Prezentarea volumului „Descriptio Bessarabiae” la Fundatia Titulescu

Fundația Europeană Titulescu vă invită marți, 12 septembrie 2017, ora 18:00, la prezentarea albumului cartografic Descriptio Bessarabiae.

Autori: prof. univ. dr. Adrian NĂSTASE și Excelența Sa, domnul Mihai GRIBINCEA, Ambasador al Republicii Moldova în România

Cu alocuțiuni din partea:

E.S. Dl. Mihai GRIBINCEA – Ambasador al Republicii Moldova în România

Titus CORLĂȚEAN – Senator

Prof. univ. dr. Ioan SCURTU

Moderator:

Prof. univ. dr. Adrian NASTASE– Președinte al Fundației Europene Titulescu

image003.png

Evenimentul este organizat cu sprijinul BIOFARM S.A. și FARMEXIM S.A. și va avea loc la Casa Titulescu, Șos. Kiseleff, nr.47, sector 1, București.

Vă așteptăm!

 

29 de gânduri despre “Prezentarea volumului „Descriptio Bessarabiae” la Fundatia Titulescu

  1. Ca uni se intreaba cum si altii se intreaba ce o sa faca Kim cel Grasu5 si rau cu bombA….

    Amintiti-va-ti ca in 2001 cand SUA se ratoiau la Sadam sa renunte la arma nucleara … Kim de atunci (tatal astuia) se agita ca el ar avea vreo 2 bombe nucleare. Da stiti expreia celebra „Acum nu e timp tovarashe!” (un soi de „vino matale maine sau mai bine saptamana viitoare”)

    Deci timp a avut.

    Nitel mai tarziu un vapor nord coreean care megea spre Pakikstan a fost nitelus oprit si tras la nu stiu ce dana. Era incarcat cu rachete si pese de rachete noprd correne. Apoi l-au lasat sa plece … sa descarce rachetele. Si se pare ca totul facea parte dintr-o operate de tranfer tehnologic .. adica RPD Correana a furnizat Pakistanului tehnologie ptr rachete de tip SCUD . Nu opr fi cine stie ce dar Pakistanu nu avea asa ceva si topcmai testa sau testase armele nucleare. Deci avea nevoie mare de niste rachete care de preferinta sa nu fie supuse la bazdacii nu stiu carui furnizor…
    Intrebarea de 2 bani juma este oare cu ce plateau pakistanezii ?
    Exact. Ei aveau bombA testata .. insa nu si RPDC oricat se lauda Kim Jong-il (tatal grasutului)

    Mde .. mde mde.

    Acum… acum ca grasutu’ Kim Jong-il nu are chiar toti boii acasa nu ar fi de mirare (de fap el este semizeu in viata daca nu chiar zeu, fiu de zeu si nepot de zeu. Normal ca s-a sarit de pe fix!) e una. Ca si-a ucis cu brutalitate niste rude … perfect normal in familiile imperiale asiatice – mai ales cand rudele vor ele la tron!
    Insa nu va ataca cu arme atomice nici Coreea de Sud, nici Japonia, Guamul sa nu mai zic SUA. Fiindcca pana in 120 minute dupa atac RPD Correana va inceta sa mai existe! Abia atunci SUA vor avea „dezlegare la bombA” si vor LOVI masiv fara sa le arate nimeni obrazul. Si lovitura trebuieste sa fie masiva ca sa poata anihial orice tentativa a unei a 2a lovituri!
    Deci daca Kim Jong-il ar ataca nuclear ar fi doar o modalitate perversa de sinucidere.
    Insa priviti-l .. se pare ca apreciza viata si bucuriile ei! De fapt sunt si unele zvonuri ca „stie sa traiasca” . Nu – el va sta linistit.
    Fara teama ca ar putea pati ca Sadam sau Kadafy. Ca asta este scopul ptr care a vrut bombA si ICBM uri.
    De acu .. doar daca Cerurile ii retrag mandatul divin … daca da se vor descotorosi ai sai de el (au mai fost niste cazuri cu imparati la fel de divini …

    Ma rpg sunt uni de parere ca SUA ar trebuik sa faca iute p;rima miscare „preemptive”
    Caz in care mergem în pesteri și luam mult Iod….

    • @ ghita bizonu

      nu cred ca ” singurul gras din Coreea de Nord ” este chiar asa de nebun cum vrea sa para ! Sa nu uitam ca individul a trait si a studiat in Elvetia la o scoala in limba engleza .

      Mai degraba cred ca acesta este doar o interfata a Chinei si Rusiei si este aruncat in fata de cele doua tari ca sa se certe cu celalalt piroman al planetei , sa vada pana unde se intinde si Trump .
      Oricum , Coreea de Nord supravietuieste prin bunavointa Chinei si Rusiei si functioneaza cu o economie de tip autarhic .

