Gasca Macovei de la Bruxelles. Astazi, Olli Rehn

Olli Rehn este un personaj toxic, din aceeasi galerie a dreptei europene anti-românesti din care fac parte Barroso, Reding, Frattini, Catherine Day, Monica Macovei. O gască cu interese murdare care a făcut mult rău României. Ulterior, au plecat in sinecuri bine plătite – spre exemplu, Barroso la Banca de investitii Goldman Sachs, Rehn la Banca natională a Finlandei.Imi aduc aminte, cu dezgust, de discutia mea telefonică cu Olli Rehn, din decembrie 2004 – era incă prim-ministru al Finlandei -, in legătură cu finalizarea negocierilor noastre cu UE. Finlanda lui Rehn era singura tară care „avea probleme” cu intrarea României in UE. Erau oare problemele Finlandei sau Olli Rehn era doar un intermediar? Până la urmă, cu sprijinul altor guverne, am reusit să depăsim acest obstacol. Rehn insă  a continuat să „comploteze” cu Macovei si cu cei din gasca mentionată. La un moment dat, fiind in vizită in România, in 2008 (!!!), s-a interesat , intr-o discutie cu Macovei, de situatia dosarelor mele. Incă de atunci (inaintea alegerilor prezidentiale din 2009, la care Băsescu se pregătea pentru un al doilea mandat) Barroso, Frattini, Rehn, Reding, Day, Macovei erau preocupati de eliminarea  adversarilor  politici din România.MCV-ul a fost doar un instrument de presiune (principii, valori, frectii) asupra centrelor de decizie (politice si judiciare) din România. Bătălia mea cu statul care nu devenise „paralel” si cu gasca de la Bruxelles a fost inegală (972 de martori ai DNA in „Trofeul calitătii”, schimbarea completelor, aducerea de procurori (Mariana Alexandru, Volintiru, etc)  sau de politisti judiciari  (Constantin Morari) special pentru dosarele mele, schimbarea regulilor privind prescriptia, utilizarea unor bancnote tipărite ulterior momentului in care fuseseră constituite corp delict, utlizarea „rationamentelor logico-juridice” si a probelor indirecte pentru condamnare, aducerea mea de 200 de ori la Curtea Supremă, folosirea cătuselor pentru umilire si demonizare. Vreti să continui?Toate acestea au fost posibile prin complicitatea criminală intre Traian Băsescu, echipa de procurori a lui Daniel Morar si conducerea celor două complete de executie de la ICCJ (Livia Stanciu si Ionut Matei), conducere numită de Traian Băsescu. A fost important desigur si suportul mediatic al unor „tismăneni” sau al unor zone din serviciile de informatii. Aceste abuzuri au putut avea loc insă si pentru că aceste procese, cu obiective politice, erau girate de gasca condusă de Barroso, prin mesaje directe (vezi scrisoarea din 10 oct. 2012, sau interzicerea gratierii individuale din lista lui Barroso, din 2012, care mă viza pe mine) si care nu aveau nicio legătură cu” lupta anti-coruptie”. Era vorba de o preluare a metodelor NKVD, a tehnicilor „vânătorii de vrăjitoare” impotriva „dusmanilor de clasă”.

Vă sugerez să cititi, mai jos, scrisoarea deschisă pe care i-am adresat-o, in urmă cu zece ani, lui Olli Rehn.

Intrebat de un jurnalist italian daca se simte inselat de catre Guvernul Romaniei, dupa ce Executivul roman a incetat aplicarea reformelor la trei luni dupa aderare, Olli Rehn a raspuns ca nu Comisia Europeana a luat decizia ca Romania si Bulgaria sa adere in 2007, ci statele membre, cu exceptia unui stat nordic, „foarte incapatanat”.

„Aceasta nu a fost o recomandare a Comisiei Europene, ci a statelor membre, materializata in 2004 si 2007. La inceputul mandatului meu, in toamna anului 2004, am fost foarte ingrijorat de evolutia din cele doua tari, din Bulgaria si in mod expres Romania”, a spus Olli Rehn.

„In acel context, Comisia nu a recomandat incheierea negocierilor in noiembrie-decembrie 2004 la cateva capitole-cheie, in special privind concurenta si ajutoarele de stat. Si asta nu numai pentru ca nu existau inca reglementari nici in privinta ajutoarelor de stat si nici a restructurarii sectorului otelului, ci mai ales fiindca un stat incapatanat nu si-a dat acordul pe negocierile cu Romania din cauza problemelor cu sistemul judecatoresc si cu lupta impotriva coruptiei.

Din cauza neintelegerilor dintre statele membre si Comisia Europeana plus tara nordica incapatanata, pe care nu vreau sa o mentionez aici, a fost creat un mecanism riguros, cu o clauza de salvgardare aplicata printr-o majoritate calificata”, a spus comisarul Rehn, facand referire la tara sa natala, Finlanda.

Scrisoare deschisa catre Olli Rehn

Domnule comisar Olli Rehn,

Am înţeles din relatările doamnei Monica Macovei – un fost procuror din timpul lui Ceauşescu – făcute presei occidentale şi celei din România, că, într-o conversaţie personală a dumneavoastră cu fostul ministru al justiţiei, în cadrul unei conferinţe referitoare la Balcani, v-aţi interesat de finalizarea dosarelor de mare corupţie din România, inclusiv de cel al unui „fost premier”.
Vă mulţumesc pentru această preocupare, dar, în condiţiile în care aveaţi o îngrijorare pe această temă, aţi fi putut să mă întrebaţi direct sau la adresa mea de e-mail: adrian.nastase@cdep.ro.
Ar trebui să vă aduceţi aminte că, în esenţă, doamna Monica Macovei, ca ministru al justiţiei, a modificat, imediat după alegerile din 2004, neconstituţional, legea răspunderii ministeriale, astfel încât adversarii politici ai preşedintelui Traian Băsescu să poată fi trimişi de către procurorii numiţi de Traian Băsescu, la propunerea Monicăi Macovei, direct în instanţă, pe diferite motive ridicole. Această modificare legislativă s-a făcut împotriva unei decizii a Curţii Constituţionale din 1999 – când Traian Băsescu era membru al guvernului! A fost nevoie de o nouă decizie a Curţii Constituţionale, în 2007, special dată, în aceeaşi speţă şi cu acelaşi conţinut, pentru ca şi Monica Macovei să o înţeleagă pe cea din 1999.
În momentul de faţă, niciunul din cele 25 de dosare politice, inventate de Traian Băsescu şi de oamenii lui din DNA-ul condus de Daniel Morar împotriva mea – nu a rezistat.
Vreau să vă întreb, totuşi, când a fost serioasă Comisia Europeană, în 2001-2004 când ne-a „presat” să acceptăm ca numirea şefilor parchetului să se facă la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii (şi în felul acesta s-au putut finaliza negocierile pentru JAI) sau în timpul mandatului dumneavoastră şi al domnului Frattini, după 2004, când s-a acceptat ca această prerogativă să revină factorului politic, respectiv Monica Macovei (ministru) Traian Băsescu (preşedinte)?
Şi aş vrea să vă mai întreb, dacă tot aveţi curiozităţi în legătură cu dosarele de „corupţie” din România, soarta dosarului „Flota” sau a casei din strada Mihăileanu, ale lui Traian Băsescu, nu vă interesează?
Declaraţia pe care aţi făcut-o în legătură cu integrarea României şi Bulgariei în UE mi se pare, de asemenea, ciudată.
Aţi devenit comisar pentru integrare în noua Comisie Europeană, la 22 noiembrie 2004. Câte lucruri aţi putut afla despre negocierile desfăşurate, ani de zile, pe cele 31 de capitole, până în momentul când, la 12 decembrie 2004, deci după 3 săptămâni, s-a luat, de fapt, decizia referitoare la acceptarea României în Uniunea Europeană?
E adevărat, ştiu că, în calitate de liberal finlandez, eraţi preocupat şi de soarta alegerilor parlamentare şi prezidenţiale din România care se desfăşurau în aceeaşi perioadă.
Aţi dezvăluit public faptul că „încăpăţânata” Finlandă s-a opus intrării României în UE. De ce? Au existat motive istorice, economice, lingvistice? Nu ne-am purtat frumos cu Uniunea Sovietică? Pentru că, altfel, am văzut că Nokia nu a avut dificultăţi să-şi relocalizeze una din fabrici din Germania în România ?! Nu cred că aţi făcut un serviciu ţării dumneavoastră şi nici relaţiilor bilaterale prin această confesiune.
Iar în ceea ce priveşte ajutoarele de stat pentru siderurgie, ştiţi – cu siguranţă – că „încăpăţânata” industrie siderurgică europeană nu avea nevoie de încă un competitor – SIDEX – în interiorul Uniunii.
Vă doresc un final de mandat cât mai uşor.

