Dezbatere despre Bucovina, la Fundatie

Fundația Europeană Titulescu organizează joi, 25 octombrie 2018, începând cu ora 17:00, dezbaterea:

Bucovina și interesele Marilor Puteri în anii Primului Război Mondial
Comunicări:

Viorica MOISUC
Bucovina la confluența intereselor austro-ruso-ucrainene.

Prof. univ. dr. colonel Dorel BUȘE – Universitatea Națională de Apărare „Carol I”
Situația militară pe frontul de Răsărit în ultima parte a războiului și implicațiile asupra statutului Bucovinei.

Dr. Valentin FUȘCAN
Interesele britanice și destrămarea monarhiei dualiste austro-ungare; cazul Bucovinei.

Lector univ. dr. Florian BICHIR – Universitatea Națională de Apărare „Carol I”
Ieșirea separată a Rusiei din război și planurile secrete austro-ruso-germane privind România.

Acad. Alexandrina CERNOV
Bucovina în relațiile României cu Ucraina. Trecut și prezent.
Moderator:
Prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE – Președintele Fundației Europene Titulescu
Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff nr. 47, sector 1, București.
Vă așteptăm!

5 gânduri despre “Dezbatere despre Bucovina, la Fundatie

 1. Noi mituri ale Ambasadei SUA privind controlul american al justitiei Romaniei: Pretinsa anti-anticoruptie, nationalismul “negativ” (concurent al nationalismului “pozitiv” american?), sperietoarea rusismului, subinteligenta oficialitatilor romane

  Infoideocratia SUA se manifesta exclusivist, sub forma pretentiei de monopol informational si ideatic, care este o alta fateta a unilateralismului american. Ea este in fapt o fuga de normalitatea competitiei libere a ideilor – care a tinut candva de abecedarul liberalismului occidental -, si o incremenire intr-un loc ideatic statut. Cei care dau tonul politicii Casei Albe au derapat spre prohibitia informatiilor si ideilor. Informatiile si ideile americane sunt din pacate degenerate in marfuri ideologice. De ce oare SUA resping schimbul liber de informatii si idei, atat de necesar oricarei natiuni pentru a-si improspata si imbogati acest patrimoniu specific, cu un rol primordial in avansul culturii si civilizatiei? Sa fie oare din teama de schimbare, de reforme, de atractivitatea diversitatii de pe piata viziunilor, proiectelor, modelelor social-politice? Totusi, nimeni nu poate calari la nesfarsit, fara a se opri, descaleca si hrani calul-putere sau al puterii. Altfel, riscul e sa ajungi sa calaresti un cal mort. In tentatia de monopol infoideocratic american, se inscriu si zicerile unui functionar de la Ambasada SUA, care se vor imperative si justificative pentru controlul american asupra justitiei Romaniei. Potrivit unor false “ingrijorari” ale acestuia, ar exista un “risc” al “incetinirii luptei anticoruptie”. David Allen Schlaefer, consilier politic al ambasadei americane, ii pune pe unii lideri romani sub semnul unei abuzive polarizari politice. De o parte, cei care nu sunt pe placul americanilor, pe care functionarul american ii eticheteaza defaimator ca “persoane care fug de justitie”, de cealalta parte, lupta “anticoruptie”, co/ordonata, partenerial-strategic fireste, de Ambasada SUA. Sperietoarea ruseasca este si ea agitate ca o morisca. Acelasi slujbas ne livreaza si codul sau personal de interpretare, o cotcodăceală antiruseasca: Rusia ar urmari “să vulnerabilizeze România și să slăbească legăturile ei cu restul Europei și cu Statele Unite.” Insa simbriasul american pune bomboana pe coliva la sfarsit, cand aproape ca le spune pe fata „inconstientelor” oficialitati romane ca acestea nu s-ar ridica la nivelul lui inalt de inteligenta si intelegere: “cred că (oficialitatile romane) nu sunt conștiente de riscuri sau nu cunosc toate tacticile propagandei ruse – fără să știe, repetă și diseminează informații fără a avea idee care este originea lor și cît de dăunătoare pot fi”. Curata aroganta si insultare, coane Davide! Ia scuteste-ne cu mofturile astea!

  Apreciază

  • Vorba cuiva :
   „Asta și numai asta este problema României: corupția. Nu este o problemă, de exemplu, că investim nejustificat în armament care nu ne trebuie, dar nu investim în învățământ. Nu, nu. Corupția e adevărata problemă. Nu e o problemă că de opt ani educația nu primește alocația bugetară prevăzută de lege, de 6% din PIB, ci de-abia trece, uneori, de 2%. Asta nu e o problemă. Problema e corupția. Nu e o problemă că, angajați fiind și muncind minimum opt ore pe zi, peste un milion de români se află la limita sărăciei sau sub ea. Nu, nu, corupția e de vină ! „

   Apreciază

  • Păi să nu uităm că Jacob Grandstaff (Capital Research Center) ne-a spus și cum s-au reușit atât de multe debarcări în multe state – prin acapararea întăi a Partidului Democrat din USA care a permis acapararea Departamentului de Stat, unde 90% din personal este angajat de Partidul Democrat!
   De asemenea vreau să reamintesc că în ultimii ani Partidul Democrat este dominat de gruparea Soros-Clinton – Grupare vizibil ostilă românilor.

   Apreciază

   • @serbanfl: ” … gruparea Soros-Clinton – Grupare vizibil ostilă românilor”.

    Chiar așa, ostilă românilor? Nu credeți că dincolo de granițele României mai există și altceva?

    Adăugând și numele lui Obama, este o grupare progresistă cu tendințe socialiste, chiar dictatoriale la fel ca majoritatea politicienilor din Parlamentul European (chiar dacă aceștia recunosc sau nu), deci ostilă până la ură declarată împotriva naționalismului.
    Este o grupare care, așa cum spuneam, împreună cu UE pe ansamblu, se dorește un Minister Global al Adevărului acționând pentru cenzurarea oricăror idei contrare progresismului la nivel de individ, dar și la nivel de entitate statală.

    Și la fel ca Ministerul Propagandei lui Goebels, a ajuns până acolo încât să creeze o mișcare de masă împotriva celor care se autodefinesc ca naționaliști. Vezi și recentele atacuri concertate împotriva lui Trump care adeclarat acum vreo două zile:

    ”Știți ce sunt? Sunt naționalist. E bine? Folosesc acest cuvânt. Sunt mândru de țara mea și sunt naționalist, un cuvânt care nu prea mai este folosit. Cred că trebuie să-l aducem înapoi.”

    În Europa s-au pus bazele Partidului Progresist European având ca fondatori pe: Emmanuel Macron, Guy Verhofstadt și, printre alții, … Dacian Cioloș, care și-a fixat ca dușman principal, naționalismul, identificat prin Viktor Orban, Marine Le Pen, Matteo Salvini. Probabil, de acum va intra și Donald Trump printre dușmanii declarați ai progresiștilor europeni și români.

    Tendințele dictatoriale de tip sovietic ale cestui viitor partid european le exprimă perfect Guy Verhofstadt, liderul ALDE. Acesta dorește mai multe puteri la Bruxelles, în detrimentul statelor naționale, renunțarea la unanimitate în luarea deciziilor la nivelul UE dar și partide trans-naționale.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.