„Revolutia fiscală” din Catalonia la Cluj

In timp ce noi suntem preocupati de cum sa facem ca multinationalele sa nu mai plăteasca deloc taxe, impozite si redevente in Romania, in timp ce diverse persoane rezista impotriva modificarilor pe care vrea sa le faca parlamentul legilor justitiei, legi promovate, in 2004, de „guvernul meu” ( să nu incurcati guvernele!), suntem pe cale să importam, oare, regulile de „bună practică” in materie de secesiune din Catalonia?

Constat o lipsa de responsabilitate inacceptabila a liderilor politici de la noi, preocupati, in acest moment, de mize marunte. Sa va aduc aminte că primul Cod fiscal a fost adoptat in 2003 de catre guvernul pe care l-am condus, pentru unificarea legislatiei in materie si prin abrogarea a peste 40 de acte legislative care produceau un adevarat haos in domeniul fiscal? Da, este nevoie de modificări, din timp in timp, ale legislatiei fiscale. Da, este nevoie ca ele sa fie discutate dar nu de persoane  care isi plimbă bicicletele, duminica, prin fata guvernului. Responsabilitatea principală in astfel de momente este a presedintelui României, care ar trebui să mai renunte la drumetii si să incerce să incurajeze dialogul politic pe astfel de teme.

Nu vreau sa adaug mai mult in aceste chestiuni dar consider si eu că mai multă fermitate este necesară. Daca a ajuns la o anumita concluzie, guvernul trebuie sa o aplice, desigur in cadrul permis de Constitutie. Oricum daca nu e bine, tot guvernul va raspunde politic. Faptul ca se tot plimba pentru avize, aprobari pe la Bruxelles, Venetia, ambasade arată o lipsa de hotarare pe care alegatorii o sanctionează. Trebuiau explicate, de la inceput, obiectivele reale ale modificarilor la Codul fiscal, pentru a para „baletul” celor care vor in continuare sa spolieze statul. Unele sindicate vor sa se reinventeze in strada dar ar trebui sa aiba curajul, mai intai, de a construi organizatii sindicale puternice in zona privata.

Mai important, să fim constienti că se incearcă răspândirea sindromului SIDA al secesiunii in toată Europa. România trebuie să fie foarte fermă in a nu-i lăsa pe „penalii” din Catalonia să zburde in România, cu complicitatea unor lideri politici maghiari. Iata ce se intamplă la Cluj, in timp ce unii lideri politici, sindicali, patronali, se hârjonesc la Bucuresti pe cine să plătească contributiile sociale:

Marc Gafarot i Monjó, coordonatorul departamentului de politică externă al Partidului Democrat European Catalan, a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Cluj, că starea în care se află astăzi Catalonia se apropie foarte mult de timpurile dictaturii franchiste.

Prezent în România pentru câteva zile, el a susținut la Cluj-Napoca o conferință de presă, la invitația Partidului Popular Maghiar din Transilvania, în care a vorbit despre situația actuală a regiunii Catalonia, pe care a asemănat-o cu cea din perioada lui Francisco Franco, general și om politic care a condus Spania între 1939 și 1975, și care a ajuns la putere în urma unui război civil sângeros, petrecut între 1956 și 1939.

„Situația din Catalonia este fără precedent pentru o țară democrată. Mulți dintre cei care sunt mai în vârstă spun că seamănă cu vechiul regim al lui Franco, care era unul dictatorial, din cauza lipsei libertăților. Situația este total fără precedent pentru că președintele nostru catalan (n. red. — Carles Puigdemont), care, în treacăt fie spus, este căsătorit cu o româncă, s-a refugiat și trăiește acum în Belgia, unde așteaptă examinarea ordinului de extrădare emis de autoritățile spaniole. În plus, opt membri ai cabinetului său, miniștri în guvernul său, șase bărbați și două femei, sunt în închisoare, iar alți doi activiști sunt de asemenea închiși în închisorile spaniole. Ceea ce ne face să concluzionăm că ne aflăm sub o stare de violare a drepturilor democratice”, a declarat Marc Gafarot i Monjó.

Acesta a amintit că, la organizarea referendumului din octombrie, au avut loc ciocniri violente fără precedent între poliție și civilii care au participat la vot.

„Din păcate, acest referendum a fost boicotat de poliția spaniolă și au avut loc violențe fără precedent între poliție și civili, care au fost demonstranți nevinovați. Asta arată că Spania are o problemă nu doar cu Catalonia, ci cu drepturile civile”, a afirmat politicianul catalan.

Marc Gafarot i Monjó este de părere că Spania, care este membru al UE de 30 de ani, timp în care multe lucruri bune s-au întâmplat în această țară, a ales, din păcate, ‘calea’ Turciei, îndreptându-se către modelul de politică al președintelui Erdogan, în loc să aleagă modelul european, al Marii Britanii.

„Din păcate pentru cataloni, dar și pentru spanioli, Spania urmează drumul Turciei, politica lui Erdogan. Asta este foarte trist, pentru că Spania este parte a UE de 30 de ani. Multe lucruri bune s-au întâmplat în acest timp în Spania. Noi nu avem nimic cu poporul spaniol, care este minunat, dar avem multe împotriva elitei politice spaniole, a sistemului politic, pentru că se îndreaptă împotriva interesului național al Cataloniei și a valorilor ei. Spania ar fi putut urma exemplul Marii Britanii, care s-a adresat populației în ceea ce privește independența Scoției. Primul ministru a acceptat și a susținut lansarea referendumului. La acel referendum, cei mai mulți dintre oameni, reprezentând o minoritate, au votat ca Scoția să rămână în Marea Britanie. Asta e, este cinstit. Scoțienii trebuie să fie cei care decid asupra soartei lor. Dar Spania, din păcate, a luat calea Turciei în a nega drepturile poporului catalan. Și a făcut-o într-o manieră de o violență fără precedent”, a spus Marc Gafarot i Monjó.

Acesta a explicat că liderii catalani sunt dezamăgiți și de reacția UE față de problemele acestei regiuni, deoarece a avut o ‘reacție slabă’, părând că ‘acordă atenție doar când este sânge pe străzi’.

„Dar nu vreau să arunc toată vina pe UE. Cred că mai avem o șansă pe 21 decembrie, când catalanii sunt chemați la vot. Cred că vor fi alegeri legitime, iar partidele politice catalane vor participa la acele alegeri și este o bună ocazie pentru poporul catalan să arate că susține democrația și valorile ei, pacea, și să arate lumii că o majoritate a votanților catalani încă vor vota pentru independență”, a mai spus Marc Gafarot i Monjó.

(AGERPRES / (A — autor: Elena Stanciu, editor: Marius Frățiă, editor online: Ada Vîlceanu)”

E clar, dacă incendiul nu a reusit in Catalonia (sunt multe baze NATO acolo), poate reuseste in alta parte…

88 de gânduri despre “„Revolutia fiscală” din Catalonia la Cluj

 1. Costul unei eventuale secesiuni nu o suporta liderii miscarii ci cetatenii care le legitimeaza actiunile.

  2000 firme au parasit Catalonia in ultimul timp, si somajul a crescut semnificativ. Acest tip de leadeship este iresponsabil.

  Poate serviciile noastre sa se autosesizeze cu seria de „concerte” ale acestui domn in cautare de putere? Altfel, ele sunt foarte ocupate cu Comisia SRI.

  Lectia pentru Romania este ca secesiunea este un proces autentic, prin gradualitatea cu care se cer avantaje ca „autonomie” (ceea ce inseamna posturi, bani si pozitii pentru noua nobilime), culturala, apoi se cere parlament, apoi se cere politie „autonoma” si in final, ca in Catalonia, se cere secesiune. Deci vrajile unor politicieni maghiari ca noi nu, ca noi doar putina miere vrem de la noi de la stup, sunt pentru fraierime, multi ca de obicei, dar care inca nu musca in Romania in materie de „autonomie”.

  Apreciat de 2 persoane

 2. @ Narcis 😀

  Nu te mai eschiva: ESTI Narcis Herescu. Din moment ce stii ca esti, din moment ce stim ca esti, din moment ce stii ca stim ca esti, ce sens mai are sa o scalzi? De ce nu recunosti, cu curaj? N-ai curajul propriilor opinii? Te spargi in figuri doar la adapostul anonimatului? Ca, sub pseudonime, esti cel mai tare din parcare, esti buricul pamantului! Deci: ESTI Narcis Eugen Herescu. Recunoaste, nu e nici o catastrofa (in sfarsit, de fapt, chiar este, dar acum, hai, s-o lasam cu a cazut…).

  P.S.: Comparatia dintre mine si Luminita Arhire ma flateaza. Dar e falsa: unde vezi tu ca sunt obsedat de tine? Ca te urmaresc, ca te copiez, ca te citesc, ca te studiez? Am pierdut numarul anilor de cand n-am mai intrat pe blogul tau si de cand nu te-am mai bagat in seama aiurea, in alte spatii. Doar recent, recent de tot s-a-ntamplat sa-ti adresez, aici, cateva mesaje, si asta pentru simplul motiv ca am intrat, am comentat la obiect, te-am regasit la fel de inept si de off topic ca de obicei si, cand am vazut ca NIMIC – nici macar intoarcerea creatorului impotriva creaturii – nu te-a vindecat de basismul fara Basescu si de unica si vesnica idee „PSD-ul fura, DNA-ul imparte dreptatea”, am incercat sa-ti deschid ochii. Din pacate, tu, draga Narcis, ai refuzat, cu o lasitate exemplara, sa ma bagi in seama, si aici, si pe pagina ta de Facebok, si ai aruncat vechea noastra prietenie la gunoi. Incalificabil!

  P.P.S.: @ Luminita Arhire: el e basescopatul Narcis din Focsani, scumpa d-na! Doua din cele patru „articole” care i s-au publicat in „Ziarul de Vrancea” figureaza si pe blogul lui (mi-ar fi placut ca „Ziarul de Vrancea” sa-i publice si „articolul” scatologic despre Dragnea, pacat ca prostii aia nu stiu sa-i aprecizeze geniul!). Totul corespunde: varsta, locatia provinciala, apartenenta la clubul de tenis local, colaborarea la un ziar si mai local, minuscula intreprindere privata (cica da sfaturi legate de afaceri si de management, eu ma-ntreb de ce nu-si face chiar el o afacere, daca-i atat de bun la sfaturi, asta-i ca aia cu doctorul muribund, care promite o potiune ce confera viata vesnica oricui il va salva de la moarte) etc. Pe pagina de Facebook a lui Narcis se produce si basescopatul Florin M(arcu), coproprietar al „Hanului muschetarilor”. Pe scurt, Narcis e prototipul micului burghez de provincie, pare desprins din filmele lui Claude Chabrol, „Farmecul discret al burgheziei”, vorba unui film de Luis Bunuel, i-am scris asta si pe Facebook… I-am scris ca ador tipul lui uman si stilul de viata, ca ma gandesc sa-l folosesc ca model pentru un roman, „Jurnalul unui IMM-ist de provincie” sau „de tara”, ca in „Jurnalul unui preot de tara” al lui Georges Bernanos, dar – va vine sa credeti?! – scarbilica mica n-a achesat… O sa-i fac eu o vizita, in Focsani, ca, daca e dupa el, ne pierdem cu totul din vedere, cum spun francezii…

  Apreciază

   • Cum doriti dvs.

