De ziua mea, pe blog, imi ofer un interviu pe care l-am acordat pentru Q Magazine

Adrian Năstase, la 67 de ani: „Am rămas dator cu unul sau două mandate de președinte”

IUNIE 22, 2017

103 gânduri despre “De ziua mea, pe blog, imi ofer un interviu pe care l-am acordat pentru Q Magazine

 1. Domnule Adrian Nastase LA MULTI ANI dar inlaturati pesimismul si faceti.va loc pe scena prin intalniri internationale etc.Viata la Cornu sa va fie un reper Maestre implicativa din umbra pe fata Aceasta canalie cu numele Basescu poate fi doborata prin inteligenta.Veniti in fata aratativa urgent cu Ponta cu Grindeanu si ei au suferit infrangeri dAr lupta.As vrea sa va vad din nou pe scena vieti .Publicati idei, ideologie tineretul din strada urmeaza ce au dar daca veti intra in viata cotidiana o sa va urmeze.Va rog.

  Apreciază

 2. Domnule Nastase, La multi ani! Sa aveti o viata lunga si fericita, asa cum v-o doriti, in sanul familiei! Va multumesc pentru articole si pentru efortul, rabdarea si intelegerea de a citi si judeca, zilnic, cateva zeci de comentarii pe marginea lor.

  Apreciază

 3. LA MULȚI ANI !

  P.S. Ce bine era dacă cei care au luat drumul Păltinișului ( din cei mulți, care au fost 2, Liiceanu ….), ar fi preluat corect macar pe Kant…., pentru că in loc de “cer înstelat deasupra” și „legea morală” in noi, ne-am trezit cu legalitatea deasupra (…tablei de pe casă…) și morala înstelată in “noi” ( …”mine”, fabrici si uzine )…..Nu e rău însă că, “războiul stelelor”, dus până la capăt, va ajunge până la urmă și la Mărășești, Mărăști, Oituz …, și nu va rămâne doar in „corpul de balet global Austerlitz-Waterloo”…., revenit la dinamica inițială, după ce fusese continuat războiul real prin debarcarea în Normandia, de neconceput fără Pearl Harbor…. , la fel cum războiul cu teroriștii nu poate fi conceput fără conflictul dintre religii….
  LEGAT DE REMARCA DIN FINAL, „ să nu luăm în serios”, un fel de blazon al dvs. : „ Ironistul , natură compusă, se instalează în eroare, nu spre a o înțelege, ci spre a o pierde” – VI. JANKÉLÉVITCH

  Apreciază

 4. CNN Europa aprecia in dumica celui de-al doilea tur din 2004 ca victoria ii va apartine lui Adrian Nastase .
  Adevarat , riscam sa pierdem aderarea la CEE pentru ca Basescu zbiera ca suntem la furtul secolului si ca Bucurestiul e Kiev .
  Numai ca s-au strans votantii la 18 seara in Gara de Nord si responsabilul si seriosul sef de Stat Basescu s-a vazut castigator .
  Aceeasi bucatari au pregatit meniul alegerilor si in 2009 – ” i-am ciuruit „- si in 2014 – ” sariti , criminalii ne impiedica sa votam ” samd – un an mai tarziu Ponta ardea hipsterii in subterane …
  Cand te conduc serviciile ( care il ignora insa pe Dodon sau pe Putin ) …

  Apreciază

 5. Va asteptam inapoi in vata publica; macar un mandat; in mine aveti un votant fidel; v-am iertat si de faptul ca datorita dvs ne-am pricopsit cu ….’micul Titulescu”, zis si albanezul tradator;

  Apreciază

 6. La multi ani! Sanatate si putere pentru ca datoriile trebuie platite. Mult a fost, putin a ramas, pana cand golul imens lasat in politica romaneasca va fi compensat cu noile experiente, din pacate, unele dramatice dar care au facut din Adrian Nastase un om si mai puternic.
  George Serban

  Apreciază

 7. Inca odata la multi ani si multa sanatate.

  Dar azi 22 iuniie iertata sa fiu imi amintesc de familia mea . mama tinea minte cu sfintenie aceasta zi , ziua cand tatal meu a trecut DINCOLO
  „Ostaşi,
  V-am făgăduit din prima zi a noii Domnii şi a luptei mele naţionale să vă duc la biruinţă; să şterg pata de dezonoare din cartea Neamului şi umbra de umilire de pe fruntea şi epoleţii voştri.