Adrian Năstase
Fost prim-ministru al României

 

 

62 de gânduri despre “Gasca Macovei de la Bruxelles. Astazi, Olli Rehn

 1. Dumneavoastră știți cel mai bine, care sunt interesele UE față de România. Numai că românii nu știu cât de importanți sutem noi pentru ei, ca să pună piciorul în prag. Când spun românii, mă refer la cei care conduc statul paralel, care este antiromânesc, corupt și vândut.
  Monicuța și șleahta ei se clatină. Dosarul Cosma se rejudecă. Sistemul se clatină. Vom afla și altele și va sosi și vremea reabilitării dumneavoastră, din punct de vedere juridic.

  Apreciat de 1 persoană

  • Cred că un pui de Stat Paralel se găseşte la clocit. Coldea, Kodruța, Portocală&co sunt nişte oameni. Sistemul îi va înlocui şi o perioadă va pluti senzația falsă de revenire la normal. NU AVEM scăpare.

   Apreciază

  • Cel mai bine ar fi sa vedem partea plina a paharului, adica revenirea la normal.
   „Sistemul” va exista intotdeauna insa trebuie sa fie animat din nou de patriotism, eliminarea tradatorilor si popularea acesteia cu cat mai multi profesionisti.

   Apreciază

 2. E …
  poa din cauza caracterului meu mostenit pe linie paterna (IO am drepate si cand gresesc!), poa a educatiei, a serviciului militar (pe un site .. cam in domeniu eu sunt mos Teaca Ntz. Doar sevoiciul ala obigatoriu prin lege) sau naiba stie ce alt motiv eu am unele retineri fata de ideea aia cu egalitatea celor 3 putori ustinuta de ala .. cum ii zicea? Mostescoi parca., Un corupt (era epoca venalitatii functiilor!) care a mostenit fonctia de la o ruda – fonctia find de presedinte al parlamentlui din Bordeaux.
  Adica ca cum sa va zic Secondat ala era un un soi Samson, dulău de curte, netot de Samurache ce se visa egal cu un Condé , Lusignan sau macar Rohan (« Roi ne puis, duc ne daigne, Rohan suis ») asa ca visa o tripartitiee ce ridica rangul sau venal ….

  Asa ca ma uit si ma scarpin dupa ceafa ce ajunse la noi coana Justicva sa isi inchipuie ca ar fi ea folosind tehnica
  Cine mi-a-mpuscat maimuta
  Uscase-i-ar manusita
  Of of of maimuta mea!

  Mme Kovesi , „putere independenta” refuza sa se prezinte in fata parlamentului de corupti „penali” , protesteaza in intreaga Oiropa ca parlamenatarii are imunitate cand vrea sa ii arestzeze „preventiv” ca ea are suspiciuni , trimite procurori la guvern sa caute nu stiu ce si refuza sa ia nota ca MAI vrea sa inceteze detasarea unor caralii la DNA. Ea e PUTERE! Independenta si are dreptul sa controzleze ea legislativul, adminsitrativul si nimeni pe ea!!!
  Si … si nu e unica cestie care depaseste visele lui Secondat de Monteschei (care stia ca daca depaseste .. Bastilia il manca!)
  Ca prin 2007=2008 am vazut judecatori care ziceau ca ei nu judeca dupa legea speciala ci dupa cea generala .. ca prin 2004 judecatorii datrara in judecata Statu ca ii dicrimina nedandu-le niste sporuro ca la meletarii cu misuni in Ahganistan si castigau sporirile .. sau prin 1996 judecatoiri9 care impotriva legii dispuneau restituiri in integrum

  Ce ma mira e ca cati pun botul …

  Totusi toate astea imi confirma adevarul ROI ului (Regulamentul de Ordine Interiroara) din vremea cand imi satisfaceam serviciul miitar : can d sunt de la 2 soldati in sus unul isi asuma comanda …
  Sieg Heil Luluzza!!!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Domne’ dacă l-ai fi arestat pe Băsescu pentru flotă cînd Rodica Stănescu ți-a solicitat „liber la dosar” ai făcut-o pe Galantul… Și bulgărul s-a tot rostogolit pînă astăzi iar România a devenit Stat Milițienesc cu mari accente GRU…. Acum că dumneata ai trăit pe Propria piele rigorile unui Proces eminamente politic alături de familie, o știm și vedem…. dar privește și freacă-te la ochi… Da, au murit copii în decembrie 89 iar astăzi România mustește de securiști, incomparabil mai mulți decît înainte, la fel de incomparabil mult mai proști… Ce decurge de aici… Te înfioară dragă Adrian, cum om mai ieși???

  Apreciat de 1 persoană

  • Dragă Alexandru, ai auzit cu urechile dumitale înregistrările de la ședința PSD în care chipurile Rodica Stănoiu îi cerea prim-ministrului liber la arestarea lui…? Sau ai citit niște texte publicate de periodicele anti-PSD și anti-Năstase în campania electorală din 2004?
   Întrebarea e retorică fiindcă „înregistrările” n-au ieșit niciodată, și știi de ce? pentru că nu există, ca să vezi! Toată lumea, inclusiv dumneata, dragă Alexandre, molfăia textele numite stenograme. Dacă vă numesc pe toți ăștia naivi, ușor de dus de nas, vă supărați? Și, dacă vă supărați, ce?

   Apreciază

 4. @ mircea popescu

  Orice demers sau actiune politica ( sau de orice alta natura ) la care participa individul Basascu Traian este compromisa din start si sortita esecului !
  Asa s-a intamplat si cu aceasta ” Mare Adunare ” care s-a fasait automat prin prezenta acestui fanfaron penibil .

  Daca nu intelegeti acest lucru inseamna ca faceti parte din cei 4-5% de retarzi din tara asta care inca mai pun botul la idioteniile acestui oligofren .

  Pe de alta parte , din informatiile mele , scopul real al deplasarii lui Basascu Traian in Moldova a fost sa-si reinnoiasca proviziile de vin de la Cricova . El si-a completat apoi vizita de la Cricova cu o scurta prezenta la ” Marea Adunare ” de la Chisinau si cu ceva plansete si betii sinistre .

  Cat il priveste pe baiatul ala de la usr cu nume de ungur ( Dan Barna ) , cred ca se afla acolo din cu totul alte motive . Nu cred ca-i prea interesat el de unirea Romaniei cu Moldova … ” Give me a break „

  Apreciat de 1 persoană

 5. Expresia ,,Nebunie colectiva” este o formula moderata, in raport cu isteria care pare a domina establishmentul occidental. Mi se pare evident, am si spus-o anterior, ca se doreste racirea relatiilor Vestului cu Vladimir Putin, pana la (cel putin) momentul boicotarii campionatului mondial de fotbal (organizat de Rusia). Inteleg disperarea occidentalilor, confruntati cu tot mai numeroase miscari de contestare in interior (vezi si ultimele demonstratii de mare amploare din SUA), dar sa folosesti o diversiune bazata pe un fals atat de grosolan si sa afirmi ca Rusia a atacat, fara sa anticipeze consecintele, un mare stat NATO cu arma chimica, mi se pare prea mult. Pur si simplu suntem considerati o masa de prosti. Personal, nu pot accepta sa fac parte din aceasta masa.
  Cred ca Marea Britanie, care nu stie cum sa acopere interventia sa in favoarea lui Trump si, totodata, sa franeze procesul de iesire din UE pentru a putea identifica masuri si conditii cat mai favorabile cu putinta, a jucat pe cartea gresita. Pur si simplu, atitudinea premierului britanic este o declaratie de razboi impotriva Rusiei.
  Ce va face Putin ? Este posibil ca de aceasta data sa nu se rezume doar la masuri in oglinda (proportionale). Mi se pare greu de conceput sa pastrezi relatii diplomatice la nivel inalt cu un stat (fie el si Marea Britanie) dupa o asemenea inscenare mizerabila tipica razboiului rece autentic (adica cel aflat la limita celui cald), un stat care te desconsidera si aplica din start prezumtia de vinovatie fata de un alt stat definit, in mod politicianist, ca inamic prin excelenta. Acesta nu este drept international, daca nu asculti si argumentele celui acuzat, in format bilateral, sau cel putin in cadru extins, formal existent la ONU. De fapt, la ce mai foloseste aceasta organizatie, daca nu tine cont de precedentul din Irak, care a compromis imaginea a doi importanti lideri, american si britanic ? Sau tocmai asta se doreste ? Sa fie uitat acel ,,incident” ?