    Invoc, totusi, in apararea mea, doua circumstante atenuante:

    1) Dialoguri intre comentatori, pe blogul dvs., au loc de la originea acestuia. Imi amintesc de vremurile in care „LePrince” adresa, zilnic, 10 (in medie) mesaje POLEMICE, off topic, multe din ele foarte lungi, catre 10 comentatori, si erau tolerate. In zilele noastre, ZeV se converseaza cu George Ban, Luminita Arhire cu „d”Artganan” etc.

    2) Dialogul cu muschetarul Narcis nu l-am inceput eu. L-a inceput Luminita Arhire, Narcis a raspuns (chiar daca s-a eschivat cu lasitate), Luminita Arhire nu l-a lasat sa scape. Eu am adaugat doar tusa finala; adica, am adus cateva dovezi care, desi, aparent, au prelungit dialogul, in realitate l-au transat, pt. ca dovezile alea sunt incontestabile si nu mai e nimic de adaugat.

    Nu de alta, dar n-as vrea sa fiu eu considerat – din nou – capul rautatilor.

    Apreciază

 3. P.P.P.S.: @ Narcis: da’ ce te miri asa, draga, ca Luminita Arhire (si altii, zici tu) te „urmaresc”? E cum nu se poate mai normal: de la un anumit prag incolo – atat ca intensitate, cat si ca incapatanare si longevitate – prostia EXASPEREAZA! Asta ar mai lipsi acum, ca, dupa ce ne face rau, sa fim obligati s-o toleram! Tu trebuie sa intelegi ca nu poti imbraca camasa prostului (scuza cacofonia!), fara riscurile pe care le aduce cu sine. 😀

  Apreciază

 4. Pai Presedintele a aratat de doua ori cu degetul la Guvern sa inceteze „tzopaiala fiscala”, si cam cu atit ne-am ales din partea lui. Nu am inteles ce crede Presedintele despre fiecare din masurile alea.

  Sigur ca rolul sau ar fi de mediator, si nu de profesorash cu nuielusha.

  Nu am inteles de ce contributiile au fost schimbate spre angajat. In alte tari atit angajatul cit si angajatorii platesc taxe lunare catre stat, fie ele impozit pe venit (angajat), contributia la planul de pensii national (angajat si angajator) sau asigurare de somaj (angajat) etc.

  Apreciază

 5. De pe pagina de Facebook a lui Narcis (scris pe 23 august):

  „Mi-am început pe vremuri socializarea virtuală scriind pe blogul lui Adrian Năstase. Lume bună, fițe. Eram aristocrat acolo. Nu prea aveam prieteni. Apoi mi-am făcut un blog. Exclusivist și el. Eu, la fel de aristocrat. Mă râdeam de plebeii de pe feisbuc. Acolo, în aerul rarefiat al înălțimii, dezbăteam fin marile probleme ale societății și nu numai. Cu cei câțiva amici aleși pe sprânceană.
  După ”noaptea ca hoții” am decis să fac pasul cel mare: mi-am făcut cont pe Facebook. Și dintr-un snob aproape mizantrop am încercat să devin un tip sociabil, așa că am început să-mi fac prieteni, mulți prieteni.
  Astăzi am mai depășit o barieră psihologică: am acceptat să fiu prieten cu cineva, sau mai probabil cu CEVA, care se cheamă Aprozar Carpati Focsani. Iată care va să zică ce înseamnă progresul, modernitatea! Să mai zică cineva că-s cu nasul pe sus!
  P.S. Cer scuze Vrăjitoarei Liliana a cărei cerere de prietenie am respins-o, este prea mult pentru mine deocamdată. Dar dacă încearcă peste-o lună, cine știe…”

  Si zi asa, Dartaliane, nu esti matale Narcis… Ba, da’ las mai esti… Ia si tu exemplu de la eroii tai, care isi pun viata in pericol zilnic, luptind impotriva „coruptiei” si „comunistilor”: Basescu, Kovesi, „doamna Macovei” (Dartalian la alegerile prezidentiale din 2014, pe propriul blog: „La urma urmei, singurul candidat remarcabil e doamna Macovei.”. Este ca seamana cu idolul sau, Andrei Plesu, care spunea: „Indiferent cine intra cu Ponta in turul doi, il voi vota. Chiar si pe doamna Udrea o voi vota, pentru ca este o femeie inteligenta.”? :D)

  In privinta vrajitoarei (cu „v” mic, semianalfabetule) Liliana, ai gresit grav: pai daca ai fost (si esti in continuare, indiferent ce spui tu) prieten cu mitocanul scirnav Basescu Traian, care ne-a salvat de „comunisti” si de „moguli”, cu imbecila cu sindrom Down Kovesi (care are o fata adiacenta), cu isterica si sinistra „doamna Macovei” si cu multe alte ciudatenii cunoscute sau necunoscute, poti foarte bine sa fii prieten si cu vrajitoarea Liliana. Oricum e mai frecventabila. 😀

  Narcis, basistul din Focsani, campionul luptei anticoruptie pe net… 😀 Si unii ca astia au drept de vot si ies in strada sa darime guverne. Vai de tara asta, ce-a fost si ce-a ajuns… 😦

  Apreciază

 6. ” Lume bună, fițe. Eram aristocrat acolo. Nu prea aveam prieteni.”

  Pai, ori „lume buna, fite”, ori „nu prea aveam prieteni”. Din doua una. Nu vezi ca te contrazici de la un cuvint la altul? E o varza in capul tau. Esti destept, nimic de zis. Ai de ce sa fii mindru. Si mamica ta de asemenea.

  Sint singurul care crede ca acest nenorocit trebuie pus sub tutela, spre binele sau?

  @ A.N. Domnu’ Nastase, mai facem si noi cite-o gluma, sa mai treaca timpul. Sper ca remarcati ca mai abtin de la orice fel de injurii. Io zic ca astea-s postabile. Vorba aia, „Qui s’aime, se taquine.”. 😀

  Apreciază

 7. Vedeti, Presedintele vorbeshte despre „tzopaiala fiscala” dar nu si de „tzopaiala politica” pe tema „tzopaielii fiscale”. Privilegiatii si hotii, acele companii care nu platesc taxele, normal, vor ca status-quoul sa continue.

  Eu insa vad ca scad impozitele, scad taxele pe venit, scad multe taxe, ceea ce sunt masuri de dreapta, nu de stinga. Ori tocmai dreapta tzipa acum ca stinga implementeaza ceea ce ei ar face.

  Apreciat de 2 persoane

 8. Plus ca, in afara de datele evidente, care arata ca Dartalian = Narcis, avem si stilul inconfundabil: usor, lejer, aerian, ironic fara a fi malitios, de o infatuare simpatica (si pe deplin justificata)… Asta-i un geniu, domn’e! Plesu de Foscani, ce mai! (Ah, ce achizitie, pentru „Ziarul de Vrancea”! De ce n-avem mai multi jurnalisti de genu’ asta? Altfel ar arata presa romaneasca, nu cum arata acum, cu „Latrina 3” si alte alea.) 😀

  Apreciază

 9. Un nepot dorea sa isi vaza bunicu’ f batran cu o stare de sanate precara …
  Asdta nu e o stire .
  Insa daca bunicu o fost Rege amu vro 70 de ani .. iese de o stire…

  Deci netotu NiciOLae Metford vru sa isi vaza bunicu Mișu Rex Romaniae din casa HopÎnȚol.; Junele fu inainte lipsit de titlul de „Principe” si posibil succesor (ipotetic) la pretendenta (teoretica) a tronului Romaniei (republicane). De ce? Scuze, scartz Marghioala chiar ca nu ma intereseaza!!! Ca mai nou, desi unii uita Romania e Republica!
  Si de aici iesi ceva sucar. Ceva in care e implicata si matusa sa madam Duda si naiba mia stie cine.

  Ma rog o cestie cam nașpa intr-o famelie normala …..

  Insa in famelile regale relatiile nu e normale. In fameliile regale baza este relatiile numite intriga, complot si tradare ….

  Uite si stirea de presa .. Nicu Metford a sucarit-o pe matusa Duda ….

  Apreciază

  • Casa Regală a anunțat că Regele Mihai a primit cele două Taine: Spovedania și Împărtășania de la Episcopul ortodox, ca un bun creștin ( primirea celor două Taine, înainte de a muri este condiționată de dorința sinceră a creștinului de a se împărtăși, dar și de starea de conștiință a lui, pentru a-și putea mărturisi păcatele prin propriul grai, acestea însemnând pocăință, iertarea celor din jur și iertarea de cei din jur, pentru a putea pleca Dincolo, împăcat sufletește). În aceeași zi: surpriză la Casa Regală. Nepotul rătăcitor nu este primit la bunic, ca să se împace, ba mai mult, i se face plângere la poliție, pentru perturbare. Mă întreb: familia regală știe care este rostul celor două Taine?. Dacă le știe și dacă a ținut să facă public că Regele a primit cele două Taine, de ce nu l-a lăsat pe nepot să-și vadă bunicul și să se despartă creștinește de el?. Atitudinea față de nepot a membrilor Casei Regale mă face să cred că acel comunicat de presă cu primirea de către Rege a celor două Taine a fost o inițiativă de imagine și nici măcar nu și-au dat seamă, cât de mult și-au stricat imaginea cu măsura pe care au luat-o față de comportamentul lui Nicolae.

   Apreciat de 1 persoană

 10. Junele ala cu fular de salan e cam idiot dpv politic …

  Sia r mai fi cerva de zi – ce e aia „spaniol”?
  Impotrov cui a vitat gagiul asta hipotiroidian?

  Pen’ ca daca el e catalan si nu „spanil” apai nimeni e e spaniol!
  Pen’ ca „spaniol” inseamna „lcuitor al poenbinuslie Hispanice care nu e portughez”. Ca nun esista spaniili .. ci , in ordine albabetica ” andaluzi, aragonezi, basci, castilieni, catalani, galicieni si dracxu si naiba mai stie ce!
  Cat dxes[pre „violemnta fara precedent” .. ete na . Ete na! A fost un razbo8i ….

  Apreciat de 1 persoană

 11. Marc Gafarot i Monjó este total confuz, compară Spania cu Turcia, Catalania cu Scoția, vorbește de franchism, de UE, de identitate națională și de valori, ca și cum aceste valori nu le-ar fi respectat regimul de la Madrid. Prin absurd, dacă această regiune se va constitui ca stat separat, nu vor voi catalanii să preia Insulele Baleare, să se unească cu Andorra și să ia de la Franța o parte din Languedoc-Roussillon?.Se va forma un nou stat în Europa. Dar cum rămâne cu admirația pentru UE și cu libera circulație prin Europa? Va mai putea Marc Gafarot i Monjó să vină doar cu buletinul, invitat sau neînvitat, prin Transilvania ca să țină conferințe?

