂

  3.Diversiunea pare sa-i sperie pe unii.Devine cumva imuabila necesitatea de a „preda”guvernarea, nu se stie cui si de ce.Unii cauta moduri sa renunte si nu sa continue.
  „Rezistenta” aduce puncte electorale si nu le scade, arata determinare si forta.
  Aici e vorba de metode democratice de a guverna in baza unui vot dat in 2016, nu ia nimieni nimic nemeritat.
  Daca motiunea de cenzura reuseste e cu totul alta problema.
  Alegerile anticipate mult invocate de opozitie rezolva problema daca motiunea trece.
  PSD nu trebuie sa gireze alte guverne Zero, electoratul trebuie lasat sa decida direct.

  Apreciază

 18. ERATĂ la POST-SCRIPTUM LA „SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE…”

  Dintr-o regretabilă eroare de tastare am plasat declarația lui Hoyt Yee, din Post Scriptum, în 2019, deși este evident din textul citat că atât protestele cât și declarația sunt din 2017.

  Apreciază

 19. Guvernul Dancila si Opozitia: Joaca cu Ipotezele (atentie!, nerecomandabila celor fara forta imaginativa!)

  Decizia PSD din CEX-ul de luni seara mi se pare interesanta. Premierul Viorica Dancila va merge in Parlament, saptamana viitoare, sa ceara un vot de incredere pe un Guvern restructurat, cu 19 +1 posturi, fata de 29 cate are in prezent. Dancila va arata astfel ca nu ea este responsabila de blocarea Guvernului si de tergiversarea solutionarii crizei politice. Pentru ce va urma, in cele doua batalii, restructurarea Guvernului si motiunea de cenzura, voi exersa un joc al ipotezelor, ca in jocurile de strategie, in care steguletele le voi inlocui cu bile. Desigur, totul este probabil.
  Ipoteza 1: Restructurarea va primi votul de incredere. Guvernul se va debloca. Jumatate de bila alba va reveni lui Dancila, jumatate lui Iohannis. Daca nu cumva ultimul ar putea sa ia toata bila alba, in urma demonstratiei ca nu este tendentios si negativist. Desi, in realitate, rationalizarea Guvernului cu cea mai minimala formula, cred, a fost mereu un obiectiv de dreapta, iar, acum, va fi de nerefuzat. Riscul refuzului ar fi o punere intr-o lumina electorala proasta a PNL Iohannis. Ipoteza 2: Restructurarea va fi respinsa. Guvernul va ramane blocat, iar o mare bila neagra va merge catre Opozitie si seful Statului. In oricare din ipoteze, va urma motiunea de cenzura: Ipoteza 3: Motiunea de cenzura va trece. PSD va pleca in Opozitie si, nemaiavand de aparat o pozitie de putere, isi va modifica radical discursul din defensiv in ofensiv. In plus, isi va apropia unii din adversarii din prezent care nu vor intra in noul Guvern. Bila alba va veni, paradoxal sau nu, spre Dancila, care se bucura de incredere sociala si isi va consolida sansele pentru prezidentiale. Dancila va impinge prin carambol bila neagra spre Iohannis. Ipoteza 4: Motiunea de cenzura nu va trece. Paradoxul sau non-paradoxul din cazul precedent se va schimba, bila neagra spre Dancila, bila alba spre Iohannis. In aceasta situatie, care poate fi considerata limita pentru Opozitie si Iohannis, alegerile anticipate vor deveni o prioritate urgenta, singura posibila de a schimba Guvernul PSD. In oricare din ipotezele legate de motiunea de cenzura, se va mentine fluiditatea majoritatii parlamentare, o situatie de nedorit de niciuna din parti. In opinia mea, fiecare din cele doua parti va castiga cate una din cele doua batalii, restructurarea sau motiunea. E clar ca in dubla situatie anormala de guvern minoritar si de blocare a guvernarii, PSD nu are cum sa castige ambele batalii. Dar si PNL este la fel de slab pentru a le castiga pe amandoua. In situatia in care motiunea va trece si automat PSD va trece in Opozitie (ar fi o mare greseala sa ramana sa gireze jocurile adversarilor pentru prezidentiale si alegerile anticipate), si PNL va veni la guvernare, guvernul sau va fi politic. Nici vorba sa fie “tehnic” sau de “tranzitie”, cum se vehiculeaza, pentru escamotarea raspunderii politice si evitarea sanctiunilor electorale (Guvernul Ciolos nu a fost tehnocrat, ci politic). Ipoteza 3 mai are o consecinta, de facto va “plimba” minoritatea guvernarii de la Guvernul PSD la Guvernul PNL. Ar fi o lovitura magistrala! Nu este exclus ca, din Opozitie, si PSD sa ceara alegeri anticipate.

