Eveniment la Muzeul Hărtilor

Ieri, am participat la vernisajul expozitiei „Istorii vizuale in jurul lumii – de la hartă la artă”, cu lucrări ale pictoritei Vali Irina Ciobanu.

Expozitia cuprinde „variatiuni” pe tema unor hărti celebre, unele dintre ele aflate in patrimoniul Muzeului national al Hărtilor, din strada Londra nr.39, din Bucuresti. Lucrările sunt pictate pe piele preparată după o retetă a lui Leonardo da Vinci.

Dacă aveti vreme, in zilele de sărbătoare ce vor urma, vă sugerez să vizitati si expozitia dar si muzeul.

31 de gânduri despre “Eveniment la Muzeul Hărtilor

 1. «La Grande Muette»

  „Marea Mută” este apelativul popular al Forţelor Armate Franceze plasate – conform Constituţiei (articolele 20 şi 21) – sub conducerea exclusivă a guvernului. Armata, deci, nu face politică. Cu toate acestea, în ultimul timp se conturează în Franţa un fenomen neaşteptat şi, evident, cu un oarecare grad de periculozitate : înalţi foşti ofiţeri ai Statului Major – generalul Didier Tauzin, „Rebâtir la France” (Ed. Mareuil, 2015- veritabil best seller), generalul Christian Picquemal, blog politic „Cercle des Citoyens-Patriotes”, generalul de jandarmerie Bertrand Soubelet, „Tout ce qu’il ne faut pas dire” ( Ed. Plon, 2016 – din nou un best seller), generalul (2 stele) Antoine Martinez „ Quand la Grande Muette prendra la parole” (Ed. Apopsix, 2017), susţinuţi se pare de încă alţi 20 de generali activi – iau atitudine faţă de ceea ce ei numesc „capitularea statului”, considerând că actuala criză politică mondială sub umbrela unei alianţe militare depăşită dar agresivă, invazia (programată ?) a migranţilor clandestini cu jihadişti infiltraţi printre ei, ideologia multiculturalistă impusă împotriva voinţei poporului, valurile de atentate, derivele securitare, etc., etc., obligă armata să rupă tăcerea deoarece – dincolo de loialitatea faţă de un guvern sau altul – misiunea supremă a forţelor armate este de a servi naţiunea şi interesul naţional.

  Cu certitudine, este vorba de o tresărire naţională. Implicit şi de un eşec al democraţiei, explicabil prin faptul că actualul sistem democratic este în realitate o democraţie acaparată şi deformată de o oligarhie de dreapta ce controlează în cvasi-totalitate mass-media naţională şi internaţională. Cine deschide atunci Cutia Pandorei ? Ofiţerii care consideră că instituţia militară este una dintre puţinele care mai poate încă apăra statul şi identitatea naţională, sau dictatura mass-mediei, acest organ de transmisie al establishment-ului politico-financiar care pătrunde în casele noastre 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7, inculcând-ne ce trebuie să facem şi ce trebuie să gândim pentru a apăra nişte interese care nu sunt ale noastre, ba chiar ne defavorizează, atunci când nu ne pun însăşi existenţa şi valorile în pericol ? Oare care dintre aceste două fenomene este mai nociv pentru societate şi cetăţeni : un stat puternic şi un sector public puternic sau un stat slab şi un sector privat dominant ?

  Apreciază

  • Odata trecuti in rezerva isi castiga dreptul de a vorbi . De exemplu generalul Jacques Mitterrand care in vreo 2 randuri l-a scos din sarite pe frat-su François … naspa ptyr presedimte deneralu era on retragere si nu mai lipea copita…
   Sau geberalul de Gaulle. Gura mare chiarsi cadn era inca colonel . Dupa ce a iesit din serviciu activ … sa zicem ca a avut si bafta ca muti au incercat sa ii astupe gura (vreo duzina de atentate)

   Apreciază

 2. Suntem foarte zgârciți cu cele pentru Biserică… Să fie dacă se poate din lemn și cât mai mici. Se pun panseluțe de milioane de euro în București și se decopertează trotuare perfecte pentru a fi înlocuite cu gresie ce se sparge la primul îngheț. Se duc miliarde pe autostrăzi care nu se fac sau intră în reparație după un an. Din bugetul pentru spațiul verde din sectorul 3 pe acest an faci 50 de asemenea clopote. Nu iese scandal, nu generează atâta ură. Devine problemă națională însă când se cheltuie bani pentru biserici, când creștinii sunt vizibili în spațiul public, când dovedesc că sunt uniți la un pelerinaj.

  Un creștin contribuie la fel ca orice cetățean la bugetul României. El are dreptul la biserică ca și la orice altă instituție de cultură sau de recreere și aici nu mă refer la un drept principial ci la bani suficienți din buget, alocați special pentru această necesitate culturală. Cultura este modul nostru de viață și pentru mulți dintre români, indiferent că place sau nu, credința este o componentă principală a vieții.