  Apreciat de 3 persoane

  • Chiar şi aşa să fi fost, deşi apar pe surse tot felul de ştiri precum spionul ar fi fost tras pe linie moartă chiar de cei care au refuzat să-l mai plătească , o asemenea măsură este mult exagerată şi lipsită de dovezi indiscutabile ! Şi când văd că mai sunt idioţi care strigă de zot că Rusia atacă SUA şi UE , când ea nu numai că-i încercuită metodic pe timp de pace, dar suportă nişte hachiţe de politician tembel la nivel înalt ! 😉

   Apreciază

   • Şi încă ceva :
    Pentru ca mizeria să fie dusă la extrem, se pângăreşte şi spiritul sportiv cu boicotări a unui eveniment sportiv mondial privind cel mai îndrăgit sport din lume, prin anunţul, cu adevărat dement, de a nu lua parte la un eveniment pentru care nişte sportivi şi-au dat tot ce au mai bun pentru a ajunge acolo ( ca să nu mai vorbim de iubitorii fotbalului din ţările respective, dar şi din alte ţări, privaţi de a-şi vedea echipa într-o asemenea supremă întrecere internaţională ) !
    E prea mult şi vorba aia, nu ştiu cât îi mai rabdă ă Dumnezeu pe asemenea neoameni ! :mrgreen:

    Apreciat de 1 persoană

 6. Toate aceste abuzuri si mizerii facute in ultimii 12 ani de regimul Basescu au fost posibile si din cauza tradarilor , complicitatilor si non-combatului PSD si al liderilor sai ( Geoana si Ponta ) care in loc sa lupte cu abuzurile si abuznicii au vazut in acestea un moment prielnic sa se scape de incomozii din propriul partid !

  In decursul ultimilor 12 ani , PSD -ul a avut cel putin 2-3 situatii in care putea sa incline balanta in favoarea sa si sa termine cu acest sistem politinesc : la suspendarile lui Basescu , la victoria USL-ului si apoi a PSD-ului in alegeri , la numirea procurorilor , etc. La fiecare dintre aceste momente prielnice a aparut o TRADARE .

  Daca PSD-ul iesea la lupta ( si intern si extern ) si nu facea compromisuri , multe din aceste abuzuri nu mai aveau loc ! Nu treceau nici vestitele coduri penale , nici mica reforma in justitie , nici , nici , nici … Si nu-si mai permiteau nici domnii de la Bruxelles sa ne traga de urechi . Hai sa ne uitam la unguri si la Victor Orban ce lupte a dus cu domnii de la Bruxelles si din SUA . Si inca mai duce !
  La urma urmei , lupta politica este ca si arta razboiului sau ca pe maidan : tot timpul , cei mari ii agreseaza pe cei mai mici sau pe cei mai fricosi .

  Din nefericire , acest partid a incaput pe mana unor oameni total lipsiti de character , fricosi si incompetenti si a fost intesat de securisti si de interese obscure . La drept vorbind , PSD-ul nici nu ar merita , prin prestatia sa , sa conduca acesta tara ! Chiar si acum , la 2 ani de la castigarea alegerilor , ei inca nu fac nimic concret sa curme aceste abuzuri ale statului parallel in ciuda dezvaluirilor zilnice la care asistam .

  Norocul acestei tari sta in cateva persoane curajoase ( unele abuzate si ele ) sau care au intors armele si care si-au luat soarta in propriile maini si isi risca viata si libertatea ca sa lupte cu acest sistem securist . Ma refer la jurnalistii Antena 3 si la Dan Voiculescu , Ingrid Mocanu , Cristian Bodea , familia Cozma , Sebi Ghita , col. Dragomir , Victor Ciutacu , ziaristii de la LUJU.ro si doar vreo 3-4 psd-isti ( Plesoianu , Radulescu , Serban Nicolae si Nicolicea ) .
  Restul sunt spectatori si victime …

  P.S. Eu nici astazi nu pot sa inteleg cum George Maior mai presteaza ca ambasador in SUA dupa toate dezvaluirile din ultima vreme . Cu atat mai mult cu cat este subordonat intr-un minister al guvernului PSD !!!

  Apreciază

 7. Domnule prim-ministru al Romaniei inteleg ca a fost un complot impotriva dvs. si ca au gasit un ajutor in persoana lui Basescu. Poate totusi puteti explica motivul pentru care in perioada dvs. Traian Basescu nu a fost judecat si condamnat. Acum sa va plangeti de cat de rai (Basescu & Co.) au fost cu dvs. nu prea are sens … si nici rost. „Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti” si „Facerea de bine … mama” sunt doua proverbe care se aplica in cazul acesta foarte bine.

  PS. Gura lumii vorbeste de niste anexe semnate la aderarea Romaniei la UE in care se stipuleaza foarte clar unde si cum trebuie sa ajunga Romania post-aderare. Efectele acestor anexe se vad la tot pasul in Romania. Interesant subiectul nu gasiti?

  Apreciat de 1 persoană

  • Motivul pentru care Băsescu nu a fost judecat și condamnat e acela că nimeni nu le spunea procurorilor și judecătorilor ce să facă. Și dumneavoastră ați crezut în „stenogramele” în care Rodica Stănoiu cerea, chipurile, liber la arestare? Ați crezut fără să auziți înregistrările? Ați cerut înregistrările? Oricine vă pune în față niște texte tipărite vă poate convinge? Bravo lui! Dumneavoastră nu bravo.
   Let me guess! Înregistrările de la ședința în care Codruța le cerea subalternilor să iasă cu dosare „grele”, ale demnitarilor, fiindcă altfel își vor pierde publicul spectator aplaudac, sunt contrafăcute. Dacă ați fi citit niște „stenograme” le-ați fi crezut, nu-i așa?

   Apreciază

 8. Stim. Iar mie imi e risine de dvoastra ca am stat ca niste oi si am tacut. Este frustrant sa stii ca esti o marioneta intr-o tara condisa de unii care ne-ar vinde pe nimic. Este frustrant sa vad in jur oameni care va injura pt ca spuneti adevarul. Noi insine cei care deschidem gura suntem injurati de cunoscuti. Cum deschidem gura cum suntem huliti. Votantii PSD TAC. EI IES LA VOT. Si asteapta sa se intample ceva. Sa nu credeti sa nu existam. Dar suntem tacuti si lovim nu cu vorba ci cu votul.

  Speram sa se faca ceva cu votul nostru….intr-o zi.

  Apreciază

 9. O DRAMĂ LA VÂNĂTOARE DE CORUPȚI

  De astăzi după-amiază plâng de se zguduie cămașa pe mine… chiar nu-mi vine să cred…Cum? Cum? „Înaltul Curte” Iulian Dragomir nu mai e „iubi” și „pisi” cu juna DNA? Că m-am cutremurat și-am reflectat la nestatornicia omului și la fragilitatea iubirii, mai ceva ca atunci când am citit ÎN JURUL UNUI DIVORȚ, de Topârceanu… Iată:

  „Ea-l lua cu bine, nu-l scotea din «dragă»,
  Socotind că astfel va putea s-o dreagă,
  Dar la urma urmei, ca să-l deie gata,
  A-nceput să facă, ea, pe supărata.
  Că odinioară l-a iubit un pic,
  Dar nu-l cunoscuse chiar aşa mojic…
  Şi-ntorcând o clipă capul îndărăt,
  I-a strigat din uşă: — «Te-ai prostit di tăt !»…”

  Cică să se rejudece dosarul luʹ partea masculină a familiei Cosma , unde Vlad Cosma- un băiat de viitor, un talent al scenei…- juca în toate rolurile : inculpat, martor cunoscut, martor acoperit, al doilea martor acoperit, băiat care duce tava, femeie de serviciu, mașinist și sufleor! De toate a fost Vlad Cosma! Da’ și disc jockey și animator de geniu! Dar cu toate că era perfect conștientă de toate aceste calități, juna DNA voia să-l bage pe Vlad Cosma la „mititica”! Și, după opinia mea , dacă s-ar fi întâmplat ședința de astăzi mai acum un an-doi, Vlad Cosma mai primea ceva în plus pe lângă sentința de la fond, nu mult – dar orișicât, să simtă obraznicul că nu te joci așa cu „Onoratul Instanță”… care este „semeț și dur ca un fachir pe ace”!

