Toamna la Cornu

20141107-120644.jpg

Zilele de început de noiembrie, la Cornu, au fost superbe, in acest an. Lumina de amiaza este calda iar culorile pomilor incredibile.
Am plantat câțiva pruni si mai mulți bulbi de flori pentru la primavara. Prin curte se plimba, noaptea, un viezure imens, după urmele pe care le lăsa in gradina. Am încercat sa-l prind cu o cursa dar a rupt ușa de fier si a fugit. Grădina pare arată de un mistret. Din când in când se vad cardurile de gâște sau de cocori care se retrag spre zone mai calde. Cablul de la televizor nu a funcționat așa ca nu am văzut mare lucru din dezbateri. Poate ca a fost mai bine…

77 de gânduri despre “Toamna la Cornu

  1. Mi s-a parut interesant punctul de vedere al domnului krudus, unul dintre romanii care, cred eu, poate fi recuperat pentru unitate. (Z)
    Problema mea cu acest domn, ca si cu alti basisti, este ca ,,logica” lor este neconventionala. Oi fi, eu, atat de demodat ? (Z)
    Iata ce scrie distinsul coleg (oricum, demn de tot respectul cuvenit unui cetatean care incearca sa inteleaga pe ce lume traieste):

    ,,p.s- voiam ca Romania sa aiba un model de Presedinte care sa fie la inaltimea d-lor Iliescu si Basescu si un bun diplomat, asa cum a fost
    si dl. Adrian Nastase la inceput de cariera.
    Consilier sa il fi avut pe dl. Cristian Tudor Popescu de la Gandul.
    In 5 ani, cred ca Romania isi achita 25% din datoria externa si traiam si noi mai decent.”
    COMENTEZ:
    Stimate coleg..va pun o intrebare: Cei 10 ani de mandat ai domnului Basescu reprezinta doar o perioada de incalzire, intentionand ca in viitorii 25 de ani, daca ar fi permis Constitutia, sa achite miliardele, ale caror dobanzi, le plateste, acum, Victor Ponta ?
    😉
    ps
    Varful de plata va fi in 2015, la care se adauga si restantele rezultate din hotarari judecatoresti favorabile petentilor, dar umilitoare pentru cel care se pretinde depozitarul ,,Legii” (celelalte ,,10 porunci” fiind patentate de clona sa mutanta numita Monica Luiza Macovei Soros).
    Incerc sa inteleg ce anomalie a intervenit in fluxul neuronal al sustinatorilor basisti, care nu ,,vad” ca acest ne-om incalca Constitutia in fiecare zi, chiar si cand doarme cu capul pe…..blondei.
    Ciudat, foarte ciudat….
    (Z)

  2. Frumoasă imagine! Mare lucru nu ați pierdut cu dezbaterile politice, așa că este mai bine că vă focalizați pe plantat pomi.

  3. Adriane gistele doar ce au sosit. Vor pleca mult mai tirziu . Se vede ca nu ai mai fost de mult la vinatoare.
    Mi-ar fi dor sa mai vorbim despre vinatoare, poate la urmatoarea intilnire de liceu a Danei.

  4. Dacă dezbaterea politică a fi lipsită de răutăți, jicniri și atacuri la persoană ar fi foarte frumoasă, ar fi o artă. Dar ea este „mică și slabă” pe măsura celor implicați, pentru că în loc de argumente se folosesc înjurături. Ne mai trebuie 10-15 ani până vom ajunge la o cultură a dialogului și a democrației, în care oamenii să se respecte, chiar dacă au opinii și convingeri diferite. Este loc pentru toată lumea sub soare!

