Au răsărit ghioceii

 

IMG_0548

 

 

 

 

 

 

 

 

Au răsărit ghioceii. La fel ca in fiecare an. Viata lor, din păcate, este foarte scurtă. Privesc in grădină. Unii dintre pomii pe care i-am plantat in urmă cu 25 de ani s-au uscat iar altii nu mai rodesc. Pe unii a trebuit să-i tai dar numai după ce am gasit puieti pe care să-i pun in loc. Altfel grădina ar fi fost năpădidă de buruieni. Mi-e teamă insă că unii dintre ei nu se vor prinde iar altii s-ar putea să fie dintr-un soi rău.

99 de gânduri despre “Au răsărit ghioceii

  1. Devreme a răsărit anul acesta: la sfârșit de ianuarie! Neștiiutori, neprihăniți, abia scot capul, privesc mirați în jur și se-ntreabă dacă să rămână sau nu. Un timp îndoielnic, o vreme-nșelătoare! Iarna sigur n-a trecut, dar ei, grăbiți…Vor fi scârbiți de vremea, lumea, societatea pe care o văd pe-aceste meleaguri, dar…cine știe, până să se dumirească bine…timpul lor a trcut. Vor reveni la fel ca-n fiecare an, iar grădina -voastră îi va primi cred cu alt tim,cu altă VREME, cu oameni schimbați, mai puternici!

  2. Si pe Ponta l-ati sadit tot in urma cu vreo 20 de ani …

    O auzeam aseara naucit pe d-na Udrea cum povestea ca s-a dus ACASA la d-ul Ponta ca sa negocieze posturile a doi mafioti : Kovesi si Coldea ! Si a reusit ! Asta , dupa o alta mare mizerie : pactul de coabitare .

    Doi mafioti care in final i-au tradat pe toti ! Inclusiv pe cei care i-au sadit si credeau ca-i controleaza : Basescu & Udrea !

    De aici incolo , ABUZURILE SI POLITIA POLITICA au mers ca unse !!! Dumneavostra stiti mai bine !

    Ce ma ingrijoreaza pe mine e naivitatea/prostia d-lui Ponta si disponibilitatea dansului de a-si innoda coada cu tot felul de ticalosi !

    Am fost foarte suparat când a pierdut d-ul Ponta alegerile ! De fapt , am fost bolnav ! M-a durut stomacul de nervi cca. o saptamana .

    Dar astazi , când aud astfel de lucruri , imi pare bine ca un astfel de PAPAGAL n-a ajuns presedinte ! Este de aceeasi teapa cu cei pe care i-am enumerat mai sus … Este un fel de Vanghelie sau Oprisan dar ceva mai spalat si mai educat .

  3. Da… Buruienile cresc în orice fel de sol. Pomii care dau roadă bună, nu. Pământul grădinii mai trebuie să fie îngrijit și el. Poate este sărăcit, sufocat de rădăcinile pomilor de soi rău tăiați și poate este nepotrivit pentru unele dintre soiurile plantate.
    Dacă vreți o livadă frumoasă și productivă, atenție la pământ în primul rând. Și atenție și la ce fel de pomi vreți să aveți în grădină. Tata spunea mereu că nu poți avea în aceeași livadă de om gospodar toate felurile de pomi: meri, peri, cireși, pruni, corcoduși, caiși, piersici, vișini, gutui, nuci, aluni. Unii dintre aceștia cresc mai bine în alte grădini. Este o chestiune de alegere și de gust.

  4. Dar ce se intampla ?
    Suntem bombardati de vesti bune !
    Imperialismul este in deruta .
    3000 de rachete Grad si zece mii de militari rusi de elita , plus cateva mii de militieni rusi imprevizibili , veniti din toata Rusia si Cecenia , masacreaza soldatii ucrainieni recruti acasa la ei ,in plus de copiii si femeile ucide de schijele armatei chipurile a lui Zaharcenko , luand pretext o pura afacere interna ucraineana . Debaltseve , Mariupol vor cadea in curand ! Dar nu vom lasa imperialistilor Harkov , Poltava , Odessa , partea de pe Nistru a Basarabiei , de ce nu Kievul si Lvovul ? De ce nu Bucurestiul si Riga ?
    In Grecia un partid de twitteri care se declara de extrema-stanga , cravata si Evanghelie la pubela , promit grecilor ca vor continua sa traiasca ca vest-europenii , promit 1200 miliarde de euro populatiei ( de unde ? , de la Moscova ? ) cand Grecia are de rambursat un ajutor de 300 de miliarde de euro dati in 5 ani …
    In Irak si Siria anti-imperialistii anti-americani din Statul Islamic vand ca sclave mii de femei apartinand minoritatii yazidite , crucifica crestinii arabi , decapiteaza arabii siiti si cheama bunii musulmani din Europa sa ucida europenii necredinciosi !
    Ungaria lui Orban si Rusia lui Putin sunt buni prieteni , unul promitand celuilalt marea , celalalt oceanul , ca in vremurile binecuvantate cand seful PCUS , Andropov , declara ca-i pare rau ca nu mai are timp sa citeasca literatura maghiara in original …
    In Romania omul de mare calitate Victor Ponta isi recheama valorosul colaborator , Sova , din surghiun , numindu-l ” vicepresedinte ” ….
    Numai vesti bune , foarte bune .
    Numai sa nu paraseasca partidul lui Victor vreo 20 de parlamentari , ca nimeni nu-si va aduce aminte in septembrie 2015 cine a fost ” Victor Ponta ” .

