Sarbatori luminoase de Sfintele Pasti!

Pentru mine si, probabil, pentru multi, Sarbatorile Pascale reprezinta drumul de la suferinta la re-inviere, de la tradare la compasiune, de la dezamagire la speranta.

Fiecare dintre noi are Golgota sa. Fiecare dintre noi vrea sa se bucure de o noua primavara, privind cu mai multa intelepciune spre viitor.

Va doresc Sarbatori luminoase de Sfintele Pasti!

PS Oare pe ce protocoale secrete s-o fi bazat „statul de drept” din vremea  lui Iisus, a lui Iuda  si a lui Pilat?

23 de gânduri despre “Sarbatori luminoase de Sfintele Pasti!

  • Hristos a înviat! Lumina din Noaptea Sfânta, sa va calauzeasca pasii pe cararile vietii, sa va aduca sănătate, bucurii si multe impliniri alături de cei dragi! Sărbători fericite!

   Apreciază

 1. Paște fericit ! Sanatate Multă! Familiei dumneavoastră! 😊

  Sâm, 7 apr. 2018, 10:15 ADRIAN NĂSTASE a scris:

  > Adrian Năstase posted: „Pentru mine si, probabil, pentru multi, > Sarbatorile Pascale reprezinta drumul de la suferinta la re-inviere, de la > tradare la compasiune, de la dezamagire la speranta. Fiecare dintre noi are > Golgota sa. Fiecare dintre noi vrea sa se bucure de o noua pr” >

  Apreciază

 2. Să dea Dumnezeu să se POATĂ lumina cât mai mulți români!
  Cel ce a fost Iuda pentru dumneavoastră n-a înțeles nimic, n-a înțeles că Dumnezeu nu dă cu parul, așa că este de așteptat să mai primească o lecție,
  Problema protocoalelor în antichitate n-a fi fost cazul să se pună – spălatul pe mâini era sport național în Iudeea!

  Apreciază

 3. Cu totul întâmplător, sau nu…., am intrat pe acest excepţional articol-document, exact la un an de la publicarea lui, dar exact în sâmbăta mare a Sfintelor Paşte 2018 !
  Vă doresc ca Sfintele Sărbători să vă aducă sănătate trupească, linişte sufletească şi bunătate cerească !
  http://ortodoxinfo.ro/2017/04/06/prof-dr-adrian-botez-cum-poti-deveni-antisemit-si-anticomunist/comment-page-1/#comment-34110

  Apreciază

 4. Celebrul motto al SRI „patria-a-priori” este un non-sens, o formula de un tembelism hilar, o deviza imbecila !
  O spune Cristian Badilita, conform articolului Gafă COLOSALĂ la SRI: au cheltuit milioane de euro pentru o greșeală care face de râs Serviciul de pe Stiripesurse:

  Reputatul teolog, traducător și scriitor Cristian Bădiliță, doctor în istoria creștinismului antic al Universității Sorbona și specialist în literatura patristică greacă și latină, arată că celebrul motto al SRI ”Patria a priori” este un non sens în limba latină, fiind tradus greșit. Practic, cei de la SRI au cheltuit milioane de euro pentru a-și inscripționa toate obiectele din arsenal cu un motto tradus greșit.

  ”Aviz sefului SRI, Eduard Hellvig. Chelului tichie de margăritare îi lipsește. SRI-ului, deviza latinească.

  Dar dacă tot ați dorit deviza latinească de ce nu ați apelat la un specialist, adică, la un latinist.

  Deviza “Patria a priori” e un non sens penibil. Probabil inventatorul ei a vrut să spună “Patria înainte de toate”

  (Cine-a fost inventatorul? Maior? O fi considerat că dacă poartă numele marelui prelat greco-catolic Petru Maior, i-a moștenit și cunoștințele de latină).

  Domnule Hellvig, “Patria înainte de toate” se spune, în latină, ”Patria ante omnia”, în niciun caz ”Patria a priori”, formula de un tembelism hilar (și care nu exista decât în “latina” SRI).

  ”A priori” este o expresie din filozofia cunoașterii, inventată în epoca modernă și folosită de Kant, de pildă, pentru a denumi cunoașterea independentă de experiența sensibilă (e cunoașterea-presupunere).

  Cunoașterea bazată pe experiență este ”a posteriori”.

  Aceste doua expresii, strict filozofice, nu au nicio legatură cu deviza dorită de SRI.

  ”Patria a priori” înseamna exact “Patria înainte de a experimenta ceva”. Asta doriți să spuneți?

  Dacă da, atunci e spus adânc, foarte adânc.