      Mai precis , vreau sa spun ca acest baiat nu exista ! Exista doar China si Rusia care prin orice mijloace posibile pun frane intentiilor de expansiune ale Imperiului American . A fost Ucraina , Siria , Marea Chinei de Sud , Coreea de Nord , Venezuela . Si vor urma altele …

    • Probabil i s-a urât de viață și nu vrea să plece singur Dincolo, ci cu întreg poporul adulator!
      Lăsând gluma la o parte, te poți aștepta la orcice, din partea unui psihopat.

  2. Domnule trexr, eu nu as fi (atat de) ,, ingrijorat …..de sumedenia de „specialisti” rusi si „tehnica nucleara” ruseasca care va sosi rapid in Ungaria din Rusia”, din moment ce…..
    ,,…..noi totusi vom avea rachete suficiente americane sa le trimitem niste buchete de flori care nu explodeaza, dara ajung in nasul lui Orban, precis ghidonate, cu precizie americana”.

    De ce nu as (mai) fi ingrijorat ? Din doua motive:
    1. Rusia are economia varza si insignifianta in raport cu cea americana (conform spuselor repetate ale,,analistilor” militari de profesie de la Realitatea Tv si Digi24);
    2. Rusia dispune de un buget pentru armata de mai mult de zece ori mai mic decat cel al Unchiului Sam, basca, l-au miscorat mereu in anii din urma. Ma rog, veti spune, poate, ca nu e prea relevant, din moment ce mai mult de jumatate din bugetul Pentagonului se varsa in salarii si tot felul de cheltuieli auxiliare, sau umfla profiturile supercompaniilor Boeing si Lockheed (care primesc comenzi fara sa le ceara musai). Cam cum se petrec lucrurile si prin Romania.
    Deci, draga coleg de departe, cacaia problema ? (Z)
    Totusi, s-ar putea (cine stie ?) ca FBI sa identifice o a doua interventie ruseasca majora in afacerile interne ale SUA (dupa schimbarea optiunii de vot in extremis): Dirijarea controlata a uraganului Irma spre coastele Floridei.
    Daca e asa… e cam nasol. Cu vanturile si valurile nici maca o escadrila de F22 Raptor nu se poate pune. (Z)
    .

  3. D-le Nastase , ce parere aveti de spovedania milostivului Ponta in fata preotului Dan Tapalaga de la parohia Hotnews ? E de bine , e de rau , ii face cinste ? Nu era mai potrivit sa se spovedeasca preotului Pomohaci sau chiar preotesei Koivesi de la parohia DNA ?

  4. @ MIRCEA POPESCU DIN AMERICA: | ומניה עברית שואה קבוצה של אמת מוצהרת said

    Stimate domn , cum mai stati cu studiul Talmudului ?

  5. Motanului Incaltat

    ref la Radiografia judetului Teleorman unde cetotoru de calindafre se mira „chiar nu inteleg ce s-a urmarit? </i" sau mai preisc preaia p[e Catlin Amtropofagu bascist si pupin interseacxta dilematic si vechi cu http://dilemaveche.ro/sectiune/pe-ce-lume-traim/articol/si-daca-mai-bine-nu-se-poate

    1) Teleorman – de care cei de teapa lui au auzit de abia ce au observat ca Dragnea poarta mustata . Eu am auzit de telroma cca 45 de ani in urma. e la teleromaneni. Judet sarac cu oameni harnici. Oameni harnici au fost folopsiti ca rezerva de mana de lucru – buna, rpbace si ieftina! Da ma rog astea is prea mult ptr niste capete de amptroorofagi filozofi.
    Asa cujm este prea mult sa le ceri sa faca o legatira inbtr inchiderea fabricilor si uzinelor, somaj si emigratie.

    2) Acesti insi loviti de deficienta mintala numita intelectualism nu sunt in stare sa faca o legatura intre ce zic, ce fac si urmarile normale ale alegerilor lor ( alegrile lor find absolut arbitrare, ilogice si abuzive)
    uita niste cestii emportnate. De exemplu cestia cu asumarea consecintelor. Adica cam asa : esti liber sa te sui pe trambulina pana la platforma de 10 metri si apoi sa sari de pe ea. Insa nu te plange ca dupa 10 metri de cadere in gol apa este cam, dura! Nu te plange daca ai avut o mana indepartata de corp si ti-a plesnit vreo vena, ca nu ai fost in stare sa cazi in picioare (in cap e mai greu!). Si mai ales nu invoca liberatea de a sari de la trambulina si democratia daca nu stii sa inoti! Democratia nu inseamna ca nu te poti ineca!
    A da. Si mai ales inante sa sari verifica daca piscina este .. plina!!!!