  Azi, a sosit ceasul celei mai sfinte lupte, lupta drepturilor strămoşeşti şi a Bisericii, lupta pentru vetrele şi altarele româneşti de totdeauna. Ostaşi, Vă ordon: Treceţi Prutul!

  Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte. Desrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi. Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre.

  Ostaşi,

  Plecaţi azi pe drumul biruinţelor lui Ştefan cel Mare ca să cuprindeţi cu jertfa voastră ceea ce au supus strămoşii noştri cu lupta lor. Înainte. Fiţi mândri că veacurile ne-au lăsat aci straja dreptăţii şi zid de cetate creştină. Fiţi vrednici de trecutul românesc.

  Ostaşi,

  Înainte. Să luptaţi pentru gloria Neamului. Să muriţi pentru vatra părinţilor şi a copiilor voştri. Să cinstiţi prin vitejia voastră amintirea lui Mihai Vodă şi a lui Ştefan cel Mare, a martirilor şi eroilor căzuţi în pământul veşniciei noastre cu gândul ţintă la Dumnezeu.

  Să luptaţi pentru desrobirea fraţilor noştri, a Basarabiei şi Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vieţii şi a căminurilor batjocorite de păgâni cotropitori.

  Să luptaţi pentru a ne răzbuna umilirea şi nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele şi Generalul Vostru.

  Ostaşi,

  Izbânda va fi a noastră. La luptă.

  Cu Dumnezeu înainte!

  General Ion Antonescu, 22 iunie 1941”

  Apreciat de 3 persoane

  • @ Ghiță Bizonu
   Sunt un admirator al omului Ion Antonescu ( în primii ani ai firmei mele de consultanță am cam citit tot ce am prins despre I.A. ), zdrobit de nedreptăți care, în stratul lor bazal, înca nici măcar nu au inceput să fie negociate serios la nivel global ( mă refer de ex. la materializarea ideii futuriste a lui N.Titulescu de a se pune la un loc consumul si oferta de produse si servicii ale statelor…, actualizarea lui N.Manoilescu, plecând de la partea care se poate prelua din opera sa selectiv si majorat virtuos….). Înfrângerea lui, chiar morală, însă, va contribui odată la pacea lumii. Până și Eminescu e perceput de istorie, pe alocuri, ca fi fost fiind nedrept, ceea ce, pentru noi, românii, este un sacrilegiu….Din păcate a trecut de mult timpul statelor națiuni și a drepturilor garantate ale statelor…, dacă o fi respectat vreodată cineva aceasta regulă. Da, a fost respectată cu sfințenie, dar numai între războaie….Nu văd însă imposibil îndeplinirea visului lui I.Antonescu in spațiul UE, e drept, doar in consonanță cu “maica Rusia” ( sau “ursul siberian”…, dupa gust ), ceea ce iar “nu ar trebui sa interzica” umanitatea….Cu televiziunile va fi mai greu, dar, imediat, după, vor da “breaking news”…
   PS O să caut să văd cum il evaluaează pe I.A., acad, Ioan Aurel Pop. La Eminescu m-a fascinat logica lui de curățare a istoriei de propagande trecătoare…..Asta nu înseamnă că I.A. sau chiar Eminescu n-au greșit la timpul lor ( dar greșelile lor sunt un fel de „sancțiuni premiale” de tip Ralea intr-o teorie unitară de evoluție a umanității ….), dar lista e mult mai lungă și incepe exact cu cei mai “negreșiți” acum ! Până și pe Paul Goma l-a atacat același virus al propagandei…..”Basarabia si evreii” a prevestit câștigul lui Trump…..Goma doar a avertizat dar, in “lumea negreșitilor”, a avut soarta mesagerului care a adus vestea despre Bătălia de la Maraton….Asta, deși, anterior, “lumea negreșitilor” îl asemuia pe Goma cu un Zeu al libertății românilor…..Maratonul eliberării globale de nedreptăti este încă departe de a se apropia de final…dar, iata, mai vin vești și evenimente neașteptate….