  Apreciază

 20. CODUL DREPTURILOR ROMÂNILOR
  La Conferința Anuală CMR-2019, în cadrul secțiunii de lucru Antidiscriminarea Națională s-a propus o Lege Antidefăimare Românească.
  Am opinat că înainte de a pedepsi, deoarece o lege prevede și măsuri punitive, este corect să fim educați și efificați pentru a ști ce să condamnăm. În acest fel, vom avea o Lege mai corectă decât alte legi ale defăimării altor națiuni sau grupuri, care se bazează doar pe interpretări arbitrare și tendențioase
  Tocmai de aceea s-a decis, prin vot, ca un Cod al Drepturilor Românilor să fie propus spre dezbatere societății civice și politice.

  Atenție la termenul Drepturile ROMÂNILOR. Este important, deoarece și în cadrul dezbaterilor s-a ridicat problema că acestea ar putea să fie interpretate ca discriminare împotriva minorităților prin lipsirea de drepturi.
  Nu este cazul, deoarece ne referim exclusiv la niște drepturi specifice românilor care nu sunt stipulate nicăieri, unele fiind chiar negate pe plan intern sau internațional. În schimb, drepturile minorităților sunt apărate atât de legislația românească cât și de cea a Uniunii Europene, iar acest Cod nu le afectează.

  Organizațiile, românii și massmedia care doresc să se alăture inițiativei și să contribuie cu propuneri, sunt îndemnați s-o facă la adresa: consiliu@aol.com

  CODUL DREPTURILOR ROMÂNILOR
  1. Dreptul românilor de a trăi într-o țară întregită așa cum a fost consființită prin Actul Unirii de la 1 Decembrie 2018 și recunoscută internațional prin Tratatul de la Trianon din 4 Iunie 1920;

  2. Dreptul românilor de a contesta și condamna orice poziție oficială sau neoficială a unor organizații, instituții guvernamentale și internaționale, persoane sau personalități politice interne sau externe prin care se încearcă justificarea menținerii dezmembrării României și împiedicarea reîntregirii României;

  3. Dreptul românilor de dobândire/recunoașterea necondiționată a cetățeniei române pe baza ”dreptului sângelui”, sau ”jus sanguinis”;

  4. Dreptul românilor la menținerea și apărarea valorilor proprii creștine, tradiționale și ale familiei;

  5. Dreptul românilor de a fi consultați și de a respinge prin referendum modificarea demografică a țării ca urmare a implementării de populații străine;

  6. Dreptul românilor la învățământul primar în limba română indiferent de locul de reședință prin suportul nemijlocit al statului român;

  7. Dreptul românilor la administrarea țării fără presiuni interne și externe și fără ingerințe externe;

  8. Dreptul românilor de reprezentare în Parlamentul României cel puțin la paritate cu minoritățile naționale, inclusiv UDMR, pentru a putea contracara orice presiune împotriva intereselor românești;