    Gazetarasul ala dilematic se plage ca apa din piscina e prea putina , ca nu stie sa inoate ca de ce platforma e la 10 metri samd.

    O simt cele cîteva mii de oameni care se adună încă duminica prin piețele orașelor mari. Manifestațiile acelea disperat-amar-amuzate. O simt ONG-iștii care au militat ani de-a rîndul pentru Roșia Montană. O simt și promotorii transparenței în actul de guvernare sau ai anticorupției. Subiectele lor nu mai sînt priorități decît pentru grupuri minoritare.
    […………….]

    Liberalism? N-avem. Cele două partide nominal liberale sprijină referendumul pentru modificarea Constituției. A rămas USR pe cealaltă parte, dar întrebarea e dacă USR mai există. Sau dacă a existat într-adevăr vreodată

    […………….]

    Putem remarca și valurile de furie provocate de refugiați sau de comunitatea gay sau, și mai grăitor, isteria naționalistă emanată din interacțiunea unui oarecare cu o vînzătoare din secuime care nu reușește să comunice în română. Din nou, ne dăm seama ușor că anii ăștia au fost prea puțini.

    Observati ?
    Dintai sa plange ca subiectele lor nu mai sînt priorități decît pentru grupuri minoritare. Dar daca de fapt niste grupruri minoritare au reusit sa intre in prim plan agitand subiecte de moment sau amalagamand direectii contrare? [Directii contrare – de ex in cestia cu Rosia Montana .. ar fi 2 directii : aia cu Fan Fest care sunt doar
    love 4 all si „ecoturism” si ailati sa zicem „nationalisti” care doreau ca aurul sa fie explopatat de romani , pentru romani]

    Nitel mai jos observam ca tristetea lui se invarte in jurul unor subiecte care intereseaxza grupuri minoritare si ca interesul lui este legat strict de LGTBei. Poa dorste si niste talibani ISIS …..

    Pai cam asta este evolutia societaii noastre in ultimii 27 de ani .. niste grupuri minoritare care au dorit si au luptat sa isi impuna interesele. Fara sa ii intereseze de restul . Restul sunt majoritate iar majoritatea este prin defintie stupida!

    Apoi are ocazia sa constate ca in unele domenii e si el majoritate…. Crește economia României, însă crește pentru cîțiva oameni. Și mai cresc șansele ca nu peste multă vreme să fim o națiune înconjurată de ruine în mijlocul cărora strălucește ecranul televizorului cu diagonală mare pe care tocmai l-am cumpărat.
    Acei cîțiva oameni sunt si ei o minoritate , chiar una mai minora decat LGTB eii, si care, cf discursului sau, trebuieste protejata. Ca e minoritate !
    Dar in final se pare ca nu ii place….. ce cere! cai in alte articvole comnparsi de ai lui, simpatiile sale politice se lupta fiecare ca 1,13 lei oentru dreptul bancilor de a „optiomiza” profiturile, pentru dreptu multinatiopnalelor de a plati salarii de mizerie samd etc

    Dar este gata sa iasa sa ceara.
    Sa ceara dreptul de a sari de pe platforma de 10 metri.
    Nu il intereseaza insa sa se uite daca piscina este plina! El e minoritar si daca altii nu umplu piscina e antiminoritari! Si nu se intreaba ce interes am eu sa umplu si sa intretin piscina aia … si sa il salvez de la inec si sa il despagubesc daca a cazut pe burta …

  6. North Korea, Russia and ISIS Make World Most Dangerous in a Generation, Says NATO Chief

    https://www.yahoo.com/news/north-korea-russia-isis-world-151559002.html?.tsrc=daily_mail&uh_test=1_13

    Ceea ce constata dl. Stoltenberg sunt de fapt EFECTELE expansiunii agresive a NATO si a politicii externe americane bazata pe razboaie , inarmare , rapturi si lovituri de stat , incercarea de a domina si cotrola anumite tari .
    CAUZA acestei situatii este chiar alianta condusa de dansul si cei care sprijina aceasta stare de fapt . Cat priveste ISIS , cam toata lumea a inteles ca acestia au fost creati si sustinuti chiar de catre americani si de anumite tari din Golf . Pana si Trump a spus-o in campania electorala .