  5. d’Artagnan
    noiembrie 7, 2014 la 1:35 pm

    -Scorul inregistrat de Monica Luiza Macovei este aproximativ scorul obtinut de DNA, la care a si facut referinta, distinsa procuroare, ca baza pentru un viitor partid condus (si) de Daniel Morar. (Z) ;
    -Calin Popesc Tariceanu a candidat ca independent, PLR nefiind inca inregistrat ca partid politic, fiind votat de liberalii autentici, adica, cei consecventi ALDE;
    -Anterior, un alt independent, Mircea Diaconu, a obtinut mai mult decat un anume partid prezdential, voturile venind dinspre votanii USL;
    -Elena Udrea a obtinut rezultatul corespunzator gradului de ,,popularitate” pe care il mai are Basescu in Romania;
    Dupa alegerile parlamentare, Basescu a spus: ..Este un partid nou, 6% este satisfacator”;
    Dar acum, acelasi partid, cu acelasi candidat, chiar cu sustinerea fatisa si neconstitutionala a chiombului, a obtinut si mai putin. De fapt, acesta este scorul actual si real al lui Basescu. (Z)
    Se vede limpede cine este in jurul lui Yohhanis in acest moment:
    Videanu, Flutur, Anastase, Boagiu, Bog , Macovei si, de vazut, daca si Udrea;
    In spate, nimeni altul, decat…………..mizez pe imaginatia domniei voastre. (Z)
    Stimate domn, va spun urmatorul lucru, cu maxima sinceritate:
    Pentru prima data, in ultimii 25, noi, cei din Regat, nu ne runsinam cand ne privim in oglinda si nu ne mai simtim cu nimic inferiori ardelenilor. Nici inainte nu trebuia sa ne simtim asa, deorece, noi am trecut Carpatii si am eliberat Transilvania de hortisti, mai mult, am venit in Ardeal unde am construit si am contribuit la natalitatea romanilor neaosi (Z)
    E adevarat ca in studentie mi-au placut unguroaicele, dar asta e chestiune pasagera. (Z)
    Daca va fi nevoie, o vom face din nou. Suntem mandri ca suntem romani si o vom spune, de acum inainte, sistematic si cu capul sus, inclusiv, in fata emisarilor aroganti pepeisti, sau kerry-sti.

  6. Mai baroane..vad ca te-ai smecherit acum, la batraneze si cu putine zile inainte de deznodamantul inexorabil final. Doamne fereste , nu ma refer la un ipotetic sfarsit biologic. 😉
    Spui ca esti un leu de hartie , mai valoros decat 99 de bani,
    Problema dumitale consta in faptul ca banul este de fapt Ban, iar dumneata ramai, un biet leu de hartie cu nas de Pinocchio.
    😉

  7. E o vreme incredibil de frumoasă, mă bucur că vă pot vedea în grădina de la Cornu, e minunat în jur, nu-i aşa, cu viezurele bătăios cu tot… Cu tandreţe, Olga Bucataru.

  8. Aramis
    Am spus ,,procesul” va dura, nu ,,metodele”. 😉
    Aceptarea constienta nu se poate face prin nicio metoda. Doar prin dialog si….disponibilitate spre unitate a tuturor romanilor.
    ps
    ,,Micile mele comentarii” i-au facut, intr-adevar, un,,deserviciu” lui Victor Viorel Ponta in primul tur;
    Sper sa-i faca aceleasi ,,deservicii” si in ceL decisiv.
    😉
    PS
    N-ai raspuns convingator, ba chiar ai evitat sa raspunzi, in cazul miilor de basarabeni care nu au mai reusit sa voteze. Poate ca daca ar fi facut-o, scorul ar fi fost 41-30.37.
    (Z)
    PPS
    Nu inteleg de ce voi, dreptacii, sunteti incapabili sa ganditi consecvent, mai putin partizan si mai ales, obiectiv ? Ma rog..am spus ,,ganditi” din curtoazie, eu fiind un admirator al domnului Dumas-tatal.
    (Z)

  9. DA MULTELE SI DEZGUSTATOR DE MARI CASOAIE ALE PARVENITILOR DE SLUGOI ALE JAVREI ORDINARE , CA VIDEANU , BERCEANU , FALCA ,UDREA , DE PE UNDE DRACU SUNT ASCUNSE , SUNT DE ZECI DE ORI MAI MARI SI DE ZECI DE ORI MAI SCUMPE , SI CARE NU POT FI NICIODATA JUSTIFICATE DPDV AL RAPORTULUI „VENITURI-CHELTUIELI”, DACAT CASA DIN POZA , SI NICI UNUL DINTRE EI N-A TRECUT SI NICI N-A FOST „INVITAT” LA JILVA , LA RAHOVA SI NICI LA POARTA ALBA PT. FO’ 4-5 ANI + !

    CE PROST SUNT , IAR AM UITAT , E DIN CAUZA JUSTITIEI INDEPENDENTE A JAVREI ORDINARE .

    IN REST , POZA-I SUPERBA , IAR PERSONAJUL , PTIU , PTIU , PTIU SA NU-I FIE DE DEOCHI , DA BINE ARATA !
    DA DISTINSA DOAMNA PE UNDE ERA LA MOMENTUL POZEI ?