  Apreciat de 1 persoană

 21. O DIVERSIUNE SAU MAI MULTE DIVERSIUNI , CREEATE, MAI ALES IN SISTEMUL POLITIC LA NIVEL INALT , DE CEI CARE AU UN INTERES PROPRIU, DE A MENTINE, DE A CONTROLA GANDIREA UMANA, LA UN ANUMIT TIMP. CAND NU AI PUTETEA DE CONVINGERE, ASUPRA UNU I NUMAR SEMNIFICATIV DE OAMENI , INFAPTUIESTI CU BUNA STIINTA , ANUMITE DIVETSIUNI. LA TIMPUL ACTOAL , IN SISTEMUL POLITIC ROMANESC ,( SI NU NUMAI) AVEM PARTE DE DIVERSIUNI ,TOT MAI VIZOALE, IN CARE FIINTA UMANA, FARA VINA, ESTE SACRIFICATA. A CREEA O DIVERSIUNE ,BENEFICA IN TIMP, PENTRU FIINTA UMANA ,ESTE O GANDIRE POZITIVA ,DAR SA CREEZI O DIVERSIUNE, NEGATIVA,MAI ALES INTR UN SISTEM POLITIC , CE SE CERE A FI PIATRA DE TEMELIE , PENTRU EXZISTENTA FIINTEI UMANE( SI NU NUMAI) INTR UN MEDIU FAVORABIL, ESTE O GANDIRE CE TE CARACTERIZEAZA SI SI TE CONTUREAZA CU O IMAGENE NEASEMANATOARE OMULUI AUTENTIC. ( DIN PACATE, UN NUMAR SEMNIFICATIV DE OAMENI CU AL LOR DESTIN , ACCEPTA SA FIE SUBJUGATI , CONTROLATI , DE CEI CARE VOR SA SE INRADACINEZE INTR UN TIMP INDELUNGAT , IN INSTITUTIILE DE DECIZIE, CE REPREZINTA LA NIVEL INALT , SISTEMUL POLITIC ROMINESC.) ( DOMNUL IOHANIS , NICI NU VREAU SA CONSTIENTIZEZ DACA I AM SCRIS NUMELE CORECT.SE CREDE INRADACINAT PENTRU URMATORUL MANDAT , FARA A GADI , CA RADACINILE SE POT MUCEGAI , CAND O SOCITATE SE DESMETICESTE SI CONSTIENTIZEAZA REALITATEA .) DACA REINTOARCEM PAGINILE TRECUTULUI, VOM VEDEA CUM TIMPURILE SUNT INLOCUITE DE ALTE TIMPURI. MULT SUCCES ,DOMNULE EX .PRIM MINISTRU ADRIAN NASTASE , SANATATE SI INPLINIRI PLACUTE ALATURI DE CEI DRAGI !

  Apreciază

 22. 1.Bullying-ul politic dreptac a atins culmi deosebite astazi in Senat.S-a demonstrat azi la vot ca diversiunea cu schimbarea majoritatii e doar un fas mediatic.
  Sunt atat de disperati sa preia Senatul, in care majoritatea a fost si este a fostei aliante guvernamentale.,incat imi pun mari semne de intrebare asupra scopului final.
  Nu poate fi vorba de un simplu scaun, a fost prea multa galceava azi.
  O fi vorba de vreo dorinta ascunsa pentru o posibila dizolvare a parlamentului (am auzit deja ideea) la un moment oportun, poate pentru un eventual „reset al statului”, eventual fortand constitutia putintel?
  E o intrebare.
  Daca nu ai majoritatea cum ai putea mentine functia de sef la Senat, pentru o perioada consistenta de timp (asta fiind valabil si pentru un eventual guvern)..

  Tipii incep sa semene cu blondul Jonson din Marea Britanie, de parca ar urma sa pregateasca Ro-exitul si au nevoie de toate parghiile sa tina parlamentul pe loc.S-or fi sucit astia din opozitie si merg pe trendul anti-UE al lui Trump ? Or fi devenit anti europeni ?

  Am auzit azi declaratii comice la tribuna, care neaga o realitate evidenta, unii vorbesc de forta grupului care urmeaza sa depuna teoretic motiunea (forta demonstrata azi prin pierderea votului la o diferenta substantiala), altii (greu renuntatori), de atacuri pe la CCR.

  Cred ca la conducerea Senatului experienta politica neutra era necesara.Astazi aceasta alegere pare mai buna decat cea facuta in 2016.

  2.@fragmentariumpolitic
  Eu cred ca daca motiunea trece (o varianta foarte improbabila si sinucigasa politic pentru multi) PSD trebuie sa forteze alegerile anticipate, nu sa gireze vreun guvern, oricare ar fi el, politic sau nu.
  E cea mai rationala decizie.In acest timp guvernul interimar ar fi tot PSD si ar pregati si alegerile.

  Cei care rezulta din probabilele alegeri anticipate vor face un guvern care va tine pana la alegerile la termen.

