A sosit vara

A sosit vara. Caldura mare. Guvernul arunca cu zile libere in populatie. In curand, in calendar, vor fi mentionate, cu rosu, doar zilele lucratoare. In rest, „punti”.

Eu cred ça termenul de „incalzire globala” se refera si la situatia politica mondiala. Recentele decizii americane de modificare a taxelor vamale la unele produse importate din Europa, Canada si Mexic reprezinta o incalcare grava a normelor Organizatiei Mondiale a Comertului si vor genera un adevarat razboi comercial, in spirala. In acest fel „statul de drept mondial” va suferi. Dar si cei care nu au inteles ce inseamna „America first”.

In ceea ce priveste sanctiunile impotriva Rusiei, am constatat ca presedintele Macron a mers la Sankt Petersburg pentru a se intalni cu presedintele Putin si pentru a „pedepsi” Rusia cu noi contracte, in valoare de  un miliard de euro. Si fara a-i cere acordul lui Cristian Preda…

Inchisorile CIA. Grea problema cu valorile, principiile si statul de drept. Oricum, propun o modificare a codului nostru penal  pentru a-l pedepsi pe proprietarul apartamentului inchiriat si nu pe  individul care si-a injunghiat acolo o cunostinta.

Uneori afirm despre anumiti lideri romani ca au comportament de papagali. La ce ma refer? La faptul ca rostesc cuvinte dictate de altii.

Batalia pentru DNA. In continuare, nu se intelege ca este nevoie de reglementari  in zona parchetelor pentru a limita abuzurile. Schimbarea unei persoane nu va modifica fundamental lucrurile si nici mentalitatea celor 500 de procurori care au semnat scrisoarea in sprijinul „independentei justitiei”. Va modifica, cel mult, competitia pentru prezidentiale.

Mie mi s-a parut interesanta ideea referendumului referitor la decizia Curtii constitutionale. De ce? Pentru ca, pe baza unui astfel de precedent, dumneavoastra si simpatizantii mei din tara veti putea solicita un referendum pentru invalidarea hotararii date de Livia Stanciu in dosarul „Trofeul calitatii”.

PS In timpul asta, „Banda celor patru” comploteaza…

68 de gânduri despre “A sosit vara

 1. Fragmentarium

  In legatura cu drepturile copiilor, retin formularea:
  ,,Pe cand si in Romania?”
  Ce anume ? In Romania sunt foarte putini musulmani si evrei. Primii inca nu au sosit in numar masiv, iar ceilalti au cam plecat in Israel, SUA si Canada.
  In Romania (si nu numai), in anumite cazuri grave de fimoza (afectiune care impiedica urinarea), singurul remediu este taierea preputului.
  Daca va va citi un evreu, veti primi un raspuns in genul textului citat mai jos:
  ,,(…) Apoi a mai zis Dumnezeu lui Avraam: „Iar tu si urmasii tai din neam in neam sa paziti legamantul Meu. Iar legamantul dintre Mine si tine si urmasii tai din neam in neam, pe care trebuie sa-l paziti, este acesta: toti cei de parte barbateasca ai vostri sa se taie imprejur. Sa va taiati imprejur si acesta va fi semnul legamantului dintre Mine si voi. In neamul vostru, tot pruncul de parte barbateasca, nascut la voi in casa sau cumparat cu bani de la alt neam, care nu-i din semintia voastra, sa se taie imprejur in ziua a opta. Numaidecat sa fie taiat imprejur cel nascut in casa ta sau cel cumparat cu argintul tau si legamantul Meu va fi insemnat pe trupul vostru, ca legamant vesnic. Iar cel de parte barbateasca netaiat imprejur, care nu se va taia imprejur, in ziua a opta, sufletul acela se va starpi din poporul sau, caci a calcat legamantul Meu.” (Facere 17, 1-14).”

  Credeti ca evreii vor lua in serios ce decide o tara in deriva spirituala, precum Danemarca, unde se fumeaza marijuana la orice colt de strada ?

  Eu as merge pe alta idee, anume, sa se decida la nivel mondial ca orice copil are dreptul la o MAMA si un TATA, indiferent daca sunt parinti biologici, sau de adoptie.
  Doar asa se poate bara drumul catre neomenescul din om si intunericul dincolo de care exista un singur ,,univers”: taramul mortii si al neantului, cale incurajata inconstient de sustinatorii familiei homosexuale.
  Doi oameni maturi pot face ce vor in intimitate, inclusiv sa-si foloseasca anusul in scop multiplu, dar nu trebuie sa primeasca dreptul de a malforma psihicul fragil al unui copil, prin adoptii nenaturale.
  ACEASTA ESTE ADEVARATA PROBLEMA SI NU CIRCUMCIZIA, DOMNULE FRAGMENTARIUM.
  Cu ce este mai nociva aceasta practica, decat, sa spunem, legalizarea avortului, in orice imprejurare, doar pentru ca o femeie a decis, in mod egosit, sa-si limiteze iubirea la sex pur si simplu ?
  Este, circumcizia unui copil, mai rea decat uciderea lui ?
  Sau, mai nociva decat eutanasierea (chiar daca la cerere) a unui om ratacit ramas fara sprijin si repere intr-o societate, capitalista, dedicata tehnologiei si NU fiintei umane ?
  In curand, mergand pe acest drum, vom acorda si dreptul la sinucidere prin aruncare de la etaj ?
  …DREPTUL LA VIATA, DREPTUL LA NORMALITATE, DREPTUL LA SANSA, DREPTUL LA IMPLINIRE, domnule Fragmentarium…aici trebuie gandit si actionat 24/24, 365/365…DACA ne dorim un viitor.

  Apreciază

  • ps
   …Toata lumea tipa ipocrit si cere tot felul de drepturi pentru copii, dar nimeni nu sufla o vorba despre drepturile copiilor nenascuti. Daca am putea ,,vedea” dincolo de perceptiile noastre, este imposibil sa nu simtim adierea milioanelor de aripi de un alb imaculat…poate aste este, de fapt, adierea de primavara…o forma de speranta firava, urmata de seceta si toamna….mereu si mereu, intr-o bucla infinita.

   Apreciază

   • ZeV, ati revelat un adevar urias, in marginea unui recent contra-adevar, referitor la „revolutia sociala”, cum s-a exprimat scandalos un lider politic despre crimele impotriva nenascutilor, numind astfel un referendum care a legalizat de curand avortul. Desigur, doar egoismul l-a impiedicat pe cantaretul pro-avort sa nu ia in calcul posibilitatea ca „revolutia sociala” impotriva nenascutilor l-ar fi putut tinti si pe el, daca nu ar fi fost nascut si ar fi urmat sa se nasca…

    Apreciază

  • Dragul meu, in discutie nu este esenta unei confesiuni religioase sau dreptul la credinta. Desi, ecumenismul tocmai acest lucru il urmareste. Si daca vociferam, o facem cu ipocrizie. Chiar si asa, crestinismul catolic este de departe fara rival in privinta reformelor. Nu stiu insa daca acest lucru este tocmai bun, prin expunerea la denaturare. Ci este vorba despre o metoda, nascuta in zorii religiei si, fara indoiala, ai politicii, avand in vedere legaturile, de multe ori nerecunoscute, dar intotdeauna subzistente, dintre cele doua instrumente de putere. Poate veti ramane surprins, cum am fost si eu, afland, din gurile unor circumcizati, care acum privesc critic metoda, desi efectele ei nu le mai pot schimba, ca exista comparatii deloc magulitoare, prin prisma asemanarii izbitoare dintre motivatii si efecte, intre taierea preputului la copil si taierea cozii la puiul de caine. Nu stiu cat de intemeiate sunt astfel de comparatii si critici, dar stiind pentru ce se taie coada la caine si facand si anumite conexiuni, nu poti sa nu te gandesti la determinismul prin care darwinismul ne-a „legat” de „rudele zoologice”. Dar se pare ca unele din ele, la reconsiderari ma refer, vin pe filiera ateismului si altele pe cea a logosului despre democratie si libertate. Exista si o literatura ezoterica pe aceasta tema, cea mai mare parte cu origine si circulatie masonice (v. preocuparea pentru ritualuri de umilire si infricosare, care sa induca subjugarea in subconstient). Este insa un adevar istoric ca circumcizia si castrarea (eunucii) fac parte din aceeasi clasa de metode, de subjugare si docilizare, care au fost imaginate de primii mari manipulatori ai puterii. Sunt lucruri extrem de interesante in istoria religiilor (v. la noi Eliade si Culianu) privind capacitatea de mit si rolul miturilor, care au fost utilizate de catre cei care si-au proiectat puterea asupra altora, si care nu au nimic cu credinta autentica, ci cu speculatia religioasa. In fond, in religie sunt primordiale simbolurile, care sufera si ele o adaptare su substitutie, in raport cu vremurile. Iar dezbaterea contemporana tocmai pe acest aspect al alternativei si modernitatii simbolurilor este focusata. Obiceiul eunucilor a disparut pentru ca a fost legat de puterea pamanteasca perisabila a faraonilor si sultanilor. Cel al circumcizatilor este mai rezistent pentru ca a fost turnat in tipare asa-zise „imuabile”, ale religiilor. Inca un aspect ajutator pentru analize comparative este deosebirea calitativa fundamentala dintre religiile ai caror fondatori si-au pastrat strict calitatea de Invatator spiritual, de trimis al lui Dumnezeu, refuzand demnitati executive ale puterii lumesti, pentru care si-au atras patimi si pierderea vietii, si cei care au adaugat la aceasta dimensiune, degradand-o, rolurile lumesti de lider politic si de lider militar, cazand astfel in ispita puterii lumesti.

   Apreciază

 2. @Adrian Năstase: ”Recentele decizii americane de modificare a taxelor vamale la unele produse importate din Europa, Canada si Mexic reprezinta o incalcare grava a normelor Organizatiei Mondiale a Comertului ”.
  ===================
  Domnule Prim Ministru, nu este vorba de ”modificarea taxelor vamale” ci de sistarea de către Statele Unite a scutirii temporare acordată Uniunii Europene care a expirat joi. pe 1 Iunie.
  Ceva care este temporar, este temporar, nu permanent. Ca să devină o măsură permanentă sunt necesare niște tratate bilaterale.
  S-au încercat niște tratative, pentru transformarea din ”temporar” în ”permanent”, dar au eșuat.

  ”Încălcarea gravă” este o manipulare pe care o văd propagată prin massmedia, pentru inflamarea spiritelor și creșterea resentimentelor împotriva Americii.
  Foarte bine, nu-i greu de realizat crearea unui asemenea sentiment anti-american printr-o retorică virulentă. Cine credți că va pierde?

  Apreciat de 1 persoană

   • @Adrian Năstase: ”Si atunci masurile europene de retorsiune ce reprezinta? Transformarea unor masuri “temporare” in masuri definitive?”

    Nu știu. Cred că sunt înfoieri temporare ale cozii curcanului căruia i se mai și înroșește creasta de atâta enervare neputincioasă.
    Aveți dumneavoastră altă explicație?

    Cât despre Macron, poate să mire pe cineva dragostea lui foarte cunoscută pentru Rusia? Să nu mizeze cumva pe un cal mort. Au mai mizat francezii pe musulmani și acum araba a devenit a doua limbă folosită în Franța la subtitrările buletinelor de știri și nu numai.