  În orice zi a săptămânii pe Dealul Mitropoliei din București se perindă zeci de autocare cu turiști de pe tot mapamondul. Deloc întâmplător, acolo a mers și Prințul Charles în ultima sa vizită. Mănăstirile din nordul Bucovinei figurează printre cele mai vizitate obiective turistice est-europene. În mod asemănător nu poți vizita Roma fără să treci pe la Vatican sau să mergi la Istanbul fără să intri în Sfânta Sofia. În toate piețele centrale din Europa veți întâlni catedrale și clopote. Cu siguranța și Catedrala din București va deveni un centru turistic al capitalei, și totodată o emblemă a creștinismului românilor.

  Clopotul din fostul cartier Uranus eu cred că va fi iubit. Va opri oamenii din mers, vor sta o clipă să asculte iar sunetul său va vesti de fiecare dată eternitatea unei clipe. Va fi ceva autentic, unic, specific României, ceva prin care se va identifica frumos acest spațiu.

  Și da, pe clopotul Catedralei din București este gravat chipul patriarhului alături de însemnele Patriarhiei Române. Nimic mai firesc și mai frumos: este imaginea autocefaliei bisericii ortodoxe române și a unității ei spirituale în istorie. Un minunat simbol și pentru apropiata aniversare a 100 de ani de la Marea Unire a românilor.

  Articol apărut pe blogul avereabisericii.ro

  Apreciat de 1 persoană

 3. http://www.cotidianul.ro/grindeanu-se-ia-la-tranta-cu-un-sport-national-299283/

  Dupa ce a lansat ” Festivalul Salariilor pentru birocrati si securisti ” , dl. Grindeanu & Co. incepe sa realizeze ca economia romaneasca-i varza si ca nu prea are de unde sa plateasca acesti bani si de aceea cauta solutii de finantare ” a la Ponta ” , noi impozite si taxe si noi presiuni pe mediul de afaceri romanesc .

  http://www.crisana.ro/stiri/economie-3/anaf-noi-masuri-pentru-colectarea-taxelor-si-impozitelor-156762.html

  In acelasi timp , dl. Grindeanu , ca un vajnic birocrat , gaseste si vinovatii pentru lipsa de bani de salarii , adica tocmai aceia care cu chiu cu vai mai produc cate ceva in tara asta : intreprinzatorii romani . Ei sunt de vina ca nu pot tine pasul cu FANTEZIILE dl. Grindeanu si Dragnea si sunt de vina ca , cica , isi baga ( din placere !!! ) firmele in faliment sau insolventa !

  Imi pare rau sa spun dar cunostintele si contactul cu REALITATEA ale acestui domn sunt cam aceleasi ca si ale dl. Ponta . Adica ZERO .

  Dl. Grindeanu refuza sa vada ceea ce toata lumea vede ( ca se inchid afaceri intr-un ritm ametitor ) , ca lumea si-a pierdut entuziasmul de a mai face ceva in tara asta , ca lumea este infricosata de mediul de afaceri si statul poitienesc din Romania , ca apropape orice faci in Romania este sortit esecului , ca toti doresc sa inchida , sa vanda si sa plece unde vad cu ochii numai sa scape de acest sistem bolnav si de teroare .
  Si in loc sa umble aici , dl. Grindeanu ce face ? Pai anunta noi controale si masuri de a lua banii oamenilor si incearca sa introduca un nou sistem de impozitare ( neanuntat in planul de guvernare ) pentru a mai stoarce ceva bani de la amarati si le prezinta oamenilor doar partile lui bune ( zeciuiala ) refuzand sa prezinte si partile lui negative pe care le voi dezvolta eu cu alta ocazie .

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21712702-planul-faraonic-lui-dragnea-cum-vrea-psd-angajeze-35-000-consultanti-fiscali-platiti-4-2-miliarde-lei-circa-1-miliard-euro.htm

  Imi pare rau ca trebuie sa spun acest lucru dar toate aceste masuri nu anunta nimic bun pentru economia acestei tari iar cand aceste masuri vin si prin pixul unor politicieni ca Olguta Vasilescu , Grindeanu sau Viorel Stefan parca te ia cu frisoane .

  http://www.cotidianul.ro/consiliul-fiscal-e-o-iluzie-sa-crezi-ca-nivelul-de-trai-poate-creste-prin-lege-299074/

  Apreciat de 1 persoană

  • Adrian B. Nu stiu cat de departe de realitate este Grindeanu dar sigur dumneavoastra sunteti. Adica nu stiti de sportul declararii insolventei ca sa scapi de dat taxe la stat si plata furnizorilor? Unde sunt insa firmele alea disperate care se inchid din cauza lui Grindeanu? Cand au apucat sa se sperie asa tare? Ca Grindeanu e la Guvern de vreo trei luni. Hai sa mai stam inca vreo 3 luni si vedem pe urma.