  5. Adrian B.
    Dvs chiar ati avut rabdare sa ascultati elucubratiile Udrei, care, infipta pana la gat in potlogarii la nivel inalt, crede ca nu mai are ce pierde, debitand tot felul de aberatii, pentru a ,,trage” si pe altii pe tavalugul decaderii ?
    Victor Ponta a discutat direct cu Basescu si, de asemeni, cu o serie de demnitari de la Bruxelles, inainte de a propune procurorii sefi.
    Treziti-va oameni buni la realitate si…mai stingeti televizoarele.
    Am avut o colega de birou, candva, care se lauda ca este nepoata unui anume mahar. Asa a reusit sa obtina o avansare. Bineinteles, si-a folosit si ,,nurii” in relatia cu un anume sef. In realitate, s-a dovedit ca este o haimana ordinara ,,cunoscuta” de o jumatate de urbe care nici de portarul acelui mahar nu era primita.
    (Z)

  6. Vestitorii primăverii sunt la datorie. Îmi place foarte mult misiunea lor! Comentariile sunt foarte interesante! Prefer însă să mă plimb la braț cu gândul că primăvara va sosi foarte repede.

  7. Istoricul American Lynn Thorndike sugerează indirect (aceasta mult, mult timp după Miron Costin) că popoarele ce au cunoscut o foarte lungă istorie -pe intervale de care „se sparie gândul”- sunt ferite de fluctuaţiile de incertitudine aduse prin istoriile politice de scurtă durată.

  8. Arunca -ti aceaiasi privire peste clasa politica romaneasca si ve-ti avea aceiasi surpriza, numai ca burienele sunt deja tufe inradacinate puternic. Ne trebuie harlet si tarnacop pentru refacere. Bun sfatul lua-ti pomi din partea locului .Multa sanatate.

  9. Adrian B

    Deci v-ați alăturat cohortei de anti-pontiști! Momentul de „iluminare” a fost atunci când Ponta a anunțat măsura „Nu primești bon fiscal, nu plătești!” Asta vă afectează câștigul personal?

  10. Basescu a afirmat public ca a protejat-o pe Udrea timp de 10 ani. Acum e clar ca a mosit o mafie romaneasca autentica. A fost Capo di tutti capi. Godfather. Nasul. Don Corleone. Criminalul are o responsabilitate clara pentru protejarea coruptilor din partidul de unde provine si saracirea tarii prin ventuzele Udrea, Videanu, Cocos etc ce au devalizat banii publioci. La fel si Blaga. Sa nu spuna ca nu stia ce facea „prietenul” Videanu ca nu-l cred.

    10 ani Romania a fost un stat mafiot. Intrebarea e: este in stare Iohannis sa reverseze acest trend? Va fi foarte greu, stiind ca a fost si este sprijinit de un partid mafiot pina in rarunchi: PD alias PNL. Sigur, acum Blaga incearca sa-l fardeze…va tine asta in loc de o reforma autentica a partidelor?

  11. ZeV

    Felicitări pentru observația adresată lui blogideologic: „De-asta ne merge așa rău, pentru că toți vlahii au migrat în Grecia!” Ce-am mai râs! (Pentru reamintire, blogideologic susține că grecii sunt de fapt vlahi!) Sper ca și blogideologic să aibă simțul umorului…

  12. Să înţeleg că şi cătuşele ar fi apărut precum ghioceii şi la primele semne de ninsoare cu nume (mai) mari, se vor speria şi vor intra în pământ de ruşine ?!
    Oare când se vor prinde cei puşi recent (în funcţii 😉 ), că dacă nu se înfig ca lumea în ţărâna din care au fost smulşi cei bătrâni, au toate şansele să aibă acelaşi sfârşit ?!
    Din păcate, s-ar putea ca nici solul să nu fie propice dezvoltării unor noi vlăstare, fiind prea infectat de/cu anumiţi viruşi mortali pentru o continuare normală, firească a ceea ce cândva era numită, atât de frumos –
    ” Grădina lui Dumnezeu” …..

  13. @ Zev

    Cam asa se duc banii romanilor din impozite si taxe !!!

    http://www.dcnews.ro/cum-arata-noile-ma-ini-cumparate-de-tvr_466245.html

    http://www.gandul.info/magazin/cat-plateste-tvr-pentru-emisiunea-politica-si-delicateturi-realizata-de-mircea-dinescu-13358926

    Normal ca la astfel de mizerii trebuie sa contrabalansezi cu alte mizerii : Noi taxe si impozite , cresterea celor existente , legea bonurilor de casa si alte aberatii …

  14. O d-le Nastase !!! daca a-ti putea vorbi si pentu noi ,,prostimea” !!!multi militanti fie ei de stanga sau de dreapta sau pro europeni si-ar pune mainile in cap si ar da cu tamaie in jurul lor de frica tradatorilor….va asteptam in politica,Romania are nevoie de patrioti si minti luminate.

  15. Adrian B- ” O auzeam aseara naucit pe –„.Tare imi este teama domnule ca ai ramas asa ! Niciunde in interviul Elenei nu s-a spus(si nici nu avea cum)
    ca Udrea a negociat cu Ponta postul lui Coldea !
    Centrule – poate vor exista citiva sa-si aduca aminte in mod sigur de Ponta dar un lucru este cert.De tine nu-si va mai aduce aminte nici familia ta !

  16. Eu citesc așa:
    Ghiocei = puritate, fragilitate, dar tot ce e pur și fragil e efemer.
    Pomii uscați = apusul vieții; sfârșitul natural al vieții; suflete uscate de răutate.
    Puieții = urmași, viață nouă, speranță, cunoștințe noi.
    Unii nu se vor prinde, alții sunt soi rău = unele cunoștințe sunt efemere, altele nu rezonează cu mine.
    Oricum, trebuia să plantez ceva, fiindcă altfel grădina ar fi fost năpădită de buruieni = trebuie să am urmași, să am relații, să cunosc oameni, pentru că, altfel, viața mea ar fi urâtă.