  Când colo, a fost ca și cum „Înaltul Curte ” Iulian Dragomir nici n-a cunoscut-o intim pe duduia DNA… adică așa o repudiere în public nici c-am mai văzut.

  “Cu majoritate: Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție și de inculpații Alexandrescu Daniel Adrian, Alexe Răzvan, Cosma Vlad Alexandru și Cosma Mircea împotriva sentinței penale nr.978 din data de 01 noiembrie 2016 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală, în dosarul nr.1547/1/2014. Desființează sentința penală apelată și trimite cauza spre rejudecare la Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție”.

  Vâzând eu atâta lume rea și pornită pe înregistrări dușmănoase, am zis că să fac ceva să-i mai alin supărarea luʹ duduia DNA, care plângea înfundat într-un colț al sălii de judecată, aproape nebăgată în seamă . Și am compus un cântecel ( bine, am plagiat un pic, da’ numai 4% și nu se pune) :

  „DNA din lumea-ntreagă / Eu vă dau un singur sfat / Goliți-l de microfoane / Pe ăl de-și zice Cosma Vlad! ”

  Apreciat de 2 persoane

 10. Chiar si televiziunile SRI si DNA admit ca cel mult 30% din populatia Basarabiei doreste unirea cu Romania. Rezulta ca moldovenii de peste Prut, mai ancorati in traditie si istorie decat conationalii lor din Romania, sunt mai reticenti la manipularile lui Traian Basescu.
  In acest context, ma intreb ce rol are apatridul nostru de (aproape) fiecare zi Mircea Popescu in aceasta diversiune basisto-userista (cu sprijinul Realitatii TV) de la Chisinau ? Daca ar fi emigrat in Italia, sau Spania, i-as acorda, sa spunem, scuza naivitatii.
  Dar el vine din State. Ma indoiesc ca cineva, oricine ar fi, poate sa ramana el insusi, dupa un stagiu de ,,fezandare” in contact cu serviciile secrete americane. Servicii care controleaza SRI si o parte din Justitia romaneasca, inca de la inceputurile perioadei de prezidentiat al lui Traian Basescu, dupa parerea mea (din acest moment), cel mai mare manipulator si tradator al romanismului care a existat in ultimii 100 de ani.
  Mi se pare plauzibil sa cred ca Mircea Popescu s-a intalnit, in diverse ocazii, cu fostul presedinte.
  De ce ar fi mai improbabila aceasta supozitie decat afirmatia ca rusii ar fi atacat cu arma chimica Marea Britanie ?
  ps1
  Austria ramane neutra in aceasta ,,nebunie generala”. Felicitari, Austria.
  ps2
  Poate isi va aminti vreo televiziune ca acum 100 de ani si Bucovina a apartinut Romaniei Mari, mai mult, ca evenimentul cel mai important a fost legat de integrarea Transilvaniei in componenta geografica si statala a Romaniei. Pare ca nu ne prea intereseaza, iar maghiarii sunt foarte atenti la ce se intampla (sau nu) in media romaneasca.
  Deci, de ce se marseaza pe Basarabia, desi sansele reunirii sunt minime ? Sa fie geopoliticul de vina ? Eu cred ca da si daca este asa, cred ca oameni politici din Romania fac, iarasi, in numele Romaniei, jocuri periculoase de politica externa, desi au esuat de fiecare data.

  Apreciat de 1 persoană

  • @ZeV: ” In acest context, ma intreb ce rol are apatridul nostru de (aproape) fiecare zi Mircea Popescu”

   Atenție la ce spui, măi Alioșa. Eu nu mă încadrez în clasa ta. Ești cu sufletul rus, dar trăiești printre români pe care-i scuipi în față.

   Apreciază

 11. Am ajuns să trăiesc și ziua de astăzi!. 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România și să constat că avem un Președinte care nu e președintele tuturor românilor. Acum vreo două săptămâni critica Guvernul că nu are un program clar pentru sărbătoarea Centenarului Unirii, iar astăzi nu este prezent în Parlamentul României, el trimițând doar un mesaj! Domnule Președinte, să vă fie rușine și nu regret că nu v-am votat!
  Mi-a plăcut discursul lui Dragnea. Dacă l-a făcut dânsul, îl felicit, dacă l-a făcut altcineva, bravo lui!

  Apreciat de 2 persoane

  • Oricum, nu vedeți, foarte mulți ies în față şi declară că nu doresc nicio reunire. Ochii care nu se văd se uită, cei care dorim – vom muri şi gata! Sper doar să nu ajungă să se căsătorească verii drepți între ei pentru că părinții nu au vrut să ştie unii de alții… în rest, v-am zis: oricum nu avem scăpare. Impreună, separat, care-i diferența?

   P. S. Dacă la uşa mea ar veni un cumnat cu cinci copii, să zicem că-i taman acela cu care m-am certat după nuntă, după ce banca i-a luat casa, aş face loc pe jos pentru saltele. Dar asta-s eu…

   Apreciat de 1 persoană

 12. Adrian B.

  Liderii USL au facut tot ce a depins de ei in prima parte a anului 2012, ba chiar Liviu Dragnea a impus activului de partid sa actioneze de la om la om chiar si in ziua votului, situandu-se (dupa parerea mea) la limita legii. Stiu bine asta din organizatia PSD Iasi.
  Vorba doamnei Amalia…..dupa ce boborul a stat la plaja la Costinesti, s-a trezit (din betie) sa se aseze, seara la cozile de la sectiile de votare. Prea tarziu.
  Cred ca a contat, stimate coleg, (si) atitudinea nepermis de dispretuitoare a domnului Crin Antonescu, devenit interimar la Cotroceni. A fost evident ca acest om are capul prea mic pentru o palarie asa de mare, jignindu-i impardonabil pe sefii cancelariilor occidentale partenere.
  Daca d-ta uiti, eu nu uit Darie….
  In rest, lui Victor Ponta i-a ramas sarcina de a repara ce se mai putea repara, dupa alegerile castigate de USL. Ce au facut Ponta si Antonescu (cel care a tradat USL, PNL si familia liberala europeana – SUB PRESIUNE EXTERNA) inca se poate re-vedea in baza de date a Net-ului.
  Cine nu vrea sa ramana obiectiv, nu trebuie decat sa asculte minciunile jurnalistilor…..eu nu ma numar printre acesti ,,tele – ascultatori fideli”, chiar daca voi ramane singur, cu mintea mea, asa cum PSD si PNL l-au lasat solitar pe Victor Ponta sa-si asume tot ce au gresit, atat el cat si ceilalti.
  Apropo, principalul scop al sectiei penale de la Ploiesti a fost permanent sa-l agate pe Victor Ponta, umilindu-i fratele, mama si sotia. Asta nu-ti spune nimic ? Uitam asa de repede, Adrian B. ? E dreptul tau sa uiti, dar nu cred ca ai dreptul sa mistifici istoria. Mai suntem pe aici si oameni care fac permanent efortul de a ramane lucizi si nu se lasa acaparati de furie oarba generatoare de clisee mentale care intotdeauna denatureaza realitatea si…fac foarte mult rau Stangii din Romania.

  Apreciat de 1 persoană

 13. Ati vazut stirea asta :
  https://www.realitatea.net/scenariul-unei-batalii-intre-sua-si-rusia-dupa-unirea-moldovei-cu-romania_2141515.html
  sau
  http://adevarul.ro/international/statele-unite/scenariul-batalii-sua-rusia-unirea-moldovei-romania-studiat-intr-un-manual-benzi-desenate-academia-militara-west-point-1_5ab7c1dfdf52022f75016baa/index.html

  ori
  http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/actualitate/scenariul-unei-batalii-intre-sua-si-rusia-dupa-unirea-moldovei-cu-romania–217423065.html ?