    APROPOS DE MISTRET , TREBUIE SA FIE VREUN VECIN CU O PUSCA DE VANATOARE , CARE SA-TI FACA , CONTRA O DAMIGIANA DE TUICA ( 1/2 DECA ) , UN MIC SERVICIU SI SA-I FACA FELU’ !

  10. In mod normal , intr-o tara bine gospodarita Prahova ar trebui sa fie o noua Californie .
    Bucurestiul aproape , statiunile montane , viile de la Dealu Mare , Ploiestiul cu noile lui zone logistice si investitiile private straine , competentele in petrol …
    Genialilor romani le este atat de greu sa se gandeasca si sa faca mai intai lucrurile simple , de bun simt , cum ar fi simpla prelungire spre Campina – Baicoi – Breaza a autostrazii Bucuresti Ploiesti deja existente ( in 12 luni o aveti la Baicoi ! ) , in loc sa se complice si sa simuleze un interes pentru constructia segmentului cel mai dificil cu putinta , Comarnic Brasov

  11. Frumoasa imagine, subtil text!

    Poate candva postati si o poza cu instalatia fotovoltaica din Cornu 😉 Apropo, functioneaza deja? Cu ce rezultate?

  12. Care dezbateri dl Nastase , sasalaul fuge ca dracu de tamiie de asha ceva.Are tot felul de idei nastrushnice in alegerea locurilor de dezbatere , le propune shtiind ca nu vor fi acceptate . Porbabil ca este tactica sugerata de dulaul buldog cel care-l ghidoneaza in campanie .

  13. Mai bine…
    Avem astfel şansa să descoperim ce zice universul că nu ştim:

    „viezurele este un animal deosebit de curat. Vizuinele complexe, aflate chiar și la 2 metri sub pământ, cu galerii lungi, de 7–8 m, au prevăzute încăperi separate pentru locuit, pentru provizii și pentru excremente, acestea din urmă fiind periodic astupate și înlocuite cu altele noi. Mania viezurelui pentru curățenie este folosită uneori de vulpe care, pentru a obține o vizuină nouă fără efort, se „ușurează” de câteva ori la intrarea vizuinii viezurelui, făcându-l să se mute (firește, dacă nu este prinsă „în flagrant”). Asemenea întâmplări au fost observate de mai multe ori atât de oameni ai pădurii cât și de naturaliști.[necesită citare] De altfel, simpla instalare a unei vulpi în apropiere determină mutarea viezurelui, care nu suportă duhoarea grea ce apare în zona unui adăpost al vulpilor.”

    Cine o fi viezurele? Cine o fi vulpea? Unde o să ne ducă mania viezurelui pentru curăţenie?

    Hei…Nu avem ce face. Din fericire sau nefericire „uşurarea” rămâne în istorie prima soluţie de demarcare a teritoriului. Din cauza că prima formă de citire a relaţiilor a fost mirosul. Din cauză ca trebuit să treacă câteva bilioane de ani ca universul să născocească un băţ cu care să se facă pe nisip un cerc:

    Se desenează pe nisip un cerc
    după care se taie in două,
    cu acelasi băt de alun se taie in două.
    După aceea se cade in genunchi,
    după aceea se cade in branci.
    După aceea se izbeste cu fruntea nisipul
    si i se cere iertare cercului.
    Atât.

    ( Nichita Stănescu, „Lecţia despre cerc”)

    Învăţăm de unde putem. Important este ca o soluţie să lumineze.

    Eu mă gândesc că, poate anul viitor o să imit acest comportament bonom de mişcare între capitală şi curtea de la…. Momentan interpretez mesajele netraduse la timp. Cât mai este timp. Că dacă vulpea ar fi făcut vizuină la timp, acum puteam să ne facem planuri de dezvoltare personală. Dar nu a făcut. A mizat pe o vară eternă şi pe capacitatea ei de a se adapta la frig.

    Pe de altă parte, mă gândesc că în povestea noastră sunt doar animale omnivore, adică singurele care pot convieţui, deşi au capacitatea de a se mânca unele pe altele.

    Şi cum sunt o fire paşnică, rămân la ipoteza convieţuirii, căci,” dacă-i trădare, trădare să fie, dar s-o ştim şi noi!” Hm, era sigur s-o ştim? Nu ştiu de ce am impresia că unii au reţinut ” s-o facem şi noi”.