  7. UN TEXT FOARTE OFF TOPIC , FOARTE FRIVOL( oamenii serioși sunt rugați să nu-l citească)

    Pentru că, de pe la începutul anului, sunt ca-n bancul cu Bulă căruia nu-i mai lipsește nimic ( „Copii , să spuneți fiecare ce credeți că vă lipsește acasă. Zi, Măriuca! „… „Păi… mie mi-ar lipsi un ghiozdan nou”… „Bine, Măriuca… dar ție , Ionel? ”… „Mie mi-ar lipsi un computer , ca să mă joc și eu în rețea”… „Așa… dar ție , Bulă? Ți ce-ți lipsește?”… „Mie , doamnă, de ieri seară nu-mi mai lipsește nimic!”… „Cum așa, Bulă ?” … „Păi, doamnă, am auzit-o ieri pe mama când îi zicea tatei că soră-mea a rămas gravidă”… „Și? Nu văd legătura…” „Ba este o legătură, că tata a răspuns : Aoleu, asta ne mai lipsea!”) adică , vreau să spun că am și pagină de FACEBOOK activă, primesc acolo tot felul de lucruri minunate , de obicei la „PAGINI SUGERATE” . Bunăoară, acum câteva zile am primit de pe EUSTIU.com următorul articol, extrem de interesant, care avea deja 2 400 de LIKE-uri , pentru încurajare.:
    ”Incredibil: un obicei matinal simplu te poate ajuta să găsești soluția oricărei probleme”

    după care , bineînțeles, se descrie , pe larg, obiceiul care nu dă greș:

    „Subconștientul tău știe răspunsul la orice întrebare. Dar cum să le aducem la nivelul conștientului? Un obicei simplu matinal te poate ajuta să primești sugestii din partea subconștientului și să-ți dezvolți o metodă creativă de a rezolva problemele. Înainte de a adormi adresează-ți întrebările care te frământă. Fă o listă cu întrebări cât mai concrete în gând, iar în timpul somnului subconștientul va avea de lucru – să găsească soluțiile pentru ele…Acordă primele 10 minute după ce te-ai trezit interiorului tău. Găsește un loc retras în casă și gândește-te la problemele care ți le-ai pus aseară și la ideile care s-au copt peste noapte în mintea ta…Notează-ți tot ce-ți vine în minte referitor la problemă și vezi ce-ți iese. Seara deja îți revizui problema, posibil parțial rezolvată, și reformulezi întrebarea. Continui așa câte seri va fi nevoie până vei găsi soluția.”

    Deci, m-am întins în pat, mi-am aranjat bine perna sub cap, mi-am tras pătura până sub bărbie și i-am pus subconștientului meu următoarea problemă: „Avându-se în vedere că marele jurnalist Cristian Tudor Popescu mărturisește că a fost fericit , pentru prima oară în viața lui când a găsit o funcție Lyapunov, care se referea la hiperstabilitatea unui sistem, vreau să-mi găsești și mie, subconștientule, în cel mai scurt timp, o funcție dintr-aia . ”

    De atunci, subconștientul meu caută… și caută … și caută…

  8. Escaladarea razboiului economic anti – nord – coreean: Imoralitatea sanctiunilor existentiale. Spectrul crimei de genocid prin infometare

    Gradul de decenta umanitara si civilizationala se masoara nu numai prin indicatori materiali, ci si prin masura in care imoralul este si ilegal. Dreptul in esenta sa originara este un act moral. Cand insa imoralul si ilegalul dorm in acelasi pat cu politica, dreptul in esenta sa ultima isi pierde motivatia si caracteristica originare.

    Proiectul SUA de rezolutie ONU privind noile sanctiuni economice impotriva Coreei de Nord este imoral. Daca la sanctiunile impuse doar cu o saptamana in urma la cererea SUA, care au vizat exporturile de minereu de fier si carbune si produsele piscicole nord – coreene, se vor adauga, luni, un embargo „progresiv” la petrolul destinat Phenianului si o interdicție pentru statele membre ale ONU de a importa textile nord-coreene, efectele cumulate vor fi de infometare a poporului nord – coreean.

    Aceste sanctiuni sunt o agresiune economica deschisa, la fel de condamnabila ca o agresiune militara. Mai grav, ele sunt o josnica agresiune existentiala, care loveste in fibra unui popor. Escaladarea nemiloasa de catre SUA a razboiului economic anti – nord – coreean este susceptibila de crima de genocid prin infometare. Genocidul este cea mai grava crima din dreptul international. Sanctiunile existentiale sunt cele care pun in pericol existenta unui popor. Ele echivaleaza cu o pierdere a simtului masurii, a echilibrului, care niciodata nu aduce nimic bun pentru nimeni.