   Apreciază

   • @ gigi

    Eu sincer , n-am prea auzit de oameni care sa intre din placere sau din smecherie ( cum sugereaza Grindeanu , dumneata sau alti habarnisti ) in insolventa sau faliment . Cei pe care i-am stiut eu au fost niste oameni traumatizati , care nu mai puteau dormi noaptea si unii si-au pierdut totul , chiar si familia .

    In insolventa si faliment se intra din mai multe cauze care n-au de-a face cu placerea , cum ar fi : din cauze manageriale , din cauza crizei economice , din cauza situatiei grave a economiei romanesti , din cauza unor guvernanti incompetenti care nu pot sa redreseze economia ( de ex. Boc , MRU , Ponta si se anunta si Grindeanu ) . Si falimentul si insolventa sunt niste situatii extrem de ingrate pe care nu cred ca si le doreste nimeni !
    Insa numarul mare de insolvente si falimente din ultima perioada ne arata mai mult niste cauze de sistem decat manageriale . Adica dau faliment firme mari si vechi care au rezistat pe piata de peste 20 de ani ceea ce nu e ok .
    Numai niste nulitati pot sa creada ca unii isi baga firmele in faliment sau insolventa din placere si refuza sa analizeze CAUZELE care genereaza aceasta situatie ! Si oricum , masurile ar trebui sa fie cu totul altele decat cele luate de Grindeanu . Ar trebui sa-i ajute , nu sa le dea in cap !

    Dar de la niste guvernanti AUTISTI nu te poti astepta decat la masuri politienesti : controale si teroare . Probabil ca si rezultatele se vor vedea in curand …

    Poate ca dl. Grindeanu & Co. ar trebui sa-si ia subalternii de mana , chiar si pe dumneata si sa faca o excursie prin tara ca sa vada REALITATEA . Sa discute cu micii intreprinzatori , sa-i intrebe care-s problemele lor , sa vada saracia lucie , spatiile comerciale goale , pietele goale , ca lumea nu are nici bani si nici locuri de munca , ca tinerii pleaca pe capete , ca intreprinzatorii sunt terorizati de controale si-si inchid afacerile intr-un ritm ametitor , ca este aproape imposibil sa mai obtii o autorizatie de la pompieri sau de constructie din cauza birocratiei , ca Primariile sunt cele mai mari focare de coruptie si nimeni nu face nimic , etc.

    Dar ma repet , nu ma astept de la dl. Grindeanu sa inteleaga aceste lucruri atata timp cat el a fost toata viata lui un birocrat care a mutat hartii de pe un birou pe altul si ne arata si o lipsa totala de viziune economica .

    Oricum , parerea mea nu conteaza ! Deci , sa-l lasam pe Grindeanu sa dea si el cu biciul , sa vedem ce iese … Ca masurile pe care le-a anuntat sunt inspirate de la fanarioti .

    http://www.capital.ro/anaf-anunta-controale-intense-din-15-aprilie.html

    Apreciat de 1 persoană

 4. Ce o fi aia „care gospodăresc împreună”?

  Ma rog or fi cu prune-n gura aia de la PSD insa scuze se pare ca altii nu prea o duc bine cu gandirea!
  Ce o fi aia ? Dam o cautare pe google si …
  Pai sa citim din .. Cancan Nici nu s-au impacat bine ca deja se „gospodaresc” impreuna! Cristea a cumparat de-ale gurii sI Bianca i-a gatit in prima noapte de amor
  Esentialu nu este ca au facut amor ci s-au comportata ca intr-o gospodarie : el face piata ea gateste.
  Potrivit art. 22 din Legea nr. 292/2011:
  (1) Prin familie se înţelege soţul şi soţia sau soţul, soţia şi copiii lor necăsătoriţi, care au domiciliul ori reşedinţa comună înscrisă în actele de identitate şi care
  gospodăresc împreună.
  (2) Se consideră familie şi fraţii fără copii,
  care gospodăresc împreună şi au domiciliul sau reşedinţa comună, separat de domiciliul ori reşedinţa părinţilor.
  (3) Se asimilează termenului familie, bărbatul şi femeia necăsătoriţi, cu copiii lor şi ai fiecăruia dintre ei, care locuiesc şi
  gospodăresc împreună, dacă aceasta se consemnează în ancheta socială

  Deci cum se gospodăresc împreună sotul si sotia? Pai sa zicem el face mizerie .. ea matura. El bea bere si joaca table si ea bate covoarele. Ho! gata cu gluma si critica emanciparii barb , scuze a muierii.