    Mă rog, memoria citatelor este cvasi…cvasi, este ceva ungureşte? Nu, domnule. Nu. Sigur?

  14. TOAMNA CEA BOGATA, LUMINATA, COLORATA!
    De mult n-am mai savurat zile de toamna ca saptembrie, octombrie(exceptie 25-31 oct.), noiembrie.Galbenul, roscata, ruginiu, verde de 3 nuante imi umplu sufletul de liniste, bucurie, meditatie, nostalgie!
    TOAMNA VIETII imi da maturitate, intelepciune, incredere, forta de a trece peste un infarct, peste adversitati si rautatile unor oameni!
    TOAMNA imi da gustul mustului, al gutuii, merelor si strugurilor !
    TOAMNA Iimi spune ca ne apropiem de iarna, zapada si caldura sobei, caldura celor ce-i respect, apreciez si insotesc cu gandurile commune, curate, sincere si sanatoase pentru o ROMÂNIA IMPLINITĂ!!

  15. Acusi intra la hibernare. Cum am putea duce vreo 1000 de bursuci la Nana? Am doi visini soiul Nana, ceea ce ma face sa cred ca dansul a luat din terenul statiunii de cercetari.

  16. Donmule A. Nastase , ma gandesc cu duiosie la dvs si-mi pare bine ca sunteti la casa dvs , inconjurat de viata adevarata ,asa cum e normal ! Va doresc multa sanatate , viata lunga , sa ne impartasiti intelepciunea dvs .

  17. Mi-ar placea sa abandonati mizeria din politica si sa va intoarceti la catedra, domn profesor. Partidul dv nu mai este, daca a fost vreodata, demn de persoane cu potentialul intelectual pe care il aveti. In plus, alaturi de ei v-ati pierdut credibilitatea.

  18. Presedinte pentru romani: un filosof deghizat in gospodar

    Pacat ca democratia a fost nascocita inainte de descoperirea psihologiei. Daca ar fi fost pe dos, cel care a inventatat-o si-ar fi pus mainile in cap si ar fi facut lucrurile altfel. De pilda, le-ar fi spus oamenilor sa voteze nu pe alti oameni, ci sa voteze si sa aleaga intre diverse sisteme politice, doctrine si proiecte economice si sociale, feluri de a face lucrurile. Si apoi ar cere unei firme de recrutare sa gaseasca oamenii cei mai potriviti sa se apuce de ele: un presedinte, un prim-ministru, niscaiva ministri si parlamentari. Va asigur ca orice firma de recrutare, oricare ar fi aceea – si nu neaparat din Bucuresti – ar face o treaba cu mult, mult mai buna.
    La intrebarea “Cum ar trebui sa fie presedintele tarii?”, un anumit cuvant iti sare in ochi prin frecventa aparitiei intre respunsurile celor cu drept de a tine o stampila de vot intre degete: GOSPODAR! Cineva a mers cu rationamentul si mai departe si a propus ca televiziunile sa aiba dreptul sa mearga la candidati acasa si sa arate cat de curat este, cum isi tine fiecare sculele in debara, borcanele in camara si cat de frumos ii sunt randuite batistele si ciorapii in sifonier. Drept este, asta spune ceva despre acel cetatean.

    Eu sunt pregatit pentru momentul in care FMI-ul, UE, SUA, Germania si Franta ne vor obliga sa extindem “managementul privat” si la politica. Am fost si eu intrebat, despre care cred eu ca ar trebui sa fie profilul unui bun presedinte, adica ce ar trebui sa stie si cum ar fi cel mai bine sa fie. Cand am pornit argumentatia de la Platon, care spunea ca republica trebuie sa fie condusa de catre “filosofi”, dezamagirea a fost vizibila, de fiecare data. Sigur, cand voi vorbi in public, nu voi folosi cuvantul “filosof”, ca sa nu le scada ratingul celor care ma invita. Il voi inlocui cu “gospodar”, iar restul discursului poate sa ramana asa cum este acum.

    Asadar, ca sa poti sa faci bine celor din jur din scaunul de presedinte, trebuie, mai intai, sa poti sa intelegi “lucrurile mari”. Or, pentru asta nu e de ajuns sa te prinzi repede sau sa fii foarte istet, trebuie sa mai fi si citit, si nu putin. Cineva care nu are cunoasterea si intelegerea profunde a intregului sistem de stiinte sociale, adanc, pana la nivel gospodaresc, nu are cum sa nu incurce rosturile unei tari daca ajunge presedinte. Cine crede ca poate sa guverneze fara sa fi citit inainte si in permanenta cartile de stiinte politice, pana la ultima fila, e prost, indolent, rau intentionat, sau toate la un loc.