    Poporul nord – coreean, mandru si liber, nu va inceta sa-si apere libertatea si suveranitatea prin orice actiuni. Imaginea dezastrului pe care presedintii americani Bush jr. si Obama l-au provocat in lumea islamica araba este extrem de vie si de sangeroasa pentru intreaga Lume. Pentru nord – coreeni este o lectie avertisment, politica si militara. Numai unitatea politica si sociala de nezdruncinat si armele cele mai puternice sunt apte de o aparare preventiva, impotriva dezastrelor de genul celor pe care le-au provocat razboaiele preventive americane, in istoria recenta a Lumii.

    Prin autodotarea arsenalului militar cu bombe H si A si cu vectori de proiectare globala, Coreea de Nord a dobandit o relevanta nucleara de neignorat, devenind de facto membra a clubului nuclear. Phenianul a avertizat Washingtonul, luni, ca va raspunde sanctiunilor existentiale, daca acesta va pune in aplicare o noua rezolutie, pe care o numeste “ilegala”. In fata amenintarii noului chip al unilateralismului razboiului “preventiv”, Coreea de Nord a declarat ca este „pregătită și dispusă să folosească orice formă de mijloace ultime”, care le-ar putea provoca “gangsterilor” americani „cea mai mare durere și suferință” din întreaga lor istorie.

    • @fragmentarium: „Aceste sanctiuni sunt o agresiune economica deschisa, la fel de condamnabila ca o agresiune militara. Mai grav, ele sunt o josnica agresiune existentiala, care loveste in fibra unui popor…….Poporul nord – coreean, mandru si liber, nu va inceta sa-si apere libertatea si suveranitatea prin orice actiuni. ……Prin autodotarea arsenalului militar cu bombe H si A si cu vectori de proiectare globala, Coreea de Nord a dobandit o relevanta nucleara de neignorat, devenind de facto membra a clubului nuclear.”

      Domnule, chiar esti serios cand faci aceste afirmatii? Chiar intelegi natura sanctiunilor economice? Chiar iti inchipui ca cineva atenteaza la „libertatea si suveranitatea” Coreii de de Nord? Bombele nucleare sunt un motiv de mandrie pentru un popor?

      Sau poate reiei propaganda nord coreeana pentru cei cu gandirea in spiritul „fibrei poporului coreean”?
      Adica, atunci cand toata lumea iti spune sa te potolesti, sa-ti distrugi acele arme de distrugere in masa, tu continui, si ca „zeu” al poporului tau, si ca popor sa sustii acest lucru, dorind ca lumea intreaga sa te mangaie pe crestet si sa te laude ca „ai intrat in club”?
      Pai resursele cheltuite pentru inarmare nucleara nu ar trebui cheltuite pentru nenorocitul ala de popor pe care nu „agresiunea economica” asa cum niste minti infierbantate debiteza, ci pentru bunastarea poporului?
      Si tot mintile infierbantate si bolnave prin ura lor antiamericana, considera ca acest popor infometat si indobitocit de dicatatura isi apara, culmea ridicolului, „libertatea”.

      Domnule sau doamna fragmentarium te-ai descalificat total prin aceasta pledoarie de cea mai abjecta sustinere a unui regim despotic si criminal.

      • Stimate domnule Mircea Popescu,

        Cum la Dumneavoastra este inca devreme, incep prin a va spune Buna Dimineata! Referitor la fondul reactiei Dumneavoastra, cred ca sunteti de acord ca importanta in primul rand este libera exprimare. Restul, ca cineva este sau nu de acord cu o idée sau alta, este o chestiune secundara. In tara in care traiti, nimic nu este mai de pret ca libertatea cuvantului. Stiti cum spuneau latinii, Audiatur et altera pars, iar cultura politica americana a beneficiat din plin de culturile greaca si romana, devenite, azi, fundamente europene.

        Nu protestati cu obisnuita aroganta politica americana, nascuta probabil din nu stiu ce complex psiho-politic. Ganditi-va la cateva exemple notabile, ca venerabilul politician Henry Kissinger, politicianul si politologul Zbigniew Brzezinski sau la actualul presedinte Donald Trump, german dupa tata si scotian dupa mama, deci cu adanci radacini europene, care s-au adapat cu sete adeneica din izvoarele etosului batranului continent. Ca uneori aceasta cultura ne este intoarsa prin acte ostile, mai mult sau mai putin vizibile, este o alta problema. Nu tocmai play.