  Deci ce inseamna aia a gospodări împreună?
  Sa imparti un domiciliu cu cineva. Prin imparti nu inteleg inchiriat sau subinchiriat. Cineva locuieste acolo GRATIS adica fara sa plateasca pentru spatiul ocupat. Sa subvina impreuna, dupa posibilitati, la plata utilitatilor si a hranei, Sa isi imparta sarcinile domestice (eu fumez si ea imi face scandal ca ii miros urat perdelele) . Nu trebuie sa fii ruda sau sot/ie sau fost sot/ie e de ajuns ca „partile” imparta locuinta si resursele precum se impart intr-o familie , adica sa nu existe un contract de orice fel.
  In rest Al der Sus cu mila si Al de jos cu ispita. Poti gospodări si cu bunicu’ cu „sotul” tau de acelasi sex cu tine (si proet anglican!) , cu Gicu (cu care esti maic de la 3 ani) si fi-sa Gina de 8 ani plus Alecu cu care tu si Gicu ati facut armata …. daca impartiti locuinta si banii , hrana ca intr-o familie atunci gospodăriti împreună (tu cu casa, Gicu face piata si duminica toti in masina lui la balta la dat la peste. Alecu e cam incurca lume da isi plateste partea si mai aduce vineri seara votca si fetita va ajuta sa va intrebati „ba da cand a trecut timpul ba?”
  Care ar fi avantaju legii in cazul situatiei bizare de mai sus ? Pai .. tu propretaru te gandesti sa pui termopane sa fie mai bine la toti. Alecu cu venitu la vedere scade „deduce” pusu termopanelor … asa ca sunt ceva bani sa fie trimisa aia mica la balet sa nu mai zbiere. Tac=su si el cu salaru la vedere „deduce” scoala de balet a Ginei , ii mai ia niste balerini da tot per total gospodăria voastră cea bizara are in plus de 3 beri , 4 litri de benzina si 2 pachete de tigari. Bere este .. tigari nu sunt deci „Gina fugi iute si ia-mi un pachet de tigari sa am ce fuma la pescuit!” „Misca” urla tac-su si ea fuge nu inainte sa va arate limba … Asta este contributia ei la gospodarie ..

  Ati priceput?
  Nu?
  Atunci incercati sa va faceti moderatori TV!

  Apreciat de 1 persoană

 5. @ serbanfl @ George ban @ zev

  http://www.cotidianul.ro/cui-face-jocurile-ponta-299265/

  Acuzat că a vândut pesediștii „ la bucată “

  Un fost greu al PSD, Nicușor Constantinescu , aflat în pușcărie a lansat o serie de acuzații grave la adresa lui Ponta și a făcut și diverse dezvăluiri incredibile din interiorul Partidului Social Democrat. Constantinescu l-a acuzat pe fostul său șef de partid de limbaj dublu.

  Conform acestuia, în timp ce Ponta spunea în partid că va reforma și democratiza formațiunea, el și Sebastian Ghiță erau înțeleși cu procurorii și „i-au vândut la bucată“ pe toți pesediștii asupra cărora planau acuzații de corupție, mai mici sau mai mari.

  „Să își asume și Ponta ce s-a întâmplat. Era și el responsabil. A fost premier. Îmi pare rău că ceea ce a promis că se va democratiza nu s-a întâmplat. Cele mai grele evenimente s-au întâmplat cu Victor Ponta. În mai mult de jumătate de judeţe, nu doar Kovesi a numit procurori. I-a numit Ponta. Verificaţi la Argeş, la Piteşti, verificaţi la Iaşi. Acolo au fost lideri PSD, Pendiuc, Nechita, toţi ceilalți… “, a tunat Constantinescu la o emisiune televizată. Nicușor Constantinescu a ținut să-l avertizeze pe Ponta, apreciind că și acesta va avea aceleași probleme. „Ponta a căzut în groapa altora, groapă pe care a făcut-o altora. Mitralierea unei armate duce și la mitralierea generalilor“, a punctat fostul președinte al Consiliului Județean Constanța. Fostul lider al pesediștilor constănțeni a mai arătat cu degetul spre Ponta și pentru că în opinia sa ar fi „principalul vinovat pentru prăbuşirea USL“.

  Șeful statului i-ar putea răsplăti „eforturile“ cu o sinecură

  Tot mai mulți pesediști se declară convinși că Victor Ponta face afirmații atât de hazardante pentru că între el și președintele Klaus Iohannis există o înțelegere clară. Ponta distruge constant PSD și îl discreditează pe Liviu Dragnea în ochii românilor, ca la alegerile prezidențiale din 2019 PSD și candidatul său să fie suficient de slăbite încât Iohannis să mai câștige alături de PNL încă un mandat de șef al statului.