  17. „Intelectualii” cavaleri, Milady, SRI-ul și Justiția

    Recunosc că sunt invidios. Eu, Porthos, baron du Vallon, muschetar în slujba regelui, mă simt umilit de gestul cavaleresc al domnilor Liiceanu și Pleșu. Într-un moment greu pentru blonda ex-candidată la funcția de Președinte, adusă cu mandat la DNA pentru a fi interogată pentru fapte de corupție, comise de soțul dânsei (nu vorbesc despre Traian Băsescu, deși așa pare), în apărarea ei sar doi monștrii „sacri” (scuze pentru ortografie) cu un „apel la calm, raţiune şi solidaritate”. Deși se vede din avion că „doamna” blondă s-a înfruptat din plin din banii „negri” ceruți ca mită de partenerul de „business” și (teoretic) și de viață.

    Prin comparație, acuzele aduse de procuratură lui Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Adrian Videanu și chiar Gigi Becali sunt basme de adormit copiii. Cred că îți trebuie o mare doză de curaj, dar și de nesimțire băsistă, ca să vorbești de „moștenirea” lui Traian Băsescu în acest context. Redau aici pledoaria celor doi „cavaleri” în apărarea Elenei Udrea:

    „Noi, Andrei Gabriel Pleşu şi Gabriel Liiceanu, în totală solidaritate cu valorile intelectualilor publici angajaţi, aşa cum au fost făcute cunoscute lumii întregi de Horia Roman Patapievici şi Mircea Cărtărescu, facem un Apel la calm şi la raţiune, într-un moment în care asistăm la naşterea unei crize politice, televizionistice şi morale, care ameninţă să ia proporţii. În trecut, după cum se ştie, am fost şi noi critici la adresa uneia dintre puţinele doamne ale politicii româneşti. Dar cu eleganţa cavalerilor de Landia, nu cu bădărania ciutacilor şi gâzilor!

    Urmărind linşajele media la adresa colaboratoarei apropiate a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, nu putem decât să ne oripilăm şi să strigăm: Ajunge! Unde este prezumţia de nevinovăţie care trebuie să fie aplicată în cazul Doamnei Elena Udrea? Ce dovezi există că a furat? De ce nu ne amintim mai bine că fostul preşedinte, care avea toate informaţiile serviciilor speciale ale României cât şi acces la cele ale NATO, a susţinut-o pe Doamna Udrea la prezidenţiale pana in panzele albe, ca “cel mai onest dintre toţi candidaţii”, mai onest chiar şi decât actualul preşedinte al României, Domnul Klaus Iohannis? Nu putem crede că preşedintele nostru a vrut doar să o scape de spectrul intunecat al celulelor Jilavei si Rahovei, care umbrea rapoartele FBI şi SRI încă din 2009!

    Este evident ca criza politica, televizonistica şi morala – cu accente grobiene – pe care o traim chiar si noi astazi isi are de fapt originea în teama celor care se simt dintr-odata amenintati de trei initiative mai importante ale Doamnei Elena Udrea:

    1. faptul de a fi luat de coarne coruptia, indiferent de unde venea ea, si asta nu numai în vorbe, cum s-a facut pana acum, ci si prin fapte, implicandu-se direct, in miezul problemei;
    2. actiunile PMP, ca partid al fostului presedinte, de consolidare a statului de drept si a mostenirii epocii Basescu;
    3. lupta pe care o duce Doamna Udrea necontenit contra Regimului Ponta si a putinofililor, chiar daca cei din urma sunt basisti declarati.”

    Uneori mă întreb, dacă nu cumva trebuie să fii ușor tâmpit ca să spui, în actualul context, că Elena Udrea „s-a implicat în miezul problemei”.

    Hai să ne amintim cum s-a „implicat” blonda doamnă, conform propriilor declarații: „dl Sebastian Ghita – un apropiat al SRI-ului si o persoana care se vede des cu dl Florian Coldea – mi-a spus ca dl Coldea ma uraste. Am intrebat de ce, si mi-a spus un lucru pe care eu apoi l-am spus public – dar bineinteles nu am citat, la vremea aceea: pentru ca am fost permanent o sursa alternativa de informatii la presedinte”.

    Ca personaj al lui Dumas, blonda doamnă îmi amintește de Milady de Winter, iar Traian Băsescu de Richelieu. În punctul acesta, eu însumi mă simt un pic vinovat de a mă fi asociat din neștiință cu Gărzile Cardinalului. Însă e bine că apele s-au limpezit și fiecare și-a văzut de drumul lui după condamnarea nedreaptă a domnului Năstase.

    Întrebările pe care le adresez cititorilor blogului sunt:
    1. Poate fi considerată acțiunea domnilor Liiceanu și Pleșu drept influențare/intimidare a Justiției?
    2. Vorbim de un grup infracțional coordonat de Traian Băsescu?
    3. Ar trebui citați cei doi domni la DNA pentru lămuriri?

  18. A venit primavara un pic prea devreme . Mi-e frica sa nu se-ntoarca iarna sa-i faca muci !!!.
    Admirand ghioceii , stau ca prostu’ si m-a-ntreb ce-o mai face pretinu’ lu’ ponta , complet dezinteresatu wesley gaz de sist , acum ca a ramas fara obiectu’ muncii .

    http://www.dcnews.ro/gaze-de-ist-chevron-se-retrage-din-polonia-romania-a-teapta-verdictul-americanilor_466274.html

    Victore , chiar sa-ti bati rumanii cu jandarmii , absolut degeaba , numai ca sa-i faci pe plac licuriciului , ala care oricum ti-a dat „pas” si de data asta ? Ce dracu te tot tii de curu’ expiratilor astia de blair , wesley , expiratii de consultanti ai poporului ales , care in ultimii ani au ingropat tot ce au atins ?