  Cum se face că latiniștii români nu v-au atras atenția până acum asupra aberantei formule? Probabil unii v-au scris, dar cine să le citească mesajele (deh… patria a priori; cetățeanul a posteriori, adică, la posterior); ori n-au îndrăznit să vă scrie de teamă să nu-i trimiteți sfoara la DNA.

  Ștergeți imediat aceasta deviza imbecilă, domnule Hellvig.

  E o rușine nu pentru instituția pe care o conduceți și de care, personal, mi-e rușine, ci pentru noi, oamenii normali ai acestei țări, care mai știm ce înseamnă a priori”, susține Cristian Bădiliță.

  Nu-l consideram pe Cristian Bădiliță un reputat teolog, insa probabil ca latina stie, deci foarte probabil ca are dreptate in cele ce spune mai sus.

  Iata si ce putem citi intr-un articol din 2015, postat la https://cum-scriem-corect.blogspot.ro/2015/05/a-priori.html

  Nu știu ce o fi în capul celor de la SRI, însă cert e că gnoseologia nu prea le este cunoscută: dovadă stă mottoul pe care l-au ales. În filozofie/logică (cam singurele domenii unde e folosită sintagma), a priori are un sens bine definit: „anterior experiențelor”, „bazat doar pe rațiune”, astfel că pare greu de crezut că s-ar putea aplica patriei.
  Pe site-ul instituției găsim cîteva explicații elucubrante, dar nu se intră în prea multe detalii care să explice ce ar crede că înseamnă Patria a priori; fragmentului i s-ar potrivi doar eticheta „beție de cuvinte”:

  Deviza heraldică aplicată la baza scutului – PATRIA A PRIORI – completează compoziția, evidențiind în ansamblul simbolic esența misiunii SRI de a proteja securitatea națională prin loialitate, profesionalism și adevăr, recunoscând valoarea incontestabilă și fundamentală a Patriei.

  Nu am dovezi, dar pare că mottoul s-ar fi vrut ceva similar lui Deutsche über alles, probabil „Patria mai presus de orice” sau „Patria înainte de toate”, dar pînă la urmă a ieșit cu totul altceva!

  Oricum, doctrina SRI nu este “Patria înainte de toate” !

  Apreciază

 5. Ooff!… Sarbatori Luminoase… viata e cea mai frumoasa sarbatoare, data de Mama Natura, Dumnezeul nostru. Nu stim si nu vrem sa avem grija de acesta Sfintenie numita Viata. Ne batem joc, de ea, in fiecare moment. P.S. Usor de zis, greu de demonstrat. Rezultatul e sigur. Sintem in timpul in care ,,ne-bunii conduc lumea, strigind in gura mare, peste tot (radio, televiziune, internet, presa, carti, guverne etc..) ca cei SANATOSI sint nebunii, nu ei.(stia Davinci, ce stia) Sa ne rugam, NEINCETAT, sa fim feriti de rele, sa fim uniti, ca niciodata. Vata luminoasa, TUTUROR!

  Apreciază

 6. Multumesc pentru urare. Asemenea, va doresc din suflet D-voastra si intregii familii, Sarbatori Pascale binecuvantate!

  2018-04-07 11:15 GMT+03:00 ADRIAN NĂSTASE :

  > Adrian Năstase posted: „Pentru mine si, probabil, pentru multi, > Sarbatorile Pascale reprezinta drumul de la suferinta la re-inviere, de la > tradare la compasiune, de la dezamagire la speranta. Fiecare dintre noi are > Golgota sa. Fiecare dintre noi vrea sa se bucure de o noua pr” >

  Apreciază

 7. Cristos a înviat! Vă doresc sănătate și o viață lungă alături de cei dragi! Încerc și un răspuns. Protocoalele erau un fel de Legi ale celor XII table dar oare cine a eliberat „sclavul” care le-a afișat în Forum în zilele noastre?

  Apreciază

 8. Judecătoarea Dana Gârbovan, președinta Uniunii Judecătorilor, a postat pe FB un articol excelent, după părerea mea, despre judecata lui Isus, făcând o comparație cu ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în Justiția noastră (a condamna pe cineva pentru „binele poporului”, a lăsa mulțimea să dea verdicte…), și concluzionând că principiile „dreptului” biblic sunt principiile Dreptului actual dintr-un stat de drept, principii care la noi sunt doar teoretice, nu se aplică întocmai.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Au trecut și Sărbătorile Pascale: la unii cu iubire și iertare, la alții cu ură și amenințări. O parte dintre români le-au petrecut cu bucurie și prosperitate, alții în sărăcie sau în necazuri. Important ca oamenii să înțeleagă profunzimea acestor zile!
  Hristos a înviat! și pentru cei buni și pentru cei răi și pentru bogați și pentru săraci, dar de 2000 de ani oamenii nu înțeleg acest lucru.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.