Lupta contra corapșăn continuă

Continuă dar mai incet. Conform doctrinei Trump, lucrurile sunt spuse acum mai direct. Spre exemplu, legea off shore din parlamentul României a devenit primordială, in baza  politicii „America, first”.

Solutia adoptată de parlament („Romania, first”) probabil că a nemultumit si vom avea tot felul de comunicate in legatură cu „valorile si principiile…”, cu statul de drept si, bineinteles, cu democratia de la noi.

Este clar insă că românii s-au cam intoxicat cu gargara  luptei contra corapșăn, folosită din exterior pentru interese mercantile. Fezandarea cu corapșăn nu prea mai tine, mai ales după ce s-au dezvăluit, in ultimile luni, abuzurile procurorilor, protocoalele secrete, activitatea serviciilor secrete,”culoarele” din justitie pentru condamnarea celor „condamnati” de sistemul mafiot al lui Băsescu.

Laura Codruta Kovesi a condus o structură cu obiective politice legate, in mare măsură, de interese manipulate din exterior. Rezultatele acestor ani ar trebui contabilizate nu in număr de condamnări sau sechestre pe sume ipotetice ci in distrugerea clasei conducătoare din România, in distrugerea capitalului românesc capabil de actiune regională, in anatemizarea României  in numele luptei contra corapșăn in schimbul obtinerii unor medalii de tinichea oferite din afară. Acum ea, Kovesi, a devenit țap ispăsitor pentru toate nemultumirile publice si va afla, ca si Băsescu, că americanii nu au „foști prieteni”. Ei au doar „prieteni”, in functie de interesele momentului.

Indemnul de pe scări, adresat colaboratorilor apropiati (oare bravul politist judiciar Morari  era printre ei?) aduce aminte de Pierre  de Coubertin, care sfătuia si el , indiferent daca pierzi sau câstigi, să continui. Asa că, probabil, lupta cu corapșăn va continua, poate cu o anumită incetinire până o să apară o nouă temă de „off shore” care va necesita si ea o fezandare adecvată.

 

 

43 de gânduri despre “Lupta contra corapșăn continuă

  • Stimate domnule Năstase, din ce în ce mai mult, din ce în ce mai des, puneți „punctul pe i”. Sunt convins. De ce asa tirziu, știm cu toții. Cu stima.

   Apreciază

 1. Mi se pare mai interesant si mai valabil ” indemnul ” d-lui Dan Voiculescu la pedepsirea mafiotului Basescu , cel care a creat si patronat acest sistem mafiot .

  https://www.g4media.ro/dan-voiculescu-amenintari-pentru-kovesi-basescu-si-alti-cel-putin-patru-criminali-care-au-furat-ani-din-viata-unor-oameni.html

  Mi se pare fundamentala pedepsirea acestor tortionari in frunte cu Traian Basescu care au pervertit democratia romaneasca , au distrus elitele si economia acestei tari si au distrus destinele a mii de oameni .
  Toti tortionarii astia ar trebui judecati ca la Nurnberg intr-un proces al securismului si al tradatorilor de neam .

  RESPECT Dan Voiculescu !

  Apreciat de 1 persoană

  • Eu o văd ca pe răfuiala între vechea nomenclatura și lupii tineri din partid,care vor și ei la cașcaval!Cine au fost Împroprietăriții loviturii de palat din ‘89?S-au repezit toți ca hienele sa apuce câte ceva!Interesul României?Cine sunt Elitele?O fi mai bine cu rușii?(pana și Ceaușescu s-a depărtat de ei)Pana una-alta suntem cu un guvern(al 3lea) mediocru spre 0,fără legi clare,Constituție ambigua,Romanii fug din tara ca de ciuma(roșie)etc

   Apreciază

 2. De ce credeti ca lupta cu corapsan a fost folosită împotriva româniei și nu a poloniei sau ungariei? De ce la Noi? De ce nu si la ei mcv? Avem Noi, de fapt, mai multe bube in cap si scheletul in dulap?

  Apreciază

  • România este mult mai importantă strategic, nu numai din motive geografice, dar şi prin prizma a ceea ce se poate obţine de aici : bogăţii naturale de care nu se bucură multe ţări din lume !
   În afară de asta exista, şi eu cred că încă mai există pericolul de a trece de partea ruşilor !
   Şi după tot ce ni s-a întâmplat în aceşti 30 de ani de jaf inimaginabil şi distrugere sistematică a României s-ar putea ca nu Rusia să fie adevăratul duşman al nostru !
   Şi când i-am fost predaţi meschin şi ipocrit după al doilea război mondial, şi-au luat ce le datoram şi ne-au lăsat în pace ! Ce fac acum actualii „prieteni” este de zece ori mai nociv pentru neamul românesc ! :mrgreen:

   Apreciază

  • De ce întrebi „de ce la noi”?! Dacă ai sub 30 de ani și ai trăit multă vreme într-o zonă izolată s-ar putea să nu ști multe. Câteva momente interesante ți le comunic eu:
   – Primul ambasador al Romîniei, numit după Revoluție, a fost conu alecu paleologu – la Paris (tatăl lui Pleașcă paleologu). Ajuns la post, individul a declarat că l-a trimis noua putere, dar el reprezintă GDS Grupul de Dialog Social. Și uite așa a murit simpatia vesticilor față de eroii revoluției române, față de România.
   – În toate țările foste comuniste a existat și există luptă internă, în Polonia chiar foarte dură, dar numai românii au fost și sunt în stare să-și denigreze țara. Fata lui băsescu, dacă tot era deputată în Parlamentul european, mergea pe la toate comisiile să-și înjure țara – așa ne-a comunicat o deputată spaniolă, uimită că poate exista așa ceva. De activitățile monicăi macovei și cristian preda sunt convins că ști.
   – În timpul primelor guverne – Petre Roman și Nicolae Văcăroiu – sloganul țărăniștilor era: Să nu-i lăsăm p’ăștia să facă nimic, că se va zice c-au făcut comuniștii
   – Românii ce erau în străinătate și au încercat să-și ajute țara au devenit ținta denigrărilor, fiind onorați cu cele mai alese injurii. Au fost taxați și Prințul Dimitrie Sturza și Prințesa Roșie (cea cu Leagănul Sf.Ecaterina), dar și Virgil Tănase (cel după care Securitatea trimisese un ucigaș – a nu se confunda cu stelian tănase, bulgarul din Obor, membru marcant al GDS).
   Au mai fost și alte momente dubioase. Domnul Năstase poate relata cum a procedat Ion Rațiu, când a aflat că, după doi ani de corespondență cu români din străinătate ajunși în poziții importante, s-a stabilit perioada în care respectivii pot fi prezenți în țară, pentru a reuniune-consfătuire pe tema posibilităților de dezvoltare a României.
   Apropos, domnule Năstase – câti dintre tinerii trimiși de Guvernul Năstase, la studii, au fost acceptați de puterea CDR-istă?

   Apreciat de 2 persoane

   • „– În timpul primelor guverne – Petre Roman și Nicolae Văcăroiu – sloganul țărăniștilor era: Să nu-i lăsăm p’ăștia să facă nimic, că se va zice c-au făcut comuniștii”

    Aici te inseli. Roman a fost cel care a spus ca economia Romaniei este un morman de fiare vechi si sa se procedeze ca atare. Astfel au ajuns la preturi derizorii intreprinderi mari din epoca comunista in miinile unor oameni „de bine” din tara si din strainatate, in functie de relatiile lui Roman&Co. cu respectivii afaceristi. Unele au disparut total, iar altele au incaput pe mina unora care le-au folosit potentialul (semn ca nu erau doar mormane de fiare vechi). Multe intreprinderi cu mii sau zeci de mii de lucratori au disparut datorita bunavointei guvernului Roman si a celor urmatoare, trimitindu-i in somaj pe acei oameni. Spre exemplu, ia verifica cine era la putere cind s-a privatizat ARO, vei fi surprins cum o intreprindere cu un potential urias a disparut.
    Si revenind la Roman, acest personaj a mai facut un rau urias economiei: el a fost cel care in decembrie 1989 le-a spus salariatilor din intreprinderi sa dea jos toata conducerea si sa-si aleaga ei noua conducere. Astfel au ajuns ca tot felul de incompetenti sa ocupe niste functii pentru care nu erau pregatiti si sa duca spre disparitie acele intreprinderi. Iti pot da nume de intreprinderi unde s-a intimplat asa, evenimente vazute si traite, nu povesti nemuritoare.
    Deci este complet falsa ipoteza ca saracul Roman era impiedicat de taranisti. A facut destule, insa majoritatea nocive pentru economia Romaniei.

    Apreciază

 3. LOL corapșăn
  To effectively fight corapșăn please dăunload the following instracșăn 🙂

  Zic sa mai si ridem, ca altfel e destul de trista perioada asta tulbure a istoriei si nu cred ca o sa prindem timpuri prea bune…fiecare scapa turma cum poate.

  Apreciat de 2 persoane

 4. ABSTRACȚIA DE SLUJIRE

  Nu pot să nu vă mărturisesc… am așteptat cu inima zbătându-mi-se-n piept, ca o pasăre rătăcită, prima reacție a lui Gabriel Liiceanu la revocarea crudă și abruptă a duduii „ ÎNSĂȘI SLUJIREA” . Cât s-o fi zbuciumat el, săracul, în noaptea repudierii, în așternuturile mirosind a „Bois d’Argent” de la Dior și cât de bogat a transpirat, învelit în cremă CLINIQUE, ca-ntr-o clătită, ațipind și visând tulbure cum cămășuțele în pătrățele de pe treptele DNA-ului degeaba au făcut MARELE ZID CHINEZESC în jurul revocatei, că „ABSTRACȚIA DE SLUJIRE” tot trebuie să se care!

  Astăzi, dânsul – marele intelectual – a mai sughițat oleacă în amintirea supremei. Întrebat dacă doamna Codruța ar mai trebui să joace un rol în societate, Gabriel a răspuns:

  „Ar fi de dorit, pentru că nu avem mulţi oameni de CALIBRUL ăsta în România în clipa de faţă. Un om de o asemenea onestitate, cinste, profesionalism, inteligenţă… nu se găseşte uşor perechea.” ( REVISTA 22.ro, 9 iulie 2018)

  Mie termenul CALIBRU în ceea ce o privește pe duduia Kovesi mi s-a părut corect… și cum am obiceiul să vizualizez diferite lucruri când citesc, am vizualizat rapid un CALIBRU 100 MM ȚEAVĂ DE TUN !!!