    Hai sa vedem ce-o face tacutu’ din deal , ca pana acum ,l-am vazut numai la inmormantari , slujbe de tot felu’ si decorari de tinerei de la 90 de ani in sus .

  19. @ George Ban
    Am aflat abia azi că guvernul Victor Ponta pregăteşte un vast plan de (re)culturalizare a poporului român. Pentru aceasta sunt consultate instituţii culturale fundamentale din republica România, precum şi nenumărate ONG-uri, începând cu GDS. Dar se merge în esenţă tot pe schema anti-românească pregătită de către preşedintele Traian Băsescu. Am fost solicitat de grupuri de rezistenţă să particip la un plan de bruiere a intenţiilor alogene ce vor să distrugă România. Îmi este absolut evident că eu nu pot face mare lucru. Dar pot spune lucruri esenţiale despre vlahii din Rumelia şi războaiele balcanice din Belle Époque.

  20. @Adrian B – comentariul tau aduce mult , multumesc pentru observatiile tale profunde si pertinente atat asupra remarcabilelor planuri pe hartie de dezvoltare a infrastructurii , schimbate de la o saptamana la alta ( ” Masterplan ” ” forma APROAPE finala a Masterplanului ” etc etc ) ale puterii pontiste , cat si asupra tragediei care are loc la cateva sute de kilometri de frontierele noastre , cu un protagonist principal caracterizat prin orice , numai prin moderatie , corectitudine si respect fata de vecini , nu , si care nu da nici un semn ca ar vrea sa-si opreasca bateriile de rachete , sutele de tancuri si miile de militari dupa ce va lua portul de la Marea de Azov si oraselele ucrainiene de langa Donetsk .
    Multi de pe aici sunt déjà bine ametiti … si un pic instabili din punct de vedere emotional si psihic ( vazand asalturile demente cu vulgaritate puterea a zecea , prostie enorma , violenta gratuita ale teviziunilor romanesti in casele romanilor , nu ma astept la altceva ) – tu arati un moral si un psihic de otel , convingeri solide , pline de bun simt si realiste , nu faci bineinteles parte dintre ei .

  21. Centru,
    Iată încă o ştire :

    Iata traducerea unei scurte stiri care explica multe.Este aparuta sub titlul (Complot avere)-3 mois avant Maidan,le depute Ukrainien Oleg Tsarov alerte… , pe blogul Les moutons enrages, din 30 ianuarie 2015.
    ,, In 20 noiembrie 2013,in ajunul refuzului guvernului ucrainian de a semna acordul de asociere cu UE,deputatul Oleg Tsarov denunta in Rada(Parlament) ingerenta SUA via ambasada americana la Kiev,acuzind-i pe americani ca lucreaza la declansarea unui razboi civil in Ucraina,mai ales prin intermediul gruparilor TechChamps.
    Ca urmare, acest deputat,care-si prezentase candidatura la alegerile prezidentiale 2014,a fost batut zdravan de catre neo-nazistii partidului Svoboda si a trebuit sa abandonaze competitia.
    In plus,ologarhul isreliano-ucrainian Ihor Kalomoisky a pus un contract de 1 milion de dolari pe capul lui.
    Asa se intimpla in noua democratie EU US S…”

  22. @ George Ban
    Cred că îţi scapă noţiunea englezească de „scope” aplicată la extensia problemelor româneşti.

  23. Mesagerii sunt importanti prin mesaj, viata lor cu adevarat este mesajul. De aceea ne bucuram cand rasar ghioceii, sa-i ducem in casa, sa-i oferim, sa-i facem cunoscuti, stim deja ca anunta un nou inceput, chiar daca soarele este cu dinti sau turturii sunt inca la sresini. Pentru acelasi nou inceput, livezile roditoare se pregatesc prin operatiuni de taieri, inlocuiri, sadiri, stropiri etc. Pentru un pom, 25 de ani de fructificatie sunt deja un record. Pentru intinerirea unei livezi, cu o rata cat mai mare de reusite, se recomanda o pepiniera cu soiuri controlate si o plantare ca la carte.

  24. Buna ziua! Exista o pepiniera remarcabila de unde se pot comanda atat arbusti cat si pomi fructiferi de calitate foarte buna!
    http://ciumbrudplant.ro/ Iar in legatura cu ghioceii, mai este un soi care infloreste imediat dupa ce trec florile celor obisnuiti astfel puteti sa-i aveti mai mult timp in gradina D-voastra.
    Ing Alex Vasvari

  25. Textul dumneavoastră, domnule profesor, văd că a pus mari probleme jurnaliștilor patriei.

    Să vă fac o scurtă revistă a presei, ca să vă convingeți că, vorba lui @Vsile, cu ”șaradele” astea nu e de glumit. Așadar, șaradă-șaradă, dar s-o știm și noi !

    Am luat la întâmplare patru publicații online care vă preiau postarea; în mod evident însă, așa cum se întâmplă de atâtea ori în minunata noastră presă, cel care dă titlurile nu citește știrea iar cel care citește știrea nu verifică titlul.

    Așa că, iată ce a ieșit, cu aldine frumos colorate, în patru jurnale virtuale serioase:

    Publicația1( misterioasă și prudentă) :” Adrian Năstase, acid cu șefii PSD: Unii ghiocei sunt dintr-un soi rău !”

    Publicația 2( macabră, serioasă, premonitorie) :Adrian Năstase , după gestul lui Victor Ponta: ” Au răsărit ghioceii! Unii nu trăiesc mult!”