   Apreciat de 2 persoane

   • Domnule Dudas

    depanda de depanda . Adica ce imtelegem prin stata national
    Stat etnic sau chiar etnocrat?
    Sau un stat care are o piata nationala?

    Eu , recunosc, sunt adeptul definiteie staliniste: „un stat national este un popor care are o piata nationala” ….
    De aici o serie de posibilitati care se poate (Ciripoi catre Mizdrache)
    – redesenari de granite ( a se vedea destramrea iugoslava)
    – suprastate adica noi Imperii

    Apreciază

 8. Un gand bun pentru soldatii armatei romane care, din dragoste de neam si de pamantul strabun, au infruntat fara teama fiarele sovietice, pentru reintregirea tarii si a neamului romanesc!

  Apreciază

 9. Pentru fiecare carte pe care o joaca viata nu exista tarziu, ci doar potrivit. Adeseori, ca o compensatie, loialitatea in aspiratii si credinta a fost rasplatita de cerul insorit de deasupra noastra la varste senioriale, care au devenit zenitul realizarilor vietii. A nu spune ca este prea tarziu este la fel cu a nu spune niciodata “niciodata”. Ceea ce ne-a lipsit noua romanilor in ultimul timp au fost armonia si increderea, pe care le vedem si le admiram la Familia Adrian Nastase. Poate si pentru ca ne-am pierdut sentimentul de a ne considera tara ca o familie. Probabil si pentru ca pentru acest lucru ne-a lipsit presedintele care ne trebuie. La 67 de ani caratele intelepciunii si experientei stralucesc mult mai mult decat la 54 sau la 58 de ani. La multi ani, Adrian Nastase! Cu multa sanatate si impliniri de zenit, alaturi de cei dragi si de cei pe care ii pretuiti!

  Apreciază

 10. @Ghita Bizonu’ IUNIE 22, 2017 LA 11:31 AM

  Interesant ce spuneti dvs acolo…
  Totusi eu Bucovinean de la poalele Muntelui Heniu NU sunt de acord cu ce-a spus Antonescu, fie-i tarana usoara…
  De ce nu Borsul, NU Prutul…
  Borsul e mult mai interesant…si motivat…

  Apreciază

 11. La mulţi ani ! Tot binele din lume ! Şi cred în continuare şi cu încăpăţânare că toate datoriile trebuie onorate. Vă îmbrăţişez, Olga Bucataru

  Apreciază

 12. La multi ani si multa sanatate ! Si sa traiti ca ne trebuiti ! Romanii au nevoie de dumneavoastra mai mult ca oricand .

  P.S. Zilele trecute la TV au luat interviuri pe strada unor oameni in legatura cu situatia politica din tara . Intrebarea a fost : Cine ati dori sa fie Prim Ministru in Romania , Grindeanu , Ponta sau Dragnea ?
  Mai multi oameni au spus ca il doresc Adrian Nastase …

  Apreciază

 13. Amalia, scrie nonsalant:

  ,,Sper că în spatele pseudonimului Fragmentarium nu se ascunde Florin Bădiță”

  COMENTEZ: Iata partea buna a recentelor evenimente: Am ramas, toti, fara haine, asa cum se-au creat mamele noastre. (Z)
  Fiecare arata ce are si cine este cu adevarat si nici nu se poate ascunde dupa slove oricat de mestesugite.
  In fond, cum sunt politicienii PSD, asa suntem si noi: Un binom si…restul.
  Nu-I bai, ca si Oblio, daca va fi nevoie, ne vom pune tichii ascutite pe cap. Poate, asa, onorabilii cu nume (sau fara) ne pasuiesc de plangeri penale catre partea buna a justitiei.