  Dar credeți că Gabriel e singurul care privește cu gura căscată la această minune a onestității și profesionalismului? Credeți greșit… dânsul are și un prieten , mai rotunjor , purtător de lavalieră și bretele… specialist în îngeri: Pleșu Andrei! Acesta o fi el specialist în îngeri, cum vă spuneam, dar și la diavolițe pare că se pricepe binișor… Ia citiți mai jos, prieteni:

  ”Ceea ce mă interesează (…) este să semnalez o apariţie publică semnificativă, o croială umană insolită, fără echivalent (pînă acum) printre «vedetele» comunităţii noastre. Am asistat cu toţii la conferinţa de presă susţinută de doamna Laura Codruţa Kövesi. Eu, unul, mă declar (plăcut) surprins de ceea ce am văzut. Aveam dinainte un personaj calm, politicos, răbdător” ( oooo!!! n.n.)… ”Avea ţinută, avea stil, avea iradierea normalităţii. Vorbea corect româneşte, vorbea despre subiect, nu despre ea însăşi, cu alte cuvinte, avea simţul firescului şi impostaţia comunicării cordiale (fără familiarisme) şi a disponibilităţii politicoase (fără strategii electorale). Mi-am spus, de îndată, că dacă măcar jumătate din figurile noastre publice ar semăna cu ea, ţara ar avea alt chip şi altă evoluţie” ( sunt convinsă! -nota mea) …„Prestaţia de săptămîna trecută a dnei Laura Codruţa Kövesi e de natură să îmbogăţească niţeluş cromatica mai curînd descurajantă a momentului. Mai există încă oameni potriviţi la locul potrivit, mai există încă portrete prizabile, moduri decente de a vorbi, reprezentanţi ai instituţiilor democratice de care nu ţi se face ruşine.”( FLUX 24. ro, 22 februarie 2018)

  Lipsește cineva de la concursul de „pupat-poala-procurăriței”? Desigur, ați remarcat corect : Cărtărescu Mircea lipsește! … „decât că” nu lipsește , ci se-nghesuie și el la
  pupat …Iată:

  ”Mulțumesc, Laura Codruța Kovesi! Ai fost și ai să rămâi simbolul unei Românii mai bune. Dacă vei candida vreodată la președinție, voi fi primul care te va vota”
  ( FACEBOOK, 9 IULIE 2018)

  Vedeți? Deși realitatea îi scuipă în față ( nu vă oripilați, lui Gabriel „jocul de-a scuipatul” îi plăcea în copilărie… cred că nu-i este indiferent nici acum ) băieții ăștia cu pretenții de îndrumători ai ignorantelor mase , se șterg pe obraz și continuă imperturbabili… Pentru ei mașinăria asta de doi metri înălțime, de-o mediocritate șocantă, dar căreia un președinte etilic i-a încredințat o putere înspăimântătore , pe care ea a folosit-o într-un mod aberant și crud, e imaginea „onestității și profesionalismului” , în ciuda zecilor de dovezi care contrazic violent ambele etichete. Sunt ei proști, prieteni? Neinformați? Manipulați?

  Eu cred că nu… adică, eu cred că pur și simplu este vorba despre exhibarea unui anumit tip de impotență atipică…Deoarece, fiind incapabili de a supune și umili ei înșiși ceea ce urăsc, le rămâne doar admirația tâmpă pentru „virilitatea” acestui instrument exterior odios care poate viola fără limită și fără sancțiune „dușmanul” pe care ei, deși pofticioși, nu-l pot atinge !

  Apreciat de 4 persoane

 5. Domnule esti ” first” când ai cu ce( vorba melodiei „Am cu ce ma lauda”).Ce a facut Dragnea denotă prostia si incultura ,mai ales cea politica.Norvegia anilor ’60-’70,când marile companii petroliere au descoperit zacaminte de petrol si gaze in M.Nordului, norvegienii erau doar o mana de pescari .Cum au procedat politicienii lor?Precum Dragnea&Co?Nu.Au pus taxe si redevente mici ,dar in schimb au pus condiția ca exploatarile sa fie facute cu muncitori norvegieni.Ce a insemnat?Investiții masive în invatamant, în educație din partea marilor companii petroliere,ptr ca este fff.greu si costa fff.mult sa formezi muncitori ptr astfel de joburi.Unde este Norvegia acum?Dar Romania?
  Dl.Nastase, doar marile companii petroliere gen Exxon pot scoate petrolul si gazele din M.Neagra de la mare adâncime,ptr ca ele dețin tehnologia necesară. Asa ca esti „first ” când ai cu ce.
  Si mai este ceva, prostia cu obligativitatea ca 50% din producția de gaze să rămână în țară.Intr- o economie de piață nu-i poti impune producătorului pretul si piața de desfacere.
  Ii poti pune taxe,ii poti impune forța de muncă sa fie romaneasca, dar restul nu.Producatorul este liber sa-si vândă marfa oriunde in functie de cerere si oferta.Ce Dacia , este obligată sa-si vândă cota parte din producție în Romania?Nu.Pe arabul care a cumpărat afacerea din Insula Mare a Brăilei,il obliga cineva sa vândă cota parte in Romania sau sa-i impuna un anumit pret?Nu.
  PS.Dl.Nastase, va rog sa-l meditați pe Dragnea la capitolele: economie,politica si istorie.2-3 cărți despre istoria petrolului si mai ales despre tehnologia de extracție și exploatare n-ar strica.

  Apreciază

  • Tin sa iti atrag atentia ca noi in 1990 aveam oameni, aveam industrui, aveam experienta. Noi mai facusem in tara 7 platforme de foraj maritim.
   Deci eram cu mult peste Norvegia din 1960.
   Insa noi mai avwm prea multi ca tine, plus taranisti plus ca voi va uitati in gura liicwanului care … Ma rog expert in chestiuni tehnice si economkice e.