    Abia dupa ce deschizi primul astfel de manual incepi sa intelegi. Si, daca iti dai seama ca l-ai deschis pe acesta inainte sa-i fi venit vremea, il inchizi la loc, il pui la pastrare pe raft, si te duci la biblioteca si o iei de la capat: scoti cursurile fundamentale de psihologie, de psihologie sociala si de sociologie si te apuci sa le citesti; apoi pe cele de istorie, inclusiv ceva de istorie a religiilor, pentru ca e importanta; mai departe, stiintele economice de baza, economie generala si, in special, economie politica; si dreptul, mai ales pe cele de drept constitutional. Doi ani ar fi de ajuns, pentru cineva care a avut obisnuinta mersului la biblioteca inca de pe cand era elev, sa inceapa sa intrevada si chiar sa inteleaga “lucrurile mari” de care ai nevoie ca sa nu faci rau fara voie daca ajungi presedinte. Si apoi, in urmatorii alti doi ani, poti sa treci la nivelul gospodaresc. Citesti si te straduiesti sa patrunzi gospodaria generala, cu toate acareturile ei: logica, morala, etica, estetica si altele. Si revii la ce ai citit in primii doi ani, insa de data aceasta cu niste carti de gospodarie constitutionala, de gospodarie economica, a religiei si, mai ales, de gospodarie politica pe masa.

    George Butunoiu

    P.S.
    La toate astea eu aş adăuga şi vreo doi ani, sau măcar câteva luni de puşcărie politică ! 😉
    Ce ziceţi domnule AN ? 😉

  19. Linistea sufleteasca amplificata ded calmul naturii imprima sufletului o multumire paminteana care relaxeaxa si innalta.Cu toata stima !!

  20. Dl.Presedinte,cu bunavointa Dvs. doresm mult sa vad in acest peisaj superb,in contradictie ,celor ce se intampla pe eschierul politic/public.

  21. Observ , pe măsură ce bătălia politică se ascute între cei doi competitori care au mai rămas în cursă , că pe blogul domnului Adrian Năstase se desfăşoară o tentativă transparentă de “OCUPAŢI GĂRILE ! ” . Nu comentez postările pro-Iohannis , pentru că le recunosc admiratorilor tăcutului neamţ extraordinara abilitate de a scrie – uneori mult de tot – despre NIMIC.
    Curioasă este însă trecerea pragului în “casa din cuvinte a lui Adrian Năstase ” a iubitorilor de Monica Macovei . E greu de înţeles scopul sau măcar motivaţia unei astfel de întreprinderi. Să fie numai o aroganţă naivă ( poate citeşte cineva şi prin persuasiune facem şi un pic de prozelitism ) , să fie necunoaşterea rolului cucoanei respective nu numai în destinul lui Adrian Năstase ci chiar în destinul unei întregi Românii , să fie pur şi simplu dorinţa naivă de a transmite tuturor, cu mândrie , o opţiune atât de jenantă?
    Eu pot să înţeleg că există cetăţeni care cred că Macovei e dreptatea şi speranţa, fără să simtă vreun frison când iese dânsa şi cere arestarea unui medic de excepţie al unei Românii cu atât de puţini medici , pentru aşa-zisa favorizare a “infractorului ” pe al cărui blog scriem, hărnicei, cu toţii.
    Eu pot să înţeleg că există în societate o confuzie atât de mare încât unii entuziaşti nu observă firicelul de sânge care sclipeşte în colţul buzelor doamnei , urmă a tot ce a mai rămas din ultima pradă .
    Eu pot să cred că există amnezici pentru care schema cu “lovitura de stat ”, “suspendarea statului de drept ”, “doua milioane de voturi fraudate ” -adică terfelirea incalificabilă a României dintr-o poziţie oficială se poate pune între paranteze , fără prea mult deranj .
    Si pot să cred că există şi exemplare cu vag aspect uman pentru care programul politic al doamnei Macovei – “PUŞCĂRIA PENTRU TOŢI”- să pară un model de succes .