    Apreciază

 3. Corina Cretu a aprobat finantarea cu 256 de milioane de euro – un sfert de miliard de euro – a autostrazii maghiare care va ajunge in dreptul Bihorului romanesc .
  Presa securista sorosista – Internet si televiziuni – da titluri care par sa ne faca sa creada ca ar fi vorba de aproape o investitie in Romania – poate ca geamparalele de ” jurnalisti ” fara fata si fara nume de la Digi – Pro – Realitatea – Stirile TVR o si cred , in tampenia lor .
  Corina Cretu reia chiar , pe Facebookul ei , termenul idiot de ” matur ” dat proiectului maghiar – pentru ca , nu-i asa , ale noastre Sibiu – Boita 17 km sau Pitesti Curtea de Arges 47 km sunt , se stie bine , ” imature ” .
  Noi stam bine – ANAP a refuzat de 3 ori documentatiile pentru sectorul din Salaj iar ce trebuie sa lege autostrada maghiara la Oradea spre Marghita – Abram – Suplacu de Barcau este incai la studiul candidaturilor de 7 luni la Transporturi iar cand Dumnezeu va da sa avem castigatori anuntati vom avea procese in contestatii 2 ani , cu decizii care pot merge pana la noi licitatii !
  Altfel , sa ne bucuram de imensa maturitate si inteligenta a ONG-urilor apropiate de USR PNL care zbiara de bucurie ca ANAP – din nou ANAP , numit de guvern ! – refuza documentatiile pentru lucrarile la liniiile de curent si apa de la podul Braila si ca mega proiectul destinat schimbarii fetei Baraganului , Moldovei dunarene si a Dobrogei ar putea fi inecat cu acest serios motiv .

  Apreciază

 4. Mircea Popescu spune:
  IUNIE 2, 2018 LA 11:38 AM

  Va trebuie sa va hotarati ce sunteti in realitate: roman, sau american ?
  Dupa parerea mea, cele doua denominari se exclud reciproc. Nu poti sa adopti sintagma ,,America First” si totodata sa afirmi ca promovezi interesele Romaniei. De aceea si par ridicole si tendentioase sustinerile dvs in favoarea re-unificarii cu Basarabia. Dvs, ca roman americanizat (a se citi de-romanizat), aveti o problema cu Rusia, atat si nimic mai mult.
  ps
  Chiar ma faceti curios sa va cunosc pozitia in problema inchisorilor CIA presupuse a fi existat in Romania.
  Domnul Nastase spune ca nu e problema chiriasului. Rezulta de aici un lucru extrem de important: Amfitrionul nostru nu exclude, ACUM, aceasta posibilitate a existentei inchisorilor pe teritoriul Romaniei.
  Dar, acelasi domn Adrian Nastase, precum si TOTI politicienii romani, DE TOATE CULORILE POLITICE, au sustinut sus si tare, de-a lungul timpului, ca acestea nu au existat, sub nicio forma. Nici macar sub forma avioanelor Boeing, apartinand CIA, stationate, temporar, pe aeroporturi romanesti. Da, unii vor spune: Ca si ambasada, interiorul unui avion militar apartine tarii de provenienta, nefiind spatiu romanesc. Ma rog, fortat, se poate spune si asa, daca vrem sofisme in loc de argumente serioase.
  Pe domnul Nastase din perioada apogeului acestui scandal al torturii il inteleg, din moment ce a trimis trupe romanesti in Irak in absenta unui mandat ONU, ba chiar si fara ,,umbrela” NATO, dar dvs ? Dvs ce credeti ca s-a intamplat ? A facut-o lata, unchiul, sau nu, sub protectia ,,spatelui intors si capului in nisip” a ,,proprietarului” ?
  Daca da, cum se poate explica faptul ca un roman devine atat de pro-american, chiar daca a emigrat peste Ocean, altfel decat printr-o operatie de spalare a creierului ?
  Dupa parerea mea, domnul Nastase a avut puterea sa se scuture de aburii iluziei, luati si dvs un exemplu bun.

  Apreciază

  • @ZeV: ”… tendentioase sustinerile dvs in favoarea re-unificarii cu Basarabia. Dvs, ca roman americanizat (a se citi de-romanizat) … bla,bla,bla.bla”

   Serioja, ție ca oricărui român (!?) rusificat, sau poate chiar rus infiltrat, ți se pare tendențios tot ce ține de dorința românilor de a-și vedea țara reîntregită cu teritoriile pe care le-ați invadat și ocupat în mod samavolnic, deoarece vă simțiți și cu musca pe căciulă din cauza genocidului pe care l-ați comis împotriva românilor.
   =====================
   @ZeV: ”Chiar ma faceti curios sa va cunosc pozitia in problema inchisorilor CIA presupuse a fi existat in Romania.”

   Păi dacă ”închisorile” sunt ca alba-neagra sub semnul întrebării, ce poziție vrei să am, tovarășe Serioja? Mă mir că oameni serioși pun pe tapet o asemenea teorie a conspirației.

   Tu, măi celovek Serioja, ba ești împotriva delatorilor care toarnă la DNA, ba îl crezi pe un terorist dovedit, care, ca să scoată bani din piatră seacă, se jură că a fost maltratat într-o ”închisoare CIA” din România, fără să aibă vreo probă.
   Închis, închis, și împiedicat să vadă lumina zilei, dar știe el că a fost în România și nu la voi, la Sheremetyevo, să zicem.

   Apreciază

   • Felicitari, ai deconspirat un spion rus veritabil.
    Iar spionii rusi stiu totul (din moment ce pot influenta alegerile intr-un stat controlat pana si in bai de Big Brother), nu se bazeaza doar pe marturia unui terorist.
    (Z)

    Apreciază

 5. Corosiv,ca de obicei in stil si gandire,numai ca un astfel de referendum nu repara o injustitie, ci demoleaza un intreg sistem constitutional democratic.Cum bine observa cineva, nu vad ce motiv ar avea un nemultumit sa accepte solutii ale CCR,cand factorul suprem de putere nu apreciaza necesar sa o aplice.Las de o parte faptul ca astfel,se vandalizeaza Constituia insasi,cu arhitectura sa institutionala,cu sistemul ei de contra-ponderi,tocmai spre a se preveni derapaje ce ar periclita evolutia democratica normal-europeana a tarii noastre.

  Apreciază

 6. Domnule Nastase, Intradevar, a venit si vara ,iar asta pare ca in loc sa relaxeze „starea natiunii” ,ii adauga un plus de „temperatura”.Strict din punct de vedere al fizicii e corect, sociologic vorbind e paradoxal.Probabil ca in final lucrurile se vor relaxa intr-un mod sau altul. Raminind intr-un registru estival ,ceea ce poate include si „papagalii va rog sa ma ” luminati” daca cunoasteti vre-un lider autohton care nu intra in categoria celor care repeta ce spun altii. Mai mult decit atit, credeti ca se mai poarta cintatul pe o partitura originala?Parca tot intelepciunea noastra populara spune ca ,fiecare pasare moare pe cintul ei. Parca asa s-a intimplat si cu ultimul „non papagal” Cu multumiri !

  Apreciază

 7. In ritmul in care se misca , PSd n-o sa mai apuce sa schimbe nimic in legislatia penala pentru a intrerupe abuzurile DNA . In general nu-mi plac razbunarile dar astia de la DNA , la cate mizerii au facut , cred ca ar trebui urmariti pana-n panzele albe , pedepsiti si dati ca exemplu generatiilor viitoare !
  Astfel incat cei carora le mai arde de politie politica sa se gandeasca de mai multe ori …
  In mod normal , institutia asta ar trebui desfiintata din cauza faradelegilor pe care le-a facut si pentru ca ea nu mai exista niciunde !

  Cred ca d-na Amalia a venit in trecut cu o propunere viabila la abuzurile astora din DNA : orice procuror care a pierdut un proces sa fie destituit din procuratura si sa raspunda penal si patrimonial pentru prejudiciile aduse . In acest fel , acestia se vor gandi de 100 de ori inainte sa faca vreun abuz sau sa raspunda la o comanda politica .
  Aceasta masura se poate extrapola si la alte organisme de control care fac abuzuri inimaginabile in tara asta ( politisti , anaf , primarii , etc. )

  Apreciază

 8. Vasii Nicu spune:
  IUNIE 2, 2018 LA 1:14 PM

  Cei patru, sunt muschetarii lui Dumas Tatal. . In ultimul timp, nu se mai comporta precum papagalii obisnuiti, ci au trecut la nivelul urmator: Tac si gandesc adanc. (Z)

  Apreciază

 9. Ce bine e sa ai un public TFList intelgent fara memorie!!!

  In leaftra cu CCR si decizaia sa „Laura must GO!” acum se dau cu capua de pereti si cu dosul de pamant „uuuuuu! Ramane prezidelu fara putori! ”
  Dar slava domnuleui mai e si ziaristi teleptuali .
  De exemplu Cristian Grosu ca care ne tine un Curs de Guvernare . SI care Cretinsa scrire ca cum
  Actuala Constituție a fost croită și scoasă la votat în 2003 pentru un singur om: Adrian Năstase. Nu exista niciun dubiu în PSD că premierul de atunci va câștiga la pas președinția României, ba chiar pentru două mandate.
  Ca și Constituția pentru Ion Iliescu, legea fundamentală a fost ”setată” pe prerogative sporite pentru șeful statului: republică prezidențială. ”Președinte jucător” – ca să cităm un clasic în viață
  clasicu este nepenalul Basica (nepenal si prin mila gazdei)
  Urmeaza ceva polologhie cine vrea o gaseste la Cursul de (be)Guvernare.
  Bun asa. Sa zicem sa zicem de dragul argumentului ca asa este Adi Mistiocedarul cel Rau 18 pe zi (mistreti!) isi facuse o constitutie sa fie .. sa fie Seful Maleficent si Atottiitor (un functii) sasdm.
  INsa daca e pa asa oare de ce baga la art 107 un nenorocit de paragraf 2 ?
  Ia sa citez in integrum din Constitutiune asa cun fost-a sa iorgovita a 2a oara :

  Art. 107 – Primul-ministru

  (1) Primul-ministru conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, respectând atribuţiile ce le revin. De asemenea, prezintă Camerei Deputaţilor sau Senatului rapoarte şi declaraţii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate.
  (2)
  Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru.
  (3) Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern.
  (4) Prevederile alineatului (3) se aplică în mod corespunzător şi celorlalţi membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

  Pai cum sa te pregatesti sa imparaţesti, pardon prezidenţesti precum Caligula fara sa poti zice „eject” lu’ premieru’? Ca daca avea Werner dreptu asta … mama ce o zbura pe Dancila!!!
  Da nu are!
  Insa stiti cum aratau prevederile la prima iorgovire a constitutiei ?