   Asa ca am distrus tot.

   Si acu mai apar peea multi ca tine ce plng de mila celor bigati si sunteti gata sa dati ce se cuvine romanilor. Ptr c

   Apreciat de 1 persoană

  • Cu tehnologia românească de pe vremea lui Ceauşescu probabil că s-ar fi putut extrage actualele rezerve din Marea Neagră ! Dar au avut drigă duşmanii României şi din exterior, dar şi din interior să o dea la fier vechi !
   P.S. Deocamdată, cu actuala presiune din toate părţile ( aceleaşi ! :mrgreen: ) Legea Offshore arată nesperat de bine : exploatatorul ia cam 4o miliarde de dolari, iar exploatatul, adică România cam pe jumătate ! De asemenea şi redevenţa este una dintre cele mai răsărite : 13,5 % !
   Dacă s-ar fi vândut Ţara asta la fel şi înainte , adică nu pe nimic, altfel ar fi fost nivelul de trai al românilor !
   Cît despre plecarea marilor companii, rămâne valabilă vechea zicală : Nu pleacă câinii de lângă măcelărie !

   Apreciat de 1 persoană

   • Forajul Marin – Clipe in Istorie .
    In Romania , primele lucrari de explorare in Marea Neagra s-au efectuat in anul 1968, pentru ca in 1976, cu o platforma de foraj , GLORIA ,(construita in Romania )sa se foreze prima sonda de explorare la o adancime de 5006 m , intr-o zona cu adancimea apei de 86 m .)In Romania dupa anul 1970 s-a dorit ca tara noastra ( care era si producatoare de utilaj petrolier) sa construiasca platforme petroliere si sa sape sonde in platforma conntinentala a Marii Negre.In anul 1972 la Ministerul Petrolului s-a constituit un grup de lucru condus de Ing Nicolae Stoianov pentru a negocia cu compania Offshore Company pentru realizarea in Romania de Platforme de Foraj Marin ( viitorul partener oferea ; o parte de finantare,proiectul tehnic,sistemele hidraulice,instruirea personalului). Dupa negocieri intense , contractul s-a semnat la data de 14 sept 1972 la Ambasada Romaniei din Washington.Din acest grup a facut parte si ing Septimiu Seiceanu .
    Vasile Dragomir 3)In anii 1973, 1974,1975 la Santierul Naval Galati, sub supravegherea Registrului Naval American (American Bureau of Shiping) care in final trebuia sa dea clasificarea platformei . In mai 1976 platforma Gloria a fost gata si a fost adusa cu remorchere pe Dunare pana la Constanta, la dana 34.( unde s-a realizat fixarea si sudarea sistemelor hidraulice de ridicare)
    Vasile Dragomir 4)In cadrul Departamentului Geologiei din cadrul Ministerului Petrolului, s-a hotarat ca operarea plartformei sa se faca de catre IFLGS ( intreprinderea de foraj si lucrari geologice speciale din Bucuresti ) unitate condusa atunci de ing IORGU ZAHIU un petrolist de exceptie cu o vasta experienta de petrolist si de conducere .Acesta a coordonat infiintarea la Constanta a unei Baze puternice pentru bunul mers al lucrurilor la Platforma Gloria . Tot Iorgu Zahiu a incheiat cu Primaria Constanta , un contract pentru construirea in Constanta a 60 apartamente pentru salariatii care urmau sa lucreze pe platforma Gloria
    Vasile Dragomir 5)Sub conducerea specialistilor de la Offshore Company care au asigurat asistenta tehnica in primul an ( conform contractului ), Gloria a sapat prima sonda in perimetrul OVIDIU EST ( sonda nri 1) la o adancime de 5006 m intr-o zona in care apa marii avea 84 m ( sonda a fost sterila). A doua sonda a fost sapata in zona MIDIA la 4000 m si a fost abandanota datorita pierderilor de circulatie violente . A treia sonda a fost forata in perimetrul LEBADA 8, in anul 1979 si dupa o analiza probelor de sita la adancimea de 2500 m s-au identificat urme de titei . Dupa recoltarea unei probe de carota mecanica de la adancimea de 2500 m ( care a confirmat prezenta titeiului ) s-a efectuat o proba cu Testerul la siul coloanei 9 5/8, cu rezultate exceptionale .( au fost aduse pe platforma echipamente de punere in productie , sisteme de ardere a gazelor la cos etc )Dupa aprinderea gazelor la cos , seara o multime de nave care treceau prin zona se abateau de la traseul lor , dorind sa vada minunea , PETROLUL DIN MAREA NEAGRA .
    Acestea ar fi in scurte vorbe istoria platformelor din Marea Neagrahttp://www.vasiledragomir.ro/viata-de-petrolist-pe-platformele-marine-de-foraj/

    Apreciat de 4 persoane

 6. Politica de culpabilizare a României nu se poate exercita decât prin intermediul unor concetăţeni, care dealtminteri s-au dovedit până acum extrem de entuziaşti în a sluji interese străine României. Din acest motiv, eliminarea leaderilor interni ai unei asemenea politici destructive însemnă şi o lovitură dată atât presiunilor externe cât şi percepţiei negative la adresa României, promovată nu numai de mass-media internaţională, dar chiar şi de cercuri politice din UE.

  Lupta împotriva Hydrei începe prin a-i tăia capul !