  Apreciază

  • ps
   Amalia (mai) spune:
   ,,ceea ce-mi va întări bănuiala că neghina a fost Grindeanu și câțiva miniștri, precum Tudorel…”

   Stati un pic, nu va grabiti (ca ….la maritat 😉 ). Sa vedem cat de curajosi sunt pesedeii teleormaneni. Bunaoara, l-am auzit pe Dragnea spunand, cu aerul sau angelic (inocent) de o rara perversitate:
   ,,Eu nu stiu cum trebuie sa fie pragul, 1 leu, 5 lei, etc, asta o vor stabili….specialistii” (sic!).
   (Z)
   Cum va spuneam, eu m-am calmat si sunt pregatit pentru ,,distractia” care va urma.
   Sa nu spuneti ca domnul Grindeanu , un adevarat pesedist (care are tot respectul meu), nu v-a avertizat…aventurierilor fara gandire la purtator (ma refer la clica pesedista din Parlament, nu la dvs, d-na Amalia).
   Foarte sincer acum: Regret ca d-nul Grindeanu nu si-a depus mandatul in perioada scandalului declansat in jurul Ordonantei 13. Inteleg ca a fost implorat sa nu o faca. Sa-l fi vazut atunci pe nemernicul Dragnea, cum scotea, el, camasa…..
   Asa, cine plateste zecile de milioane de euro cu care s-au scumpit importurile ? Dragnea ? Firea ? Olguta ? Haidade…astia sunt invatati cu sponsorizari babane, ce credeti domniile voastre….cum sa scoata, ei, din bunzunar, banii dusi pe apa sambetei ? Tot fraierul de contribuabil va suporta paguba.
   De-ar fi pragul de 50 milioane, tot il depaseste Liviu Dragnea (principalul vinovat pentru deprecierea leului), impostorul notoriu ex-pedist care a acaparat PSD pe persoana fizica.
   De fapt, in acest moment, PSD = Liviu Dragnea + turma de zombies (reali si/sau virtuali).
   Nu intra aici sutele de mii de membri si sutinatori onesti care isi vad linistiti si resemnati de vietile si familiile lor.

   Apreciază

   • Nu vă place Dragnea. E dreptul dumneavoastră. Mie – da, deși nu sunt nici membru, nici simpatizant PSD, cum crede cineva. Îmi plac diverși oameni din diverse partide. Îmi pare rău că Dragnea n-a putut să fie prim-ministru.

    Apreciază

 14. La mulţi ani buni , domnule Năstase, alături de cei dragi !
  Din păcate, această aniversare este umbrită de un eveniment deosebit de grav ce se petrece în acest timp la Clujul lui Boc :
  „La cererea Institutului „Elie Wiesel”
  La Cluj se schimbă azi numele străzii „Radu Gyr” cu numele „Szervatiusz Jeno”
  Ne merităm soarta ! Fac alogenii ce vor din şi în ţara asta ! I-aş fi spus acestui individ cu nume de bou ( Florian) că vom ţine cont de doleanţele lor doar atunci când vor plăti despăgubiri pentru toate crimele, jafurile şi întemniţările pe care coreligionarii lui şi ai acestui Wiesel ( se zice că-i un şnapan care n-a văzut lagărele de muncă decât când au devenit memoriale la Auschwitz , sau Burchenau !) !
  Cîtă neobrăzare din partea lor şi câtă lipsă de demnitate şi patriotism din partea cozilor de topor, căţărate în vârf, tot cu ajutorul lor ! Să fie ăsta preţul plătit de Dragnea pentru a rămâne la putere şi nu în închisoare ?!
  P.S. Dacă nu publicaţi restul, urarea mea sinceră şi din toată inima v-aş ruga s-o postaţi !
  La mulţi ani ! încă odată aici şi din nou în fruntea acestei ţări rămasă deocamdată la cheremul străinilor din cauza celor ce n-o, şi nu ne iubesc ! !,
  Petrecere frumoasă ! În caz că n-am „reuşit” să v-o stric cu o asemenea veste !