  Art. 106 – Primul-ministru
  (1) Primul-ministru conduce Guvernul si coordoneaza activitatea membrilor acestuia, respectand atributiile ce le revin. De asemenea, prezinta Camerei Deputatilor sau Senatului rapoarte si declaratii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate.
  (2) Daca primul-ministru se afla intr-una din situatiile prevazute la articolul 105 sau este in imposibilitate de a-si exercita atributiile, Presedintele Romaniei va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru intermediar, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilitatii exercitarii atributiilor, inceteaza daca primul-ministru isi reia activitatea in Guvern.
  (3) Prevederile alineatului (2) se aplica in mod corespunzator si celorlalti membri ai Guvernului, la propunerea primului-ministru, pentru o perioada de cel mult 45 de zile

  Adica in 91 cam nimeni n nu se gandea ca prezidelu da cu eject!

  Acum ziceti si voi – nu pare cam imbecila afirmatia ca in 2003 Constitutia fost-a iorgovita ca Nastase sa imparaţeasca peste Romania?!

  Noorc ca aia TFListi samd nu au nici memorie nici rusine.
  Cred ca nici minte.

  Apreciat de 2 persoane

  • Mda. Nici minte .
   „Se mută Țara în alte țări. Nu mai este vorba despre niciun partid, despre nicio mafie, despre dreapta, despre stânga, despre discuții sterile, că eu țin cu x sau cu y… e vorba că se alege praful de firul de democrație ce există în România, de firul de normalitate, firul de decență, de cinste… E vorba că se mută Țara cu totul în alte țări… Pleacă populația în căutare de viață normală, fuge lumea de mediul toxic ce există în România. Pleacă din cauza defetismului, negativismului, nonacțiunii…

   Mai dramatic decât ce se întâmplă la nivel politic… e pasivitatea acestui popor. Noi suntem cei mai mari dușmani ai țării noastre” a fost mesajul Oanei Pellea.

   SI-a asta pe undeva de salarii si slujbe ? Ntz ptr ea asa ceva .. e prea vulgar ! Pana la 56 de ani asta nu a auzit cas o viata normala e una in care poti sa iti platesti facturile, gharana, sa iti iei din cand in cand o haina, incaltaltare si sa mai raman ceva si ptr sufletleul tau.
   Ntz. Astea nu au imprtanta ptr ea. Si la 56 trecuti tit feita lu taticu .

   Apreciază

 10. Mircea Popescu spune:
  ,,Cât despre Macron, poate să mire pe cineva dragostea lui foarte cunoscută pentru Rusia? Să nu mizeze cumva pe un cal mort. Au mai mizat francezii pe musulmani și acum araba a devenit a doua limbă folosită în Franța la subtitrările buletinelor de știri și nu numai.”

  Sunt putin nedumerit. Nu vad niciun cal mort, citind comentariul dvs, dimpotriva, s-ar putea ca in Franta sa se auda, in curand, iepe nechezand in limba rusa. (Z)
  ps
  Germania neputincioasa ? Sa fim seriosi, domnule Popescu. E adevarat, Germania nu poate concura cu America la capitolul arme. Sa nu uitam, totusi, ca EADS-AIRBUS produce avioane mai bune decat americanii. Nu mai vorbesc de automobile si utilaje industriale de tot felul. Doar forta militara mai mentine America la paritate cu Europa in Orientul Mijlociu, nu calitatea produselor sale. Poate si de aceea Trump s-a retras din acordul nuclear cu Iranul…..Airbus se pregatea de contracte cu multe zerouri in acea zona, basca vreo 200 miliarde pe care europenii se pregateau sa le investeasca in campurile petroliere ale Iranului, a doua din lume la capitolul rezerve de hidrocarburi.
  America puncteaza in zonele virtuale, prin Google si Facebook, prostind milioane de tineri creduli din toata lumea. Tineri care se vor maturiza in cele din urma.

  Apreciat de 1 persoană

  • ps
   Si Donald Trump este un mare admirator al lui Vladimir Putin. Din pacate, spre deosbire de Putin, Trump NU detine, inca, puterea deplina in SUA, pentru a ajunge in stadiul de a-si exprima, liber, sentimentele. Doar nu-si imagineaza cineva ca Romania a inventat ,,sistemul” si ,,binomul”. (Z)

   Apreciat de 1 persoană

 11. fragmentariumpolitic spune:
  IUNIE 2, 2018 LA 4:13 PM

  De regula, dezbaterea contemporana este amorsata si intretinuta de catre cei care se opun tuturor religiilor. Mi-as dori ca aceasta dezbatere sa fie pornita chiar din interiorul comunitatilor care practica asemenea proceduri. Altfel, dezbaterea nu este una legitima, din moment si isi propune sa se detaseze de universul ,,homo religiosus”, derivand de aici aceleasi mecanisme de impunere a puterii, de aceasta data a unei puteri autodeclarate laice si dispretuitoare de traditie de orice fel.
  ps
  Eunucul si circumscrisul sunt , totusi, entitati foarte diferite. Un sultan nu-si putea permite riscul sa puna paznic la oi un circumscris. (Z)

  Apreciază

 12. Citeva observatii:

  1. Aflat la Munchen sa primeasca premiul, dl. Iohannis a vorbit bine despre coeziune si dezvoltare in UE, aratind indirect ca Romania nu prea e dezvoltata in raport mai toate celelalte state din UE. Pe de cealalta parte, premierul Bavariei i-a spus dlui Klaus indirect ca nu asta ar fi totusi o problema ci ca lupta anti coruptie ramine ce trebuie Romania sa faca, si ca altfel, Romania nu este o „tara interesanta”

  „România poate fi o ţară interesantă numai în contextul existenţei luptei anticorupţie, o luptă care nu s-a încheiat aici, ea trebuind să se întărească”

  O afirmatie tipic autisa venita de la un politician german, care habar nu are de fapt ce se petrece in Romania, si a primit fitzuica de la „ai nostri”, unii din ei, sa recite o poezie rasuflata. Totala lipsa de respect pentru poporul roman, prin absenta oricarei referiri la problemele serioase din sistemul „anti coruptie” mult laudat de Occident. Cu asemenea „destainuiri” de club de golf, popularitatea in Romania a dlui Iohannis va scadea corespunzator.

  Nu stiu exact de ce a primit dl. Iohannis premiul asta european. Ma gindesc ca are merite pe care eu nu le vad in ce priveste UE, dar nu ii stiu contributia aia semnificativa pentru UE in vremurile astea tulburi.

  Eu ce am retinut este ca a facut o donatie de bani totusi pentru o organizatie de copii. Probabil ma citeste pe blog 🙂

  2. Dl Iohannis a mai spus ca „”România consideră că doar prin unitatea statelor membre pot fi preîntâmpinate tendinţele de divizare pe care, din păcate, le întâlnim astăzi în interiorul Uniunii. ”

  Aha, logic, daca exista divizare atunci nu exista unitate. Eu citesc ca italienii sunt furiosi ca trag la carutza Germaniei si Frantei, si ca sunt tratati ca o putere de mina a doua in UE. Pai daca italienii simt asta, romanii ce sa mai zica? La ei e comanda nemteasca „continuati cu anti coruptia, altefel nu ne interesati”.

  http://www.mediafax.ro/externe/premierul-landului-bavariei-importanta-pentru-romania-este-lupta-anticoruptie-17239803

  Apreciat de 1 persoană

 13. Perfect de acord cu d-l Năstase în privința închisorilor CIA și în privința Codruței.
  Codul de Procedură e acela care trebuie schimbat, nu șeful DNA, pentru că el e acela care a permis abuzurile. Macovei et co l-au „elaborat” tocmai în acest scop, de aceea și țin cu dinții de el.
  În privința Codului Penal, infracțiunile sunt în general valabile oricând, cu excepția abuzului în serviciu care trebuie definit mai clar, conform hotărârii Curții Constituționale, tocmai pentru a-i împiedica pe procurori să-l acuze pe orice funcționar care a greșit involuntar sau voluntar, dar nu a câștigat niciun folos necuvenit.
  Cu actualul abuz, sunt acuzați și uneori condamnați oameni care chipurile au încălcat niște norme administrative ca să-i îmbogațească pe alții. Ăsta da altruism!

  Apreciază

  • @Amalia: ”Perfect de acord cu d-l Năstase în privința închisorilor CIA …”

   Desigur, cine nu poate fi de acord cu poziția unui Prim Ministru care știe mai bine decât un muritor de rând ce se petrece în România?
   Mai ales când, de la înălțimea poziției ocupate, întărește faptele descrise de un terorist care, confirmându-l pe @ZeV, ”nu se bazeaza doar pe marturia unui terorist”.

   Mai mult, domnia sa preia diplomatic, sarcastic și cu umor, ideea colonizării României de către Statele Unite care fac abuzuri la limita crimei (împotriva drepturilor omului) în spațiul românesc fără să răspundă: ”Oricum, propun o modificare a codului nostru penal pentru a-l pedepsi pe proprietarul apartamentului inchiriat si nu pe individul care si-a injunghiat acolo o cunostinta.”

   În felul acesta, se confirmă ceeace altora li se pare o teorie a conspirației izvorâtă dintr-o propagandă subtilă a Kremlinului care folosește tendințele progresist-liberale europene pentru intoxicare.
   Recunosc, și eu sunt un astfel de credul care crede în influența Moscovei în România.

   Apreciază

 14. Un demnitar UE a zis, pe model Rezist, că piața o să-i învețe pe italieni cum să voteze, la care Junker a încercat să dreagă busuiocul cu o chestie de genul „să respectăm electoratul! să nu certăm electoratul!”
  În realitate, italienii știu foarte bine ce au votat, se vede din vox populi, fiind sătui de ploconeala în fața UE, de fumurile Germaniei, de mofturile unor țări ca Olanda, Danemarca…de a primi imigranți, fiind sătui de năvala africanilor și a est-europenilor care le îngroașă rândurile infractorilor.
  Știu, știu poezia cu „dar sunt și est-europeni corecți care s-au integrat și respectă…”. Nu s-a integrat nimeni, stau ei înde ei, iar italienii vor ca „fiecare să stea la el acasă”.
  Partidele pe care le-au votat au în program politici pe care ei le vor aplicate. Că vor fi aplicate sau nu, vom vedea.

  Apreciază

 15. Adrian B. scrie:
  ,,Cred ca d-na Amalia a venit in trecut cu o propunere viabila la abuzurile astora din DNA : orice procuror care a pierdut un proces sa fie destituit din procuratura si sa raspunda penal si patrimonial pentru prejudiciile aduse .”