  Apreciat de 2 persoane

 7. DNA-Kovesi, partid neo/liberal al statului paralel: Coruptia, pretext sperietoare si anticoruptia, slogan de campanie si metoda de represiune politica

  O data cu anuntarea revocarii lui Kovesi de la conducerea DNA, au inceput evaluarile: Ce a fost cu adevarat DNA-Kovesi? Care vor fi consecintele dupa sfarsitul epocii Kovesi-DNA? Anchete sociologice si analize politice incearca sa distinga care din cele doua fenomene a fost sau este o “apocalipsa”: prezenta sau absenta procurorului sef Laura Codruta Kovesi la sau de la conducerea DNA?

  Parerea mea, esentializata, este ca DNA-Kovesi nu a fost o institutie a justitiei independente. DNA-Kovesi a fost un partid politic al transnationalei neo/liberale. Indiferent daca Kovesi va recunoaste sau nu, daca va avea libertatea si capacitatea sa recunoasca, pentru ca s-ar putea sa fie victima unor indoctrinari si manipulari extrem de abile, DNA-Kovesi a fost aidoma unui partid unic, unui partid-stat. Deosebirea, impusa de sustragerea de la regulile statului de drept si democratiei, a fost ca in ecuatia de regim a fost introdus invizibilul si informalul “stat paralel”.
  S-ar putea insa ca recunoasterea sa vina mult mai repede decat ne-am astepta. Poate chiar din partea lui Kovesi, daca aceasta va da curs invitatiei USR – un partid de nicaieri, fara istorie, dar cu certe finantari transnationale (neo/liberale, sorosiste) -, sa i se alature, sa se inscrie in acest partid. Poate chiar ca lider al USR, care sa preia conducerea formatiunii, daca papusarii transnationali vor decide sa joace pe influenta politico-juridica a lui Kovesi si pe posibila ei candidatura la prezidentiale.

  La fel de atractiva este si mizarea pe e o posibila candidatura a lui Kovesi la sefia unui guvern progresist si internationalist, dupa iesirea din aceasta paradigma a PSD-Dragnea. Exemple fierbinti in acest sens sunt alegerile prezidentiale mexicane (in pofida diferentelor ideologice, presedintele ales Lopez Obrador, de stanga, se va intalni vineri cu trei ministri americani, de dreapta, ai lui Trump) si noul guvern socialist spaniol Pedro Sanchez (vizitat fulger de miliardarul evreu american George Soros). Ideea de alegeri parlamentare anticipate e in stand by, iar in ea se pot pompa bani instant, daca interesele multinationalelor o vor cere. Nu cred ca atmosfera de radicalizare “anticoruptie” va fi lasata prea usor sa se stinga. O stire de ultima ora spune ca, pentru noul ei inceput, Kovesi se va intoarce, nu se stie pentru cat timp, la DIICOT Sibiu, de unde i-a pornit ascensiunea fulminanta, in 2006, cand a fost numita procuror general al Romaniei.

  Alte exemple ale momentului sustin, cu puterea faptelor, care sunt cele mai graitoare dovezi, ca DNA-Kovesi a fost un partid politic al statului paralel, creat si pilotat din Occident, care s-a folosit de coruptie ca de un pretext-sperietoare si de lupta “anticoruptie” ca de o metoda de represiune politica. Raportul de activitate Kovesi privind exercitarea mandatului de procuror-şef al DNA, postat luni pe site-ul institutiei, este o laudarosenie cinica cu bilantul tragic al noii “lupte de clasa”, vizand decimarea elitei, ca in anii “50. In perioada mai 2013 – iulie 2018, un număr de 37 de demnitari, dintre care nouă miniştri şi foşti miniştri, 21 de deputaţi, şase senatori şi un europarlamentar au fost condamnaţi definitiv în dosare DNA-Kovesi, la care se adauga numărul crescut anual al rechizitoriilor, inculpaţilor trimişi în judecată si demnitarilor investigaţi. Deplangerea de catre ambasadele americana si canadiana a revocarii lui Kovesi este un indiciu puternic al intereselor de unde veneau firele care animau marioneta DNA. In sfarsit, dar nu in ultimul rand, poate cu acest exemplu ar fi trebuit inceput, dupa adoptarea Legii Dragnea privind OffShore, cuprinzand ca amendamente introducerea unui impozit suplimentar, eliminarea unor facilități fiscale și obligația de a vinde in Romania minim jumătate din producția de petrol si gaze din Marea Neagra, multinationalele titulare de concesiuni au reactionat virulent critic, dar pe nedrept, in contradictie totala cu standardele occidentale din domeniu.