  La guvernul format in urma eventualelor alegeri anticipate PSD nu ar trebui sa participe, pentru ca CDR-ului trebuie sa-i dai ocazia sa-si arata incapacitatea de guvernare, odata ce vine la guvernare pe un val de vot popular la anticipate trebuie sa-si asume…

  Ajutorarea fara alegeri anticipate acum, pentru instalarea CDR-istilor la guvernare, cu suport dinspre PSD mascat ( sperand la o reactie electorala de tip after Ciolosh), ar aduce doar deservicii si pe termen scurt ( la prezidentiale) si lung (alegerile de la anul).

  PSD trebuie sa mearga inainte, sa culeaga roadele guvernarii, electoratul isi va decide singur soarta pentru urmatorii ani.

  Apreciază

 23. Tenis : foarte tare Bianca Andreescu. A castigat US Open invingand-o pe Serena Wiliams. Felicitari ! Biata Serena se pare ca a avut ghinion pana acum cu romancele in finale de turneu.

  Apreciază

 24. Lansare de carte la Fundaţia Europeană Titulescu : „Documente diplomatice. Din activitatea Ministerului Afacerilor Externe în mandatul lui Adrian Năstase. Iulie 1990-octombrie 1992”

  Pentru cei angajaţi în căutarea adevărului, chiar şi fără legături directe cu acest domeniu specific, asemenea documente diplomatice pot deveni izvoare istorice deoarece oferă o înţelegere mai precisă a felului în care s-a desfăşurat în mod concret istoria recentă a României. O istorie contemporană desigur, evenimente pe care le-am trăit cea mai mare parte dintre noi, dar asupra cărora avem acum o nouă perspectivă.

  Şi anume, posibilitatea unei idei clare şi exacte asupra eforturilor depuse de Ministerul de Externe – în contextul restructurării politice interne şi a remodelării mapamondului de la începutul anilor 90 – pentru realizarea unui sistem de transmitere a mesajelor politicii naţionale în spaţiul internaţional, urmărindu-se astfel însuşi scopul primordial al diplomaţiei : acela de a construi legături politice şi economice.

  Unul dintre primele aspecte care se evidenţiază este necesitatea relaţiilor personale în cadrul contactelor diplomatice : nimic nu înlocuieşte „diplomaţia de proximitate” când este vorba de optimizarea transmiterii mesajelor de interes naţional şi receptarea lor corectă.

  Se reliefează totodată şi utilizarea canalelor diplomatice ca mijloace de propagandă pentru a contracara imaginea negativă pe care Occidentul o avea – şi din păcate o are încă – asupra României, dat fiind faptul că în ţările Europei Occidentale la putere erau atunci ca şi acum partide aparţinând dreptei politice care se consideră învingătoare în lupta împotriva sistemului comunist. Cum în lupta politică este tot timpul nevoie de un adversar – iar când acest adversar nu există, trebuie creat – şi întrucât ţările din Est sunt considerate mai slabe, stânga politică din această zonă geografică continuă şi în prezent să fie desemnată drept adversarul politic al Occidentului. De aici, persistenţa imaginii negative a României, cu atât mai pregnantă cu cât România a fost singurul stat din fostul lagăr socialist care a ales după 89 calea social-democraţiei, şi unde cel mai important partid politic se revendică a fi de centru-stânga.

  În concluzie, telegramele desecretizate din timpul mandatului lui Adrian Năstase ca ministru de externe arată cum diplomaţia românească a instrumentalizat desprinderea României din structurile geo-politice perimate ce o ancorau în Estul Europei şi – urmând tradiţia alianţelor cu puterile occidentale în vederea rezolvării problemelor regionale – a pus bazele direcţiilor şi mijloacelor necesare integrării în structurile Europei occidentale. De unde şi importanţa documentar-istorică a prezentului volum.