  În opinia unor social-democrați, dacă fostul premier nu va mai fi menținut în partid, cel mai probabil acesta va trece la liberali. Dar cea mai girată variantă este aceea că, dacă Victor Ponta scapă din ghearele justiției, indiferent că va fi sau nu debarcat din PSD, va fi răsplătit cu o funcție la Consiliul European de către Klaus Iohannis.

  Această stratagemă poate prinde contur având în vedere că pentru o astfel de sinecură votul Parlamentului este strict consultativ, contând doar voința președintelui de a face respectiva numire în funcție.

  Și înregimentarea lui Victor Ponta în cadrul Administrației Prezidențiale este o altă posibilitate întrevăzută de pesediști, mai ales că a existat precedentul Dan Mihalache, care, culmea, este în continuare un apropiat al fostului președinte al PSD.

  Apreciază

 6. Vă recomand cu cea mai mare caldura „Viata ficțiunii după o revoluție” de Radu Cosașu. Cartea vorbește despre simplismul gândirii politice „corecte” din România, care a trecut de la lauda socialismului la proslavirea capitalismului, de la demascarea dușmanilor clasei proletariatului la ura impotriva celor care nu sunt „de dreapta”. Aici am citit că în noaptea de 23 August 1944, ziarele aveau pregătite doua variante pentru prima pagină: una cu „Trăiască Stalin!”, alta cu „Trăiască Hitler!”. Presa românească de azi are rădăcini adânci!

  Apreciază

 7. Credeam ca Tapalaga e un tip dus cu pluta. Nu e. E maiastru in arta dezinformarii si manipularii. Pe bune, cred ca are scoala multa, si expertiza de la academiile si serviciile cetateneshti care conteaza. E foarte, foarte bun sa spuna minciuni credibile pentru „clasa de rozatoare”, care se hraneste cu acest tip de jeg jurnalistic.

  Nu cred ca e nevoie sa demontez eu aici ce spune Tapalaga in articolul „Conspiratia lui Dragnea impotriva Romaniei”, insa e bine scrisa pentru infometatii de gunoi.

  Asta e modul lui de a face jurnalism: ia o oala in care toarna multa diaree verbala, o pune pe foc rapid, si in timp ce invirte cuvintele ca sarpele biblic, adauga portii generoase de voma macovista, mucegai tismanian, condimentind cu puroi liichenist. Cind „licoarea” a dat in clocot, arunca acolo PSDisti, ALDE-isti, nationalisti, patrioti, care nu au dosar bun la Secu pe rit nou, si de care „sistemul” trebuie sa se debaraseze. Sau poate asta viseaza Tapalaga ca face, si e dus complet cu pluta, desi eu cred ca are ordin pe unitate. E prea dibaci la pus masele in priza si e prea constant in talentul sau malefic. Probabil are grad mai mare decit al colegului de presa care s-a rastignit labe1TV, si si-a scos camuflajul pe sticla.

  Maiastru este si in modul in care ia oala de pe foc, ca un bucatar malefic, constient ca serveste gaz sarin mesenilor, carora le serveste cite o portie generoasa, fierbinte, si le doreste „pofta buna”, in timp ce isi freaca mainile pentru ca urmeaza sa vada cit de otravite le vor fi mintile si sufletele dupa „masa”.

  Sigur ca face un deserviciu meseriei de jurnalist, dar sunt mai multe moduri in care iti poti servi patria.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21713305-conspiratia-lui-dragnea-impotriva-romaniei.htm

  Apreciază

 8. Trebuie ca e interesanta expozitia, dupa cum o descrieti!
  Vad ca insusi dl Basescu a adus in discutie corectitudinea alegerilor din 2004. Ma gandesc ca ar trebui – daca puteti – sa prindeti musca din zbor si sa il faceti sa regrete.
  Paste Fericit dumneavoastra si familiei!

  Apreciază

 9. Eveniment major, mai ,,important” decât cultura: prinderea lui Sebastian Ghiţă. Ăştia chiar sunt proşti, dacă ei cred că Sebastian Ghiţă nu s-a vrut prins! Doar nu este atât de tâmpit ( mai ales dacă el era pus în slujba Serviciilor) să nu fi luat în calcul faptul că fratele lui era monitorizat! Întrebarea se pune: de ce voia să fie prins? Aflase cumva că vor să-l lichideze?
  Cât despre evenimentul de la Muzeul Hărţilor, felicitări celor care s-au hotărât să-l organizeze în Săptămâna Patimilor, pentru a aduce puţină bucurie în sufletul românilor!