  Stiu si eu ? Nu ar fi mai bine ca PSD sa se concentrezepe schimbarea legilor si codurilor penale (cum ai si subliniat, de altfel), pentru a elimina, pe cat posibil, sansa ca un abuz sa se produca ? Sa lase in pace diplomatia si relatiile externe, deoarece, in aceste zone, pesedistii (si mai ales pesedistele) par ingrijorator de inocenti/inocente.
  In plus, sentinta o da Judecatorul, deci avem nevoie de Judecatori nesantajabili, netimorati si competenti. Pare-se ca, din fericire, exista asemenea judecatori in Romania. Dar mai e drum lung pana departe….in primul rand, ar cam trebui ca PSD sa castige SI alegerile prezidentiale. Chiar nu exista nimeni la nivelul domnului Ion Iliescu din epoca entuziasmului democratic al celor ce muncesc? Nu prea mai sunt muncitori ? Asta e….si eu caut un sudor pe care sa-l autorizez ISCIR si am dat cu tunul, dar tot degeaba…daca s-ar inventa un telefon mobil care sa si sudeze…ala ar merita un Nobel. (Z)

  Apreciază

 16. Premierul Bavariei este absolut tampit daca crede ca Iohannis si partidul lui si Securitatea lui si procurorii lui care ” paradesc ” si nu stiu ce inseamna TVA -ul sunt calul alb al anticoruptiei iar ” ceilalti ” sunt coruptia .
  Emotionante ieri la Telejurnalul bandei sorosiste – basiste Radulescu – Csiki – Petrisor imaginile Caii Victoriei pentru pietoni , cu recuzita corectului politic de oriunde altundeva decat Romania – o inghetata din Sicila ?! bijuterii ” hand made ” si animatori pe picioroange ca si cele ale viitorului rege al Marii Britanii numit ” secui de onoare ” , primit de ” copiii nevoiasi ” cu dansuri unguresti fete – baieti in cerc , cu vorba ungureasca peste tot in jur .
  Acelasi Telejurnal sorosist securist da imagini nedifuzate de nici o alta televiziune publica cu robii parlamentului catalan , burghezi infloritori in costume Armani , scandand ” libertate ” la numirea guvernului socialist spaniol – ” libertate ” pentru robii de la Barcelona este , bineinteles , separarea de Spania .
  Sa nu uitam ca , vigilent , Telejurnalul Televiziunii Nationale este la curent cu vizita lui Dragnea si a ” iubitei sale ” la un atelier de ceasuri elvetiene – Stirile TVR securiste ni-l dau pe Dragnea in ipostaza criminala de spectator la explicatiile unui ceasornicar elvetian – sursa Securitatii este pagina Facebook a ” iubitei ” lui Dragnea .
  Traiasca Republica Securista Sorosista Romania !

  Apreciat de 1 persoană

 17. „A sosit vara”. In general vara se construieste sau cum spun unii vara sanie, iarna car. Din pacate la noi „apucaturile” mostenite din batrani, nimeni azi nu mai tine cont de acestea. La oras vara, ziua-i lunga, mintile infirbantate iar, cei cu-n neuron nu stiu sa-l foloseasca, vara ca-i cald, iarna ca-i frig. Lumea buna se misca, face afaceri, numai noi, nu si nu. Acusi trece si iunie, astia nici macar nu au de gand sa „acopere” gropile ramase din iarna, daramite sa se apuce de vreo autostrada, mare dezamagire… .

  Apreciază

 18. 3000 de euro ziua de filaj la SRI. Va confirm ca cifra este reala.

  Aici sunt banii dumneavoastra!!! Intr-o zi vom intelege cu totii de ce nu avem nici autostrazi, nici spitale dar avem “intelligence” de dam pe afara.

  Sume uriase au fost cheltuite pentru a-i urmari pe romani.
  De aceea, pe langa raspunderea penala, Coldea, Kovesi si ceilalti mafioti care conduc statul paralel vor trebui sa plateasca sumele cheltuite in interes personal pentru a-si distruge adversarii sau pentru a-i urmari pe romani.

  Va trebui sa recuperam de la ei toate milioanele astea aruncate pe apa sambetei.
  Pana la ultimul cent!

  http://m.luju.ro/lustratia-procurorilor-o-prioritate-nationala-binomul-toca-3000-euro-zi-pe-filajul-unei-tinte

  Apreciază

 19. „Atmosfera” ma face sa imi aduc aminte de anul 2004 . Cand erau multi nemultumiti si maraiua despre o noua bancnota (aia de valoarea cea mai amre) „asta e numa la Nastase!” ..

  Sa recapitluez ..
  Dupa ani de „succesuri” in domeniul economic (+ 50% din popultia Romaniei sub nivelul saraciei asa cum e definta de ONU – adica sub 24/zi . Leafa minima fiind de 35$ lunar) in 2000 noiembrie „iese” Partidul Democrației Sociale din România .. si gibernul Nastase.
  Guv Nastase preia o situatie infecta – somaj ENORM, mizerie, venituri mici, inflatie in galop (ma rog galopul mic) .
  Trage haturile si reuce inflatia la trap, apoi la pas … Scade somajul. Cresc veniturile. Chiar daca modest .. cresc! Cresc PIB si PNB (spre disperarea unor ziaristi : cum sa creasca? E o nenorocire! Ca in 89 aveam POB mai mare decat azi dar nu avem …lista). Bugetul este echilibrat (prea?!)

  Continua provatizarile. Azi asta este o dovada de coruptie . De fpat inabilitatea regimului de a explica ca acele provatizari erau asumate de vechiul regim Constantinescu , ca erau obligatii international asumate si deci …

  Face pasi omportanti spre aderarea la UE (regimu Tzapului facuse exacta nimic si acu zbierau ca I(lici si Nastase nu voir cu Evropa ci cu Bruuselul)

  Adera la NATO. In cooperare cu Kraus mafei (Germania) modernizeaza tancuri TR 85 la standardulM1 Bizonul (nauma 54 .. ca deh on 2005..) si inca cateva mai fleacuri. Plsu cele 2 fregate – alta dovada ca era un regim corupt!

  Reincepe lucrul al austostrada Soarelui.
  Face contractul ptr autistrqada Bors-Brasov si incercca unul ptr Brasov Bucuresti. Clar ca e corutie se zbiara.

  In 2004 se pregateste de alegeri. Avea la activ cativa ani de crestere economica, onflatia usa sub control, buget echilibrat si aruntase denomiarea (reforma baneasca) . De fpta bugetul era prea echilibrat – mi se pareca avea chiar si un mic excedent!!!!

  Adica per total un bilant care ar fi insemnat continuarea administrarii tarii de catre artidul Democrației Sociale din România.
  Dar nu!
  la alegeri parlamentare PDSR + PUR obtin la Senat 37,16% si la Camera 36,64% .. fata de
  alegerile parlamentare PDSR + PUR din 2000 : Senat (37,09%) voturi, 65 (46,43%) locuri si Camera : (36,61%) voturi, 44,93%) .
  Ca numar de voturia a fots asa :
  2000 la Senat 4.040.212, la Camera 3.968.464
  2004 la Senat 3.760.560, la Camera 3.692.608 .

  Adica, desi a avut un parciurs excelent a pierdut voturi !!!

  DE CE??

  Tocvmani din cauza excelentei sale.! Adica populatia (a tanara cu minte putina si goirmoni multi, a prosta din doatrea natiurela si a destepata dacu mintea pe bigufiuri) a voatat impotriva pentru ca .. pentru ca acestia ar fi drit ca cresterea economicasaii gi favorizta mia mult! Adica ar fi dorit celputin o repartie mai egalitara a credterii economice – adicva MIA PUTIN PTR CAPITAL !
  De aicvi si mitu coruptiei…

  Azi cam la fel… veniturile au crescut.Insa se contesta. De ce? Fiindca au crescut prea putin! Si inegalitar .
  PSD este urat ptr ca este partoidulcoministoilor corupti – a se citi ” al celor cu vile! Al bogatasilor!

  Zielelibere acxordate sunt condierate a fi in defavoarea privatilor .
  Iar tinerii dornici de absolituri vor respinge cu dispret mite elctioralede genul transport gratuit nptr stidenti sau noul credit cu dobanda subventionata de stat.

  iar cercurile deafaceri care, s afim cinstiti, au dus-o mai bine cu „comunistii”PSD decat cu „dreapta” Baseasca … ei bine porcii nu se furajeaza cu perle!

  Apreciază

 20. In primul rand, trebuie sa scapam de flagelul procurorilor! Asta ar fi cea mai mare victorie la ora actuala! Cand erati Dvs. seful Guvernului nu auzeam asa ceva! Si da, este nevoie de Referendum pentru CCR, pentru ca tare mi-e frica ca domnii acestia vor schimba Constitutia! In rest numai de bine Dle. Prim Ministru, Felicitari pentru Andrei si sa dea Dumnezeu sa iasa adevarul la iveala!

  Apreciază

 21. Brainstorming de precriză: Ce-i de facut in privinta asaltului liberal fascist asupra statului de drept?

  Nu incape nicio indoiala ca asaltul PNL asupra statului de drept, prin instigarea la nerespectarea Constitutiei si deciziilor Curtii Constitutionale, este unul liberal-fascist. Declaratia presedintelui PNL, Ludovic Orban, potrivit careia decizia Curtii Constitutionale privind obligatia președintelui Klaus Iohannis de a o demite pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, “nu poate fi luată în considerare” si ca “nu poate să genereze niciun fel de efect” asupra acțiunilor sefului statului, a provocat romanilor grave ingrijorari privind viitorul statului de drept si democratiei in Romania. Pentru asemenea instigari si defaimari anti-stat de drept, care fac obiectul sanctiunilor prevazute de legea penala, exista din pacate si un mediu politic si institutional permisiv, direct si indirect, care este speculat cu tupeu de catre PNL. Ludovic Orban stie cat de santajabil este Liviu Dragnea, presedintele PSD, principalul partid de la guvernare. Ca vulnerabilitatea lui Dragnea se propaga si in Guvernul PSD, al premierului Dancila. Ca PSD este neputincios sa iasa din autocratia liderului, care a luat locul democratiei interne de partid, ca mecanism de securizare a puterii liderului. Ori, la fel de probabil, ca autocratia liderului sa fie si o subtila parghie de control extern asupra Guvernului, din afara PSD si a coalitiei. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, este un alt actor de dreapta, cu siguranta primordial prin pozitia de comanda a momentului, care ii permite ori chiar ii sugereaza PNL-ului, partidul prezidential din opozitie, derapajele de la statul de drept, daca acestea lovesc si slabesc pozitiile stangii, PSD Dragnea si Guvernul Dancila. Un alt element activ al dreptei este Traian Basescu, presedintele PMP si fost sef al statului, kreatorul de fapt al sistemului in exercitiu, care este exploatat intensiv si creativ de catre Iohannis. Basescu, alaturi de PNL, il instiga pe Iohannis sa convoace un referendum pe tema numirii si revocarii procurorilor, care este tot o tentativa de situare deasupra legii, de sustragere de la punerea in aplicare a deciziei judecatorilor constitutionali de revocare a lui Kovesi, de infrangere a statului de drept. Surprinzatoare mi s-a parut reactia Ambasadei SUA, care intotdeauna s-a situat pe pozitii declarative si de principiu pro-stat de drept si s-a sesizat ca avocat din oficiu in cazuri mai mult sau mai putin discutabile privind incalcari ale statului de drept. Ori, tocmai acum, cand atacul opozitiei de dreapta asupra CCR nu mai este o supozitie de interpretare, ci un fapt real, cuantificabil si incadrabil fara echivoc in litera si spiritul unor articole din Legi si din Constitutie, cand ne-am fi asteptat ca Ambasada SUA sa tune si sa fulgere impotriva atentatorilor la statul de drept, ce face institutia diplomatiei americane de reprezentare, subordonata ambasadorului Hans Klemm?! Merge pe burta, stergand-o pur si simplu de pe pozitia pana nu de mult instransigenta si de glorie privind “apararea statului de drept”, aruncand cartoful fierbinte al revocarii lui Kovesi in curtea “problemelor interne ale Romaniei.” De necrezut! “Urmărim îndeaproape evenimentele. Aceasta este o problemă internă a României”, a comentat, lapidar si eschivant, Ambasada SUA. In acest climat prevestitor de furtuna constitutionala, de criza care pica in cel mai prost moment international pentru Romania, premergator preluarii de către aceasta a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, cine si cum ar trebui sa reactioneze la asaltul liberal-fascist asupra statului dec drept? Privind subiectul care ar trebui sa reactioneze, cred ca responsabilitatea revine partii profunde a PSD si/sau a acelei parti externalizate sau in curs de externalizare a PSD, sa-i spunem extra-PSD, care impreuna sunt titulare ale increderii electorale, exprimate in 2016. Cred ca obiectul reactiei ar trebui imaginat pe trei directii, corelate. Una, de miting sau miscare Pro Stat de Drept (PSD), conceput/conceputa ca o transmutatie Pro Romania (PR) – vedeti, totul e inscris in stele, trebuie doar sa stim sa citim. O alta, privind motiunea de cenzura. Si cred ca aceasta ar fi si ordinea. In sfarsit, o a treia, o motiune sau contramotiune, probabil simultan cu a doua, privind o ancheta parlamentara a deraparii PNL de la sustinerea statului de drept, asimilabila, cum am mai spus, cu un asalt liberal-fascist. Nu atat rezultatul, cat mai ales semnalul conteaza. Care este asteptat si mumurat critic: „Nu exista nicio reactie?” Evident ca jocul este contradictoriu, dar poate ca tocmai in asta consta si frumusetea si inteligenta lui, si intr-un final sfarsitul care incoroneaza opera (finis coronat opus), cu obiective si angajari contradictorii, pe aliante, contraaliante si etape.