  Apreciază

 15. La multi ani ,sănătate, bucurii! În cuget și în simțiri dvs. sunteți și tânăr și frumos și liber Hb GT turbo Pe 22 iun. 2017 08:57, ADRIAN NĂSTASE <comment-reply@wordpress.com> a scris:

  >

  > Adrian Năstase posted: ” Adrian Năstase, la 67 de ani: „Am rămas dator cu unul sau două mandate de președinte” RAMONA VINTILA IUNIE 22, 2017 Sursa foto: Facebook În exclusivitate pentru Q Magazine, Adrian Năstase vorbește despre premiul la care ține cel mai mult, dar și” >

  Apreciază

 16. La Multi Ani, cu sănătate şi multe împliniri !

  În ceea ce-i priveşte pe intelectuali, în afara celor implicaţi în politică, există şi intelectuali care îşi fac treaba lor de zi cu zi – profesori, artişti, doctori, specialişti…- şi care, chiar dacă nu sunt foarte vizibili în mass-media nefiind apreciaţi aşa cum ar trebui, asigură de fapt continuitatea acestei ţări.

  Căt despre superficialitate, este în general vorba de o plagă a vieţii moderne, cauzată cel mai adesea de confuzia valorilor şi de lipsa unor criterii obiective de evaluare, ambele inducând un tip de selecţie inversă în care nu se mai pune accentul pe calitate ori competenţă ci doar pe aspectul cantitativ (faimoasele CV-uri !).

  Apreciat de 2 persoane

 17. La multi, multi ani sanatosi, frumosi si luminosi, alaturi de frumoasa Dvs. familie! Sa fiti sanatos si sa va intoarceti in viata politica, cat mai curand. Mai aveti multe de spus dle Prim Ministru!

  Apreciază

 18. Dicţionarul de înţelepciune chineză ne propune pentru astăzi un aforism de al lui Lao Tze: ,, Norocul întâmplător ne poate face să stăpânim lumea o perioadă, însă dragostea şi bunăvoinţa ne pot face să stăpânim lumea pentru totdeauna.” Vă doresc să aveţi parte de multă dragoste şi să aveţi binăvoinţă! Cât despre stăpânirea lumii, este voinţa dumneavoastră! La mulţi ani, alături de cei ce vă iubesc şi vă preţuiesc!

  Apreciat de 2 persoane

 19. Olguta Vasilescu cam nedumerita „suntem intr-o situatie fara precedent si absurda”

  Da ma rog daca unii gandesc doar cu parul de pe pept (scuze citesc ciclul Roata timpului) …

  Deci ca cam asa : Klaus der Kaiser a zis ceva care seamana cu „pofta ce poftesc este guvernul MEU!” si cei care l-au mazilit pe Grindeanu se mira ca netot-miu la poarta noua (si risca sa se mai mire cam mult
  c’Aşa-e soarta boului (viţel adult):
  Să stea la poarta Noului (niţel mai mult)!
  )