  Apreciază

 10. Sărbătorile Pascale să ne aducă tuturor linişte şi pace şi mai ales lumină în mintea noastră, pentru că mulţi românaşi trăiesc în ignoranţa Peşterii!
  Multă sănătate, inimă curată şi gânduri pozitive, vă doresc, dumneavoastră -amfitrionul acestui bloc, şi tutor celor care citesc sau scriu pe acest blog!
  Cu toată sinceritatea!
  Earnest

  Apreciat de 1 persoană

 11. Nu cred ca sarbii il vor extrada pe Sebi Ghita in Romania . Sau oricum , nu prea curand …

  Sper ca acesta sa obtina statutul de azilant politic ( pe care il merita ! ) si sa continue seria dezvaluirilor cu toti securistii care ne-au otravit viata in ultimii 12 ani !
  Sper sa-si faca un ministudio de televiziune ( in genul lui Dan Diaconescu 🙂 ) , sa-l conecteze la Romania TV si sa ne ocupe serile cu dezvaluiri despre Koivesi , Coldea , Basexu si alte mizerii din astea .

  Apreciază

 12. Cred ca la ora asta Sebi Ghita si-a angajat deja cel mai bun avocat din Serbia si va fi pus , cel mult sub control judiciar sau la domiciliu astfel incat situatia s-ar putea sa-i devina FAVORABILA lui Ghita . Adica sa devina dintr-un fugar urmarit de autoritati , o victima care fuge de razbunarea unor institutii mafiote .

  https://www.antena3.ro/externe/sebastian-ghita-retinut-pentru-48-de-ore-de-anchetatorii-sarbi-ce-se-va-intampla-dupa-expirarea-408554.html

  Contrar a ceea ce spune Jiji Oieru Bkli , cred ca Sebi Ghita si-a ales perfect locul unde sa stea ascuns . Si mai cred ca daca nu dorea sa fie gasit , nu l-ar fi gasit nimeni , niciodata !

  http://www.sport.ro/liga-1/gigi-becali-despre-capturarea-lui-sebastian-ghita-in-belgrad-m-a-dezamagit-il-credeam-baiat-destept.html

  Toata aceasta plecare a lui Ghita imi aduce aminte de filmul ” The next three days ” in care Liam Neeson ( in rolul unui fugar celebru ) il invata pe Russell Crowe ( un viitor fugar ) cum sa fuga din tara fara sa fie prins vreodata ! Practic , un adevarat tutorial despre cum sa te faci nevazut …
  Daca analizez situatia lui Ghita , acesta si-a ales bine tara conform descrierii lui Liam Neeson ) adica o tara dusmana a Americii , fara tratat de extradare , cu o limba si o cultura slava greu de patruns , etc.
  Insa acesta nu a respectat regula de a rupe COMPLET legaturile cu tara …

  Apreciază

 13. Fiecare zi este inca o revelatie pentru mine despre cum natura umana nu sufera mutatii ce transced timpurile de la Geneza incoace. Natura umana nu evolueaza conform teoriilor evolutioniste ale lui Darwin. Raminem acelasi animal de prada, care isi distruge semenii din pofta, si care distruge planeta pentru profit. Nici comunistii nu au reusit sa creeze „omul nou”, si nici corporatistii mutlinationalisti nu au putut sa creeze „omul globalizat”, desi ultimii abordeaza o stratagema de temporizare, lasind natiunile sa isi panseze ranile. Globalzatorii dau deja un moment de respiro coloniiilor, lasind o perioada de revenire la un nationalism care le permite sa-si pastreze marile proprietati si sa astepte momentul potrivit.

  La urma urmelor, daca e sa ne gindim istoric, mai toate imperiile au avut forme de „integrare” a altor culturi, inclusiv prin colonizare. Imperiul Roman avea soldati de pe unde ocupau, formind o armata multi-nationala, Imperiul Otoman la fel, crestea soldati straini (ieniceri), Imperiul Austro-Ungar a experimentat cu o forma de incluziune a mai multor culturi, si limbi. Era o forma de Uniune (Central) Europeana a timpurilor. Deci nu trebuie sa ignoram naturaletzea dezvoltarii integrarii intre natiuni si a globalizarii mai tirziu, mai ales prin tehnologii de comunicare.

  Totusi, marile suferinte au ramas. Chiar si secole dupa Isus, raminem actori in acest teatru urias cu razboaie si paci. Concepte idealiste ca „omul nou” sau „omul globalizat” sunt pure forme de exploatare prin brainwashing a maselor de catre dinastii ce detin mai mult ca niciodata pe acest pamint. Noi suntem proprietatea acestor dinastii, iluzionindu-ne ca suntem cetateni ai statului X sau Y.

  Paste Fericit!