  Apreciază

 25. Reconvergenta puterilor executive: Alegeri electorale simultane: Anticipate sau amanate

  Draga Ioda, sunt multe variante electorale de discutat, inclusiv cea de alegeri… amanate (intarziate). Mai ales, in urma alegerii aldistului Teodor Melescanu, sustinut de social-democrati, in functia de sef al Senatului, care, intr-adevar, este un indicator de majoritate, cum observa premierul. Dar si ca urmare a eforturilor lui Dancila de negociere, care par reusite, de reconstituire a unui guvern majoritar, cu ministri din ALDE, din care multi parlamentari plecati la ProRomania s-au intors in coalitia de guvernare cu PSD. Nu stiu daca sintagma alegeri electorale chiar este un pleonasm sau atat de suparatoare incat sa renuntam la diferenta specifica de “electoral”, pentru ca sunt multe feluri de alegeri, incepand de la cele personale si pana la cele care desemneaza obiectul alegerii, alegerea cravatei, parfumului, autoturismului etc. Imi voi asuma riscul sa o folosesc, pentru a preciza din start ca este vorba de electorat si voturi pentru lideri. Cred ca cei mai multi au identificat momentul de cand au inceput luptele politice romano-romane sub forma unui antagonism de neimpacat intre Stanga si Dreapta, refractar la orice compromis, si riscurile de blocare a functionarii Statului. In mod clar, el a aparut de cand alegerile prezidentiale si parlamentare au fost decalate, pe cicluri de cinci si respectiv patru ani. Motivatia, cel putin una din ele, din cate am retinut, a fost sa se suprapuna ciclul prezidential cu cel europarlamentar. Cred insa ca a fost falsa, decizia fiind mai degraba de natura globalista, luata in comun de Bruxelles si Washington, pentru ca prin intermediul Dreptei, aleasa ca un fel de Iuda, corupt de arginti, Vestul sa controleze cel putin jumatate din politica Estului. Am dedus acest lucru si din discursurile unor atlantisti pe site-urile romanesti de analize contributive. “Ei (adica Stanga sau Estul, n.m.) nu vor sa imparta nimic cu Vestul!” Scart!, adica Vestul sa fie exclusiv al Vestului, a se vedea izgonirea Huawei si suprataxarea marfurilor estice (dar nu numai), care sa mai ia si jumatate cel putin din Est, prin controlarea jumatatii drepte a esichierelor din Est.
  Asa s-a ajuns ca occidentalii sa ne controleze fie Presedintia, fie Guvernul sau chiar pe amandoua, prin imixtiuni in alegerile prezidentiale si parlamentare, ca sa iasa “cine trebuie”. De prisos sa spun ca aceasta malversatie pe esichierul politic si alegerile electorale nu va inceta pana nu recoincidentam alegerile prezidentiale cu cele parlamentare, pentru a nu mai lasa nicio marja imixtiunii occidentale. Trebuie sa punem capat existentei a doua administratii rivale, prezidentiala si guvernamentala, prin asa-zise “coabitari”, si sa concentram forta presedintiei si guvernului pe aceeasi directie. Asa cum este in SUA, unde seful statului este si seful guvernului. Cum sa facem acest lucru? Nu prin schimbari constitutionale si de sistem politic, de inlocuire a semiprezidentialismului (semiparlamentarismului) romanesc cu unul prezidential, de tip american. Vom obtine acelasi efect de convergenta daca vom crea posibilitatea ca presedintia si guvernul sa fie ori de stanga, ori de dreapta, prin simultaneitatea alegerilor electorale, care sa fie generale, din patru in patru ani. Coabitarea sa fie accidentala, o exceptie de la regula. Recoincidentarea se poate obtine prin alegeri anticipate, dar care dupa parerea mea ar trebui sa fie si simultane. In aceasta toamna sau in primavara (aceasta din urma, sa ne amintim, a fost traditionala ca sezon electoral). Dar se mai poate face si printr-o alta modalitate, inca neexplorata, nici macar evocata, prin amanarea sau intarzierea alegerilor prezidentiale pentru la anul. Desigur, reactia de opozitie va fi nelipsita: “De ce sa-i mai dam lui Iohannis inca un an sau cateva luni de presedintie, cand baga numai strambe in rotile guvernarii si ale statului?!”. Totusi, pentru a incepe de undeva, se poate incepe si cu o concesie unilaterala. Fostul presedinte Traian Basescu, care probabil stia sau simtise dedesubturile decalarii electorale, se oferise sa renunte la un an de mandat, pentru recoincidentarea celor doua cicluri electorale. Oferta presedintelui de dreapta, de atunci, poate fi facuta si invers, cu semn schimbat, de guvenul de stanga, de acum: nu scurtare, ci prelungire de mandat prezidential. Guvernul Dancila sa fie de acord cu un plus de mandat pentru Klaus Iohannis, chiar daca nu l-a meritat nici pe cel actual si cu atat mai putin pe cel din urmatorul ciclu electoral. Intre timp, se poate ameliora semnificativ si structura candidatilor pentru alegerile prezidentiale. Nimic nu este imposibil, ci totul este posibil prin concesii si acord politic. PS/NB: Celor care cred ca am facut o mare risipa de imaginatie, le marturisesc ca am urmarit sa aduc analiza politica si discutia publica despre proximele alegeri intr-o pozitie de unde se pot observa mai bine unele absente notabile din oferta de prezidentiabili!