  Insa situatia este de-a dreptul grotesca (de la grota. Nu de la Lascaux si nci Scarisoara ci una mai .. grota)
  – Ministrii , de buna voie si nesiliti de nimeni si-au dat demisia. Asta cf cutumelor inseamna ca guvernul RAMANE cat timp ramane si prenierull (guvernul este la premierului nu …) Ei au un termen limita dupa care daca vor sa intre sunts saltati cu politia (aa ca pe mine daca ma incapatanez sa intruin sediu fara aprobare)
  – Ministrii demisonati nu demisionari, zic ca isi retrag demisia. Insa nu este dupa cum vor ei, trebe sa vrea si Sorin Gri …. vei! S i daca deja a semnat demisiile lor …. adio si un praz verde la expirarea termenului de preaviz (daca nu s-a aprobat demisia imediata?)
  – Ca sa fonctioneze Romania trebe sa existe totusi niste insi care sa semneze la ministere. Cine? Ca Klaus der Kaiser zice ca nu semneaza ptr 2-3 zile (de ce nu? ptr 4 zile vreau si eu! 400 euro chiar impozitati nu sunt de colo! Ptr mine cel putin! Inclus hazul pe care l-ar face amicii mei! SI 2 bloace in Titan! Si hazul din Andronache!!)
  Culmea este ca daca Sorin Grivei (Grivei adica ala care trebe sa vrea!) a semnat si stampilat se aproba incepamd de acum… si ca Olguta sa revina la sinister trebuieste ca Kaiser Kalus sa semneze nu stiu ce hartie!!! Si el ca si Grivei a zis mrrrrrrrrrrrr (nu am inteles prea bine accentu: Schnautzer mare, doberman sau rotweiller? da oricum nu iti este bine daca te musca!)
  Apoi ar trebui ca si premierul .. care premier? Ca a pierdut ! Motiune de cenzura !!!

  Intr-o situatie mult mai simpla ca asta Olguta lu’ Tonton Francaisa (Mitterand ptr necunoscatori), Édith Cresson pre numele ei a zis „nous sommes dans la merdre”.
  Exagera.

  Insa se pare ca PSD este pana la mustata lu’ Dragnea in vorba lu’ Cambronne.
  Si zice Olguta : ” de unde sa stiu ce gandeste Joianis der Grosste?”

  Se pare ca in pplitica (nu numai damboviteana) studiile despre Platon si Parredo sunt macar inutile daca nu daunatoare !!

  Si o nota ptr Sorin Grindeanu. Am mai scris. Trebuia sa isi dea demisia. Tot aia era . Insa el scapa cu obrazul curat si acum putea sa intrebe ” si cu asta ce-ati facut? Minte ati avut?!”

  Uf… cum e cestia aia ?
  „Împotriva prostiei zeii înșiși luptă în zadar” sau
  „Celor pe care vor să-i piardă, zeii le iau mai întâi minţile”?
  ………………………………

  Apreciat de 1 persoană

 20. DOMNULE NĂSTASE,
  Ați fost pentru mine, rând pe rând, premierul și președintele de care aveam nevoie, în momentele cele mai grele pentru țara mea.
  LA MULȚI ANI FRUMOȘI ȘI SĂNĂTOȘI !!!

  Apreciază

 21. La multi ani! Astazi am gasit cateva fotografii din 1999, in care sunteti cu cei doi copii, cu doamna Nastase…Si v-am urat ani buni si frumosi intr-un cadru simplu, plin de omenie alaturi de camarazii mei.