  Apreciază

 12. Ce /mai/fac serviciile noastre atat de scumpe si secrete. In alte tari musiul ar fi fost invitat afara, date ffind tensiunile dinTransilvania generate de revizionisti; sau poate vestita grupare dela Cluj si-a dat acceptul – astia sunt fuduli sau prosti de-a dreptul, daca nu sunt criminali cu integritatea tarii.

  Apreciază

 13. Mai mult: de ce, daca „d’Artagnan” si Narcis nu sint una si aceeasi persoana, ultimul nu mi-a raspuns nimic, cind l-am anuntat prin mesaje private, pe Facebook, ca am descoperit identitatea lui „d’Artagnan”? Daca dv. va scrie cineva „Ce mai faci, Costele?”, si nu sinteti Costel, nu-i aduceti la cunostinta ca face o confuzie?

  Bai, cita lasitate! Si tocmai din partea lui d’Artagnan! Si inutil! Oricum nu pacaleste pe nimeni. Urit, foarte urit. Penibil.

  Apreciază

 14. @Luminita Arhire: “Facem un cald apel la marile companii să permită angajaţilor să îşi ia liber prin rotaţie pentru a participa la miting.”
  După ce Hillary Clinton a pierdut lupta pentru Casa Albă, au existat valuri de lacrimi și situații penibile în urma cărora, marile universități, dar și școli, da școli, mai ales din state americane socialiste cum este California, care nu au cerut libertatea de a-i lăsa pe școlari și pe studenți să mărsăluiască și să manifesteze pentru anularea alegerilor, dar chiar le-au dat zile libere și i-au scutit de la examene, deoarece erau prea ”marcați”.
  În plus, s-au constituit grupuri care să le acorde asistență psihologică bieților ”stresați” pentru a trece peste aceste momente ”îngrozitoare din viața lor”.
  Astăzi, se fac liste peste liste să se ceară Congresului suspendarea și revocarea lui Trump. Pretextul? Sigur că niște justificări la fel de subțiri ca cele ale celor care-și dau întâlniri la ceas de seară la Șosea. Mă rog, în capătul Șoselei.

  “2. Accesul prea facil la PIAȚA NEAGRĂ a armelor de foc.”, spune @Ana, răspunzând întrebărilor retorice ale lui @ZeV, unul dintre cei doi experți în problemele americane de pe acest forum – celălalt fiind @fragmentarium care căinează bietului popor rus victimă a unei propagande nemiloase, desigur americano-evreești.

  Piața neagră a armelor de foc se pare că există, bine merci prin Franța, Belgia, la fel ca și prin alte țări ale lumii a treia, gen Somalia, Siria, Afganistan unde dintr-un război religios în altul se trece cu normalitatea cu care omul trece, în casa lui, dintr-o cameră într-alta, sau teroristul prin spațiul Schengen dintr-o țară în alta..
  În America, piața asta neagră nu prea există. Există însă o reglementare extremă și o verificare la sânge a celui care vrea să cumpere. Sigur că apar lacune și că mai există scelerați, dar există și o agenție, ATF – Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, specializată în controlul și reducerea cazurilor.
  Deci, dacă se dorește și există fermitate, se găsesc soluții și legea se aplică.

  Nu ca în cazul tembelismului unui actual ministru român care justifica trecerea CAS-ului (parcă așa se numește asigurarea socială) doar în sarcina angajatului, deorece, zice el, sunt vreo 170.000 de angajatori care nu plătec CAS-ul către stat.
  Cu alte cuvinte, bietul stat care nu mai ia decizii coerente de o bună bucată de vreme, își recunoaște impotența de a administra și de a impune și legea de colectare. Și atunci, aruncă pisica în curtea individului, deoarece acesta este mai ușor de luat de guler.

  Și, a propos, că tot se punea întrebarea care-i motivația masacrului din Texas. Investigațiile au arătat că individual era un revoltat, un permanent ”revoluționar”, care încă din școală avea o atitudine, putem s-o numim progresistă, un activist pentru ”libertăți” și împotriva Bisericii.
  Parcă este și un parlamentar român la fel de active în această direcție. Nu-i așa? Și înainte de a fi pus de Ponta pe lista PSD-ului, știu că a spart niște vitrine prin București în semn de protest. Ehei, dacă avea el un pistol…

  @Adrian Nastase: “Faptul ca se tot plimba pentru avize, aprobari pe la Bruxelles, Venetia, ambasade arată o lipsa de hotarare pe care alegatorii o sanctionează.”

  Foarte correct. Chiar constatam, dar n-am vrut să intervin în lamentările interminabile de pe blog, că bâlbâielile guvernului, desigur ca urmare a degringoladei partidului principal de guvernământ, conduce la pierderea încrederii populației. Ba chiar se pierde și încrederea internă, implicit coeziunea membrilor care aruncă partidul într-o degringoladă periculoasă.

  Și este normal, deoarece nimeni nu-și dorește să fie condus de ezitanți, de incapabili în a lua decizii.
  S-a ajuns ca acest guvern să NU conducă, ci să se mute de pe un picior pe altul după cum dictează strada, UE sau niște ambasadori.
  La ce mai este utilă o astfel de Administrație, care astăzi promite ceva la repezeală sub presiunea unuia dintre factorii interni sau externi pe care i-am pomenit, iar mâine se răzgândește sub boarea de vânt care suflă din altă direcție?

  Opoziția poate să stea liniștită și să se consolideze, să-și exerseze un ”guvern din umbră” care, în aceste condiții, are toate șansele să devină guvernul țării.

  Apreciat de 3 persoane

  • Or fi ai nostri tembeli, dar, cel putin, nu avem, in Romania, carnagii in stil american. Pe moment, cel putin, având în vedere că încă nu am devenit o ,,steluță” pe steagul american. (Z)
   Deh, mai scapă câte un scelerat vigilentei autoritatilor americane, dar asta e…mai sunt si sacrificii si pagube colaterale in numele democratiei ,,multiculturale” si expansionismului pacificator.

   Apreciază

  • Lasa ca si in USa exista o piata neagra a amelor de foc…. Ca altefle de unde arme automate ptr diversele bande de salvador9eni., guatemalezi, columbieni de cvare „beneficaiti”? Sau diovrsii infractori de unde arme in statele care aplica legea Sullivan?! Insa nu as zice ca in Afhanstam ar exista o „piata neagra” ca acolo pusca est6e un oberct casnic banal si ca n nu esti barbata daca nu ai pusca

   Iar Somalia?! Adunatura aia de negeiuti de a fugit si al Quaeda de ei?! Pai acolo nu afere cum fi „piata neaqgra”. E doar piata – atunci cand e!!
   ([iata neagra presupune ca exista un control al unei autoritati …)

   Apreciază

  • @Mircea Popescu:”S-a ajuns ca acest guvern să NU conducă, ci să se mute de pe un picior pe altul după cum dictează strada, UE sau niște ambasadori.”

   Foarte, foarte bun acest comentariu la care subscriu si pe care il apreciez, pentru ca este vorba despre o pozitie a unui roman american fata de actiunile ambasadorului tarii sale. Dl. Klemm si-a mai exprimat odata „profunda ingrijorare” fata de un set de legi care merg in mod democratic prin Parlament. Este o interferenta brutala si inacceptabila in relatiile intre state „partenere”. Pe mine nu ma intereseaza ca l-a numit Administratia Obama, dar ca el inainteaza public pozitia Adminstratiei Trump. Se pare ca dl. Iohannis a avut timp sa ii faca ochi dulci dlui Trump. Si mai apare din media ca Ambasada si unitatea ei preferata la Bucuresti desfasoara actiuni politice, utilizind „justitia Kovesi-Lazar-SRI” pentru a elimina actori politici incomozi ai Romaniei, precum dl. Nastase. Asa ceva este inacceptabil, chiar si cind ne pupam cu americanii cum se pupa Honecker cu Brejnev. Dl. Nastase este o victima a vinatorii de vrajitoare cu interventia lui Gitenstein. SRI este de fapt o secera si un ciocan al CIA. Cel putin asa reiese din media. Ne mai miram ca Maior, fostul sef al SRI si inte4leg ginerele lui Ponta a fost numit Ambasador in SUA? Chiar nu trebuie sa fii prost sa faci asocieri.

   Apreciat de 1 persoană

 15. O televiziune națională transmitea azi mesajul : ” referendumurile locale ar putea fi legale”….Frizăm ridicolul cu prostia noastră atât timp cât și acum „valorile neamului”…, „dau buluc”, acolo….Când „cea mai valoare” a neamului s-a luat de Sabin Gherman, saturatul, nu m-am gândit că mai era mult de înfulecat…..Acum, Sabin Gherman mi se pare un mic pisicuț pe lânga tigrii ( de hârtie ai ) nimicului, care nu se mai satură niciodată….Dar nu de România. România pentru ei e doar biletul de intrare în măcelarie.

  Apreciază

  • Mai nou J.K. Junker afirmă că naţionalismul este o adevărată otravă pe care ei n-o vor înghiţi niciodată ! Q.E D. ! Care „ei” se ştiu foarte bine !

   Apreciază

 16. Deci cam asa – guvernul (cica critocvomunits, ciuma rosie samd) ne asigura ca patronii sunt niste baieti gigea, salon sau macar onesti. PNL , cvocotetea cinica, patronatele inssasi ne asigrta ca patronii e niste banditi , niste capuse,lipitori care sug sangele poporului muncitor … Ciudat nu?

  Apreciat de 2 persoane

  • Eu am inteles invers, recte, ca guvernul este suparat pe patroni care sunt, in buna masura, hoti si evazionisti. ANAF-ul isi face treaba, dar ….nu are suficient personal bine platit. Si mai ales este suparat pe banci si multinationale.
   Duca-se. Ne descurcam si singuri, nu-i asa dom Ghita ? Scapam si de bataia de cap cu autostrada Pitesti-Sibiu….

   Apreciază

  • Această postare se califică puternic la „Comentariul anului”….Din nou trebuie să fiu într-o „țopăitoare” contradicție ( dar, aici, numai „la pachet” cu comentariul lui dom’Ghiță ), față de care cea fiscală este „apă lină”…. : „Dacă nu era de râs, era de plâns”…

   Apreciază

 17. Domnule Adrian Nastase incheie oarecum linistitor:
  ,,E clar, dacă incendiul nu a reusit in Catalonia (sunt multe baze NATO acolo), poate reuseste in alta parte…”

  Daca miza o constituie bazele NATO, rasuflu mai usurat, domnule prim ministru. La Cluj NU sunt baze NATO.
  DAR ! (vorba unui amic supranumit ,, raspopitu’ ) : Avem baza de la Deveselu in judetul Olt. Cine/ce se afla in proximitate ? Ei ? Sa va spun ? Bine…
  Langa judetul Olt se situeaza celebrul si bogatul judet Teleorman. Ma gandesc ca, oamenii de acolo, deja se comporta cam independent de restul tarii (fac, de exemplu, cam ce-i tai capu’ atunci cand au reprezentanti politici la cel mai inalt nivel). Nu conteaza pentru ei semnalele venite din restul societatii romanesti.
  Prin urmare, apropierea ,,protectoare” a bazei americane, s-ar putea sa-i duca cu gandul la o perspectiva similara cu cea care se manifesta deja in Catalonia.
  Deci, propun sa privim mai cu atentie la olteni. Ei tac (eventual zambesc mucalit) si…fac. (Z)

  Apreciază

 18. trexsr spune/scrie:

  ,,…te deranjeaza ca SUA are influenta mare (si control) in Romania (si nu Rusia probabil).”