  Apreciază

 22. Mircea Popescu spune:
  IUNIE 2, 2018 LA 9:40 AM

  ,,@fragmentarium: ”Ei nu au nici discernamantul … precum femeile, de exemplu, in cazul Miscarii #Me Too.”

  Am trăit să-l văd pe @fragmentarium trecând cu surle și trâmbițe de partea progresismului. ”

  Domnule, d-ta esti atat de orbit de flacara trumpista, incat nu mai intelegi ce citesti. De unde pana unde colegul Fragmentarium poate fi suspectat de progresim ?

  Domnia sa a spus cat se poate de clar, chiar daca cu o tenta de malitie, ca acei copii supusi procedurii de circumcizie nu au puterea de a se face auziti, spre deosebire de initiatorii miscarii #Me Too, oameni de sex masculin extrem de influenti apartinand elitelor albo-evreiesti din SUA. Sa nu ne imaginam ca femeile de la Hollywood au decis de capul lor sa se dea in stamba dupa 10-20-30 de ani de compromisuri nefericite si promiscuitate morala in care s-au complacut, folosindu-si ,,darurile” naturii, pentru a-si atinge scopul suprem: promovarea in cariere prin orice mijloace. In spatele lor sunt oameni extrem de puternici, inclusiv politicieni si case renumite de avocatura.
  O adunatura de haimanale de lux, cu talent indoielnic, care au schimbat barbatii ca pe ciorapi, uneori si de mai multe ori cu acte in regula – pentru a camufla elegant statutul de dama de companie care se vinde pe mormane de parai. Dupa cum este tot mai evident, efectele speciale tind sa relativizeze talentul actoricesc, nativ si/sau dobandit pe scenele de teatru.
  O noua tema falsa necesara elitelor pentru a distrage atentia de la inegalitate si inechitate, atributele principale ale capitalismului neoliberal american.
  Daca observati, in SUA, orice tema de interes public este lansata, cu concursul mediei corporatiste, de catre oamenii cei mai bogati si mai influenti.
  Ii inteleg, salvgardarea puterii si pastrarea / amplificarea averilor presupune multa munca si inventivitate in zona psihologiei sociale.
  Se propaga, acum, asanumita teorie aiuritoare a egalitatii de gen. Foarte bine, le-as crede pe mimozele cu conturi de milioane de dolari, daca ar defila pe podiumuri imbracate in frac si tunse periuta. Fara farduri, parfumuri Chanel, fara gene false, fara toalete Givenchy, sau Dior. Si fara silicoane, daca se poate. Mie, sanii supradimensionati artificial imi provoaca pur si simplu scarba.
  Sau….ele vor altceva ? Sa ne imbracam , noi, barbatii, in fustițe roz si sa ne epilam pe piept si pe picioare ? (Z)
  Sa ne-o imaginam, de exemplu, pe Frances McDormand (castigatoare de Oscar in 2018 si una din liderele de frunte ale Me Too) nemachiata….probabil ca ar putea juca intr-un film horror, fara niciun adjuvant cosmetic.
  De aici poate proveni multa frustrare si ura fata de barbati. Probabil ca in sinea ei îi acuza pe masculi pentru ca i-au intors spatele, nu pentru hartuire. (Z)
  …Si de aceasta data femeile cu veleitati carieristice se lasa perfect constient folosite, manipuland la randul lor, cum au facut (in anumite limite impuse de specificul epocii) de-a lungul istoriei, daca asta le aduce si mai pregnant in atentia publica, basca, zerouri in plus la semnarea noilor contracte.

  Cele obisnuite si majoritare vor trai la fel ca si pana acum: muncind, studiind, invatandu-i pe altii, uneori rugandu-se, in genunchi, pentru sanatatea celor apropiati, crescand copii si ducand mai departe traditia si spiritul familiei naturale.
  In fata acestora din urma, ma inclin si le multumesc.

  Apreciază

 23. Iohannis: “The President is missing”? Nu, nu se astepta de la presedintele Klaus Iohannis sa scrie un roman de fictiune ca cel al fostului presedinte american Bill Clinton, “The President is missing” (Presedintele lipseste). De la Iohannis se asteapta sa reactioneze constitutional si fara intarziere la decizia CCR de a o demite pe Kovesi. De ce o lungeste atat, cand lucrurile sunt extrem de clare? Cand la obligatia de revocare nu exista decat „alternativa” complicitatii la abuzuri? Ori, ca si Bill, Klaus pregateste o scriitura coautorala la patru maini, nu fictionala de aceasta data, ci suprarealista?!…

  Apreciat de 1 persoană

  • Până la urmă Codruţa e o biată victimă a Sistemului şi dacă nu se taie răul de la rădăcină, degeaba o sancţionezi pe biata baschetbalistă ! Vinovăţia ei este doar neputinţa de a se opune răului şi de a nu ieşi din sistem ! Ce se face doar cu picioarele (înainte) ….., ori ea, prin natura pregătirii sportive folosea mai mult mâinile şi mai puţin picioarele, sau capul !

   Apreciat de 1 persoană

   • Sunt de aceeasi parere. Pana la urma, Codruta nu-si facea decat treaba. Ea respecta mot a mot legea, chiar daca in litera era stramba sau in spirit contravenea prezumtiei de nevinovatie, aceasta din urma fiind piatra unghiulara a justitiei. Si, desigur, sefa procurorilor executivi indeplinea fara sovaire ordinele, chiar daca si ele erau strambe sau politice, sefului institutiilor de forta… Sunt convins ca daca si Klaus va ajunge la mana Codrutei, sa fie cercetat si incadrat pe articole si alineate de lege si cod penal, sefa DNA va fi la fel de sarguincioasa…

    Apreciat de 1 persoană

 24. Reglementările pot într-adevăr limita abuzurile, însă societatea este constituită din oameni iar structurile dictatoriale tind să se identifice cu un singur om. DNA este o asemenea structură care a evoluat spre autonomie, chiar independenţă în cadrul statului de drept şi decapitarea sa ar echivala cu destructurarea întregului departament. O lecţie pentru viitor : centralizarea excesivă riscă întotdeauna să coaguleze forţe ce aspiră la putere absolută !

  Apreciază

 25. Cum ziceam .. studentii sunt impotriva programului de credite privind dezvoltarea personală.
  Presupun din cazua ca e PSD si ca ei , studentasii, regiza mita electorala!!!

  Insa daca ar veni giverbul LUI si le-ar arde niste taxe mari ar fi extrem de linistiti…

  Apreciat de 1 persoană

 26. https://www.cotidianul.ro/legea-care-controleaza-miliardele-trimise-de-romanii-din-diaspora/

  Astfel de masuri mizerabile ne ajuta sa realizam mai repede ca nu exista nicio diferenta intre PSD si partidele de dreapta . Si psd-ii sunt la fel de abuznici si de nesimtiti ca si PNL , USR , Basescu , Iohannis and Co. Poate chiar mai nesimtiti uneori …

  Sa ajungi sa ravnesti la banii amaratilor care si-au parasit tara din cauza incompetentei guvernantilor – amarati care lucreaza ca niste sclavi la negru – mi se pare descalificant pentru un partid politic de talia psd .

  Sa ajungi sa dai salarii uriase unor nesimtiti ( politisti , etc. ) care sa-i vaneze pe niste amarati care poate dorm cate 10 intr-o camera , lucreaza ca sclavii si se chinuie sa trimita un ban acasa ca sa-si intretina familia mi se pare JENANT si arata nivelul de animalism la care a ajuns si acest partid care cu ceva vreme in urma era condus de oameni competenti , cu omenie si intelepciune .

  S-a gandit cineva din acest partid la consecintele acestei masuri ? In afara de gandirea redusa ca mai aduna ceva bani la buget ca sa-si dea lor salarii !

  Ce plafon e acesta ( 2000 euro ) in conditiile in care regulamentul financiar bancar si practica europeana spune ca poti sa treci dintr-o tara in alta cu 10000 euro fara sa-i declari la vama ?

  Am ajuns sa-mi fie sila de acest partid (PSD) care a incaput pe mana unor netrebnici si care nu sunt cu nimic mai presus decat ticalosii aia din pnl sau basescu & Iohannis .

  Apreciat de 1 persoană

 27. Un articol excelent despre influenta chineza din fostele republici sovietice din Asia Centrala , despre cum se cucereste economic o tara !
  Poate ar fi bine ca acest articol sa fie citit si de aceia care fac strategiile de unire cu Republica Moldova . Poate vor invata ceva …

  China is slowly absorbing the ex-Soviet Central Asia

  01.06.2018

  Плов по-китайски. КНР медленно поглощает экс-советскую Среднюю Азию

  At the airport of Bishkek — Chinese “fences” with the characters before passport control, Chinese truck and taxi drivers in the Chinese cars. The capital of Kyrgyzstan travel hundreds of passenger buses production of China. Construction workers from China hastily erected complexes, flea markets (where they sell jackets and jeans sewn in factories Guangzhou), as well as a hotel for Chinese businessmen and tourists. Everywhere like mushrooms grown restaurants with Chinese cuisine, and they are never empty — it was full of visitors, missed their native foods.

  In 2016, China has taken the (shifting) location of the main trading partner of Kyrgyzstan — now 25.8% of the import and export of a small Republic take on China. “I have a feeling that our country is doomed, — sadly says a businessman Oybek Tumens. — China just dissolves it, and we, without noticing, used to be a Chinese.” Needless to say, we are at the Chinese place. Oybek eating beef in sweet and sour sauce and smiles: “I can Not resist. Still tasty”.