  Apreciat de 1 persoană

  • „Ce a fost cu adevarat DNA- ? ”
   Despre DNA si a sa functionare:
   A. Constitutia Romaniei spune: „Parchetele funcţionează pe lângă instanţele de judecată, conduc şi supraveghează activitatea de cercetare penală a poliţiei judiciare, în condiţiile legii. „, iar ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 43 din 4 aprilie 2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie spune: „Direcţia Naţională Anticorupţie este independentă în raport cu instanţele judecătoreşti şi cu parchetele de pe lângă acestea, precum şi în relaţiile cu celelalte autorităţi publice, exercitându-şi atribuţiile numai în temeiul legii şi pentru asigurarea respectării acesteia.” Curat constitutional !
   B. Procurorii, inclusiv cei de la DNA, nu se ocupa cu descoperirea infractorilor, acestia primesc sesizari si informatii de la organele de control ( „Persoanele cu atribuţii de control sunt obligate să sesizeze Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la orice date sau informaţii din care rezultă că s-a săvârşit una dintre infracţiunile atribuite prin prezenta ordonanţă de urgenţă în competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
   (2) Persoanele cu atribuţii de control sunt obligate ca în cursul efectuării actului de control, în situaţiile prevăzute la alin. (1), să procedeze la asigurarea şi conservarea urmelor infracţiunii, a corpurilor delicte şi a oricăror mijloace de probă ce pot servi organelor de urmărire penală.
   (3) Serviciile şi organele specializate în culegerea şi prelucrarea informaţiilor au obligaţia de a pune la dispoziţie Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de îndată, datele şi informaţiile deţinute în legătură cu săvârşirea infracţiunilor privitoare la corupţie.
   (4) Serviciile şi organele specializate în culegerea şi prelucrarea informaţiilor, la cererea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau a procurorului anume desemnat de acesta, îi vor pune la dispoziţie datele şi informaţiile prevăzute la alin. (3), neprelucrate.
   (5) Nerespectarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) – (4) atrage răspunderea juridică, potrivit legii. Dacă în efectuarea urmăririi penale procurorii parchetelor de pe lângă instanţele judecătoreşti constată că infracţiunea care constituie obiectul cauzei este una dintre infracţiunile atribuite prin prezenta ordonanţă de urgenţă în competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aceştia au obligaţia de a sesiza de îndată procurorii acestei direcţii.” ). Pe baza acestor informatii procurorii DNA trec la „efectuarea urmăririi penale, în condiţiile prevăzute în Codul de procedură penală, în Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie şi în prezenta ordonanţă de urgenţă, pentru infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000 care sunt, potrivit art. 13, în competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie”. DNA are si o lege pentru un cod penal propriu !

   Apreciază

 8. O vorba mai pe de alaturi.

  Stiti ce varsta are Codruta?
  45 de ani.

  Nashparau, nasol de tot.

  A fost procuror general, a fost sefa DNA. Oricare din aceste posturi incununeaza un final de cariera .
  Insa final la 45 ani?

  Adica urmeaza 15 ani de ? Din nou simplu procuror undeva in provincie? Cu retributia corespunzatoare …..
  Nu stiu cum rezista o femeie, sunt insa sigur ca 95 de barbati dintr-o suta ar cadea in prima sticla si …. acolo ar ramane ptr restu vietii…

  Singura posibilitate dupa asa functii sunt cele politice …… sau „europene”

  Apreciat de 2 persoane

  • Şi eu 45. Buburuza noastră şi-a fixat o facultate pe aproape de frate-su, adică „Pa, România!” Bărbatul meu zice, mai în glumă, mai în serios, să mai facem un copil. Orice muncă n-ai face, oricâte satisfacții profesionale n-ai avea, dacă n-ai cui dărui, te strici de cap… Unii țin pisici, câini, alții adoptă copii sau îşi iau în grijă nepoți…

   Nu-mi mai amintesc cine a spus că de singurătate/inutilitate ne stricăm toți la minte. Supraviețuiesc doar nebunii şi psihopații. Cred că un doftor de creiere a zis, nu mai ştiu…

   Apreciat de 1 persoană

 9. Non-geopolitică: Lumea şi marele ei marş înainte. Nu va fi nicio “schimbare” a lumii. Adica, o reimpartire a ei, in sfere de influenta. Cum isi imagineaza unii “schimbarea” lumii. Imi place sa cred ca la Helsinki nu vor exista servetele pe masa. Ca summitul Trump-Putin nu va fi patronat de umbra lui Churchill si ca, prin urmare, nu va mai fi niciun “acord al procentajelor”. Ar fi un afront de neiertat pentru cele doua mari tipuri de revolutii: revolutia est-europeana si revolutia multipolara. De fapt, in etapa actuala, nici nu cred ca mai exista puteri globale. In mod cert, Rusia este o putere regionala. La fel, celelalte puteri nascute in urma revolutiei multipolarismului. In consecinta, daca, dintr-o data, mai mult de jumatate din lume este nealiniata, independenta si suverana, nici SUA nu mai au cum sa fie o putere “globala”, oricata vorbarie ar debita pe acest subiect (care a fost predilect in special pentru “ex”-ul Obama). Cred ca nici macar in timpul razboiului rece cele doua superputeri paritare nu au fost puteri globale, ci semiglobale.http://www.contributors.ro/editorial/trump-in-europa-turneul-care-anunta-schimbarea-lumii/

  Apreciat de 1 persoană

 10. Politica de rezervare pentru consumul intern a unei proportii din totalul de resurse energetice este consacrata de ceva timp de cele mai importante cancelarii guvernamentale in lume, in frunte cu aliatul nostru strategic cel mai important. Fortarea unor analogii inepte cu producerea de Dacii omite un aspect esential al problemei – piata mondiala se confrunta de cateva decenii cu criza supraproductiei de masini, pe cand rezervele cunoscute de fosili energetici se diminueaza la o rata ingrijoratoare. Sau poate doriti sa dati o lectie de capitalism trezoreriilor occidentale ce se buluceau acum un deceniu sa ‘nationalizeze’ bancile pentru a preveni colapsul total al pietei banilor.

  Apreciat de 2 persoane

 11. Teamă față de concurența politică (USR?) a fostei șefe a DNA: Subiectul, închis când Kovesi a spus că rămîne procuror. Magistrații nu fac politică (Cioloș)

  Comentariul fostului premier Dacian Ciolos despre posibilitatea ca fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi sa intre in USR a fost destul de neinspirat. Ar putea fi interpretat ca o frica fata de concurenta politica a lui Kovesi. Ce-i drept, Kovesi continua sa aiba mare influenta politica si multa trecere la Cotroceni. In ipoteza ca ar intra in politica, fosta procuroare sefa i-ar eclipsa pe multi lideri politici. De aceasta eclipsare ar putea sa fie afectati atat politicieni de stanga, cat si de dreapta.