        Reactia la ideile mele, care indeamna la a vedea si situatia celeilalte parti, este disproportionata excesiv. Nu tineti cont decat de ceea ce vi se spune sau auziti in jur. Ori, dintr-un mediu suprasaturat cu aceleasi imbatranite clisee politice si etnostereotipuri, sunt sanse minime de a iesi din cerc si de a vedea mai departe. Pericolul este de a trai intr-o lume fictiva sau contrafacuta, dati-i la dracu pe toti Trotki aia care s-au cuibarit acolo. Remediul este infuzia cu idei proaspete, cat mai diverse, prizarea noilor realitati, ale unei Lumi intr-o alerta si profunda schimbare. Nu exista lanturi care sa nu poata fi sfaramate, care sa tina Lumea la nesfarsit inlantuita.

        Ma tem ca nu ati inteles sau nu ati vrut sa intelegeti articolul meu despre sanctiunile cu care este lovita economia globala, azi o economie, maine alta, in particular cea nord-coreeana. Sanctiunile sunt o continuare unilaterala a razboaielor preventive cu mijloace economice. Deci, produc pagube economiei globale si lovesc in nivelurile de trai ale popoarelor, in bunastarea noastra, a tuturor. In conexiunea universala toti suntem legati de toti, loviturile si ranile provocate unui popor sunt vanatai si rani pe corpul Lumii, care ne dor pe noi toti.

        Daca sunteti de buna credinta, cu siguranta ma veti intelege mai bine din urmatoarele trei argumente, pe care le adaug la cele din articol si vi le aduc in atentie. In primul rand, nu exista un precedent istoric nord-coreean de folosire a armei nucleare. Coreea de Nord nu are nici macar o ideologie globala, de genul “exceptionalismului” sau “conflictualismului”, rasarite din pamantul SUA, cu care sa pretinda dominatia globala, sa ameninte sau sa intimideze.

        In al doilea rand, din punct de vedere al iminentei, este limpede ca pentru nord-coreeni strigatul “Trump ante portas” exprima o realitate grosiera, fortele SUA fiind in proximitatea frontierelor Coreei de Nord si in regiunea peninsulara coreeana. Comparativ, strigatul “Kim ante portas” al lui Nikki Haley la ONU, este penibil, de opereta, o fictiune. Nikki este pe o scena, unde face spectacol, sa impresioneze publicul. Tipetele ei nu trebuie ignorate, ci moderate de invitatia de a reveni la calm si la realitate. Altfel, exista riscul unui spectacol de bunker, after day, cu un mosneag si un grasan in ultima lor piesa, “Am fost pana ieri presedinti”.

        In al treilea rand, un argument de ordin fizic. Amenintarile politice sau civile, oricat ar fi de grave sau de spurcate, nu lezeaza fizic, nu lovesc in integrtitate. Sanctiunile economice asupra unei tari, in schimb, a caror sursa politica este externa, provoaca pierderi in termeni fizici, in baza alimentara, de subzistenta a tarii respective, si in baza demografica, in populatie, prin boli si pierderi de vieti omenesti. Practic, se poate ajunge la un genocid prin privarea de hrana sau restrangerea drastica a surselor de hrana. O asemenea crima in masa, dictate politic, este de condamnat ferm si neintarziat, iar razboiul economic preventiv trebuie respins cu energie, ca un fapt abominabil, pentru care nu poate exista si nu poate fi acceptata nicio scuza, niciun motv. Recapitulativ, precedenta, iminenta si fizica, plus moralitatea si legalitatea de care am vorbit in scrisoarea trecuta, ar trebui sa ne faca sa fim cu capul pe umeri.

      • @fragmentarium
        Afara de lungimea unui text care se doreste un argument de „cat de ticalosi sunt imperialistii americani”, n-as putea spune ca am descifrat altceva. Sigur, si argumentul asta este paravanul pentru a justifica crima organizata de o conducere dementa impotriva propriului popor.
        In orice caz, nu vad sa fie propusa nicio solutie.
        Iar asta-i simpla: „Incetati cu amenintarile si lichidati arma de distrugere in masa si nimeni nu va mai mentine embargoul”.
        Asta le-o spune descreeratilor o lume intreaga. Noroc ca prin Romania se mai gaseste cate unul, doi care sa-i incurajeze, incriminand „agresorul”.
        Pai, nu Coreea de Nord a primit vreo doua miliarde de dolari de la Statele Unite, in timpul tatunelui junelui nebun, ca ajutor umanitar si ca raspuns la oprirea incercarilor de dezvoltare nucleara? Sau asta nu se ia in considerare de apologetii „libertatii” coreene? Sunt tare curios care alta tara a dat atata banet, doar pentru a stopa niste incercari de destabilizare a peninsulei de catre o conducere bezmetica.
        Ca pana la urma despre asta este vorba. Instaurarea domniei comunismului dictatorial feroce prin inghitirea si a sudului peninsulei. Si atata timp cat acolo se afla americanii, acestia sunt „diavolii” care trebuie distrusi.
        Si astfel gasim numitorul comun al atitudinii lui „fragmentarium” cu regimul nord coreean, ura impotriva Americii.