  Trucks with illegal immigrants

  At the Osh Bazaar in Bishkek is easy to find on the shelves of tasteless cucumber, “plastic” garlic and apples, similar to cardboard, lightly sprinkle Apple juice. This product Chinese farmers renting lands in Kyrgyzstan. They grow fruits and vegetables in China do not deliver — sell here. People take, because they cost a penny. These farmers hundreds — not much, but their number is constantly growing. Similar “agrarian economy” with Chinese began to appear in full and in Tajikistan. On the road from Bishkek to Osh, I see many Chinese workers — they are building a new highway, connecting the North and the South. Only officially for the last year in Kyrgyzstan arrived 11 593 migrant workers from China — all with their families. In addition, in Bishkek and other cities during the same time settled 27 566 Chinese: businessmen, salesmen, construction workers, nearly 40 thousand visitors in one year. How much in General, Chinese citizens are already settled in the Republic after disintegration of the USSR? Nobody knows. Different sources name figures from 80 to 200 thousand people — 6 million of the local population. Journalist Turat Akimov has accused the government in the sale to China of the country, as “any Chinese over 5 thousand dollars. can obtain a passport of Kyrgyzstan, the trucks-the trucks every day carrying illegal immigrants from China. 30 thousand Kyrgyz entered into a sham marriage with a Chinese.” Authorities have denied these words. But, as it says in the joke: stolen spoons-found, and sediment remained…

  — Our debt to China is 1 billion 700 million. says financier Ruslan Kaldarov. Is 42% of all foreign loans. The Chinese do not give money just like that. They provide loans with low interest, but in harsh off — road conditions or large objects must be built entirely by Chinese companies and Chinese experts with high salary. This, of course, causes confusion and even anger among ordinary people — in fact 700 thousand Kyrgyz work in Russia, taxi drivers, cashiers in supermarkets and waiters, and those same builders, and we invite you to Kyrgyzstan of foreign workers. The people are hot, anything can happen. For example, during the coup in 2010 and the overthrow of President Bakiyev rumors about the possible massacres of Chinese and looting of Chinese shops. China immediately deployed troops on the border, making it clear — in which case the invasion to “protect our citizens” is inevitable. This is standard policy all over the world — African state of Djibouti is obliged to pay China the interest on the debt more than its own GDP. If we have something left in this case, only the last hope for Russia.

  “Russia makes nothing”

  China consumes not only active production of cheap garlic. As a result of treaties on “border demarcation” between 1996 and 1999, the Chinese got 161 sq. km of the territory of Kyrgyzstan. Interestingly, all such discussions (with Tajikistan and Kazakhstan) always end in favor of China. “Chinese “stamped” their factories on every corner, and they do not care about nature and the environment — tells me the teacher of the Russian language of Kara-Balta city Adilbek Batyrov (the name is changed. — Ed.). — When we started to build a refinery, we knew it was waste will be drained into the river, all the fish will die. Hundreds of people came out to protest, but the government wouldn’t hear them. Now the Chinese factories are not uncommon strikes, workers demand the same wages as the Chinese, but in the wild unemployment owners is easier to dismiss “the protesters” and to gain new ones”. In Kyrgyzstan, I was often asked ordinary people: why Russia is not doing anything? Is RF still that we engage China? You do not pour in investments here, did not build, and China is already engaged in hydroelectric power stations and a huge railway project. Incidentally, the government of China (unlike Russia) do not let yourself to Central Asian migrant workers — visa to China, Kyrgyzstan to difficult. But constantly knock the priority for Chinese traders in the markets, for workers, for business. No wonder — China protects its citizens, taking care of them.

  We must learn from China?

  — I always know if something happens, my state will surely intercede for me, — pretty good on the Russian language assures me comes from the Chinese city of Urumqi Lin, Senmao, decently and tastefully dressed businessman, owning several points in the market “Dordoi” in Bishkek. — Yes, I sometimes feel that in Kyrgyzstan domestic hostility to his countrymen, but a small country is always afraid of the big, albeit in vain. Please have a look on Mongolia, because China is still not captured. It seems to me that fear before the “China threat” in Central Asia is greatly exaggerated: the business in the PRC strengthen the economy of Kyrgyzstan. And the fact that China of all the benefits, sorry, and the meaning of life.

  In the evening I’m sitting in a cafe “Peking duck” on Sovetskaya street and see a crowd of Chinese at the next table celebrating the birthday of the leader of the enterprise. In the menu there is “plov Chinese.” “What is it?” “Well, our Kyrgyz dish — explains the waiter. — Only with soy sauce”. That’s what Russia should learn from China, is everywhere to defend their financial interests. We generously distribute “brotherly republics” money without the commitment (after all, brothers should help) and then pretend that we actually are not required, are not going to repay debts Yes, and “squeeze” the property of Russian companies. China does not allow so to do — and correctly.

  At the same time Russia for a long time to see whether we are ready to give the state the ex-Soviet Central Asia, where they still speak Russian and consider Russian culture a loved, under the total control of China? If not, then it is urgent to come here with investments, construction loans and influence. And the main thing — to derive income in billions of dollars, as it is well able to do China.

  P.S. preluat de pe site-ul : micetimes.asia/pilaf-in-chinese-china-is-slowly-absorbing-the-ex-soviet-central-asia/

  Apreciat de 1 persoană

 28. Politic si insolit: Cu Diavolul la psiholog In principiu, sunt de acord cu observatia de bun simt ca omul se naste singur si moare singur. O realitate care nu va putea fi schimbata niciodata de nimeni. Chiar daca, aparent, observatia respectiva poate intra in conflict cu toata teoria despre omul social, de care speculatorii nu se folosesc decat ca de o scara. Desigur, omul este si o fiinta psihologica. Mai mult sau mai putin decat este politica, economica, culturala, religioasa etc. Cred ca problema apare cand cineva incearca sa supraordoneze oricare dintre aceste dimensiuni celorlalte, in detrimentul abordarii holistice. Eu unul, nu vad o alta miza decat puterea. Multi dintre noi trecem de-a lungul vietii prin momente de frustrare, furie sau depresie, fara a fi in vreun fel nebuni. Am vazut insa din pacate, si acesta este un semnal de avertizare, cum unii psihologi, care au fost sau sunt simultan si agenti FBI, CIA sau ai altor servicii secrete, dau consultatii sau scriu carti despre cum sa “identificam” pe cineva care nu spune adevarul, pe un criminal, pe un terorist etc. Probabil ca se cred mai ceva decat “detectoarele” de minciuni, ori mai ceva decat Freud sau Jung, sa zicem, care chiar si acesti zei ai psihologiei abisale au fost infirmati in multe privinte, in teoriile lor. Nu neg prin aceasta indicatorii de rationalitate pe baza carora se construiesc profile psihologice, ci doar legatura liniara care se poate face uneori intre potentialitate si realitate, intre care pot fi distante enorme sau chiar infinitul. Cred ca ne putem imagina in ce situatie limita se poate afla pe nedrept cineva care are nesansa sa fie supus simularii inecului, pe baza “recomandarii” unui psiholog, pentru ca ar prezenta nu stiu ce susceptibilitati psihologice… Multi psihiatri au ajuns sa fie ei insisi nebuni, multi doctori, ca Mengele, sa fie criminali, ori unii psihologi, ca cel care a inventat metoda de tortura fizica si psihologica prin simularea inecului, sa fie mai teroristi decat teroristii… Ce vreau sa spun este ca trebuie sa ne ferim de pacatul absolutizarii, nicio baterie de teste psihologice nu este un cititor perfect si absolut, pana in strafunduri, al sufletului omenesc. Dar si ca actul creativitatii implica adesea stari psihice iesite din medie si statistici, inselatoare pentru teoriile psihologice, comportamentaliste etc. Sa ne gandim numai la angoasele existentiale ale unor poeti, romancieri, pictori celebri… Nu vreau ca prin aceste randuri sa scad cu ceva din valoarea articolului autoarei. Dimpotriva, textul este o bijuterie psihologica. Sunt convins ca autoarea s-a dat pe sine ca personaj doar ca un pretext, pentru a o insoti in calatoria fabuloasa prin psihologia omeneasca. Marturisesc ca am insotit-o cu incantare, pe parcursul careia am descoperit noi nuante ale psihologiei cognitive, emotionale si comportamentale, pentru care ii multumesc. Promit, voi fi in continuare unul dintre cititorii interesati. http://www.contributors.ro/cultura/de-ce-am-vrut-sa-ma-fac-psiholog/

  Apreciază

 29. Drobul de sare PDL ist … azi Florin Cîţu, fots director al trezoreriei ING Bank concediat (se pare ca in 2009 a pariait impotriva leului, leul nu a cazut,, ING a avut pierderi) , azi senatir PNL , o scal;da pe la A3 dupa ce a afrimat clar ca cum : „PSD acopera gaura la buget cu banii romanilor din Diaspora! Dragnea si PSD au pus ochii si pe banii romanilor din Diaspora. Sumele peste 1.000 de euro urmau sa fie confiscate daca nu erau justificate cu documente. Chiar si cel care detine doar cu numele pozitia de ministru al finatelor publice ne asigura ca nu se grabesc cu o astfel de lege. Au mintit! A cata oara? Joi, la cateva saptamani dupa aceste asigurari, in sedinta de Guvern a fost aprobata hotararea de guvern care confisca banii romanilor trimisi in tara daca nu sunt jutificati cu documente. Au facut o singura ‘concesie’. Pragul este acum de 2000 de euro” a scris pe face clabuci.
  Acum o scalda…
  Bun . Care e cestia cu 2.000 euro?
  Cam nimic.

  Acum cativa ani am scos o suma de 10.000 lei. Si a avut loc o mica discutie:
  – Pentru ce retrageti suma aceasta?”
  – Nu vi se pare ca suntei mult prea indiscreta ?
  – Nu,ma scuzati, Insa banca ma pune s ava intreb ca si pe noi ne intreaba aia cu spalarea banilor!
  – ??!!!
  – Va rog..
  – Pot sa zic oricee? Ca ii beau? barbut?!
  – Domnule, va rog nu am nici o vina!
  – Cumapraturi.
  Am fost dragut si am adus ocopie a actului!!!! Nu ma obliga dar …o cam luasem tare .

  Nu mai stiu cum e acu,,., insa ati retinut ?Dacasoatatei de a banca .. va intreaba de ce.
  Da ma rgf .Ce sa ceri unia care dorea sa se imbnogateasca speculand contra monedei nationale :
  http://www.bancherul.ro/cat-de-profesionist-si-independent-este-consiliul-concurentei-dupa-aproape-5-ani-de-%E2%80%9Einvestigatii%E2%80%9D,-inchide-cazul-acuzatiilor-bnr-la-adresa-bancilor-privind-manipularea-dobanzilor-de-pe-piata-interbancara–11187

  Apreciază

 30. Ceva e putred rau in politica romaneasca pro sau anti Ierusalim
  E limpede ca toate tarile vor recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului, mutandu-si ambasadele acolo in cele din urma, si stim si motivul:

  Donald Trump recunoaște Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat începerea pregătirilor pentru transferarea ambasadei americane.

  Nu-i de mirare deci ca Guvernul Romaniei si sefii PSD sunt si ei de acord cu o astfel de mutare a ambasadei.