  Dupa ce a fost revocata, luni, din fruntea DNA de catre presedintele Klaus Iohannis, CSM a decis, miercuri, ca Laura Codruța Kovesi să își continue activitatea la DIICOT Sibiu, în calitate de procuror, începând cu data de 9 iulie. Cu o zi in urma, marti, liderul USR, Dan Barna, i-a propus proaspetei revocate Kovesi să se înscrie în partid. Barna a afirmat că este prematur să spună dacă, acceptand invitatia, lui Kovesi i se va propune să fie candidata partidului la alegerile prezidențiale din 2019.

  Dacian Ciolos, care are propriul sau partid, Miscarea Romania Impreuna, va fi foarte probabil un candidat la prezidentiale, avand drept carte de vizita fosta sa pozitie de premier al unui guvern tehnocrat (17 noiembrie 2015 –-4 ianuarie 2017). Solicitat sa comenteze invitatia pe care USR i-a adresat-o lui Kovesi sa intre in partid, Cioloș a declarat că „magistrații nu fac politică” și că un proiect pentru România trebuie să se bazeze pe obiective comune, nu pe „o persoană sau alta”. Luandu-i lui Kovesi scara politica USR, impreunatul are de gand sa o foloseasca pentru el. In acest sens, Ciolos a adaugat că relația cu USR nu doar că va continua, dar se va și consolida.

  Apreciază

 12. Legea Off-shore ajunge în Parlament

  într-o formă elaborată de Guvernul Tudose, dar pritocită înainte și de guvernele Grindeanu și Cioloș. În forma respectivă, concesionarilor și deținătorilor de licențe de explorare și exploatare li se garantează înghețarea taxelor și impozitelor la nivelul celor existente în momentul adoptării legii. Redevențele, de asemeni, ar fi urmat să nu se mai discute niciodată, iar în cazul în care s-ar fi modificat redevențe, taxe și impozite, statul român ar fi trebuit să despăgubească onor companiile petroliere cu activități pe platforma continentală a Mării Negre.

  Legea a trecut în această formă de Senat, la începutul lui 2018, iar în luna mai concesionarii au început să se agite, vrând ca legea să treacă așa și de Camera Deputaților. Agitația concesionarilor, mai ales pe două platforme online (g4media și HotNews) mai mult a atras atenția asupra legii, apărând și voci care au cerut Parlamentului o dezbatere reală asupra legii și o atenție sporită pentru ca resursele României să nu fie vândute pe nimica toată.

  Dacă legea ar fi trecut

  așa cum a lăsat-o Senatul condus de Călin Popescu Tăriceanu, statul român ar fi câștigat din concesionarea gazelor din Marea Neagră doar aproximativ 230 de milioane de dolari anual din redevențe, timp de 20 de ani. Și, desigur, impozitele pe profit și alte impozite pe care le-ar fi plătit companiile, dar, altfel, impozite pe care le plătește orice companie cu activitate în România, chiar dacă nu exploatează resurse naturale care aparțin statului român. În cazul în care, desigur, companiile ar fi făcut profit.

  Luni, însă, în comisiile din Camera Deputaților, legea Off-shore a primit unele modificări care i-au năucit pe concesionari. Modificările s-au menținut și în plen, iar legea a fost votată. Dacă președintele Iohannis o promulgă, pe lângă redevențe în valoare de 230 de milioane de dolari anual, România ar mai putea câștiga, doar din impozitarea veniturilor suplimentare ale companiilor petroliere, încă 13,2 miliarde de dolari în 20 de ani. În total, aproximativ 17,8 miliarde de dolari, în loc de doar 4,6 din redevențe. Aceste calcule, însă, trebuie luate cum grano salis, fiind prezentate de către PSD și neconfirmate încă de nimeni altcineva.

  Concesionarii perimetrelor

  din platforma continentală a Mării Negre au plecat din Parlament complet nemulțumiți, scrâșnind din dinți și amenințând că își iau jucăriile și pleacă. Presiunile lor se vor muta acum la Cotroceni și rămâne să vedem dacă domnul Iohannis le va rezista. Despre domnul Tăriceanu, plecat oportun din țară tocmai în ziua de luni, se spune că nu a prea răspuns la telefoane.

  Mai multe pe :

  https://www.catavencii.ro/iar-ne-pleaca-investitorii/

  Apreciat de 1 persoană

 13. Asa este, domnule Nastase:
  ,,Lupta contra corapșăn continuă”. Cum spuneam, lidera anticoruptiei din Romania este un fel Pasare Phoenix. Putem s-o balacarim cat ne tin puterile, avem inca voie sa facem misto in arabesc verboid de salon baroc, putem, in fine, aproape orice, desigur, in spatiul virtual.
  Doar sa o ucidem nu putem, ori de cate ori am incerca. Tot dpdv virtual, evident. (Z)
  Nu va este clar de ce, stimati colegi ? Aceasta femeie este amprentata spre neschimbare de partenerii nostri strategici. Intr-un fel, sau altul, Kovesi ne va bantui pana la sfarsitul zielor unora dintre noi. Cum va imaginati ca Romania ar puteam rezista presiunilor, din moment ce insasi Germania este bagata in corzi la summit-ul NATO ? Va rezista Merkel ? DACA da, atunci voi deveni fan german, ba chiar il voi vota si pe Iohannis, DACA va indrazni sa o concureze pe Laura Codruta la alegerile din 2019. (Z)

  Apreciază

 14. @Luminița Arhire
  Vă admir tăria de a parcurge textele acestor scărbe emasculate, Pănă și numele lor mă îngrețoșează pănă la vomă. Au depășit de mult pragul ridicolului, ceea ce fac anume e într-un anumit fel o expunere indecentă, delict prevăzut în codul penal.
  PS V. Ciutacu spunea că între pasajele copiate în teza de doctorat a soldățoiului cu minte de găină – Însăși Slujirea – se numără concluziile!!!!