    Publicația 3( explicită, până la ghiocei): ” Liderii partidului au decis să organizeze alegeri şi pentru această funcţie( n.n.președinte CN al PSD) . Fostul premier a publicat sâmbătă, 31 ianuarie 2015, un scurt pasaj pe blogul său, în care anunţă „apariţia ghioceilor”!

    Publicația 4 (confuză, dezarmantă) :Adrian Năstase, proaspăt scos de pe lista PSD :”Au răsărit ghioceii.Viața lor, din păcate, este foarte scurtă!”

    Până la pomi, cum se vede, n-a mai ajuns nimeni.

  26. ne e dor de PSD, ne e dor de AN ! grădina… aproape că NU mai e ! De-atâtea buruieni, nu se mai vede. Prea multe buruieni !!!!! Grădinarul, ne-a păcălit, n-a avut grijă de grădină, a lăsat-o pe mâna unor piețari…
    Ba mai aleargă jucându-se prin bălării și câte-un… ghiță. Când grohăie, când fugărește găinile rătăcite, când se dă la câte-o floare, bună de mărțișor dar pe care-o papă… și damful de ghiță răzbate dincolo de portița dărâmată…
    Mi-adusăi aminte
    ” DraGnea fost-u grăginaru, până și-a vândut amaru / pe-o uiagă de răchie, să-și scape-a lui pălărie / la fel ca uica Ilie…. ”
    AN !!!!!
    soiul rău NU rodește, numai umbră răspândește, d-aia nu răsar bujoprii, nici trandafirii, nici sorii…. mânca-le-ar tot neamul , ciorii ! ( AMIN ! )
    Mi-s mâhnită !!!!! Și-mi e scârbă și silă de soiul rău !
    Nu mă vreu abține :
    ” Legendele Trandafirului Legendele Trandafirului
    Există în lume nenumărate legende despre apariţia trandafirului, despre primirea diferitelor culori, despre felul în care şi-a câştigat spinii, etc.
    O legendă grecească spune că trandafirul ar fi fost destinat să fie, încă de la naştere, cea mai frumoasă floare. Zeiţa florilor, Chloris, a creat trandafirul din trupul unei nimfe moarte, foarte dragă ei, şi a vrut ca noua floare să nu aibă pereche pe lume. De aceea, i-a convocat pe ceilalţi zei ca fiecare să-i dăruiască câte ceva din atributele lor: Dyonissos i-a dăruit parfumul ameţitor, Cele 3 Graţii i-au dat strălucirea, veselia şi farmecul, Zephyr, vântul de primavară, a dat la o parte norii pentru ca Apollo să lumineze şi să-l înflorească. La urmă, Ares, zeul războiului, i-a dat în dar spinii, pentru ca floarea să îşi poată apăra frumuseţea.
    Trandafirul, ca floare a dragostei, trebuia să fie asociată şi Afroditei. Unele poveşti spun că trandafirul a apărut odată cu zeiţa frumuseţii, din spuma mării, înconjurând-o ca o ghirlandă.
    Alte legende spun că trandafirul s-ar fi născut dintr-un surâs al lui Cupidon, iar spinii ar fi, de fapt, săgeţi metamorfozate ale zeului-copil.
    Un mit hindus arată că doi dintre marii zei s-ar fi certat odată pentru că nu se puteau pune de acord cu privire la cea mai frumoasă floare din lume. Visnu prefera trandafirul, iar Brahma, care nu văzuse niciodată o asemenea floare, prefera lotusul. Când Visnu i-a arătat pentru prima dată un trandafir, rivalul său a trebuit să fie de acord că nici floarea de lotus nu îl putea întrece.
    Despre spinii trandafirului, Zarathustra spune că aceştia sunt invenţia diavolească a spiritului răului, Ahriman.
    O legendă românească spune cam acelaşi lucru: Dumnezeu a creat trandafirul, iar diavolul i-a făcut spinii.
    Legat de diferitele culori ale trandaforului există multe legende. Se spune că la început, trandafirul era numai alb şi că s-ar fi transformat în roşu când Jupiter a surprins-o pe Venus scăldându-se într-un lac înconjurat de trandafiri.
    O altă legendă arabă povesteşte apariţia trandafirului galben: profetul Mahomed, aflat departe de casă, presimte că soţia sa, Aisha, nu îi este credincioasă şi cere în vis sfatul Arhanghelului Gavriil; acesta îi spune să se întoarcă acasă, să îi ceară soţiei să arunce din mână obiectul pe care îl are şi dacă acesta îşi va schimba culoarea, atunci va avea dovada necredinţei. Aisha şi-a întâmpinat soţul cu un buchet de trandafiri albi în mână, care au devenit galbeni atunci când au atins apa lacului în care au fost aruncaţi.
    Persanii au o poveste locală despre trandafirul roşu: o privighetoare îndrăgostită de un tradafir alb, l-a îmbrăţişat atât de strâns, încât spinii i-au străpuns inima şi sângele a colorat în roşu floarea – această poveste persană l-a inspirat pe Oscar Wilde atunci când a scris povestea „Privighetoarea şi trandafirul”. ”
    În loc de concluzie :
    ” Biserica a acceptat cu greu trandafirul printre simbolurile creştine, din cauza folosirii ei în cadrul ritualurilor păgâne, mai ales la celebrarea zeilor dragostei. Datorită spinilor săi, trandafirul a devenit un simbol al patimilor lui Iisus, astfel că trandafirul roşu semnifică martiriul. Sfânta Maria este numită de către catolici ROSA MYSTICA, şi mulţi sfinţi sunt înfăţişaţi în iconografia creştină catolică purtând flori de trandafiri în mâini sau pe cap, în formă de coroană. În plus, statuile unor sfinţi sunt împodobite cu ghirlande de trandafiri în zile de sărbătoare. ”
    „ Cel mai periculos miros au trandafirii care sunt udaţi cu lacrimi. „

    „ Triste zile mai duc astăzi
    Oamenii-n grădina vieţii,
    Trandafirii mor în umbră
    Şi se lăfăiesc scaieţii……… „
    ( Vasile Militaru )
    “Nu fiti tristi ca trandafirul isi pierde petalele… La fel ca in viata, unele lucruri trebuie mai intai sa paleasca, pentru ca apoi sa renasca.”