  Pe de alta parte, nu e de mirare nici ca multe state europene fac un joc de glezna si se declara contra, caci deocamdata sarcina data lor de catre papusarii mondiali este sa primeasca un numar cat mai mare de refugiati musulmani, iar recunoasterea Ierusalimului prea s-a bate cap in cap cu constructia de moschei pe teritoriul lor. Altfel spus, deocamdata mai importanta este transformarea continentului intr-un ghiveci, folosind masele de imigranti:

  Deci, evident, nu spun ca-si muta ambasadele la Ierusalim, ci invoca problemele cu palestinienii, dar o fac suficient de elegant pentru a nu parea cumva discursul lor prea antisemit.

  Nu acelasi lucru se intampla insa si in Romania, unde cei ce joaca rolul de opozitie la recunoasterea Ierusalimului au adoptat un surprinzator extrem de dur mesaj anti evrei.

  Sa ne amintim.

  Pe 26 aprilie 2018, Preşedintele Klaus Iohannis declara că vizita în Israel a premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este plină de ciudăţenii, fără mandat şi îl îngrijorează secretomania cu care a fost organizată:

  ”Despre domnul Dragnea s-a aflat că a plecat acolo doar după ce a ajuns. Nu ştiu care sunt dedesubturile. Cine ştie ce înţelegeri secrete face Dragnea cu evrei”

  Asta in conditiile in care, in 2017, președintele României primea în SUA premiul „Lumina Națiunilor”, acordat de Forumul American Jewish Comitee. El ajungand locatar la Cotroceni, sustinut fiind de “societatea civila” marioneta a evreului George Soros:

  Iar zilele trecute, presedintele PNL, Ludovic Orban, facea un denunt, despre care iata ce putem citi la http://www.flux24.ro/halucinantul-denunt-al-lui-orban-faptuitoarea-viorica-dancila-a-intrat-in-contact-direct-cu-reprezentanti-ai-statului-israel-putere-straina/:

  Elementele cu privire la înalta trădare din denunțul semnat de Ludovic Orban sunt absolut halucinante, transmite Antena 3.

  FRAGMENTE DIN DENUNȚUL LUI LUDOVIC ORBAN:

  „a) Legătura cu o putere sau organizație străină ori cu agenți ai acestora.

  Astfel cum am arătat, făptuitoarea Dăncilă Vasilica Viorica a realizat în perioada 25-26 aprilie 2018 o vizită în statul Israel, după ce în prealabil a decis în Guvern că România își va muta ambasada din Tel Aviv la Ierusalim. În cadrul acestei vizite, făptuitoarea a intrat în contact direct cu reprezentanți ai statului Israel *putere străină.

  Mai mult, Partidul Social Democrat (partid al cărei Președinte Executiv este doamna Dăncilă Vasilica Viorica) a angajat drept consultanți o serie de companii și/ sau persoane fizice din Israel, cum ar fi (conform informațiilor din presă):

  – Moshe Klughaft;

  – Sefi Shaked;

  – Asaf Einsin.”

  Informațiile prezentate în plângerea penală drept dovezi ale înaltei trădări săvârșite de premierul Viorica Dăncilă au fost demontate în „Ediția Specială” de jurnalistul israelian Attila Somfalvi.

  Potrivit acestuia, referirile lui Ludovic Orban la agenți ai unei puteri străine sunt niște „bazaconii”.

  „Expert în Constituția României nu sunt, nici în politica românească nu vreau să mă bag – nu cred că sunt eu omul care să analizeze politica internă din România, dar pot să vă spun că aceste trei persoane sunt experte. Îi știu personal de peste 10 ani pe toți trei – niciunul din ei nu are nicio legătură cu serviciile secrete israeliene, toți trei sunt strategi politici vechi cunoscuți, care au lucrat cu diferite partide din dreapta iraeliană și din stânga israeliană.

  Unul dintre ei este căsătorit cu o româncă, au două fete împreună și trăiesc undeva în Europa. Deci nu MOSSAD, nu Shin Bet și nu protocoalele bătrânilor din Sion. Pot să vă spun clar: sunt bazaconii!”, a subliniat jurnalistul Attila Somfalvi.

  Naucitor …

  Pai, Parintele Justin Parvu a spus mai putine nasoale despre evrei si totusi Elie Wiesel a sarit in sus, opunandu-se acordarii titlului de cetatean de onoare. Dar de asta data acelasi Institut tace, cand presedintele partidului, al carui candidat ocupa actualmente fotoliul prezidential, depune la procuratura un denunt cu mult mai dur la adresa israelienilor.

  Iar mass-media anti PSD, care pana acum era absolut total elogioasa la adresa evreilor, tace si ea. Iar cand nu tace, tine isonul …

  Asa ca, ceva e putred rau in politica romaneasca. Nu stim ce ni se pregateste, dar de bine nu poate fi.

  Apreciază

 31. http://www.catavencii.ro/editorial/cu-curtea-n-doua-luntri/
  Excelentă analiză ! CCR-ul nu poate fi respectat doar când hotărârile sale convin ( mai ales celor care beneficiază de pe urma lor !) şi renegat atunci când ele convin doar altora ! Şi asta pentru că se spune că doar Dumnezeu deţine secretul dreptăţii absolute, oameni fiind, şi încă nu de cea mai bună calitate, şi cei de la CCR, uneori mai pot şi greşi ! Interesant este că atunci când voinţa a 8 milioane de oameni a fost încălcată prin hotărârea de a menţine în funcţie un preşedinte considerat, pe bună dreptate, atunci, dar mai ales acum, după ce ies la iveală toate lucrăturile lui diabolice, nu numai nedemn de această supremă funcţie în Stat, nu s-a făcut atâta tam-tam ca acum când este vorba de o biată funcţie de şef al unei structuri artificial înfiinţate în România ! Şi acest fapt, adică toată îndârjirea asta cu care e apărată, nu democraţia, cum se urlă prin piaţă, ci o forţă politică , de altfel inexistentă în alte state UE, dar cu sarcini absolut contrare scopului înfiinţării ei, mult trâmbiţata luptă anticorupţie, denotă că putreziciunea sistemului securist încă mai împrăştie duhoarea-i pestlenţială peste un popor mai ascultat decât pe vremea comunismului, dar nu în sensul îndeplinirii dorinţelor sale de mai bine !

  Apreciază

 32. https://www.dcnews.ro/udrea-sentin-a-abraham-era-a-teptata-ce-urmeaza_595049.html

  Dupa aceasta sentinta , cred ca lantul de iubire dintre Udrea si Basescu se va rupe iremediabil . Am asa o premonitie ca madam Udrea o sa-i ” rupa turta ” lu’ Basau si cearta dintre ei o sa produca multe tsunamiuri…
  Nu cred ca Nuti o sa inghita usor faptul ca a fost SINGURA care a platit pentru nelegiuirile regimului Basescu si ca n-a facut parte si ea din acordul de negociere incheiat de Basau cu Ambasada SUA si trotzkista Kovesi . Vorba aia , au scapat Videanu , Blaga , Olteanu , Berceanu , etc. si nu a scapat ea ? Asta nu se iarta usor !

  In rest , imi pare foarte rau de Rudi Obreja ( pe care-l cunosc personal ) si pot spune ca este un om cu caracter care a picat total aiurea in toata mizeria asta si care n-o sa treaca asa usor peste ceea ce i s-a inscenat . Cred ca cei care i-au inscenat mizeria asta judiciara tocmai si-au facut un mare , mare dusman . Conaisseurii inteleg …

  Apreciază

 33. Udrea a fost condamnată. Mă întreb, dacă Ionuț Matei putea face altceva, având în vedere faptul că el a dat condamnare în procesul Trofeul Calității., mai ales că acea manifestare a fost organizată cu bani privați, pe când Gala Bute a fost organizată cu banii statului!. Pentru credibilitatea,,verticalității” sale, Ionuț Matei nu avea altă soluție.

  Apreciază

  • @Oscar Wilde: ” Udrea a fost condamnată. …Pentru credibilitatea,,verticalității” sale, Ionuț Matei nu avea altă soluție.”

   Poate fi și un semnal că justiția se consideră independentă față de politic, iar Dragnea să fie următorul exemplu. Mai ales că și familiei prezidențiale i s-a deschis dosar.

   Apreciază

 34. Asa a traznit-o pe Gloria la munte (sic transit gloria mundi ) – su Elena Gabriela Udrea primi 6 ani!
  Ce vremuri.. ce vremuri .. a apucat ea.. cadn mai ca ne venea sa zicem ca a reinviata Biroul 2!
  Sa ne amintim

  Figura bălaie cu privire de viţică muşcată de muscă a intrat repede în cultura urbană. Ba chiar şi în subconştientul tractoriştilor trimişi de criză pe la căsuţele lor modeste de la ţară, dotate cu antene de satelit şi cu bidoane de trăscău. Românul curios, bârfitor sau obsedat sexual deschide televizorul şi butonează. Pe cel mult al treilea canal, dă de Nutzy! Vale adâncă între ţâţe, ruj întins cu şpaclu, poşetă scumpă, pantof cu toc, picior peste picior (dar numai până în zona în care nu se zăresc şunculiţele), ce mai, vedeta şi dinamita naţiunii! Cultă foc, bogată cum puţini mai sunt în tranziţie, Nutzy S. P. schimbă maşinile albe şi scumpe, Merţ şi Audi şi altele din clasa premium, cum schimbă farmacistele chiloţii. O pereche pe zi! Pentru o fată plecată singură din Căcănaţii-Afumaţi este o mare performanţă. Chiar un succes story! Nutzy S. P. este leşinată după putere. A comandat cele mai scumpe, groase şi sofisticate cărţi din lume, din care să înveţe oarece teorie politică. Ştiţi cum le-a parcurs? A pasat pachetul nedesfăcut unei surate şi i-a zis: “Citeşte şi zi-mi şi mie ce este mai folositor şi mai interesant!” “Şi ce vrei să îţi fişez din ele?” “Cum să mă afirm şi cum să încalec puterea! Da’, mai ales, cum să ajung prima femeie preşedintă”, ar fi răspuns poreclita Spaima Puţii. “Da, iubito, dar pentru asta îţi mai trebuie şi cultură politică şi charismă!” “Hai sictir”, ar fi zis înfometata de sex şi politică. “Curul meu ţine loc şi de cultură, şi de charismă! Şi banii nu-s o problemă! Pe vremuri de-astea numai curvele se plâng de cash!” Nutzy are tupeu. Face priviri curgătoare către toţi care trădează agitaţie în pantaloni, e moartă după Louis Vuiton, Channel şi micul ecran. Şi ştie bine un lucru: să dai bine la bizon şi să apari peste tot. Poţi să zici ce-ţi trece prin curtea vecină! De exemplu, ea a lansat cu mare dezinvoltură, în mare vogă: “Să mutăm capitala României în Delta Dunării!” A fost prima ei mare iniţiativă turistică şi politică. Halim peşte proaspăt, luăm fosforul de la sursă şi-i ducem pe toţi ambasadorii într-un turism obligatoriu. Îi chemăm la recepţii şi la consultări diplomatice! Valorificăm complex o bogăţie naturală a ţării noastre, vin şi şefii de state la pescuit, tragem picnicuri în stuf şi câte altele. Pe deasupra, scăpăm de asfaltatul străzilor din Bucureşti. Acolo, toată lumea circulă cu barca! Ideea e super, pentru că nu ne mai trebuie nici bani să terminăm autostrada până la mare. O luăm cu barca pe canale şi pe urmă, cătinel – cătinel, pe lângă plaje, până la Mamaia. Partidul care o susţine pe Nutzy – Spaima Puţii (trebuie precizat că doamnele n-au niciun motiv de sfială sau de teamă, porecla duduii referindu-se pentru performanţă doar la organul sexual masculin) a şi trecut propunerea sa între proiectele urgente ale viitorului program de guvernare. Nutzy a lansat şi marea soluţie pentru ieşirea din criză. “Declarăm litoralul românesc zonă liberă de taxe (adică fără TVA şi impozite) şi deschidem cazinouri şi bordeluri de lux. În trei ani ne echilibrăm bugetul şi reducem datoria externă. Numai eu singură scot banii pentru terminarea autostrăzii Bechtel!” Nutzy – Spaima Puţii (pe cărţile sale de vizită scrie Nutzy – Spaima Putzy – consilier cu probleme de salvare naţională) mai are puţin şi va prelua frâul destinelor noastre atât de derutate de criza economico-financiară şi morală. http://www.adevarul.ro/articole/nutzy-spaima-putii.html

  uf! Si azi?!
  6 ani ?!!!