  Nu inteleg ce anume te face sa crezi ca imi doresc ca cineva, sau altcineva, sa detina ,,influenta mare (si control)” in Romania. De aceea afirm, o fac si acum, ca modul de viata de peste Ocean va distruge perspectiva. Va lasa la dispozitie doar doua dimensiuni, sau doua alternative: ON/OFF si OFF/ON. Cel putin asta constat/deduc din comentariile dumitale.
  Daca nu ne plac americanii, se prezuma ca ne plac rusii si viceversa. De de ?
  De ce nu poti sa te gandesti la un lucru elementar, ,,my dear Watson” ? Pur si simplu, unii dintre noi ne dorim ca cel putin controlul (daca nu si ,,influenta mare”) sa-l detina si sa-l exercite, in Romania, institutiile legitimate de votul romanilor. De exemplu, oengeurile nu sunt votate de romani. Totusi, sunt considerate de ,,cozile de topor” din aceasta tara drept organizatii de interes public si primesc fonduri de la stat. Adica si din banii mei, fara sa ma intrebe nimeni.
  Iata de ce sunt un admirator al maghiarilor din Ungaria si al turcilor din Turcia. S-au prins si au inteles cum incearca americanii sa-si asigure ,,influenta mare (si control)” in tarile satelite.
  Vor sa ne invete tehnologie ? Foarte bine. Vor sa ne exploateze resurse ? Foarte bine. Vor sa investeasca in Romania ? Sa fie primit.
  Ei bine, la acest ultim capitol, masurile adoptate, ieri, de onorabilul guvern teleormanean pot constitui o problema…
  Una peste alta, retin formularea din final (la care subscriu, in esența ei):
  ,,Pina la urma Dumnezeu a creat oameni si nu romani, turci si chinezi. Noi, oamenii am creat religiile, pe care le folosim si in alte scopuri, nu toate divine….”
  Doar o mentiune umila, daca mi se permite (in calitatea mea de vasal prin definitie):
  De ce doar poporul evreu are dreptul sa se considere ,,popor ales” si nu se supara nimeni ? Noi ce suntem ? Rebuturi ale Creatiei si ne meritam conditia de sclavi moderni ? (Z)

  Apreciat de 1 persoană

  • ps
   Anterior, am citit o replica a dumitale la o remarcă a mea adresata de mine colegului Ghita Bizonu’.
   Spuneam : ,,….(sper ca) tara noastra sa nu devina, treptat, tara ,,lor” ….”
   Imediat, d-ta ai sarit ca ars de propriul filament aprins ca la desene animate si te-ai gandit ca prin ,,lor” se intelege, eu inteleg ….. diasporeni (sic!).
   De unde pana unde ? In primul rand, cand ma adresez lui Ghita (care, fie vorba intre noi este mai mult decat un simplu ,,soldat” – daca nu ma crezi, intreab-o pe colega Luminita Arhire (Z) ) nici nu-mi trece prin cap ceva legat de d-ta, sau de colegul diasporean. Cand am ceva de spus despre voi, sau pentru voi, va vorbesc cu adresabilitate directa, nominal.
   In al doilea rand, sunt convins ca influenta voastra , in Romania, este in limita de eroare. (Z)

   Prin ,,lor”, stimate coleg, mă refer la cei de care efectiv mă tem, prin capacitatea ,,lor” de a exercita control si influenta in Romania, in frunte cu George Soros si Ambasadorul sau. Ar fi fost bine sa fie ambasadorul domnului Trump. Dar nu a fost să fie…..
   Din pacate (pentru noi_n.mea) , Presedintele este interesat de Asia, mai putin de Estul Europei. Tocmai a incheiat contracte de pese 20 miliarde cu ,,inamicul” chinez. Deh, astea sunt cele trei ,,principii” ale capitalului:
   1. Profit
   2. Profit
   3. Profit
   (Z)

   Apreciază

 19. Luminița Arhire spune:
  NOIEMBRIE 8, 2017 LA 6:51 PM

  Doamnă Luminița, initial ati sugerat ca (relativ) noul nostru coleg d’Artagnan ar fi plagiat comentariul pe care eu l-am lăudat. Despre aceasta este vorba, punct.
  Ulterior, ați făcut cercetari și ați înteles că există și alte nume, nu se stie care este cel adevărat, de la mama lui, pe care și le atribuie colegul nostru.
  Dar în această zonă nu mă bag, nevrând sa inoportunez doi oameni care se iubesc in stilul hate & love si viceversa, într-un veritabil perpetuum mobile. (Z)
  Eu aș sublinia doar un lucru: Trebuie să-i dau dreptate, punctual, colegului D’Artagnan când spune că important este să comentăm ideile, atâtea câte sunt, mai ales că ne-am lămurit ca avem de-a face cu unul și același ,,eu”.
  Și incă ceva…sincer, nici mie nu-mi plac ,,săpăturile” la baza identitară a unui om, plăcut sau mai puțin placut nouă, pentru că prea sună a securism pe care, culmea, îl infierăm în fiecare zi cu tone filigranate de argumente pertinente. Să nu semene totul a ipocrizie, atenție, stimată și scumpă colegă.
  Nu cadrează așa ceva cu blogul domnului Năstase. Nu e nici frumos, chiar dacă este perfect literar…doamnă Luminița. Chiar ,,sună” a imagine de gospodină care zvârle în cap cu ,,cratița” limbii romane într-o elegantă și amețitoare dezlanțuire de cuvinte cu ascuțime înțepătoare de cristal multicolor nefasonat.
  ps
  Amicul meu care postează, acum, sub nickul raduprajan, are tot dreptul…El este este un comentator CU ADEVARAT profesionist. Ăsta nu face critică literară ca noi…ăsta trage cu bazooka de nu te vezi, nu se joacă. (Z)

  Apreciază

  • jagardelian (jagardelu’) este ceva mai vechi … N u st’ de ce a considerat ca e cazul sa isi refaca reaparitia … poa protstata sa simte nevoie de suturi, poa ordin de partid …

   Insa daca i s-a dat numele … ei si? E vina lui ca nu stie sa isi protejeze identitatea!

   Apreciază

  • @ZeV, noiembrie 8, 2017 la 6:51 p.m.

   Deja este extrem de plictisitoare acestă discuție. Puțin îmi pasă cine se ascunde sub ce nume, dar dacă vrea să se ascundă, atunci sfatul meu este să o facă așa cum trebuie. Pentru că altfel, poate fi recunoscut în câteva minute și degeaba se-mbracă de carnaval ! Ce anume din ceea ce am postat eu a produs atât deranj? Dacă un tip scrie, sub pseudonim , fel de fel de fleacuri pe un blog care nu-i aparține și, dintr-o dată , apare cu UN ARTICOL DE ZIAR – și, credeți-mă că știu să recunosc un articol de ziar – caut să văd unde a fost publicat articolul și DE CINE a fost publicat. Căci presa, în România, nu mai este demult o activitate „civilă”, ci o activitate profund „contaminată”. În ipoteza că „aristocratul” nu scria la un ziar, nici nu mă oboseam să fac vreun comentariu… Orice discuție se încheia în 6 noiembrie, dacă în loc de alintătura aia mai curând „muierească” ( „…cine sunt eeeeu?”) dădea un răspuns. Dar, nu! a preferat o chicoteală de duduie care-și dezvelește, lasciv, un umăr… Și văd că a trebuit să intervină un colectiv de cetățeni pentru „nimic în ploaie”. Pricepeți o dată, voi, marii bărbați ai nației care scrieți pe bloguri , că NET-ul e un spațiu LIBER! Dacă nu e HACKER în timpul liber , utilizatorul nu „spionează” pe NET, gânditorilor redutabili, citind sau reproducând ceea ce scrieți ! Voi le scrieți și alții le citesc… iar uneori vă citează ! Nu vă intră nimeni în spațiul privat, dragii mei, prin efracție, ci numai pe uși largi deschise! Cochetării de tip : „ mă urmărești , mă copiezi , mă citești, mă studiezi ” frizează stupiditatea… Iar aluziile cu „cratița” nu pe mine mă jignesc, ci pe voi vă descalifică. Ca și datul ochilor peste cap cu suspinul :„…Ah! femeile! chiar dacă sunt prostuțe, nu avem încotro, noi , bărbații inteligenți, și trebuie să le tolerăm!” , aluzie extrem de transparentă în „opera ” dumneavoastră… A spune că „sună a securism” faptul că folosesc postări PUBLICE este , mă iertați, o tâmpenie fără seamăn. Și dovedește o neînțelegere surprinzătoare a logicii NET-ului. Vreți să rămâneți misterioși și falnici, comentatorilor superbi, care ridicați cu agerimea voastră nivelul blogului lui Adrian Năstase? Atunci, e un singur lucru de făcut : cenzurați-vă vanitatea …

   Și cum, @ZeV ? Nu mai sunt eu aia la care remarcați ”limpezimea și consecvența minții” , înflăcărându-vă că „oameni ca dvs nu se întâlnesc pe toate drumurile”, nu mai sunt eu „rațiunea calmă și lucidă până la capăt” nu mai am eu „ imaginația debordantă, demnă de un autor de best seller așa cum a fost celebra și fascinanta Agatha Christie”? E de înțeles …nu mai sunt rațiunea și nu mai am limpezimea … asta pentru că n-am fost extaziată de „schimbarea la față”, oribilă și evidentă, din punctul meu de vedere, a lui Victor Ponta, și vă e mai simplu să vă „lepădați” de mine decât să priviți cu un ochi critic la ceea ce face astăzi premierul pe care și eu l-am sprijinit ieri …

   Cât despre „întoarcerea la cratiță… „Cele mai bune idei pentru subiecte de romane polițiste mi-au venit în cap în timp ce spălam vasele”… asta a spus preferata dumneavoastră, cu care, @ZeV , am avut onoarea să mă comparați – Agatha Christie.