  Citez esentialul :

  Institutul de Cibernetică al Armatei (ACI) al Academiei Militare West Point a publicat un manual de benzi desenate având ca scenariu înfrângerea trupelor NATO într-un conflict cu Rusia.

  Acest manual, intitulat „Ruina Tăcută”, îşi propune să încurajeze armata americană să se gândească la viitoarele războaie şi la cea mai bună pregătire pentru astfel de conflicte.

  Conform scenariului acestei cărţi de benzi desenate, în 2027 Moldova şi România decid să se unească şi, prin urmare, să încalce „linia roşie” a Moscovei. Tensiunile degenerează, Rusia şi NATO desfăşoară exerciţii de-a lungul ambelor frontiere. La un moment dat, unele unităţi se abat de la planul de acţiune, roboţii militari se angajează în luptă. Este declanşat un conflict la scară mare.

  Lupta este rapidă pentru că Rusia dispune de mijloace pentru un război tehnologic. Moscova declanşează un cyberatac care dezactivează dronele NATO, atacă tancurile Alianţei Nord-Atlantice. Apoi, trupele ruseşti capturează un consulat american dintr-unul din oraşele ocupate.

  Daca nu ati inteles mesajul transmis de partenerul strategic este „NU CONTATI PE MINE!” si „Nu hotarat reUnirii!!!”

  Apreciat de 1 persoană

 14. Intrebare : a fost asasinat fiul lui Ioan Muresan ? (Fiul fostului ministru taranist al Agriculturii Ioan Avram Muresan, Dan Muresan, care a murit in 2012 in camera sa de hotel din Kenya era angajat al Cambridge Analytica și lucra la campania președintelui kenian Uhuru Kenyatta,)

  Raspns. Sigur ca da. OTRAVIT.
  In zona aia (Africa ecuaitoriala si sud ecuatoriala) se zice „a decedat dupa o scurta maladie„.. E o „boala locala” care atinge pe aia care devin suparatori ….

  Apreciază

 15. Diplomatia lui Nicolae Titulescu, aşa cum reiese din cartea sa «Romania’s Foreign Policy : 1937»

  Titulescu a fost un vizionar care nu a avut puterea să schimbe cursul istoriei. Gândirea sa diplomatică urmărea să garanteze frontierele României, aşa încât – pentru a promova stabilitate – a mers concomitent pe două direcţii parale : la nivel mondial, impunând de la tribuna Ligii Naţiunilor folosirea dreptului – nu a agresiunii – în relaţiile internaţionale, şi la nivel european printr-o reţea de alianţe atât cu puterile occidentale, în special Franţa, dar şi cu vecinii, alianţe menite să realizeze un echilibru de forţe împotriva tendinţelor revizioniste.

  Eşafodajul său politico-diplomatic s-a prăbuşit împreună cu întreaga lume interbelică odată cu declanşarea celui de-al Doilea Război Mondial. Totuşi, concepţia lui N. Titulescu referitoare la securitatea Europei se regăseşte parţial în actuala Uniune Europeană, o asociere interstatală ce garantează pacea pe baza comunităţii valorilor spirituale şi culturale.

  Nu acelaşi lucru se întâmplă însă şi în est. Titulescu, cu mijloacele limitate de care dispunea şi într-o atmosferă de rusofobie aproape identică cu cea din zilele noastre, a iniţiat o apropiere faţă de Rusia sovietică cu scopul de a obţine din partea URSS acceptarea unirii Basarabiei cu România. Din nefericire, înţelegerea a devenit caducă când – exasperat de tergiversările puterilor occidentale, incapabile să concludă un pact oriental ce ar fi stabilizat definitiv problema frontierei estice a Germaniei (o ameninţare la adresa URSS) – Stalin l-a înlocuit pe Litvinov cu Molotov şi a încheiat propria sa alianţă militară cu Germania ( pactul Ribbentrop-Molotov).

  Reflectând la linia deschisă de Titulescu, tot problema Basarabiei ar trebui să dicteze strategia răsăriteană a României. Evenimentul epocal de acum 100 de ani, 27 martie 1918, nu constituie doar un moment de afirmare al identităţii naţionale româneşti, ori un prilej aniversar, ci şi o lecţie de istorie : în faţa presiunilor interne şi externe, moldovenii de peste Prut au cerut atunci ajutor de la fraţii lor români, şi România – deşi într-o situaţie extrem de critică – nu a stat la îndoială în luarea deciziei corecte. Rolul României a rămas acelaşi, de a sprijini necondiţionat Moldova, indiferent care sunt opţiunile moldovenilor, pentru a nu adânci şi mai mult diviziunile din cadrul unui stat ce vorbeşte în prezent pe două voci, una a guvernului, alta a preşedintelui. Din păcate, Moldova se află pe falia de confruntare politică a unui nou război rece exprimat până acum prin tatonări, mai mult sau mai puţin dure, în vederea stabilirii unui nou echilibru de forţe într-o lume pe cale de a redeveni multi-polară. Din acest motiv, România are obligaţia să se implice în normalizarea relaţiilor dintre Moldova, Transnistria şi Federaţia Rusă.

  Apartenenţa României la NATO şi la UE nu ar trebui să constituie un impediment în calea unei deschideri faţă de Rusia, legată în primul rând de negocierea statutului Republicii Moldova, dar şi de interese naţional-economice. Iar asemenea tratative s-ar putea realiza în condiţii mult mai favorabile decât cele de pe vremea lui Titulescu, atât datorită conflictului ruso-ukrainean cât şi datorită faptului că România şi Federaţia Rusă nu au graniţă comună, deci nu există nici un litigiu teritorial între noi.

  Construcţia imaginată de Titulescu îşi păstrează întreaga ei actualitate şi astăzi, în condiţiile restructurării echilibrului geo-politic mondial. Politica externă se construieşte pornind nu de la abordări emoţionale ori de la dorinţe, ci – în funcţie de ce vrem să obţinem – pornind de la realităţi. Acesta este sensul profund al operei lui diplomatice, o gândire care şi-a avut originea în însăşi apropierea geografică şi de civilizaţie între popoarele din acest areal.

  Apreciază

 16. Postarea dumneavoastră, domnule Adrian Năstase m-a dus cu gândul la o postare mai veche de pa alt blog. Nu doresc să acced în rândul celor ce obișnuiesc să posteze texte lungi pe blogul dumneavoastră, dar cred că uneori se poate accepta. Mulțumesc!
  Voi posta un text din 2010 și câteva considerente pentru actualizare.