    • O precizare. Poporul nord coreean este sistematic înfometat de către conducerea sa. Se caută rădăcini comestibile, tot ce se poate consuma. Nu pot fi acuzaţi americanii, Coreea de Nord oricum nu importă alimente ci numai resurse pentru înarmare. Foametea atinge proporţii inimaginabile. Încercaţi să găsiţi comentarii pe tema asta ale celor care au fost acolo, care nu prea pot fi decât membri ai ambasadelor.

  9. Ghita Bizonu

    ,,pana in 120 minute dupa atac RPD Correana va inceta sa mai existe!”

    Lucrurile nu sunt atat de simple, dom Ghita….fie si daca te gandesti ca Nord Coreea nu este pe o insula in mijlocul Oceanului Pacific. Are vecini…iar curentii de aer nu pot fi controlati, nici macar de inginerii Unchiului Sam. (Z)
    Ca sa se intample ce spui (,,pana in 120 minute……etc”), ar trebui ca SUA sa atace masiv, cu multe misile nucleare si chiar si asa, sunt convins ca milioane de coreeni au sapat adaposturi antiatomice pentru o mare parte din populatie, iar numeroase arme sunt amplasate in buncare securizate cu care armata nord coreana poate ataca Sudul, mai precis, bazele americane din Coreea de Sud, chiar si in plin razboi neconventional.
    Eu sunt convins ca nimeni nu va indrazni sa atace primul, iar SUA nu vor utiliza in niciun caz arme nucleare in apropierea aliatului sau si nu departe de Rusia si China.
    De aceea, cred eu, America este atat de agresiva, in vorbe, pentru ca pur si simplu nu prea are solutii si grade de libertate la criza din peninsula coreana. Trage de timp, incearca sa manipuleze ONU si cauta sa-si consolideze pozitia pentru viitoarele negocieri, in speranta (utopica , dupa parerea mea) ca liderii nord coreeni vor face macar un pas inapoi. Americanii stiu (sau ar trebui sa stie) ca poporul corean este cam acelasi si in nord si in sud, adica este extrem de inventiv si unit in situatii limita. La coreeni nu merge cu Soros si dezbaterea de idei sterile, din care nu intelege nimeni nimic. Toti vorbesc aceeasi limba. Si o fac din convingere, chiar daca noua ni se pare anormal si necredibil.
    Asa sunt coreenii ca natie, pacat ca romanii nu invata nimic din tenacitatea acestui popor.
    ..Iar America a cam pierdut toate razboaiele purtate pe continental asiatic. Chiar si in Afganistan intampina din ce in ce mai multe probleme.
    Deci, vorba ta:
    ,,Nu – el va sta linistit.
    Fara teama ca ar putea pati ca Sadam sau Kadafy. Ca asta este scopul ptr care a vrut bombA si ICBM uri.”
    Mai ales ca America a facut marea greseala sa trezeasca ,,ursul siberian”. Vorba lui Putin: Cum poti sa ceri Rusiei sa se ralieze la sanctiunile propuse de SUA pentru Coreea de Nord, cand America impune sanctiuni Rusiei, pusa la ,,pachet” cu Coreea de Nord si Iranul ?
    Se pare ca armele inteligente ale americanilor au devenit chiar mai inteligente decat strategii si analistii militari americani. De aceea nu cred ca vor functiona foarte bine. (Z)

    • Aprecierea este o gresala. DXCe olbicie in l;ate locuir raspunde e dedesujbt …

      Si la abjecu’ lu’ subjectu’

      Draga Zev eu am scris Insa nu va ataca cu arme atomice nici Coreea de Sud, nici Japonia, Guamul sa nu mai zic SUA./b> Fiindcca pana in 120 minute dupa atac RPD Correana va inceta sa mai existe! Adica RPDC nu va folosi prima armA

      Daca o foloseste prima SUA va avea dezlegare la bombA ….

      Ce4 scrii tgti este pe juma dicteu automat si restu minciuna patologica bazata pe perceptia gresita ca altii e prosti si tu unicu inteligent. Pardon al doilea dupa Tontelu.

      Sa nu uit – msile se zice in romaneste rachete

  10. Corectitudinea politică ajunsă la faliment:
    „https://www.activenews.ro/externe/Andreea-Ogararu-intamplari-din-Amsterdam-2017-Fetita-celor-mai-buni-prieteni-ai-nostri-a-fost-apostrofata-de-o-fetita-musulmana-la-joaca-pentru-faptul-ca-avea-cruciulita-la-gat-146000”
    Păi cum este cu pacifismul învățăturii musulmane?!