  Apreciază

 26. Sa ne amintim :

  hxxps://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/rugaciuni-si-lacrimi-pentru-varujan-vosganian-in-timpul-discursului-din-senat-fostul-ministru-scapa-de-urmarirea-penala.html

  hxxps://www.gandul.info/politica/senatorii-il-scapa-pe-varujan-vosganian-de-urmarirea-penala-executiile-in-grup-nu-folosesc-nimanui-de-ce-sa-continuam-acest-spectacol-13816835

  „”Pentru ce trebuie să continuăm acest spectacol? Nu e cam mult ca de trei ori, printr-un purgatoriu greu de suportat, să trebuiască să-mi dovedesc nevinovăţia pentru lucruri de care nu sunt vinovat? Mersul la Parchet nu este un simpozion pentru aflarea adevărului. Nu trebuie să transformăm acest obiect de luptă împotriva corupţiei într-un festival Cântarea României. Execuţiile în grup nu folosesc nimănui”, a spus Vosganian.”

  6 octombrie 2017
  hxxps://www.cotidianul.ro/vosganian-continua-teoria-oului-de-la-cotet/
  hxxps://www.cotidianul.ro/varujan-vosganian-numara-ouale-romanilor/

  „”În schimb, oul din cotet, în drumul său spre tigaie, nu produce niciun ban.
  La fel în ce priveste rosiile din brazdele de acasă, magiunul din prunii din grădină, săpunul din grăsimile adunate peste an, pulovărele tricotate din lâna oilor de la stână etc. etc.
  Toate acestea, cotetele, brazdele, grădinile, stânele si atelierele din fundul curtii produc produs intern brut, dar nu produc si impozite. Productia din gospodăriile populatiei ajunge la peste 20% din PIB, fără să producă niciun leu impozit la stat. Doar ceva neglijabil, prin pietele tărănesti.
  Locuitorii din Danemarca, Franta si din alte tări care ajung la venituri bugetare în jur de 45% din PIB nu au găini în curte si nici nu amestecă în ceaun rotiile pentru bulion ori prunele pentru magiun.
  Faptul că avem o atât de puternică înclina?ie spre autoconsum, si nu doar în ce priveste alimentele, ne costă în fiecare an venituri bugetare de multe miliarde de lei”, a scris Vosganian.””

  2 octombrie 2018
  hxxps://www.cotidianul.ro/legea-offshore-varujan-vosganian-s-a-suparat-pe-guvern-si-psd/

  hxxps://www.cotidianul.ro/v-vosganian-comportamentul-lui-iohannis-sfidator-neconstitutional/

  „Când, cum, de ce ?i pentru ce a ajuns DNA a ajuns să controleze întreaga societate românească, după părerea dumneavoastră?