  Apreciat de 3 persoane

  • Daca Ciutacu zice pe bune , atunci e rau de tot …. La o teza de doctorat se cer concluzii proprii .,.,.
   Restu, sa zic ,asa mai merge daca e ‘umplutura’ ,…

   Apreciază

 15. Actualului sef al CNADR , Neaga , un birocrat de antologie , Statul Securist i-a facut un dosar penal acum un an , nici securistii nu stiu de ce – vina lui Neaga era pozitia lui de sef CNADR in mandatul sangerosului Ponta , criminalul de la Colectiv , care nu a plecat decat atunci cand au murit oameni , cum spunea seful Statului care nu avea – nu are nici o raspundere in Colectiv , nu-i asa .
  Dosarul penal facut bietului Neaga era atat de infantil ca pana si Justitia securista l-a clasat .
  Nu mai ca viata si extraordinara competenta a Transporturilor de la noi ( sunt cateva zeci de functionari , aceeasi de 20 de ani care se rotesc intre ei ) l-au trimis din nou pe Neaga in pozitia de sef – si , dupa experienta dosarului penal , Neaga este complet tetanizat , nu indrazneste sa ia nici o decizie .
  De sapte luni avem gata 30 de kilometri de autostrada de laTurda la Aiud si nimeni de la Transporturi nu are curajul sa -i deschida !

  Apreciază

 16. De ce reusesc croatii? (apropo de calificarea Croatie in finala mondiala) Un raspuns dat de mine ar fi :pentru că noi ne certăm pe autostrăzi, iar ei le construiesc, pentru că noi ne batem joc de frumuseţile ţării, iar ei au dezvoltat coerent turismul. Domnule Nastase puteti raspunde la intrebarea de ce romanii nu reusesc sa construiasca autostrazi?

  Apreciază

  • In 2003, guvernul pe care l-am condus stabilise o strategie de construire a 100 km de autostrada in fiecare an. In 2004, au fost dati in folosinta primii 100 km din Autostrada Soarelui. Apoi, „romanii” l-au votat pe Basescu care a spus ca nu avem nevoie de autostrazi.

   Apreciat de 3 persoane

   • Sa le facem de acum de când dl Băsescu nu mai e la putere…. E o chestiune de curaj, de primit „GO” de afara, ce poate fi?

    Apreciază

  • Adevărul este că nu avem o legislaţie clară privind autostrăzile şi de aceea se pun atâtea piedici începând cu eliberarea traseelor, până la modul de contactare şi finanţare !

   Apreciază

 17. Pentru cine n-a înțeles referirea la Guvernul CDR, privind tinerii trimiși de Guvernul Năstase la studii în străinătare. Da, Guvernul Tăriceanu, instalat de băsescu folosind soluția imorală(!), a fost o continuare a guvernărilor CDR. Dovada – trecerea Legii Off-shore de Senatul condus de același Tăriceanu!
  Felicit pe dan voiculescu pentru că îl repudiază pe Daniel Constantin + Câmpeanu și Ponta la pachet. Sigur felicitări se cuvin și lui Gâdea și lui Badea și lui …. A3!

  Apreciat de 2 persoane

 18. Dreptul international este foarte „flexibil”, mai ales cind intra in „coliziune”cu avutiile unor tari care trebuie exploatate ( :)) .. avutiile mai intii si apoi tarile, iar de nu se poate, invers) , vezi si Venezuela. Tocmai datorita acestui neajuns al dreptului international care il face sa fie supus fortei mai marilor fortosi , exact cind Romania avea nevoie de lideri destoinici, scoliti , cu experienta , noi nu ii mai avem . Au avut grija sa- i distruga asa cum au distrus multe. Cine a facut asta? Ei impreuna cu unelte corupte din Romania, idioti vanduti . Pentru cine nu stie : ROMANIA DETINEA CELE MAI PERFORMANTE UTGILAJE DE FORAJ LA MARE ADINCIME , FORAU LA PESTE 12000 m . Cine sa ne mai reprezinte pe noi acum , cind este mare nevoie de abilitate politica maxima pentru a evita un dezastru economic, teritorial si a pastra si utilza la maxim ceea ce ni se cuvine de drept astfel incit sa nu fim pusi in situatia sa zicem „muntii nostrii aur poarta , noi cersim din poarta-n poarta”. Nu am fost si nu sunt regalist dar sa dam Cezarului ce-i al Cezarului. . Daca in Apus de soare Stefan zicea „‘.Moldova nu este a mea , ……” , Misu bil bil zicea in contemporaneitate , „….ci ca pe.o tara pe care am luat-o cu imprumut de la copii nostrii …” Multumesc lui Dumnezeu ca pot sa spun ceea ce cred si culmea e ca si cred ceea ce spun.

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.