  Apreciază

 22. PNL: Strategiile de putere ale noului lider

  Noul presedinte al PNL, Ludovic Orban. Foto: Eduard Enea (Adevarul)
  Ludovic Orban a venit in fruntea PNL nu numai cu o nou vitalitate, ci si cu multa flexibilitate in privinta strategiilor si tacticilor de cucerire a puterii guvernamentale. Coincidenta alegerii lui Orban ca presedinte al PNL cu motiunea de cenzura a PSD impotriva propriului premier are avantajul prospetimii ideilor si al lipsei unui exercitiu uzat si patat de leadership. Din acest punct de vedere, cel mai greu i-ar fi fost lui Orban sa se lupte cu Sorin Grindeanu ca sef al Guvernului PSD-ALDE, care are aceleasi avantaje ale inceputului, fara o istorie santajabila sau corupta de greseli, chiar daca in cele cateva luni de guvernare i s-au pus in spate cat pentru un intreg ciclu electoral. Cu Liviu Dragnea, care si-a pierdut credibilitatea la loteria propriilor ambitii, este mult mai usor. Cum s-ar spune, sortii ii zambasc lui Ludovic Orban, ca imagine politica. Ludovic Orban a reactivat obiectivul realizarii unei majoritati parlamentare in jurul PNL. Incurajat de neasteptatele fisuri din PSD, care s-au vazut la motiune, in majoritatea diminuata de disensiunile interne, cat si de posibilitatea unor noi fisuri, fortate de PNL prin atragerea de partea sa a unor parlamentari PSD si ALDE, Orban a declarat ca va incerca sa formeze o noua majoritate parlamentara. “Discutam cu oricine, in afara de PSD”, a anuntat noul lider PNL. Aceasta varianta a PNL de accedere la guvernare, prin racolarea de transfugi din randurile coalitiei PSD-ALDE, nu este insa una tocmai legitima. Desi nu este interzisa, imorala este in mod sigur. Folosirea in prezent a vointei si voturilor din trecut ale alegatorilor de catre un alt partid decat cel pe care cei mai multi l-au votat, fara niciun acord sau garantie ca aceastea s-ar fi schimbat, este o fraudare de incredere a electoratului, care se exprima si se consfinteste numai in cadrul legal al alegerilor, la termen sau anticipate. Aici este o mare finete de intelegere, fara de care se poate ajunge la o mare inselatorie. Celui care spune ca pentru PSD, pentru care au votat cea mai mare parte a alegatorilor, vointa lor din trecut, din 2016, nu ar mai fi valabila in prezent, in 2017, i se poate returna cu aceeasi energie, perfect anihilatoare, ca, cu atat mai mult, nici vointa alegatorilor din 2014, care l-au votat pe Klaus Iohannis, nu mai este aceeasi in 2017. Desigur, astfel de sustineri pentru care nu exista probe si garantii, pe care le dau numai consultarea populara, sunt ipoteze sau speculatii. Dar la ipoteza se raspunde cu ipoteza si la speculatie cu speculatie, iar daca prin una din acestea se obtine „liniste”, e semn ca s-a atins punctul nevralgic. Tocmai datorita inconsistentei si necredibiltatii unei noi majoritati obtinute prin defectare l-au determinat pe Ludovic Orban sa atace guvernarea si prin sustinerea alegerilor anticipate, despre care a declarat ca este “varianta preferata de PNL.” Toata aceasta flexibilitate de metode a noului lider al PNL are insa un punct tare. Orban nu vrea nici guvern de uniune nationala, adica cu PSD, nici guvern technocrat, ci numai un guvern de coalitie in care PNL sa dea premierul si sa aiba astfel controlul. Vointa de putere dominanta asupra unui posibil guvern liberal, de putere totala daca o coroboram cu detinerea de catre liberali si a pozitiei de sef al statului, ocupata de Klaus Iohannis, este pe cat de manifesta pe atat de periculoasa.

  Apreciază

  • Hmm….Ludovic Orban aduce cu domnia ,,prospetime de idei” ?
   Hai, ca ati fost simpatic. Ma faceti sa-mi imaginez un stejar scorburos si sec care inca mai produce cate o frunza, ici si colo. 😉
   As vrea eu ca PNL-ul sa profite de situatie, dar credeti ca Orban este capabil de asa ceva ?
   Ast politician este mediocritatea intruchipata, un vesnic perdant, singura lui calitate fiind cea de menestrel de foc de tabara. (Z)
   Dupa cum observati, declara apasat ca isi doreste un parteneriat cu Yohannis.
   Mai frate, daca esti tare-n…..te agati de poarta Cotrcenilor, asa cum Alina dormea sub plapuma cu fituica-program a domnului Ciolos de jumatate de pagina ? Da-o-n pisici, stimate coleg si prieten. (Z)
   Imi pare rau ca nu m-am implicat prin anii 1990-2000, sa le arat, eu, cum se face o politica de dreapta.
   Vai mamele lor, acesti (cica) liberali.
   Va spun: Singurul partid capabil (ca potential) sa guverneze ramane tot PSD. Dar NU cu Liviu Dragnea, .Olguta, Firea, Badalau, Valcov si altii ca ei. Mustaciosul trebuie trimis cat mai aproape de origine, intelegandu-se prin asta, orice le trece colegilor prin minte. (Z)
   Congres si reabilitarea celor doi : Ponta si Grindeanu. Doar asa mai are PSD-ul o sansa la alegerile urmatoare.