  27. Aceasta femeie care tulbura apele politicii romanesti s-a bagat singura in seama si ne-a invadat prin televiziuni casele noastre.Ar trebui condamnata pentru lipsa de decenta si pentru atac la siguranta nationala.Mi-este rusine cand apare mai rusine decat atunci cand l-am vazut pe Ceausescu iesind din duba cu caciula care ii cadea din cap.

  28. Articolul lui Pleșu și Liiceanu este o glumă a celor de la ziaristionline. Însă realitatea este că distinșii intelectuali băsiști s-au înfruptat din banii Microsoft, la fel ca și Elena Udrea.

    Dau aici un citat și link-ul către articolul lui Mircea Mihăeș din România Literară (deși este posibil ca articolul să dispară după un timp, pe motiv de risc de explicații la DNA):

    „În decembrie 2003, inauguram la Timişoara o aventură intelectuală, de cunoaştere şi comunicare, a cărei anvergură o visam, dar n-o credeam chiar atât de uşor de pus în practică. E vorba de Conferinţele Microsoft. Totul a început simplu: Ioan T. Morar mi-a vorbit de existenţa la Microsoft România a unor oameni neobişnuiţi (cuvântul lui era, cred, „improbabili”). Adică nişte profesionişti de elită care arătau o deschidere cu totul admirabilă pentru spaţiul culturii. Am cunoscut-o mai întâi pe Paula Apreutesei, apoi pe Silviu Hotăran. Câteva săptămâni mai târziu, ei s-au întâlnit cu Adriana Babeţi şi cu Marius Lazurca. Fără multe cuvinte, fără obişnuitele complicaţii şi conflicte când doi sau mai mulţi români se pun pe lucru, am desenat proiectul, l-am umplut cu substanţă şi l-am pus în practică.

    Până în clipa de faţă s-au desfăşurat şapte astfel de conferinţe: două la Timişoara, câte una la Arad, Oradea, Braşov, Cluj şi Iaşi. Succesul a fost fenomenal – o spun cu toată obiectivitatea. Cred că niciodată în ultimii cincisprezece ani nişte intelectuali români n-au adunat atât de mulţi oameni într-un singur loc. Şi era vorba de teme serioase, chiar abstracte, şi nu de vreun bairam cu mici pe gratis şi bere la butoi. Nu. S-a vorbit despre scris şi imaginaţie, despre tăcerile şi capcanele filozofiei, despre îngeri, despre cosmologia lui Dante.

    Cu acele prilejuri s-au lansat cărţi ce aveau să aibă un remarcabil succes de librărie (Despre îngeri, de Andrei Pleşu, Crase banalităţi metafizice, de Alexandru Dragomir, iar recent Discernământul modernizării. Şapte conferinţe despre starea de fapt şi Ochii Beatricei. Cum arăta cu adevărat lumea lui Dante, de H.-R. Patapievici), s-a discutat aprins cu publicul, s-a polemizat, s-a aplaudat frenetic. Într-un interviu din noua revista ieşană, „Suplimentul de cultură”, H.-R. Patapievici a descris cât se poate de exact atmosfera care a însoţit Conferinţele Microsoft în absolut toate oraşele unde s-a desfăşurat până acum: „ştiţi cum a fost la Timişoara? Nu mai încăpea lumea în Aula Universităţii. La Oradea am fost la Muzeul Ţării Crişurilor şi a rămas lumea pe scări”.

    Ulterior, după preluarea puterii de către Traian Băsescu și accesul direct la banii publici, „intelectualii” au putut fi recompensați direct, prin numirea în diverse posturi publice. Amuzant este că ceea ce îi incriminează (relația ciudată și improbabilă cu Microsoft), datează din perioada pre-Băsescu. Însă asta ne ajută să înțelegem principiile de funcționare ale diverselor aripi pro-Băsescu.

    Eu mă bucur că au reușit în sfârșit să se încaiere. Aripa de „business”, Iordache, Pinalti, Cocoș, Bica, Stelian, Videanu, Udrea a intrat sau urmează să intre la pușcărie cu suportul direct al aripii „justițiare”: Coldea, Kovesi. Surprinzător, până acum, Monica Macovei a fost destul de tăcută. La fel și „intelectualii” justițiari și moraliști.

    Deocamdată contraatacul lui Udrea la adresa cuplului Coldea-Kovesi, readuce în prim-plan și celelalte dedesubturi ale caracatiței lui Traian Băsescu, deja revelate de fostul ministru Gabriel Sandu, în special relația dintre conducerea PDL-ului și miniștrii numiți de partid:

    „Aşteptările liderilor politici ai PDL erau să sprijin campaniile electorale. Astfel, toate cheltuielile şi obligaţiile cu acest scop au fost dispuse, ordonate chiar, sub presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Alin Albu, Gheorghe Ştefan etc. Iar asumarea de către mine a acestor obligaţii viza condiţionarea pentru menţinerea în funcţia de ministru”.

    Practic, un ministru al PDL, spune în timpul procesului, ceea ce bănuiam cu toții. Minunata tabără băsistă, autoarea „reformării” Justiției, este doar o adunătură mafiotă a cărei coeziune este asigurată de faptul că toți fură la unison.