  La royne Blanche comme lis
  Qui chantoit a voix de seraine,
  Berte au grant pie, Bietris, Alis,
  Haremburgis qui tint le Maine,
  Et Jehanne la bonne Lorraine,
  Qu’Englois brulerent a Rouan,
  Ou sont ilz, Vierge souveraine ?

  Dar unde-i omatu de mai an?!

  Apreciază

 35. Ce spune Dorneanu despre judecătorul CCR Petre Lăzăroiu

  Valer Dorneanu se referă şi la judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, afirmând că o prezumtivă schimbare a statutului acestuia ar putea avea consecinţe doar pe viitor şi nu ar afecta decizii deja pronunţate.

  „Domnia sa a fost numit de Preşedintele României (atunci, domnul Traian Băsescu), în temeiul art.142 alin.(3) din Constituţie şi al art.68 alin.(3) din Legea nr.47/1992, pe o perioadă de 9 ani, care expiră în anul 2019. Anterior, domnul Petre Lăzăroiu a mai exercitat această funcţie în perioada 16.09.2008 – 8.06.2010, pe un rest de mandat al fostului judecător Petre Ninosu, care decedase. Prevederile art.68 alin.(3) la care ne-am referit stabilesc că, în cazul în care perioada pentru care a fost numit noul judecător este mai mică de 3 ani (cum este cazul în speţă), acesta va putea fi numit, la reînnoirea Curţii Constituţionale, pentru un mandat complet de 9 ani. Acest text este în vigoare şi se bucură în continuare de prezumţia de constituţionalitate. O prezumtivă (dar nerealistă) schimbare a statutului său n-ar putea avea consecinţe decât pe viitor şi n-ar afecta deciziile pronunţate anterior de Curte. De altfel, ceea ce este amuzant la actualii critici ai mandatului colegului meu este că aceştia ştiau şi atunci despre condiţiile numirii (având în vedere responsabilitatea pe care o aveau), dar nici la acea data şi nici ulterior, timp de 8 ani, n-au comentat sau contestat numirea. Cu privire la invocarea, cu scopul delegitimării mandatului domnului judecător Petre Lăzăroiu, a Deciziei Curţii Constituţionale nr.136 din 20 martie 2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.383 din 04.05.2018, menţionez că aceasta priveşte o lege de modificare şi completare a Legii nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, nepromulgată şi declarată neconstituţională şi care, în prezent, se află în procedura parlamentară de reexaminare. În plus, aceasta se referă la alte circumstanţe decât cele specifice mandatului domnului judecător Petre Lăzăroiu”, mai susţine preşedintele CCR.

  De asemenea, Valer Dorneanu comentează şi informaţiile privind presupusa sa incompatibilitate ca urmare a faptului că ginerele său ar fi un „general penal“.

  „În ceea ce priveşte aşa-zisa incompatibilitate a preşedintelui Curţii Constituţionale ca urmare a faptului că ginerele său ar fi un „general penal“ din ministerul de interne, menţionez că fiica mea este căsătorită de 25 de ani, dar nici eu, nici ea nu ştiam că soţul ei este general la Interne, fiind convinşi amândoi că ginerele meu este inginer tipograf. Stimaţi ”scriitori”, nici eu şi nici fiica mea nu-l cunoaştem pe domnul general. Menţionez, de asemenea, că nici înaltul funcţionar din aparatul Camerei Deputaţilor (declarat şi acesta, în subsidiar, ca ”ginere” al meu), nu deţine această calitate, fiind, la rândul său, căsătorit de mulţi ani”, spune Valer Dorneanu, potrivit news.ro.

  P.S.
  Incredibil câte fakes news pot scoate, ‘n disperare de cauză, cei de la Realitatea TV şi invitaţii lor !
  Dacă la mitingul PSD pentru participanţi trebuie cămăşi şi bluze albe, pentru Rareş Bogdan, Oreste, Cartianu, Turcanu, Stelian Negrea, Dogioiu , şi încă vreo câţiva trebuie cu siguranţă cămăşi de forţă !
  E inimaginabil la ce se dedau, conştient, sau inconştient, plătiţi, sau obligaţi prin alte metode de şantaj, sau recompense !
  Niciodată expresia „noaptea minţii” n-a fost mai veridic ilustrată decât în astfel de emisiuni ! :mrgreen:

  Apreciază

 36. CATEVA REMARCI LEGATE DE ULTIMELE EVENIMENTE

  1. Replici magistrale date de Tudorel Toader.

  Presedintelui: ,,Ce spune nu este Biblie”

  CSM: ,,NU pe mine ma intervievati”.
  Rezultat: CSM avizeaza pozitiv propunerea Ministrului.

  Mare noroc are pesedeul cu un minstru al Justitiei autentic si puternic. Totusi, ,,locomotiva” Toader nu este suficienta. Este nevoie ca si din spate sa impinga cineva garnitura de vagoane pline ochi cu pietre de moara….mai recent si cu noi vechi basisti infitrati inteligent exact cand a fost nevoie de ei. Astia nu sunt, bineinteles, tradatori si traseisti. Aceste atribute apartin exclusiv lui Victor Ponta & Co.

  2. Atitudine ferma si admirabila a CCR, care a reactionat, public, IN UNANIMITATE, adresandu-se interegii lumi (prezumat) civilizate. Nu vad ce mai e de comentat pe aceasta tema. Doar: Felicitari, stimati Judecatori ai Instantei Supreme.

  ps
  Toti analistii patriei eja…pardon, exulta de fericire ca, in sfarsit, femeia malefica a fost condamnata. Prea usor, ar fi trebuit ,,la puscarie” pe viata. Nah ! …sa se sature de vuitoane si tocuri de nenumarabili cm !
  Pentru Radu Tudor – vizibil plin de o satisfactie vecina cu erotismul – si invitatii, asa trebuia sa se intample, ,,dupa cat s-a furat” in aceasta tara..inclusiv in sanatate (sic!). Toata aceasta hotie poarta un singur nume blond. Mai mult, femeia diabolica a co-fundamentat sistemul, deci trebuia musai varata la parnaie. . Ce probe ? Care probe ? Asta nu conteaza decat pentru ,,victimele noastre politice”. ,,Ai lor si numai al lor” sunt cu siguranta vinovati.
  De ce spun toate acestea ? In oglinda, ceilalti gandesc exact la fel, dar pe invers. Nimeni nu se gandeste la bumerang. Cuvantul ,,principiu” trebuie extirpat din limba romana.
  Concluzie: Toti o apa si un pamant. Macar daca ar creste iarba.
  …Sa-l vedeti pe Radu Tudor cum se va da de ceasul mortii, daca, Doamne fereste, Liviu Dragnea va fi condamnat. Eu nu-i doresc asta, sper sa fie dat jos de la conducere partidului, in exercitiul functiunii, nu cu ajutorul institutiilor de forta. Decizia sa apartina, exclusiv, mintilor limpezi din PSD, atatea cate mai exista.

  Apreciat de 1 persoană

 37. Ma intreb daca nu cumva proprietarul știa de intențiile chiriașului. Chiriaș care avea multe vile si apartamente personale deci nu ar fi fost nevoit să inchirieze- poate doar pt extrateritorialitate.
  Observ însă că proprietarul garsoniere nu e deloc dispus să poarte vreo responsabilitate. Tony Blair ” bisonul” a făcut o….noi nu.

  Apreciază

 38. Am trait sa o aud si p’asta: Ambasadorul SUA in Germania este extrem de aspru criticiat si chiar invitat sa plece de catre politicieni germani, pentru ca si-a permis sa faca niste comentarii ce nu plac urechilor nemtzeshti. Nu sunt obisnuiti ca romanii cu vesnicele amenintari de pe la Ambasadori, daca se leaga de parul lui Kovesi (desi dl.Klemm probabil a fost instruit recent sa taca pe chectii de justitie, si chiar sa spuna asta public recent, ca e treaba interna a Romaniei. Corect, dar cam tirziu!). Mama-mama, ce mai pling oamenii media dedicati lui Merkel (de la DW.com) despre cum divizeaza SUA tarile UE, si cum Rusia vrea sa intareasca UE!!!! Hei, nimic nu e intimplator, mai ales cind Putin merge in Austria, sa consolideze putin integrarea europeana (a Rusiei la cirma!).

  Eu sunt tare multumit ca ajung si nemtii sa simta ce inseamna cu adevarat presiune exterioara, asa cum ei si alti prea-cinstiti europeni de rang inalt („Clasa I”) ne-au dat din belshug noua, cei din ultimul rind, din ultima clasa. Degeaba le spuneam insistent ca se baga unde nu le fierbe oala, ambasadele trimiteu poze cu revolutionari #rezist cu luminitze de miner peste tot, pentru ca ei reprezentau Romania si cum vrea Dragnea sa fure tara si sa-si faca Pashalic. In timpul asta destine de oameni erau calcate in picioare de justitia mult laudata de Occident. Occidentul lui Merkel a inchis ochii voit anu de zilela toate abaterile grave de la statul de drept si de la democratie in Romania. Pai, atitia timp cit aveau la cirma pe preferatii lor, interesele lor erau satisfacute, ordinea impusa de ei functiona bine.

  Sper ca Ambasadorul Richard Grenell sa nu cedeze si sa continue sa ii preseze pe nemti si „elitele” statelor cu motz, sa deschida ochii pentru ca ordinea ce au instaurat-o PPE si socialistii in Europa si pe care vor sa o consolideze cu Rusia la bratz, ii calca in picioare pe central si est-europeni. Nu e intimplator ca Germania are relatii atit de proaste cu Polonia (se recunoaste oficial; Romania nu conteaza ca e ascultatoare cit e dl Iohannis-Kovesi la putere). Steinmeier e la Varsovia, nu la Bucuresti!

  http://www.dw.com/en/us-ambassador-richard-grenell-should-reconsider-role-after-europe-comments-german-lawmaker/a-44089702?maca=en-rss_top_news-13961-xml-mrss

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.