  Quid prodest ? Cui prodest ?
  29 Septembrie 2010
  Se zvoneste ca-n Franta s-au aprins iar intelectualii de stanga. Jacques Julliard, Luc Ferry, François Holland, Jean-François Kahn, şi alţii, care mai de care mai pornit pe capitalismul contemporan, au pus de o brosura, editata de cotidianul LIBERATION!
  Quid prodest?
  Pai ei spun ca, scapat de existenta blocului comunist, capitalismul a revenit la practicile anterioare crizei izbucnite in 1929 si ca nu trebuie sa ne resemnam!
  Sa nu se creada cumva ca sunt motive de a se regreta caderea comunismului, precizeaza analistii pomeniti ( atat le-ar fi trebuit sa nu faca precizarea asta!), “dar nici nu putem ignora faptul că astăzi, în absenţa oricărui adversar, capitalismul redevine sălbatic, fără ruşine, fără scrupule, rupt de orice imperativ moral sau afectiv, concentrat exclusiv pe profitul imediat”. Iotete, ce chestie, cam asa se scria pe vremuri in Scanteia! Adica se laudau comunistii ca au determinat capitalismul sa-si confectioneze o fata umana.
  De retinut este ce viziune au francezii, si se pare ca nu numai social-democratia franceza: “comunismul a căzut de fapt pentru că est-eu¬ro¬pe¬nii au fost fascinaţi de acest tip de capitalism pro¬mi¬ţând un viitor mai bun într-o societate de consum în care fiecăruia i se oferea o şansă, iar ideea de progres uman şi de protecţie socială făcea parte din codul genetic al economiei de piaţă si al liberalismului”
  Mai mult chiar: “Capitalismul globalizat a devenit deci, din nou, vorace, imposibil de controlat şi toxic atât pentru planetă, cât şi pentru om. El se adaptează oricărui teren şi intră în contradicţie chiar şi cu democraţia. Între capitalism şi democraţie nu există o legătură orga-nică, de natură, în ciuda faptului că democraţiile s-au născut şi au evoluat în ţări capitaliste, acest lucru se ştia deja.”
  Dupa ce precizeaza: “Capitalismul s-a înţeles cu nazismul, se în¬ţelege acum cu lipsa de libertate din China şi atunci când îi convine se înţelege si cu integrismul religios”, Jacques Julliard critica dur capitalismul contemporan, considerat excesiv de “financiarizat”, care, prin monstrul numit economia virtuala, s-a metamorfozat intr-un imens cazinou unde este vehiculată o masă monetară de 400 de ori mai mare decat cea injectata in economia reala, legata de productie.
  Pe fond nu sunt elemente noi in diagnostic, constatarile nu difera de ce-au spus si altii, inclusiv la noi, elementul de noutate este aparitia unei unei directii de actiune in contra hiperliberalismului!
  Tinta este sistemul bancar, ce nu trebuia ajutat de stat, ci nationalizat, daca nu in totalitate, macar partial!
  Sigur ca aceasta varianta este numai una gen aratatul pisicii, varianta viabila este: obligarea bancilor sa-si precizeze statutul, adica sa stie clientul dacă are de-a face cu o bancă speculativă sau cu o bancă din zona economiei reale.
  Cui Prodest?
  Pai ne-ar cam folosii la multi, dar cine sa se bata pentru chestia asta? Daca observam, strict in Romania, ce se intampla cu aplicarea unor reglementari comunitare privind sistemul bancar – ne creste procentul de eurosceptici!
  Asa cum m-am mai exprimat, organismele concepute cu larga participare internationala au un singur scop – adormirea reflexelor protestatarilor, deci nici G20 si nici macar G8 sau G7, nu vor lua vreodata in discutie propuneri pentru solutionarea marilor probleme ale contemporanitatii.
  Singura sansa ar fi ca atat Starkozy cat si Merkel sa piarda alegerile si sa vina stanga la putere in Franta si Germania. Pacat ca nu mai este posibila revenirea lui Blair, singurul ce a manifestat oarece bunavointa fata de esticii pe spinarea carora UE, in primul rand Germania, face terapia anticriza!
  P.S. 1
  Cum ar fi fost sa coexiste capitalismul cu fata umana si comunismul cu fata umana?!
  Se pare ca cineva a seszizat, la timp, pericolul si a actionat in cosecință!
  P.S. 2
  Sondajul cu procentul de 60% al celor ce regreta comunismul, vis-a-vis de pertinenta analiza a reprezentantilor stangii, de pretutindeni, adica si de la noi, ma duce cu gandul ca finalul unei mai vechi glume: “si eu sunt curva, dar nu ma exprim asa frumos!”
  0/0

  Apreciat de 2 persoane

 17. Continuare.
  Ce a urmat?
  Pentru francezi, unde socialiștii și-au anunțat din timp, candidatul la prezidențiale, a urmat înscenarea pentru decredibilizarea lui Dominique Gaston André Strauss-Kahn, la data respectivă aflat la conducerea FMI. Este de mirare că cel ce a câștigat președințialele, François Holland, UNUL DINTRE AUTORII broșurii amintite, a devent un fel de mascotă ce-o însoțea pe Merkel? Încă este!
  Pentru români, unde, ca la toate alegerile de după 2000 a câștigat stânga ( a nu se uita că PD a intrat în Parlament, în 2004, păcălind electoratul!), s-a aplicat o tehnică simlară. Se știa care-I leaderul opoziției și s-a acționat în cunoștințăde cauză. Adică (1) s-au plătit, din banii ICR, stipendii unor ziariști din Germania și Marea Britanie și (2) s-a modificat regulamentul de constituire a comisiei ce activa pe lângă Ministerul Învățământului și care avea atribuția de a valida lucrările de doctorat, în caz de contestare – adică n-a mai fost treaba rectorilor ci Ministrul și-a atribuit chiar lui importanta sarcină de a numi membrii respectivei comisii. Terfelit în toate felurile Ponta a reușit să facă foarte mult pentru țară, dar n-a rezistat, căci a fost părăsit întăi de cel ce-l ajutase inițial să ajungă în fruntea PSD, Dragnea, și apoi chiar de cel ce fusese convins să schimbe tabăra în 2012, Oprea.
  Când Ponta s-a lămurit că Dragnea, prin omul său de bază, Zgonea, n-a făcut nimic pentru schimbarea legislației și s-a retras de la conducerea PSD, A FĂCUT O IMENSĂ GREȘEALĂ. Asta a condus la pierderea sprijinului lui Oprea, care atent la toate jocurile, s-a prins că gruparea Maior, Ghiță, Ponta a mers prea pe muche de cuțit și nu va câștiga jocul. ( Jocul despre care am aflat de la Elan Schwartzenberg că a fost inițiat în 2011). Este de mirare că azi Ponta este hulit atât de opoziție cât și de putere? Este încă!

  Apreciază

 18. Eu de cind am auzit stirea asta cu gazul toxic in UK am spus: „Facatura!”. Nu se leaga aboslut nimic, iar englezii nu au prezentat NICI o dovada, nimic concludent care sa duca spre Putin. Doar vorbe. Ba mai mult, tot raspunsul „aliatilor” mi se pare asa, dntr-o alta carte, o poveste cu balaurul care il sperie pe Fat Frumos, in cautarea Ilenei Cosinzene. Hai ca n-om purta toti ochelari de cal…

  Hai sa va spun o poveste, courtesy of un ungurash foarte deshtept. Putea fi evreu dar e ungurash. Sa clarific: nu e Soros. Pornim de la premisa ca in lumea asta doua lucruri conteaza:

  1. Cine ia banii si cine da banii
  2. Cine ordona si cine executa

  Dom’ne, cine are interesul sa sparie Marea Britanie, si sa o umileasca? De cind cu Brexitul, doar UE e interesata in caderea UK si umilirea ei. Pai cine are bani multi ruseshti bagati in UK? Multi oligarhi rusi. Cum ii sperii pe astia sa mute banii din UK in UE? Ghici ghicitoare…nu e a mea!

  Apreciat de 2 persoane

 19. Ei, bravo Dragnea, vrei sa te uneshti cu Basarabia, doar ca din declaratiile reprezentantilor de la Chisinau, nu rezulta ca si ei vor asta. Ba mai mult, ne spun ca ei vor o Romanie puternica, semn ca nu e Romania puternica azi, deci, „dosvidania” unire, proschai, de la Parlamentul Moldovenesc.

  Don Base dela Secu a mers si el la Marea Adunare.Foarte bine, eu nu sunt rautacios ca altii sa afirm ca il intereseaza butilcile de vin moldovenesc din care a degustat din plin pe vremea cind era Don Semaca al Romaniei. Are si el o chemare, eu sper nu bahica. Dar a gingurit exact ca si toti cei care afirma ca „Romania e pregatita!”, noi trebuie sa vrem, nu Putin!. Ca si Dragnea de altfel, brava, patriot pur singe, marca „PDL”, populist mama mama. Era unu Simion parca, zicea ca oricine spune ceva pe linga unire, sau se intreaba intrebari, e agentu lu Putin. Brava, cu asa intelighentzie ajungem departe in trecutul fascist!

  Domne, Germania nu se putea unifica fara acordul Rusiei. Daca nu exista contextul bun,istoric, fara acordul lui Gorby nu se facea unirea Germaniei! Germani nu se temea de Rusia, dar Rusia era atunci jos, foarte jos, si era gata la multe compromisuri. Nu si azi…

  Asa ca, daraghie gospoda, poate gindim un pic mai putin totalitarist ca cine nu e cu noi e impotriva noastra. Acest Simion e exemplul clar de fascism in gindire. Nu il cunosc, dar ii recunosc stilul totalitar. Romania nu are nevoie de asemenea „ganditori” decit daca vrea sa se sinucida.

  Romania are nevoie insa de acordul Rusiei in ce priveste Transnstria, si daca se ignora treaba asta atunci nu ne ramine decit sa ne punem o punga pe cap si sa bem vin pina vine racheta lui Putin, asa in vizita la Deveselu.

  Auzi bre, agentu’ lu Putin, Maica Precista, citi idioti conduc soarta Romaniei!