    Până acum a intrat la apă doar „business”-ul ce alimenta caracatița. Însă odată audiată la DNA, Elena Udrea, adică unul din colaboratorii direcți ai lui Traian Băsescu, dezvăluirile ricoșează și către SRI și DNA.

  29. […] Aşa cum va promiteam în articolul meu de ieri,  Razboi în Ucraina! Vinovat Banca Rezervelor Federale SUA  pe care l-am publicat pe site-ul ziarulluiipu.ro voi continua povestea mea inspirată de filmele lui Alex Jones, teoretician al conspirației  din SUA. Sacrificarea vieţii a 1200 de americani aflaţi pe nava LUSITANIA.  La sfârșitul  amintit am vorbit despre felul în care americanii au fost păcăliți de bancherii şi conducători lor să intre în primul război mondial […]

  30. Adrian B.
    Pai nu de asta Centru doereste Romaniei o retea densa de sosele si autostrazi ? Astfel, tancurile romanesti ar ajunge mult mai rapid in estul Ucrainei pentru a apara statul ,,democratic” instaurat ,,democratic” (de) la Kiev, totodata, un stat extrem de ,,tolerant” cu romanii din vestul Ucrainei: le acorda prioritate in linia intai. (Z)

  31. PNL, doldora de ,,curati” precum vosganieni, fenechii, chiuari si ramone, ,,inoit” cu videni, boci, udrii, anastaze, olteni, ialomiteni, etc, crede ca romanii pot fi prostiti sa creada ca, votand Yohannis, au votat implicit PNL.
    Asa este, dar rationamentul este valabil , cel mult, DOAR in primul tur de scrutin. (Z)
    Este adevarat ca mai exista un ,,nou” partid a bratienilor ( PMP n.r.), ajuns la acest nivel prin actiunile maiestre ale ginerelui lui Traian Basescu. (Z)
    De fapt, se reuneste famiglia…Orban cu Videanu (buni amici), ambele absolvente de la Cantemir, Basescu cu Blaga, Anastase cu Aritmetica…ei, asta este deocamdata un deziderat… (Z)
    Iata ce ,,adversari redutabili si credibili” are Victor Ponta: soferi beti care se dau cu rotile in sus, femei care abia stiu table inmultirii, avocate care s-au folosit doar de stam(in)-pile, etc, etc,…

  32. Porthos
    ianuarie 31, 7:11pm

    Textul Pleșu-Liiceanu este o parodie, nu-i așa?
    Cum să scrie Pleșu „Este evident că criza…”?
    Cum să scrie cei doi „principiali”, PMP, partid al fostului președinte”???
    Și cum vine asta, „Putinofilii sunt băsiști declarați”?!?!

    Dacă textul nu e o parodie, dați-mi și mie sursa. Dar încă o dată, nu pot crede că cei doi au decăzut într-atât!

  33. @Humor – asta da ” stire ” ! Enorma consolare pentru copiii omorati la Dobaltseve si Mariuopol de rachetele Grad . Dar pentru familiile soldatilor ucrainieni macelariti la ei in tara de mercenari aventurieri veniti din toata Rusia . Ce sa mai spun de copiii din avionul malaezian .
    In Rada ucraineana un ins descopera ca de fapt SUA sunt responsabile , iar nu nebunia criminala a unui autocrat rus , cu un nivel de cultura redus – Putin nu depasise , pare-mi-se , gradul de capitan in KGB .
    „Tout est pardonné ” – Rusia este curata ca lacrima . De fapt Rusia nu , in emiratul corupt petrolier rus un individ singur decide tot .

  34. Nu am vazut in Romania vreo livada care sa fie altfel decat aceea descrisa de dl Nastase. Ghiocei degerati, centrul livezii ocupat de pomi rai si pomi uscati, iar pomii buni impinsi undeva catre gard sau chiar in afara lui. Dl Nastase are mustrarile pomicultorului. Oare chiar a fost pomicultorul, asa cum crede? Ma indoiesc.

  35. Daca dna Udrea ii face dlui Florian Coldea o lacramatie dupa ce a vorbit la telefon cu dl Traian Basescu, la o zi lacrama si dna Alina Bica pe acelasi, iar onorabilul domn Klaus Johannis ia instantaneu apararea dlui Florian Coldea, atunci ce-ar putea crede un prostanac al blogurilor? 1. Ca dl Florian Coldea are o pila la un consilier prezidential. 2. Ca datoram alegerea dlui Johannis, ca si frenezia cu voturile din afara…ehehe…, iar asta fara avizul dlui Basescu.

  36. Am primit invitația de a citii, un articol al lui Mihai Șomănescu (http://activenews.ro/grecii-nu-sunt-comunisti-grecii-vor-sa-fie-liberi_1882616.html), despre prima răscoală împotriva hegemoniei Germaniei în UE.

    Articolul începe cu un motto interesant : Lenin şi Stalin au încercat timp de 40 de ani să facă din Grecia o ţară comunistă. Angela Merkel a reuşit în cinci – Bryan MacDonald, jurnalist.

    După o scurtă prezentare a situației de fapt, mai ales a extrem de rapidei înțelegeri dintre Syriza și Partidul Grecilor Independenţi, autorul se întreabă:

    „Ce se întâmplă în România? Conform cercetării realizate de INSCOP în iulie 2014, Germania se situează pe primul loc la capitolul ţări în care românii au încredere. Procentul? „Doar” 85%. Că aşa este o demonstrează alegerile din noiembrie. Ce ne spune asta? Fie că avem un popor de sclavi, fie că avem nişte elite (includ aici şi formatorii de opinie din mass-media) care ne bagă în cap ce bine e să fii un supus docil al Germaniei şi Occidentului în general. Cred că răspunsul e varianta a doua.”

    Postările mele anterioare arată că mă poziționez, de multă vreme, pe aceeași variantă a doua a lui M.Ș..