   Apreciază

 20. Euro a ajuns la un maxim istoric. Nu stim ce vor face in viitor multinationalele in care si unii dintre copiii nostri isi desfasoara activitatea si au rate la banci de platit.
  Ce mai trebuie sa se intample, domnilor Radu Humor, diasporean, etc, ca sa va dati seama ca avem de-a face cu cel mai iresponsabil si mai tembel guvern din istoria Romaniei ?
  Cat timp ii mai trebuie PSD-ului sa organizeze, in regim de urgenta, un mare Congres al partidului ?
  Astept, cu pumnii inclestati, sa dispara din viata publica nemernicul Liviu Dragnea si toata clica din CEX de bugetari submediocri si traseisti politici care nu au facut nimic notabil, toata viata lor.
  Cat mai trebuie sa astept ca domnul Nastase sa revina, intr-un fel sau altul, in prima linie a partidului, fie si in calitate de consultant politic ?
  Doar cu blogul si cu rarele aparitii la televizor, nu se face ,,primavara”, domnule Adrian Nastase. Dimpotriva, vine o iarna grea…teribil de grea.

  Apreciază

 21. Editați în text: Războiul civil din Spania 1936-1939. Mă întreb de ce nici un oficial guvernamental nu a luat o poziție la aceste afirmații grave ale catalanului? Nu au dezlegare de la Înalta Poartă?

  Apreciază

 22. Esența lucrării pe care am transmis-o Consiliului Mondial Roman ( vezi partea a 2-a a comentariilor la postarea d-lui Adrian Năstase, “Despre zăcămintele concesionate OMV/Petrom”, răspuns d-lui Mircea Popescu – NOIEMBRIE 9, 2017 LA 5:20 AM /CĂTRE : CONSILIUL MONDIAL ROMÂN….) :

  “ Invers decât în analiza mea istorică a dihotomiilor conceptuale prezentate în titlu, prin focalizarea pe CONȘTIINȚĂ am ajuns la dihotomia Praxiologie-Conștiință, găsită de mine creativ la Vasile Gogea in „Singur cu Hegel” ( prin aplicarea „tehnicii consonanței fractale” ). Prin “praxiologie” am vizat ruperea de „povara gândirii” lăsată de George Soros într-o dependență de o forță nefirească față de evenimente, un fel de „vremuri mai puternice ca omul”, într-o exprimare de “cronicar român”, ușor de înțeles atât în occident cât și în orient. Fomularea lui George Soros e edificatoare : “ Înlocuind însă realitatea cu evenimentele am reușit sa transform reflexivitatea într-un concept operativ și, folosind piețele financiare ca laborator, am putut să-i demonstrez utilitatea…Tot ce am izbutit să fac a fost să obțin un dublu mecanism de feed-back conform căruia concepția participanților influențează cursul evenimentelor , iar evenimentele afecteaza opiniile participanților “.
  1.GREȘEALA LUI GEORGE SOROS
  George Soros, cu o precizie inginerească, de unde probabil ulterior termenul de inginerie financiară, explică în capitolul “Apendice – Fundamente filozofice”, din cartea sa “Pentru o transformare a sistemului sovietic”, întreaga arheologie a instrumentării conceptului său de societate deschisă, preluat oarecum in consonanță cu viziunea lui Karl Popper, pe care l-a intalnit de mai multe ori pe această temă, a formularii variantei practice a conceptului. Din păcate realitatea ulterioară a demonstrat că fundamentele viziunii despre societate ale lui Karl Popper, bazate pe “libertatea gândirii si libera confruntare a ideilor”, susținute de “lideri cu intuiție deosebită, fantezie creatoare, independență în gândire și atitudine critică necruțătoare”, care “s-au opus oricărei forme de scepticism, convenționalisn si relativism ( !!! )”, nu și-au găsit corespondențe în efectele sociale ale “societatii deschise”, promovate deseori cu forțe pe care ar fi geloase și dictaturile. Atât timp cât “baza Karl Popper” nu mai există, nu mai văd ce o mai poate înlocui.
  2.CONFUZIA NOASTRĂ
  Din păcate nu George Soros divizează societatea românească ci disonanțele societății românești “poartă numele” Soros. El a greșit, dar nu a fost în confuzie. A căutat ceva, a crezut că a găsit, dar dupa un timp a realizat, cred că și el, că s-a înșelat. Dealtfel Karl Popper iși imagina așa lumea lui : “Aceasta nu e o lume a confirmării adevărurilor ci una a infirmării erorilor”. Soros nu face nimic ilegal, cel puțin din ceea ce se cunoaște, deși speculeaza la maxim imperfecțiunile sistemelor în care opereză, lucru pe care-l recunoaște fără reținere. Speculația însă nu e ilegală în societatea capitalistă, care chiar încurajează o forma de de-limitare a convenționalului. Ilegal ar fi atunci când alături de state mari, oameni ca Soros iși pot impune politici greu de evaluat ca și îndreptățite. Din păcate nu se poate demonstra o astfel de ilegalitate și rămânem în sfera moralului, eticului, a forței statelor de a se putea opune. Pentru cei care consideră că tot ceea ce face George Soros e bun, îi rog să afle și părerea unui specialist în investiții de pe piata de capital. A influența piața, chiar filozofic, conceptual…., nu e tocmai acceptabil, atât timp cât “evenimente” directe asociate piețelor și instrumentate de actori ai ei sunt interzise legal. „
  ( din lucrarea ” DE LA REFLEXIVITATEA GÂNDIRE-REALITATE LA REFLEXIVITATEA PRAXIOLOGIE-CONȘTIINȚĂ ÎN CONTEXTUL TRECERII DE LA “ROMÂNIA-STAREA NOASTRĂ DE VEGHE” LA “ROMÂNIA ÎNCEPE DE LA MARE “ )

  Apreciază

 23. De ce este Kovesi omul americanilor

  Titus Corlățean a depus mărturie publică, recent, că numirea ­Codruței Kovesi ca șefă la DNA a fost ­inițiată (prin presiuni diplomatice) încă de pe vremea mandatului său de ministru al Justiției (adică din 2012). Următorul ministru, Mona Pivniceru, a rezistat presiunilor, iar cel care i-a urmat, ca interimar, Victor Ponta, a cedat acestor presiuni. În acest caz, se știe acum, „presiuni diplomatice“ înseamnă presiunile ambasadorului SUA, în principal.

  Întrebarea la care nu s-a dat încă răspuns este de ce au vrut-o americanii pe Kovesi șefă la DNA. Răspunsul a fost sugerat deja de fostul șef al SIE Cătălin Harnagea, care l-a aflat de la un omolog de-al său din Mexic.

  După ce Mexicul s-a revoltat și a naționalizat extracția de țiței, a urmat o criză enormă de finanțare a deficitului suveran al Mexicului. Regimul politic naționalist a căzut și a venit un regim neoliberal. Acest regim, la recomandarea SUA, a creat un cadru de colaborare între serviciile secrete mexicane și parchetele din țară, astfel încât să poată fi evitată, în viitor, apariția unor lideri politici naționaliști în Mexic. Rolul parchetelor urma să fie acela de a elimina din joc acest fel de lideri, iar rolul serviciilor urma să fie alimentarea parchetelor cu informații relevante. Legalitatea acestui cadru de colaborare parchete-servicii poate deveni extrem de problematică într-o democrație.

  Tocmai din pricina acestui cadru SUA avea nevoie, pentru transplantarea modelului mexican în România, de un om obedient și slab profesionist. Daniel Morar a rezistat cu brio presiunilor „diplomatice“ ce s-au exercitat asupra lui pentru acceptarea unor protocoale de cooperare SRI-DNA.

  Modelul mexican este transplantabil mai ales în țările care ar putea încerca să treacă la naționalizarea exploatărilor de resurse naturale. Când spui că americanii au vrut-o pe Kovesi la DNA, americanii înseamnă „cooperativa“ intereselor marilor corporații. Această „cooperativă“ are un rol decisiv în finanțarea campaniilor electorale din SUA. Mai apoi, politica externă a Departamentului de Stat nu merge în contra acestor interese corporatiste și nici n-ar avea de ce să meargă așa.

  Datoria nr.1 a profesionistului din servicii este să-și pună paranoia în valoare într-o țară care n-a fost cunoscută niciodată pentru pofta ei irepresibilă de democrație (cum este România), datoria profesionistului CIA este să suspecteze trendul de opinie care critică DNA în numele democrației că ar putea fi o creație a Gazprom (a Rusiei). Este, de aceea, datoria acestor critici să fie conștienți de felul în care gândește un profesionist CIA și să fie luptători credibili pentru democrație. Din păcate, Dragnea nu este un astfel de luptător.

  Tocmai fiindcă știe că nu este, Dragnea vrea să convingă marile corporații de buna sa credință, dându-le un privilegiu unic în Noua Ordine Mondială: vrea să lase capitalul străin din România cu sarcini sociale zero. O prostie! Nu așa convingi că ești un democrat. În orice caz, nu amestecând rațiuni fiscale în oala cu problemele statului de drept vei convinge că DNA a devenit o bubă a democrației. Credeai că multinaționalele nu știau nimic despre acest buboi și ți-ai imaginat că, dacă le vei face un cadou fiscal, te vor înțelege când vei vrea să vii cu bisturiul?!!

  Kovesi, în schimb, nu pare naivă. DNA are competență pentru evaziunea fiscală mai mare de un milion de euro, dar nu acționează în direcția aceasta. Nu-și dă ea seama cât pierde Bugetul prin astfel de fraude fiscale?! Cum se cheamă, oare, conștiința unui cetățean român care protejează asemenea hoții comise, în principal, de capitalul străin?!

  Apreciază

  • Si caitu al;a de ce a fots cocediat de la ING?

   Am gasit asa n iste pareri, un zvon ca ar fi fost implicat in atacul asuora leului … cestie ce ptr mine il descalifica complet :
   – ca un roman sa atace leul, deci economia Romaniei mi se pare destul de aproape de tradaare. Ma rog mai sunt destui altii … (se recomdna niste canepa)
   – ca unu care a atacat leul sa devona azi senator …
   – ca „bancher” mi se pare cam .. cam nu am termeni decenti ca sa poerzi banii altora (depunatori, propretari) si ca dupa accea sa mai dai si sfaturi „Agricole”

   Apreciază

 24. Dom’le ce imi „plac” monarhitii nostri!
  E vorba bine-ntels de sucarul cu tanarul Medforth-Mills,. Ca cica junele dorea sa isi vaza bunicu su matusa ca rea (sau si mau rau sotul ei..) nu i=a permis .. SI vai ce scandal ! ce sandal domana ma-sa il dezavueza ! Cu m se poate?!

  Dragii de „monarhisti”!
  Au azuit si ei ca ar exista ceva numit „Monarhie” si brusc au descopeot ca ei e „monarhisti” numa asa se deeosebeasca de gloata …

  Insa nici prin cap nu le trece ca o familie regala are nitel alte reguli. Ma rog i se aplica (azi) legile civile „cvomune” insa in ce priveste latura monarhica, nobiliara .. se aplica cutumele aristocratice.
  Si in virtutea acestr norme .. junele NiciOLae se comparta cam … cam derogatoriu … caci cf acestor norme bunicul sau poate sa ii interica sa ii apara in fata ochilor. Si ca Margareta Duda, zisa „custode al Coroanei” este sa zic asa „sef executiv” al Casei si parerile ei sunt ordine in cadrul familiei si a Casei Sale. Ca dna Medforth-Mills, , nascuta printesa, nu face altceva decat sa respecte „datele” nasterii sale …

  Nashpa .
  Ma rpgf nu e dimacratic.
  Dar nici monarhia sau aristocratia nu sunt democratice!