  Apreciază

  • Constat că pe mulți a început să-i doară foarte tare bila, adică vezica, nu capul, că ăla-i un organ de lux, văzând că Parlamentul românilor în totalitate absolută, că ăla al ungurilor s-a abținut, tot în totalitate absolută de la votarea Declarației Parlamentului, care recunoaște dreptul la unire și disponibilitatea României s-o înfăptuiască împreună cu partea basarabeană.
   Și de atâta durere de bilă, este normal să verse venin.

   Că unii care, prin îndepărtate meleaguri canadiene, urmăresc cu nesaț posturile rusești, de la știri, comentarii și până la muzică, datorită acestor mijloace ”obiective” de informare despre ce se petrece prin spațiul românesc al Basarabiei, nu au de unde să știe cine este George Simion, poate-i scuzabil.

   Dar nu le-ar strica să mai urmărească și informații românești, ca să afle că este vorba de liderul necontestat și extrem de eficient în organizarea mișcării unioniste, de la caravane de lămurire prin sute de sate de dincolo de Prut și până la Marea Adunare de la Chișinău.
   Dar dacă totuși emit verdicte de ”fascism” despre un luptător pentru unitate, atunci este clar că auzim exact vorbele aripii pro-rusești din Basarabia care îi declară pe români ”fasciști”

   Dacă George Simion este FASCIST, pentrucă a declarat că prin gura celor care se opun sau găsesc pretexte să se opună revenirii la România, vorbește Putin, atunci toți unioniștii, tot Parlamentul, sunt fasciști. Inclusiv Patriarhul și toți șefii cultelor, Casa Regală și toate partidele parlamentare, desigur, mai puțin ungurii din Parlament și Președintele României care n-a participat deoarece ”a fost anunțat prea târziu, adică doar cu o săptămână înainte de Adunarea de la Parlament”, .

   Și culmea, retorica furioasă a pro-rușilor de dincolo de Prut, iubitori ai mărețului și patriotului Putin, revine în forță, făcându-se aluzie prin ”copy & paste” la ”trecutul fascist”, desigur al cotropitorilor români ai Basarabiei..

   Dacă cei care nu simt și nu înțeleg ce se petrece în sufletele românilor, mai bine s-ar abține să colporteze propaganda rusă, urmând exemplul celor cu care rezonează, dar care au mai mult simț politic, ungurii din Parlament.

   Apreciază

   • Nu, e adevarat, nu e fascist, nici fascism, ci maniheism: modul de a prezenta lucrurile in alb si negru, cine nu spune ca noi, e impotriva noastra, tipic de altfel societatilor totalitare, inclusiv al fascistilor. Si aici nu e vorba despre ideea de unire ci de modul in care este propus sa se faca acest lucru: fara un plan, in mod POPULIST!

    Imi pare rau, poate sunteti prieten cu acest domn, poate si cu dl. Basescu care se pronunta cam in acelasi mod, fara insa sa raspunda la intrebari simple, tot despre unire.

    Vad ca ma atacati si dvs din pacate ca urmaresc posturi ruseshti „cu nesat”. Ce prostie! Nu cu nesat urmaresc, ci cu real interes sa stie care este posibila reactie a rusilor la ce se intimpla in jurul Romaniei si in lume.

    Nu ma tem de confruntare! Cind e de laudat, laud, cind cred ca trebuie criticat, critic!

    Apreciază

   • @trexsr:”Si aici nu e vorba despre ideea de unire ci de modul in care este propus sa se faca acest lucru: fara un plan, in mod POPULIST!”

    Zău? Ce știți despre acțiunile lui Geoge Simion de care spuneți că nici n-ați auzit? Când cunoști un subiect atunci devii credibil. Dar omul fricos stă pe margine și critică. Orice și pe oricine.
    Și găsește mii de pretexte ca să stea ascuns și să adopte filozofia cățelului care hămăie din spatele gardului, cu coada între picioare considerându-se apărătorul aprig și înțelept al adevărurilor unice ale celui care l-a îndoctrinat.

    Apreciază

   • Domnule Popescu:

    1. Cine, cind si cum se va rezolva problema Transnistriei? Aveti un plan? Aveti sprijin de la Guvern, de la Presedentie? Si cine va sta la masa de negocieri? S-a gindit vreun unionist din grupul dvs.? Sau subiectul nu intereseaza?
    2. Cum se va rezolva problema trupelor rusesti „de pace” de acolo?
    3. Dar problema Gagauziei cine o rezolva, pentru ca e regiune autonoma si anti-romaneasca?

    Cu umile scuze ca imi bag si eu nasul unde dvs. spuneti ca nu imi fierbe oala. Asa a zis si Basescu cind era Presedinte: ca lasa, ca tara e pe maini bune, sa nu ne facem griji. Are el grija d toate…

    Apreciază

   • Don Popescu, si inca ceva, ca m-ati scos din pepeni. Eu nu sunt un personaj duplicitar. Cind spun ca apreciez, apreciez, am spus brava don Popescu. Nu ma enervati ca as fi in Canada, si ca mi s-a diluat romanismul! Mai gresesc si eu in judecatile mele, ce sa-i faci, nu toata lumea poate sa ajunga la inaltul nivel intelectual al lui Basescu. Dar nu e OK sa mergeti inainte doar cu patriotismul, fara un plan sau planuri concrete. Au si rusii milioane mai multe de patrioti, gata sa-si apere ortacii lor din Transnistria. Si ati vazut ca nu ezita sa o faca unde-s rusi. Evident nu vreau conflict militar cu nimeni, nu vreau razboi si nu vreau sa moara oameni nevinovati, nici romani, nici rusi, nici americani, nici ucraenieni.

    Apreciază

 20. Vazut un film pe TVR2 despre Cantemir, superb interpretat de Repan cind era tinar. A mai jucat Iurie Darie, Ilarion Ciobanu, trupa de aur. Bun film, am mai invatat cite ceva, spre deosebire de Wonder Women, din care am invatat ca a venit vremea ca barbatii sa se auto-castreze,fiind vinovati din start. Nu Eva a ascultat sarpele, ci Ada!

  Bun, am divagat, deci filmul este cum anume Cantemir a ajuns pe tronul Moldovei cu sprijinul Marelui Vizir la Imperiului Otoman, care isi dorea mai multa pace in zona.

  Acest Olli Rehn a fost tot un fel de Mare Vizir, dar al UE. A pus el la cale cum sa puna in Romania un regim prietenos pentru PPE si a gasit sluga perfecta: Don Base dela Secu. Cu astia si-a facut treaba in Romania, decizind cine are dosar bun si cine trebuie sa mearga la beci. Romanii nu o sa uite ca Finlanda s-a opus aderarii Romaniei la UE. Eu unul nu am sa uit. Mama lor de aroganti bastarzi, padon my French! Olli Rehn poate e reincarnarea Marelui Vizir, sau o copie in zilele noastre. Acesti aroganti care decid cine sa conduca si cine sa mearga la beci. E clar ca dl. Nastase a fost o victima a vinatoarei de vrajitoare, o spuneam si acum 13 ani. Romania trebuia sa tremure, nu sa se inalte. Trebuia sa munceasca tacuta in sweatshopul UE al lu Olli Rehn 24 h pe zi.

  Apreciază

  • Nu „bastarzi” ci doar betivani de cea mai josnica speta .
   Intre scandivani ei sunt aiai mai .. de jos.fata de scandinavi polenezii e moderati.
   fata de polonezi rusii e apropae absitineti!!!
   Urmeaza cehii …

   (AM baut cu rusi, cu lesi, cehi si un suedez. Cehii mai merg da cerhoaicele prea is sugative! In 1970-73 daca erai in „pana” pe litoral tot spilu era sa ia bani destul sa dai unei cehoaice sa bea .. destul! Costa destul … Polonezele sunt cu masura si stilate. Nota 9,5. Rusioaicele sunt moerate ionsa .. cam 99% vidme si deci oricvat de bine ar arata o rusoaica nu va castortiti cu ea! Minus daca nu vreti sa deveniti alcoolici! Suedezu si polenezii beau pana se smintaau si cadeau sub masa .. Rsuii rezistau bine … te nbnagau ei sub masa . Ada mai era un polonez cxu o nevasta f draguta. Si „Accesibila” daca erai in stare sa cari animalu in pat ! Ca sotul ei avea vro 80 de kile si unu beat mort nu e manevrabil.
   A .. si totio astia – suedezu, rusii si poilenzeii au zis „sa vezi cum sunt finii” in sensul in care oricand se poate si mai rau!!!
   Ma rog finii de la Felix erau in gruoeuri „ermetice” dar se mai auzea de la ghizi ONT si femei de serviciu. … )

   Apreciază

 21. Se tot vorbeshte de „statul paralel”. El intotdeauna o sa existe intr-o democratie, doar ca va fi un shape shifter, Don Popescu stie ce spun.