  Apreciat de 1 persoană

 14. Adrian B, ai devenit, subit, admirator al prietenului lui Ponta (Ghita Sebastian n.r.). Parca sustineai ca acest individ a fost unul dintre artizanii sistemului ticalosit.
  Pana la urma, se pare ca (in viziunea dumitale), Victor Ponta ramane singurul tartor, ceilalti (inclusiv Basescu), fiind baietii de mingi ai Iadului.
  A, sa nu uit….vine si Grindeanu din urma, demonizat atat de Tapalaga (via Dragnea), cat si de d-ta. Sa trag concluzia ca jurnalistul dreptac si domnia ta sunteti de aceeasi parte a baricadei ?
  Traim in Romania, tara tuturor posibilitatilor. (Z)
  ps
  Cand stanga filo-rusa (prin definitie) va intra in ilegalitate, poate te vei linisti, fie si partial si/sau pe termen scurt. Afacerea iti va exploda, cu siguranta (ramane de vazut in ce sens).
  ps
  Sebastian Ghita este un pilon al sistemului. Nu cred ca d-ta, muncind cinstit si corect, ai fi reusit sa obtii, in mod preferential, atatea contracte cu institutiile de forta ale Romaniei capitaliste.

  Apreciază

  • @ zev

   Comentariile unui Yes-man sunt totdeauna amuzante …

   Cat il priveste pe Ghita , el ramane acelasi ticalos care a sabotat USL-ul , cel care l-a ” influentat ” pe Ponta , a fost cureaua de transmisie intre Basescu & SRI si Ponta , etc.

   Insa , prin fuga lui si atitudinea lui din ultima vreme ( lupta cu Binomul ) si-a mai reperat din onoare si demnitate , si-a mai sters din pacate . Oricum , este mult mai demn si mai barbat decat Ponta .

   Nu sunt fanul lui . Dar mi-a placut cum l-a facut pe Coldea …

   Apreciat de 1 persoană

 15. Ghita Bizonu’

  Impozitul (preconizat n.r.) pe gospodarie de 10% pe venitul global mediu, mi se pare o idee buna.
  Cunosc oameni care inchirizaza spatii, sau mediteaza, fara sa plateasca vreo taxa la stat.
  La un impozit de 10% pe toate veniturile insumate ale unei familii (in loc de 16% per individ ca in prezent), ar putea fi atrasi mai multi bani la bugetul statului (mai ales, din zonele gri).
  Sigur, exista doua atitudini contrare in Romania:
  1. Tapalaga sustine ca prin reducerea de taxe si cresterea de salarii, Dragnea arunca Romania in haos;
  2. Adrian B. sustine acelasi lucru, dar pe invers;
  Acest din urma domn vede (de la Ponta incoace) doar cresteri aberante de taxe, dar se face ca ploua la capitolul insolventza (vorba lui Gigi).
  O ciudatenie a naturii acest simpatic coleg. (Z)
  Adevarul, o fi, undeva, amestecat cu balastul vorbelor otravite prin ,,carul cu fan” al urii, neputintei si frustrarii.

  Apreciază

 16. Razboiul absurd al Stelei contra Soare (sau absurditatea razboiului “preventiv”, care nu-l previne, ci-l declanseaza): SUA vor sa parjoleasca “preventiv” Coreea de Nord

  Dincolo de determinatiile geopolitice, razboiul preventiv pe care SUA il pregatesc impotriva Coreei de Nord ar putea sa aiba si o motivatie ezoterica, religioasa.

  Faptul ca Jared Kushner, ginerele si consilierul presedintelui american Donald Trump, este evreu si Ivanka Trump-Kushner, sotia sa si fiica presedintelui, s-a convertit la iudaism, are drept consecinta ezoterica si ritualica inchinarea la o Stea (Shekinah).

  Marturii din apropierea liderului de la Casa Alba spun ca exercitarea mandatului acestuia a devenit o afacere de familie, in care fiica Ivanka si ginerele Kushner au o influenta politica determinanta, prin care credinte iudaice si interese israeliene impun directia.

  Coreea de Nord aniverseaza sambata “Ziua Soarelui”, implinirea a 105 ani de la nasterea fondatorului tarii, Kim Il Sung. Simbolul Soarelui a iritat dintotdeauna adeptii Stelei, care vor o stralucire inegalabila.

  Propensiunea evreiasca pentru slava Stelei, care originar probabil vine din nevoia de diferentiere adversativa fata de venerarea Soarelui (Ra) de catre egipteni, ai caror sclavi au fost, la care s-au adaugat ulterior resentimentele fata de romani, care venerau tot Soarele (Sol Invictus), apoi, mai tarziu, cele fata de musulmani, cu a lor Semiluna sau Luna, nu este o chestiune de bine sau de rau.

  Este doar un alt mod concurential, de inteles, de a spune ca „Dumnezeul meu este mai mare decat al tau”, cu observatiile ca deosebirile dintre Soare si Stea sunt si raman in orice imprejurare remarcabile si ca ele nu ar trebui in niciun caz sa patrunda pe taramul politicii si sa devina discriminatoare sau decizionale.