    Ajungând la exemplul dat de M.Ș.:

    „analiza lucidă a lui Daniel Gheorghe despre rezultatele din Grecia, un tânăr istoric, cunoscut, nu a găsit de cuviinţă să spună decât că „hotia, corupţia şi lenea” fac parte din „specificul Balcanilor” şi că ţările „harnice” nu vor duce la infinit în spate pe „codaşi”. Contrând această aberaţie, m-am trezit chestionat despre politica externă şi cu un elogiu Occidentului, ca fiind „singura noastră variantă posibilă”. Cu asemenea elite locale supuse, cine mai are nevoie de duşmani?”

    habar n-am cum, mi-a venit în minte Joseph Goebbels și celebra sa zicere: „Când aud cuvântul cultură, îmi vine să scot revolverul”.

    O fi din cauza vârstei ? Poate.

    Faptul că la noi se preiau, fără etalonare la tipul cultural local, tot felul de teste psihologice (excepția Bontilă, de acum 50 de ani nu se mai poate lua în calcul!) nu mă mai miră, dar că GERMANIA NU-I CAPABILĂ SĂ ÎNȚELEAGĂ CULTURA BALCANICĂ (elini, latini, slavi), DEȘI A PIERDUT DOUĂ RĂZBOAIE MILITARE DATORITĂ ACESTEI ZONE, MĂ SURPRINDE.

    Temerea lui Klaus Kinkel, că Germania va pierde și războiul economic se va adeverii!
    Și când te gândești că lumea germanică, adică inclusiv școala de la Viena, a dat lumii mulți corifei în psihologie.

  37. Maghiari, Luati De Aici Cu “Descalecatul” In Transilvania ! Valabil Si Pentru Cotroceni!

    Cum se apropie 15 martie, cum isi aduc aminte sogorii de autonomie si ies cu declartii revansarde si iredentiste. Lui basescu ii plateau neimplcarea in sustinere electorala, oare si noul presedinte le este dator si nu se implica atunci cand oficiali din tara vecina si “prietena” instiga etnicii maghiari din Romania la cautarea unei independente care sa-i “elibereze” de jugul calificarii lor drept “cetateni europeni de second hand”? Domnule Presedinte, lasati Face Book-ul si iesiti pe ecrane, in fata natiuniii si mai ales a lumii, cu o pozitie care sa ne convinga de faptul ca sunteti presedintele tuturor romanilor fie ei romani, maghiari, tigani rusi, greci, turci, nemti etc. Daca BBC-ul a ajuns sa ne sustina primordialitatea si continuitatea in aest spatiu european nu vad de ce dvs. taceti complice la astfel de declaratii!

    part 1 https://www.youtube.com/watch?v=mdj3se52b6Y (Intro)
    part 2 https://www.youtube.com/watch?v=_ReAcq6hog4 (Preistorie)
    part 3 https://www.youtube.com/watch?v=i0OOxovcpS8 (Tracii)
    part 4 https://www.youtube.com/watch?v=2TJTlvM_XtM (Dacii 1)-blocat-BBC
    part 5 https://www.youtube.com/watch?v=BvbmJQFF92k (Dacii 2)
    part 6 https://www.youtube.com/watch?v=vuH-4psAwTM (Cultura)
    part 7 https://www.youtube.com/watch?v=ItGZaTJlJ8M (Continuitate)
    part 8 https://www.youtube.com/watch?v=pJRVEcDFrnU (Ungaria 1)
    part 9 https://www.youtube.com/watch?v=Chgh_zwNsX0 (Ungaria 2)
    part 10 https://www.youtube.com/watch?v=LEt93PLSyt8 (Liderii)
    part 11 https://www.youtube.com/watch?v=cGc-xcvLeDM (Secolul 19)
    part 12 https://www.youtube.com/watch?v=XV8NR_dZaDE (Primul razboi mondial)
    part 13 https://www.youtube.com/watch?v=DzTx4vinCzA (Al 2-lea
    razboi mondial)
    part 14 https://www.youtube.com/watch?v=EH4_CR51JAo (Al 2-lea razboi mondial)
    part 15 https://www.youtube.com/watch?v=eoi6GKoncEs (Holocaust)
    part 16 https://www.youtube.com/watch?v=GqsQz9VOzT0 (Actual)

  38. Socant pentru neinitiati:
    Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea declara:

    Nu limba română este o limbă latină, ci limba latină este o limbă românească

    Written on May 12, 2013 by Echelon
    http://www.istoria-romanilor.com/socant-pentru-neinitiati-miceal-ledwith-fost-consilier-al-papei-ioan-paul-al-ii-lea-declara-nu-limba-romana-este-o-limba-latina-ci-limba-latina-este-o-limba-romaneasca/2013/05/12

    La orele de istorie am invatat ca limba romaneasca s-a nascut dupa ce romanii au cucerit Dacia si au format colonii pe plaiurile noastre. Fostul consilier al Papei Ioan Paul al II-lea sustine cu totul altceva.

    Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Miceal Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost decan al Sf. Petru Diocescan College din Wexford, fost președinte al Conferinței șefilor de universități irlandeze și fost membru al Biroului de conducere al Conferinței Rectorilor Universităților Europene (CRE), a facut o declarație șocantă:

    “Chiar dacă se știe că latina este limba oficială a Bisericii Catolice, precum și limba Imperiului Roman, iar limba română este o limbă latină, mai puțină lume cunoaște că limba română, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latină, și nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba română este o limbă latină, ci mai degrabă limba latină este o limbă românească. Așadar, vreau să-i salut pe oamenii din Munții Bucegi, din Brașov, din București.

    Voi sunteți cei care ați oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latină).”

Lasă un răspuns