  11. Rasturnare de situatie: Hillary Clinton abandoneaza teza “imixtiunii” ruse. Ea recunoaste, minimalizator, ca Donald Trump a fost ales de “milioane de albi”, care de fapt reprezinta majoritatea poporului american

    Intr-un interviu acordat CBS, fosta candidată democrată la președinția SUA, Hillary Clinton, s-a apropiat foarte mult de ceea ce poate fi apreciat drept momentul adevarului. In mod surprinzatoar, ea nu a mai pus pierderea alegerilor pe seama unui presupus “amestec” al Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA. Hillary Clinton a marturisit ca nu a empatizat cu “supararea” majoritatii americanilor, greseala care a costat-o alegerile. Satula de opt ani de administratie minoritara rasista, majoritatea a fost “suparata pentru ce au castigat altii’. Hillary Clinton a admis ca republicanul Donald Trump, câștigătorul scrutinului, a știut mai bine să vină în întâmpinarea dorințelor și frustrărilor “milioanelor de albi” și să câștige votul acestora. Desi vorbeste minimalizator despre “milioanele de albi” care l-au votat pe Trump, ea recunoaste implicit ca acestia reprezinta majoritatea poporului american, fara de care nimeni nu poate castiga alegerile. In realitate, aceasta majoritate este cu mult peste o suta de milioane. Volens nolens, dezvaluirile lui Hillary Clinton sunt un avertisment pentru alegerile prezidentiale viitoare. Ca se urmareste schimbarea structurii si balantei etnice prin stramutare geopolitica, care ar putea sa fie miza schimbarilor de la Casa Alba, dupa triada hegeliana teza-antiteza-sinteza, aceasta este o alta discutie, care tine de dreptul international. In ciuda faptului ca este alba, Hillary Clinton este, paradoxal, o rasista anti-albi, anti-crestina si anti-islamica de notorietate. Cea mai plauzibila explicatie pentru acest rasism este ca el vine pe linie talmudica. Dovezile sunt nenumarate si fara dubii. In politica interna, rasismul clintonian culpabilizeaza si depreciaza populatia americana majoritara. In politica externa, rasismul fostei secretar de stat in regimul afroamericanului Obama, a luat forme ascunse si atroce, de inspiratie terorista.https://www.agerpres.ro/externe/2017/09/11/hillary-clinton-s-a-destainuit-intr-un-interviu-recunoscand-ca-trump-a-stiut-sa-raspunda-frustrarilor-milioanelor-de-albi–19-20-23

  12. Domnule Prim Ministru,
    Am inteles ca aseara a fost pre tarziu pentru comentarii, asa ca voi incerca sa le fac acum, in scris.
    In perioada in care Romania facea efeorturi pentru a determina Statele Unite sa accepte intrarea tarii in NATO, in cadrul comunitatii romanilor din America, am hotarat sa platim o pagina intreaga in Washington Post cu titlul mare „Romania in NATO, now!” intins din coltul din stanga pana in coltul opus in diagonala din dreapta. Fundalul paginii era reprezentat de sute/mii de semnaturi (nume) ale romanilor.
    Exemplarul respectiv a fost pus pe scaunul fiecarui senator american, asa incat, in dimineata respectiva, acesta a fost gasit de fiecare senator. Nu stiu daca a avut un impact deosebit, dar sunt sigur ca un oarecare impact a avut totusi.

    Aducandu-mi aminte de acest episod, l-am legat de cele spuse si de dumneavoastra si de domnul senator Titus Corlatean referitor la simbolistica si, implicit forta cartografiei, respectiv a hartilor in sensibilizarea opiniei internationale, a cancelariilor straine si chiar in luarea unor decizii.
    Cum „Descriptio Bessarabiae” este editata si in engleza, v-as sugera ca ceeace am facut noi cu Washington Post, sa incercati sa faceti si dumneavoastra: cate un exemplar pe scaunul fiecarui senator american (100 de exemplare). Desigur si la Casa Alba, legata de vreun eveniment deosebit, cum ar fi, de exemplu, cei 20 de ani de Parteneriat strategic+Centenar. Poate intr-o sedinta festiva organizata de Ambasada noastra. Nu stiu in ce masura ar avea impact la Departamentul de Stat unde, se pare, este o oarecare brambureala din cauza tranzitiei 🙁

    Si poate folosirea ambasadorului Klemm ca mijloc de comunicare nu ar fi cea mai buna solutie, deoarece nu stiu cui ar transmite si in ce mod suna raportarile pe care acesta le face la Departamentul de Stat.

Lasă un răspuns