  Trump incearca cu mult curaj sa schimbe SUA, pentru ca statul paralel, the deep state, se preocupa intens sa il schimbe, Si vedem si acolo, lasind la o parte personalitate egocentrica a lui Trump, puternica insa, cum agenda publica e dominata de ura, si de o mare lupta pentru os. Cine pierde? Americanii! Cit o sa mai reziste Trump? Nu e clar, dar e remarcabil ca rezista sub tirul fara oprire al media si al serviciilor lor.

  Se tot vorbeshte de agenti dubli, tripli, multipli. Asta e lumea de azi, suntem toti agenti poate fara sa constientizam cei mai multi. Dar producem big data, ceea ce e vital pentru marile corporatii ca sa creeze AI, si apoi sa construiasca o inteligenta care sa se foloseasca de big data, pentru a ne putea conduce mult mai usor, stiindu-ne preferintele: ce cheltuim, cit, unde, cind, ce ne place, ce intentii de vot avem. Ne mai miram ca Cambridge Analytica a avut un rol precis pentru a produce decizia de Brexit? Si cine era interesat de asta?

  Apreciază

 22. O „afacere” cu iz eropean

  Certificatele energetice – singurele documente care le-ar putea furniza romanilor informatii complete despre calitatea locuintelor in care traiesc – se falsifica pe banda rulanta.

  Fara teama sanctiunilor, multi dintre auditori se imbogatesc vanzand pe Internet certificate falsificate, intocmite nu in baza unor masuratori si calcule, ci doar cu informatiile aproape imposibil de verificat primite de la clienti.

  S-a mers atat de departe incat s-au eliberat chiar si certificate energetice pentru cladiri care nici macar nu exista. Desi ar putea impiedica fraudele modificand legislatia, statul nu se grabeste sa intervina.

  Si bla bla bla ..

  Eu personal nu p[rea am vazut ofolsul cetificactzelelor astira – altu decat de a da unora o paine de mancat.
  IA sa revedem ce zicea mandel in august 30, 2013 la 11:27 am

  Din nebagare de seama s-a strecurat una bucata de ciudatenie. „Din 20 iulie 2013 fiecare proprietar va fi obligat sa puna la dispozitia potentialului cumparator sau chirias, dupa caz, anterior perfectarii contractului, o copie de pe certificatul energetic, altfel contractele de vanzare-cumparare sau inchiriere fiind supuse nulitatii relative, potrivit prevederilor Codului civil. (de la finantistii.ro)

  Deja exista cabinete si preturi
  Pentru emiterea unui Certificat Energetic, pretul este influentat de suprafata desfasurata a locuintei.

  Adicva unii „destepti” fac si ei un ban ori de cate ori se vinde o casa..
  Ideea a aprut pre vremea lu Boc si cam are iz udresc (Noutzy Spaima ). Aferim sa fie primit boierilor!!!! Ca am as ao impresie ca benfivarii sunt aceiasi ca cei prevazuti.

  Insa e asa interesant ca cum unii sunt abilitati sa tunda. Astia cu certificatu energetic ,,, Executorii judecatoresti care fura privatizati de Stoica ministrul justiei. Inresgistraile funciare ale proretatilor si ele..

  https://nastase.wordpress.com/2013/08/28/energia-regenerabila-si-sansa-ca-romania-sa-devina-o-putere-energetica-regionala/#comment-189845

  Si cum bine observa M,Voicu Cetățenii primesc o sarcină să cheltuie pe încă o tichie ; se crează o ”piață pentru cei cu mapa” – care au ”intrare” să fie abilitați – sau erau, foarte habilitați, dacă au impus ce să facă omu’ cu banii lui, pentru hEi !

  Asatta nu fu lege data cu decicatie ? Abuz adicatelea ?
  Ca vdeme cat de utila est6e daca se falsifica in banda rulanta !~

  Apreciază

 23. Scandalul cu spionul rus si reactia aliatilor nu a schimbat realitatile strategice si interesele unor aliati din „Clasa 1” ca Germania. In ciuda amenintarilor SUA, care se opun acestui gazoduct ce va livra gaz rusesc in UE, o serie de tari au aprobat tacit si au emis permise oficiale.

  Germany has given the go-ahead for a Russian gas pipeline despite the furore over Russia’s chemical attack in the UK.

  The Federal Maritime and Hydrographic Agency (BSH) in Berlin said Russia could build the pipeline, called Nord Stream 2, on Tuesday (27 March), one day after Germany and other EU states expelled Russian diplomats over Russia’s use of a chemical weapon to try to kill a former spy in England.

  „We are pleased that all necessary permits are now in place for the German route section,” Jens Lange, the head of the Nord Stream 2 consortium, said.

  Permits from Denmark, Finland, and Sweden, whose Baltic Sea zones will host pipe segments, were also „expected to be issued in the coming months” and Nord Stream 2 will be built this year „as planned”, the consortium, an offshoot of Russian state firm Gazprom, said.

  The BSH analysis showed Nord Stream 2 „will contribute to increasing security of supply and competition in the EU gas market”, the Russian company added….

  Asa ca interesul de cooperare economica cu Rusia continua, si nu pe suruburi ci pe resurse care pot fi folosite ca un instrument de presiune de catre Rusia in viitor. Polonia este din nou ocolita, si cred ca sunt foarte suparati pe UE/Germania.

  https://euobserver.com/foreign/141471

  Apreciază

 24. Ca tot vorbim de tot felul de grupuri de interese care vor sa conduca guverne nationale (asa cum s-a intimplat cu gasca Rehn-Reding-Basescu-Macovei din PPE). Odioasa perioada pentru Romania!

  Un bancher de la Goldman Sachs a demisionat si a intrat direct pe post de ministru in Cabinetul Merkel. La noi „statul paralel” aproba ministri la plicuri (unul pentru beci, altul pentru Guvern). La ei, bancherii fac guvernul. Democratic si foarte reprezentativ, nu? Sigur, cine sa vina de la Goldman Sachs in Cabinetul Dancila? Poate noi chiar am vrea, dar pe ei nu i inetereseaza asa o econommie mica, si o tara fara multa influenta pe plan international. Si atunci la noi se-nping altii in fata, din alte „sectoare” de activitate. Multa discutie si aici, pentru ca, in final, calitatea omului e fundamentala. SI cum ‘modelul Basescu’ era cum era, atunci au iesit aceleasi tipuri in fata (astazi il denigreaza evident pe fostul lor General).

  https://www.reuters.com/article/us-germany-politics-goldman-sachs-analys/germanys-goldman-hire-prompts-fear-of-banks-renewed-influence-idUSKBN1GV2AV

  Apreciază

 25. @Don Popescu, bine ati revenit, ma bucur ca nu am folosit epitaful 🙂
  Pe vremuri exista „Sfatul Batrinilor”, Azi, e nevoie de „Moshii in Actiune”. Asa as vrea sa se numeasca viitorul ONG pe care as vrea sa il fac cind ies la pensie. „Moshii” sunt un izvor de intelepciune de obicei, asa ca actiunile lor ar trebui sa fie mult mai cu cap facute decit cele ale #rezistentilor cu lampashe Facebook, de unde isi iau ei lumina cea curata.

  Apreciază

 26. Radu Humor spune:
  MARTIE 28, 2018 LA 1:24 AM
  ,,..tot mai crezi că realegerea lui Johannis, adică votul, a fost pe bune ?!”
  Raspuns: Ai premonitii ?!
  (Z)

  Apreciază

 27. Domnule Năstase, mai aveți multe de spus și cu siguranță și de făcut pentru România și poporul roman. Numai idioții nu pricep ca structurile neghioabe care ne maninca pina și sufletul din noi, în loc sa se ocupe de hoții care fura găinile din ograda, ii nimiceasc pe acei care doar le baga în coteț. Mulți vad și aud dar putini pricep. De aceea am scris ca poate citind încep sa înțeleagă. Pin la priceput mai e cale lunga. Respect tuturor!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.