    Dar tot eu cred că ar trebui să existe şi un minimum de bun-simţ care să te împiedice , în calitate de fiinţă cu un pic de raţiune, să faci apologia satrapului în sufrageria celui hăituit .

  22. P.S. Titlul „Toamna la Cornu ” îmi aminteşte de romanul lui Boris Vian „Toamna la Pekin”, povestea extraordinară a căii ferate care , prin proiect, trebuia să treacă musai prin SINGURA casă locuită din deşert .

  23. “Ce le-a spus aseară, la Cotroceni, Băsescu invitaţilor la Clubul Politic“

    Şi un comentariu la care subscriu întrutotul :

    “Ce elite sint astea care stau si asculta elucubratiile celui mai infect personaj al tuturor timpurilor?”

  24. Domnule premier, va sugerez sa plantati CATINA – supranumita MIRACULOSUL GINSENG ROMANEC. La Craiova, prof.univ.dr Ion BRAD a facut cercetari vreme de vreo trei decenii. Radacina catinei se infige in sol la 20-24 de metri, fiind – prin aceasta – si cel mai bun stabilizator al terenului.
    ………..Pana una alta, va rog sa faceti cure periodice cu ulei de catina presata la rece *(produs de HOFIGAL), REDIGEST, Spirulina, fara a neglija TOATE produsele stupului… laptisor de matca crud, propolis, polen, apilarmed (*produse de AOŞAN, firma ce poarta numele Dnei dr AOŞAN).
    …………..Alimentatie lacto-ovo-vegetariana. Carne doar de peşte – de doua-trei ori pe saptamană -, piept de curcan – o data pe saptamana…
    ………….Gimnastica respiratorie – abdominală.
    4.000-5.000 de paşi ZILNIC.
    ….. Respectati zilele de post. Pe 14 nov incepe Postul Craciunului, cu f.f. dese dezlegări la peşte. Succes !
    ………. P:S: Masaj, dimineaţa, al palmelor şi urechilor, macerat de lămâie plus o lingiriâî de bicarbonat de sodiu…. Jos mustaţ şi bărbuţa, pt ca – nefiind complet negre – vă dezavantajează.

  25. Mircea Badea,chiar el. 🙂
    De zece ani s-a remarcat,(prin vorbe,doar prin vorbe),prin lupta impotriva ”basistilor”. Conform spuselor sale:”cine nu e anti-basist,(trimitere catre cei dezinteresati de politica),e basist.”
    Pana si motociclistii care goneau noaptea pe soseaua din apropirrea sediului antena 3,erau ”basisti”.
    Asteptam si eu,cu nerabdarea ziua in care,asa cum s-a tot laudat de un million de ori,ca ”ii rezolva pe micuti”.
    Ei uite ca a venit si ziua cu pricina si ma bucura faptul ca s-a desfasurat intr-un cadru civilizat,(nu prin benzinari,mall-uri,parcuri sau cum se tot lauda el).
    Rezultatul in clipul urmator:

    P.S.
    A se consemna faptul ca nu sunt de acord niciodata cu viloenata.Nici fizica,nici verbala.
    Nu-mi sunt foarte dragi nici aceia care se lauda mereu ca vor face si vor drege,(uneori,folosind sintagma ”noi romanii”),fara rezultate.

  26. O necesitate absolută : Restaurarea personalităţii dictatorului Nicolae Ceauşescu la dimensiunea sa reală. Numai aşa putem salva ce a mai rămas din România, ţara noastră.

  27. N-ati pierdut nimic, deocamdata nu sunt dezbateri. Nici chiar la „dezbateri” – daca o sa aiba loc – nu ma astept sa se dezbata programe si strategii. Ponta va vorbi de unul singur, iar Iohannis o sa repete „noi o sa facem mai bine”.

    Te surprinde, daca mai era nevoie, numarul de oameni care se lasa manipulati de slogane, sau promisiuni desarte. Am inteles ca aproape 5% au votat cu doamna Macovei, al carei unic program este sa-i tina pe romani ocupati cu datul cu subsemnatul. Eu cred ca e nevoie de justitie impartiala, dar nu e nevoie o justitie aservita pe model Viktor Orban. Si ala ca si Basescu, a numit o gramada de procurori si oameni in Justitie, care ii servesc sistemul. Nu de o astfel de justitie e nevoie. Nu stiu daca doamna Macovei a inteles asta. Nu cred. Mai mult, justitia, importanta asa cum e, nu e singura directie pentru dezvoltarea unui stat.