  Apreciază

 25. @dezideriududas: ”CĂTRE : CONSILIUL MONDIAL ROMÂN
  Vă mulțumim pentru invitația dvs. la un eveniment cu o temă atât de actuală, alături de parteneri de prestigiu recunoscut. Dealtfel, pentru eveniment, vă transmit o lucrare susținută recent la un eveniment organizat și de AGIR – Asociația Generală a Inginerilor din România, având ca organizator principal Academia de Științe Tehnice din România …”

  Domnule Dudaș, participarea dumneavoastră la acest eveniment, în calitatea de președinte al Asociației Strategia Dezvoltării României – Regiunea Dobrogea, ne onorează și confirmă că protocolul de colaborare dintre CMR și asociația dumneavoastră funcționează și începe să dea roade.
  De altfel, la fel ca și protocolul încheiat cu Asociația Pro Basarabia și Bucovina, coo-organizatoare a acestui prim moment comun aniversar.

  În tradiția Consiliului Mondial Român, la fiecare Conferință anuală sau Congres, este organizată și o secțiune specială de comunicări din partea membrilor, susținătorilor, personalităților vieții publice, culturale, științifice sau politice, precum și a oricăror participanți.
  Scopul acestor secțiuni este de a pune în evidență implicarea și caracterul inovator al conaționalilor noștri de pretutindeni.
  Pentru a continua această tradiție, și la Congresul CMR din 2018, care va avea loc în România în perioada Mai-Iunie 2018, va fi organizată o asemenea secțiune specială de comunicări la care cred că ar fi extrem de binevenită o succintă prezentare a teoretizărilor, cercetărilor și concluziilor asupra Teoriei Stripurilor, efectuate de Emilian Dudaș, fratele dumneavoastră, o personalitate de renume internațional și care face cinste școlii românești de Fizică Teoretică.

  Desigur, considerăm că o colaborare cu Fundația Europeană Titulescu, în participarea și promovarea unor acțiuni de interes comun, ar constitui o extindere reciprocă a cunoașterii preocupărilor noastre de către un număr mai mare de români.

  Mircea Popescu
  9 Noiembrie 2017

  Apreciat de 1 persoană

  • Stimate Domnule Mircea Popescu,

   Vă mulțumim pentru frumoasele dvs. cuvinte legate de asociația noastră.

   Ref. la evenimentul anual al Consiliului Mondial Român, pentru anul 2018, anul Centenarului, sunt convins, propunerea dvs. îl va onora pe fratele meu pe care i-o voi transmite cu prima ocazie. Cred însă că va trebui să o fac într-o matrice tehnică mai structurată. Vă atașez afișul evenimentului de la Ateneu din 20 noiembrie 2017, de unde redau mai jos dedicația :
   Aniversării a 25 de ani ai Experimentului ATLAS de la LHC/CERN
   Aniversării a 5 ani de la descoperirea Bosonului Higgs
   Aniversării a 150 de ani ai „Colegiului Național Ferdinand I” Bacău
   Nu cred că e exagerat să fac referire acum la ideea lui Curzio Malaparte ref. la importanța tehnicii in fața contextului. Ce dedicații va avea Congresul CMR din 2018 ?
   O să studiez cu atenție site-ul CMR. Poate găsesc singur răspunsul. Voi reveni cu menționarea a două propuneri de dedicații, exceptând, evident , Centenarul, care nu cred că trebuie să lipsească….Aș dori însă să o fac în „fapte împlinite”….

   Cu bine,
   Dezideriu Dudaș

   Apreciază

 26. Astăzi, Președintele a făcut-o, din nou, de oaie ( probabil ca să fie în brand).
  Eu nu înțeleg un lucru: de ce unele sindicate ale lucrătorilor din mediul privat se agită împotriva Guvernului? Normal ar fi să facă mitinguri împotriva patronilor, când aceștia le vor scădea salariile, să facă greve sau orice altă formă de protest. Guvernul nu a făcut altceva decât să le asigure o pensie mai mare, serviciile de sănătate, salariul minim pe economie și nu se face răspunzător de modul cum se negociază salariile dintre angajator și angajat. Mie mi s-a tăiat, pe o perioadă de un an și jumătate, un sfert din salariu și nu am văzut niciun angajat de la privat să fi fost solidar cu mine, deși mi s-a explicat ca acele ,, curbe de sacrificiu”, sunt pentru a se ieși din criză, pe care nu eu, bugetarul, am provocat-o. Mi se spune, ca pe vremea socialismului, că nu produc. Oare cine poate produce, fără sănătate, fără educație, în pace, în siguranță și ordine publică?. Cred că România produce cea mai numeroasă forță de muncă sănătoasă și bine calificată, care-și vinde munca în afară granițelor. Probabil din această cauză cadrele didactice, medicii, angajații din armată, poliție etc. sunt păguboși și neproductivi!.

  Apreciat de 1 persoană

 27. Mă simt obligat să remarc profesionalismul şi realismul politic ale unui excelent ministru : Olguţa Vasilescu poate da clasă tuturor politicienilor cu funcţii de răspundere la nivel ministerial ! Şi nu doar ! Competenţa, eleganţa şi prestanţa acestei Doamne explică ura, furia şi neputinţa celor care pentru a o critica recurg la cele mai josnice şi reprobabile tertipuri, doar-doar vor reuşi astfel să pareze aducerea la cunoştinţă a adevărurilor ce incomodează forţele malefice ce au înlănţuit România şi care au ca vârf de lance chiar BNR -ul !
  Care ia tot mai mult forma FED-ului, cu aceleaşi consecinţe nefaste pentru ţările pe a căror finanţe au pus labele !
  Ceea ce face masonul Isărescu, punându-se preş la picioarele străinilor reprezintă un grav atentat la siguranţa naţională şi dacă Serviciile n-ar fi şi ele la cheremul aceloraşi stăpâni, cu siguranţă că s-ar declanşa cel mai mare scandal de trădare naţională !
  P.S.
  Domnule Adrian Năstase, dovediţi-ne că sunteţi omul providenţial pe care-l aşteaptă românii şi implicaţi-vă în dezbaterile economico-financiare, dacă în cele politice nu aveţi dreptul printr-o hotărâre parşivă şi nedreaptă!
  Dacă ei, pesediştii nu vă vor, noi vă vrem !
  Dacă nici acum, atunci, când ?!

  Apreciază

  • diasporene
   Ma lasa rece ce spune un neica nimeni (Tismaneanu n.r.) pe tot felul de platforme virtuale obscure si dubioase. Ne pierdem timp pretios daca citim toate elucrubatiile vanturate prin media si ne incarcam si cu energie negativa. Parca am fi sado masochisti, prietene de departe.
   Nu putem interzice nimanui sa vorbeasca.
   Important este ca cei care realmente au parghiile de a face ceva , SA FACA ! Dar nu oricum, in bataie de joc, asa cum fac actualii guvernanti care, prin faptele lor iresponsabile, risca sa arunce Romania in aer. Deja cursul leu-euro a luat-o razna, locurile de munca sunt create de guvern IN AFARA (prin stimularea exarcebata a cresterii pe consum) – vorba domnului Isarescu, iar categorii largi de cetateni traiesc in nesiguranta.
   In loc de stabilitate si predictibilitate am reusit sa generam haos, ba mai mult, sa ne ostilizam investitorii si partenerii externi.
   In Parlament se fac comiții și comitete de amorul artei, dar nu ne asumam barbateste legile justitiei. In schimb, nu stim cum sa stricam si ce functioneaza, jucandu-ne cu Codul Fiscal. Niste hahalere cocoțate la vîrful puterii fără niciun merit.
   Pe d-ta te afecteaza mai putin, dar eu, familia mea, traim in Romania. Si asta ne ocupa tot timpul.
   ps
   Nu cumva si-au bagat rusii coada ? Ca tot avea Dragnea, in programul de guvernare, imbunatatirea relatiilor cu ei. A spus-o Grindeanu, daca minte el, mint si eu. (Z)

   Apreciază

  • Dar, ați înțeles măcar la ce se referea? Iată: „Mă gândesc cu spaimă la modul în care se pregătește în CULISELE PUTERII MANIPULAREA unor momente care ar trebui să fie sobre, demne și, mai ales, cinstite…” iar cum de continuat continuă cu episodul cu Nicolae și îmbrânceala , s-ar trage concluzia că ”Ilici, Tăriceanu, Dragnea si alti năstase” ( rușinică, domʹ profesor de științe politice la Universitatea Maryland, pentru felul „acid” în care folosești majusculele) s-au pus stavilă la intrarea în iatac și nu i-au permis nepotului să-și vadă bunicul, aflat la un pas de moarte. Băiatul ăsta, Volodea, care a devenit mare iubitor de monarhie, văd, e zdravăn la cap?

   Apreciază

 28. Am reluat textul domnului Nastase si mi-a sarit in ochi, mai bine, fragmentul:
  ,,Da, este nevoie de modificări, din timp in timp, ale legislatiei fiscale. Da, este nevoie ca ele sa fie discutate dar nu de persoane care isi plimbă bicicletele, duminica, prin fata guvernului. Responsabilitatea principală in astfel de momente este a presedintelui României, care ar trebui să mai renunte la drumetii si să incerce să incurajeze dialogul politic pe astfel de teme.”