  DNA a fost folosit ca instrument politic de către cei care voiau în acest fel să domine via?a politică românească ?i, ca orice instrument folosit în exces, s-a transformat el însu?i în dominator. DNA a devenit de nestăpânit odată cu prezen?a în fruntea sa a doamnei Kovesi ?i prin parteneriatul ilegal pe care această institu?ie l-a utilizat cu SRI. Mai exact, începând cu 2013. Controlul unei largi păr?i a societă?ii s-a făcut prin aplicarea articolului 175.2 din Codul Penal intrat în vigoare în data 1 februarie 2014. În în?elesul acestui articol „este considerata˘ funct?ionar public, i^n sensul legii penale, persoana care exercita˘ un serviciu de interes public pentru care a fost i^nvestita˘ de autorita˘t?ile publice sau care este supusa˘ controlului ori supravegherii acestora cu privire la i^ndeplinirea respectivului serviciu public”. Practic, prin acest alineat, notarii, func?ionarii din pie?ele financiare, medicii ?i al?ii erau asimila?i func?iei publice. Practic, DNA putea controla întreaga societate. În plus, de?inând prerogative în ce prive?te investigarea infrac?iunilor magistra?ilor, DNA ?i-a extins influen?a ?i asupra tuturor categoriilor de magistra?i, inclusiv a judecătorilor.”

  hxxps://www.g4media.ro/vosganian-despre-relatia-alde-cu-psd-am-indurat-o-pe-aia-cu-grindeanu-am-indurat-o-pe-aia-cu-tudose-am-indurat-erorile-lui-valcov-si-teodorovici-igienizarea-morala-trebuia-facuta.html

  „”Am ie?it de la guvernare pentru că direc?ia era gre?ită, proiec?ie bugetară îndoielnică, programul de investi?ii nerealizat. Am îndurat-o pe aia cu Grindeanu ?i am sprijinit-o, am îndurat-o pe aia cu Tudose, am îndurat toate erorile lui Vâlcov ?i Teodorovici, am îndurat blesteme ?i înjurături cât în 30 de ani de politică (…) Ac?iunea de igienizare din punct de vedere moral trebuia făcută”, a afirmat Varujan Vosganian, miercuri seară, într-o serie de declara?ii făcute la Antena 3 ?i B1 TV.”

  hxxps://www.cotidianul.ro/varujan-vosganian-despre-alegerile-anticipate-o-gogorita/
  hxxps://www.cotidianul.ro/varujan-vosganian-taxeaza-partidele-din-opozitie/

  „„Ce interesant! Unii reprezentanti ai PNL si USR jignesc din răsputeri ALDE si pe Călin Tăriceanu, doar-doar ne-om supăra si n-am mai vota motiunea de cenzură, ca să-i scăpăm de frica guvernării. Îi asigur că declaratiile lor nu ne schimbă opinia nici în ce priveste votarea unei motiuni de cenzură si nici în ce-i priveste pe dânsii”, a scris vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian.”

  Fostul aliat a devenit mai zelos decat insasi opozitia, imi pare ca e practic un vector foarte important al opozitiei intru motiune.Pare sa-si doreasca motiunea mai mult decat ceilalti.Foarte vocal in ultima vreme.
  Daca isi dovedea nevinovatia mai certa opozitia sau fostii aliati zilele astea ?
  Unde mai pui ca nici nu mai „indura” atatea sa fie la putere.
  E foarte activ in media dupa votul din Senat.

  Si totusi ce va face cu ouale si magiunul din gospodariile populatiei , care reprezinta cica „20% din PIB”, daca vine la putere impreuna cu ceilalti cederisti ?

  Apreciază

 27. Cei care s-au opus cu mânie proletară exploatării șisturilor bituminoase au acum un răspuns:

  „În condiţiile în care preţul ţiţeiului este în prezent cu aproximativ 20% mai scăzut decât în urmă cu un an, există sprijin pentru consumatori.
  Producţia record obţinută de SUA din exploatarea şisturilor bituminoase a permis în iunie Washingtonului să se apropie şi să depăşească temporar Arabia Saudită drept cel mai mare exportator mondial de petrol, după ce exporturile de ţiţei au urcat peste trei milioane de barili pe zi (BPD)”, se arată în raportul lunar al IEA.

  Se pare că și propaganda conform căreia Statele Unite râvnesc în mod imperialist la petrolul altora nu-și mai găsește vreun suport.
  Rămân fără obiectul muncii și Rusia, și rusofili, inclusiv cei de pe acest forum., .

  Apreciază

 28. Sunt putin cam dezorientat, foarte multa lume face analize documentate si pertinente, se aduc in actualitate tot felul de ipoteze, insa eu traitor printre muritori si printre stiri care mai de care, constat ca toate ipotezele de lucru si analizele la un moment dat se naruie in acesta lume politica agitata si nu numai.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.