   Apreciază

   • ZeV, nu cred ca cei doi tineri politicieni, inteligenti, proactivi si creativi, ar trebui sa se multumeasca cu o ciorba reincalzita sau cu strangerea unor cioburi. Lucrurile ar trebui privite dintr-o perspectiva mai larga, prin prisma nevoii unui nou vector, capabil sa treaca de bariera, gravitationala sau sonica cum vrem sa-i spunem, care ne-a fost impusa artificial de zeii ordinii sau sistemului, al carei/carui scop este sa ne traga in jos, sa nu ne permita inaltarea. Indiferent sau independent de ce se intampla cu cei doi monstri sacri ai tranzitiei, PSD si PNL, initiativa politica trebuie incurajata sa functioneze precum initiativa privata, din care sa incolteasca germenii alternativei, de care nu (mai) trebuie sa ducem lipsa niciodata. Oricat am scrutat si la stanga si la dreapta, nu am reusit sa descopar, din pacate, nimic care ar putea sa ne scoata dintr-un stat quo care este pagubos prin caracterul sau limitativ, programat limitativ. Am avea nevoie de un reactiv nou, de tip Visegrad. Ne-am cam saturat de internationationalismul si supranationalismul Occidentului, prin care ne sunt papusate toate partidele, cu precadere cele din rotativele prezidentiala si guvernamentala. La aceasta frustrare mai veche am ajuns in urma unor indelungate lecturi, analize si observatii privind istoria si prezentul dihotomiei “stanga-dreapta”, stiind bine cine se afla la celalalt capat al sforilor si ce urmaresc. Din ea s-a nascut si una din ideile mele recente – suntem totusi un think tank -, prin care am semnalat mai degraba o posibilitate decat o oportunitate, pentru agenda de idei politice, sa fie acolo, asa, ca o idee de inventar sau de laborator. Ludovic Orban, da, mi se pare altceva, nu vreau sa-l resping din start, il creditez cu perioada de gratie a inceputului.

    Apreciază

   • ZeV scrii Imi pare rau ca nu m-am implicat prin anii 1990-2000, sa le arat, eu, cum se face o politica de dreapta d;aia te implici acum langa tonta?

    Apreciază

  • Hai să fim serioşi ! 😉
   Chiar dacă le oferă cineva guvernarea pe tavă, retrăgându-se de la negocieri, n-are nimeni curajul să-şi asume guvernarea după tot ce-a făcut, dar mai ales după ce-a promis PSD-ul !
   E crucea lor şi trebuie să şi-o ducă de acum, pentru că nimeni nu va vrea să-şi rupă gâtul în locul lor ! Dar şi dacă le reuşeşte figura, rămânem doar cu două mari partide, restul dispărând de pe eşicherul politic. Nici măcar Soroş nu mai investeşte în nicuşori, clotilde, cosette şi gheţii .
   Poate doar în mungii…. 😛 😆
   P.S.
   PSD -ul dacă ia guvernarea trebuie să pună condiţii clare : Admite critici şi confruntări politice, dar nu sabotaje şi amestecuri străine în politica României, măcar în ce ţine de programul lor de guvernare !
   În caz contrar, să aibă pregătit un set de măsuri care să nu permită astfel de piedici puse programului de guvernare !

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.