  De aceasta data, dati-mi voi sa fiu categoric de alta parere. N-are nicio treaba Presedintele sa suplineasca, el, inabilitatea de comunicare a unui guvern incompetent.
  Nu trebuia sa se ajunga ,,in astfel de momente”. Dvs, cu siguranta, afi fi prevazut efectele, consecintele si reactiile si n-ati fi avut nevoie de sprijinul domnului Ion Iliescu.
  Deci va rog sa nu va comparati, pe dvs, cu domnul Tudose, ca ma impusc in cap. Gasesc , eu, ceva, la racheții ucrainieni. (Z)

  Apreciază

 29. De regula nu-mi pierd timpul sa raspund unor infamii la adresa mea. Eu sunt doar un individ, un fir de iarba insignifiant sau o frunza cazatoare, deci trecator, din verdele perpetuum al vietii cu care bunul Dumnezeu invesminteaza bogatul si roditorul pamant romanesc. Exceptiile sunt atunci cand infamiile sunt insotite de ignoranta, poate mimata, poate reala, dar in mod cert cu pretentie de proiectie sociala. Domnule Mircea Popescu, va inselati in privinta lui ZeV, in ale carui comentarii rationalitatea, tipica profilului sau ingineresc, se impleteste cu o vasta cultura si o extraordinara intuitie, cele doua marci care fac diferenta intre creatie si imitatie. Cat despre mine, nu cainez poporul rus, ci pe cel roman, din care fac parte, desi experimentele comuniste care le-au fost impuse amandurora le fac uimitor de asemanatoare. La fel de dureroasa este artificialitatea cu care geopolitica occidentala post-razboi rece, dupa care am sperat sa fim cu adevarat liberi, incearca sa transforme in prapastie ceea ce in mod natural sunt punti de legatura intre popoarele roman si rus, vecinatatea si ortodoxismul, care ne apropie si ne unesc, ca parti ale aceleasi regiuni, pe care ne-o dorim pasnica si prospera, si ale aceleasi credinte, care ne face frati. Imi este greu sa cred ca ceea ce stie toata lumea d-stra continua sa va ramana necunoscut. Ca metodele teroriste din etapa comunismului alogen din toate tarile Europei de Est au fost preluate de la “revolutionarul de profesie” (a se citi criminalul geopolitic de meserie) Lev Trotki, care le-a teoretizat si practicat pe scara larga in revolutia bolsevica (1917) si in razboiul civil bolsevic (1918-1920/1922) din Rusia. In Romania, metodele teroriste si de razboi civil au fost aduse de trotkista Ana Pauker (Hanna Rabinsohn), care a fost vicepremier si ministru de externe (1947-1952), in cea de-a doua pozitie avand acelasi rol distrugator pentru diplomatie, ca si Trotki. Aceste personaje si gruparile din jurul lor erau nu numai “antipartinice”, dar in primul rand antinationale, internationalistii neavand patrie, scopul lor ocult fiind de slabire, subjugare si dezmembrare a tarilor din Est. Semnificativ pentru otrava ideologica pe care au raspandit-o acesti venetici, aciuati in Est ca lideri bolsevici, pusi pe jaf national si distrugere a identitatii de neam si a suveranitatii statale, este faptul ca patriotii care se opuneau comunismului si luptau pentru pastrarea unitatii teritoriale a tarii erau declarati “dusmani ai poporului”. Aceasta substitutie diabolica, prin care criteriul national al iubirii de patrie a fost inlocuit cu criteriul ideologic al “iubirii comunismului”, de “iubire” fortata a diavolului, a facut posibile toate crimele oribile ale comunismului, prin care au fost distruse elitele. Ca partida nationala a comunismului a dejucat planurile internationaliste, reusind sa impuna, nu fara riscuri si sacrificii, trecerea de la cursul alogen la cel indigen, al comunismului national, este o alta poveste, de reabilitare, care urmeaza sa fie scrisa si spusa. Cercetari istoriografice despre adevarurile ascunse ale Revolutiei Ruse, la care m-am referit in articolul comemorativ anterior, si care, prin faptul ca va sunt inaccesibile, in SUA par sa fie ca un fel de Samizdat din fosta Uniune Sovietica, pentru a scapa de cerberii noii cenzuri politice, “fake news” si “political correctness”, mai soft ca mijloace dar la fel de hard ca efecte, au documentat ireprosabil falsurile si transferurile mincinoase de responsabilitate pentru experimentul comunist, din contul autorului real – marele capital vestic, in cele ale victimelor expansiunii sale – tarile estice.

  Apreciat de 1 persoană

  • Mircea Popescu este exemplul tipic al sclavului liber, omul ce se bucură zgomotos de o libertate pe care n-o are, dar pe care o trâmbiţează peste tot, în speranţa că-i va folosi la ceva !
   În America zilelor noastre este o utopie să te crezi liber, dar M.P. se încăpăţânează s-o facă !
   În ce scop, doar ei cred că rămâne de văzut ! 😉
   P.S. Ca un corolar al libertăţii de care se bucură, acest domn îşi permite să dea like propriilor comentarii ! Să recunoaştem că-i culmea libertăţii ! Noi nu ne permitem aşa ceva ! Mai bine zis, nu ne este permis.
   De către cine ? Iar rămâne de văzut !

   Apreciază

 30. Motofozo de la Cotroceni n-are stofă de președinte. El crede că morga lui păcălește, face elegant și bine-crescut. De fapt morga asta e o perucă de sub care iese pe margini mojicia.
  Țopăiala fiscală e o sintagmă demnă de un contabil de asociație de proprietari de terenuri agricole. Un președinte n-are voie să se exprime astfel. Corect și elegant ar fi fost „ezitările în privința politicilor fiscale”.
  Motofozo crede că e spiritual nevoie mare, însă e doar un ins ridicol dintr-o categorie socială slabă.

  Apreciat de 2 persoane

 31. VIAȚA PRINTRE BOMBE DE PRESĂ ( …LIBERĂ, DESIGUR !)

  Ai putea trăi, cetățene, într-o țară în care 90% dintre știrile din presă, într-o singură zi, sună așa?

  „Anunț CUMPLIT: Un nor radioactiv plutește” …
  „Dezvăluirea care ZGUDUIE Casa Regală!”…
  „Lider de marcă din PSD, atac DUR la adresa multinaţionalelor”…
  „LOVITURĂ pentru Casa Regală! Cei mai înfocaţi susţinători”…
  „SCANDAL URIAȘ la Cluj: Fiul unei consiliere a premierului Tudose”…
  „BOMBĂ! Un membru al Guvernului Mihai Tudose a fost REȚINUT”…
  „ FMI trage un SEMNAL DE ALARMĂ după modificarea Codului Fiscal”… „Camera de Comerţ, AVERTISMENT DUR către Guvern după atacul la multinaţionale”…
  „Cei de la Asociaţia Împreună pentru Autostrada A8 AMENINȚĂ Guvernul”…
  „Milioane de angajați din privat, în FIERBERE!”…
  „ OTRAVA asta îţi distruge oasele, însă o bei în fiecare zi! Sigur nu ştiai asta!”…
  „ Ai astfel de becuri în casă? Sunt EXTREM DE PERICULOASE, ne avertizează specialiștii”… și altele , și altele…

  Nu te mai strădui să răspunzi… Felicitări ! Tocmai ai câștigat dreptul de a trăi într-o astfel de țară, fără să faci nimic! Nu trebuie să completezi vreun formular, nu trebuie să răspunzi la trei întrebări, nu trebuie să suni un prieten… totul se produce de la sine și intri „în program” automat!

  Ți-ai câștigat dreptul de a urmări numai știri bombă și știri-catastrofă ( iminentă sau latentă, în funcție de cât de meteo-sensibil ești) și pe orice canal deschizi televizorul vei auzi instantaneu aceleași voci pițigăiate, același vacarm, aceeași isterie invitând nenorocirea să se producă, pentru ca apoi să tune: ”A-ha-ha , ți-am spus eu că o să crăpi!” Confuzia, inexplicabilul, spaima, agresivitatea nemaipomenită, suspiciunea, diagnosticul incorect, singurătatea, absurdul propagandistic și multe altele își vor da mâna pentru ca să te cucerească sau, după caz, să te modifice corespunzător, până când, pliat așa cum trebuie, ajustat pe la excrescențe, ras în cap, uniformizat și incapabil de ripostă, te vor înghesui într-o cutie de pantofi. Din care n-au scos pantofii… socotind că încapi și așa.

  Vei avea o iarnă grea… mai ales pentru că ți se spune în fiecare zi, de cel puțin 35 de ori, prin toate orificiile audio-video, cât de frig îți va fi în cutia de pantofi deoarece nu va fi combustibil decât pentru un „foc de tabără pe tine”… că după ce-a tăbărât și au venit pompierii, gata! nu va mai fi nici căldură și nici lumină în iarna asta.

  Cetățean trist … ieși , pentru numele lui Dumnezeu, din cutie, până nu te spânzuri cu șireturile uitate special acolo, pentru tine. Vei da peste o MATRIOȘKĂ de cutii , e-adevărat, dar, dincolo de cartonul lustruit al celei din urmă dintre ele, cred mai e o bucățică de viață pe care ai putea s-o trăiești, dar stând, de astă dată, în picioare!

  Și ah! scuză-mă, cetățene… printre știrile catastrofice de astăzi, am uitat să o trec pe cea mai îngrozitoare:

  „Medicii AVERTIZEAZĂ!!! – Nu ar mai trebui să folosim DELOC hârtie igienică” …

  Apreciat de 3 persoane

  • Nu v-ati uitat aseara pe Eurosport 2 ? Balet pe gheata, miscari fluide de o complexitate aproape transcendentala, volute prin aer care sfideaza gravidatia, frumusete, gratie, puritate, eleganta, broderii fine pe corpuri stilizate, curaj, autodepasire.
   Iata ce exemplu util ne poate fi, noua tuturor (in cautarea linistii interioare si a echilibrului de sine), un asemenea spectacol magnific.
   Ne trebuie un singur lucru: Vointa de a face ,,click” pe butonul telecomenzii. Altfel, dependenta de televiziunile de stiri poate deveni ireversibila.
   (Z)

   Apreciază

  • Aceste titluri se numesc titluri momeala , bite titles ,
   Sunt puse tocmai pentru ca oamenii sa dea click pe articol si astfel cenereaza c bani prin solutii de monetizare oole AdSense ori altele . Cand descizi articolul vizualizezi si reclamele . Din asta traiesc site-urile respective . Puteti citi povestea ziarului online Viral nova care era scris de in sinur om si care enera venituri de peste cinspe milioane dolari / lunar . A fost vandut cu osutacincizeci milioane de dolari .
   Scuze , am problem cu tastatura …

   Apreciază

  • „Medicii AVERTIZEAZĂ!!! – Nu ar mai trebui să folosim DELOC hârtie igienică” …
   Păi, de ce credeţi că aruncau #rezistenţii cu ea la proteste ? 😉
   Nu le mai trebuie, mai ales că se şterg la fund cu legile statului român ! mrgreen:

   Apreciază

  • „Daca vorbesc despre o America infricosatoare e pentru ca remarc o degradare a acestei societati, aparitia unui separatism nu numai etnic, ci si sexual, cautionat de noile dogme. O limba de lemn multiculturala, sub pretextul de a proteja anumite segmente marginale ale societatii, nu a facut decat sa obtina efectul invers: o animozitate crescanda intre grupurile sociale.“ – Edward Behr

   Apreciază

   • Nu vi se pare că şi România lui Johannis, Remus Cernea, Kovesi, Macovei, Maior, Helwig, a #rezistenţilor” din multinaţionale, dar şi a neclintitului de la BNR este la fel de înfricoşătoare ?! :mrgreen:

    Apreciază

 32. Trecerea contribuțiilor CASS de la patron la salariat nu are drept scop creșterea salariilor. Creșterea salariilor bugetarilor s-a făcut și se va face prin alte acte normative.
  Ioh, luat de apa împrăștiată de consilierii lui financiari, a spus că, în urma trecerii, salariile vor crește DOAR cu 3 lei, uitând că trecerea nu vizează creșterea salariilor.
  Așadar, salariile nu vor scădea din cauza trecerii, ci vor crește cu 3 lei.
  Pentru ce atunci această agitație a susținătorilor lui Ioh-Groh?
  Dacă vreun patron vrea să-i scadă salariul unui angajat, înainte sau după trecerea contribuțiilor, e fiindcă PATRONUL vrea, nu din cauza trecerii.