  Acest lucru nu se afirma public, doar in reuniuni dedicate secrete, de fervoare templierist-milenarista, dar el transpare in politica de satelizare stelara a lumii, care se incearca sa fie fixata in concepte precum globalism, unipolarism, jandarm mondial, guvern mondial etc.

  Respingerea de catre Coreea de Nord a suprematiei Stelei (de aici si megalomania filmica si de proiect militar a “razboiului stelelor”, din epoca Reagan, un aliaj intre politizare, scientizare, fictionare si mitologizare) este vazuta de SUA ca o amenintare inacceptabila.

  Pentru apararea nationala, Coreea de Nord isi dezvolta propriul arsenal nuclear, la care probabil nu va renunta decat daca vor renunta si celelalte puteri nucleare, asa cum recent au propus 100 de tari la ONU, initiativa pe care SUA au respins-o ca “nerealista”.

  Dupa atacul SUA cu rachete asupra unui aeroport din Siria, Donald Trump isi indreapta actiunile militare catre “solara” putere nucleara nord-coreeana, care si-a facut de curand cunoscuta doctrina “putere contra putere”, amenintand ca va distruge “stelara” America (“stelara” de fapt prin reflexele evreiesti ale leadershipului de la Washington).

  Donald Trump a promis joi ca „problema” nord-coreeana va fi „tratata”. El anuntase anterior trimiterea spre peninsula coreeana a portavionului USS Carl Vinson, escortat de trei nave lansatoare de rachete, apoi a evocat o „armada” incluzand si submarine.

  Coreea de Nord a promis sa raspunda fata de „stupida” trimitere a acestui grup aeronaval, declarandu-se gata de „razboi”. La parada militara de sambata de la Phenian, in cinstea “Soarelui”, au defilat noi modele de rachete intercontinentale si de rachete ce pot fi lansate de pe submarine.

  Choe Ryong Hae, un apropiat colaborator al lui Kim Jong Un, s-a adresat multimii, care a umplut pana la refuz piata in care a avut loc parada militara, cu un avertisment belicos catre SUA. “Daca Statele Unite ne provoaca in mod nechibzuit, puterea noastra revolutionara va replica instantaneu cu o lovitura devastatoare si vom raspunde razboiului total cu un razboi total si razboiului nuclear cu stilul nostru de lovituri nucleare”, a spus .

  Lectiile Irakului si Siriei avertizeaza asupra riscului grav de proliferare a terorismului in Peninsula Coreeana, care trebuie contracarat pe toate caile si de toate fortele. Posibilitatea unui nou focar de terorism international, pe care il va aprinde un razboi “preventiv” american impotriva nord-coreenilor, asa cum s-a intamplat in toate razboaiele asa-zise preventive, trebuie sa faca din solidaritatea globala un fapt real, sa nu mai fie o lozinca.

  Sa retinem acest risc, proliferarea terorismului, care este comparabil cu riscul proliferarii nucleare. Daca SUA vor alege sa atace Coreea de Nord, vor trebui din capul locului sa-si asume responsabilitatea actului lor ilegal, provocator si genocidar, cat si pretul pe care vor trebui sa-l plateasca. Cat de absurd este sa declansezi un razboi sustinand ca il “previi”, nu cred ca mai merita vreun comentariu.

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21716343-video-parada-militara-phenian-care-aparut-noi-modele-rachete-intercontinentale-statele-unite-amenintate-razboiul-total-lovituri-nucleare.htm

  http://stiri.tvr.ro/sua-ar-putea-efectua-un-atac-preventiv-impotriva-coreei-de-nord–daca-exista-informa–ii-certe-ca-phenianul-va-efectua-un-nou-test-nuclear_816580.html#view

  http://www.evz.ro/avertisment-razboi-lider.html

  Apreciază

 17. @ Adrian B.
  Departe de mine de a da un cec in alb lui Grindeanu. Si eu sunt ingrijorat de consecintele posibil negative ale programului de guvernare, mai ales ca balbaielile de inceput arata fie ca ei nu prea stiu exact cum vor sa obtina rezultatele promise fie ca tovarasiile politice sunt departe de a fi asa roze cum vor ei sa ne faca sa credem.
  Totusi, intrarea deliberata in insolventa este un fenomen usor de observat. Ce-i drept in scadere in ultimii ani, dar aceasta scadere este pe fondul unei scaderi generale a insolventei. Asa ca te provoc domnule Adrian B. sa ne dai niste cifre ADEVARATE care sa sustina afirmatia dvs (cel putin hazardata din punctul meu de vedere) ca din cauza lui Grindeanu intra masiv firmele din Romania in insolventa.
  Sincer opiniile critice sau ingrijorate macar au sens daca se bazeaza pe argumente reale si nu pe umori.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.