    Multi au votat cu Iohannis fara sa inteleaga ca in spatele lui sunt Blaga, Videanu, Berceanu, si alti oameni cu mult stuf pe balta, stuf pe care si l-au agonisit sub regimul autoritarist Basescu, in timp ce ala taia salarii si pensii de la prostime. Cind Basescu a spus „Sa traiti bine!” nu a mentionat ca el a avut in vedere „pe lumea ailalta”. Adevarat satanic acest personaj si sleahta lui de diavoli. Eu de ziua lui i-as fi dorit o exorcizare cu succes.

  28. Nicușor Constantinescu este un cetățean din România care :

    1.Nu a permis desfășurarea unui control al Curții de Conturi (s-a declansat epidemia de Ebola )
    2.Nu a finanțat Centrul Militar(au izbucnit furtuni solare în nebuloasa Andromeda)
    3.A atribuit aparent ilegal niște terenuri (în urma faptei s-a semnalat o ploaie de meteoriți deasupra statelor de drept occidentale )

    Pentru aceste vinovății fioroase , care au zguduit nu numai planeta ci și Universul , cetățeanul Nicușor , despre care nici o televiziune, indiferent de aplecarea către stânga sau către dreapta , nu uită să ne spună că este antipatic , a fost ridicat cu mascații din toaletă , din câte am înțeles , bruscat și dus pe sus la DNA –ul cel bun . De ce era chiar la toaletă când s-a întâmplat să treacă pe-acolo în interes de serviciu , mascații ? Pentru că Nicușor Constantinescu suferă de cancer de prostată , în stadiu avansat și de aici decurd niște consecințe chinuitoare și umilitoare .
    Arestat , eliberat , plecat la tratament ,operat , căutat cu mandat internațional , găsit , rearestat …. speranță de viată , maximum cinci ani , cu tratament adecvat și , desigur FĂRĂ STRES .
    Cetățeanul ROMÂN Nicușor Constantinescu nu a fost extrădat de SUA – campioana absolută la stat de drept , justiție și alte mărunțișuri ; a arătat certificatele medicale și nu a fost ținut în inchisoare nici în Turcia , judecătorului turc fiindu-i suficient cuvântul împricinatului cum că va pleca de bună voie în patria –mamă … Patria-mamă, am spus ? Cum a ajuns în România , omul care mai are în bocceluță , cu puțin noroc , cinci ani de viată , a fost arestat, desigur .
    Nicușor Constantinescu are un băiețel . Acesta a fost de față la percheziția de-acasă ; a fost controlat în ghiozdan ; și-a întrebat mama după un timp dacă oamenii străini care-i răscolesc locuința i-ar da voie să meargă la toaletă . Poate că înțelege că are un tată bolnav și că a rămas ”bărbatul din casă ”-iar dacă înțelege , frustrarea de a nu-și putea proteja mama în circumstanțele date , puteți să mă credeți pe cuvânt , a fost enormă .

    În România despre care vă vorbesc , dacă o învățătoare se răstește la un elev se fac anchete , se dă cu subsemnatul , se desfac contracte de muncă , se acordă consiliere psihologică victimei . Chipurile de copii sunt blurate în fotografiile publice și s-a inventat ”TELEFONUL COPILULUI ” unde minorul poate reclama că a luat o palmă la fund de la maică-sa .

    S-a cutremurat societatea civilă ieșită nu demult în stradă să-i apere reputația lui Andrei Pleșu , care fusese , de, doamne ! linșat mediatic prin afișarea pe ecran a două scrisori grețos de umile către Nicolae Ceaușescu , pentru faptul că unui copil i se răscolește în felul acesta barbar viața ? A scris Cărtărescu vreun editorial devastator despre procedeele incalificabile ale imparțialului DNA ? S-a tânguit pe 20 de pagini Liiceanu pentru faptul că unui bolnav de cancer CARE N-A OMORÂT PE NIMENI i se ajustează viața cu o foarfecă boantă dar eficace totuși?

    Într-un fel , dincolo de toate lipsurile noastre , poate că absența totală a societății civile sau maimuțărirea ei de către niște impostori infecți , care nu știu decât să-și aplice prișnițe unul altuia , este o infirmitate mult mai gravă decât suntem dispuși să recunoaștem .

  29. Superb totul, poza, comentariul. Va asteptam din nou printre noi, in politica in special. E mare nevoie de dvs.

Lasă un răspuns