  Apreciat de 1 persoană

 33. raduprajan spune:
  ,,In zilele noastre, ZeV se converseaza cu George Ban…”
  Ei, as. Mi-as dori, eu, asta. Din pacate, cum incerc sa ridic nivelul, il pierd pe drum. De acolo, de jos, face un singur lucru: Incearca sa ma scuipe. Dar, din pacate pentru el, gravitatia…..nu iarta. 😉

  Apreciază

 34. Daca ceea ce a facut Nicolae in scurta, mediocra si terna sa viata de pana acum s-ar fi petrecut in Marea Britanie, acest om n-ar fi fost acceptat nici ca picolo intr-una din resedintele Casei Regale, daramite sa fie recunoscut ca parte intr-o linie succesorala.
  Un derbedeu afemeiat si agramat care a incercat sa provoace, sfatuit de un advocat veros, pentru a-si face imagine, cu gandul la perioada de ,,dupa” trecerea in nefiinta a Majestatii Sale. Sa-i spuna el lui mutu’ (nu fobalistu’, ca pana si ala pricepe cate ceva) ca era animat de compasiune pentru starea regelui si il ardea dorinta de a-si vedea bunicul.
  Dar daca lucrurile se petrec in Romania, sau sunt relatate si procesate in Romania (tara celor mai inepti si needucati jurnalisti din Europa), samanta de scandal, bineinteles, prinde. Fara indoiala si cu largul concurs al tele-romanilor, aflati parca in transa in fata televizoarelor cu ochii cat cepele la breaking news-uri de lumea a treia…treaca de la mine, hai sa spunem doi si un sfert. (Z)
  In fond, atat politicienii, cat si jurnalistii, din ,,glie” se trag, chiar daca o parte din ea a trecut in proprietate straina, PSD-ul facandu-se ca nu vede.
  Dar vede, in ultimele zile, cica, evazionistii, intre care, la loc de cinste, se afla companii de stat, filiale de partide politice si alte entitati ocolite de ANAF-ul cel atat de vigilent cu micii intreprinzatori (am aflat aceste detalii din alte surse, nu de la sibilinicul Misa).
  Ce nu mai vede PSD-ul ? Nici padurile care dispar in conturile austriecilor si nici ursii care sunt fortati de diminuarea habitatului natural sa-si caute hrana prin ograzile oamenilor. Dar ni se spune: Omul inainte de orice.
  CARE om, stimati colegi, ca mie nu-mi vine in minte decat numele lui Liviu Dragnea. Chiar asa..oare pe unde o fi umbland acest domn misterios, in aceste momente urate pentru tara, cand toata lumea il cauta ? (Z)

  Apreciază

 35. Scopul motiunii de cenzura a PNL: Esuarea programului politic “Romania First” al PSD

  Desi este o ciudatenie ideologica, analize si observatii comparative au aratat ca ciclurile de guvernare ale stangii social-democrate din Romania s-au asemanat mai degraba cu cele ale dreptei republicane din SUA. Asa se face ca initiativa strategica de redresare social-economica “America First”, a presedintelui Donald Trump, a avut un ecou foarte puternic asupra leadershipului si guvernarii PSD, concretizat intr-o politica similara, “Romania First”.
  O a doua situatie atipica pare sa fie foarte aproape, prin blocarea acestui program de inspiratie americana si extrem de determinat al PSD, de catre motiunea de cenzura a PNL, de saptamana viitoare. Cel putin in cazul unui obiectiv primordial precum “Romania First”, dreapta ar fi trebuit sa rezoneze cu stanga, ca intr-o unitate finala a contrariilor, de coincidentia opositorum, cum spun filosofii, sau de bipartizanism politic, cum sustine pragmatismul politic american. In cazul in care motiunea de cenzura a PNL va reusi sa demita Guvernul Tudose, alternativa de guvernare liberala, nedeclarata, dar usor de dedus logic, in termenii de simetrie a opozitiei PNL la guvernarea PSD, va fi, fara indoiala, “Romania Second”. Va trebui sa ne gandim foarte serios la aceasta foarte probabila intoarcere a umilintei sociale, din vremea regimului Traian Basescu, aflata la o motiune liberala distanta de a fi reprodusa de urmasul sau, Klaus Iohannis. De ce se grabeste PNL cu motiunea de cenzura, invocand prezumtia de vinovatie fiscala a Guvernului Tudose, in loc sa astepte, macar o luna-doua, sa vada efectele reale, incepand din 1 ianuarie 2018, ale modificarilor codului fiscal si ale masurilor compensatorii privind cresterea veniturilor populatiei? Premierul si ministrii muncii si finantelor au explicat foarte clar, ca reforma fiscala, care inseamna in acelasi timp modernizarea, echilibrarea, adaptarea si/sau actualizarea codului fiscal (mi se pare nepotrivit termenul de “revolutie”) are ca scop cresterea veniturilor bugetare, in timp ce marirea celor salariale se va face prin alte parghii si modalitati. Dar, de departe, “supararea” nu priveste cresterea sau necresterea veniturilor populatiei, ci obligarea multinationalelor sa plateasca taxe si impozite legale in Romania, tara-sursa din care isi extrag profiturile, asa cum se intampla in Vest. Cum cere si o Directiva UE. Este un fapt ca multi angajatori nu isi platesc la timp obligatiile la buget, din care se alimenteaza cu resurse educatia, sanatatea, transporturile, justitia samd, asa cum se intampla si prin rectificarea bugetara pozitiva din noiembrie. Masurile de echilibrare fiscal-bugetara intreprinse de Guvernul PSD sunt prin urmare necesare, dar si o manevra politico-fiscala inteligenta, care obliga multinationalele sa plateasca americaneste, europeneste sau nemteste impozitul pe profit pe care il datoreaza statului roman. Romania trebuie sa iasa din servitutea fata de Occident, prin care, prin neimpozitarea multinationalelor, practic ii subventioneaza cresterea sau acoperirea gaurilor economice, lucru ce ne condamna la vasalitatea “Romania Second”, o servitute care dupa toate indiciile va tine loc de program de guvernare pentru PNL.

  Apreciat de 1 persoană

 36. La comemorarea a 100 de ani de la Revoluția bolșevică unii consideră că acum este rândul Statelor Unite să fie sub asaltul extremei stângi internaționale.

  Mai mult, se compară protestele din ultimul an din SUA sau România, mișcări ce au stat sub semnul sintagmei #rezist, cu mișcarea care a instalat comunismul în Rusia , iar noul marxism își are originile în celebra Școală de la Frankfurt.

  „Acum exact 100 de ani ruși pauperi și soldați ai marinei la capătul unui război epuizant s-au adunat la Petersburg să #reziste țarului. Aveau în fruntea lor niște tovarăși cu finanțări dubioase din Occident și o agendă pe care istoria de un veac a comunismului a dezvăluit-o drept oribilă. Oricât de îndreptățite ar fi fost nemulțumirile oamenilor de rând care au ieșit atunci în stradă, nimeni nu le reține motivațiile la un secol de atunci. Îi consemnăm a fi o masă de manevră, gloată amorfă decervelată, lipsită de simț istoric. A contat ce voiau cei care i-au pus în mișcare. Revoluția a fost bolșevică. Punct. la 100 de ani de la zorii înnegurați ai URSS, este rândul Americii să fie sub asaltul extremei stângi. Nu mai este proletară, ci cool-hipsteristă, eco, corect politică, funky, exhibiționistă. Zămislită din universitățile americane unde a pătruns cu putere teoria critică a Școlii de la Frankfurt și marxismul cultural, această stângă radicală s-a insinuat treptat în lumea dezvoltată și – perfidă – și-a croit drum în nebăgarea de seamă a celor care nici măcar nu știu că este noua față a socialismului internaționalist”,

  Alegerea lui Trump ca președinte al SUA i-a făcut pe cei de extrema stângă să-și arate adevăratele obiective: „Radicalii ies violent și devoalează adevărata agendă: disoluția a orice a fost pilon pentru o societate stabilă, respectiv familie, națiune, biserică și instituții. Este ce a vrut și comunismul internaționalist la origine, dar s-a împiedicat undeva pe drum, împotmolit în sabotajul popoarelor tradiționaliste ale țărilor unde s-a înfipt. Un individ fără credință, fără nație, fără statornicia dată de preceptele dobândite în familie și chiar fără gen, este proiectul de cetățean (al lumii) pe care ni-l propune noua extremă stângă. Națiunea americană se dovedește robustă și respinge însă provocarea fățișă a neo-marxiștilor. Este norocul lumii întregi”.

  Mai apoi, jurnalistul abordează și situația din România, analizând modul de acțiune al marxismului cultural asupra societății românești, îndeosebi după 1997 încoace. Din fericire, consideră acesta, „în pofida finanțărilor consistente și a activismului din mediul universitar, teoria critică, de asemenea, nu a prins și am rămas loiali ideilor de biserică, națiune și familie, ne uităm cu inspirație la priveliștea Americii care respinge noua extremă stânga internaționalistă la 100 de ani de la „Marele Octombrie” care a răvășit Rusia”.

  Apreciază

 37. MICHTEAUX!!!

  madagascar123

  Pe aici pe la noi , pe la cracanatii din vale , inaintea fiecaror alegeri , oamenii se prezinta la caminul cultural ,
  unde se face o hora mare , se mananca , se bea , se danseaza , se discuta politica , chestii marunte ….
  Ni s-au prezentat si platformele program ale celorlalti hoti si oamenii , in deplina cunostinta au votat
  cum au dorit .
  Faceti o comparatie intre minciunile hotilor de la putere si minciunile marilor perdanti si veti descoperi
  anumite chestiuni logice
  ( banal de logice chiar ) .
  Acu , marii perdanti vin si urla ,, sa se respecte programul , nu era scris in program ” .
  Am spus si repet : 15 – 20 % daca se respecta , si tot este un castig major pentru romanica .
  [/quote]

  E simpatc gagiul …. fdar are drepatte – unii hoti e ilogici si sucariti!

  Apreciază

 38. https://www.agerpres.ro/politica/2017/11/12/mihnea-nastase-s-a-inscris-in-psd-18-02-04

  Era si cazul ! Aproape fiecare tara din lumea asta are cate o dinastie de politicieni celebri : familia Kennedy , familia Bush , familia Trudeau , etc.
  Cred ca fiul dumneavoastra are tot ceea ce-i necesar pentru a deveni unul din marii politicieni ai Romaniei . Poate cel mai mare ! Este intelligent , are educatia potrivita , este atragator , provine dintr-o familie deosebita , are suportul dumneavoastra , are suportul membrilor PSD si cel mai important , cred ca are si motivatia necesara !
  Cu atat mai mult cu cat majoritatea celor care voteaza azi PSD-ul o fac tot pentru dumneavoastra si pentru dl. Iliescu . Doar nu credeti ca votam PSD pentru alde Dragnea , Ponta , Tudose sau aia cu studii la Spritzu Haret …

  Doamne ajuta !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.